Начало Контекст Имаме готовност да представим проект на държавен бюджет след изборите, заяви служебният премиер Димитър Главчев
7619
България

Имаме готовност да представим проект на държавен бюджет след изборите, заяви служебният премиер Димитър Главчев

Имаме готовност да представим проектобюджет за догодина в рамките на срока, който се изисква.Това заяви служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти, след като откри реконструирания гранично-контролно пропускателен пункт (ГКПП) “Калотина”.

| 01 Октомври 2024, 12:33 ч.
Имаме готовност да представим проект на държавен бюджет след изборите, заяви служебният премиер Димитър Главчев
Имаме готовност да представим проект на държавен бюджет след изборите, заяви служебният премиер Димитър Главчев
Снимка © DFA

Имаме готовност да представим проектобюджет за догодина в рамките на срока, който се изисква. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти, след като откри реконструирания гранично-контролно пропускателен пункт (ГКПП) “Калотина”. Главчев допълни, че екипът на Министерството на финансите имат готовност, но проектът няма да бъде представен преди парламентарните избори. 

Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. 

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които има трима пострадали.

От началото на месеца са станали 335 катастрофи с 22-ма загинали и 412 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5746 пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 361 души, а пострадалите са 7233-ма.

Двайсет души са с мярка на задържане до 24 часа при започналата днес акция на полицията в област Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР). Те са от Хасково и Любимец, като част от тях са били установени с десетки списъци с имена и суми срещу тях, множество мобилни телефони, 15 670 лева и пистолет.

До 16:00 ч. в акцията са проверени 67 заложни къщи, игрални зали и офиси за бързи кредити. Проконтролираните търговски обекти, адреси и рискови места са 44, а проверените лица от криминалния контингент са 71. Издадени са седем предупредителни протоколи и са образувани пет досъдебни производства. Заведени са шест преписки за купуване на гласове.

С протоколи са иззети и 30 грама хероин, 580 грама марихуана и 2 грама кокаин. По отношение на контрола на пътното движение са извършени 714 проверки на  моторни превозни средство. За констатираните нарушения са съста

Над  12 млн. души се занимават и работят в сферата на предприятията на социалната и солидарна икономика. Това представлява близо шест процента от всички работещи хора в рамките на Европейския съюз (ЕС). Около четири милиона са самите предприятия и фирми, които работят в сферата на социалната и солидарна икономика. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на Дванадесети европейски форум на субектите на социалната и солидарната икономика, който ще се състои от днес до 17 октомври в Банкя. Данните са от изследване, поръчано от Европейската комисия и реализирано от Съвета по иновации към ЕС и Асоциацията на малките и средни предприятия във всички 27 държави от евросъюза, отбеляза Йотова.

Европейската и българската социална и солидарна икономика се грижи не само за доходите, грижи се не само за изравняване на стандарта и начина на живот на хората, но е в основат

Окръжният съд в Търговище призна за виновен 68-годишния Б. М. от омуртагското село Станец за това, че е убил сестра си. За извършеното съдът му наложи наказание десет години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим. Осъден е и да заплати 70 000 лв. на съпруга на починалата и 40 000 лв. на дъщеря й за причинените неимуществени вреди, информират от пресцентъра на Окръжния съд в Търговище.

След смъртта на родителите им отношенията между двамата роднини се влошили крайно, като причина за това били споровете им около наследството. Наложило се те да бъдат решени по съдебен ред, поясняват причините около трагичния инцидент от Апелативната прокуратура във Варна. 

В образувано изпълнително производство имотът, в който се намирала бащината къща на брата и сестрата, бил изнесен на публична продан. Придобил го мъж, близък на семейството на сестрата, което

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление. Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината. Общата му стойност е 28 072 211,55 лева, от които 23 861 379,82 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

За постигане на целта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив проектът предвижда подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици и камини на пелети. От общината съобщиха, че близо 4000 домакинства ще могат да се възползват и да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с по-екологични устройс

Няма да го представим преди да минат изборите. Ако се представи преди това, изкушенията в Народното събрание ще са много големи, посочи премиерът.  

На въпрос на журналисти с какви параметри ще бъде държавният бюджет за следващата година, Главчев отговори: „Когато бъде представен, всички ще разберете“. 

Попитан дали в него ще бъде заложен дефицит под 3%, премиерът коментира: „Така би трябвало, нали целта ни е еврозоната. Такъв вариант имаме готовност да представим. Това е работа и на народните представители – дали ще приемат такъв вариант“. 

По думите му равнището на цените в България започва да влиза в критерия за еврозоната. 

Служебният министър-председател коментира и как върви подготовката за изборите. „Чудесно. На нас ни помага това, че имаме опит от предишния път. Тогава никой не каза, че има проблем с изборите. Тези ще са малко по-сложни, предвид взаимоотношенията в някои партии. Въпреки това ние сме взели мерки да протекат по нормален начин, в рамките на Изборния кодекс“, отбеляза Главчев. 

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

Започна проучване на владетелската резиденция – теренът пред източната фасада на жилищния дворец във Велики Преслав.

„Целият комплекс е интересен, тук е имало канцелария и верижна сграда. Тук е била и жилищната сграда на владетелската фамилия. Повече от 20 години вече се копае този обект. Първо с доц. Стойчо Бонев започнахме работата по обекта, а сега аз продължавам разкопките“. Това каза пред репортер в началото на започналите археологически проучвания на терена на старините във Велики Преслав д-р Радостина Благоева – ръководител на разкопките и уточни, че археологическите проучвания тази година са финансирани с близо 13 хил. лв. от Археологическия музей във Велики Преслав.

По думите най-голямата открита материална находка в района на разкопките е от 2016 година - сърцевидната апликация, златна, с клетъчен емайл, която е изложена в трезора на Ар

Служители на реда и граждани на излет помогнаха на младеж, пострадал при спускане с велосипед в труднодостъпна местност край Търговище, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – Търговище. 

Сигнал за инцидента е получен на тел. 112 вчера в 17:25 часа. Отзовават се служители на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) и на Районното управление (РУ) – Търговище. 

14-годишният младеж бил със свои връстници. При спускане с велосипеда си - планински бегач, по една от пътеките от хижа „Младост“, в района на туристическия обект „Мисионис“, то е паднало и се е ударило лошо. Бил е с обездвижен крак. 

Дошлите на място полицаи и пожарникари са достигнали до момчето и са го качили на носилка, която са носили в труднопроходимата местност. В носенето се включили трима пожарникари и

Жена на 88 години е станала жертва на измама в Чирпан, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Стара Загора. Тя е дала сумата от 400 лева на непознат мъж, който е влязъл в дома и е заявил, че е изпратен от сина да достави дърва за огрев.

След като е платила сумата, жената се свързала със сина си и разбрала, че той не е поръчвал дърва, уточниха от полицията. Сигнал в полицията в Чирпан е подаден вчера, образувано е досъдебно производство за измама. 

Вчера съдът в Гълъбово осъди мъж на 49 години на година и половина затвор за телефонна измама на 83-годишна жена. 

Изключително слаб интерес към пробното гласуване с машини отчитат от Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол. То бе организирано днес за жителите на четири от петте общини на областта – Ямбол, Тунджа, Елхово и Стралджа. За община Болярово не е организирано, тъй като там има само две секции, в които ще се гласува с машини, каза председателят на РИК – Ямбол Ани Канева.

Само двама желаещи да им бъде разяснено как се гласува с машина е имало в Елхово и трима в Стралджа. „Интересът към демонстрационното гласуване е изключително занижен вече на този етап. Все по-малко избиратели проявяват интерес. Вероятно, защото хората вече се научиха как се гласува с машина, изборите доста често се случват“, посочи Канева.

В област Ямбол са образувани 232 избирателни секции, от които четири подвижни. Очаква се в понеделник (21 октомври) в Ямбол да пристигнат 102

„Вчера решихме проблема и със склада за машините за гласуване. Не е много добре така да се поставят условия в последния момент от страна на наемодатели, но изпълняваме. Правим всичко, за да може изборите да бъдат честни, свободни и прозрачни“, съобщи още той.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението ...
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на коет ...
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, ...
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:55 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
7619
България

Имаме готовност да представим проект на държавен бюджет след изборите, заяви служебният премиер Димитър Главчев

Имаме готовност да представим проектобюджет за догодина в рамките на срока, който се изисква.Това заяви служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти, след като откри реконструирания гранично-контролно пропускателен пункт (ГКПП) “Калотина”.

| 01 Октомври 2024, 12:33 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Имаме готовност да представим проект на държавен бюджет след изборите, заяви служебният премиер Димитър Главчев
Имаме готовност да представим проект на държавен бюджет след изборите, заяви служебният премиер Димитър Главчев
Снимка © DFA

Имаме готовност да представим проектобюджет за догодина в рамките на срока, който се изисква. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти, след като откри реконструирания гранично-контролно пропускателен пункт (ГКПП) “Калотина”. Главчев допълни, че екипът на Министерството на финансите имат готовност, но проектът няма да бъде представен преди парламентарните избори. 

Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. 

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които има трима пострадали.

От началото на месеца са станали 335 катастрофи с 22-ма загинали и 412 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5746 пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 361 души, а пострадалите са 7233-ма.

Двайсет души са с мярка на задържане до 24 часа при започналата днес акция на полицията в област Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР). Те са от Хасково и Любимец, като част от тях са били установени с десетки списъци с имена и суми срещу тях, множество мобилни телефони, 15 670 лева и пистолет.

До 16:00 ч. в акцията са проверени 67 заложни къщи, игрални зали и офиси за бързи кредити. Проконтролираните търговски обекти, адреси и рискови места са 44, а проверените лица от криминалния контингент са 71. Издадени са седем предупредителни протоколи и са образувани пет досъдебни производства. Заведени са шест преписки за купуване на гласове.

С протоколи са иззети и 30 грама хероин, 580 грама марихуана и 2 грама кокаин. По отношение на контрола на пътното движение са извършени 714 проверки на  моторни превозни средство. За констатираните нарушения са съста

Над  12 млн. души се занимават и работят в сферата на предприятията на социалната и солидарна икономика. Това представлява близо шест процента от всички работещи хора в рамките на Европейския съюз (ЕС). Около четири милиона са самите предприятия и фирми, които работят в сферата на социалната и солидарна икономика. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на Дванадесети европейски форум на субектите на социалната и солидарната икономика, който ще се състои от днес до 17 октомври в Банкя. Данните са от изследване, поръчано от Европейската комисия и реализирано от Съвета по иновации към ЕС и Асоциацията на малките и средни предприятия във всички 27 държави от евросъюза, отбеляза Йотова.

Европейската и българската социална и солидарна икономика се грижи не само за доходите, грижи се не само за изравняване на стандарта и начина на живот на хората, но е в основат

Окръжният съд в Търговище призна за виновен 68-годишния Б. М. от омуртагското село Станец за това, че е убил сестра си. За извършеното съдът му наложи наказание десет години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим. Осъден е и да заплати 70 000 лв. на съпруга на починалата и 40 000 лв. на дъщеря й за причинените неимуществени вреди, информират от пресцентъра на Окръжния съд в Търговище.

След смъртта на родителите им отношенията между двамата роднини се влошили крайно, като причина за това били споровете им около наследството. Наложило се те да бъдат решени по съдебен ред, поясняват причините около трагичния инцидент от Апелативната прокуратура във Варна. 

В образувано изпълнително производство имотът, в който се намирала бащината къща на брата и сестрата, бил изнесен на публична продан. Придобил го мъж, близък на семейството на сестрата, което

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление. Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината. Общата му стойност е 28 072 211,55 лева, от които 23 861 379,82 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

За постигане на целта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив проектът предвижда подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици и камини на пелети. От общината съобщиха, че близо 4000 домакинства ще могат да се възползват и да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с по-екологични устройс

Няма да го представим преди да минат изборите. Ако се представи преди това, изкушенията в Народното събрание ще са много големи, посочи премиерът.  

На въпрос на журналисти с какви параметри ще бъде държавният бюджет за следващата година, Главчев отговори: „Когато бъде представен, всички ще разберете“. 

Попитан дали в него ще бъде заложен дефицит под 3%, премиерът коментира: „Така би трябвало, нали целта ни е еврозоната. Такъв вариант имаме готовност да представим. Това е работа и на народните представители – дали ще приемат такъв вариант“. 

По думите му равнището на цените в България започва да влиза в критерия за еврозоната. 

Служебният министър-председател коментира и как върви подготовката за изборите. „Чудесно. На нас ни помага това, че имаме опит от предишния път. Тогава никой не каза, че има проблем с изборите. Тези ще са малко по-сложни, предвид взаимоотношенията в някои партии. Въпреки това ние сме взели мерки да протекат по нормален начин, в рамките на Изборния кодекс“, отбеляза Главчев. 

Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата. На място са изпратени пет противопожарни автомобила и вишка. Пожарът е локализиран, като е предотвратено разпространението му във физкултурния салон на бившето училище. Няма пострадали хора и опасност за разпространение на пламъците.

Основно училище „Христо Ботев“ в село Червена вода е закрито официално от 2008 година. Към момента няма данни за какво се е използвала сградата, коментира Малчева.

Причините за пожара предстои да се изясняват.

Започна проучване на владетелската резиденция – теренът пред източната фасада на жилищния дворец във Велики Преслав.

„Целият комплекс е интересен, тук е имало канцелария и верижна сграда. Тук е била и жилищната сграда на владетелската фамилия. Повече от 20 години вече се копае този обект. Първо с доц. Стойчо Бонев започнахме работата по обекта, а сега аз продължавам разкопките“. Това каза пред репортер в началото на започналите археологически проучвания на терена на старините във Велики Преслав д-р Радостина Благоева – ръководител на разкопките и уточни, че археологическите проучвания тази година са финансирани с близо 13 хил. лв. от Археологическия музей във Велики Преслав.

По думите най-голямата открита материална находка в района на разкопките е от 2016 година - сърцевидната апликация, златна, с клетъчен емайл, която е изложена в трезора на Ар

Служители на реда и граждани на излет помогнаха на младеж, пострадал при спускане с велосипед в труднодостъпна местност край Търговище, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – Търговище. 

Сигнал за инцидента е получен на тел. 112 вчера в 17:25 часа. Отзовават се служители на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) и на Районното управление (РУ) – Търговище. 

14-годишният младеж бил със свои връстници. При спускане с велосипеда си - планински бегач, по една от пътеките от хижа „Младост“, в района на туристическия обект „Мисионис“, то е паднало и се е ударило лошо. Бил е с обездвижен крак. 

Дошлите на място полицаи и пожарникари са достигнали до момчето и са го качили на носилка, която са носили в труднопроходимата местност. В носенето се включили трима пожарникари и

Жена на 88 години е станала жертва на измама в Чирпан, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Стара Загора. Тя е дала сумата от 400 лева на непознат мъж, който е влязъл в дома и е заявил, че е изпратен от сина да достави дърва за огрев.

След като е платила сумата, жената се свързала със сина си и разбрала, че той не е поръчвал дърва, уточниха от полицията. Сигнал в полицията в Чирпан е подаден вчера, образувано е досъдебно производство за измама. 

Вчера съдът в Гълъбово осъди мъж на 49 години на година и половина затвор за телефонна измама на 83-годишна жена. 

Изключително слаб интерес към пробното гласуване с машини отчитат от Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол. То бе организирано днес за жителите на четири от петте общини на областта – Ямбол, Тунджа, Елхово и Стралджа. За община Болярово не е организирано, тъй като там има само две секции, в които ще се гласува с машини, каза председателят на РИК – Ямбол Ани Канева.

Само двама желаещи да им бъде разяснено как се гласува с машина е имало в Елхово и трима в Стралджа. „Интересът към демонстрационното гласуване е изключително занижен вече на този етап. Все по-малко избиратели проявяват интерес. Вероятно, защото хората вече се научиха как се гласува с машина, изборите доста често се случват“, посочи Канева.

В област Ямбол са образувани 232 избирателни секции, от които четири подвижни. Очаква се в понеделник (21 октомври) в Ямбол да пристигнат 102

„Вчера решихме проблема и със склада за машините за гласуване. Не е много добре така да се поставят условия в последния момент от страна на наемодатели, но изпълняваме. Правим всичко, за да може изборите да бъдат честни, свободни и прозрачни“, съобщи още той.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.