Начало Контекст Административният съд в Добрич прекрати дело по жалба срещу подготовката на референдум в община Добричка
11453
България

Административният съд в Добрич прекрати дело по жалба срещу подготовката на референдум в община Добричка

Административният съд в Добрич прекрати производството по дело срещу провеждането на местен референдум в община Добричка за изграждането на ветроенергийни паркове на територията . Делото е заведено в съда след жалба на сдружение „Българска ветроенергийна асоциация“, в която те настояват да бъдат прекратени всички действия на Общинската избирателна комисия – Добричка, на дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и кметът на община Добричка, които са свързани с провеждането на референдума.С решение от вчера, състав на Административен съд – Добрич прекратява производството по делото.

| 03 Октомври 2024, 13:59 ч.
Административният съд в Добрич прекрати дело по жалба срещу подготовката на референдум в община Добричка
Административният съд в Добрич прекрати дело по жалба срещу подготовката на референдум в община Добричка
Снимка © БТА

Административният съд в Добрич прекрати производството по дело срещу провеждането на местен референдум в община Добричка за изграждането на ветроенергийни паркове на територията . Делото е заведено в съда след жалба на сдружение „Българска ветроенергийна асоциация“, в която те настояват да бъдат прекратени всички действия на Общинската избирателна комисия – Добричка, на дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и кметът на община Добричка, които са свързани с провеждането на референдума.

Апелативеният съд в Пловдив отхвърли протеста на Софийска градска прокуратура (СГП), с който се искаше задържане под стража на сина на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер - Али Али и измени взетата на трети октомври от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ в "парична гаранция" от 5000 лева,  съобщиха от съда. 

Оттам припомниха, че с постановление на СГП от 20 септември Али е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група. Той е обвинен за престъпление, изразяващо се в получаване на средства, предоставени от ЕС на българската държава, разпределяни от Държавен фонд „Земеделие“ в размер от по 391 160 лева, чрез представяне на неверни сведения. Акцията по случая в Минерални бани бе на 20 септември, при която бяха задържани кметът на общината Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз,

Жена оглавява първото в историята на България служебно правителство. На 17 октомври 1994 г. Ренета Инджова се заклева като служебен министър-председател на България.
Служебното правителство е назначено с Указ 210 от 17 октомври 1994 г. на президента Желю Желев (1 август 1990 – 22 януари 1997). То управлява до 25 януари 1995 г.
Ренета Инджова е родена на 6 юли 1953 г. в Нова Загора. Тя е икономически експерт на Съюза на демократичните сили в VII Велико Народно събрание (1990-1991). Председател на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация (17 август-28 септември 1993), изпълнителен директор на Агенцията за приватизация (28 септември 1993-18 октомври 1994). Министър-председател (17 октомври 1994-25 януари 1995). Тя е първата и единствена до сега жена министър-председател на България. На 3 мар

Общо 16 катастрофи, без жертви и пострадали, са станали през изминалата седмица в Пернишка област. Това отчете на брифинг пред журналисти началникът на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник главен инспектор Георги Василев.  

Той уточни, че пътнотранспортната обстановка в областта е била спокойна. През изминалата седмица са проверени 385 пътни превозни средства, както и 402 души. Съставени са 136 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са и 205 броя глоби с фиш.  

Началникът на "Пътна полиция" коментира, че са отработени 54 преписки. Работи се и по една дисциплината проверка. Връчените електронни фишове на водачи са 103 броя, а направените снимки с автоматични средства за контрол на скоростта в региона са 370. 

От полицията в Перник припомниха, че предстои провеждането на традиционната акция "Зима". Във връ

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал

С решение от вчера, състав на Административен съд – Добрич прекратява производството по делото. В жалбата се твърди още, че въпреки че решението за провеждането на местен референдум е спряно от областния управител до постановяването на окончателен съдебен акт, действията по подготовка не са спрели.  

В определението на съда е посочено, че тези действия са предмет на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление (ЗПУГВДМС) и Изборния кодекс и са специални спрямо Административно-процесуалния кодекс (АПК). Незаконосъобразност на спорните действия може да бъде проверена при едно евентуално обжалване на резултатите от местния референдум по реда на чл. 42 от ЗПУГДВМС, но не и в производство по реда на чл. 250 от АПК, посочват от съда. „Поради това и с оглед естеството на обществените отношения по произвеждане на местен референдум съдът намира, че процесното искане е недопустимо и следва да бъде оставено без разглеждане, а производството по него да бъде прекратено“, се казва още в решението. 

Съдът оставя без разглеждане искането да бъдат спрени действията по подготовката и провеждането на референдума. Решението подлежи на обжалване в седем дневен срок пред Върховния административен съд.

В Административен съд – Добрич има заведени две дела и по жалби на Областният управител на Добрич Румен Русев срещу решението на Общински съвет – Добричка за провеждането на местен референдум. Едното ще бъде гледано утре, а другото на 12 ноември.  

Както информирахме, Община Добричка ще проведе на 27 октомври местен референдум за или против изграждането на ветроенергийни паркове в общината. Това реши Добрички общински съвет на извънредно заседание. Областният управител на Добрич върна за ново обсъждане решението за провеждането на местен референдум в община Добричка. Кметът на община Добричка Соня Георгиева изрази безпокойство от опити за възпрепятстване на провеждането на референдум за изграждането на ветроенергийни паркове в земеделски земи.

Днес в Основно училище „Цанко Церковски“ в Мизия ще бъдат отбелязани 155 години от рождението на поета, писател, общественик и политик, патрон на учебното заведение Цанко Церковски, съобщиха от училището на официалната си интернет страница. 

В празничния ден ще има литературно-музикална програма, летоатлетически крос, състезателни игри, народни танци. Денят е неучебен, но присъствен, каза директорът Галина Вълчанова. Тя допълни, че ученици от седми клас ще посетят родното място на Цанко Церковски в Бяла черква, където ще поднесат венец. 

„Гордеем се, че нашето училище е кръстено на този виден българин. В страната има много малко учебни заведения с неговото име", каза още Галина Вълчанова. По думите името на днешното основно училище е определено на 16 октомври 1921 година със заповед на Министерството на просвещението. Вълчанова добави, че си

Жителите на община Пазарджик активно се включиха в националната кампания "Капачки за бъдеще" в подкрепа на детското здравеопазване. 

Партньори на инициативата са Община Пазарджик, Клуб за бъдеще - Пазарджик и неправителствени организации.

Дори и след обявения краен час на кампанията имаше чакащи, за да предадат пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, разказаха организаторите. Те коментираха, че каузата привлича все повече хора и партньори, което ще позволи разширяване на обхвата на благотворителната мисия. Кампанията подпомага и екологичното възпитание не само на децата, но и на възрастните, давайки пример как отпадъкът може да се превърне в ресурс и да послужи за правене на добро, каза Иванина Тодорова, която заедно с 5-годишната си дъщеря също предадоха капачки.

Благодарение на инициативата досега са осигурени кувьози за неонатологични отделения на болниц

Поради строително-монтажни работи затворена за движение на автомобили ще бъде ул. „Христо Смирненски“ в участъците от ул. „Васил Левски“ до ул. „Първи май“ и ул. „Страцин“ от ул. „Джиджовска“ до ул. „Първи май“ от 14.10.2024 г. Това се посочва в официалната фейсбук страница на община Своге. 

Промените в движението ще бъдат в действие за срок от 15 календарни дни. 

В съобщението се посочва, че участъците от двете улици се затварят във връзка с  изпълнение на строително-монтажните работи на обект: „Изграждане и рехабилитация на канализационната и водоснабдителна мрежа на град Своге“ - първи етап, “Рехабилитация на водоснабдителна мрежа на централна градска част на град Своге“, “Изграждане и рехабилитация на канализационната мрежа на централна градска част на

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Нелегален хранителен магазин, оръжие, злато, наркотици и списъци с предполагаеми избиратели са разкрити при акция на полицията в област Хасково вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР).

Както съобщихме, операцията с основна насоченост противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, започва в 7:00 часа и продължи през целия ден на територията на областта. Тя приключи със задържането на общо 20 души по Закона за МВР. Издадени бяха седем предупредителни протоколи и бяха образувани пет досъдебни производства. Заведени бяха шест преписки за купуване на гласове.

В Любимец е установен незаконен търговски обект, в който са намерени  2120 къса безакцизни цигари. В жилище в хасковския квартал „Орфей“ са открити грам метаамфетамин и пистолет без документи. Дрога е открита на още пет места. От дом в Любимец

Шествие под надслов "Добруджанци не желаят ветрогенераторни паркове" се проведе в Добрич в края на месец септември. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:54 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
11453
България

Административният съд в Добрич прекрати дело по жалба срещу подготовката на референдум в община Добричка

Административният съд в Добрич прекрати производството по дело срещу провеждането на местен референдум в община Добричка за изграждането на ветроенергийни паркове на територията . Делото е заведено в съда след жалба на сдружение „Българска ветроенергийна асоциация“, в която те настояват да бъдат прекратени всички действия на Общинската избирателна комисия – Добричка, на дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и кметът на община Добричка, които са свързани с провеждането на референдума.С решение от вчера, състав на Административен съд – Добрич прекратява производството по делото.

| 03 Октомври 2024, 13:59 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Административният съд в Добрич прекрати дело по жалба срещу подготовката на референдум в община Добричка
Административният съд в Добрич прекрати дело по жалба срещу подготовката на референдум в община Добричка
Снимка © БТА

Административният съд в Добрич прекрати производството по дело срещу провеждането на местен референдум в община Добричка за изграждането на ветроенергийни паркове на територията . Делото е заведено в съда след жалба на сдружение „Българска ветроенергийна асоциация“, в която те настояват да бъдат прекратени всички действия на Общинската избирателна комисия – Добричка, на дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и кметът на община Добричка, които са свързани с провеждането на референдума.

Апелативеният съд в Пловдив отхвърли протеста на Софийска градска прокуратура (СГП), с който се искаше задържане под стража на сина на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер - Али Али и измени взетата на трети октомври от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ в "парична гаранция" от 5000 лева,  съобщиха от съда. 

Оттам припомниха, че с постановление на СГП от 20 септември Али е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група. Той е обвинен за престъпление, изразяващо се в получаване на средства, предоставени от ЕС на българската държава, разпределяни от Държавен фонд „Земеделие“ в размер от по 391 160 лева, чрез представяне на неверни сведения. Акцията по случая в Минерални бани бе на 20 септември, при която бяха задържани кметът на общината Мюмюн Искендер, синът му Али и общинският служител Байрям Иляз,

Жена оглавява първото в историята на България служебно правителство. На 17 октомври 1994 г. Ренета Инджова се заклева като служебен министър-председател на България.
Служебното правителство е назначено с Указ 210 от 17 октомври 1994 г. на президента Желю Желев (1 август 1990 – 22 януари 1997). То управлява до 25 януари 1995 г.
Ренета Инджова е родена на 6 юли 1953 г. в Нова Загора. Тя е икономически експерт на Съюза на демократичните сили в VII Велико Народно събрание (1990-1991). Председател на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация (17 август-28 септември 1993), изпълнителен директор на Агенцията за приватизация (28 септември 1993-18 октомври 1994). Министър-председател (17 октомври 1994-25 януари 1995). Тя е първата и единствена до сега жена министър-председател на България. На 3 мар

Общо 16 катастрофи, без жертви и пострадали, са станали през изминалата седмица в Пернишка област. Това отчете на брифинг пред журналисти началникът на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник главен инспектор Георги Василев.  

Той уточни, че пътнотранспортната обстановка в областта е била спокойна. През изминалата седмица са проверени 385 пътни превозни средства, както и 402 души. Съставени са 136 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са и 205 броя глоби с фиш.  

Началникът на "Пътна полиция" коментира, че са отработени 54 преписки. Работи се и по една дисциплината проверка. Връчените електронни фишове на водачи са 103 броя, а направените снимки с автоматични средства за контрол на скоростта в региона са 370. 

От полицията в Перник припомниха, че предстои провеждането на традиционната акция "Зима". Във връ

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал

С решение от вчера, състав на Административен съд – Добрич прекратява производството по делото. В жалбата се твърди още, че въпреки че решението за провеждането на местен референдум е спряно от областния управител до постановяването на окончателен съдебен акт, действията по подготовка не са спрели.  

В определението на съда е посочено, че тези действия са предмет на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление (ЗПУГВДМС) и Изборния кодекс и са специални спрямо Административно-процесуалния кодекс (АПК). Незаконосъобразност на спорните действия може да бъде проверена при едно евентуално обжалване на резултатите от местния референдум по реда на чл. 42 от ЗПУГДВМС, но не и в производство по реда на чл. 250 от АПК, посочват от съда. „Поради това и с оглед естеството на обществените отношения по произвеждане на местен референдум съдът намира, че процесното искане е недопустимо и следва да бъде оставено без разглеждане, а производството по него да бъде прекратено“, се казва още в решението. 

Съдът оставя без разглеждане искането да бъдат спрени действията по подготовката и провеждането на референдума. Решението подлежи на обжалване в седем дневен срок пред Върховния административен съд.

В Административен съд – Добрич има заведени две дела и по жалби на Областният управител на Добрич Румен Русев срещу решението на Общински съвет – Добричка за провеждането на местен референдум. Едното ще бъде гледано утре, а другото на 12 ноември.  

Както информирахме, Община Добричка ще проведе на 27 октомври местен референдум за или против изграждането на ветроенергийни паркове в общината. Това реши Добрички общински съвет на извънредно заседание. Областният управител на Добрич върна за ново обсъждане решението за провеждането на местен референдум в община Добричка. Кметът на община Добричка Соня Георгиева изрази безпокойство от опити за възпрепятстване на провеждането на референдум за изграждането на ветроенергийни паркове в земеделски земи.

Днес в Основно училище „Цанко Церковски“ в Мизия ще бъдат отбелязани 155 години от рождението на поета, писател, общественик и политик, патрон на учебното заведение Цанко Церковски, съобщиха от училището на официалната си интернет страница. 

В празничния ден ще има литературно-музикална програма, летоатлетически крос, състезателни игри, народни танци. Денят е неучебен, но присъствен, каза директорът Галина Вълчанова. Тя допълни, че ученици от седми клас ще посетят родното място на Цанко Церковски в Бяла черква, където ще поднесат венец. 

„Гордеем се, че нашето училище е кръстено на този виден българин. В страната има много малко учебни заведения с неговото име", каза още Галина Вълчанова. По думите името на днешното основно училище е определено на 16 октомври 1921 година със заповед на Министерството на просвещението. Вълчанова добави, че си

Жителите на община Пазарджик активно се включиха в националната кампания "Капачки за бъдеще" в подкрепа на детското здравеопазване. 

Партньори на инициативата са Община Пазарджик, Клуб за бъдеще - Пазарджик и неправителствени организации.

Дори и след обявения краен час на кампанията имаше чакащи, за да предадат пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, разказаха организаторите. Те коментираха, че каузата привлича все повече хора и партньори, което ще позволи разширяване на обхвата на благотворителната мисия. Кампанията подпомага и екологичното възпитание не само на децата, но и на възрастните, давайки пример как отпадъкът може да се превърне в ресурс и да послужи за правене на добро, каза Иванина Тодорова, която заедно с 5-годишната си дъщеря също предадоха капачки.

Благодарение на инициативата досега са осигурени кувьози за неонатологични отделения на болниц

Поради строително-монтажни работи затворена за движение на автомобили ще бъде ул. „Христо Смирненски“ в участъците от ул. „Васил Левски“ до ул. „Първи май“ и ул. „Страцин“ от ул. „Джиджовска“ до ул. „Първи май“ от 14.10.2024 г. Това се посочва в официалната фейсбук страница на община Своге. 

Промените в движението ще бъдат в действие за срок от 15 календарни дни. 

В съобщението се посочва, че участъците от двете улици се затварят във връзка с  изпълнение на строително-монтажните работи на обект: „Изграждане и рехабилитация на канализационната и водоснабдителна мрежа на град Своге“ - първи етап, “Рехабилитация на водоснабдителна мрежа на централна градска част на град Своге“, “Изграждане и рехабилитация на канализационната мрежа на централна градска част на

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Нелегален хранителен магазин, оръжие, злато, наркотици и списъци с предполагаеми избиратели са разкрити при акция на полицията в област Хасково вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР).

Както съобщихме, операцията с основна насоченост противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, започва в 7:00 часа и продължи през целия ден на територията на областта. Тя приключи със задържането на общо 20 души по Закона за МВР. Издадени бяха седем предупредителни протоколи и бяха образувани пет досъдебни производства. Заведени бяха шест преписки за купуване на гласове.

В Любимец е установен незаконен търговски обект, в който са намерени  2120 къса безакцизни цигари. В жилище в хасковския квартал „Орфей“ са открити грам метаамфетамин и пистолет без документи. Дрога е открита на още пет места. От дом в Любимец

Шествие под надслов "Добруджанци не желаят ветрогенераторни паркове" се проведе в Добрич в края на месец септември. 

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.