Начало В детайли Барелеф „Св. Иван Рилски” ще бъде връчен на лекар от Ловеч на официална церемония на 18 октомври
9399
България

Барелеф „Св. Иван Рилски” ще бъде връчен на лекар от Ловеч на официална церемония на 18 октомври

Годишната персонална награда за признание на професионалния принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч - барелеф „Свети Иван Рилски”, ще бъде връчена на официална церемония на 18 октомври по случай Деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари – 19 октомври.Всеки гражданин може да даде своя глас, като пусне талон в нарочно обявени кутии, разположени на партера на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Проф.

| 02 Октомври 2024, 13:57 ч.
Барелеф „Св. Иван Рилски” ще бъде връчен на лекар от Ловеч на официална церемония на 18 октомври
Барелеф „Св. Иван Рилски” ще бъде връчен на лекар от Ловеч на официална церемония на 18 октомври
Снимка © БТА

Годишната персонална награда за признание на професионалния принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч - барелеф „Свети Иван Рилски”, ще бъде връчена на официална церемония на 18 октомври по случай Деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари – 19 октомври. Това съобщи заместник-кметът д-р Алдин Начков на съвместна пресконференция с културните институции в Националния пресклуб в Ловеч.

Тежка катастрофа между два леки автомобила е станала тази сутрин в Плевенско. Това съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова.

Сигнал за пътнотранспортното произшествие е получен в 08:10 часа в полицията. Инцидентът е на главен път Е-83 в района на местността „Шумата“, в близост до разклон за град Славяново, уточни Цветкова.

Незабавно са изпратени полицейски екипи. Установено е, че са катастрофирали два леки автомобила. Пътник, возещ се на задна дясна седалка, в единия автомобил е загинал на място. Огледите продължават.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщиха, че движението в района на инцидента се осъществява двупосочно в една лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призоваха от АПИ. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

През миналата седмица в облас

Най-накрая трябва да има крайни и дългосрочни решения за развитието на енергетиката и за бъдещето на работещите във въглищната промишленост. Това каза вицепрезидентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Огнян Атанасов пред журналисти в Стара Загора, където взе участие във форум на тема „Разговори за енергийната трансформация“. Според него нито един документ не е решил бъдещето на енергетиката, "тя си върви по течението и дори Народното събрание не може да контролира развитието в момента". 

Според Огнян Атанасов няма смисъл да има извънредно заседание на парламента във връзка със средствата по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) за дейности по техническа рекултивация на терените в "Мини Марица Изток" ЕАД. „И да се събере парламентът, решение за парите по ПВУ няма да се вземе, ще бъде едно предизборно говорене“, посо

Пътнотранспортно произшествие с участието на трима мотоциклетисти е настъпило в района на Български извор, област Ловеч. При инцидента е загинал един от тях, съобщиха от пресцентъра на МВР. Катастрофата е станала на пътя Български извор – Севлиево, а на мястото на инцидента са изпратени екипи на „Пътна полиция“, „Спешна помощ“  и „Пожарна безопасност“. Състоянието на другите пострадали участници в катастрофата се установява.

От МВР съобщиха, че временно движението е ограничено и в двете посоки и се осъществява по обходен маршрут – Сопот– Угърчин  – Дерманци – Торос. Движението се регулира от екипи на "Пътна полиция". Установяват се обстоятелствата, при които е възникнало пътнотранспортното произшествие с участието на тримата мотоциклетисти. 

По-рано днес мотоциклетист загина на пътя Мездра

Днес започва ремонт на настилката на няколко улици в Петрич, съобщи Минка Салагьорова, заместник-кмет "Териториално, селищно устройство, строителство и благоустрояване". 

Ремонтите дейности ще обхванат трасето от кръстовището на улица „Рокфелер“ и улица „Елтепе“ и кръстовището на улица „Елтепе“ и улица „Солунска“. В ремонт ще бъде и част от улица „Места“. 

На тези места ще бъде въведен пропускателен режим и участъците ще бъдат обозначени със съответните знаци и указателни табели. 

За всеки етап ще поставят указателни табели и ще бъде определен времеви диапазон, в който могат да преминават леки автомобили, уточниха от общинската администрация в Петрич. 

За преминаването на моторни превозни средства (МПС) със специален режим на движение ще бъде осигурен коридор. 

Замес

Задържани са 976 души за престъпления, свързани с производство, преработване, държане и разпространение на наркотици през септември, а по линия на противодействието на нелегалната миграция са установени 666 нелегални мигранти във вътрешността на страната. Това показват данните  на Специализираното междуведомствено звено на прокуратурата и МВР за подпомагане на разследванията за нелегална миграция и наркотрафик, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Досъдебните производства за престъпления, свързани с наркотици за септември, са 505, като 543 са проведените специализирани операции. Разкрити са 21 лаборатории/площи за производство и отглеждане на наркотици.

По линия на противодействието на незаконната миграция са проведени 458 специализирани операции. Новообразуваните досъдебни производства за незаконен трафик на хора и нелегална миграция са 182.

Припо

Той обясни, че избирането на лекар на годината става с допитване до гражданите и по предложение на съсловните организации - Регионалната здравна инспекция и регионалните колегии на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз и на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Всеки гражданин може да даде своя глас, като пусне талон в нарочно обявени кутии, разположени на партера на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Проф. д-р Параскев Стоянов“, в Стоматологичната поликлиника, в МБАЛ „Кардиолайф“ и в информационния център на Община Ловеч. Предложения за лекар на годината дават и трите съсловни организации. 

Изборът ще се направи според професионалния опит и квалификация на кандидата, научния му принос в медицината, приноса му за развитието на здравеопазването в общината, участие в спасяване на хора при масови бедствия в община Ловеч. Номинации се приемат до 16 октомври т.г., награждаването ще се извърши на тържествена церемония.

Припомняме, че миналата година лекар на годината стана д-р Велислав Симеонов – специалист по дентална медицина, а д-р Пресиян Василев и д-р Емилия Пецева бяха отличени с поощрителни награди. 

Създадохме платформа за графити артисти, за да могат да творят в рамките на обществените норми и да покажем разликата между изкуство и вандализъм. Това написа кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук. 

По думите му графитите могат да променят облика на града и да му дават нов живот. Това се опитваме да покажем заедно с над 60 талантливи графити артисти, които преобразиха оградата на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна – ИСУЛ", добави кметът.

Терзиев посочи, че през очите на артистите градската среда оживява такава, каквато всички хора мечтаят да я видят - зелена, пълна с живот и с важни послания, които ни карат да се замислим. Столичният кмет каза още, че са изрисувани и 30 контейнера за смет. "Превърнаха се в истински произведения на изкуството, които сега красят ключови места в София", написа той.

Терзиев обясни,

Жителите на община Пазарджик активно се включиха в националната кампания "Капачки за бъдеще" в подкрепа на детското здравеопазване. 

Партньори на инициативата са Община Пазарджик, Клуб за бъдеще - Пазарджик и неправителствени организации.

Дори и след обявения краен час на кампанията имаше чакащи, за да предадат пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, разказаха организаторите. Те коментираха, че каузата привлича все повече хора и партньори, което ще позволи разширяване на обхвата на благотворителната мисия. Кампанията подпомага и екологичното възпитание не само на децата, но и на възрастните, давайки пример как отпадъкът може да се превърне в ресурс и да послужи за правене на добро, каза Иванина Тодорова, която заедно с 5-годишната си дъщеря също предадоха капачки.

Благодарение на инициативата досега са осигурени кувьози за неонатологични отделения на болниц

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление. Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината. Общата му стойност е 28 072 211,55 лева, от които 23 861 379,82 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

За постигане на целта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив проектът предвижда подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици и камини на пелети. От общината съобщиха, че близо 4000 домакинства ще могат да се възползват и да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с по-екологични устройс

Икономическият обмен между България и Босна и Херцеговина е във възходящо развитие, но има далеч по-голям неизползван потенциал, заяви държавният глава Румен Радев днес на съвместна пресконференция след среща с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович в Сараево.

"Предложих да подпишем меморандум за взаимна защита на инвестициите", отбеляза Радев на пресконференцията. "Ние имаме интерес да разширяваме производството, да търсим нови възможности за съвместни предприятия. Убеден съм, че българският бизнес ще намери силно присъствие в Босна при наличие на повече информация".

Председателстващият босненското Председателство отбеляза, че в икономически план се забелязват позитивни тенденции, като износът от Босна за България през 2023 г. е възлязъл на 115 милиона конвертируеми марки (приблизително същата стойност и в лева – бел. ред.), а вносът от Бъл

На 31 октомври изтича срокът за плащане на годишния данък за недвижимите имоти, превозните средства, патентния данък и таксата за битови отпадъци. За това напомнят от отдел „Местни данъци и такси“ в Община Търговище. 

Към момента Общината в Търговище е изпълнила 96 процента от годишния си план за събиране на местните данъци и такси. За сравнение през миналата година реализираната събираемост на налозите е била 107 процента, посочи говорителят на общинската управа Станислава Солакова. 

Гражданите могат да заплащат дължимите суми по електронен път, чрез платформите за онлайн банкиране на най-големите банки в страната.

Задълженията може да се платят също в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите в Центъра за административно обслужване на Общината. Сумите могат да бъдат преведени и чрез уебстраницата www.epay.bg, както и на касите на "Из

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата. Припомняме, че тежкото престъпление беше извършено ...
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Областният управите на Ямбол Николай Костадинов върна за ново разглеждане в Общински съвет – Ямбол наредбата, уреждаща поставянето на преместваеми обекти, съобщават от прессл ...
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Трима души са задържани за извършване на измами с кредити. Това съобщи на брифинг Лъчезар Иванов - прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора. В брифинга участват също Тан ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Тикер в 13:26 ч.
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ...
Начало В детайли
9399
България

Барелеф „Св. Иван Рилски” ще бъде връчен на лекар от Ловеч на официална церемония на 18 октомври

Годишната персонална награда за признание на професионалния принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч - барелеф „Свети Иван Рилски”, ще бъде връчена на официална церемония на 18 октомври по случай Деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари – 19 октомври.Всеки гражданин може да даде своя глас, като пусне талон в нарочно обявени кутии, разположени на партера на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Проф.

| 02 Октомври 2024, 13:57 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Барелеф „Св. Иван Рилски” ще бъде връчен на лекар от Ловеч на официална церемония на 18 октомври
Барелеф „Св. Иван Рилски” ще бъде връчен на лекар от Ловеч на официална церемония на 18 октомври
Снимка © БТА

Годишната персонална награда за признание на професионалния принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч - барелеф „Свети Иван Рилски”, ще бъде връчена на официална церемония на 18 октомври по случай Деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари – 19 октомври. Това съобщи заместник-кметът д-р Алдин Начков на съвместна пресконференция с културните институции в Националния пресклуб в Ловеч.

Тежка катастрофа между два леки автомобила е станала тази сутрин в Плевенско. Това съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова.

Сигнал за пътнотранспортното произшествие е получен в 08:10 часа в полицията. Инцидентът е на главен път Е-83 в района на местността „Шумата“, в близост до разклон за град Славяново, уточни Цветкова.

Незабавно са изпратени полицейски екипи. Установено е, че са катастрофирали два леки автомобила. Пътник, возещ се на задна дясна седалка, в единия автомобил е загинал на място. Огледите продължават.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщиха, че движението в района на инцидента се осъществява двупосочно в една лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призоваха от АПИ. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

През миналата седмица в облас

Най-накрая трябва да има крайни и дългосрочни решения за развитието на енергетиката и за бъдещето на работещите във въглищната промишленост. Това каза вицепрезидентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Огнян Атанасов пред журналисти в Стара Загора, където взе участие във форум на тема „Разговори за енергийната трансформация“. Според него нито един документ не е решил бъдещето на енергетиката, "тя си върви по течението и дори Народното събрание не може да контролира развитието в момента". 

Според Огнян Атанасов няма смисъл да има извънредно заседание на парламента във връзка със средствата по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) за дейности по техническа рекултивация на терените в "Мини Марица Изток" ЕАД. „И да се събере парламентът, решение за парите по ПВУ няма да се вземе, ще бъде едно предизборно говорене“, посо

Пътнотранспортно произшествие с участието на трима мотоциклетисти е настъпило в района на Български извор, област Ловеч. При инцидента е загинал един от тях, съобщиха от пресцентъра на МВР. Катастрофата е станала на пътя Български извор – Севлиево, а на мястото на инцидента са изпратени екипи на „Пътна полиция“, „Спешна помощ“  и „Пожарна безопасност“. Състоянието на другите пострадали участници в катастрофата се установява.

От МВР съобщиха, че временно движението е ограничено и в двете посоки и се осъществява по обходен маршрут – Сопот– Угърчин  – Дерманци – Торос. Движението се регулира от екипи на "Пътна полиция". Установяват се обстоятелствата, при които е възникнало пътнотранспортното произшествие с участието на тримата мотоциклетисти. 

По-рано днес мотоциклетист загина на пътя Мездра

Днес започва ремонт на настилката на няколко улици в Петрич, съобщи Минка Салагьорова, заместник-кмет "Териториално, селищно устройство, строителство и благоустрояване". 

Ремонтите дейности ще обхванат трасето от кръстовището на улица „Рокфелер“ и улица „Елтепе“ и кръстовището на улица „Елтепе“ и улица „Солунска“. В ремонт ще бъде и част от улица „Места“. 

На тези места ще бъде въведен пропускателен режим и участъците ще бъдат обозначени със съответните знаци и указателни табели. 

За всеки етап ще поставят указателни табели и ще бъде определен времеви диапазон, в който могат да преминават леки автомобили, уточниха от общинската администрация в Петрич. 

За преминаването на моторни превозни средства (МПС) със специален режим на движение ще бъде осигурен коридор. 

Замес

Задържани са 976 души за престъпления, свързани с производство, преработване, държане и разпространение на наркотици през септември, а по линия на противодействието на нелегалната миграция са установени 666 нелегални мигранти във вътрешността на страната. Това показват данните  на Специализираното междуведомствено звено на прокуратурата и МВР за подпомагане на разследванията за нелегална миграция и наркотрафик, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Досъдебните производства за престъпления, свързани с наркотици за септември, са 505, като 543 са проведените специализирани операции. Разкрити са 21 лаборатории/площи за производство и отглеждане на наркотици.

По линия на противодействието на незаконната миграция са проведени 458 специализирани операции. Новообразуваните досъдебни производства за незаконен трафик на хора и нелегална миграция са 182.

Припо

Той обясни, че избирането на лекар на годината става с допитване до гражданите и по предложение на съсловните организации - Регионалната здравна инспекция и регионалните колегии на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз и на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Всеки гражданин може да даде своя глас, като пусне талон в нарочно обявени кутии, разположени на партера на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Проф. д-р Параскев Стоянов“, в Стоматологичната поликлиника, в МБАЛ „Кардиолайф“ и в информационния център на Община Ловеч. Предложения за лекар на годината дават и трите съсловни организации. 

Изборът ще се направи според професионалния опит и квалификация на кандидата, научния му принос в медицината, приноса му за развитието на здравеопазването в общината, участие в спасяване на хора при масови бедствия в община Ловеч. Номинации се приемат до 16 октомври т.г., награждаването ще се извърши на тържествена церемония.

Припомняме, че миналата година лекар на годината стана д-р Велислав Симеонов – специалист по дентална медицина, а д-р Пресиян Василев и д-р Емилия Пецева бяха отличени с поощрителни награди. 

Създадохме платформа за графити артисти, за да могат да творят в рамките на обществените норми и да покажем разликата между изкуство и вандализъм. Това написа кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук. 

По думите му графитите могат да променят облика на града и да му дават нов живот. Това се опитваме да покажем заедно с над 60 талантливи графити артисти, които преобразиха оградата на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна – ИСУЛ", добави кметът.

Терзиев посочи, че през очите на артистите градската среда оживява такава, каквато всички хора мечтаят да я видят - зелена, пълна с живот и с важни послания, които ни карат да се замислим. Столичният кмет каза още, че са изрисувани и 30 контейнера за смет. "Превърнаха се в истински произведения на изкуството, които сега красят ключови места в София", написа той.

Терзиев обясни,

Жителите на община Пазарджик активно се включиха в националната кампания "Капачки за бъдеще" в подкрепа на детското здравеопазване. 

Партньори на инициативата са Община Пазарджик, Клуб за бъдеще - Пазарджик и неправителствени организации.

Дори и след обявения краен час на кампанията имаше чакащи, за да предадат пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, разказаха организаторите. Те коментираха, че каузата привлича все повече хора и партньори, което ще позволи разширяване на обхвата на благотворителната мисия. Кампанията подпомага и екологичното възпитание не само на децата, но и на възрастните, давайки пример как отпадъкът може да се превърне в ресурс и да послужи за правене на добро, каза Иванина Тодорова, която заедно с 5-годишната си дъщеря също предадоха капачки.

Благодарение на инициативата досега са осигурени кувьози за неонатологични отделения на болниц

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление. Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината. Общата му стойност е 28 072 211,55 лева, от които 23 861 379,82 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

За постигане на целта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив проектът предвижда подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици и камини на пелети. От общината съобщиха, че близо 4000 домакинства ще могат да се възползват и да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с по-екологични устройс

Икономическият обмен между България и Босна и Херцеговина е във възходящо развитие, но има далеч по-голям неизползван потенциал, заяви държавният глава Румен Радев днес на съвместна пресконференция след среща с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович в Сараево.

"Предложих да подпишем меморандум за взаимна защита на инвестициите", отбеляза Радев на пресконференцията. "Ние имаме интерес да разширяваме производството, да търсим нови възможности за съвместни предприятия. Убеден съм, че българският бизнес ще намери силно присъствие в Босна при наличие на повече информация".

Председателстващият босненското Председателство отбеляза, че в икономически план се забелязват позитивни тенденции, като износът от Босна за България през 2023 г. е възлязъл на 115 милиона конвертируеми марки (приблизително същата стойност и в лева – бел. ред.), а вносът от Бъл

На 31 октомври изтича срокът за плащане на годишния данък за недвижимите имоти, превозните средства, патентния данък и таксата за битови отпадъци. За това напомнят от отдел „Местни данъци и такси“ в Община Търговище. 

Към момента Общината в Търговище е изпълнила 96 процента от годишния си план за събиране на местните данъци и такси. За сравнение през миналата година реализираната събираемост на налозите е била 107 процента, посочи говорителят на общинската управа Станислава Солакова. 

Гражданите могат да заплащат дължимите суми по електронен път, чрез платформите за онлайн банкиране на най-големите банки в страната.

Задълженията може да се платят също в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите в Центъра за административно обслужване на Общината. Сумите могат да бъдат преведени и чрез уебстраницата www.epay.bg, както и на касите на "Из

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
Жена от Кресна пострада при побой
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Трима души са задържани в София за извършване на измами с кредити в страната, съобщиха на брифинг в Стара Загора разследващите
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
На преден план
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.