Начало Сфера Над 400 участници очакват организаторите на първото състезание по спортни танци Troyan Dance Festival в планинския град
9833
България

Над 400 участници очакват организаторите на първото състезание по спортни танци Troyan Dance Festival в планинския град

Над 400 участници очакват организаторите на първото състезание по спортни танци Troyan Dance Festival в планинския град. Това съобщи Жени Бончева, треньор по спортни танци в клуб „Прима денс“ – Плевен и организатор на състезанието.Състезанието, което ще се състои на 2 ноември, е включено в календара на Българската федерация по спортни танци (БФСТ).

| 02 Октомври 2024, 14:11 ч.
Над 400 участници очакват организаторите на първото състезание по спортни танци Troyan Dance Festival в планинския град
Над 400 участници очакват организаторите на първото състезание по спортни танци Troyan Dance Festival в планинския град
Снимка © БТА

Над 400 участници очакват организаторите на първото състезание по спортни танци Troyan Dance Festival в планинския град. Това съобщи Жени Бончева, треньор по спортни танци в клуб „Прима денс“ – Плевен и организатор на състезанието. 

Младежи от Грузия, Армения и България организираха акция в центъра на Смолян, раздавайки на минувачите картички и брошури с еко послания. Участниците в инициативата гостуват в Смолян в рамките на младежкия обмен по програма „Еразъм+“.

Акцията е по повод международните дни на програма „Еразъм+“, които се отбелязват от 14 до 19 октомври не само в България, но и по света, каза Лидия Арсова, председател на сдружение „Екосвят Родопи“. Младежите са в Смолян в рамките на проект на сдружението на тема „Околната среда в града“. Те участваха в среща в РИОСВ – Смолян, запознавайки се със зелените каузи на града и региона. При престоя им в Смолян, специалисти обучават младите хора  как се създават и изработват картички, как се формулират посланията.

Районната прокуратура в Кюстендил ръководи разследване по дело за незаконно влизане в чужд имот, закани с убийство и причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София.

По искане на Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, съдът в Дупница определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали И.И., привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления. Мъжът на 54 години е влязъл в чужд имот в Бобошево, като прескочил оградата, прекосил двора и проникнал в къщата през входната врата. Намерил стаята, в която се намирала съпругата му и се заканил с убийство. Нападнал с нож мъжа, с който жената била, като му нанесъл порезна рана в областта на крака и му се заканил с убийство. 

За случилото се бил подаден сигнал н

Троян ще бъде домакин на  Държавното първенство по радиозасичане на 19 и 20 октомври, съобщи Любомир Досев, председател на Радиоклуб Троян. Организатори на надпреварата са Българска федерация радиолюбители (БФРЛ) и Радиоклуб – Троян, с подкрепата на Община Троян.

Състезателните категории са четири: мъже, жени, юноши и ветерани, а класирането е индивидуално и клубно. Очакванията на организаторите са над 50 състезатели да вземат участие в първенството, като ще има и представители от Румъния.

Участниците ще мерят сили в две отделни дисциплини: къси вълни – 3,5 мегахерца и ултракъси вълни – 144 мегахерца, които се пеленговат по различен начин (т.е. по различен начин се взима направлението, в което трябва да се търси предавателя). 

Относно протичането на състезанието Досев поясни, че в гориста местност ще бъдат разположени четири до пет пре

Добри са условията за туризъм по планините, но желаещите да се разходят трябва да се съобразят с по-ниските температури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Сутрин температурите са 1 – 2 градуса, а в по-високите части те са отрицателни, допълват от ПСС. По билата е ветровито, има разкъсана облачност, а в Стара планина е слънчево.

Планинските спасители препоръчват да се обърне внимание на екипировката и маршрутите да се обмислят добре, тъй като заради ниските температури терените са мокри и може да се стигне до инциденти.

В планините ще има променлива облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до умерен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра - около

Създателят на прототип на хиперавтомобил инж. Ахмед Мерчев каза , че изборът на място за фабриката му е бил съзнателен, защото иска да помогне за развитието на родния си край.

Преди дни той представи прототипа в родното си село Слащен. Фабриката на инж. Мерчев е в село Туховища - само на три километра от родното му място. Първоначалното му желание е било базата да е в Слащен, но поради липса на подходящ терен я изгражда в съседното село. С това Родопите се превръщат в място, в което се създават прототипи на суперавтомобили. Разработката на първият прототип - "Алиено Сентиеро", предвижда той да е с мощност над пет хиляди конски сили и да развива скорост над 585 км/час. 

Това са проектни скорости, като за някои от моделите ще предлагаме и по-опростени, съответно и по-евтини и достъпни версии, каза още инж. Мерчев. Той допълни, че все още са на етап разработки, тепърва

Състезанието, което ще се състои на 2 ноември, е включено в календара на Българската федерация по спортни танци (БФСТ). След неуспешни опити за намиране на зала в Плевен и Ловеч, която да отговори на нуждите на състезанието, Общината в Троян им предоставя спортна зала „Чавдар“, разказа Бончева.

Ще има участници от София, Бургас, Поморие, Варна, Несебър, Русе, Перник, Асеновград, Велико Търново, казаха организаторите. Ще има както деца, които ще направят своя дебют (от 4 до 13 г.), така и състезатели над 19 години. Те ще бъдат разделени освен по възраст, и по класове. Уменията им ще бъдат оценявани от 22 професионални съдии към БФСТ.

Състезанието ще бъде в три части: дебют соло и двойки, и изгряващи звезди соло и двойки, както и национален фестивал по класове и купа Prima Dance по възраст. 

Първата цел, която си поставят организаторите, е популяризиране на спортните танци като спорт. "Много искаме повече деца да се занимават с него, защото той развива страшно много неща и ги откъсва от телефони, телевизори и подобни", каза Бончева. Тя посочи, че децата, които тренират имат нужда и от повече изяви, за да се развиват и да стават все по-добри.

„Дали сме възможност децата да играят няколко пъти, в различни видове танци, за да трупат опит. Всяко едно излизане на сцената е спокойствие - в началото, особено малките участници, са доста притеснени и не винаги успяват да дадат най-доброто от себе си. Когато имат възможност да танцуват в още една категория, винаги се представят доста по-добре“, допълни тя.

От 7-и до 13 октомври на територията на Пловдивска област са настъпили 50 пътнотранспортни произшествия, в тях са пострадали девет души, няма загинали. За същия период са съставени 595 акта и 2882 фиша, съобщи на брифинг инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив. Проверките са регулярни и при специализирани операции – по линия на Roadpol за ограничаване на разсейването на водачите на моторни превозни средства и използване на обезопасителни системи, както и за осъществения засилен контрол над поведението на мотористите на пътя.

Повече от половината съставени актове - 236, са за непоставен колан, а 78 са за използване на мобилен телефон. Инспектор Войводов призова шофьорите да следват правилата, за да пазят живота и здравето си, а не, за да не получат глоба. За периода положителните проби за употреба на алкохол с

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 година разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните за сега 2 процента от БВП се оказват недостатъчни.

Илиев припомни, че тази година заплащането в армията се увеличи средно с 10 процента и допълни, че за следващата година се планира ново увеличение - около 30 на сто. Процесът за модернизация и превъоръжаване на Българската армия ще продължи с ускорени темпове и за напред, допълни зам.-министърът.

Зам.-министърът отбеляза, че в българската история има много запечатани моменти

Фонд „ФЛАГ“ ще предоставя на общините безвъзмездно техническа помощ за проекти, свързани с прехода към чиста енергия. Това каза днес изпълнителният му директор Надя Данкинова, която участва в дискусионния форум „Иновации и умни градове“ в рамките на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Домакин на форума е курортът "Албена".

Данкинова каза, че този иновативен инструмент е създаден с подкрепата на Европейската комисия и уточни, че той е пилотен за финансиране на проекти за постигане на прехода към чиста енергия. Първоначално проектът беше фокусиран само върху възобновяеми енергийни източници, но го разширихме, получихме подкрепа, и днес по този инструмент могат да бъдат финансирани проекти във всички области на използването на чистата енергия и постигането на целите на кръговата иконом

Денят на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". 

Предвижда се изложението да бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителния директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. В официалното откриване ще участват браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и чисти храни. 

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата "Българска мурра" също ще участват. Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от

В навечерието на църковния празник Петковден, днес старозагорското село Люляк отпразнува своя празник. Денят започна с празнична литургия, която отслужи Отец Иван Тонев, заедно с църковния хор на село Хрищени. На всички присъстващи в църквата бяха раздадени пакети с храна. 

В знак на уважение бяха поднесени венци и цветя пред паметниците на Захари Стоянов и интелектуалците Петко и Христо Кацарови.

Празникът продължи на площада на селото с изпълнение на Общинския танцов ансамбъл „Загоре“, а после и с хоро под съпровода на оркестъра на ансамбъла.

Организатори на празничните прояви са църковното настоятелство в кметството в село Люляк, с подкрепата на Община Стара Загора.

 

Входът за състезанието е безплатен.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, ...
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на срещ ...
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:26 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
9833
България

Над 400 участници очакват организаторите на първото състезание по спортни танци Troyan Dance Festival в планинския град

Над 400 участници очакват организаторите на първото състезание по спортни танци Troyan Dance Festival в планинския град. Това съобщи Жени Бончева, треньор по спортни танци в клуб „Прима денс“ – Плевен и организатор на състезанието.Състезанието, което ще се състои на 2 ноември, е включено в календара на Българската федерация по спортни танци (БФСТ).

| 02 Октомври 2024, 14:11 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над 400 участници очакват организаторите на първото състезание по спортни танци Troyan Dance Festival в планинския град
Над 400 участници очакват организаторите на първото състезание по спортни танци Troyan Dance Festival в планинския град
Снимка © БТА

Над 400 участници очакват организаторите на първото състезание по спортни танци Troyan Dance Festival в планинския град. Това съобщи Жени Бончева, треньор по спортни танци в клуб „Прима денс“ – Плевен и организатор на състезанието. 

Младежи от Грузия, Армения и България организираха акция в центъра на Смолян, раздавайки на минувачите картички и брошури с еко послания. Участниците в инициативата гостуват в Смолян в рамките на младежкия обмен по програма „Еразъм+“.

Акцията е по повод международните дни на програма „Еразъм+“, които се отбелязват от 14 до 19 октомври не само в България, но и по света, каза Лидия Арсова, председател на сдружение „Екосвят Родопи“. Младежите са в Смолян в рамките на проект на сдружението на тема „Околната среда в града“. Те участваха в среща в РИОСВ – Смолян, запознавайки се със зелените каузи на града и региона. При престоя им в Смолян, специалисти обучават младите хора  как се създават и изработват картички, как се формулират посланията.

Районната прокуратура в Кюстендил ръководи разследване по дело за незаконно влизане в чужд имот, закани с убийство и причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София.

По искане на Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, съдът в Дупница определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали И.И., привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления. Мъжът на 54 години е влязъл в чужд имот в Бобошево, като прескочил оградата, прекосил двора и проникнал в къщата през входната врата. Намерил стаята, в която се намирала съпругата му и се заканил с убийство. Нападнал с нож мъжа, с който жената била, като му нанесъл порезна рана в областта на крака и му се заканил с убийство. 

За случилото се бил подаден сигнал н

Троян ще бъде домакин на  Държавното първенство по радиозасичане на 19 и 20 октомври, съобщи Любомир Досев, председател на Радиоклуб Троян. Организатори на надпреварата са Българска федерация радиолюбители (БФРЛ) и Радиоклуб – Троян, с подкрепата на Община Троян.

Състезателните категории са четири: мъже, жени, юноши и ветерани, а класирането е индивидуално и клубно. Очакванията на организаторите са над 50 състезатели да вземат участие в първенството, като ще има и представители от Румъния.

Участниците ще мерят сили в две отделни дисциплини: къси вълни – 3,5 мегахерца и ултракъси вълни – 144 мегахерца, които се пеленговат по различен начин (т.е. по различен начин се взима направлението, в което трябва да се търси предавателя). 

Относно протичането на състезанието Досев поясни, че в гориста местност ще бъдат разположени четири до пет пре

Добри са условията за туризъм по планините, но желаещите да се разходят трябва да се съобразят с по-ниските температури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Сутрин температурите са 1 – 2 градуса, а в по-високите части те са отрицателни, допълват от ПСС. По билата е ветровито, има разкъсана облачност, а в Стара планина е слънчево.

Планинските спасители препоръчват да се обърне внимание на екипировката и маршрутите да се обмислят добре, тъй като заради ниските температури терените са мокри и може да се стигне до инциденти.

В планините ще има променлива облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до умерен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 10°-11°, на 2000 метра - около

Създателят на прототип на хиперавтомобил инж. Ахмед Мерчев каза , че изборът на място за фабриката му е бил съзнателен, защото иска да помогне за развитието на родния си край.

Преди дни той представи прототипа в родното си село Слащен. Фабриката на инж. Мерчев е в село Туховища - само на три километра от родното му място. Първоначалното му желание е било базата да е в Слащен, но поради липса на подходящ терен я изгражда в съседното село. С това Родопите се превръщат в място, в което се създават прототипи на суперавтомобили. Разработката на първият прототип - "Алиено Сентиеро", предвижда той да е с мощност над пет хиляди конски сили и да развива скорост над 585 км/час. 

Това са проектни скорости, като за някои от моделите ще предлагаме и по-опростени, съответно и по-евтини и достъпни версии, каза още инж. Мерчев. Той допълни, че все още са на етап разработки, тепърва

Състезанието, което ще се състои на 2 ноември, е включено в календара на Българската федерация по спортни танци (БФСТ). След неуспешни опити за намиране на зала в Плевен и Ловеч, която да отговори на нуждите на състезанието, Общината в Троян им предоставя спортна зала „Чавдар“, разказа Бончева.

Ще има участници от София, Бургас, Поморие, Варна, Несебър, Русе, Перник, Асеновград, Велико Търново, казаха организаторите. Ще има както деца, които ще направят своя дебют (от 4 до 13 г.), така и състезатели над 19 години. Те ще бъдат разделени освен по възраст, и по класове. Уменията им ще бъдат оценявани от 22 професионални съдии към БФСТ.

Състезанието ще бъде в три части: дебют соло и двойки, и изгряващи звезди соло и двойки, както и национален фестивал по класове и купа Prima Dance по възраст. 

Първата цел, която си поставят организаторите, е популяризиране на спортните танци като спорт. "Много искаме повече деца да се занимават с него, защото той развива страшно много неща и ги откъсва от телефони, телевизори и подобни", каза Бончева. Тя посочи, че децата, които тренират имат нужда и от повече изяви, за да се развиват и да стават все по-добри.

„Дали сме възможност децата да играят няколко пъти, в различни видове танци, за да трупат опит. Всяко едно излизане на сцената е спокойствие - в началото, особено малките участници, са доста притеснени и не винаги успяват да дадат най-доброто от себе си. Когато имат възможност да танцуват в още една категория, винаги се представят доста по-добре“, допълни тя.

От 7-и до 13 октомври на територията на Пловдивска област са настъпили 50 пътнотранспортни произшествия, в тях са пострадали девет души, няма загинали. За същия период са съставени 595 акта и 2882 фиша, съобщи на брифинг инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив. Проверките са регулярни и при специализирани операции – по линия на Roadpol за ограничаване на разсейването на водачите на моторни превозни средства и използване на обезопасителни системи, както и за осъществения засилен контрол над поведението на мотористите на пътя.

Повече от половината съставени актове - 236, са за непоставен колан, а 78 са за използване на мобилен телефон. Инспектор Войводов призова шофьорите да следват правилата, за да пазят живота и здравето си, а не, за да не получат глоба. За периода положителните проби за употреба на алкохол с

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 година разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните за сега 2 процента от БВП се оказват недостатъчни.

Илиев припомни, че тази година заплащането в армията се увеличи средно с 10 процента и допълни, че за следващата година се планира ново увеличение - около 30 на сто. Процесът за модернизация и превъоръжаване на Българската армия ще продължи с ускорени темпове и за напред, допълни зам.-министърът.

Зам.-министърът отбеляза, че в българската история има много запечатани моменти

Фонд „ФЛАГ“ ще предоставя на общините безвъзмездно техническа помощ за проекти, свързани с прехода към чиста енергия. Това каза днес изпълнителният му директор Надя Данкинова, която участва в дискусионния форум „Иновации и умни градове“ в рамките на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Домакин на форума е курортът "Албена".

Данкинова каза, че този иновативен инструмент е създаден с подкрепата на Европейската комисия и уточни, че той е пилотен за финансиране на проекти за постигане на прехода към чиста енергия. Първоначално проектът беше фокусиран само върху възобновяеми енергийни източници, но го разширихме, получихме подкрепа, и днес по този инструмент могат да бъдат финансирани проекти във всички области на използването на чистата енергия и постигането на целите на кръговата иконом

Денят на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". 

Предвижда се изложението да бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителния директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. В официалното откриване ще участват браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и чисти храни. 

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата "Българска мурра" също ще участват. Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от

В навечерието на църковния празник Петковден, днес старозагорското село Люляк отпразнува своя празник. Денят започна с празнична литургия, която отслужи Отец Иван Тонев, заедно с църковния хор на село Хрищени. На всички присъстващи в църквата бяха раздадени пакети с храна. 

В знак на уважение бяха поднесени венци и цветя пред паметниците на Захари Стоянов и интелектуалците Петко и Христо Кацарови.

Празникът продължи на площада на селото с изпълнение на Общинския танцов ансамбъл „Загоре“, а после и с хоро под съпровода на оркестъра на ансамбъла.

Организатори на празничните прояви са църковното настоятелство в кметството в село Люляк, с подкрепата на Община Стара Загора.

 

Входът за състезанието е безплатен.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.