Начало Контекст Дълговете на градските предприетия за транспорт в София са наследени от ГЕРБ, заявиха от групата на "ПП-ДБ (Спаси София)"
11477
България

Дълговете на градските предприетия за транспорт в София са наследени от ГЕРБ, заявиха от групата на "ПП-ДБ (Спаси София)"

Дълговете на градските предприетия за транспорт в София са наследени от ГЕРБ, когато транспортната рамка беше с дефицит 50 млн. лв. Това каза общинският съветник от групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България ("Спаси София") Андрей Зографски пред журналисти.Зографски посочи, че ако днес гласуват доклада за отпускане на заем, това ще бъде втората помощ, която Столичната община дава за градския транспорт в рамките на този мандат.

| 03 Октомври 2024, 13:52 ч.
Дълговете на градските предприетия за транспорт в София са наследени от ГЕРБ, заявиха от групата на
Дълговете на градските предприетия за транспорт в София са наследени от ГЕРБ, заявиха от групата на "ПП-ДБ (Спаси София)"
Снимка © Христо Касабов / БТА

Дълговете на градските предприетия за транспорт в София са наследени от ГЕРБ, когато транспортната рамка беше с дефицит 50 млн. лв. Това каза общинският съветник от групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България ("Спаси София") Андрей Зографски пред журналисти.

Неправоспособен и дрогиран шофьор катастрофира на пътя между селата Вазово и Райнино край Исперих, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 13:00 часа вчера в Районното управление на Исперих.

На пътя между селата Вазово и Райнино автомобил „Опел Комбо“, шофиран от неправоспособен 32-годишен мъж, се преобръща вдясно извън пътното платно. Пробата на водача с Drug Test 5000 е отчела резултат, положителен на канабис. При последвало претърсване на шофьора е намерена 1,1 грама суха тревиста маса, която при тестване е реагирала положително на марихуана. По случая е започнало бързо производство, посочи Георгиева. 

Миналата седмица в разградското село Ушинци 27-годишен водач от Разград също бе установен да шофира под въздействие на наркотични вещества.

Сайтът и ефирът на Българското национално радио (БНР) трябва да бъдат разглеждани по един и същи начин. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Даскалов, който е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Необходими са много пари за модернизиране на материалната база и най-вече – за сървъри“, отбеляза той по време на изслушването. По думите му огромен проблем е, че напоследък „много често“ сайтът на БНР се срива. 

„Ако стане критична ситуация, например - има земетресение, какво ще направи всеки човек? Ще си вземе телефона, ще излезе и ще погледне БНР дали нещо съобщава. Ако в този момент сайтът се е сринал… - мъртва точка“, посочи той. Що се отнася до начина на финансиране – според мен е необходимо по някакъв начин то да бъде обвързано с процент от БВП, допълни Дас

Изложението на услуги, технологии, машини и оборудване за дейности на общините - Общинско Експо беше открито пред зала "Перуника" в курортния комплекс "Албена”.

Председателят на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Даниел Панов отправи приветствие към присъстващите гости. Той заяви, че с всяка година Общинското експо се увеличава. "Броят на нашите изложители е над 60", добави той.

Президентът Румен Радев ще участва в откриването на срещата на местните власти от 16:00 часа в зала "Перуника".

В пленарната сесия в конферентната зала „Перуника" ще участват служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, служебните министри на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и на иновациите и растежа Росен Карадимов, Лозана Василева - заместник-министър на земеделието и храните, както и евродепутатъ

Екип за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-ти инженерен полк на 14 октомври разузна, транспортира и унищожи на учебен полигон „Червен” 50-килограмова немска учебна авиобомба ZC50. Боеприпасът беше открит при изкопни работи на строителен обект в ж.к. „Тракия”, Пловдив. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Военнослужещите от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени бойни припаси са действали под ръководството на капитан Петър Петров и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал майор Деян Дешков.

Министерството на отбраната регулярно информира, че военнослужещи унищожават невзривени боеприпаси. На 10 октомври три оребрени снаряда, една ръчна граната тип „бухалка“ и една артилерий

Смяната на външнополитическия курс на Аржентина след президентските избори в страната беше сред акцентите на кръгла маса на тема "Укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията на приятелство между България и Аржентина в контекста на съвременната геостратегическа ситуация", която се проведе в резиденцията на посланика на Аржентина в България.

Посланикът на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер подчерта значението на сътрудничеството с отделните държави.

По отношение на политиката на страната, той отбеляза, че Аржентина се е ориентирала да бъде глобален партньор на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и да се присъеди към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Също така отбеляза, че страната е избрала да не е част от БРИКС, както и да оказва помощ на Украйна и Израел.

Президентът на Атлантическия клуб в България С

Зографски посочи, че ако днес гласуват доклада за отпускане на заем, това ще бъде втората помощ, която Столичната община дава за градския транспорт в рамките на този мандат. По думите на общинския съветник "много загрижените ни бивши управници не се направили и на 20%". Зографски каза, че поведението на групите в СОС е „дайте да дадем, другари“, Според него това не е поведение на десни партии. 

Очакват от нас решенията, очакват от нас да осигурим средствата, а те само наддават, заяви Зографски. Той посочи, че общината през Центъра за градска мобилност (ЦГМ) преизпълнява приходната част, а Общината се справя по-добре от това, което е заложено. Огромният проблем е че държавата не покрива задълженията, които ни вмени, добави още той. 

Откакто стана ясно за запора в Столичния автотранспорт, със зам.-кмета по транспорт не сме спирали работа, каза Зографски. Той обясни, че запорът се е случил заради скандалния ремонт на депото в „Дружба“ направено през 2020 година по инициатива на общинските съветници Карлос Контрера и Стефан Марков, недоразплатено от ръководството на Столичния автотранспорт. Вероятно този случай ще го дадем на прокуратурата, добави Зографски.

И сегашните ръководства на дружествата са назначени от ГЕРБ, защо те тогава търсят подкрепа от зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов и от кмета на София Васил Терзиев и групата на "Спаси София", попита Зографски и заяви, че няма да се поддадат на този натиск. 

Общинският съветник от "ПП-ДБ (Спаси София)" Борис Бонев заяви, че една група в СОС сипе към тях предизборни опорки и обвинения, които са наследен проблем. "Дружествата, които имат проблеми, са управлявани от ръководства, които са избрани от ГЕРБ, а те имат наглостта да излизат тук и лъжа след лъжа да хвърлят обвинения срещу нас", заяви Бонев. По думите му това е "добрата партия, която 20 години съсипвала София". Бонев каза още, че по-рано днес от групата на ГЕРБ-СДС са били в кабинета на зам.-кмета по транспорт, а му искат оставката.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на военните министри на НАТО в Брюксел на 17 и 18 октомври, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). 

На форума ще бъдат обсъдено как да бъдат прилагани най-важните решения, свързани с отбранителния и възпиращ потенциал на Алианса, взети на срещата на върха във Вашингтон през юли 2024 г. Ще бъде обсъдена и подготовката на предстоящата среща на върха през 2025 г. в Хага. 

В Брюксел ще се проведе работно заседание на Съвета НАТО-Украйна, на което ще бъдат обсъдени дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна, актуална информация във връзка със ситуацията на бойното поле и текущите и бъдещи потребности на страната.

За първи път по време на среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще бъде проведено работно заседание с партньорите от Индийско-Тихоокеан

От 7-и до 13 октомври на територията на Пловдивска област са настъпили 50 пътнотранспортни произшествия, в тях са пострадали девет души, няма загинали. За същия период са съставени 595 акта и 2882 фиша, съобщи на брифинг инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив. Проверките са регулярни и при специализирани операции – по линия на Roadpol за ограничаване на разсейването на водачите на моторни превозни средства и използване на обезопасителни системи, както и за осъществения засилен контрол над поведението на мотористите на пътя.

Повече от половината съставени актове - 236, са за непоставен колан, а 78 са за използване на мобилен телефон. Инспектор Войводов призова шофьорите да следват правилата, за да пазят живота и здравето си, а не, за да не получат глоба. За периода положителните проби за употреба на алкохол с

Тежка катастрофа между два леки автомобила е станала тази сутрин в Плевенско. Това съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова.

Сигнал за пътнотранспортното произшествие е получен в 08:10 часа в полицията. Инцидентът е на главен път Е-83 в района на местността „Шумата“, в близост до разклон за град Славяново, уточни Цветкова.

Незабавно са изпратени полицейски екипи. Установено е, че са катастрофирали два леки автомобила. Пътник, возещ се на задна дясна седалка, в единия автомобил е загинал на място. Огледите продължават.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщиха, че движението в района на инцидента се осъществява двупосочно в една лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призоваха от АПИ. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

През миналата седмица в облас

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Той припомни, че тази стъпка е според закона за въвеждане на еврото у нас. Тихолов обаче подчерта, че преди тези гласувания е добре по места да бъдат проведени широки кампании сред хората, за да не се стига до напрежение и да има притеснения, че изведнъж местните налози ще поскъпнат двойно и тройно.

До края на таз

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначена Михаела Крумова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Михаела Крумова е магистър по право. Притежава над 20 години опит като адвокат и правен консултант. Била е председател на Общинския съвет в Кюстендил от 2016 г. до 2021 г. Била е депутат в 45-ото Народно събрание.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК. По повод Деня на българския лекар ще се съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:52 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
11477
България

Дълговете на градските предприетия за транспорт в София са наследени от ГЕРБ, заявиха от групата на "ПП-ДБ (Спаси София)"

Дълговете на градските предприетия за транспорт в София са наследени от ГЕРБ, когато транспортната рамка беше с дефицит 50 млн. лв. Това каза общинският съветник от групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България ("Спаси София") Андрей Зографски пред журналисти.Зографски посочи, че ако днес гласуват доклада за отпускане на заем, това ще бъде втората помощ, която Столичната община дава за градския транспорт в рамките на този мандат.

| 03 Октомври 2024, 13:52 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Дълговете на градските предприетия за транспорт в София са наследени от ГЕРБ, заявиха от групата на
Дълговете на градските предприетия за транспорт в София са наследени от ГЕРБ, заявиха от групата на "ПП-ДБ (Спаси София)"
Снимка © Христо Касабов / БТА

Дълговете на градските предприетия за транспорт в София са наследени от ГЕРБ, когато транспортната рамка беше с дефицит 50 млн. лв. Това каза общинският съветник от групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България ("Спаси София") Андрей Зографски пред журналисти.

Неправоспособен и дрогиран шофьор катастрофира на пътя между селата Вазово и Райнино край Исперих, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 13:00 часа вчера в Районното управление на Исперих.

На пътя между селата Вазово и Райнино автомобил „Опел Комбо“, шофиран от неправоспособен 32-годишен мъж, се преобръща вдясно извън пътното платно. Пробата на водача с Drug Test 5000 е отчела резултат, положителен на канабис. При последвало претърсване на шофьора е намерена 1,1 грама суха тревиста маса, която при тестване е реагирала положително на марихуана. По случая е започнало бързо производство, посочи Георгиева. 

Миналата седмица в разградското село Ушинци 27-годишен водач от Разград също бе установен да шофира под въздействие на наркотични вещества.

Сайтът и ефирът на Българското национално радио (БНР) трябва да бъдат разглеждани по един и същи начин. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Даскалов, който е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Необходими са много пари за модернизиране на материалната база и най-вече – за сървъри“, отбеляза той по време на изслушването. По думите му огромен проблем е, че напоследък „много често“ сайтът на БНР се срива. 

„Ако стане критична ситуация, например - има земетресение, какво ще направи всеки човек? Ще си вземе телефона, ще излезе и ще погледне БНР дали нещо съобщава. Ако в този момент сайтът се е сринал… - мъртва точка“, посочи той. Що се отнася до начина на финансиране – според мен е необходимо по някакъв начин то да бъде обвързано с процент от БВП, допълни Дас

Изложението на услуги, технологии, машини и оборудване за дейности на общините - Общинско Експо беше открито пред зала "Перуника" в курортния комплекс "Албена”.

Председателят на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Даниел Панов отправи приветствие към присъстващите гости. Той заяви, че с всяка година Общинското експо се увеличава. "Броят на нашите изложители е над 60", добави той.

Президентът Румен Радев ще участва в откриването на срещата на местните власти от 16:00 часа в зала "Перуника".

В пленарната сесия в конферентната зала „Перуника" ще участват служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, служебните министри на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и на иновациите и растежа Росен Карадимов, Лозана Василева - заместник-министър на земеделието и храните, както и евродепутатъ

Екип за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-ти инженерен полк на 14 октомври разузна, транспортира и унищожи на учебен полигон „Червен” 50-килограмова немска учебна авиобомба ZC50. Боеприпасът беше открит при изкопни работи на строителен обект в ж.к. „Тракия”, Пловдив. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Военнослужещите от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени бойни припаси са действали под ръководството на капитан Петър Петров и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал майор Деян Дешков.

Министерството на отбраната регулярно информира, че военнослужещи унищожават невзривени боеприпаси. На 10 октомври три оребрени снаряда, една ръчна граната тип „бухалка“ и една артилерий

Смяната на външнополитическия курс на Аржентина след президентските избори в страната беше сред акцентите на кръгла маса на тема "Укрепване на сътрудничеството и взаимоотношенията на приятелство между България и Аржентина в контекста на съвременната геостратегическа ситуация", която се проведе в резиденцията на посланика на Аржентина в България.

Посланикът на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер подчерта значението на сътрудничеството с отделните държави.

По отношение на политиката на страната, той отбеляза, че Аржентина се е ориентирала да бъде глобален партньор на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и да се присъеди към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Също така отбеляза, че страната е избрала да не е част от БРИКС, както и да оказва помощ на Украйна и Израел.

Президентът на Атлантическия клуб в България С

Зографски посочи, че ако днес гласуват доклада за отпускане на заем, това ще бъде втората помощ, която Столичната община дава за градския транспорт в рамките на този мандат. По думите на общинския съветник "много загрижените ни бивши управници не се направили и на 20%". Зографски каза, че поведението на групите в СОС е „дайте да дадем, другари“, Според него това не е поведение на десни партии. 

Очакват от нас решенията, очакват от нас да осигурим средствата, а те само наддават, заяви Зографски. Той посочи, че общината през Центъра за градска мобилност (ЦГМ) преизпълнява приходната част, а Общината се справя по-добре от това, което е заложено. Огромният проблем е че държавата не покрива задълженията, които ни вмени, добави още той. 

Откакто стана ясно за запора в Столичния автотранспорт, със зам.-кмета по транспорт не сме спирали работа, каза Зографски. Той обясни, че запорът се е случил заради скандалния ремонт на депото в „Дружба“ направено през 2020 година по инициатива на общинските съветници Карлос Контрера и Стефан Марков, недоразплатено от ръководството на Столичния автотранспорт. Вероятно този случай ще го дадем на прокуратурата, добави Зографски.

И сегашните ръководства на дружествата са назначени от ГЕРБ, защо те тогава търсят подкрепа от зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов и от кмета на София Васил Терзиев и групата на "Спаси София", попита Зографски и заяви, че няма да се поддадат на този натиск. 

Общинският съветник от "ПП-ДБ (Спаси София)" Борис Бонев заяви, че една група в СОС сипе към тях предизборни опорки и обвинения, които са наследен проблем. "Дружествата, които имат проблеми, са управлявани от ръководства, които са избрани от ГЕРБ, а те имат наглостта да излизат тук и лъжа след лъжа да хвърлят обвинения срещу нас", заяви Бонев. По думите му това е "добрата партия, която 20 години съсипвала София". Бонев каза още, че по-рано днес от групата на ГЕРБ-СДС са били в кабинета на зам.-кмета по транспорт, а му искат оставката.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на военните министри на НАТО в Брюксел на 17 и 18 октомври, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). 

На форума ще бъдат обсъдено как да бъдат прилагани най-важните решения, свързани с отбранителния и възпиращ потенциал на Алианса, взети на срещата на върха във Вашингтон през юли 2024 г. Ще бъде обсъдена и подготовката на предстоящата среща на върха през 2025 г. в Хага. 

В Брюксел ще се проведе работно заседание на Съвета НАТО-Украйна, на което ще бъдат обсъдени дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна, актуална информация във връзка със ситуацията на бойното поле и текущите и бъдещи потребности на страната.

За първи път по време на среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще бъде проведено работно заседание с партньорите от Индийско-Тихоокеан

От 7-и до 13 октомври на територията на Пловдивска област са настъпили 50 пътнотранспортни произшествия, в тях са пострадали девет души, няма загинали. За същия период са съставени 595 акта и 2882 фиша, съобщи на брифинг инспектор Стоян Войводов от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив. Проверките са регулярни и при специализирани операции – по линия на Roadpol за ограничаване на разсейването на водачите на моторни превозни средства и използване на обезопасителни системи, както и за осъществения засилен контрол над поведението на мотористите на пътя.

Повече от половината съставени актове - 236, са за непоставен колан, а 78 са за използване на мобилен телефон. Инспектор Войводов призова шофьорите да следват правилата, за да пазят живота и здравето си, а не, за да не получат глоба. За периода положителните проби за употреба на алкохол с

Тежка катастрофа между два леки автомобила е станала тази сутрин в Плевенско. Това съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова.

Сигнал за пътнотранспортното произшествие е получен в 08:10 часа в полицията. Инцидентът е на главен път Е-83 в района на местността „Шумата“, в близост до разклон за град Славяново, уточни Цветкова.

Незабавно са изпратени полицейски екипи. Установено е, че са катастрофирали два леки автомобила. Пътник, возещ се на задна дясна седалка, в единия автомобил е загинал на място. Огледите продължават.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщиха, че движението в района на инцидента се осъществява двупосочно в една лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призоваха от АПИ. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

През миналата седмица в облас

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Той припомни, че тази стъпка е според закона за въвеждане на еврото у нас. Тихолов обаче подчерта, че преди тези гласувания е добре по места да бъдат проведени широки кампании сред хората, за да не се стига до напрежение и да има притеснения, че изведнъж местните налози ще поскъпнат двойно и тройно.

До края на таз

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначена Михаела Крумова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Михаела Крумова е магистър по право. Притежава над 20 години опит като адвокат и правен консултант. Била е председател на Общинския съвет в Кюстендил от 2016 г. до 2021 г. Била е депутат в 45-ото Народно събрание.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.