Начало Местен фокус Проваленото заради липса на кворум 17-о заседание на Общинския съвет в Поморие се свиква отново
10018
България

Проваленото заради липса на кворум 17-о заседание на Общинския съвет в Поморие се свиква отново

Седемнадесетото заседание на Общинския съвет в Поморие се свиква отново днес. То трябваше да се проведе на 24 септември, но поради липса на необходимия кворум, бе отложено за друга дата. Тогава се явиха само общинските съветници от ГЕРБ, един независим, и един от БСП. Отсъстваха съветниците от ДПС, един от БСП и от местната коалиция "Земеделски народен съюз" (ЗМС) (ЗМС, "Продължаваме промяната - Демократична България", "Има такъв народ").В дневния ред отново ще присъства и докладна записка, внесена от кмета на община Поморие Иван Алексиев, относно съгласуване на проект за изменение на подробния устройствен план – план за регулация на урегулрани поземлени имоти VII, VIII и IХ, кв. 64 по плана на Поморие.

| 03 Октомври 2024, 06:15 ч.
Проваленото заради липса на кворум 17-о заседание на Общинския съвет в Поморие се свиква отново
Проваленото заради липса на кворум 17-о заседание на Общинския съвет в Поморие се свиква отново
Снимка © Галя Тенева

Седемнадесетото заседание на Общинския съвет в Поморие се свиква отново днес. То трябваше да се проведе на 24 септември, но поради липса на необходимия кворум, бе отложено за друга дата. Тогава се явиха само общинските съветници от ГЕРБ, един независим, и един от БСП. Отсъстваха съветниците от ДПС, един от БСП и от местната коалиция "Земеделски народен съюз" (ЗМС) (ЗМС, "Продължаваме промяната - Демократична България", "Има такъв народ").

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Инвестицията е по различни финансови механизми и включва изграждането на нови мостови съоръжения над река Янтра, рехабилитация на повече от 8 км улици, тротоари, ново осветление, предпазни съоръжения, хоризонтална и вертикална маркировка.  

С мостовите съоръжения се създават нови пътни връзки – между ул. „Сливница“ и кв. „Света гора“ и ул. „Св. Климент Охридски“, с което се разрешава дългогодишният проблем с аварийното състояние на стария т.нар Бейски мост. Втората връзка е подножието на Лобната скала на крепостта "Царевец" и с него с

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

"Уиз Еър" (Wizz Air) временно преустановява всички свои полети от и до Тел Авив до 14 януари 2025 г. включително, поради текущата ситуация в региона, съобщиха от авиопревозвача. 

"Авиокомпанията искрено се извинява на своите пътници за причиненото неудобство, но текущите извънредни обстоятелства са напълно извън нейния контрол. Засегнатите пътници могат да изберат пълно възстановяване на сумата в WIZZ кредити или чрез оригиналния метод на плащане, както и безплатни възможности за промяна на полета. Клиентите, които са направили резервациите си чрез онлайн туристически агенции или други посредници, следва да се свържат с тях за възстановяване на заплатената сума или промяна на полет", посочват от "Уиз Еър". 

Редица авиокомпании в различни държави обявиха, че спират полетите си до Тел Авив и Бейрут.

Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“ на границата с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГКПП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, напомниха граничните власти. Освен граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Шофьор на камион, турски гражданин, е бил ранен при спор със свой колега на паркинга преди Граничния контролно – пропускателен пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Хасково.

За инцидента с мъжа, който е на 49 години, е получен сигнал в Районното управление в Свиленград. При извършената проверка на място от полицейските служители е установено, че пострадалият е с прободна рана в лявото бедро, нанесена му от колега и сънародник, на 52-годишна възраст, при кавга помежду им. По думите на пострадалия разправията е започнала, след като при маневра с камиона си той е засякъл на пътя другия водач. След инцидента нападателят го е изоставил и е преминал границата към Турция.

Пострадалият мъж е прегледан в спешното отделение на свиленградската болница и е освободен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно пр

Заседанието днес е насрочено за 10:00 часа. В проекта за дневен ред са включени общо 23 точки. Докладните записки са свързани с отчета на Многопрофилната болница за активно лечение и Медицинския център в Поморие, отчета на бюджета за 2023 г., отпускане и изплащане на еднократни парични помощи в полза на физически лица за медицински нужди и др.

В дневния ред отново ще присъства и докладна записка, внесена от кмета на община Поморие Иван Алексиев, относно съгласуване на проект за изменение на подробния устройствен план – план за регулация на урегулрани поземлени имоти VII, VIII и IХ, кв. 64 по плана на Поморие. Става дума за пространството до площад "Св.св. Кирил и Методий", намиращо се в центъра на града, като е изготвен служебен проект за изменение на подробния устройствен план – план за регулация и отреждане "За озеленяване и детска площадка".

Докладната записка бе представена и обсъдена с граждани на Поморие на 26 септември. В случай, че днес Общинският съвет отново не събере необходимия кворум или общинските съветници не подкрепят докладната записка, ще инициирам допитване до гражданите на Поморие под формата на референдум, за да се даде още по-добра възможност поморийци да споделят имат ли желание за създаване на зелени кътове с детска площадка за игра, каза кметът на Поморие Иван Алексиев.

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допъл

Разгласяването на информация за причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която загинаха двама военнослужещи, както и данни, пряко свързани с предмета на разследване, представляват следствена тайна и разгласяването им от други органи, освен от наблюдаващия прокурор или без негово изрично писмено разрешение, по същество е нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс. Това се посочва в прессъобщение на прокуратурата по повод брифинга на Министерството на отбраната вчера. 

Изявленията по никакъв начин не ангажират разследването, което към момента продължава със събиране на доказателства и проверка на всички версии, посочват от държавното обвинение. "Недопустимо и некоректно е преди да бъде събран целият обем от веществени и гласни доказателства и да са изготвени назначените експертизи, длъжностни лица, извън органите

На четири паралелни форума участваха представителите на местната власт по време на годишната им среща във ваканционно селище "Албена" днес. Националното сдружение на общините в Република България е организатор на форума, като модератори на пленарните сесии бяха членове на сдружението. Кметовете и представителите на общините дискутираха в конферентна зала "Перуника" и в зали "Сий" и "Скай" на хотел "Парадайз Блу". 

Първият паралелен форум започна в конферентна зала "Перуника" с дискусия на тема "Иновации и умни градове". Модератор на срещата бе Юлиян Попов, а форумът бе открит от кмета на Враца Калин Каменов, който е и член на Управителния съвет на НСОРБ. Участие в дискусиите взе служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който каза, че Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната полит

Скърбим за загубата на големия режисьор Николай Волев, написаха от Министерския съвет в официалната си страница във Фейсбук по повод кончината на българския режисьор.

Той остави ярка следа в българското кино с емблематичните си филми като "Господин за един ден" и "Маргарит и Маргарита". Поклон пред светлата му памет, добавиха от кабинета.

Режисьорът на филми като „Двойникът“ (1980), „Господин за един ден“ (1983), „Да обичаш на инат“ (1986), „Маргарит и Маргарита“ (1989), „Козият рог“ (1994) и „Огледалото на дявола“ (2001) е загинал при битов инцидент, съобщиха по-рано негови близки.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на 12-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика днес в парк „Ротонда“ в Банкя. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Форумът се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика, се уточнява в прессъобщението.

Припомняме, че преди дни Йотова отбеляза, че секторът на социалните предприятия, в който България има устойчиви традиции, е пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят. На 9 октомври обучението „Предприемачеството, начин да променим света" завърши с церемония по връчването на награди, която беше открита от вицепрезидента Илияна Йотова, посланика на Франция - Жоел Мейер, и от посланика на Мароко - Закия Ел Мидауи. 

Единадесетият

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява ...
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:38 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
10018
България

Проваленото заради липса на кворум 17-о заседание на Общинския съвет в Поморие се свиква отново

Седемнадесетото заседание на Общинския съвет в Поморие се свиква отново днес. То трябваше да се проведе на 24 септември, но поради липса на необходимия кворум, бе отложено за друга дата. Тогава се явиха само общинските съветници от ГЕРБ, един независим, и един от БСП. Отсъстваха съветниците от ДПС, един от БСП и от местната коалиция "Земеделски народен съюз" (ЗМС) (ЗМС, "Продължаваме промяната - Демократична България", "Има такъв народ").В дневния ред отново ще присъства и докладна записка, внесена от кмета на община Поморие Иван Алексиев, относно съгласуване на проект за изменение на подробния устройствен план – план за регулация на урегулрани поземлени имоти VII, VIII и IХ, кв. 64 по плана на Поморие.

| 03 Октомври 2024, 06:15 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Проваленото заради липса на кворум 17-о заседание на Общинския съвет в Поморие се свиква отново
Проваленото заради липса на кворум 17-о заседание на Общинския съвет в Поморие се свиква отново
Снимка © Галя Тенева

Седемнадесетото заседание на Общинския съвет в Поморие се свиква отново днес. То трябваше да се проведе на 24 септември, но поради липса на необходимия кворум, бе отложено за друга дата. Тогава се явиха само общинските съветници от ГЕРБ, един независим, и един от БСП. Отсъстваха съветниците от ДПС, един от БСП и от местната коалиция "Земеделски народен съюз" (ЗМС) (ЗМС, "Продължаваме промяната - Демократична България", "Има такъв народ").

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Инвестицията е по различни финансови механизми и включва изграждането на нови мостови съоръжения над река Янтра, рехабилитация на повече от 8 км улици, тротоари, ново осветление, предпазни съоръжения, хоризонтална и вертикална маркировка.  

С мостовите съоръжения се създават нови пътни връзки – между ул. „Сливница“ и кв. „Света гора“ и ул. „Св. Климент Охридски“, с което се разрешава дългогодишният проблем с аварийното състояние на стария т.нар Бейски мост. Втората връзка е подножието на Лобната скала на крепостта "Царевец" и с него с

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

"Уиз Еър" (Wizz Air) временно преустановява всички свои полети от и до Тел Авив до 14 януари 2025 г. включително, поради текущата ситуация в региона, съобщиха от авиопревозвача. 

"Авиокомпанията искрено се извинява на своите пътници за причиненото неудобство, но текущите извънредни обстоятелства са напълно извън нейния контрол. Засегнатите пътници могат да изберат пълно възстановяване на сумата в WIZZ кредити или чрез оригиналния метод на плащане, както и безплатни възможности за промяна на полета. Клиентите, които са направили резервациите си чрез онлайн туристически агенции или други посредници, следва да се свържат с тях за възстановяване на заплатената сума или промяна на полет", посочват от "Уиз Еър". 

Редица авиокомпании в различни държави обявиха, че спират полетите си до Тел Авив и Бейрут.

Интензивно е движението за товарни автомобили на граничния пункт „Кардам“ на границата с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГКПП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

Поради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба, напомниха граничните власти. Освен граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Шофьор на камион, турски гражданин, е бил ранен при спор със свой колега на паркинга преди Граничния контролно – пропускателен пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Хасково.

За инцидента с мъжа, който е на 49 години, е получен сигнал в Районното управление в Свиленград. При извършената проверка на място от полицейските служители е установено, че пострадалият е с прободна рана в лявото бедро, нанесена му от колега и сънародник, на 52-годишна възраст, при кавга помежду им. По думите на пострадалия разправията е започнала, след като при маневра с камиона си той е засякъл на пътя другия водач. След инцидента нападателят го е изоставил и е преминал границата към Турция.

Пострадалият мъж е прегледан в спешното отделение на свиленградската болница и е освободен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно пр

Заседанието днес е насрочено за 10:00 часа. В проекта за дневен ред са включени общо 23 точки. Докладните записки са свързани с отчета на Многопрофилната болница за активно лечение и Медицинския център в Поморие, отчета на бюджета за 2023 г., отпускане и изплащане на еднократни парични помощи в полза на физически лица за медицински нужди и др.

В дневния ред отново ще присъства и докладна записка, внесена от кмета на община Поморие Иван Алексиев, относно съгласуване на проект за изменение на подробния устройствен план – план за регулация на урегулрани поземлени имоти VII, VIII и IХ, кв. 64 по плана на Поморие. Става дума за пространството до площад "Св.св. Кирил и Методий", намиращо се в центъра на града, като е изготвен служебен проект за изменение на подробния устройствен план – план за регулация и отреждане "За озеленяване и детска площадка".

Докладната записка бе представена и обсъдена с граждани на Поморие на 26 септември. В случай, че днес Общинският съвет отново не събере необходимия кворум или общинските съветници не подкрепят докладната записка, ще инициирам допитване до гражданите на Поморие под формата на референдум, за да се даде още по-добра възможност поморийци да споделят имат ли желание за създаване на зелени кътове с детска площадка за игра, каза кметът на Поморие Иван Алексиев.

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допъл

Разгласяването на информация за причините за катастрофата на учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“, при която загинаха двама военнослужещи, както и данни, пряко свързани с предмета на разследване, представляват следствена тайна и разгласяването им от други органи, освен от наблюдаващия прокурор или без негово изрично писмено разрешение, по същество е нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс. Това се посочва в прессъобщение на прокуратурата по повод брифинга на Министерството на отбраната вчера. 

Изявленията по никакъв начин не ангажират разследването, което към момента продължава със събиране на доказателства и проверка на всички версии, посочват от държавното обвинение. "Недопустимо и некоректно е преди да бъде събран целият обем от веществени и гласни доказателства и да са изготвени назначените експертизи, длъжностни лица, извън органите

На четири паралелни форума участваха представителите на местната власт по време на годишната им среща във ваканционно селище "Албена" днес. Националното сдружение на общините в Република България е организатор на форума, като модератори на пленарните сесии бяха членове на сдружението. Кметовете и представителите на общините дискутираха в конферентна зала "Перуника" и в зали "Сий" и "Скай" на хотел "Парадайз Блу". 

Първият паралелен форум започна в конферентна зала "Перуника" с дискусия на тема "Иновации и умни градове". Модератор на срещата бе Юлиян Попов, а форумът бе открит от кмета на Враца Калин Каменов, който е и член на Управителния съвет на НСОРБ. Участие в дискусиите взе служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който каза, че Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната полит

Скърбим за загубата на големия режисьор Николай Волев, написаха от Министерския съвет в официалната си страница във Фейсбук по повод кончината на българския режисьор.

Той остави ярка следа в българското кино с емблематичните си филми като "Господин за един ден" и "Маргарит и Маргарита". Поклон пред светлата му памет, добавиха от кабинета.

Режисьорът на филми като „Двойникът“ (1980), „Господин за един ден“ (1983), „Да обичаш на инат“ (1986), „Маргарит и Маргарита“ (1989), „Козият рог“ (1994) и „Огледалото на дявола“ (2001) е загинал при битов инцидент, съобщиха по-рано негови близки.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на 12-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика днес в парк „Ротонда“ в Банкя. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Форумът се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика, се уточнява в прессъобщението.

Припомняме, че преди дни Йотова отбеляза, че секторът на социалните предприятия, в който България има устойчиви традиции, е пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят. На 9 октомври обучението „Предприемачеството, начин да променим света" завърши с церемония по връчването на награди, която беше открита от вицепрезидента Илияна Йотова, посланика на Франция - Жоел Мейер, и от посланика на Мароко - Закия Ел Мидауи. 

Единадесетият

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.