Начало Основна линия Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция и Турция
7851
България

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция и Турция

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, Гърция и Турция.Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на своя уебсайт.

| 02 Октомври 2024, 07:11 ч.
Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция и Турция
Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция и Турция
Снимка © БТА

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, Гърция и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на своя уебсайт. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

Специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение започна тази сутрин на територията на област Габрово на участък от пътя Габрово – Дряново.

Акцията е по метода "широкообхватен контрол”. В нея участват служители от Областната дирекция на МВР в Габрово, както и от териториалните структури на Изпълнителна агенция (ИА) "Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите (НАП). Акции са в ход и на територията на районните управления в Севлиево, Дряново и Трявна.

Операцията е за контрол на употребата на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност, отнемане на предимство на пътните превозни средства, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в моторните превозни средства (МПС), за използване на защитни каски, спазване на забраните за ползване на мобилни телефони при шофиране. Осъщес

В Ямбол започна днес кампания за събиране на опасни битови отпадъци. В мобилен пункт до сградата на Общината до 16:00 часа се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарати, живачни термометри и др.

От сутринта има желаещи, коментира служителката на пункта Марияна Тодорова. „Досега са предадени лекарства с изтекъл срок, препарати, бои, пестициди. Надяваме се да дойдат и още хора. Това са опасни отпадъци, които не трябва да се изхвърлят в контейнерите, ние ги вземаме и ги обезвреждаме“, допълни тя.

Пред пункта идват както граждани, така и служители на фирми. „За втори път предаваме тонер касети. Сега около 20 касети, а предният път много повече, защото бяха трупани с години. Тази инициатива е много добра“, коментира Радостина Атанасова, служител в строителна фирма.

Екоакцията за събиране на опасни отпадъ

България трябва да изготви първия си средносрочен фискално-структурен план 2025-2028, като в него трябва да бъдат включени политики, реформи и инвестиции, предвидени за този четиригодишен период. В плана ще бъдат включени, освен инвестициите на министерствата, и инвестициите за местно развитие. Това каза по време на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс. „Албена“ служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. 

Тя допълни, че местните инвестиции трябва да бъдат част от националната инвестиционна политика и програма и трябва да осигуряват реалният икономически растеж. „Трябва да има обвързаност на целите, политиките инвестициите за общините и министерствата на национално и на европейско ниво“, каза още Петкова. 

Министър Петкова посочи, че Министерството на финансите анализира добрите европейски практики

Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. 

Малко след 00:30 часа на бул. „Велики Преслав“ в града екип на „Пътна полиция“ е подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил с марка „Опел Астра“ с шуменска регистрация. Водачът не спрял, ускорил скоростта и продължил. Пътните полицаи го последвали. Водачът е изгасил фаровете и е направил опит да избяга по малки улици. Малко по-късно e спрян до железопътна спирка в кв. „Дивдядово“. Слязъл е от автомобила и направил опит да побегне, но бил задържан веднага.

Водачът, 48-годишен мъж от Шумен, е бил с временно отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство. През септември 2023 година при проверка в Шумен той е отказал да бъде изпробван за употр

Програмата за индустриалните паркове е толкова успешна, че ние сме предложили в бюджета за 2025 г. да бъдат отделени 100 милиона лева за индустриализация на България посредством специална програма за индустриализация, така че да можем да обхванем абсолютно всички компоненти на проекта. Това съобщи министърът на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов по време на посещение в Тракия икономическа зона (ТИЗ) по-рано днес. В рамките на визитата той проведе среща с инвеститори, на която бяха обсъдени възможностите за подкрепа на компании, които имат интерес да разкрият нови производства или да разширят вече изградени такива.

Министър Карадимов се запозна на място с инвестиционните проекти в ТИЗ, които са в процес на реализация с подкрепата на Министерството на иновациите и растежа чрез насърчителните мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

"Това, което е направен

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП ``Кардам``, ГКПП "Дуранкулак" и ГКПП "Никопол" на изход за товарни автомобили. Поради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите могат да се насочат и към граничните пунктове "Силистра", "Кардам", "Дуранкулак", "Кайнарджа" и "Крушари". Последните два са с работно време от 08:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП ``Кулата`` на вход и изход за товарни автомобили. Поради увеличените преминавания през ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" на румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, "Гранична полиция" препоръчва използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване.
Пътуващите към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП "Илинден" като алтернатива на ГКПП "Кулата". Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП "Златоград" като алтернатива на ГКПП "Маказа". За курорти в района на Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП "Капитан Петко войвода". През граничните пунктове  "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

На границата с Република Северна Македония трафикът също е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

На ГКПП "Гюешево"  се изгражда Системата вход/изход на ЕС. Временно движението на преминаващите товарни автомобили се пренасочва през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на граничния пункт. 

За неправилно използване на мобилни устройства по време на движение, при прилагане на метода на констатиране по нестандартен начин, са установени 26 нарушения в Шумен през изминалата седмица, съобщи началникът на сектор “Пътна полиция" в Областната дирекция на МВР главен инспектор Веселин Георгиев, цитиран от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Съставени са 26 акта за установени административни нарушения, като на всеки един от нарушителите са отнети осем контролни точки и е наложена глоба от 50 лева, отбелязват от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. 

Оттам уточняват, че методът е приложен на натоварен участък от пътното движение - на централния шуменски булевард „Славянски“, близо до пешеходни пътеки. Пътните полицаи са следили за нарушения на шофьорите. При неправилно ползване на мобилно устройство по време на движение водачът е сп

Скърбим за загубата на големия режисьор Николай Волев, написаха от Министерския съвет в официалната си страница във Фейсбук по повод кончината на българския режисьор.

Той остави ярка следа в българското кино с емблематичните си филми като "Господин за един ден" и "Маргарит и Маргарита". Поклон пред светлата му памет, добавиха от кабинета.

Режисьорът на филми като „Двойникът“ (1980), „Господин за един ден“ (1983), „Да обичаш на инат“ (1986), „Маргарит и Маргарита“ (1989), „Козият рог“ (1994) и „Огледалото на дявола“ (2001) е загинал при битов инцидент, съобщиха по-рано негови близки.

Министерският съвет предлага за награждаване проф. д-р Боряна Слънчева с орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие за значимия принос за развитието на медицинската наука и практика в областта на педиатрията и неонатологията в България, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Слънчева работи от 1980 г. в болница "Майчин дом", а от 2001 г. е началник на Клиниката по неонатология в лечебното заведение. Тя е основоположник на българската школа по неонатология, учител и ментор на множество български неонатолози. Автор е на над 85 научни труда, публикувани в специализирани медицински научни издания. Работи върху проблемите в адаптацията при недоносени с много ниско и екстремно ниско тегло при раждането. Участва в проучвания, свързани с особеностите на бъбречната функция при недоносените деца. Водещ изследовател е в разработване на програма за профилактика на мозъчните кръвоизливи при

Общо 73 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. На общо 101 сигнала за произшествия са реагирали звената на пожарната в цялата страна.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които четири в жилищни сгради, два в промишлени сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест в транспортни средства, един в съоръжения на открито и 3 други. Без нанесени материални щети са възникнали 55 пожара.

Извършени са 25 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства. Получени са три лъжливи повиквания. При пожарите няма загинали и пострадали.

Общо 81 килограма растения от вида на конопа са открити и иззети от имот в село Долна Вереница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Монтана.

След получен сигнал служителите на реда са претърсили частен имот в населеното място, обитаван от 39-годишен местен жител. В съседен необитаем имот криминалистите открили 26 растения от вида на конопа, с височина около 2 метра и общо тегло 81 кг .

По случая са намерени и иззети и други веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство.

Това е четвъртият установен случай на отглеждане на растения за наркотици от началото на годината досега, като до края на септември случаите са три, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. За първите девет месеца на 2023 г. са регистрирани два такива случая.  

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП ``Капитан Андреево`` на изход за товарни автомобили.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата. Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено ...
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от прессл ...
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Трима души са задържани за извършване на измами с кредити. Това съобщи на брифинг Лъчезар Иванов - прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора. В брифинга участват също Тан ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:22 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
7851
България

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция и Турция

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, Гърция и Турция.Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на своя уебсайт.

| 02 Октомври 2024, 07:11 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция и Турция
Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция и Турция
Снимка © БТА

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, Гърция и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на своя уебсайт. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

Специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение започна тази сутрин на територията на област Габрово на участък от пътя Габрово – Дряново.

Акцията е по метода "широкообхватен контрол”. В нея участват служители от Областната дирекция на МВР в Габрово, както и от териториалните структури на Изпълнителна агенция (ИА) "Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите (НАП). Акции са в ход и на територията на районните управления в Севлиево, Дряново и Трявна.

Операцията е за контрол на употребата на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност, отнемане на предимство на пътните превозни средства, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в моторните превозни средства (МПС), за използване на защитни каски, спазване на забраните за ползване на мобилни телефони при шофиране. Осъщес

В Ямбол започна днес кампания за събиране на опасни битови отпадъци. В мобилен пункт до сградата на Общината до 16:00 часа се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарати, живачни термометри и др.

От сутринта има желаещи, коментира служителката на пункта Марияна Тодорова. „Досега са предадени лекарства с изтекъл срок, препарати, бои, пестициди. Надяваме се да дойдат и още хора. Това са опасни отпадъци, които не трябва да се изхвърлят в контейнерите, ние ги вземаме и ги обезвреждаме“, допълни тя.

Пред пункта идват както граждани, така и служители на фирми. „За втори път предаваме тонер касети. Сега около 20 касети, а предният път много повече, защото бяха трупани с години. Тази инициатива е много добра“, коментира Радостина Атанасова, служител в строителна фирма.

Екоакцията за събиране на опасни отпадъ

България трябва да изготви първия си средносрочен фискално-структурен план 2025-2028, като в него трябва да бъдат включени политики, реформи и инвестиции, предвидени за този четиригодишен период. В плана ще бъдат включени, освен инвестициите на министерствата, и инвестициите за местно развитие. Това каза по време на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс. „Албена“ служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. 

Тя допълни, че местните инвестиции трябва да бъдат част от националната инвестиционна политика и програма и трябва да осигуряват реалният икономически растеж. „Трябва да има обвързаност на целите, политиките инвестициите за общините и министерствата на национално и на европейско ниво“, каза още Петкова. 

Министър Петкова посочи, че Министерството на финансите анализира добрите европейски практики

Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. 

Малко след 00:30 часа на бул. „Велики Преслав“ в града екип на „Пътна полиция“ е подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил с марка „Опел Астра“ с шуменска регистрация. Водачът не спрял, ускорил скоростта и продължил. Пътните полицаи го последвали. Водачът е изгасил фаровете и е направил опит да избяга по малки улици. Малко по-късно e спрян до железопътна спирка в кв. „Дивдядово“. Слязъл е от автомобила и направил опит да побегне, но бил задържан веднага.

Водачът, 48-годишен мъж от Шумен, е бил с временно отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство. През септември 2023 година при проверка в Шумен той е отказал да бъде изпробван за употр

Програмата за индустриалните паркове е толкова успешна, че ние сме предложили в бюджета за 2025 г. да бъдат отделени 100 милиона лева за индустриализация на България посредством специална програма за индустриализация, така че да можем да обхванем абсолютно всички компоненти на проекта. Това съобщи министърът на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов по време на посещение в Тракия икономическа зона (ТИЗ) по-рано днес. В рамките на визитата той проведе среща с инвеститори, на която бяха обсъдени възможностите за подкрепа на компании, които имат интерес да разкрият нови производства или да разширят вече изградени такива.

Министър Карадимов се запозна на място с инвестиционните проекти в ТИЗ, които са в процес на реализация с подкрепата на Министерството на иновациите и растежа чрез насърчителните мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

"Това, което е направен

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП ``Кардам``, ГКПП "Дуранкулак" и ГКПП "Никопол" на изход за товарни автомобили. Поради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите могат да се насочат и към граничните пунктове "Силистра", "Кардам", "Дуранкулак", "Кайнарджа" и "Крушари". Последните два са с работно време от 08:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП ``Кулата`` на вход и изход за товарни автомобили. Поради увеличените преминавания през ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" на румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, "Гранична полиция" препоръчва използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване.
Пътуващите към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП "Илинден" като алтернатива на ГКПП "Кулата". Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП "Златоград" като алтернатива на ГКПП "Маказа". За курорти в района на Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП "Капитан Петко войвода". През граничните пунктове  "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

На границата с Република Северна Македония трафикът също е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

На ГКПП "Гюешево"  се изгражда Системата вход/изход на ЕС. Временно движението на преминаващите товарни автомобили се пренасочва през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на граничния пункт. 

За неправилно използване на мобилни устройства по време на движение, при прилагане на метода на констатиране по нестандартен начин, са установени 26 нарушения в Шумен през изминалата седмица, съобщи началникът на сектор “Пътна полиция" в Областната дирекция на МВР главен инспектор Веселин Георгиев, цитиран от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Съставени са 26 акта за установени административни нарушения, като на всеки един от нарушителите са отнети осем контролни точки и е наложена глоба от 50 лева, отбелязват от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. 

Оттам уточняват, че методът е приложен на натоварен участък от пътното движение - на централния шуменски булевард „Славянски“, близо до пешеходни пътеки. Пътните полицаи са следили за нарушения на шофьорите. При неправилно ползване на мобилно устройство по време на движение водачът е сп

Скърбим за загубата на големия режисьор Николай Волев, написаха от Министерския съвет в официалната си страница във Фейсбук по повод кончината на българския режисьор.

Той остави ярка следа в българското кино с емблематичните си филми като "Господин за един ден" и "Маргарит и Маргарита". Поклон пред светлата му памет, добавиха от кабинета.

Режисьорът на филми като „Двойникът“ (1980), „Господин за един ден“ (1983), „Да обичаш на инат“ (1986), „Маргарит и Маргарита“ (1989), „Козият рог“ (1994) и „Огледалото на дявола“ (2001) е загинал при битов инцидент, съобщиха по-рано негови близки.

Министерският съвет предлага за награждаване проф. д-р Боряна Слънчева с орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие за значимия принос за развитието на медицинската наука и практика в областта на педиатрията и неонатологията в България, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Слънчева работи от 1980 г. в болница "Майчин дом", а от 2001 г. е началник на Клиниката по неонатология в лечебното заведение. Тя е основоположник на българската школа по неонатология, учител и ментор на множество български неонатолози. Автор е на над 85 научни труда, публикувани в специализирани медицински научни издания. Работи върху проблемите в адаптацията при недоносени с много ниско и екстремно ниско тегло при раждането. Участва в проучвания, свързани с особеностите на бъбречната функция при недоносените деца. Водещ изследовател е в разработване на програма за профилактика на мозъчните кръвоизливи при

Общо 73 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. На общо 101 сигнала за произшествия са реагирали звената на пожарната в цялата страна.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които четири в жилищни сгради, два в промишлени сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест в транспортни средства, един в съоръжения на открито и 3 други. Без нанесени материални щети са възникнали 55 пожара.

Извършени са 25 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства. Получени са три лъжливи повиквания. При пожарите няма загинали и пострадали.

Общо 81 килограма растения от вида на конопа са открити и иззети от имот в село Долна Вереница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Монтана.

След получен сигнал служителите на реда са претърсили частен имот в населеното място, обитаван от 39-годишен местен жител. В съседен необитаем имот криминалистите открили 26 растения от вида на конопа, с височина около 2 метра и общо тегло 81 кг .

По случая са намерени и иззети и други веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство.

Това е четвъртият установен случай на отглеждане на растения за наркотици от началото на годината досега, като до края на септември случаите са три, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. За първите девет месеца на 2023 г. са регистрирани два такива случая.  

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП ``Капитан Андреево`` на изход за товарни автомобили.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
Жена от Кресна пострада при побой
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.