Начало На преден план Ловеч е домакин на 19-ото издание на републиканския турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“
11462
България

Ловеч е домакин на 19-ото издание на републиканския турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“

Ловеч е домакин на 19-ото издание на републиканския турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ за преходната купа „Юлиян Манзаров“, съобщиха от общинската администрация.В надпреварата ще се включат 14 отряда от страната с участници на възраст от 12 до 16 години, които ще мерят сили и умения в две дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“.

| 03 Октомври 2024, 12:44 ч.
Ловеч е домакин на 19-ото издание на републиканския турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“
Ловеч е домакин на 19-ото издание на републиканския турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“
Снимка © Община Ловеч

Ловеч е домакин на 19-ото издание на републиканския турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ за преходната купа „Юлиян Манзаров“, съобщиха от общинската администрация. 

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Резултатите от операцията ще бъдат съобщени на брифинг в 10:00 часа, посочиха от полицията в Благоевград. 

По-рано днес петима бяха задържани в полицейска акция срещу изборната търговия в Хасковско. Акцията и там започна рано сутринта.  
 

Общо четирима души са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област. Образувани са четири досъдебни производства, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

Операцията е започнала в 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа. В нея са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

Част от акцията се организира в тетевенското село Български извор.

„В рамките на операцията се извършват проверки по адреси, магазини

Специализирана киноложка изложба „Българско овчарско куче“ ще се проведе тази неделя на стадион „Локомотив“ в Мездра, съобщиха в прессъобщение от Община Мездра. Оттам посочиха, че организатори на проявата са Международна асоциация „Българско овчарско куче„ (МАБОК) и местната администрация.

Поканили сме представители на клубове от Плевен, Ботевград, Горна Оряховица, София и очакваме да се включат и собственици на кучета от врачанска област, каза представителят на МАБОК Георги Николов. Той допълни, че Мариана Драгоманова – дългогодишен съдия в МАБОК, ще журира изложените кучета в Мездра този уикенд.

В ринга ще се допускат кучета с и без родословия, уточни Николов. Ще бъдат излъчени призьори в двата пола (мъжки и женски) в групите „Развъдна двойка“ и „Развъдна група“ в 10 категории на породата „Българс

България може да бъде реиндустриализирана по наши разчети с минимум 35 индустриални парка. Индустриалният парк, освен привличане на инвеститори веднага, дава възможност за икономическо, социално развитие, рефлектира върху образователната инфраструктура. Това каза служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. 

По негови думи индустриалните паркове са единственият прост и ефективен механизъм за преодоляването на регионалните диспропорции. “Те привличат висококвалифицирана работна ръка, привличат образовани хора. Стандартът на живот, който тези паркове осигуряват, ще започне да уеднаквява социалния статус в различните региони на България. Неслучайно в програмата на министерството с предварителен бонус точ

Криминалисти иззеха 27 кг коноп от къща в село Хърсово, община Сандански. Обвиняемият за престъплението е задържан, информират от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Благоевград. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване и по образуване на досъдебно производство.

На 16.10.2024 г. е извършено претърсване и изземване при условията на неотложност в къща в с. Хърсово, община Сандански. Домът е обитаван от 31-годишния А.Ш.. В хода на процесуалното действие е открито и иззето незаконно държано наркотично вещество – коноп, с общо тегло 27 кг. Наркотикът е бил разпределен в 10 отделни обекта.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен А.Ш.

От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието. Налице е реална опасност той да се укри

В надпреварата ще се включат 14 отряда от страната с участници на възраст от 12 до 16 години, които ще мерят сили и умения в две дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“.

Състезанието е учредено през 2001 г., а от 2004 г. се организира всяка година в памет на ученика от Свищов, загинал при спасяване на съученици при катастрофата в р. Лим в Сърбия.

Турнирът се осъществява по проект на Българската федерация за пожароприложен спорт и е част от националния спортен календар. Част е и от националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерството на образованието и науката. Съорганизатори са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, регионалната дирекция в Ловеч, Националният дворец на децата – МОН, фондация „Ангели от Лим“ и Община Ловеч.

Припомняме, че миналогодишният победител в републиканския турнир на младежките противопожарни отряди бе отборът на Девето основно училище "Панайот Волов" в Шумен.

Прокуратурата внесе повторно в съда обвинителен акт по делото за причиняване на смърт при тежък инцидент в тунел „Ечемишка“. Това съобщиха от държавното обвинение.

Този път деянието е квалифицирано като причинена смърт по непредпазливост в условията на независимо съпричиняване на смърт от служители по транспорта, които са нарушили правилата за експлоатация на пътното съоръжение.

На 5 юни Софийският окръжен съд върна делото на прокуратурата. На разпоредителното заседание по делото съдът прие, че има допуснати неясноти в обвинителния акт и съществени процесуални нарушения, които трябва да се отстранят. 

Инцидентът стана през февруари 2017 година. Тогава в тунела падна една от лампите, а от удара върху колата загина 64-годишната Елена Михайлова. Частни обвинители в процеса са децата на жертвата.

През 2018 г. прокуратурата обвини шестима души,

Общо два опита за нерегламентирано пренасяне на валута през границата ни с Турция на пункта “Капитан Андреево“ са пресечени от митническите служители при проверки на пътнически микробус и товарен автомобил, съобщиха от пресслужбата на звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

При единия от случаите, който е от 13 октомври, парите са открити при проверка по метода „анализ на риска“ в шофиран от турски гражданин камион. Той е бил натоварен със стока от Нидерландия и е пътувал по маршрут през България и Турция за Ирак.

При митническия оглед на превозното средство, включително с рентген, са забелязани необичайни плътности в един от страничните шкафове на полуремаркето. В шкафа е открита желязна верига за сняг, поставена в срязана пластмасова туба. Под веригата са били 61 500 евро с равностойност 120 283 лв., уточниха от митническата пресс

Към днешна дата за участие в изборите са регистрирани 4858 кандидати за народни представители. От тях 1378 са жени, 3480 – мъже, а 1172-ма са кандидати в два района. Това съобщи на брифинг заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Тя каза, че бройката не е окончателна, тъй като все още продължават да постъпват искания в ЦИК за заличаване на някои от кандидатите.

В страната и извън нея има 12 640 СИК, но тази бройка също ще търпи промяна, тъй като 48 часа преди изборния ден ще се образуват секции в лечебни, социални заведения и места за задържане, обясни Матева.

В 9353 секции в страната ще се гласува с машина. Извън страната ще се гласува в 719 секции, в 57 държави, като машинно гласуване ще има в 157 секции.

Росица Матева посочи, че след като е изтекъл срокът за заявяване на гласуване с подвижна урна,

България за първи път е домакин на Европейския конгрес по неврохирургия. Това съобщиха от Българското дружество по неврохирургия. Откриването на конгреса ще бъде тази вечер в НДК. Официален гост на събитието ще бъде председателят на Народното събрание Рая Назарян, която ще отправи своето приветствие към гостите и делегатите на форума. В конгреса, който ще продължи до 17 октомври, ще участват над 1600 медицински специалисти от целия свят.

Президент на конгреса на Европейската асоциация на неврохирургичните дружества е проф. Николай Габровски, който е и председател на Българското дружество по неврохирургия. Мотото на конгреса тази година е „Иновации. Образование. Лидерство“. В програмата на форума са предвидени десетки сесии, посветени на технологичния напредък, на иновативните методи на лечение, на нови, оригинални изследвания на мозъка и нервната система. 

Шестима души са задържани, проверени са 76 души с 60 моторни превозни средства, съобщи комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София, във връзка с провежданата днес специализирана полицейска операция предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите в Софийска област.

Трима са задържани във връзка с кражби и посегателства срещу гражданите, двама са установени без лични документи, а един човек е от криминалния контингент.

Акцент в операцията са общините Костенец и Долна Баня. В акцията участват представители от Националната агенция за приходите (НАП), регионалната инспекция по горите и агенцията по безопасност на храните. Проверяват се частни адреси и търговски обекти, ще се проверяват игрални зали и заложни къщи. На входовете и изходите на двете общини има сформирани контролно-пропус

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Доставени са 1000 броя бюлетини за местните избори за кмет в село Габровница, община Монтана, съобщи говорителят на Районна избирателна комисия Петко Петков. „Изборите се по ...
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:18 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
11462
България

Ловеч е домакин на 19-ото издание на републиканския турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“

Ловеч е домакин на 19-ото издание на републиканския турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ за преходната купа „Юлиян Манзаров“, съобщиха от общинската администрация.В надпреварата ще се включат 14 отряда от страната с участници на възраст от 12 до 16 години, които ще мерят сили и умения в две дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“.

| 03 Октомври 2024, 12:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Ловеч е домакин на 19-ото издание на републиканския турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“
Ловеч е домакин на 19-ото издание на републиканския турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“
Снимка © Община Ловеч

Ловеч е домакин на 19-ото издание на републиканския турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ за преходната купа „Юлиян Манзаров“, съобщиха от общинската администрация. 

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Резултатите от операцията ще бъдат съобщени на брифинг в 10:00 часа, посочиха от полицията в Благоевград. 

По-рано днес петима бяха задържани в полицейска акция срещу изборната търговия в Хасковско. Акцията и там започна рано сутринта.  
 

Общо четирима души са задържани за различни престъпления по време на днешната специализирана полицейска операция в Ловешка област. Образувани са четири досъдебни производства, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Акцията е насочена основно към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места.

Операцията е започнала в 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа. В нея са включени служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи. Участва също и Зоналното жандармерийско управление Плевен. 

Част от акцията се организира в тетевенското село Български извор.

„В рамките на операцията се извършват проверки по адреси, магазини

Специализирана киноложка изложба „Българско овчарско куче“ ще се проведе тази неделя на стадион „Локомотив“ в Мездра, съобщиха в прессъобщение от Община Мездра. Оттам посочиха, че организатори на проявата са Международна асоциация „Българско овчарско куче„ (МАБОК) и местната администрация.

Поканили сме представители на клубове от Плевен, Ботевград, Горна Оряховица, София и очакваме да се включат и собственици на кучета от врачанска област, каза представителят на МАБОК Георги Николов. Той допълни, че Мариана Драгоманова – дългогодишен съдия в МАБОК, ще журира изложените кучета в Мездра този уикенд.

В ринга ще се допускат кучета с и без родословия, уточни Николов. Ще бъдат излъчени призьори в двата пола (мъжки и женски) в групите „Развъдна двойка“ и „Развъдна група“ в 10 категории на породата „Българс

България може да бъде реиндустриализирана по наши разчети с минимум 35 индустриални парка. Индустриалният парк, освен привличане на инвеститори веднага, дава възможност за икономическо, социално развитие, рефлектира върху образователната инфраструктура. Това каза служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов на Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. 

По негови думи индустриалните паркове са единственият прост и ефективен механизъм за преодоляването на регионалните диспропорции. “Те привличат висококвалифицирана работна ръка, привличат образовани хора. Стандартът на живот, който тези паркове осигуряват, ще започне да уеднаквява социалния статус в различните региони на България. Неслучайно в програмата на министерството с предварителен бонус точ

Криминалисти иззеха 27 кг коноп от къща в село Хърсово, община Сандански. Обвиняемият за престъплението е задържан, информират от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Благоевград. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване и по образуване на досъдебно производство.

На 16.10.2024 г. е извършено претърсване и изземване при условията на неотложност в къща в с. Хърсово, община Сандански. Домът е обитаван от 31-годишния А.Ш.. В хода на процесуалното действие е открито и иззето незаконно държано наркотично вещество – коноп, с общо тегло 27 кг. Наркотикът е бил разпределен в 10 отделни обекта.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен А.Ш.

От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието. Налице е реална опасност той да се укри

В надпреварата ще се включат 14 отряда от страната с участници на възраст от 12 до 16 години, които ще мерят сили и умения в две дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“.

Състезанието е учредено през 2001 г., а от 2004 г. се организира всяка година в памет на ученика от Свищов, загинал при спасяване на съученици при катастрофата в р. Лим в Сърбия.

Турнирът се осъществява по проект на Българската федерация за пожароприложен спорт и е част от националния спортен календар. Част е и от националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерството на образованието и науката. Съорганизатори са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, регионалната дирекция в Ловеч, Националният дворец на децата – МОН, фондация „Ангели от Лим“ и Община Ловеч.

Припомняме, че миналогодишният победител в републиканския турнир на младежките противопожарни отряди бе отборът на Девето основно училище "Панайот Волов" в Шумен.

Прокуратурата внесе повторно в съда обвинителен акт по делото за причиняване на смърт при тежък инцидент в тунел „Ечемишка“. Това съобщиха от държавното обвинение.

Този път деянието е квалифицирано като причинена смърт по непредпазливост в условията на независимо съпричиняване на смърт от служители по транспорта, които са нарушили правилата за експлоатация на пътното съоръжение.

На 5 юни Софийският окръжен съд върна делото на прокуратурата. На разпоредителното заседание по делото съдът прие, че има допуснати неясноти в обвинителния акт и съществени процесуални нарушения, които трябва да се отстранят. 

Инцидентът стана през февруари 2017 година. Тогава в тунела падна една от лампите, а от удара върху колата загина 64-годишната Елена Михайлова. Частни обвинители в процеса са децата на жертвата.

През 2018 г. прокуратурата обвини шестима души,

Общо два опита за нерегламентирано пренасяне на валута през границата ни с Турция на пункта “Капитан Андреево“ са пресечени от митническите служители при проверки на пътнически микробус и товарен автомобил, съобщиха от пресслужбата на звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

При единия от случаите, който е от 13 октомври, парите са открити при проверка по метода „анализ на риска“ в шофиран от турски гражданин камион. Той е бил натоварен със стока от Нидерландия и е пътувал по маршрут през България и Турция за Ирак.

При митническия оглед на превозното средство, включително с рентген, са забелязани необичайни плътности в един от страничните шкафове на полуремаркето. В шкафа е открита желязна верига за сняг, поставена в срязана пластмасова туба. Под веригата са били 61 500 евро с равностойност 120 283 лв., уточниха от митническата пресс

Към днешна дата за участие в изборите са регистрирани 4858 кандидати за народни представители. От тях 1378 са жени, 3480 – мъже, а 1172-ма са кандидати в два района. Това съобщи на брифинг заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Тя каза, че бройката не е окончателна, тъй като все още продължават да постъпват искания в ЦИК за заличаване на някои от кандидатите.

В страната и извън нея има 12 640 СИК, но тази бройка също ще търпи промяна, тъй като 48 часа преди изборния ден ще се образуват секции в лечебни, социални заведения и места за задържане, обясни Матева.

В 9353 секции в страната ще се гласува с машина. Извън страната ще се гласува в 719 секции, в 57 държави, като машинно гласуване ще има в 157 секции.

Росица Матева посочи, че след като е изтекъл срокът за заявяване на гласуване с подвижна урна,

България за първи път е домакин на Европейския конгрес по неврохирургия. Това съобщиха от Българското дружество по неврохирургия. Откриването на конгреса ще бъде тази вечер в НДК. Официален гост на събитието ще бъде председателят на Народното събрание Рая Назарян, която ще отправи своето приветствие към гостите и делегатите на форума. В конгреса, който ще продължи до 17 октомври, ще участват над 1600 медицински специалисти от целия свят.

Президент на конгреса на Европейската асоциация на неврохирургичните дружества е проф. Николай Габровски, който е и председател на Българското дружество по неврохирургия. Мотото на конгреса тази година е „Иновации. Образование. Лидерство“. В програмата на форума са предвидени десетки сесии, посветени на технологичния напредък, на иновативните методи на лечение, на нови, оригинални изследвания на мозъка и нервната система. 

Шестима души са задържани, проверени са 76 души с 60 моторни превозни средства, съобщи комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София, във връзка с провежданата днес специализирана полицейска операция предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите в Софийска област.

Трима са задържани във връзка с кражби и посегателства срещу гражданите, двама са установени без лични документи, а един човек е от криминалния контингент.

Акцент в операцията са общините Костенец и Долна Баня. В акцията участват представители от Националната агенция за приходите (НАП), регионалната инспекция по горите и агенцията по безопасност на храните. Проверяват се частни адреси и търговски обекти, ще се проверяват игрални зали и заложни къщи. На входовете и изходите на двете общини има сформирани контролно-пропус

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Доставиха бюлетините за кметските избори в монтанското село Габровница
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.