Начало Контекст Нова стратегия за Воденото от общностите местно развитие ще разработи МИРГ "Шабла-Каварна-Балчик"
8233
Икономика

Нова стратегия за Воденото от общностите местно развитие ще разработи МИРГ "Шабла-Каварна-Балчик"

По проекта ще се извършат подготвителни дейности за разработване на стратегия за ВОМР, обхващаща трите черноморски общини - Шабла, Каварна и Балчик.Ще бъдат проведени и информационни срещи с местната общност за популяризиране на процеса на разработване на стратегия за ВОМР и за идентифициране потребностите на публичния, неправителствения и икономическия сектор.

| 02 Октомври 2024, 11:02 ч.
Нова стратегия за Воденото от общностите местно развитие ще разработи МИРГ
Нова стратегия за Воденото от общностите местно развитие ще разработи МИРГ "Шабла-Каварна-Балчик"
Снимка © БТА

Местната инициативна рибарска група "Шабла-Каварна-Балчик" (МИРГ) подписа договор за изпълнение на проект за изграждане на капацитет и подготвителни действия в подкрепа на разработването и бъдещото изпълнение на стратегия за Водено от общностите местно развитие (ВОМР), съобщават от Областен информационен център - Добрич (ОИЦ). Договорът е на стойност 25 000 лева, осигурени от Програма "Морско дело, рибарство и аквакултури" 2021-2027. Планираните дейности ще бъдат изпълнени до края на тази година, допълват от ОИЦ.

Хартиените бюлетини за гласуване в 30-и Многомандатен избирателен район за предстоящите парламентарни избори, при засилена полицейска охрана, бяха доставени днес в Областната администрация в Шумен. От пресцентъра на администрацията уточниха, че са получени 178 000 бюлетини, с които ще се гласува за народни представители. В следващите два дни предстои в Областната администрация да бъдат получени останалите изборни книжа и материали- избирателните списъци и ролките за машините за гласуване. 

Всички изборни материали се съхраняват в специално помещение, определено със заповед на областния управител Бейнур Ахмед, което се охранява от служители на Областната дирекция на МВР Шумен. По утвърден график изборните книжа и материали, необходими за провеждането на изборите на 27 октомври, ще бъдат предадени с приемо-предавателни протоколи на десетте общини в Шуменско, допълниха о

С усилията на Министерството на спорта, Министерството на транспорта и на администрацията на Министерския съвет, направихме възможно участието на националния ни отбор по футбол в Белфаст. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев преди началото на правителственото заседание.

Довечера ще се състои футболна среща от турнира Лига на нациите между националните отбори на Северна Ирландия и България, която ще се играе в столицата Белфаст.

Главчев информира, че е съществувала реална опасност да не могат националите ни да заминат за Белфаст.

"На помощ дойде държавният авиационен оператор", посочи премиерът. Той подчерта, че Българският футболен съюз си е заплатил разходите за пътуването. Ние направихме каквото можахме да се чувстват комфортно на националите ни, очакваме и им стискаме палци довечера да победят, каза още Димитър Главчев.

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.

Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

Всеки, който желае да предаде старо електронно оборудване – компютри, телевизори, домакински уреди и други, може да направи заявка на безплатен телефон 080014100. След подаване на заявката, екипите за извършване на съответната дейност ще посетят гражданите в удобно за тях време, за да съберат отпадъците. 

Тази инициатива е част от ангажимента на Община Пловдив за насърчаване на устойчиво развитие и отговорно управление на електронните отпадъци. Чрез правилното предав

Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена вчера в област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. При акцията са разкрити 14 престъпления – незаконно притежание на оръжие, съхранение на дърва за огрев без документи за произход, кражби и други криминални престъпления. Задържани са двама души и е намерен един човек, обявен за общодържавно издирване. 

В акцията са участвали служители от "Криминална полиция", "Икономическа полиция", "Охранителна полиция" и "Пътна полиция", екипи от четирите Районни управления в областта, Зонално-жандармерийско управление – Монтана и представители на Областна дирекция по безопасност на храните. При акцията са проверени 45 частни адреси, търговски и други обекти и места, за ко

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

По проекта ще се извършат подготвителни дейности за разработване на стратегия за ВОМР, обхващаща трите черноморски общини - Шабла, Каварна и Балчик. Чрез нея ще се увеличи участието на секторите рибарство и аквакултури в устойчивото развитие на рибарската област и ще се гарантира пълноценното използване и оползотворяване на възможностите, които предлага ВОМР, посочват от ОИЦ.

Ще бъдат проведени и информационни срещи с местната общност за популяризиране на процеса на разработване на стратегия за ВОМР и за идентифициране потребностите на публичния, неправителствения и икономическия сектор. Местните лидери и заинтересовани страни ще преминат обучения за придобиване на умения и създаване на капацитет за функциониране на МИРГ на местно ниво. Предвидено е извършване на проучване и анализ на потенциала за развитие на рибарската територия Шабла - Каварна - Балчик. Разработената стратегия за ВОМР ще бъде подложена на обществено обсъждане и консултиране с местната общност.

Стратегията за ВОМР на Местната инициативна рибарска група "Шабла-Каварна-Балчик" ще допринесе за насърчаване на икономическия растеж, социалното приобщаване, развитие на Синята икономика, подобряване на околната среда, създаване на работни места в общностите и др.

Проектът на МИРГ "Шабла-Каварна-Балчик" е оценен с най-голям брой точки и е класиран на първо място от 32 проекта.

Държавният глава Румен Радев ще отличи с Почетния знак на президента дейци на военната ни авиация днес. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Оттам отбелязват, че церемонията в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 се състои в навечерието на Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври.

Генерал (о.з.) Михо Михов ще бъде отличен за приноса му към развитието на Военновъздушните сили и укрепването на отбранителните способности на Република България, както и по случай навършените от него 75 години.

За неговия принос към развитието на българската военна авиация и по случай 75-ата му годишнина с Почетния знак на президента ще бъде удостоен и полковник (о.з.) Владимир Пампоров.

Празникът на авиацията и военновъздушните сили се отбелязва с Разпореждане 400 на Министерския съвет от 1 юни 1963 г., според информация на отдел "С

Турски гражданин е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Хасково за опит да пренесе нелегално през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" три пакета с марихуана с общо бруто тегло 1, 620 кг на стойност 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът, който е на 54 години, е пристигнал на граничния пункт на трасе „Изходящи товарни автомобили“ на 12 октомври т.г., уточниха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Той се е опитал да премине през българската територия към пункта в Турция като пешеходец. Пред митническата служителка заявява, че не може да се ориентира добре и търси къде да премине паспортен контрол, за да продължи към южната ни съседка, сочат подробностите от митническата пресслужба.

Оттам уточниха, че именно поведението на пешеходеца е дало повод з

Европейски туристически град не може да си позволи некачествена инфраструктура, казва кандидатът за кмет на варненския район „Одесос“ от „Възраждане“ Борислав Барийски, цитиран от предизборния щаб на партията. Той е провел редица срещи с жителите на района, които са споделили какво е най-належащо да се промени.

Един от основните проблеми е състоянието на улиците и тротоарите, посочва Барийски. По думите му още преди началото на кампанията многократно е обходил по-голямата част от района и е констатирал, че състоянието на улиците е крайно незадоволително – на много места има дупки, кърпежи и усещането е, че "Одесос" не е получил нужната грижа, която му се полага. 

„Вярвам, че с общи усилия – между общинска и районна администрация, ще бъдат набелязани най-критичните участъци и ще бъдат предприети мерки за незабавни ремонти. Не

Община Свищов получи одобрение за финансиране на проекта „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на Дом за стари хора „Мария Луиза“ в град Свищов”. Дейностите са насочени към обновяване на сградата чрез преустройство и ремонт на помещенията и внедряване на мерки за енергийна ефективност с цел осигуряване на топлинен и енергиен комфорт, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Проектът ще бъде финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост, като дейностите ще бъдат извършени чрез изпълнение на мерки за привеждането на дома в пълно съответствие с изискванията на стандартите за качество на резидентна грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст. Общият размер на одобрените разходи за изпълнение на проекта възлизат на 9 655 312.16 лв., като предстои сключване на договор за финансиране на

Рехабилитацията на магистралния водопровод, захранващ селата Орехово, Малево, Хвойна и Павелско в община Чепеларе, се планира да започне в началото на следващия строителен сезон през 2025 г., прогнозира кметът на Чепеларе Боран Хаджиев.

Общината сега е в етап на обявяване на процедура за избор на изпълнител за обекта.

Проектът за ремонт на магистралния водопровод се изпълнява с финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на обща стойност 7,5 млн. лв.  Жители на Павелско организираха през лятото поредица от протести, настоявайки за решаване на проблема с режима на водата в селото.  

Заради амортизирания водопровод селото изпитва от години недостиг на питейна вода през летните месеци. С осигуреното от МРРБ финансиране ще се извърши рехабилитация на трасе с дължина 5,4 км, както и втори проект по преминаване на магистралния в

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява ...
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:52 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
8233
Икономика

Нова стратегия за Воденото от общностите местно развитие ще разработи МИРГ "Шабла-Каварна-Балчик"

По проекта ще се извършат подготвителни дейности за разработване на стратегия за ВОМР, обхващаща трите черноморски общини - Шабла, Каварна и Балчик.Ще бъдат проведени и информационни срещи с местната общност за популяризиране на процеса на разработване на стратегия за ВОМР и за идентифициране потребностите на публичния, неправителствения и икономическия сектор.

| 02 Октомври 2024, 11:02 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Нова стратегия за Воденото от общностите местно развитие ще разработи МИРГ
Нова стратегия за Воденото от общностите местно развитие ще разработи МИРГ "Шабла-Каварна-Балчик"
Снимка © БТА

Местната инициативна рибарска група "Шабла-Каварна-Балчик" (МИРГ) подписа договор за изпълнение на проект за изграждане на капацитет и подготвителни действия в подкрепа на разработването и бъдещото изпълнение на стратегия за Водено от общностите местно развитие (ВОМР), съобщават от Областен информационен център - Добрич (ОИЦ). Договорът е на стойност 25 000 лева, осигурени от Програма "Морско дело, рибарство и аквакултури" 2021-2027. Планираните дейности ще бъдат изпълнени до края на тази година, допълват от ОИЦ.

Хартиените бюлетини за гласуване в 30-и Многомандатен избирателен район за предстоящите парламентарни избори, при засилена полицейска охрана, бяха доставени днес в Областната администрация в Шумен. От пресцентъра на администрацията уточниха, че са получени 178 000 бюлетини, с които ще се гласува за народни представители. В следващите два дни предстои в Областната администрация да бъдат получени останалите изборни книжа и материали- избирателните списъци и ролките за машините за гласуване. 

Всички изборни материали се съхраняват в специално помещение, определено със заповед на областния управител Бейнур Ахмед, което се охранява от служители на Областната дирекция на МВР Шумен. По утвърден график изборните книжа и материали, необходими за провеждането на изборите на 27 октомври, ще бъдат предадени с приемо-предавателни протоколи на десетте общини в Шуменско, допълниха о

С усилията на Министерството на спорта, Министерството на транспорта и на администрацията на Министерския съвет, направихме възможно участието на националния ни отбор по футбол в Белфаст. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев преди началото на правителственото заседание.

Довечера ще се състои футболна среща от турнира Лига на нациите между националните отбори на Северна Ирландия и България, която ще се играе в столицата Белфаст.

Главчев информира, че е съществувала реална опасност да не могат националите ни да заминат за Белфаст.

"На помощ дойде държавният авиационен оператор", посочи премиерът. Той подчерта, че Българският футболен съюз си е заплатил разходите за пътуването. Ние направихме каквото можахме да се чувстват комфортно на националите ни, очакваме и им стискаме палци довечера да победят, каза още Димитър Главчев.

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.

Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

Всеки, който желае да предаде старо електронно оборудване – компютри, телевизори, домакински уреди и други, може да направи заявка на безплатен телефон 080014100. След подаване на заявката, екипите за извършване на съответната дейност ще посетят гражданите в удобно за тях време, за да съберат отпадъците. 

Тази инициатива е част от ангажимента на Община Пловдив за насърчаване на устойчиво развитие и отговорно управление на електронните отпадъци. Чрез правилното предав

Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена вчера в област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. При акцията са разкрити 14 престъпления – незаконно притежание на оръжие, съхранение на дърва за огрев без документи за произход, кражби и други криминални престъпления. Задържани са двама души и е намерен един човек, обявен за общодържавно издирване. 

В акцията са участвали служители от "Криминална полиция", "Икономическа полиция", "Охранителна полиция" и "Пътна полиция", екипи от четирите Районни управления в областта, Зонално-жандармерийско управление – Монтана и представители на Областна дирекция по безопасност на храните. При акцията са проверени 45 частни адреси, търговски и други обекти и места, за ко

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

По проекта ще се извършат подготвителни дейности за разработване на стратегия за ВОМР, обхващаща трите черноморски общини - Шабла, Каварна и Балчик. Чрез нея ще се увеличи участието на секторите рибарство и аквакултури в устойчивото развитие на рибарската област и ще се гарантира пълноценното използване и оползотворяване на възможностите, които предлага ВОМР, посочват от ОИЦ.

Ще бъдат проведени и информационни срещи с местната общност за популяризиране на процеса на разработване на стратегия за ВОМР и за идентифициране потребностите на публичния, неправителствения и икономическия сектор. Местните лидери и заинтересовани страни ще преминат обучения за придобиване на умения и създаване на капацитет за функциониране на МИРГ на местно ниво. Предвидено е извършване на проучване и анализ на потенциала за развитие на рибарската територия Шабла - Каварна - Балчик. Разработената стратегия за ВОМР ще бъде подложена на обществено обсъждане и консултиране с местната общност.

Стратегията за ВОМР на Местната инициативна рибарска група "Шабла-Каварна-Балчик" ще допринесе за насърчаване на икономическия растеж, социалното приобщаване, развитие на Синята икономика, подобряване на околната среда, създаване на работни места в общностите и др.

Проектът на МИРГ "Шабла-Каварна-Балчик" е оценен с най-голям брой точки и е класиран на първо място от 32 проекта.

Държавният глава Румен Радев ще отличи с Почетния знак на президента дейци на военната ни авиация днес. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Оттам отбелязват, че церемонията в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 се състои в навечерието на Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври.

Генерал (о.з.) Михо Михов ще бъде отличен за приноса му към развитието на Военновъздушните сили и укрепването на отбранителните способности на Република България, както и по случай навършените от него 75 години.

За неговия принос към развитието на българската военна авиация и по случай 75-ата му годишнина с Почетния знак на президента ще бъде удостоен и полковник (о.з.) Владимир Пампоров.

Празникът на авиацията и военновъздушните сили се отбелязва с Разпореждане 400 на Министерския съвет от 1 юни 1963 г., според информация на отдел "С

Турски гражданин е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Хасково за опит да пренесе нелегално през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" три пакета с марихуана с общо бруто тегло 1, 620 кг на стойност 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът, който е на 54 години, е пристигнал на граничния пункт на трасе „Изходящи товарни автомобили“ на 12 октомври т.г., уточниха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Той се е опитал да премине през българската територия към пункта в Турция като пешеходец. Пред митническата служителка заявява, че не може да се ориентира добре и търси къде да премине паспортен контрол, за да продължи към южната ни съседка, сочат подробностите от митническата пресслужба.

Оттам уточниха, че именно поведението на пешеходеца е дало повод з

Европейски туристически град не може да си позволи некачествена инфраструктура, казва кандидатът за кмет на варненския район „Одесос“ от „Възраждане“ Борислав Барийски, цитиран от предизборния щаб на партията. Той е провел редица срещи с жителите на района, които са споделили какво е най-належащо да се промени.

Един от основните проблеми е състоянието на улиците и тротоарите, посочва Барийски. По думите му още преди началото на кампанията многократно е обходил по-голямата част от района и е констатирал, че състоянието на улиците е крайно незадоволително – на много места има дупки, кърпежи и усещането е, че "Одесос" не е получил нужната грижа, която му се полага. 

„Вярвам, че с общи усилия – между общинска и районна администрация, ще бъдат набелязани най-критичните участъци и ще бъдат предприети мерки за незабавни ремонти. Не

Община Свищов получи одобрение за финансиране на проекта „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на Дом за стари хора „Мария Луиза“ в град Свищов”. Дейностите са насочени към обновяване на сградата чрез преустройство и ремонт на помещенията и внедряване на мерки за енергийна ефективност с цел осигуряване на топлинен и енергиен комфорт, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Проектът ще бъде финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост, като дейностите ще бъдат извършени чрез изпълнение на мерки за привеждането на дома в пълно съответствие с изискванията на стандартите за качество на резидентна грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст. Общият размер на одобрените разходи за изпълнение на проекта възлизат на 9 655 312.16 лв., като предстои сключване на договор за финансиране на

Рехабилитацията на магистралния водопровод, захранващ селата Орехово, Малево, Хвойна и Павелско в община Чепеларе, се планира да започне в началото на следващия строителен сезон през 2025 г., прогнозира кметът на Чепеларе Боран Хаджиев.

Общината сега е в етап на обявяване на процедура за избор на изпълнител за обекта.

Проектът за ремонт на магистралния водопровод се изпълнява с финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на обща стойност 7,5 млн. лв.  Жители на Павелско организираха през лятото поредица от протести, настоявайки за решаване на проблема с режима на водата в селото.  

Заради амортизирания водопровод селото изпитва от години недостиг на питейна вода през летните месеци. С осигуреното от МРРБ финансиране ще се извърши рехабилитация на трасе с дължина 5,4 км, както и втори проект по преминаване на магистралния в

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.