Начало Местен фокус През есента нараства вероятността от заразяване с трихинелоза, предупреждават от РЗИ-Добрич
9297
България

През есента нараства вероятността от заразяване с трихинелоза, предупреждават от РЗИ-Добрич

Вероятността от заразяване с трихинелоза през есента нараства, предупреждават от Регионалната здравна инспекция в Добрич.Оттам добавят, че заболяването може да засегне хора, домашни и диви свине, както и котки, кучета, лисица, вълци, мишки и други. Най-голям брой заразени се регистрира в периоди, когато се приготвят домашни колбаси.

| 30 Септември 2024, 17:16 ч.
През есента нараства вероятността от заразяване с трихинелоза, предупреждават от РЗИ-Добрич
През есента нараства вероятността от заразяване с трихинелоза, предупреждават от РЗИ-Добрич
Снимка © БТА

Вероятността от заразяване с трихинелоза през есента нараства, предупреждават от Регионалната здравна инспекция в Добрич.

Общинските съветници в Благоевград заседаваха извънредно тази сутрин по три точки, включени в дневния ред. Първоначалният проект на дневен ред включваше само една точка – преобразуване на фолклорен ансамбъл „Пирин“ от общинска културна институция в общински културен институт. Решение за това беше взето на заседанието на Общинския съвет в края на септември, но поради възможност за кандидатстване по програма на Национален фонд „Култура“ решението бе изменено, с което влиза в сила не от 1 януари 2025 г., а незабавно. 

Пред общинските съветници кметът на Благоевград Методи Байкушев поясни, че по програмата могат да кандидатстват само самостоятелни юридически лица. Финансирането по нея ще даде възможност ансамбъла да подготви мащабен спектакъл, който да бъде посветен на 70-годишнината от неговото основаване, както и други дейности. 

В д

Край пловдивския квартал "Прослав" е възникнал пожар в незаконно сметище. Горят строителни отпадъци на обща площ от 3-4 декара, съобщиха от Областна администрация - Пловдив. По данни на началника на Аварийно-спасителния отряд към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив гл. инспектор Димитър Бришимов, който е на място, огънят е ограничен и се прави всичко възможно за бързото потушаване на пожара.

Замерванията на пожарната не отчитат вредни вещества във въздуха в околните населени места. Вятърът е силен, духа на запад и в близките села в тази посока може да се усети миризма на дим, но няма опасност за хората. Огънят е локализиран, но на места тлеят огнища, коментира инспектор Бришимов.

Припомняме, че на 12 октомври през нощта гореше депото за битови отпадъци край село Цалапица. 

Разгласяването на информация за причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която загинаха двама военнослужещи, както и данни, пряко свързани с предмета на разследване, представляват следствена тайна и разгласяването им от други органи, освен от наблюдаващия прокурор или без негово изрично писмено разрешение, по същество е нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс. Това се посочва в прессъобщение на прокуратурата по повод брифинга на Министерството на отбраната вчера. 

Изявленията по никакъв начин не ангажират разследването, което към момента продължава със събиране на доказателства и проверка на всички версии, посочват от държавното обвинение. "Недопустимо и некоректно е преди да бъде събран целият обем от веществени и гласни доказателства и да са изготвени назначените експертизи, длъжностни лица, извън органите

Председателят на Постоянната комисия „Култура, вероизповедания и етнически въпроси“ към Общински съвет в град Добрич архитект Надежда Пампорова покани гражданите на областния град на среща във връзка с обсъждането на новия правилник на програма „Култура“. 

Срещата ще се проведе на 18 октомври в Община град Добрич.

“Вашето мнение е от изключителна важност за мен, защото заедно правим нашия град по-добро място за култура и творчество. За да бъда сигурна, че този правилник ще насърчава развитието на културата в Добрич, ще дава равен шанс на всички участници, ще управлява финансовите средства на общината разумно и ще подкрепя таланта на малки и големи артисти ви каня да обсъдим всички предложения и преценим тяхната актуалност и полезност за нашия град”, сподели пред медиите арх. Пампорова.

От 21 септември до 24 октомври 2024 г.

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще присъства на петия Национален събор "Млечният път на България през вековете", който ще бъде открит от 12:00 часа днес на площад "Трети март" в град Луковит, съобщиха от ресорното министерство.

Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора над 30 фирми на малки и средни производители на млечни продукти ще представят продукцията си.

Утре, 19 октомври, министър Тахов ще открие Деня на българския производител, който ще се проведе днес и утре на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието и храните, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". В официалното откриване ще участват ощ

Оттам добавят, че заболяването може да засегне хора, домашни и диви свине, както и котки, кучета, лисица, вълци, мишки и други. Най-голям брой заразени се регистрира в периоди, когато се приготвят домашни колбаси. Заразяването може да стане от заразено животно, погълнало трихинелни ларви, но прогнозирането дали човек е с това заболяване е трудно.

От РЗИ- Добрич допълват, че през 2024 година в страната са регистрирани 37 заболели от трихинелоза поради консумация на заразено свинско месо. За последните 10 години в област Добрич не са регистрирани случаи на това заболяване, припомнят от здравната испекция.

Симптомите, свързани с трихинелоза, могат да се появяват до 20 дни след заразата. В началото е характерна появата на  болки в корема, повръщане, висока температура, силно главоболие, оток по клепачите. При тежко протичане могат да настъпят усложнения като неврит, радикулит, пневмония, енцефалит, предупреждават още от РЗИ-Добрич.

Здравната инспекция препоръчва да не консумира неизследвано месо, да се отглеждат домашни свине в хигиенно издържани помещения, с предотвратен достъп на гризачи в тях, както и до фуража.

Към председателите на ловно-рибарските дружества в областта, са изпратени писма за стриктно спазване на противоепидемичните мерки по отношение на трихинелозата. 

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Температурите са ниски – около 1-2 градуса, като в Родопите са и отрицателни – минус 1 градус. Във високата част на планината е слънчево, тихо и ясно. Планинските спасители препоръчват при разходки в планината да не се забравя и слънцезащитен крем. 

Съоръженията по курортите не работят, допълват от ПСС.  

В планините ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В по-ниските планински части ще духа до умерен вятър от север-североизток, а по най-високите - силен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Започна проучване на владетелската резиденция – теренът пред източната фасада на жилищния дворец във Велики Преслав.

„Целият комплекс е интересен, тук е имало канцелария и верижна сграда. Тук е била и жилищната сграда на владетелската фамилия. Повече от 20 години вече се копае този обект. Първо с доц. Стойчо Бонев започнахме работата по обекта, а сега аз продължавам разкопките“. Това каза пред репортер в началото на започналите археологически проучвания на терена на старините във Велики Преслав д-р Радостина Благоева – ръководител на разкопките и уточни, че археологическите проучвания тази година са финансирани с близо 13 хил. лв. от Археологическия музей във Велики Преслав.

По думите най-голямата открита материална находка в района на разкопките е от 2016 година - сърцевидната апликация, златна, с клетъчен емайл, която е изложена в трезора на Ар

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

Това е третото събитие от поредицата градски винени фестивали този месец. Вече минаха изданията във Велико Търново и Варна, а следващата седмица предстои Пловдив.

Urban Wine Fest е част от инициативата на БАВП - Международен ден на мавруда, която вече пета година успява да обедини винени специалисти, търговци и туристич

Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Социологическите агенции трябва да представят в ЦИК заявление по образец за регистрация на агенция, която ще извършва социологическо проучване в изборния ден; удостоверение за актуално правно състояние. Агенциите трябва да представят списък, съдържащ имената и единния граждански номер на анкетьорите по изборни райони. В списъка се посочват номерата на избирателните секции, извън които ще се осъществява анкетирането. 

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20:00 ч. на изборния ден.

Забранява се публичното огласяване под каквато и да е форма, на какв

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси ще обсъди Общинският съвет в Брезник
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:42 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
9297
България

През есента нараства вероятността от заразяване с трихинелоза, предупреждават от РЗИ-Добрич

Вероятността от заразяване с трихинелоза през есента нараства, предупреждават от Регионалната здравна инспекция в Добрич.Оттам добавят, че заболяването може да засегне хора, домашни и диви свине, както и котки, кучета, лисица, вълци, мишки и други. Най-голям брой заразени се регистрира в периоди, когато се приготвят домашни колбаси.

| 30 Септември 2024, 17:16 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
През есента нараства вероятността от заразяване с трихинелоза, предупреждават от РЗИ-Добрич
През есента нараства вероятността от заразяване с трихинелоза, предупреждават от РЗИ-Добрич
Снимка © БТА

Вероятността от заразяване с трихинелоза през есента нараства, предупреждават от Регионалната здравна инспекция в Добрич.

Общинските съветници в Благоевград заседаваха извънредно тази сутрин по три точки, включени в дневния ред. Първоначалният проект на дневен ред включваше само една точка – преобразуване на фолклорен ансамбъл „Пирин“ от общинска културна институция в общински културен институт. Решение за това беше взето на заседанието на Общинския съвет в края на септември, но поради възможност за кандидатстване по програма на Национален фонд „Култура“ решението бе изменено, с което влиза в сила не от 1 януари 2025 г., а незабавно. 

Пред общинските съветници кметът на Благоевград Методи Байкушев поясни, че по програмата могат да кандидатстват само самостоятелни юридически лица. Финансирането по нея ще даде възможност ансамбъла да подготви мащабен спектакъл, който да бъде посветен на 70-годишнината от неговото основаване, както и други дейности. 

В д

Край пловдивския квартал "Прослав" е възникнал пожар в незаконно сметище. Горят строителни отпадъци на обща площ от 3-4 декара, съобщиха от Областна администрация - Пловдив. По данни на началника на Аварийно-спасителния отряд към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив гл. инспектор Димитър Бришимов, който е на място, огънят е ограничен и се прави всичко възможно за бързото потушаване на пожара.

Замерванията на пожарната не отчитат вредни вещества във въздуха в околните населени места. Вятърът е силен, духа на запад и в близките села в тази посока може да се усети миризма на дим, но няма опасност за хората. Огънят е локализиран, но на места тлеят огнища, коментира инспектор Бришимов.

Припомняме, че на 12 октомври през нощта гореше депото за битови отпадъци край село Цалапица. 

Разгласяването на информация за причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която загинаха двама военнослужещи, както и данни, пряко свързани с предмета на разследване, представляват следствена тайна и разгласяването им от други органи, освен от наблюдаващия прокурор или без негово изрично писмено разрешение, по същество е нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс. Това се посочва в прессъобщение на прокуратурата по повод брифинга на Министерството на отбраната вчера. 

Изявленията по никакъв начин не ангажират разследването, което към момента продължава със събиране на доказателства и проверка на всички версии, посочват от държавното обвинение. "Недопустимо и некоректно е преди да бъде събран целият обем от веществени и гласни доказателства и да са изготвени назначените експертизи, длъжностни лица, извън органите

Председателят на Постоянната комисия „Култура, вероизповедания и етнически въпроси“ към Общински съвет в град Добрич архитект Надежда Пампорова покани гражданите на областния град на среща във връзка с обсъждането на новия правилник на програма „Култура“. 

Срещата ще се проведе на 18 октомври в Община град Добрич.

“Вашето мнение е от изключителна важност за мен, защото заедно правим нашия град по-добро място за култура и творчество. За да бъда сигурна, че този правилник ще насърчава развитието на културата в Добрич, ще дава равен шанс на всички участници, ще управлява финансовите средства на общината разумно и ще подкрепя таланта на малки и големи артисти ви каня да обсъдим всички предложения и преценим тяхната актуалност и полезност за нашия град”, сподели пред медиите арх. Пампорова.

От 21 септември до 24 октомври 2024 г.

Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще присъства на петия Национален събор "Млечният път на България през вековете", който ще бъде открит от 12:00 часа днес на площад "Трети март" в град Луковит, съобщиха от ресорното министерство.

Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора над 30 фирми на малки и средни производители на млечни продукти ще представят продукцията си.

Утре, 19 октомври, министър Тахов ще открие Деня на българския производител, който ще се проведе днес и утре на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието и храните, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". В официалното откриване ще участват ощ

Оттам добавят, че заболяването може да засегне хора, домашни и диви свине, както и котки, кучета, лисица, вълци, мишки и други. Най-голям брой заразени се регистрира в периоди, когато се приготвят домашни колбаси. Заразяването може да стане от заразено животно, погълнало трихинелни ларви, но прогнозирането дали човек е с това заболяване е трудно.

От РЗИ- Добрич допълват, че през 2024 година в страната са регистрирани 37 заболели от трихинелоза поради консумация на заразено свинско месо. За последните 10 години в област Добрич не са регистрирани случаи на това заболяване, припомнят от здравната испекция.

Симптомите, свързани с трихинелоза, могат да се появяват до 20 дни след заразата. В началото е характерна появата на  болки в корема, повръщане, висока температура, силно главоболие, оток по клепачите. При тежко протичане могат да настъпят усложнения като неврит, радикулит, пневмония, енцефалит, предупреждават още от РЗИ-Добрич.

Здравната инспекция препоръчва да не консумира неизследвано месо, да се отглеждат домашни свине в хигиенно издържани помещения, с предотвратен достъп на гризачи в тях, както и до фуража.

Към председателите на ловно-рибарските дружества в областта, са изпратени писма за стриктно спазване на противоепидемичните мерки по отношение на трихинелозата. 

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Температурите са ниски – около 1-2 градуса, като в Родопите са и отрицателни – минус 1 градус. Във високата част на планината е слънчево, тихо и ясно. Планинските спасители препоръчват при разходки в планината да не се забравя и слънцезащитен крем. 

Съоръженията по курортите не работят, допълват от ПСС.  

В планините ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В по-ниските планински части ще духа до умерен вятър от север-североизток, а по най-високите - силен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Започна проучване на владетелската резиденция – теренът пред източната фасада на жилищния дворец във Велики Преслав.

„Целият комплекс е интересен, тук е имало канцелария и верижна сграда. Тук е била и жилищната сграда на владетелската фамилия. Повече от 20 години вече се копае този обект. Първо с доц. Стойчо Бонев започнахме работата по обекта, а сега аз продължавам разкопките“. Това каза пред репортер в началото на започналите археологически проучвания на терена на старините във Велики Преслав д-р Радостина Благоева – ръководител на разкопките и уточни, че археологическите проучвания тази година са финансирани с близо 13 хил. лв. от Археологическия музей във Велики Преслав.

По думите най-голямата открита материална находка в района на разкопките е от 2016 година - сърцевидната апликация, златна, с клетъчен емайл, която е изложена в трезора на Ар

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

Това е третото събитие от поредицата градски винени фестивали този месец. Вече минаха изданията във Велико Търново и Варна, а следващата седмица предстои Пловдив.

Urban Wine Fest е част от инициативата на БАВП - Международен ден на мавруда, която вече пета година успява да обедини винени специалисти, търговци и туристич

Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. Това се посочва в хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

Социологическите агенции трябва да представят в ЦИК заявление по образец за регистрация на агенция, която ще извършва социологическо проучване в изборния ден; удостоверение за актуално правно състояние. Агенциите трябва да представят списък, съдържащ имената и единния граждански номер на анкетьорите по изборни райони. В списъка се посочват номерата на избирателните секции, извън които ще се осъществява анкетирането. 

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20:00 ч. на изборния ден.

Забранява се публичното огласяване под каквато и да е форма, на какв

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси ще обсъди Общинският съвет в Брезник
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.