Начало Контекст От групата на ГЕРБ-СДС в СОС предлагат актуализация на размера на заема, който Столична община ще отпусне за транспорта в София
11286
България

От групата на ГЕРБ-СДС в СОС предлагат актуализация на размера на заема, който Столична община ще отпусне за транспорта в София

Задълженията на транспортните оператори според доклада на кмета на София Васил Терзиев са 30 млн. лв, предложението за отпускане на заем е 1/5 от това. Ние от ГЕРБ-СДС не приемаме този размер в рамките на 6 млн. лв и предлагаме да се работи върху завишаването му около три пъти. Това каза общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Прошко Прошков пред журналисти.Припомняме, че утре Столичният общински съвет ще заседава извънредно, за да бъде разгледан доклад за отпускането на заем от 6 млн. лв. на транспортните дружества в София. В края на миналата седмица кметът на София съобщи, че са блокирани сметките на "Столичен автотранспорт" ЕАД. Тогава Васил Терзиев обясни, че дружеството има натупани над 20 млн. лева задължения през годините.

| 02 Октомври 2024, 16:25 ч.
От групата на ГЕРБ-СДС в СОС предлагат актуализация на размера на заема, който Столична община ще отпусне за транспорта в София
От групата на ГЕРБ-СДС в СОС предлагат актуализация на размера на заема, който Столична община ще отпусне за транспорта в София
Снимка © Никола Узунов / БТА (ЛФ)

Задълженията на транспортните оператори според доклада на кмета на София Васил Терзиев са 30 млн. лв, предложението за отпускане на заем е 1/5 от това. Ние от ГЕРБ-СДС не приемаме този размер в рамките на 6 млн. лв и предлагаме да се работи върху завишаването му около три пъти. Това каза общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Прошко Прошков пред журналисти. 

В периода 16-18 октомври служебният премиер Димитър Главчев ще бъде в Брюксел, където ще участва в Срещата на върха между Европейския съюз (ЕС) и Съвета за сътрудничество в Персийския залив и в редовното заседание на Европейския съвет. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Днес министър-председателят ще вземе участие в първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив. Съветът за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив е регионална организация, в която участват: Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Основните теми, които ще бъдат дискутирани на срещата, ще бъдат: решаване на общите ключови глобални предизвикателства, икономическо сътрудничество, включително търговия и инвестиции, енергетика, промените в климата.

На 17 и 18 октомври в белгийската столица ще с

България трябва да изготви първия си средносрочен фискално-структурен план 2025-2028, като в него трябва да бъдат включени политики, реформи и инвестиции, предвидени за този четиригодишен период. В плана ще бъдат включени, освен инвестициите на министерствата, и инвестициите за местно развитие. Това каза по време на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс. „Албена“ служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. 

Тя допълни, че местните инвестиции трябва да бъдат част от националната инвестиционна политика и програма и трябва да осигуряват реалният икономически растеж. „Трябва да има обвързаност на целите, политиките инвестициите за общините и министерствата на национално и на европейско ниво“, каза още Петкова. 

Министър Петкова посочи, че Министерството на финансите анализира добрите европейски практики

"Уиз Еър" (Wizz Air) временно преустановява всички свои полети от и до Тел Авив до 14 януари 2025 г. включително, поради текущата ситуация в региона, съобщиха от авиопревозвача. 

"Авиокомпанията искрено се извинява на своите пътници за причиненото неудобство, но текущите извънредни обстоятелства са напълно извън нейния контрол. Засегнатите пътници могат да изберат пълно възстановяване на сумата в WIZZ кредити или чрез оригиналния метод на плащане, както и безплатни възможности за промяна на полета. Клиентите, които са направили резервациите си чрез онлайн туристически агенции или други посредници, следва да се свържат с тях за възстановяване на заплатената сума или промяна на полет", посочват от "Уиз Еър". 

Редица авиокомпании в различни държави обявиха, че спират полетите си до Тел Авив и Бейрут.

Близо два тона пластмасови капачки бяха предадени в Търговище за благотворителна кауза. Въпреки дъждовния и мрачен ден в събота гражданите на региона подкрепиха активно кампанията „Капачки за бъдеще“, каза регионалният координатор за Търговище Ливий Катан.

След като предаде на фирма за рециклиране събраните в есенната инициатива количества, Катан отчете, че всъщност Търговище се включва в националната кампания с общо 1980 кг пластмасови капачки и 240 кг алуминиеви кенчета. Традиционно големи количества даряват детски и учебни заведения. Като положителен той оценява и личния ангажимент на подрастващите. Коментира, че родители и учители водят деца при кампанийното предаване на събраните капачки, учейки ги от една страна на опазване на околната среда, а от друга – на отговорно гражданско поведение и взаимопомощ.

Очаква се масова акция за предаване на капа

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Припомняме, че утре Столичният общински съвет ще заседава извънредно, за да бъде разгледан доклад за отпускането на заем от 6 млн. лв. на транспортните дружества в София. В края на миналата седмица кметът на София съобщи, че са блокирани сметките на "Столичен автотранспорт" ЕАД. Тогава Васил Терзиев обясни, че дружеството има натупани над 20 млн. лева задължения през годините. Очаквам да се намери решение за градския транспорт в София, което да удовлетворява всички и да подпомогнем дружествата, каза по-рано днес кметът на София Васил Терзиев. Той обясни, че е важно за какви конкретни неща ще се разберат групите в СОС. 

Днес имаше съвместно заседание на комисия по финанси и бюджет, комисия по икономика, собственост и дигитална трансформация и комисия по транспорт и пътна безопасност, в което беше обсъден докладът на кмета, обясни Прошков. Днес или утре предстои комисиите да се съберат отново извънредно, за да обсъдим актуализацията на този доклад, добави още общинският съветник. 

По думите на Прошков при направена актуализацията от ГЕРБ-СДС ще очакват да се направи анализ и искат да бъдат част от този процес. Общинският съветник обясни, че в комисии се е получил спор колко и как да бъде актуализиран този доклад. Прошков изрази надежда, че има разум и логика и че общинските съветници ще направят по-смислено отпускане на средства към дружествата. "Политически може да се говори много, но нашата цел е транспорта в София да не спира", добави Прошков.  

Екатерина Йорданова от ГЕРБ-СДС посочи, че в момента има действащо споразумение между синдикатите и Столична община, в което е записано, че ще има увеличение на заплатите за работещите в градския транспорт от 15%. От 1 септември ще има второ увеличение от 15%, добави Йорданова. До днес се договаря бонусна система, която да замени обещаното увеличение от 15%, но тя все още не е факт, обясни Йорданова. Общинският съветник настоя обещанията към хората да се изпълняват. От ГЕРБ-СДС настояваме и за подобряване на условията на труд във всичките дружества на Столичния градски транспорт, добави още тя. 

Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната политика и да подпомогне преодоляването на регионалните дисбаланси в страната, каза днес в Албена служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов пред участниците в Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. По думите му целта е институцията да уплътни ролята си на истинска банка за развитие, като финансира публични обекти. Карадимов уточни, че програмите се разработват в момента и през 2025 г. банката ще стане реален партньор на българските общини, особено за неща, за които държавата не може или няма право да отделя ресурс.

Карадимов посочи още, че местните власти трябва да са много активни по привличането на инвеститори. Той подчерта, че държавата финансира проекти за изграждане на дов

Софийският районен съд даде ход на делото срещу Симона Радева, обвинена, че е подпомогнала Георги Семерджиев да се укрие след катастрофата на бул. "Черни връх" през юли 2022 г. Според тричленния съдебен състав няма основание делото да бъде върнато на прокуратурата. Днес се проведе разпоредително заседание по делото, като то ще продължи с разпит на свидетели на 19 ноември.

Симона Радева към момента е на свобода с наложена мярка „подписка“. Тя е обвинена за това, че на 05.07.2022 г., в София, в качеството си на младши инспектор-полицай в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ към 01 РУ-СДВР, е спомогнала Георги Семерджиев, за да бъде осуетено наказателно преследване срещу него. Според обвинението тя е осигурила метална стълба, с която Семерджиев се изкачил до терасата на жилището си в София, влязъл вътре и се е укрил.

На празника на Севлиево – Петковден, на тържествена сесия на Общински съвет – Севлиево бяха връчени 15 отличия „Почетен знак - Севлиево“ на заслужили личности, фирми и организации, свързани с града.

„Днес в деня на Севлиево на Петковден отбелязваме един важен празник. Няма по-тържествен повод, по който да отличим заслужилите севлиевци“, каза по време на откриването на тържествената сесия председателят на Общински съвет – Севлиево д-р Явор Памукчиев. 

„Поздравявам ви най-сърдечно с духовния празник на Севлиево – Петковден. Нека закрилницата на нашия град бди над всички нас, за да има здраве и хармония в домовете ни. Да са живи и здрави всички, които носят името на светицата, която почитаме като пазителка на семейството и рода. Севлиево е град за памет на традициите, с възрожденския плам на Възраждането и с интерес

Окръжна прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа непълнолетен за умишлено убийство в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Четиринадесетгодишно момче е обвинено за това, че на 13.10.2024  г. в Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил майка си - 52-годишната Б.М. 

Обвиняемият е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Окръжна прокуратура ще внесе днес искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо момчето. 

Извършват се действия по досъдебното производство.   

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:48 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
11286
България

От групата на ГЕРБ-СДС в СОС предлагат актуализация на размера на заема, който Столична община ще отпусне за транспорта в София

Задълженията на транспортните оператори според доклада на кмета на София Васил Терзиев са 30 млн. лв, предложението за отпускане на заем е 1/5 от това. Ние от ГЕРБ-СДС не приемаме този размер в рамките на 6 млн. лв и предлагаме да се работи върху завишаването му около три пъти. Това каза общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Прошко Прошков пред журналисти.Припомняме, че утре Столичният общински съвет ще заседава извънредно, за да бъде разгледан доклад за отпускането на заем от 6 млн. лв. на транспортните дружества в София. В края на миналата седмица кметът на София съобщи, че са блокирани сметките на "Столичен автотранспорт" ЕАД. Тогава Васил Терзиев обясни, че дружеството има натупани над 20 млн. лева задължения през годините.

| 02 Октомври 2024, 16:25 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От групата на ГЕРБ-СДС в СОС предлагат актуализация на размера на заема, който Столична община ще отпусне за транспорта в София
От групата на ГЕРБ-СДС в СОС предлагат актуализация на размера на заема, който Столична община ще отпусне за транспорта в София
Снимка © Никола Узунов / БТА (ЛФ)

Задълженията на транспортните оператори според доклада на кмета на София Васил Терзиев са 30 млн. лв, предложението за отпускане на заем е 1/5 от това. Ние от ГЕРБ-СДС не приемаме този размер в рамките на 6 млн. лв и предлагаме да се работи върху завишаването му около три пъти. Това каза общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Прошко Прошков пред журналисти. 

В периода 16-18 октомври служебният премиер Димитър Главчев ще бъде в Брюксел, където ще участва в Срещата на върха между Европейския съюз (ЕС) и Съвета за сътрудничество в Персийския залив и в редовното заседание на Европейския съвет. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Днес министър-председателят ще вземе участие в първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив. Съветът за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив е регионална организация, в която участват: Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Основните теми, които ще бъдат дискутирани на срещата, ще бъдат: решаване на общите ключови глобални предизвикателства, икономическо сътрудничество, включително търговия и инвестиции, енергетика, промените в климата.

На 17 и 18 октомври в белгийската столица ще с

България трябва да изготви първия си средносрочен фискално-структурен план 2025-2028, като в него трябва да бъдат включени политики, реформи и инвестиции, предвидени за този четиригодишен период. В плана ще бъдат включени, освен инвестициите на министерствата, и инвестициите за местно развитие. Това каза по време на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс. „Албена“ служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. 

Тя допълни, че местните инвестиции трябва да бъдат част от националната инвестиционна политика и програма и трябва да осигуряват реалният икономически растеж. „Трябва да има обвързаност на целите, политиките инвестициите за общините и министерствата на национално и на европейско ниво“, каза още Петкова. 

Министър Петкова посочи, че Министерството на финансите анализира добрите европейски практики

"Уиз Еър" (Wizz Air) временно преустановява всички свои полети от и до Тел Авив до 14 януари 2025 г. включително, поради текущата ситуация в региона, съобщиха от авиопревозвача. 

"Авиокомпанията искрено се извинява на своите пътници за причиненото неудобство, но текущите извънредни обстоятелства са напълно извън нейния контрол. Засегнатите пътници могат да изберат пълно възстановяване на сумата в WIZZ кредити или чрез оригиналния метод на плащане, както и безплатни възможности за промяна на полета. Клиентите, които са направили резервациите си чрез онлайн туристически агенции или други посредници, следва да се свържат с тях за възстановяване на заплатената сума или промяна на полет", посочват от "Уиз Еър". 

Редица авиокомпании в различни държави обявиха, че спират полетите си до Тел Авив и Бейрут.

Близо два тона пластмасови капачки бяха предадени в Търговище за благотворителна кауза. Въпреки дъждовния и мрачен ден в събота гражданите на региона подкрепиха активно кампанията „Капачки за бъдеще“, каза регионалният координатор за Търговище Ливий Катан.

След като предаде на фирма за рециклиране събраните в есенната инициатива количества, Катан отчете, че всъщност Търговище се включва в националната кампания с общо 1980 кг пластмасови капачки и 240 кг алуминиеви кенчета. Традиционно големи количества даряват детски и учебни заведения. Като положителен той оценява и личния ангажимент на подрастващите. Коментира, че родители и учители водят деца при кампанийното предаване на събраните капачки, учейки ги от една страна на опазване на околната среда, а от друга – на отговорно гражданско поведение и взаимопомощ.

Очаква се масова акция за предаване на капа

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Припомняме, че утре Столичният общински съвет ще заседава извънредно, за да бъде разгледан доклад за отпускането на заем от 6 млн. лв. на транспортните дружества в София. В края на миналата седмица кметът на София съобщи, че са блокирани сметките на "Столичен автотранспорт" ЕАД. Тогава Васил Терзиев обясни, че дружеството има натупани над 20 млн. лева задължения през годините. Очаквам да се намери решение за градския транспорт в София, което да удовлетворява всички и да подпомогнем дружествата, каза по-рано днес кметът на София Васил Терзиев. Той обясни, че е важно за какви конкретни неща ще се разберат групите в СОС. 

Днес имаше съвместно заседание на комисия по финанси и бюджет, комисия по икономика, собственост и дигитална трансформация и комисия по транспорт и пътна безопасност, в което беше обсъден докладът на кмета, обясни Прошков. Днес или утре предстои комисиите да се съберат отново извънредно, за да обсъдим актуализацията на този доклад, добави още общинският съветник. 

По думите на Прошков при направена актуализацията от ГЕРБ-СДС ще очакват да се направи анализ и искат да бъдат част от този процес. Общинският съветник обясни, че в комисии се е получил спор колко и как да бъде актуализиран този доклад. Прошков изрази надежда, че има разум и логика и че общинските съветници ще направят по-смислено отпускане на средства към дружествата. "Политически може да се говори много, но нашата цел е транспорта в София да не спира", добави Прошков.  

Екатерина Йорданова от ГЕРБ-СДС посочи, че в момента има действащо споразумение между синдикатите и Столична община, в което е записано, че ще има увеличение на заплатите за работещите в градския транспорт от 15%. От 1 септември ще има второ увеличение от 15%, добави Йорданова. До днес се договаря бонусна система, която да замени обещаното увеличение от 15%, но тя все още не е факт, обясни Йорданова. Общинският съветник настоя обещанията към хората да се изпълняват. От ГЕРБ-СДС настояваме и за подобряване на условията на труд във всичките дружества на Столичния градски транспорт, добави още тя. 

Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната политика и да подпомогне преодоляването на регионалните дисбаланси в страната, каза днес в Албена служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов пред участниците в Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. По думите му целта е институцията да уплътни ролята си на истинска банка за развитие, като финансира публични обекти. Карадимов уточни, че програмите се разработват в момента и през 2025 г. банката ще стане реален партньор на българските общини, особено за неща, за които държавата не може или няма право да отделя ресурс.

Карадимов посочи още, че местните власти трябва да са много активни по привличането на инвеститори. Той подчерта, че държавата финансира проекти за изграждане на дов

Софийският районен съд даде ход на делото срещу Симона Радева, обвинена, че е подпомогнала Георги Семерджиев да се укрие след катастрофата на бул. "Черни връх" през юли 2022 г. Според тричленния съдебен състав няма основание делото да бъде върнато на прокуратурата. Днес се проведе разпоредително заседание по делото, като то ще продължи с разпит на свидетели на 19 ноември.

Симона Радева към момента е на свобода с наложена мярка „подписка“. Тя е обвинена за това, че на 05.07.2022 г., в София, в качеството си на младши инспектор-полицай в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ към 01 РУ-СДВР, е спомогнала Георги Семерджиев, за да бъде осуетено наказателно преследване срещу него. Според обвинението тя е осигурила метална стълба, с която Семерджиев се изкачил до терасата на жилището си в София, влязъл вътре и се е укрил.

На празника на Севлиево – Петковден, на тържествена сесия на Общински съвет – Севлиево бяха връчени 15 отличия „Почетен знак - Севлиево“ на заслужили личности, фирми и организации, свързани с града.

„Днес в деня на Севлиево на Петковден отбелязваме един важен празник. Няма по-тържествен повод, по който да отличим заслужилите севлиевци“, каза по време на откриването на тържествената сесия председателят на Общински съвет – Севлиево д-р Явор Памукчиев. 

„Поздравявам ви най-сърдечно с духовния празник на Севлиево – Петковден. Нека закрилницата на нашия град бди над всички нас, за да има здраве и хармония в домовете ни. Да са живи и здрави всички, които носят името на светицата, която почитаме като пазителка на семейството и рода. Севлиево е град за памет на традициите, с възрожденския плам на Възраждането и с интерес

Окръжна прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа непълнолетен за умишлено убийство в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Четиринадесетгодишно момче е обвинено за това, че на 13.10.2024  г. в Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил майка си - 52-годишната Б.М. 

Обвиняемият е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Окръжна прокуратура ще внесе днес искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо момчето. 

Извършват се действия по досъдебното производство.   

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.