Начало Местен фокус Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, се извършва в област Видин
9903
България

Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, се извършва в област Видин

Акцията е започнала тази сутрин на територията на видинското районно управление.Активна контролна и превантивна дейност се осъществява в рискови населени места, квартали и махали, изведени на базата на текущия оперативен анализ.

| 03 Октомври 2024, 12:06 ч.
Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, се извършва в област Видин
Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, се извършва в област Видин
Снимка © ОД на МВР - Видин

Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, се извършва в област Видин, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР.

Троян ще бъде домакин на  Държавното първенство по радиозасичане на 19 и 20 октомври, съобщи Любомир Досев, председател на Радиоклуб Троян. Организатори на надпреварата са Българска федерация радиолюбители (БФРЛ) и Радиоклуб – Троян, с подкрепата на Община Троян.

Състезателните категории са четири: мъже, жени, юноши и ветерани, а класирането е индивидуално и клубно. Очакванията на организаторите са над 50 състезатели да вземат участие в първенството, като ще има и представители от Румъния.

Участниците ще мерят сили в две отделни дисциплини: къси вълни – 3,5 мегахерца и ултракъси вълни – 144 мегахерца, които се пеленговат по различен начин (т.е. по различен начин се взима направлението, в което трябва да се търси предавателя). 

Относно протичането на състезанието Досев поясни, че в гориста местност ще бъдат разположени четири до пет пре

Днес членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) ще изслушат концепциите на четирима от седемте кандидати за генерален директор на Българското национално радио (БНР). Това съобщават от медийния регулатор.

По думите им изслушванията ще се проведат в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено пред СЕМ. Днес своята концепция, свързана с развитието на националното радио, ще представят настоящият генерален директор на БНР Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова и Маргарит Русев.

Всеки от тях ще разполага с 15 минути за това. Предвижда се след това да има време за въпроси и отговори. Общото време е 1 час и 25 минути за представяне на кандидат. Представители на БНР ще имат възможност да изпращат своите въпроси до СЕМ, така че те да бъдат зададени по време на изслушването, обясниха членовете на СЕМ на свое заседание от 10 ок

От Министерството на отбраната представиха резултатите от проверките на авиационния инцидент от 13 септември 2024 г. в Трета авиационна база в Граф Игнатиево. При инцидента катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA и загинаха двама пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия- Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание. В началото на октомври от Министерството на отбраната съобщиха, че данните от "черната кутия" на самолета L-39 са снети успешно и предоставени на разследващия екип от Военната прокуратура. 

Основна причина за катастрофата е поемането на неоправдано висок риск при изпълнение на елементи от сложния пилотаж, каза полковник Петко Василев, държавен експерт в отдел „Разследване на авиационни произшествия и инциденти“ в Служба „Военна полиция“.

Авиационното произшествие е класифицирано като ка

От 7:00 часа в Хасковска област започна полицейска акция срещу изборната търговия. До този момент има петима задържани, съобщи в Любимец директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Иван Расоков. 

На частен адрес в Хасково са намерени лични карти със списъци. Открити са дози от различни видове наркотици, голямо количество цигари без бандерол, стоки от защитени търговски марки, посочи Расоков.

Проверяваните обекти и лица са набелязани след анализ от предишни избори и за тях се смята, че са рискови за търговия с гласове. Всеки сигнал, който се получи, се проверява в детайли и се докладва на прокуратурата, допълни Расоков. По негови думи до този момент са издадени 21 предупредителни протокола срещу лица, за които съмнения, че се занимават с дейност, нарушаваща политическите права на гражданите.

Акцията ще продължи през целия днешен ден, проверки ще има и д

Двама мъже са задържани за шофиране под въздействието на наркотици, единият е употребил и алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Видин в информационния бюлетин.

Видинчанин на 43 г., шофирал лек автомобил, е спрян вчера за проверка на ул. „Преславска“ в областния град. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на  метадон. Мъжът е дал и проби за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. 

Снощи около 22:00 ч. в с. Медовница униформени служители спрели за проверка 48-годишен мъж от Враца. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 2,28 промила алкохол, а пробата с техническо средство индикирала положително на амфетамин. 

И по двата случая са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

По данни на сектора „Пътна полиция“ Видин от 7 до 13 октомври пр

Акцията е започнала тази сутрин на територията на видинското районно управление. Полицейските действия са насочени към активния криминален контингент, за предотвратяване и пресичане на престъпления, свързани с изборното законодателство и политическите права на гражданите, противодействие на  конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред.

Активна контролна и превантивна дейност се осъществява в рискови населени места, квартали и махали, изведени на базата на текущия оперативен анализ.

Полицейските екипи са съсредоточени в с. Арчар, като се извършват проверки на частни адреси, обществени места, моторни превозни средства, инспектират се търговски обекти и питейни заведения.

Териториалният обхват на контролните действия ще се променя през целия ден, допълниха от полицията във Видин.

В операцията участват служители от секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“ при ОД на МВР - Видин, и трите районни управления във Видин, Белоградчик и Кула.

Район "Оборище" спира кандидатурата си за участие в проекта за резидентна грижа за непридружени деца бежанци. Това се посочва в становище на районната администрация по повод бъдещо участие в "Проект за настаняване в център-семеен тип и предоставяне на специализирани социални грижи и закрила на непридружени деца-бежанци без увреждания до 18 годишна възраст". Становището е публикувано на Фейсбук страницата на район "Оборище".

Оттам отчитат недопустимостта на предизборно заиграване на политически сили със съдбата на деца-жертва на военни конфликти и без родители и близки на територията на страната ни. Район "Оборище" декларира, че няма да допусне разпалването на омраза на етническа или расова основа с предизборна цел, което може да има дългосрочни последици отвъд предстоящите избори и разбира естественото безпокойство на гражданите на района и нагнетяваното напрежение, породено от

Столична община започва пилотен проект с изкуствен интелект (ИИ), насочен към оптимизирането на управлението на финансирането по различни програми. Проектът е част от Програмата „Пясъчник за иновативни решения“, която насърчава използването на нови технологии за подобряване на публичните услуги в София, посочва на сайта си общинската администрация.  

Проектът се реализира в партньорство със софийския стартъп „Тесие“, специализиран в разработването на ИИ решения, обясниха от Столична община. Системата използва Виртуални Асистенти с Изкуствен Интелект (ВАИИ), които автоматично събират, анализират и синтезират данни за нови възможности за финансиране от национални и европейски програми. Това значително ще ускори процеса на обработка на данни и ще улесни подготовката на проекти, смятат от СО. 

ВАИИ ще подпомагат експертите като предоста

Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. 

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които има трима пострадали.

От началото на месеца са станали 335 катастрофи с 22-ма загинали и 412 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5746 пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 361 души, а пострадалите са 7233-ма.

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилна болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета след днешното заседание.

Служебното правителство прие и проект на решение за определяне на условията за предоставяне на заема, неговото възстановяване и за одобряване проекта на договор между Министерството на здравеопазването и болница "Лозенец" за предоставяне на заема. 

Заемът се предоставя с цел погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

През юли т.г., след одит, извършен от Инспектората към Министерството на здравеопазването за периода от 2022 г. до началото на 2024 г., в болница „Лозенец“ бяха констатирани загуби от близо 100 млн. лв.

Темата за пътната обстановка в София породи разногласия между общинските съветници в Столичния общински съвет (СОС), които се събраха днес за извънредно заседание с единствена точка в дневния ред - изслушване на кмета на София Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и пътната безопасност. 

Въпреки, че общинските съветници се събраха в кулоарите днес, където дадоха брифинги, до заседание не се стигна поради липса на кворум. При необходими 31 общински съветници, в гласуването участваха 26-ма. 

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава

Специализирани акции срещу купуването на гласове са в ход днес в областите Варна и Сливен, както и в град Бяла Слатина. Вчера подобна акция беше осъществена на територията на област Разград.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси ще обсъди Общинският съвет в Брезник
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:45 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
9903
България

Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, се извършва в област Видин

Акцията е започнала тази сутрин на територията на видинското районно управление.Активна контролна и превантивна дейност се осъществява в рискови населени места, квартали и махали, изведени на базата на текущия оперативен анализ.

| 03 Октомври 2024, 12:06 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, се извършва в област Видин
Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, се извършва в област Видин
Снимка © ОД на МВР - Видин

Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, се извършва в област Видин, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР.

Троян ще бъде домакин на  Държавното първенство по радиозасичане на 19 и 20 октомври, съобщи Любомир Досев, председател на Радиоклуб Троян. Организатори на надпреварата са Българска федерация радиолюбители (БФРЛ) и Радиоклуб – Троян, с подкрепата на Община Троян.

Състезателните категории са четири: мъже, жени, юноши и ветерани, а класирането е индивидуално и клубно. Очакванията на организаторите са над 50 състезатели да вземат участие в първенството, като ще има и представители от Румъния.

Участниците ще мерят сили в две отделни дисциплини: къси вълни – 3,5 мегахерца и ултракъси вълни – 144 мегахерца, които се пеленговат по различен начин (т.е. по различен начин се взима направлението, в което трябва да се търси предавателя). 

Относно протичането на състезанието Досев поясни, че в гориста местност ще бъдат разположени четири до пет пре

Днес членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) ще изслушат концепциите на четирима от седемте кандидати за генерален директор на Българското национално радио (БНР). Това съобщават от медийния регулатор.

По думите им изслушванията ще се проведат в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено пред СЕМ. Днес своята концепция, свързана с развитието на националното радио, ще представят настоящият генерален директор на БНР Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова и Маргарит Русев.

Всеки от тях ще разполага с 15 минути за това. Предвижда се след това да има време за въпроси и отговори. Общото време е 1 час и 25 минути за представяне на кандидат. Представители на БНР ще имат възможност да изпращат своите въпроси до СЕМ, така че те да бъдат зададени по време на изслушването, обясниха членовете на СЕМ на свое заседание от 10 ок

От Министерството на отбраната представиха резултатите от проверките на авиационния инцидент от 13 септември 2024 г. в Трета авиационна база в Граф Игнатиево. При инцидента катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA и загинаха двама пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия- Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание. В началото на октомври от Министерството на отбраната съобщиха, че данните от "черната кутия" на самолета L-39 са снети успешно и предоставени на разследващия екип от Военната прокуратура. 

Основна причина за катастрофата е поемането на неоправдано висок риск при изпълнение на елементи от сложния пилотаж, каза полковник Петко Василев, държавен експерт в отдел „Разследване на авиационни произшествия и инциденти“ в Служба „Военна полиция“.

Авиационното произшествие е класифицирано като ка

От 7:00 часа в Хасковска област започна полицейска акция срещу изборната търговия. До този момент има петима задържани, съобщи в Любимец директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Иван Расоков. 

На частен адрес в Хасково са намерени лични карти със списъци. Открити са дози от различни видове наркотици, голямо количество цигари без бандерол, стоки от защитени търговски марки, посочи Расоков.

Проверяваните обекти и лица са набелязани след анализ от предишни избори и за тях се смята, че са рискови за търговия с гласове. Всеки сигнал, който се получи, се проверява в детайли и се докладва на прокуратурата, допълни Расоков. По негови думи до този момент са издадени 21 предупредителни протокола срещу лица, за които съмнения, че се занимават с дейност, нарушаваща политическите права на гражданите.

Акцията ще продължи през целия днешен ден, проверки ще има и д

Двама мъже са задържани за шофиране под въздействието на наркотици, единият е употребил и алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Видин в информационния бюлетин.

Видинчанин на 43 г., шофирал лек автомобил, е спрян вчера за проверка на ул. „Преславска“ в областния град. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на  метадон. Мъжът е дал и проби за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. 

Снощи около 22:00 ч. в с. Медовница униформени служители спрели за проверка 48-годишен мъж от Враца. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 2,28 промила алкохол, а пробата с техническо средство индикирала положително на амфетамин. 

И по двата случая са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

По данни на сектора „Пътна полиция“ Видин от 7 до 13 октомври пр

Акцията е започнала тази сутрин на територията на видинското районно управление. Полицейските действия са насочени към активния криминален контингент, за предотвратяване и пресичане на престъпления, свързани с изборното законодателство и политическите права на гражданите, противодействие на  конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред.

Активна контролна и превантивна дейност се осъществява в рискови населени места, квартали и махали, изведени на базата на текущия оперативен анализ.

Полицейските екипи са съсредоточени в с. Арчар, като се извършват проверки на частни адреси, обществени места, моторни превозни средства, инспектират се търговски обекти и питейни заведения.

Териториалният обхват на контролните действия ще се променя през целия ден, допълниха от полицията във Видин.

В операцията участват служители от секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“ при ОД на МВР - Видин, и трите районни управления във Видин, Белоградчик и Кула.

Район "Оборище" спира кандидатурата си за участие в проекта за резидентна грижа за непридружени деца бежанци. Това се посочва в становище на районната администрация по повод бъдещо участие в "Проект за настаняване в център-семеен тип и предоставяне на специализирани социални грижи и закрила на непридружени деца-бежанци без увреждания до 18 годишна възраст". Становището е публикувано на Фейсбук страницата на район "Оборище".

Оттам отчитат недопустимостта на предизборно заиграване на политически сили със съдбата на деца-жертва на военни конфликти и без родители и близки на територията на страната ни. Район "Оборище" декларира, че няма да допусне разпалването на омраза на етническа или расова основа с предизборна цел, което може да има дългосрочни последици отвъд предстоящите избори и разбира естественото безпокойство на гражданите на района и нагнетяваното напрежение, породено от

Столична община започва пилотен проект с изкуствен интелект (ИИ), насочен към оптимизирането на управлението на финансирането по различни програми. Проектът е част от Програмата „Пясъчник за иновативни решения“, която насърчава използването на нови технологии за подобряване на публичните услуги в София, посочва на сайта си общинската администрация.  

Проектът се реализира в партньорство със софийския стартъп „Тесие“, специализиран в разработването на ИИ решения, обясниха от Столична община. Системата използва Виртуални Асистенти с Изкуствен Интелект (ВАИИ), които автоматично събират, анализират и синтезират данни за нови възможности за финансиране от национални и европейски програми. Това значително ще ускори процеса на обработка на данни и ще улесни подготовката на проекти, смятат от СО. 

ВАИИ ще подпомагат експертите като предоста

Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. 

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които има трима пострадали.

От началото на месеца са станали 335 катастрофи с 22-ма загинали и 412 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5746 пътнотранспортни произшествия, при които живота си са загубили 361 души, а пострадалите са 7233-ма.

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилна болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета след днешното заседание.

Служебното правителство прие и проект на решение за определяне на условията за предоставяне на заема, неговото възстановяване и за одобряване проекта на договор между Министерството на здравеопазването и болница "Лозенец" за предоставяне на заема. 

Заемът се предоставя с цел погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

През юли т.г., след одит, извършен от Инспектората към Министерството на здравеопазването за периода от 2022 г. до началото на 2024 г., в болница „Лозенец“ бяха констатирани загуби от близо 100 млн. лв.

Темата за пътната обстановка в София породи разногласия между общинските съветници в Столичния общински съвет (СОС), които се събраха днес за извънредно заседание с единствена точка в дневния ред - изслушване на кмета на София Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града и пътната безопасност. 

Въпреки, че общинските съветници се събраха в кулоарите днес, където дадоха брифинги, до заседание не се стигна поради липса на кворум. При необходими 31 общински съветници, в гласуването участваха 26-ма. 

Истината е, че задръствания в София има и ще продължава

Специализирани акции срещу купуването на гласове са в ход днес в областите Варна и Сливен, както и в град Бяла Слатина. Вчера подобна акция беше осъществена на територията на област Разград.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси ще обсъди Общинският съвет в Брезник
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.