Начало Контекст От групата ГЕРБ-СДС в СОС поискаха оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов
10236
България

От групата ГЕРБ-СДС в СОС поискаха оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов

От групата ГЕРБ-СДС искаме оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов.Това заяви общинският съветник (ГЕРБ-СДС) в Столичния общински съвет (СОС) Антон Хекимян пред журналисти.

| 03 Октомври 2024, 12:24 ч.
От групата ГЕРБ-СДС в СОС поискаха оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов
От групата ГЕРБ-СДС в СОС поискаха оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов
Снимка © Христо Касабов / БТА

От групата ГЕРБ-СДС искаме оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов. Това заяви общинският съветник (ГЕРБ-СДС) в Столичния общински съвет (СОС) Антон Хекимян пред журналисти.

През нощта ще преобладава ясно време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, в Североизточна България ще започне да се ориентира от североизток и ще е умерен. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 8°.    

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Утре ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има преди обяд над североизточната част от страната. Вятърът в цялата страната ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Североизточна България – временно силен и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури в повечето места ще се понижат и максималните ще бъдат

Почти 5000 участници и гости събра спортното състезание „Лозарски пътища“ в Чирпан, съобщиха от местната администрация. В състезанието се включиха над 1300 деца и младежи и 2000 участници в различните дисциплини, а организаторите съобщиха, че следващото издание ще бъде на 21, 22 и 23 септември идната година. 

„Благодаря на всички участници, посетители и спомоществуватели на състезанието „Лозарски пътища“, което цели да популяризира чрез спорт и култура отглеждането на лозя и производството на вино в общините Чирпан и Братя Даскалови“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов.

Инициативата на кмета е част от концепцията му за развитие на туризма в региона, посочиха от администрацията. По време на спортните състезания Крачолов изрази удовлетворението си, че „общинското ръководство намери нишата заедно с колоездачните клубове &bd

Нашите позиции са непроменени, ние подкрепяме много топло и силно разширяването на Европейския съюз (ЕС) със страните от Западните Балкани от една страна, както и на Молдова, Украйна и Грузия от друга страна. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Главчев припомни, че в последните дни той участва в международен форум за присъединяване на страните от Западни Балкани към ЕС, както и в друг форум за присъединяването на Молдова, Украйна и Грузия към ЕС. България е абсолютен мост между Западните Балкани и споменатите три други държави, като всяка една от тях, която кандидатства за ЕС, е в различна степен на готовност, посочи премиерът и допълни, че това се вижда от начина, по който те отварят преговорните глави. Главчев подчерта, че България винаги е била на мнение, че твърдо подкрепя това разширение. Според преми

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

Над 20 души са задържани до момента при специализирана операция на полицията на територията на област Благоевград, съобщи на брифинг началникът на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград комисар Димитър Ичев.

Както информира, на територията на областта е в ход специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Към момента на територията на областта има изградени 35 контролно – пропускателни пункта, на които полицейски служители извършват проверка на преминаващите превозни средства. Проверени са множество адреси, за които има данни, че живеят или пребивават хора, които могат да повлияват на криминогенната обстановка на територията на Областната дирекция н

Вместо заместник-кметът Павлов да обикаля с мокри кърпички транспортните средства в София, е добре да седне и да си свърши работата, заяви Хекимян. 

Искаме оставката на заместник-кмета по транспорт не само заради пропуските в работата му, но и като председател на Съвета за безопасност на движение на децата, абдикира и от този пост, каза общинският съветник ог ГЕРБ-СДС Ваня Тагарева. По думите , само в рамките на шест месеца това е втората извънредна сесия на СОС. След като решихме проблемите на тема сигурност, трябва да се решават и друг проблем, който Васил Терзиев и екипът му създадоха за по-малко от година, коментира тя.

Тагарева попита защо при положение че транспортните дружества имат задължения от над 25 млн. лв., в доклада е описан заем от 6 млн. лева. На тези въпроси не получих отговор, добави тя. Тагарева каза, че в доклада на кмета за разрешаване на проблемите в градския транспорт пише и още нещо, което определи като силно възмутително. "Терзиев уведомява общинските съветници, че държавата дължи 19 млн. лв. на Столичната община", каза Ваня Тагарева, според която кметът не е предприел никакви действия. 

Градът ни е "на автопилот" в последната една година, коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС Димитър Вучев. По думите на Вучев, пари има, защото проекти в последната една година не се изпълняват. "По наша информация по сметките на Столична община има над 600 млн. лв., които стоят и чакат да бъдат насочени в конкретна посока, те са разпределени за проекти, които не започват", каза още общинският съветник. Той заяви, че очакват някой да понесе отговорност, "но това няма да е кметът Терзиев, защото той винаги праща неговите заместници". 

В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата, конвенционалната престъпност и престъпленията против политическите права на гражданите, извършвана на територията на област Благоевград, са проверени три сигнала за нарушаване на политическите права на гражданите. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Благоевград. По сигналите своевременно е уведомена компетентната прокуратура. 

В специализираната полицейската операция, проведена днес, освен служители на ОД на МВР – Благоевград и на Главна дирекция „Жандармерия“, са участвали представители на Националната агенция за приходите, Българската агенция по безопасност на храните, Регионалната дирекция по горите – Благоевград и Агенция „Митници“. 

В рамките на полицейската операция са задържани 20 души. В областта са изградени 35 контролно &nda

Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени на Тържествено заседание на Общински съвет – Дряново в Ритуалната зала на Общината. 

„Днес ни събира едно от най-значимите събития, събитие, което обединява в едно традиция и любов. Наградите, които ще връчим днес, са израз на висока оценка към хората, които се трудят да прославят нашия град и община. Гордея се, че работя в града, от който са излезли достойни дряновци. Днес, във време на изпитание, по-ясно от всякога разбираме, че сплотени можем да постигнем много“, каза по време на заседанието председателят на Общински съвет – Дряново Тодор Георгиев.

Званието „Почетен гражданин на Дряново“ бе присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Дончев, посмъртно на д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

„Скъпи дряновци, уважаеми

Между 1,9 млн. и 2,1 млн. души (около 30 % от имащите право на глас) се очаква да гласуват на предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Това сочат данните от последното проучване на социологическата агенция „Медиана“. Оттам допълват, че това вероятно ще са избори, за които отново ще се каже, че са с най-ниска избирателна активност от началото да демократичните промени.

Данните са от национално представително проучване, проведено между 8 и 13 октомври със собствени средства на агенция „Медиана“, сред 978 души над 18 години, чрез пряко стандартизирано интервю face to face, двустепенна гнездова извадка.

Според резултатите от проучването няма партия, която да концентрира върху себе си надеждите и очакванията не само на мнозинството, но дори и на значителна част от избирателите. ГЕРБ, „Възраждане“, БСП („Обединена лев

Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, която е организирана от Националното сдружение на общините в България, продължава и днес с пленарни сесии. 

В първата сесия в зала „Сий“ на хотел „Парадайз Блу“ беше обсъдена темата за използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони.

“Настоящето събитие е посветено на добрите практики и предизвикателствата пред местните власти за прилагането на ключовите приоритети на селскостопанската политика. Тя включва подобряване на пътищата, оползотворяването на местните ресурси”, каза в началото на събитието консултантът и партньор в проект “Растеж чрез активизиране на местния потенциал” Евгени Иванов.

Според кмета на община Летница Красимир Джонев през последните три години европейската политика за развитие на селските

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изиска от изпълняващия функциите главен секретар на МВР Мирослав Рашков в срок до 22 октомври 2024 г. да му бъде предоставена справка, съдържаща обобщени и систематизирани всички налични в МВР данни за отправени заплахи за живота и здравето на съдията от Окръжен съд-Плевен Владислава Цариградска и нейни близки.  Това съобщиха от прокуратурата.

Разпореждането на Борислав Сарафов е по повод изявления на съдия Цариградска, дадени по време на изслушването вчера пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. 

И.ф. главен прокурор изисква справката да съдържа данни и от други ведомства, освен от МВР, в т.ч. Министерство на правосъдието във връзка с осигуряваната охрана на магистрата.

В случай, че се установи, че данни съдържат класифицирана информация, същата следва да бъде предоставена по реда на Правилника за прилаган

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява ...
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:50 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
10236
България

От групата ГЕРБ-СДС в СОС поискаха оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов

От групата ГЕРБ-СДС искаме оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов.Това заяви общинският съветник (ГЕРБ-СДС) в Столичния общински съвет (СОС) Антон Хекимян пред журналисти.

| 03 Октомври 2024, 12:24 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От групата ГЕРБ-СДС в СОС поискаха оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов
От групата ГЕРБ-СДС в СОС поискаха оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов
Снимка © Христо Касабов / БТА

От групата ГЕРБ-СДС искаме оставката на заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов. Това заяви общинският съветник (ГЕРБ-СДС) в Столичния общински съвет (СОС) Антон Хекимян пред журналисти.

През нощта ще преобладава ясно време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, в Североизточна България ще започне да се ориентира от североизток и ще е умерен. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 8°.    

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Утре ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има преди обяд над североизточната част от страната. Вятърът в цялата страната ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Североизточна България – временно силен и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури в повечето места ще се понижат и максималните ще бъдат

Почти 5000 участници и гости събра спортното състезание „Лозарски пътища“ в Чирпан, съобщиха от местната администрация. В състезанието се включиха над 1300 деца и младежи и 2000 участници в различните дисциплини, а организаторите съобщиха, че следващото издание ще бъде на 21, 22 и 23 септември идната година. 

„Благодаря на всички участници, посетители и спомоществуватели на състезанието „Лозарски пътища“, което цели да популяризира чрез спорт и култура отглеждането на лозя и производството на вино в общините Чирпан и Братя Даскалови“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов.

Инициативата на кмета е част от концепцията му за развитие на туризма в региона, посочиха от администрацията. По време на спортните състезания Крачолов изрази удовлетворението си, че „общинското ръководство намери нишата заедно с колоездачните клубове &bd

Нашите позиции са непроменени, ние подкрепяме много топло и силно разширяването на Европейския съюз (ЕС) със страните от Западните Балкани от една страна, както и на Молдова, Украйна и Грузия от друга страна. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Главчев припомни, че в последните дни той участва в международен форум за присъединяване на страните от Западни Балкани към ЕС, както и в друг форум за присъединяването на Молдова, Украйна и Грузия към ЕС. България е абсолютен мост между Западните Балкани и споменатите три други държави, като всяка една от тях, която кандидатства за ЕС, е в различна степен на готовност, посочи премиерът и допълни, че това се вижда от начина, по който те отварят преговорните глави. Главчев подчерта, че България винаги е била на мнение, че твърдо подкрепя това разширение. Според преми

В Стара Загора ще се състои тазгодишният избор за млад омбудсман на Млада Загора, пише в програмата за предстоящите събития, публикувана на официалната страница на местната администрация. Победителят ще бъде шестият млад омбудсман на Млада Загора с мандат 2024/2025 година. Надпреварата се очаква в зала „П. Р. Славейков“. 

Ще участват общо девет двойки кандидати за млад обществен посредник и негов заместник.

Инициативата, организирана от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова в партньорство с община Стара Загора, цели да насърчи младежкото самоуправление в града, както и участието на младите хора в обществения живот.  

Младият омбудсман на Млада Загора и неговият заместник се избират сред учениците от 10-и и 11-и клас от различни старозагорски училища, а мандатът им е едногодишен. Подборът се осъществява от седемчленна комисия. Изборът ще

Над 20 души са задържани до момента при специализирана операция на полицията на територията на област Благоевград, съобщи на брифинг началникът на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград комисар Димитър Ичев.

Както информира, на територията на областта е в ход специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Към момента на територията на областта има изградени 35 контролно – пропускателни пункта, на които полицейски служители извършват проверка на преминаващите превозни средства. Проверени са множество адреси, за които има данни, че живеят или пребивават хора, които могат да повлияват на криминогенната обстановка на територията на Областната дирекция н

Вместо заместник-кметът Павлов да обикаля с мокри кърпички транспортните средства в София, е добре да седне и да си свърши работата, заяви Хекимян. 

Искаме оставката на заместник-кмета по транспорт не само заради пропуските в работата му, но и като председател на Съвета за безопасност на движение на децата, абдикира и от този пост, каза общинският съветник ог ГЕРБ-СДС Ваня Тагарева. По думите , само в рамките на шест месеца това е втората извънредна сесия на СОС. След като решихме проблемите на тема сигурност, трябва да се решават и друг проблем, който Васил Терзиев и екипът му създадоха за по-малко от година, коментира тя.

Тагарева попита защо при положение че транспортните дружества имат задължения от над 25 млн. лв., в доклада е описан заем от 6 млн. лева. На тези въпроси не получих отговор, добави тя. Тагарева каза, че в доклада на кмета за разрешаване на проблемите в градския транспорт пише и още нещо, което определи като силно възмутително. "Терзиев уведомява общинските съветници, че държавата дължи 19 млн. лв. на Столичната община", каза Ваня Тагарева, според която кметът не е предприел никакви действия. 

Градът ни е "на автопилот" в последната една година, коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС Димитър Вучев. По думите на Вучев, пари има, защото проекти в последната една година не се изпълняват. "По наша информация по сметките на Столична община има над 600 млн. лв., които стоят и чакат да бъдат насочени в конкретна посока, те са разпределени за проекти, които не започват", каза още общинският съветник. Той заяви, че очакват някой да понесе отговорност, "но това няма да е кметът Терзиев, защото той винаги праща неговите заместници". 

В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата, конвенционалната престъпност и престъпленията против политическите права на гражданите, извършвана на територията на област Благоевград, са проверени три сигнала за нарушаване на политическите права на гражданите. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Благоевград. По сигналите своевременно е уведомена компетентната прокуратура. 

В специализираната полицейската операция, проведена днес, освен служители на ОД на МВР – Благоевград и на Главна дирекция „Жандармерия“, са участвали представители на Националната агенция за приходите, Българската агенция по безопасност на храните, Регионалната дирекция по горите – Благоевград и Агенция „Митници“. 

В рамките на полицейската операция са задържани 20 души. В областта са изградени 35 контролно &nda

Звания „Почетен гражданин на Дряново“ бяха връчени на Тържествено заседание на Общински съвет – Дряново в Ритуалната зала на Общината. 

„Днес ни събира едно от най-значимите събития, събитие, което обединява в едно традиция и любов. Наградите, които ще връчим днес, са израз на висока оценка към хората, които се трудят да прославят нашия град и община. Гордея се, че работя в града, от който са излезли достойни дряновци. Днес, във време на изпитание, по-ясно от всякога разбираме, че сплотени можем да постигнем много“, каза по време на заседанието председателят на Общински съвет – Дряново Тодор Георгиев.

Званието „Почетен гражданин на Дряново“ бе присъдено на Маргрета Григорова, инж. Веселин Кръстев, Антон Антонов, Дончо Дончев, посмъртно на д-р Тодор Тодоров и д-р Тодор Бахчеванов.

„Скъпи дряновци, уважаеми

Между 1,9 млн. и 2,1 млн. души (около 30 % от имащите право на глас) се очаква да гласуват на предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Това сочат данните от последното проучване на социологическата агенция „Медиана“. Оттам допълват, че това вероятно ще са избори, за които отново ще се каже, че са с най-ниска избирателна активност от началото да демократичните промени.

Данните са от национално представително проучване, проведено между 8 и 13 октомври със собствени средства на агенция „Медиана“, сред 978 души над 18 години, чрез пряко стандартизирано интервю face to face, двустепенна гнездова извадка.

Според резултатите от проучването няма партия, която да концентрира върху себе си надеждите и очакванията не само на мнозинството, но дори и на значителна част от избирателите. ГЕРБ, „Възраждане“, БСП („Обединена лев

Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, която е организирана от Националното сдружение на общините в България, продължава и днес с пленарни сесии. 

В първата сесия в зала „Сий“ на хотел „Парадайз Блу“ беше обсъдена темата за използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони.

“Настоящето събитие е посветено на добрите практики и предизвикателствата пред местните власти за прилагането на ключовите приоритети на селскостопанската политика. Тя включва подобряване на пътищата, оползотворяването на местните ресурси”, каза в началото на събитието консултантът и партньор в проект “Растеж чрез активизиране на местния потенциал” Евгени Иванов.

Според кмета на община Летница Красимир Джонев през последните три години европейската политика за развитие на селските

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изиска от изпълняващия функциите главен секретар на МВР Мирослав Рашков в срок до 22 октомври 2024 г. да му бъде предоставена справка, съдържаща обобщени и систематизирани всички налични в МВР данни за отправени заплахи за живота и здравето на съдията от Окръжен съд-Плевен Владислава Цариградска и нейни близки.  Това съобщиха от прокуратурата.

Разпореждането на Борислав Сарафов е по повод изявления на съдия Цариградска, дадени по време на изслушването вчера пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. 

И.ф. главен прокурор изисква справката да съдържа данни и от други ведомства, освен от МВР, в т.ч. Министерство на правосъдието във връзка с осигуряваната охрана на магистрата.

В случай, че се установи, че данни съдържат класифицирана информация, същата следва да бъде предоставена по реда на Правилника за прилаган

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.