Начало Местен фокус Председателят на Общинския съвет в Руен подаде оставка
7002
България

Председателят на Общинския съвет в Руен подаде оставка

Председателят на Общинския съвет в Руен Исмаил Осман подаде оставка на днешното заседание."Преди десетина дни четиринадесетото заседание на Общинския съвет не се проведе поради това, че не успя да събере кворум.

| 30 Септември 2024, 13:38 ч.
Председателят на Общинския съвет в Руен подаде оставка
Председателят на Общинския съвет в Руен подаде оставка
Снимка © Галя Тенева

Председателят на Общинския съвет в Руен Исмаил Осман подаде оставка на днешното заседание. Той заяви, че решението за оттеглянето от поста е лично негово, защото поема по нов път.  

Шипка се възстанови след опустошителната градушка от 13 юни благодарение на това, че сме обединени и благодарение на всички, които доброволно помогнаха. Това заяви кметът на града Василка Панайотова по време на среща с журналисти в Националния пресклуб в града. На срещата присъства и Славка Самарска, изпълнителен директор на Медийна група (МГ) „Вис Виталис“, които осъществиха мащабната дарителска кампания „В помощ на Шипка“. 

По думите на Панайотова щетите след природното бедствие в града са на стойност милиони, а незасегната къща в Шипка не е имало. „Домакинствата успяха да се възстановят благодарение на собствени усилия и на подкрепа от дарители и доброволци“, коментира тя и посочи, че над 300 са били доброволците, които са се включили с материална помощ или с труд.

Едно от най-впечатляващите неща, които постигна кампанията &bdq

Административният съд в Хасково е постановил частична отмяна на решение на Общински съвет – Димитровград от 21 декември 2023 г. за размера на таксата за битови отпадъци за населението на Димитровград и село Бодрово за 2024 година, се вижда от съобщение, публикувано на сайта на съда.

За да отмени решението в оспорените му части, тричленен състав на съда е приел, че общинският съвет е определил по-висок размер на таксата от необходимия за покриване на материално-технически и административни разходи по предоставяне на услугата от страна на дружеството изпълнител.

Решението на административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Такса "битови отпадъци" в Димитровград и село Бодрово беше отменена частично от Административния съд в Хасково и за 2023 година, както и за 2022 година.

Ограничава се движението в тръбата към Кулата в тунел "Железница" на автомагистрала (АМ) "Струма" от 97 км до 105 км от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в посока Кулата ще се пренасочва по обходен маршрут - през пътен възел "Благоевград-юг" при 97-ми км на АМ "Струма" автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязаха от АПИ. Оттам апелираха шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, призоваха още от пътната агенция. По този начин се въз

С едноседмична програма Главиница ще отбележи 40 години от обявяването си за град. Това съобщиха от администрацията.

Кулминацията на тържествата е на 26 октомври – Димитровден, когато в местния храм "Св. Вмчк Димитрий Солунски" ще бъде отслужена света божествена литургия от Главиницкия епископ Макарий, последвана от водосвет за здраве и благоденствие.

Празничната програма започва с две представления на Драматично-кукления театър в Силистра. На 21 октомври най-малките жители на общината ще могат да гледат постановката „Работна Мецана“, а за следващия ден е насрочена класическата комедия „Криворазбраната цивилизация“.

Празничен концерт на самодейни художествени колективи при Народно читалище “Христо Ботев - 1940“ ще има на 23 октомври. На следващия ден за публиката ще пее дует „Аморе“. За 25 октомври са насрочен

България предлага проект за наблюдение на земната повърхност с използването на нано-сателитни технологии в интерес на военните мисии и операции на Европейския съюз. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес по време на заседанието на Военния комитет на Европейския съюз, което се провежда в Будапеща, Унгария, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Началниците на отбраната обсъдиха в рамките на срещата актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана и представиха своите виждания за реализиране нивото на амбиция на Евросъюза. Адм. Ефтимов коментира документа „Прогрес каталог 2024“, като отчете реалистичната оценка, която той предoставя по отношение на недостига на критично важни оперативни способности. Началникът на отбраната акцентира върху необходимостта държавите членки на Европейския съюз приоритетно да изграждат сп

"Преди десетина дни четиринадесетото заседание на Общинския съвет не се проведе поради това, че не успя да събере кворум. Тогава разбрах, че кметът на Община Руен е събрал част от съветниците, които не присъстваха на сесията. Бяхте използвани, за да не се проведе заседанието, а имаше важни решения, които трябваше да вземем. Въпреки това не се сърдя на никой от вас, но бяхте подведени", каза Осман на колегите си общински съветници. 

Мислих известно време и реших да подам оставка. Знам, че върху кметовете има натиск, върху вас има натиск,  а не искам да има напрежение в Общинския съвет, посочи Осман и уточни, че е смятал да се оттегли от поста след парламентарните избори, но ситуацията в момента го е принудила да направи това по-рано.

Припомняме, че преди дни Осман стана водач на листата с кандидат депутати на "ДПС-Новото начало" от Втори Многомандатен избирателен район-Бургас. Преди да застане начело на Общинския съвет той бе 14 години  кмет на община Руен.

След тридесет минути обявена почивка започна процедурата за избор на нов председател. Мястото на Исмаил Осман зае единствено номинираната Нуртен Османова. Гласуването бе тайно.

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

Общо 149 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП) са регистрирани в Шуменско през 2023 година, при които са ранени 175 и са загинали 15 души. В сравнение с 2022 г. броят на произшествията нараства с 23,1 процента, а на ранените и загиналите, съответно с 27,7 и 36,4 на сто. Това съобщиха от Отдел „Статистически изследвания“ в Шумен на Териториалното статистическо бюро – Североизток.

Тежки пътнотранспортни произшествия през миналата година са регистрирани във всички общини на областта, като тяхната концентрация е най-голяма в Шумен - 92 произшествия, с шест загинали и 115 ранени. Пътнотранспортни произшествия със загинали са регистрирани в още пет общини на областта - Нови пазар, Велики Преслав, Венец, Каспичан и Смядово. 

В област Шумен по-голямата част от тежките пътнотранспортни произшествия през 2023 г. са регистрирани в границите на населените

Започна участието на министър-председателя Димитър Главчев в Срещата на върха в рамките на „Берлинския процес“, съобщиха на своята фейсбук страница от Министерския съвет. Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньорите от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. Два са основните панела, в които ще се развиват днешните дискусии в Берлин: „Регионално сътрудничество и общ регионален пазар“ и „Зелена програма, свързаност, енергия“. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и ЕС. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретн

Министерският съвет предлага за награждаване проф. д-р Боряна Слънчева с орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие за значимия принос за развитието на медицинската наука и практика в областта на педиатрията и неонатологията в България, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Слънчева работи от 1980 г. в болница "Майчин дом", а от 2001 г. е началник на Клиниката по неонатология в лечебното заведение. Тя е основоположник на българската школа по неонатология, учител и ментор на множество български неонатолози. Автор е на над 85 научни труда, публикувани в специализирани медицински научни издания. Работи върху проблемите в адаптацията при недоносени с много ниско и екстремно ниско тегло при раждането. Участва в проучвания, свързани с особеностите на бъбречната функция при недоносените деца. Водещ изследовател е в разработване на програма за профилактика на мозъчните кръвоизливи при

Държавният глава Румен Радев пристигна на официално посещение в Босна и Херцеговина. Той бе посрещнат на летището в Сараево от шпалир от гвардейци и червена пътека.

Президентът Радев бе посрещнат от директора на протокола на босненското Председателство г-жа Равиола Павлович, българския посланик в Сараево Валери Йотов, както и дипломати от посолството. От босненска страна държавният глава бе посрещнат от външния министър на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия Председателството Денис Бечирович. Президентът Радев ще проведе среща с тримата членове на Председателството – председателстващия Денис Бечирович, сръбския представител Желка Цвиянович и хърватския представител Желко Комшич, след което ще се състоят пленарни разговори между делегациите на двете държави. Румен Радев и Д

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява ...
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:37 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
7002
България

Председателят на Общинския съвет в Руен подаде оставка

Председателят на Общинския съвет в Руен Исмаил Осман подаде оставка на днешното заседание."Преди десетина дни четиринадесетото заседание на Общинския съвет не се проведе поради това, че не успя да събере кворум.

| 30 Септември 2024, 13:38 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Председателят на Общинския съвет в Руен подаде оставка
Председателят на Общинския съвет в Руен подаде оставка
Снимка © Галя Тенева

Председателят на Общинския съвет в Руен Исмаил Осман подаде оставка на днешното заседание. Той заяви, че решението за оттеглянето от поста е лично негово, защото поема по нов път.  

Шипка се възстанови след опустошителната градушка от 13 юни благодарение на това, че сме обединени и благодарение на всички, които доброволно помогнаха. Това заяви кметът на града Василка Панайотова по време на среща с журналисти в Националния пресклуб в града. На срещата присъства и Славка Самарска, изпълнителен директор на Медийна група (МГ) „Вис Виталис“, които осъществиха мащабната дарителска кампания „В помощ на Шипка“. 

По думите на Панайотова щетите след природното бедствие в града са на стойност милиони, а незасегната къща в Шипка не е имало. „Домакинствата успяха да се възстановят благодарение на собствени усилия и на подкрепа от дарители и доброволци“, коментира тя и посочи, че над 300 са били доброволците, които са се включили с материална помощ или с труд.

Едно от най-впечатляващите неща, които постигна кампанията &bdq

Административният съд в Хасково е постановил частична отмяна на решение на Общински съвет – Димитровград от 21 декември 2023 г. за размера на таксата за битови отпадъци за населението на Димитровград и село Бодрово за 2024 година, се вижда от съобщение, публикувано на сайта на съда.

За да отмени решението в оспорените му части, тричленен състав на съда е приел, че общинският съвет е определил по-висок размер на таксата от необходимия за покриване на материално-технически и административни разходи по предоставяне на услугата от страна на дружеството изпълнител.

Решението на административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Такса "битови отпадъци" в Димитровград и село Бодрово беше отменена частично от Административния съд в Хасково и за 2023 година, както и за 2022 година.

Ограничава се движението в тръбата към Кулата в тунел "Железница" на автомагистрала (АМ) "Струма" от 97 км до 105 км от 8:00 ч. до 18:00 ч. днес за профилактика на осветлението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в посока Кулата ще се пренасочва по обходен маршрут - през пътен възел "Благоевград-юг" при 97-ми км на АМ "Струма" автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. 

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно пътната сигнализация, отбелязаха от АПИ. Оттам апелираха шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, призоваха още от пътната агенция. По този начин се въз

С едноседмична програма Главиница ще отбележи 40 години от обявяването си за град. Това съобщиха от администрацията.

Кулминацията на тържествата е на 26 октомври – Димитровден, когато в местния храм "Св. Вмчк Димитрий Солунски" ще бъде отслужена света божествена литургия от Главиницкия епископ Макарий, последвана от водосвет за здраве и благоденствие.

Празничната програма започва с две представления на Драматично-кукления театър в Силистра. На 21 октомври най-малките жители на общината ще могат да гледат постановката „Работна Мецана“, а за следващия ден е насрочена класическата комедия „Криворазбраната цивилизация“.

Празничен концерт на самодейни художествени колективи при Народно читалище “Христо Ботев - 1940“ ще има на 23 октомври. На следващия ден за публиката ще пее дует „Аморе“. За 25 октомври са насрочен

България предлага проект за наблюдение на земната повърхност с използването на нано-сателитни технологии в интерес на военните мисии и операции на Европейския съюз. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес по време на заседанието на Военния комитет на Европейския съюз, което се провежда в Будапеща, Унгария, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Началниците на отбраната обсъдиха в рамките на срещата актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана и представиха своите виждания за реализиране нивото на амбиция на Евросъюза. Адм. Ефтимов коментира документа „Прогрес каталог 2024“, като отчете реалистичната оценка, която той предoставя по отношение на недостига на критично важни оперативни способности. Началникът на отбраната акцентира върху необходимостта държавите членки на Европейския съюз приоритетно да изграждат сп

"Преди десетина дни четиринадесетото заседание на Общинския съвет не се проведе поради това, че не успя да събере кворум. Тогава разбрах, че кметът на Община Руен е събрал част от съветниците, които не присъстваха на сесията. Бяхте използвани, за да не се проведе заседанието, а имаше важни решения, които трябваше да вземем. Въпреки това не се сърдя на никой от вас, но бяхте подведени", каза Осман на колегите си общински съветници. 

Мислих известно време и реших да подам оставка. Знам, че върху кметовете има натиск, върху вас има натиск,  а не искам да има напрежение в Общинския съвет, посочи Осман и уточни, че е смятал да се оттегли от поста след парламентарните избори, но ситуацията в момента го е принудила да направи това по-рано.

Припомняме, че преди дни Осман стана водач на листата с кандидат депутати на "ДПС-Новото начало" от Втори Многомандатен избирателен район-Бургас. Преди да застане начело на Общинския съвет той бе 14 години  кмет на община Руен.

След тридесет минути обявена почивка започна процедурата за избор на нов председател. Мястото на Исмаил Осман зае единствено номинираната Нуртен Османова. Гласуването бе тайно.

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

Общо 149 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП) са регистрирани в Шуменско през 2023 година, при които са ранени 175 и са загинали 15 души. В сравнение с 2022 г. броят на произшествията нараства с 23,1 процента, а на ранените и загиналите, съответно с 27,7 и 36,4 на сто. Това съобщиха от Отдел „Статистически изследвания“ в Шумен на Териториалното статистическо бюро – Североизток.

Тежки пътнотранспортни произшествия през миналата година са регистрирани във всички общини на областта, като тяхната концентрация е най-голяма в Шумен - 92 произшествия, с шест загинали и 115 ранени. Пътнотранспортни произшествия със загинали са регистрирани в още пет общини на областта - Нови пазар, Велики Преслав, Венец, Каспичан и Смядово. 

В област Шумен по-голямата част от тежките пътнотранспортни произшествия през 2023 г. са регистрирани в границите на населените

Започна участието на министър-председателя Димитър Главчев в Срещата на върха в рамките на „Берлинския процес“, съобщиха на своята фейсбук страница от Министерския съвет. Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньорите от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. Два са основните панела, в които ще се развиват днешните дискусии в Берлин: „Регионално сътрудничество и общ регионален пазар“ и „Зелена програма, свързаност, енергия“. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и ЕС. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретн

Министерският съвет предлага за награждаване проф. д-р Боряна Слънчева с орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие за значимия принос за развитието на медицинската наука и практика в областта на педиатрията и неонатологията в България, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Слънчева работи от 1980 г. в болница "Майчин дом", а от 2001 г. е началник на Клиниката по неонатология в лечебното заведение. Тя е основоположник на българската школа по неонатология, учител и ментор на множество български неонатолози. Автор е на над 85 научни труда, публикувани в специализирани медицински научни издания. Работи върху проблемите в адаптацията при недоносени с много ниско и екстремно ниско тегло при раждането. Участва в проучвания, свързани с особеностите на бъбречната функция при недоносените деца. Водещ изследовател е в разработване на програма за профилактика на мозъчните кръвоизливи при

Държавният глава Румен Радев пристигна на официално посещение в Босна и Херцеговина. Той бе посрещнат на летището в Сараево от шпалир от гвардейци и червена пътека.

Президентът Радев бе посрещнат от директора на протокола на босненското Председателство г-жа Равиола Павлович, българския посланик в Сараево Валери Йотов, както и дипломати от посолството. От босненска страна държавният глава бе посрещнат от външния министър на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия Председателството Денис Бечирович. Президентът Радев ще проведе среща с тримата членове на Председателството – председателстващия Денис Бечирович, сръбския представител Желка Цвиянович и хърватския представител Желко Комшич, след което ще се състоят пленарни разговори между делегациите на двете държави. Румен Радев и Д

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.