Начало Сфера Повече от хиляда електронни фиша за превишена скорост са издадени на територията на област Ловеч през изминалата седмица
7746
България

Повече от хиляда електронни фиша за превишена скорост са издадени на територията на област Ловеч през изминалата седмица

По думите на гл. инспектор Шишийски в сравнение със същия период на миналата година има леко намаление на установените нарушения.За изминалата седмица на територията на областта са възникнали 26 пътно транспортни произшествия, от които 10 са тежки, посочи той. В резултат на настъпилите произшествия са пострадали 13 души, допълни гл. инспектор Шишийски.

| 30 Септември 2024, 12:42 ч.
Повече от хиляда електронни фиша за превишена скорост са издадени на територията на област Ловеч през изминалата седмица
Повече от хиляда електронни фиша за превишена скорост са издадени на територията на област Ловеч през изминалата седмица
Снимка © БТА

Полицейските служители, осъществяващи контрол върху движението по пътищата на територията на област Ловеч, са издали 1015 електронни фиша за превишена скорост, 366 глоби с фиш и са съставили 79 акта за административни нарушения по Закона за движение по пътищата, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

В началото на ноември се очакват първите случаи на грип, които след това ще започнат да зачестяват и през декември грипът ще преобладава пред останалите респираторни вируси. Това каза доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Доц. Кунчев участва в обявяването на кампанията за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност.  

Все още в България няма регистрирани случаи на грип, допълни той. В грипните щамове за тази година няма изненада – „Виктория и „Тайланд“, които са включени в състава и на двете противогрипни ваксини, които се ползват в България. Ваксините, които са доставени в страната ни, са повече, отколкото бяха доставени миналата година, интересът е голям, каза още доц. Кунчев. В рамките на националната програма за предотвратяване на грипа сред хората на и над 65-годишна възраст Министерството на здравеопазването е осигурило до

Съдиите сме поставени в безсилна ситуация. Софийската градска прокуратура раздроби разследването за мащабната деятелност за разследване на престъпна група. Това каза пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет съдия Владислава Цариградска, която колегията изслушва относно развитието на наказателното производство, свързано с отправени срещу нея заплахи, както и конкретни нейни искания. 

Смятам, че не трябва да бъда изслушвана, а заедно като колеги да решим този гигантски проблем. Страда цялата репутация и съдийската независимост, посочи тя.

"Има всевъзможни бездействия да не се движи разследването. Отказва ми се достъп до елементарна информация. Притеснително е какво прави прокуратурата, за да разследва мрежите за влияние. Бях заплашвана и смятам, че зад Червения пират се крият хора и мрежи, които заплашват редица съдии. Може да подозираме, че тези мрежи опитват

Наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” на Националното сдружение на общините в Република България бяха връчени тази вечер пред зала Перуника в курортния комплекс “Албена”.

Наградата “Инвеститор на общините” се присъжда на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в българските общини. Тя се връчва в три категории - за средна, малка и голяма община.

Наградата за инвестиция в малка община получи Медицинският комплекс “Д-р Щерев ЕАД” за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение в Сливница. Инвеститорът е на българския пазар от 2006 година и обслужва населението в 3 общини - Сливница, Драгоман и Брезник.

Награда за инвестиция в малка община получи и фирмата “ЕДЕ 16 ООД” за изграждане на предприятие за сглобяване на електрически компоненти за свет

Процедурата за избор на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС) трябва да продължи, защото не е редно ръководители на органи да бъдат с изтекли мандати и да се управляват от временно изпълняващи длъжностите. След като Конституцията позволява, тази процедура трябва да бъде извървявана.  Това каза министърът на правосъдието Мария Павлова преди заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет.

Дали президентът няма да подпише указ за назначаване на главен прокурор и председател на ВАС, е нещо, което ще видим през януари или март, посочи тя и допълни, че както за главен прокурор, така няма да предложи и кандидатура за председател на ВАС.

Народното събрание през последните две години дори не прие правила за избора и не показаха елементарно желание да започне тази процедура. Дори беше отменен изборът на вече избрани членове от магистратската кво

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

По думите на гл. инспектор Шишийски в сравнение със същия период на миналата година има леко намаление на установените нарушения. Той отдава това на факта, че в момента пътните полицаи разполагат с една камера по-малко в работен режим.

В момента на територията на Ловешка област работя пет камери, инсталирани в автомобили, една стационарна на село Малиново и две преносими камери – т.нар. „триноги“, които се разполагат в райони с по-висока аварийност, каза той.

За изминалата седмица на територията на областта са възникнали 26 пътно транспортни произшествия, от които 10 са тежки, посочи той. В резултат на настъпилите произшествия са пострадали 13 души, допълни гл. инспектор Шишийски.

Президентът Румен Радев изразява съболезнования към семейството, близките и колегите на Николай Волев по повод загубата на видния български режисьор и сценарист, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В съболезнователното си писмо държавният глава откроява забележителния талант, въображение и ерудиция на Волев, които личат в едни от най-обичаните български филми като „Двойникът“, „Господин за един ден", „Да обичаш на инат", „Маргарит и Маргарита" и „Козият рог“.

„Творческият размах на Николай Волев личеше във всяка сцена и кадър“, пише президентът като изтъква професионализма и посветеността на високите художествени стандарти, чиито плод е постигнатото от твореца. Държавният глава изразява увереност, че примерът на Николай Волев ще продължи да вдъхновява младите режисьори и сценаристи.

Скърбим за загу

Четирима водачи, шофирали под въздействието на наркотици, е установила габровската полиция през вчерашния ден. Това съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) в Габрово. Срещу тях са образувани досъдебни производства.

Малко след полунощ в село Мечковица, община Габрово, е спрян за проверка лек автомобил с марка "БМВ". Водачът – 27-годишен габровец, е тестван за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за амфетамин. Мъжът е дал кръв за химически анализ.  

Вторият случай е установен около 8:00 часа на ул. “Василка Бенева“ в Габрово, при който екип на „Пътна полиция“ е спрял лек автомобил с марка “Ауди“, собственост и управляван от 41-годишен местен жител. На място е установено, че водачът шофира след употреба на марихуана. Мъжът е отказал кръвн

Предвиждам въвеждане на конкурсен подход при селекцията на кадрите и мандатност на ръководителите на програмите на Българското национално радио (БНР). Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Маргарит Русев, която бе четвъртият изслушан от регулатора днес кандидат за генерален директор на общественото радио.

„Смятам, че навиците понякога пречат, една рутина пречи на едно развитие. Според мен едно въвеждане на такава мандатност, която не е задължително да бъде ограничена като брой мандати, би помогнало за повишаване и търсене на по-добри резултати. Тоест, тук има един конфликт – генералните директори са с мандати, пък директорите на програми са без. Понякога има несменяеми директори, независимо какво се случва. Мисля, че и самият генерален директор няма правен аспект да смени някъде неработеща структура“, каза Русев.

Според него проме

Основна причината за катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA през септември е поемането на неоправдано висок риск при изпълнение на елементи от сложния пилотаж. Това каза полковник Петко Василев, държавен експерт в отдел „Разследване на авиационни произшествия и инциденти“ в Служба „Военна полиция“. Министерството на отбраната представя на пресконференция резултатите от проверките на авиационния инцидент от 13 септември т.г. в Трета авиационна база в Граф Игнатиево.

Авиационното произшествие е класифицирано като катaстрофа, посочи полковник Василев.

Като съпътстващи причини той посочи нарушаване на мерките за безопасност, нарушаване на реда на изпълнение на полетната задача и неправилна оценка на запаса от височина при вземане на решение за начина на извеждане на въздухоплавателното средство от фигура във вертикалната равнина, тъй като в г

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на 12-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика днес в парк „Ротонда“ в Банкя. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Форумът се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика, се уточнява в прессъобщението.

Припомняме, че преди дни Йотова отбеляза, че секторът на социалните предприятия, в който България има устойчиви традиции, е пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят. На 9 октомври обучението „Предприемачеството, начин да променим света" завърши с церемония по връчването на награди, която беше открита от вицепрезидента Илияна Йотова, посланика на Франция - Жоел Мейер, и от посланика на Мароко - Закия Ел Мидауи. 

Единадесетият

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обя ...
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:29 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
7746
България

Повече от хиляда електронни фиша за превишена скорост са издадени на територията на област Ловеч през изминалата седмица

По думите на гл. инспектор Шишийски в сравнение със същия период на миналата година има леко намаление на установените нарушения.За изминалата седмица на територията на областта са възникнали 26 пътно транспортни произшествия, от които 10 са тежки, посочи той. В резултат на настъпилите произшествия са пострадали 13 души, допълни гл. инспектор Шишийски.

| 30 Септември 2024, 12:42 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Повече от хиляда електронни фиша за превишена скорост са издадени на територията на област Ловеч през изминалата седмица
Повече от хиляда електронни фиша за превишена скорост са издадени на територията на област Ловеч през изминалата седмица
Снимка © БТА

Полицейските служители, осъществяващи контрол върху движението по пътищата на територията на област Ловеч, са издали 1015 електронни фиша за превишена скорост, 366 глоби с фиш и са съставили 79 акта за административни нарушения по Закона за движение по пътищата, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

В началото на ноември се очакват първите случаи на грип, които след това ще започнат да зачестяват и през декември грипът ще преобладава пред останалите респираторни вируси. Това каза доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Доц. Кунчев участва в обявяването на кампанията за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност.  

Все още в България няма регистрирани случаи на грип, допълни той. В грипните щамове за тази година няма изненада – „Виктория и „Тайланд“, които са включени в състава и на двете противогрипни ваксини, които се ползват в България. Ваксините, които са доставени в страната ни, са повече, отколкото бяха доставени миналата година, интересът е голям, каза още доц. Кунчев. В рамките на националната програма за предотвратяване на грипа сред хората на и над 65-годишна възраст Министерството на здравеопазването е осигурило до

Съдиите сме поставени в безсилна ситуация. Софийската градска прокуратура раздроби разследването за мащабната деятелност за разследване на престъпна група. Това каза пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет съдия Владислава Цариградска, която колегията изслушва относно развитието на наказателното производство, свързано с отправени срещу нея заплахи, както и конкретни нейни искания. 

Смятам, че не трябва да бъда изслушвана, а заедно като колеги да решим този гигантски проблем. Страда цялата репутация и съдийската независимост, посочи тя.

"Има всевъзможни бездействия да не се движи разследването. Отказва ми се достъп до елементарна информация. Притеснително е какво прави прокуратурата, за да разследва мрежите за влияние. Бях заплашвана и смятам, че зад Червения пират се крият хора и мрежи, които заплашват редица съдии. Може да подозираме, че тези мрежи опитват

Наградите “Инвеститор на общините” и “Партньор на общините” на Националното сдружение на общините в Република България бяха връчени тази вечер пред зала Перуника в курортния комплекс “Албена”.

Наградата “Инвеститор на общините” се присъжда на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в българските общини. Тя се връчва в три категории - за средна, малка и голяма община.

Наградата за инвестиция в малка община получи Медицинският комплекс “Д-р Щерев ЕАД” за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение в Сливница. Инвеститорът е на българския пазар от 2006 година и обслужва населението в 3 общини - Сливница, Драгоман и Брезник.

Награда за инвестиция в малка община получи и фирмата “ЕДЕ 16 ООД” за изграждане на предприятие за сглобяване на електрически компоненти за свет

Процедурата за избор на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС) трябва да продължи, защото не е редно ръководители на органи да бъдат с изтекли мандати и да се управляват от временно изпълняващи длъжностите. След като Конституцията позволява, тази процедура трябва да бъде извървявана.  Това каза министърът на правосъдието Мария Павлова преди заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет.

Дали президентът няма да подпише указ за назначаване на главен прокурор и председател на ВАС, е нещо, което ще видим през януари или март, посочи тя и допълни, че както за главен прокурор, така няма да предложи и кандидатура за председател на ВАС.

Народното събрание през последните две години дори не прие правила за избора и не показаха елементарно желание да започне тази процедура. Дори беше отменен изборът на вече избрани членове от магистратската кво

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

По думите на гл. инспектор Шишийски в сравнение със същия период на миналата година има леко намаление на установените нарушения. Той отдава това на факта, че в момента пътните полицаи разполагат с една камера по-малко в работен режим.

В момента на територията на Ловешка област работя пет камери, инсталирани в автомобили, една стационарна на село Малиново и две преносими камери – т.нар. „триноги“, които се разполагат в райони с по-висока аварийност, каза той.

За изминалата седмица на територията на областта са възникнали 26 пътно транспортни произшествия, от които 10 са тежки, посочи той. В резултат на настъпилите произшествия са пострадали 13 души, допълни гл. инспектор Шишийски.

Президентът Румен Радев изразява съболезнования към семейството, близките и колегите на Николай Волев по повод загубата на видния български режисьор и сценарист, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В съболезнователното си писмо държавният глава откроява забележителния талант, въображение и ерудиция на Волев, които личат в едни от най-обичаните български филми като „Двойникът“, „Господин за един ден", „Да обичаш на инат", „Маргарит и Маргарита" и „Козият рог“.

„Творческият размах на Николай Волев личеше във всяка сцена и кадър“, пише президентът като изтъква професионализма и посветеността на високите художествени стандарти, чиито плод е постигнатото от твореца. Държавният глава изразява увереност, че примерът на Николай Волев ще продължи да вдъхновява младите режисьори и сценаристи.

Скърбим за загу

Четирима водачи, шофирали под въздействието на наркотици, е установила габровската полиция през вчерашния ден. Това съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) в Габрово. Срещу тях са образувани досъдебни производства.

Малко след полунощ в село Мечковица, община Габрово, е спрян за проверка лек автомобил с марка "БМВ". Водачът – 27-годишен габровец, е тестван за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за амфетамин. Мъжът е дал кръв за химически анализ.  

Вторият случай е установен около 8:00 часа на ул. “Василка Бенева“ в Габрово, при който екип на „Пътна полиция“ е спрял лек автомобил с марка “Ауди“, собственост и управляван от 41-годишен местен жител. На място е установено, че водачът шофира след употреба на марихуана. Мъжът е отказал кръвн

Предвиждам въвеждане на конкурсен подход при селекцията на кадрите и мандатност на ръководителите на програмите на Българското национално радио (БНР). Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Маргарит Русев, която бе четвъртият изслушан от регулатора днес кандидат за генерален директор на общественото радио.

„Смятам, че навиците понякога пречат, една рутина пречи на едно развитие. Според мен едно въвеждане на такава мандатност, която не е задължително да бъде ограничена като брой мандати, би помогнало за повишаване и търсене на по-добри резултати. Тоест, тук има един конфликт – генералните директори са с мандати, пък директорите на програми са без. Понякога има несменяеми директори, независимо какво се случва. Мисля, че и самият генерален директор няма правен аспект да смени някъде неработеща структура“, каза Русев.

Според него проме

Основна причината за катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA през септември е поемането на неоправдано висок риск при изпълнение на елементи от сложния пилотаж. Това каза полковник Петко Василев, държавен експерт в отдел „Разследване на авиационни произшествия и инциденти“ в Служба „Военна полиция“. Министерството на отбраната представя на пресконференция резултатите от проверките на авиационния инцидент от 13 септември т.г. в Трета авиационна база в Граф Игнатиево.

Авиационното произшествие е класифицирано като катaстрофа, посочи полковник Василев.

Като съпътстващи причини той посочи нарушаване на мерките за безопасност, нарушаване на реда на изпълнение на полетната задача и неправилна оценка на запаса от височина при вземане на решение за начина на извеждане на въздухоплавателното средство от фигура във вертикалната равнина, тъй като в г

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на 12-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика днес в парк „Ротонда“ в Банкя. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Форумът се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика, се уточнява в прессъобщението.

Припомняме, че преди дни Йотова отбеляза, че секторът на социалните предприятия, в който България има устойчиви традиции, е пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят. На 9 октомври обучението „Предприемачеството, начин да променим света" завърши с церемония по връчването на награди, която беше открита от вицепрезидента Илияна Йотова, посланика на Франция - Жоел Мейер, и от посланика на Мароко - Закия Ел Мидауи. 

Единадесетият

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.