Начало На преден план От 1 октомври намалява броят на влаковете, тръгващи от гара Троян, съобщи инж. Венелин Стойковски, ръководител движение
9340
България

От 1 октомври намалява броят на влаковете, тръгващи от гара Троян, съобщи инж. Венелин Стойковски, ръководител движение

От 1 октомври броят на влаковете, тръгващи от Троян, намалява.С влизане в сила на новото разписание на Български държавни железници, влакът с номер 24224 в 14:20 часа, който свързва Троян и Ловеч, спира да се движи, а влак с номер 24221, заминавал досега в 8:20 часа от Троян, вече ще тръгва в 9:55 часа в направление Ловеч и Левски.

| 30 Септември 2024, 15:27 ч.
От 1 октомври намалява броят на влаковете, тръгващи от гара Троян, съобщи инж. Венелин Стойковски, ръководител движение
От 1 октомври намалява броят на влаковете, тръгващи от гара Троян, съобщи инж. Венелин Стойковски, ръководител движение
Снимка © БТА

От 1 октомври броят на влаковете, тръгващи от Троян, намалява. Това съобщи инж. Венелин Стайковски, ръководител движение на гара Троян.  

Пешеходка е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Инцидентът е станал вчера в късния следобед в индустриалната зона на областния град. Водач на лек автомобил, на 64 години, от град Септември е блъснал пресичащата пътното платно 70-годишна жена, добавиха от полицията. Пострадалата е била транспортирана в Многопрофилна болница за активно лечение - Пазарджик с фрактура на тазобедрената става, без опасност за живота, поясниха от дирекцията.

На мястото на инцидента е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. На водача е взета кръвна проба за лабораторен анализ. 

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха по-рано от МВР. 

Търговищка област е на 22-ро място в страната по брой тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП). На територията й през миналата година са регистрирани 100 тежки ПТП, при които са загинали 14 души и са ранени 136. В сравнение с 2022 г. при инцидентите с наличие на материални щети и пострадали се наблюдава увеличение със 7,4 процента, информират от Териториалното статистическо бюро - Североизток.

През 2023 г. най-голям брой произшествия са регистрирани в община Търговище – 53, с двама загинали и 64 ранени човека. Най-малко катастрофи са се случили в община Антоново – три, при които двама души са загинали, а четирима са били ранени. 

Най-много пътни инциденти са регистрирано през месеците април и май – 12 процента от общия брой на ПТП за годината, а най-малко - през декември, когато са регистрирани три процента от общия брой. Броят на загиналите е най

От днес, 16 октомври, се спира движението на тежкотоварни камиони над 12 тона през прохода Петрохан. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ограничаването на тежкотоварния трафик през прохода е във връзка с предстоящите зимни месеци и очакваното влошаване на метеорологичната обстановка, обясниха от пътната агенция и припомниха, че през лятото участъкът бе един от възможните обходни маршрути за моторни превозни средства (МПС) над 12 т в посока София, след затварянето на участъка Мездра - Лютидол - п. в. „Новачене“ за модернизацията на път I-1 Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км.

През ноември ще се ограничи и движението на тежкотоварни МПС над 3,5 тона и по път III-103 Роман – Мездра. Този маршрут също се ползва като алтернативен за тежкотоварния трафик, пътуващ към Видин. Мярката се налага по пр

Добри са условията за туризъм по планините, но по високите места е ветровито и облачно, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите са по-ниски в сравнение с вторник и сутринта на връх Ботев е измерен минус 1 градус.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони на Стара планина, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен, по високите части – до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Към началото на октомври 30,5% от избирателите са сигурни, че ще упражнят правото си на глас за Народно събрание, като трябва да се има предвид неяснотата в изборните списъци, декларативността на нагласите и т.н. Условното очакване е за около 2 милиона гласа. 3,1% от всички гласуващи се очаква да гласуват с „Не подкрепям никого“. Това сочат данни на независим сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ публикуван в сайта на социологическата агенция за изборните нагласи към началото на месеца. Сондажът не е прогноза за изборен резултат, а моментна снимка, която е съчетана със сериозна условност заради степените на откровеност на респондентите, както и заради очакваното натежаване на „технологичен“ вот при очакваната колеблива обща активност, посочват социолозите.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомвр

С влизане в сила на новото разписание на Български държавни железници, влакът с номер 24224 в 14:20 часа, който свързва Троян и Ловеч, спира да се движи, а влак с номер 24221, заминавал досега в 8:20 часа от Троян, вече ще тръгва в 9:55 часа в направление Ловеч и Левски. 

Направените промени се вписват в осезаемата тенденция за намаляване на възможностите за пътуване с влак в област Ловеч, до степен на пълна невъзможност и изолация, смята инж. Стайковски.

Сериозен проблем създава планираната промяна в разписанието на влак 24221, смята инж. Стайковски. Композицията тръгва от Левски към Троян и преминава през Ловеч, като ежедневно превозва пътуващи ученици и работници. До момента в Ловеч влакът е пристигал малко след 7:00 часа сутринта, а в Троян в 8:05 часа. С промяната на разписанието, той ще пристига в Ловеч в 8:46 часа, а в 9:45 часа в Троян - след началото на учебния процес и след началото на работния ден. Пътуващите с него към Троян работници няма как да имат осем часов работен ден, защото влакът им за връщане заминава от Троян в 17:25 часа. Това е и последният влак за деня, посочва Стайковски.

С отпадането движението до и от Троян на влака в 14:20 часа, както и с промяна на часа на заминаване на линията, тръгвала до сега в 8:20 часа, се правят невъзможни връзките с  редица направления в Северна и Южна България, допълни той. 

Столичната община чрез Направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания" сключи договор за доставка на нов пътнически микробус 8+1 за нуждите на Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания "Любен Каравелов", съобщава общината на своя сайт.

Основната цел е да се обезпечи придвижването на настанените деца и младежи от 3 до 20 години в Центъра, който се намира в ж.к. "Модерно предградие", ул. "Методи Македонски" 11.

Цената на превозното средство е близо 72 хил.лв. с ДДС. Срокът за доставка на автомобила е до 11 ноември 2024 година. Предвижда се половината сума за закупуване на микробуса да бъде възстановена на Столична община от Фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика.

Възможността за ползване на собствено транспортното средство ще осигури по-широк и лесен достъп на децата и младежите до различни образо

През изминалата седмица полицаите в Плевенско са съставили 304  акта на нарушители на Закона за движение по пътищата, съобщи на пресконференция началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция  (ОД) на МВР в Плевен главен инспектор Даниел Петров.

 От съставените 304 акта, 131 са изготвени от служители на сектор „Пътна полиция“. Наложени са 680 глоби по фиш. Съставени са и 496 електронни фиша, каза още той.

От 7  до 13 октомври в областта са настъпили 36 пътнотранспортни произшествия, като при четири от тях има ранени. Няма загинали граждани. Само с материални щети са 32 от инцидентите, отчете главен инспектор Петров.

От началото на годината служители на ОДМВР – Плевен са съставили 22 акта на шофьори, които не използват пътя по предназначение и шофират с висока скорост, уточни той.

Полицията се

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

В някои населени места на територията на областта със свои представители ще се включат и Инспекция по труда, ДАИ и Комисията за защита на потребителите.

Обект на контрол са лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, тър

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 20-годишен мъж за извършено хулиганство при проявено насилие спрямо жена, съобщиха от прокуратурата. 

В.П., на 20 г., е обвиняем за това, че на 13.10.2024 г., в Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото  - нанесъл е множество удари с ръце и крака по лицето и тялото на 19-годишна жена, влачил я по земята, дърпал я за косата, обиждал я и крещял.

Досъдебното производство е било образувано след самосезиране на Районна прокуратура – Пловдив по разпространен в медиите видеоклип с проявено насилие спрямо жена. Установено е, че мъжът и жената, които се виждат на кадрите, се познавали и имали връзка. Извършват се действия по разследването – разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза за установяв

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:18 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
9340
България

От 1 октомври намалява броят на влаковете, тръгващи от гара Троян, съобщи инж. Венелин Стойковски, ръководител движение

От 1 октомври броят на влаковете, тръгващи от Троян, намалява.С влизане в сила на новото разписание на Български държавни железници, влакът с номер 24224 в 14:20 часа, който свързва Троян и Ловеч, спира да се движи, а влак с номер 24221, заминавал досега в 8:20 часа от Троян, вече ще тръгва в 9:55 часа в направление Ловеч и Левски.

| 30 Септември 2024, 15:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От 1 октомври намалява броят на влаковете, тръгващи от гара Троян, съобщи инж. Венелин Стойковски, ръководител движение
От 1 октомври намалява броят на влаковете, тръгващи от гара Троян, съобщи инж. Венелин Стойковски, ръководител движение
Снимка © БТА

От 1 октомври броят на влаковете, тръгващи от Троян, намалява. Това съобщи инж. Венелин Стайковски, ръководител движение на гара Троян.  

Пешеходка е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Инцидентът е станал вчера в късния следобед в индустриалната зона на областния град. Водач на лек автомобил, на 64 години, от град Септември е блъснал пресичащата пътното платно 70-годишна жена, добавиха от полицията. Пострадалата е била транспортирана в Многопрофилна болница за активно лечение - Пазарджик с фрактура на тазобедрената става, без опасност за живота, поясниха от дирекцията.

На мястото на инцидента е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. На водача е взета кръвна проба за лабораторен анализ. 

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха по-рано от МВР. 

Търговищка област е на 22-ро място в страната по брой тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП). На територията й през миналата година са регистрирани 100 тежки ПТП, при които са загинали 14 души и са ранени 136. В сравнение с 2022 г. при инцидентите с наличие на материални щети и пострадали се наблюдава увеличение със 7,4 процента, информират от Териториалното статистическо бюро - Североизток.

През 2023 г. най-голям брой произшествия са регистрирани в община Търговище – 53, с двама загинали и 64 ранени човека. Най-малко катастрофи са се случили в община Антоново – три, при които двама души са загинали, а четирима са били ранени. 

Най-много пътни инциденти са регистрирано през месеците април и май – 12 процента от общия брой на ПТП за годината, а най-малко - през декември, когато са регистрирани три процента от общия брой. Броят на загиналите е най

От днес, 16 октомври, се спира движението на тежкотоварни камиони над 12 тона през прохода Петрохан. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Ограничаването на тежкотоварния трафик през прохода е във връзка с предстоящите зимни месеци и очакваното влошаване на метеорологичната обстановка, обясниха от пътната агенция и припомниха, че през лятото участъкът бе един от възможните обходни маршрути за моторни превозни средства (МПС) над 12 т в посока София, след затварянето на участъка Мездра - Лютидол - п. в. „Новачене“ за модернизацията на път I-1 Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км.

През ноември ще се ограничи и движението на тежкотоварни МПС над 3,5 тона и по път III-103 Роман – Мездра. Този маршрут също се ползва като алтернативен за тежкотоварния трафик, пътуващ към Видин. Мярката се налага по пр

Добри са условията за туризъм по планините, но по високите места е ветровито и облачно, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите са по-ниски в сравнение с вторник и сутринта на връх Ботев е измерен минус 1 градус.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони на Стара планина, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен, по високите части – до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Към началото на октомври 30,5% от избирателите са сигурни, че ще упражнят правото си на глас за Народно събрание, като трябва да се има предвид неяснотата в изборните списъци, декларативността на нагласите и т.н. Условното очакване е за около 2 милиона гласа. 3,1% от всички гласуващи се очаква да гласуват с „Не подкрепям никого“. Това сочат данни на независим сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ публикуван в сайта на социологическата агенция за изборните нагласи към началото на месеца. Сондажът не е прогноза за изборен резултат, а моментна снимка, която е съчетана със сериозна условност заради степените на откровеност на респондентите, както и заради очакваното натежаване на „технологичен“ вот при очакваната колеблива обща активност, посочват социолозите.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомвр

С влизане в сила на новото разписание на Български държавни железници, влакът с номер 24224 в 14:20 часа, който свързва Троян и Ловеч, спира да се движи, а влак с номер 24221, заминавал досега в 8:20 часа от Троян, вече ще тръгва в 9:55 часа в направление Ловеч и Левски. 

Направените промени се вписват в осезаемата тенденция за намаляване на възможностите за пътуване с влак в област Ловеч, до степен на пълна невъзможност и изолация, смята инж. Стайковски.

Сериозен проблем създава планираната промяна в разписанието на влак 24221, смята инж. Стайковски. Композицията тръгва от Левски към Троян и преминава през Ловеч, като ежедневно превозва пътуващи ученици и работници. До момента в Ловеч влакът е пристигал малко след 7:00 часа сутринта, а в Троян в 8:05 часа. С промяната на разписанието, той ще пристига в Ловеч в 8:46 часа, а в 9:45 часа в Троян - след началото на учебния процес и след началото на работния ден. Пътуващите с него към Троян работници няма как да имат осем часов работен ден, защото влакът им за връщане заминава от Троян в 17:25 часа. Това е и последният влак за деня, посочва Стайковски.

С отпадането движението до и от Троян на влака в 14:20 часа, както и с промяна на часа на заминаване на линията, тръгвала до сега в 8:20 часа, се правят невъзможни връзките с  редица направления в Северна и Южна България, допълни той. 

Столичната община чрез Направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания" сключи договор за доставка на нов пътнически микробус 8+1 за нуждите на Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания "Любен Каравелов", съобщава общината на своя сайт.

Основната цел е да се обезпечи придвижването на настанените деца и младежи от 3 до 20 години в Центъра, който се намира в ж.к. "Модерно предградие", ул. "Методи Македонски" 11.

Цената на превозното средство е близо 72 хил.лв. с ДДС. Срокът за доставка на автомобила е до 11 ноември 2024 година. Предвижда се половината сума за закупуване на микробуса да бъде възстановена на Столична община от Фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика.

Възможността за ползване на собствено транспортното средство ще осигури по-широк и лесен достъп на децата и младежите до различни образо

През изминалата седмица полицаите в Плевенско са съставили 304  акта на нарушители на Закона за движение по пътищата, съобщи на пресконференция началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция  (ОД) на МВР в Плевен главен инспектор Даниел Петров.

 От съставените 304 акта, 131 са изготвени от служители на сектор „Пътна полиция“. Наложени са 680 глоби по фиш. Съставени са и 496 електронни фиша, каза още той.

От 7  до 13 октомври в областта са настъпили 36 пътнотранспортни произшествия, като при четири от тях има ранени. Няма загинали граждани. Само с материални щети са 32 от инцидентите, отчете главен инспектор Петров.

От началото на годината служители на ОДМВР – Плевен са съставили 22 акта на шофьори, които не използват пътя по предназначение и шофират с висока скорост, уточни той.

Полицията се

Специализирана полицейска операция за превенция на престъпленията против политическите права на гражданите започна в Ловешка област, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

В някои населени места на територията на областта със свои представители ще се включат и Инспекция по труда, ДАИ и Комисията за защита на потребителите.

Обект на контрол са лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, тър

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 20-годишен мъж за извършено хулиганство при проявено насилие спрямо жена, съобщиха от прокуратурата. 

В.П., на 20 г., е обвиняем за това, че на 13.10.2024 г., в Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото  - нанесъл е множество удари с ръце и крака по лицето и тялото на 19-годишна жена, влачил я по земята, дърпал я за косата, обиждал я и крещял.

Досъдебното производство е било образувано след самосезиране на Районна прокуратура – Пловдив по разпространен в медиите видеоклип с проявено насилие спрямо жена. Установено е, че мъжът и жената, които се виждат на кадрите, се познавали и имали връзка. Извършват се действия по разследването – разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза за установяв

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.