Начало Сфера Силистренци отбелязаха 84-ата годишнина от връщането на Южна Добруджа към България
9118
България

Силистренци отбелязаха 84-ата годишнина от връщането на Южна Добруджа към България

С тържествена церемония в Силистра беше отбелязана 84-та годишнина от връщането на Южна Добруджа към България.„През 1913 година Южна Добруджа е принудително иззета и предоставена на Румъния.

| 01 Октомври 2024, 15:54 ч.
Силистренци отбелязаха 84-ата годишнина от връщането на Южна Добруджа към България
Силистренци отбелязаха 84-ата годишнина от връщането на Южна Добруджа към България
Снимка © БТА

С тържествена церемония в Силистра беше отбелязана 84-та годишнина от връщането на Южна Добруджа към България. Представители на местната и централната власт, кандидати за народни представители и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на цар Борис Трети - Обединител в Дунавския парк.

Съдиите сме поставени в безсилна ситуация. Софийската градска прокуратура раздроби разследването за мащабната деятелност за разследване на престъпна група. Това каза пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет съдия Владислава Цариградска, която колегията изслушва относно развитието на наказателното производство, свързано с отправени срещу нея заплахи, както и конкретни нейни искания. 

Смятам, че не трябва да бъда изслушвана, а заедно като колеги да решим този гигантски проблем. Страда цялата репутация и съдийската независимост, посочи тя.

"Има всевъзможни бездействия да не се движи разследването. Отказва ми се достъп до елементарна информация. Притеснително е какво прави прокуратурата, за да разследва мрежите за влияние. Бях заплашвана и смятам, че зад Червения пират се крият хора и мрежи, които заплашват редица съдии. Може да подозираме, че тези мрежи опитват

Столична община започва пилотен проект с изкуствен интелект (ИИ), насочен към оптимизирането на управлението на финансирането по различни програми. Проектът е част от Програмата „Пясъчник за иновативни решения“, която насърчава използването на нови технологии за подобряване на публичните услуги в София, посочва на сайта си общинската администрация.  

Проектът се реализира в партньорство със софийския стартъп „Тесие“, специализиран в разработването на ИИ решения, обясниха от Столична община. Системата използва Виртуални Асистенти с Изкуствен Интелект (ВАИИ), които автоматично събират, анализират и синтезират данни за нови възможности за финансиране от национални и европейски програми. Това значително ще ускори процеса на обработка на данни и ще улесни подготовката на проекти, смятат от СО. 

ВАИИ ще подпомагат експертите като предоста

Нелис Реджеб е новият председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг. Тя е назначена на поста с решение на Централната избирателна комисия от 16 октомври 2024 г. Реджеб поема поста от дългогодишния председател на ОИК – Омуртаг Мина Илиева.

Нелис Реджеб е на 27 години. Работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града. По професия е акушер в Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение. Има завършена бакалавърска степен по „Здравни грижи“ и магистратура - специалност „Психология“, каза Реджеб .

Мина Илиева е подала заявление за освобождаване по лични причини. тя припомни, че е председател на ОИК – Омуртаг от 2019 г. до момента. 

Със същото решение ЦИК освобождава и заместник-председателя на ОИК – Омуртаг Валентин Попов. Към днешна дата не е постъпило предложение за неговата позиция

Общински съвет – Неделино ще проведе извънредно заседание днес от 12:00 часа, става известно от публикуваната на сайта на Общината покана. В дневния ред са включени две точки. Първата е за предоставяне на временен безлихвен заем, необходим за авансово плащане в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.   

Втората докладна е свързана с желанието на Община Неделино да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проектно предложение по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024. Общинската администрация е подготвила проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка, като съфинансирането от Общината е в размер на 25 667,57 лв., които

Прокуратурата е използвала специални разузнавателни средства (СРС) спрямо 15 магистрати  - 11 прокурори, трима следователи и един съдия, в периода 2017 – 2023 г. Това съобщиха от държавното обвинение в отговор на запитвания от медии по повод изнесени твърдения за броя на разрешените от съд специални разузнавателни средства, прилагани спрямо съдии през последните години. 

По разпореждане на и.ф. главен Борислав Сарафов още през март 2024 г. е извършена проверка на всички разрешени от съда специални разузнавателни средства, прилагани спрямо магистрати, по които заявител се явява прокуратурата, се посочва в съобщението. 

Държавното обвинение не е искало разрешение за прилагане на способа, регламентиран в Закона за специалните разузнавателни средства – проникване, нито в съдебни кабинети, нито в съдебни зали и стаи за съвещание на съдебни състави,

„През 1913 година Южна Добруджа е принудително иззета и предоставена на Румъния. Това събитие променя съдбата на хиляди семейства. Близо 30 години са необходими, за да се стигне до Крайовската спогодба от 1940 година, която връща българите отново в отечеството. Това е резултат от дълги дипломатически преговори, които представляват една сериозна крачка към обединението на българските земи в една държава. Затова днес трябва да отбележим колко скъпа и свещена е нашата земя и колко е значимо делото на всички, които са участвали в тези паметни събития“, каза в словото си кметът на Силистра Александър Сабанов.

С Крайовския договор, подписан на 7 септември 1940 година, се връща по мирен път Южна Добруджа в пределите на България. На 1 октомври 1940 година части на Трета българска армия, начело с генерал-лейтенант Георги Попов, тържествено влизат в Силистра. Хор "Седянка" за първи път изпълнява свободно марша "О, Добруджански край". 

За това напомнят паметните знаци и паметници в Силистра.

Паметникът на Цар Борис III Обединител в Дунавския парк e дело на скулптора Йордан Колев - директор на Художествена галерия - Силистра. Открит е през 2001 година.

На 7 септември 2017 година на входа на Дунавския парк на Силистра е открита паметна плоча, посветена на героите от Добруджанската епопея.

Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показва, че далечните предшественици на човека принадлежат към един вид, макар и да са изглеждали различно. През 2013 г. на днешната дата съобщава за публикация на грузински и швейцарски учени в сп. "Сайънс", че Хомо хабилис, Хомо рудолфензис и Хомо еректус са от една еволюираща линия, довела до съвременния човек. 

Обектът в Дманиси, където са намерени фосилите, беше открит през 1993 г. Той е много важен, защото доказва, че ранните хора са мигрирали в Азия малко след като родът Хомо се появява в Африка. 

В емисията си “Забава и знание” на 18 октомври 2013 г. пише:

Най-ранните хора от Евразия и Африка може да са от един вид

Лондон, 18 октомври 2013 г. // Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показ

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи наградите на сдружението на към общините за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“. Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и че се включват активно в дейностите на сдружението. Отличията бяха връчени от президента Румен Радев.

Наградите са в три категории – голяма, средна и малка община. В категория „Голяма община“ бе отличена община Шумен. Наградата получи кметът проф. Христо Христов. Силвия Георгиева посочи, че общинската администрация в Шумен е изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, а над 36 представители на администрацията участват в различни комитет

През изминалата седмица са санкционирани 24 души за неизползване на предпазен колан в моторни превозни средства, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Монтана.

Акция на ROADPOL насочена към управлението на превозни средства без използване на предпазни колани, предпазни каски и системи за предпазване на деца, както и неправилно използване на мобилни телефони се проведе между седми и 13 октомври на територията на област Монтана.

За периода са проверени общо 417 водачи на моторни превозни средства. За неизползване на предпазни колани са глобени 24 души, от които девет шофьори, седем пътници возещи се на предната седалка и шестима пътници, возещи се на задната седалка на автомобили. За говорене по теле

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

Приключи първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС) на официалната си фейсбук страница. Събитието даде ясен политически сигнал за задълбочаване на икономическите и политическите отношения с държавите от Персийския залив, посочиха от МС. В срещата участва и служебният министър-председател на България Димитър Главчев

Имаме много добри отношения със Саудитска Арабия, отбелязах със задоволство при разговора си в Брюксел с принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, престолонаследник и министър-председател на Кралство Саудитска Арабия. Наред с развитието на двустранните връзки във фокуса на разговора ни беше и значимостта на отношенията между ЕС и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, написа в профила си във фейсбук служебния премиер. 

След края на събитието

На 14 септември 2020 година, на Празника на Силистра, е осветена и открита паметна плоча за подписването на  Крайовския договор и връщането на Силистра към България.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, ...
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на срещ ...
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:26 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
9118
България

Силистренци отбелязаха 84-ата годишнина от връщането на Южна Добруджа към България

С тържествена церемония в Силистра беше отбелязана 84-та годишнина от връщането на Южна Добруджа към България.„През 1913 година Южна Добруджа е принудително иззета и предоставена на Румъния.

| 01 Октомври 2024, 15:54 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Силистренци отбелязаха 84-ата годишнина от връщането на Южна Добруджа към България
Силистренци отбелязаха 84-ата годишнина от връщането на Южна Добруджа към България
Снимка © БТА

С тържествена церемония в Силистра беше отбелязана 84-та годишнина от връщането на Южна Добруджа към България. Представители на местната и централната власт, кандидати за народни представители и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на цар Борис Трети - Обединител в Дунавския парк.

Съдиите сме поставени в безсилна ситуация. Софийската градска прокуратура раздроби разследването за мащабната деятелност за разследване на престъпна група. Това каза пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет съдия Владислава Цариградска, която колегията изслушва относно развитието на наказателното производство, свързано с отправени срещу нея заплахи, както и конкретни нейни искания. 

Смятам, че не трябва да бъда изслушвана, а заедно като колеги да решим този гигантски проблем. Страда цялата репутация и съдийската независимост, посочи тя.

"Има всевъзможни бездействия да не се движи разследването. Отказва ми се достъп до елементарна информация. Притеснително е какво прави прокуратурата, за да разследва мрежите за влияние. Бях заплашвана и смятам, че зад Червения пират се крият хора и мрежи, които заплашват редица съдии. Може да подозираме, че тези мрежи опитват

Столична община започва пилотен проект с изкуствен интелект (ИИ), насочен към оптимизирането на управлението на финансирането по различни програми. Проектът е част от Програмата „Пясъчник за иновативни решения“, която насърчава използването на нови технологии за подобряване на публичните услуги в София, посочва на сайта си общинската администрация.  

Проектът се реализира в партньорство със софийския стартъп „Тесие“, специализиран в разработването на ИИ решения, обясниха от Столична община. Системата използва Виртуални Асистенти с Изкуствен Интелект (ВАИИ), които автоматично събират, анализират и синтезират данни за нови възможности за финансиране от национални и европейски програми. Това значително ще ускори процеса на обработка на данни и ще улесни подготовката на проекти, смятат от СО. 

ВАИИ ще подпомагат експертите като предоста

Нелис Реджеб е новият председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг. Тя е назначена на поста с решение на Централната избирателна комисия от 16 октомври 2024 г. Реджеб поема поста от дългогодишния председател на ОИК – Омуртаг Мина Илиева.

Нелис Реджеб е на 27 години. Работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града. По професия е акушер в Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение. Има завършена бакалавърска степен по „Здравни грижи“ и магистратура - специалност „Психология“, каза Реджеб .

Мина Илиева е подала заявление за освобождаване по лични причини. тя припомни, че е председател на ОИК – Омуртаг от 2019 г. до момента. 

Със същото решение ЦИК освобождава и заместник-председателя на ОИК – Омуртаг Валентин Попов. Към днешна дата не е постъпило предложение за неговата позиция

Общински съвет – Неделино ще проведе извънредно заседание днес от 12:00 часа, става известно от публикуваната на сайта на Общината покана. В дневния ред са включени две точки. Първата е за предоставяне на временен безлихвен заем, необходим за авансово плащане в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.   

Втората докладна е свързана с желанието на Община Неделино да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проектно предложение по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024. Общинската администрация е подготвила проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка, като съфинансирането от Общината е в размер на 25 667,57 лв., които

Прокуратурата е използвала специални разузнавателни средства (СРС) спрямо 15 магистрати  - 11 прокурори, трима следователи и един съдия, в периода 2017 – 2023 г. Това съобщиха от държавното обвинение в отговор на запитвания от медии по повод изнесени твърдения за броя на разрешените от съд специални разузнавателни средства, прилагани спрямо съдии през последните години. 

По разпореждане на и.ф. главен Борислав Сарафов още през март 2024 г. е извършена проверка на всички разрешени от съда специални разузнавателни средства, прилагани спрямо магистрати, по които заявител се явява прокуратурата, се посочва в съобщението. 

Държавното обвинение не е искало разрешение за прилагане на способа, регламентиран в Закона за специалните разузнавателни средства – проникване, нито в съдебни кабинети, нито в съдебни зали и стаи за съвещание на съдебни състави,

„През 1913 година Южна Добруджа е принудително иззета и предоставена на Румъния. Това събитие променя съдбата на хиляди семейства. Близо 30 години са необходими, за да се стигне до Крайовската спогодба от 1940 година, която връща българите отново в отечеството. Това е резултат от дълги дипломатически преговори, които представляват една сериозна крачка към обединението на българските земи в една държава. Затова днес трябва да отбележим колко скъпа и свещена е нашата земя и колко е значимо делото на всички, които са участвали в тези паметни събития“, каза в словото си кметът на Силистра Александър Сабанов.

С Крайовския договор, подписан на 7 септември 1940 година, се връща по мирен път Южна Добруджа в пределите на България. На 1 октомври 1940 година части на Трета българска армия, начело с генерал-лейтенант Георги Попов, тържествено влизат в Силистра. Хор "Седянка" за първи път изпълнява свободно марша "О, Добруджански край". 

За това напомнят паметните знаци и паметници в Силистра.

Паметникът на Цар Борис III Обединител в Дунавския парк e дело на скулптора Йордан Колев - директор на Художествена галерия - Силистра. Открит е през 2001 година.

На 7 септември 2017 година на входа на Дунавския парк на Силистра е открита паметна плоча, посветена на героите от Добруджанската епопея.

Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показва, че далечните предшественици на човека принадлежат към един вид, макар и да са изглеждали различно. През 2013 г. на днешната дата съобщава за публикация на грузински и швейцарски учени в сп. "Сайънс", че Хомо хабилис, Хомо рудолфензис и Хомо еректус са от една еволюираща линия, довела до съвременния човек. 

Обектът в Дманиси, където са намерени фосилите, беше открит през 1993 г. Той е много важен, защото доказва, че ранните хора са мигрирали в Азия малко след като родът Хомо се появява в Африка. 

В емисията си “Забава и знание” на 18 октомври 2013 г. пише:

Най-ранните хора от Евразия и Африка може да са от един вид

Лондон, 18 октомври 2013 г. // Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показ

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи наградите на сдружението на към общините за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“. Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и че се включват активно в дейностите на сдружението. Отличията бяха връчени от президента Румен Радев.

Наградите са в три категории – голяма, средна и малка община. В категория „Голяма община“ бе отличена община Шумен. Наградата получи кметът проф. Христо Христов. Силвия Георгиева посочи, че общинската администрация в Шумен е изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, а над 36 представители на администрацията участват в различни комитет

През изминалата седмица са санкционирани 24 души за неизползване на предпазен колан в моторни превозни средства, съобщи на брифинг старши инспектор Красимир Кирилов - началник група „Пътен контрол, организация на движението и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Монтана.

Акция на ROADPOL насочена към управлението на превозни средства без използване на предпазни колани, предпазни каски и системи за предпазване на деца, както и неправилно използване на мобилни телефони се проведе между седми и 13 октомври на територията на област Монтана.

За периода са проверени общо 417 водачи на моторни превозни средства. За неизползване на предпазни колани са глобени 24 души, от които девет шофьори, седем пътници возещи се на предната седалка и шестима пътници, возещи се на задната седалка на автомобили. За говорене по теле

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

Приключи първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС) на официалната си фейсбук страница. Събитието даде ясен политически сигнал за задълбочаване на икономическите и политическите отношения с държавите от Персийския залив, посочиха от МС. В срещата участва и служебният министър-председател на България Димитър Главчев

Имаме много добри отношения със Саудитска Арабия, отбелязах със задоволство при разговора си в Брюксел с принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, престолонаследник и министър-председател на Кралство Саудитска Арабия. Наред с развитието на двустранните връзки във фокуса на разговора ни беше и значимостта на отношенията между ЕС и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, написа в профила си във фейсбук служебния премиер. 

След края на събитието

На 14 септември 2020 година, на Празника на Силистра, е осветена и открита паметна плоча за подписването на  Крайовския договор и връщането на Силистра към България.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.