Начало Контекст Даваме кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер и на Европейската прокуратура, каза обвинителят в Софийската районна прокуратура Ангел Кънев
12511
България

Даваме кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер и на Европейската прокуратура, каза обвинителят в Софийската районна прокуратура Ангел Кънев

Събрани са доказателства за противозаконна деятелност на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер след 2017 година.Става дума за проект за 3 млн. лева за изграждане на водопроводи по програмата на ЕС за развитие на селските райони, уточни прокурорът.

| 03 Октомври 2024, 14:32 ч.
Даваме кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер и на Европейската прокуратура, каза обвинителят в Софийската районна прокуратура Ангел Кънев
Даваме кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер и на Европейската прокуратура, каза обвинителят в Софийската районна прокуратура Ангел Кънев
Снимка © Минко Чернев / БТА

Събрани са доказателства за противозаконна деятелност на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер след 2017 година. Те ще бъдат отделени и изпратени на Европейската прокуратура, каза прокурорът от Софийската градска прокуратура Ангел Кънев в кулоарите на съда в Хасково, където Окръжният съд гледа мярка за неотклонение спрямо него, сина му Али и общинския служител Байрям Иляз.

Прокуратурата внесе повторно в съда обвинителен акт по делото за причиняване на смърт при тежък инцидент в тунел „Ечемишка“. Това съобщиха от държавното обвинение.

Този път деянието е квалифицирано като причинена смърт по непредпазливост в условията на независимо съпричиняване на смърт от служители по транспорта, които са нарушили правилата за експлоатация на пътното съоръжение.

На 5 юни Софийският окръжен съд върна делото на прокуратурата. На разпоредителното заседание по делото съдът прие, че има допуснати неясноти в обвинителния акт и съществени процесуални нарушения, които трябва да се отстранят. 

Инцидентът стана през февруари 2017 година. Тогава в тунела падна една от лампите, а от удара върху колата загина 64-годишната Елена Михайлова. Частни обвинители в процеса са децата на жертвата.

През 2018 г. прокуратурата обвини шестима души,

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

Служители на Районно управление - Велики Преслав са открили боеприпаси при извършване на претърсване в частен дом в с. Риш, след получена информация, че мъж държи незаконни муниции, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Около 7:00 ч. вчера в частен имот, обитаван от 44-годишен мъж, служителите на реда са намерили и иззели 11 боеприпаса за автомат. За тях не е предоставено надлежно разрешително за притежание. Образувано е бързо производство, допълват от полицията.

В началото на септември полицаи иззеха оръжия, боеприпаси и наркотици от жилища в Шумен и Върбица в хода на специализирана операция за противодействие на битовата престъпност. Незаконно притежавани оръжия са иззети от частен дом в с. Салманово през юли. Намерени и иззети са пистолет, въздушна пушка, 85 патрона, за които мъжът не е представил надлежни разрешителни за притежанието им. Полицаи от Нов

В област Разград през изминалата седмица са прекратени регистрациите на 190 превозни средства, а от движение са спрени други 12. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Неделчо Симеонов. Той отчете още, че за периода от пети до 11 октомври са отнети 11 шофьорски книжки за различни по вид нарушения на Закона за движение по пътищата. 

Изнесените данни сочат, че през текущата година се наблюдава ръст в броя на отнетите свидетелства за управление на моторни превозни средства. От януари до 10 октомври в областта без шофьорски книжки са останали 379 водачи. За сравнение отнетите свидетелства за управление на МПС през цялата 2023 г. година са 254, посочи Симеонов. По думите му увеличение се наблюдава и при издадените шофьорски книжки. За десетте месеца на годината са приети 4 522 заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС, с 2

Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Времето в планините е ясно и слънчево. До преди час температурите бяха ниски, между 5° и 8°, със слаб вятър във високите части на планините. 

На Витоша работят седалковите лифтове "Лалето 1" и "Лалето 2", посочиха от ПСС и добавиха, че по това време обикновено съоръженията в планинските курорти не работят заради профилактика преди ски сезона.   

Има хора, които обичат да тичат в София, други предпочитат планинското бягане, но в планината със сигурност въздухът е по-чист, коментираха от планинската служба във връзка с провеждащия се в момента в столицата маратон. 

През последните 24 часа няма регистрирани инциденти в планините, съобщиха още от службата.  

В планините ще бъде

Става дума за проект за 3 млн. лева за изграждане на водопроводи по програмата на ЕС за развитие на селските райони, уточни прокурорът. По думите му, водопроводите са били изградени, но има процедурни нарушения. Спечелилото обществена поръчка дружество е наело няколко подизпълнители, което е в нарушение на европейските директиви, обясни Кънев.

На подизпълнителите не е платено и се водят граждански дела, добави той. Кънев информира и за нови обвинения, които са предявени на Искендер с вчерашна дата и които се отнасят за предполагаеми длъжности престъпления. Едно от тях, по думите на Кънев, е продажба на занижени цени на общински имоти на родственици.

Мярката за неотклонение на тримата обвиняеми за участие в организирана престъпна група и злоупотреба с европейски средства днес, произнасянето по която вече веднъж бе отложено, е съпътствана с протести от стотици привърженици на Искендер около и в сградата на Съдебната палата. Тук беше и председателят на ДПС Джевдет Чакъров, който поиска отлагане на парламентарния вот.

След 15:00 ч. днес се очаква окончателното определение на Окръжния съд в Хасково относно мярката за неотклонение.    

Тази вечер започва празничната програма в казанлъшкото село Розово по повод Димитровден, съобщиха от кметството на селото. Празникът тази година ще се състои седмица по-рано заради предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Програмата ще продължи до 19 октомври, а начало ще постави кулинарен базар, организиран от група "Слънчица" от филиала на детска градина "Юрий Гагарин".

Вечерта ще продължи с празнична програма, организирана от Народно читалище (НЧ) "Христо Ботев - 1897", в която ще вземат участие децата от група "Слънчице" и самодейните формации на читалището. Утре жителите на Розово могат да посетят театралната постановка "Не се обличай за вечеря" от Марк Камолети, представена от казанлъшкия общински театър "Любомир Кабакчиев". Представлението ще се играе на сцената на читалището, а входът е свободен. 

На 19 октомври денят ще започне с благода

Столична община започва пилотен проект с изкуствен интелект (ИИ), насочен към оптимизирането на управлението на финансирането по различни програми. Проектът е част от Програмата „Пясъчник за иновативни решения“, която насърчава използването на нови технологии за подобряване на публичните услуги в София, посочва на сайта си общинската администрация.  

Проектът се реализира в партньорство със софийския стартъп „Тесие“, специализиран в разработването на ИИ решения, обясниха от Столична община. Системата използва Виртуални Асистенти с Изкуствен Интелект (ВАИИ), които автоматично събират, анализират и синтезират данни за нови възможности за финансиране от национални и европейски програми. Това значително ще ускори процеса на обработка на данни и ще улесни подготовката на проекти, смятат от СО. 

ВАИИ ще подпомагат експертите като предоста

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. 

На 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път. Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района, посочи столичния кмет. 

Терзиев обясни, че в София се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да се решават транспортните проблеми в реално време и да бъде въведено технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

„В София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година. Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук н

Държавният глава Румен Радев пристигна на официално посещение в Босна и Херцеговина. Той бе посрещнат на летището в Сараево от шпалир от гвардейци и червена пътека.

Президентът Радев бе посрещнат от директора на протокола на босненското Председателство г-жа Равиола Павлович, българския посланик в Сараево Валери Йотов, както и дипломати от посолството. От босненска страна държавният глава бе посрещнат от външния министър на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия Председателството Денис Бечирович. Президентът Радев ще проведе среща с тримата членове на Председателството – председателстващия Денис Бечирович, сръбския представител Желка Цвиянович и хърватския представител Желко Комшич, след което ще се състоят пленарни разговори между делегациите на двете държави. Румен Радев и Д

Възобновяемата енергия, топлоизолационните материали и геотермалната енергия ще подобрят качеството на живот. Това беше основната теза на експерти по време на семинар от програмата на конкурса “ЕкоОбщина”. Конкурсът е инициатива на френското посолство и на Френския институт в България, който има за цел да отличи усилията на местните власти за подобряване на качеството на живот на гражданите чрез насърчаване на устойчиво градско развитие.

В дискусията се включиха и представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), екологичното сдружение „За Земята“, Центъра за енергийна ефективност - ЕнЕфект и Асоциацията на еколозите от общините в България. 

Директорът на Френския институт Люк Леви откри дискусията, като посо

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
През 2013 г. е открит череп на 1,8 милиона години, който води учени до важни изводи за първите прачовеци
Фосилизиран череп на 1,8 милиона години, открит в Дманиси, Грузия, показва, че далечните предшественици на човека принадлежат към един вид, макар и да са изглеждали различно. През ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Тикер в 11:30 ч.
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хаск ...
Начало Контекст
12511
България

Даваме кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер и на Европейската прокуратура, каза обвинителят в Софийската районна прокуратура Ангел Кънев

Събрани са доказателства за противозаконна деятелност на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер след 2017 година.Става дума за проект за 3 млн. лева за изграждане на водопроводи по програмата на ЕС за развитие на селските райони, уточни прокурорът.

| 03 Октомври 2024, 14:32 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Даваме кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер и на Европейската прокуратура, каза обвинителят в Софийската районна прокуратура Ангел Кънев
Даваме кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер и на Европейската прокуратура, каза обвинителят в Софийската районна прокуратура Ангел Кънев
Снимка © Минко Чернев / БТА

Събрани са доказателства за противозаконна деятелност на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер след 2017 година. Те ще бъдат отделени и изпратени на Европейската прокуратура, каза прокурорът от Софийската градска прокуратура Ангел Кънев в кулоарите на съда в Хасково, където Окръжният съд гледа мярка за неотклонение спрямо него, сина му Али и общинския служител Байрям Иляз.

Прокуратурата внесе повторно в съда обвинителен акт по делото за причиняване на смърт при тежък инцидент в тунел „Ечемишка“. Това съобщиха от държавното обвинение.

Този път деянието е квалифицирано като причинена смърт по непредпазливост в условията на независимо съпричиняване на смърт от служители по транспорта, които са нарушили правилата за експлоатация на пътното съоръжение.

На 5 юни Софийският окръжен съд върна делото на прокуратурата. На разпоредителното заседание по делото съдът прие, че има допуснати неясноти в обвинителния акт и съществени процесуални нарушения, които трябва да се отстранят. 

Инцидентът стана през февруари 2017 година. Тогава в тунела падна една от лампите, а от удара върху колата загина 64-годишната Елена Михайлова. Частни обвинители в процеса са децата на жертвата.

През 2018 г. прокуратурата обвини шестима души,

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

Служители на Районно управление - Велики Преслав са открили боеприпаси при извършване на претърсване в частен дом в с. Риш, след получена информация, че мъж държи незаконни муниции, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Около 7:00 ч. вчера в частен имот, обитаван от 44-годишен мъж, служителите на реда са намерили и иззели 11 боеприпаса за автомат. За тях не е предоставено надлежно разрешително за притежание. Образувано е бързо производство, допълват от полицията.

В началото на септември полицаи иззеха оръжия, боеприпаси и наркотици от жилища в Шумен и Върбица в хода на специализирана операция за противодействие на битовата престъпност. Незаконно притежавани оръжия са иззети от частен дом в с. Салманово през юли. Намерени и иззети са пистолет, въздушна пушка, 85 патрона, за които мъжът не е представил надлежни разрешителни за притежанието им. Полицаи от Нов

В област Разград през изминалата седмица са прекратени регистрациите на 190 превозни средства, а от движение са спрени други 12. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Неделчо Симеонов. Той отчете още, че за периода от пети до 11 октомври са отнети 11 шофьорски книжки за различни по вид нарушения на Закона за движение по пътищата. 

Изнесените данни сочат, че през текущата година се наблюдава ръст в броя на отнетите свидетелства за управление на моторни превозни средства. От януари до 10 октомври в областта без шофьорски книжки са останали 379 водачи. За сравнение отнетите свидетелства за управление на МПС през цялата 2023 г. година са 254, посочи Симеонов. По думите му увеличение се наблюдава и при издадените шофьорски книжки. За десетте месеца на годината са приети 4 522 заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС, с 2

Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Времето в планините е ясно и слънчево. До преди час температурите бяха ниски, между 5° и 8°, със слаб вятър във високите части на планините. 

На Витоша работят седалковите лифтове "Лалето 1" и "Лалето 2", посочиха от ПСС и добавиха, че по това време обикновено съоръженията в планинските курорти не работят заради профилактика преди ски сезона.   

Има хора, които обичат да тичат в София, други предпочитат планинското бягане, но в планината със сигурност въздухът е по-чист, коментираха от планинската служба във връзка с провеждащия се в момента в столицата маратон. 

През последните 24 часа няма регистрирани инциденти в планините, съобщиха още от службата.  

В планините ще бъде

Става дума за проект за 3 млн. лева за изграждане на водопроводи по програмата на ЕС за развитие на селските райони, уточни прокурорът. По думите му, водопроводите са били изградени, но има процедурни нарушения. Спечелилото обществена поръчка дружество е наело няколко подизпълнители, което е в нарушение на европейските директиви, обясни Кънев.

На подизпълнителите не е платено и се водят граждански дела, добави той. Кънев информира и за нови обвинения, които са предявени на Искендер с вчерашна дата и които се отнасят за предполагаеми длъжности престъпления. Едно от тях, по думите на Кънев, е продажба на занижени цени на общински имоти на родственици.

Мярката за неотклонение на тримата обвиняеми за участие в организирана престъпна група и злоупотреба с европейски средства днес, произнасянето по която вече веднъж бе отложено, е съпътствана с протести от стотици привърженици на Искендер около и в сградата на Съдебната палата. Тук беше и председателят на ДПС Джевдет Чакъров, който поиска отлагане на парламентарния вот.

След 15:00 ч. днес се очаква окончателното определение на Окръжния съд в Хасково относно мярката за неотклонение.    

Тази вечер започва празничната програма в казанлъшкото село Розово по повод Димитровден, съобщиха от кметството на селото. Празникът тази година ще се състои седмица по-рано заради предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Програмата ще продължи до 19 октомври, а начало ще постави кулинарен базар, организиран от група "Слънчица" от филиала на детска градина "Юрий Гагарин".

Вечерта ще продължи с празнична програма, организирана от Народно читалище (НЧ) "Христо Ботев - 1897", в която ще вземат участие децата от група "Слънчице" и самодейните формации на читалището. Утре жителите на Розово могат да посетят театралната постановка "Не се обличай за вечеря" от Марк Камолети, представена от казанлъшкия общински театър "Любомир Кабакчиев". Представлението ще се играе на сцената на читалището, а входът е свободен. 

На 19 октомври денят ще започне с благода

Столична община започва пилотен проект с изкуствен интелект (ИИ), насочен към оптимизирането на управлението на финансирането по различни програми. Проектът е част от Програмата „Пясъчник за иновативни решения“, която насърчава използването на нови технологии за подобряване на публичните услуги в София, посочва на сайта си общинската администрация.  

Проектът се реализира в партньорство със софийския стартъп „Тесие“, специализиран в разработването на ИИ решения, обясниха от Столична община. Системата използва Виртуални Асистенти с Изкуствен Интелект (ВАИИ), които автоматично събират, анализират и синтезират данни за нови възможности за финансиране от национални и европейски програми. Това значително ще ускори процеса на обработка на данни и ще улесни подготовката на проекти, смятат от СО. 

ВАИИ ще подпомагат експертите като предоста

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. 

На 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път. Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района, посочи столичния кмет. 

Терзиев обясни, че в София се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да се решават транспортните проблеми в реално време и да бъде въведено технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

„В София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година. Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук н

Държавният глава Румен Радев пристигна на официално посещение в Босна и Херцеговина. Той бе посрещнат на летището в Сараево от шпалир от гвардейци и червена пътека.

Президентът Радев бе посрещнат от директора на протокола на босненското Председателство г-жа Равиола Павлович, българския посланик в Сараево Валери Йотов, както и дипломати от посолството. От босненска страна държавният глава бе посрещнат от външния министър на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия Председателството Денис Бечирович. Президентът Радев ще проведе среща с тримата членове на Председателството – председателстващия Денис Бечирович, сръбския представител Желка Цвиянович и хърватския представител Желко Комшич, след което ще се състоят пленарни разговори между делегациите на двете държави. Румен Радев и Д

Възобновяемата енергия, топлоизолационните материали и геотермалната енергия ще подобрят качеството на живот. Това беше основната теза на експерти по време на семинар от програмата на конкурса “ЕкоОбщина”. Конкурсът е инициатива на френското посолство и на Френския институт в България, който има за цел да отличи усилията на местните власти за подобряване на качеството на живот на гражданите чрез насърчаване на устойчиво градско развитие.

В дискусията се включиха и представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), екологичното сдружение „За Земята“, Центъра за енергийна ефективност - ЕнЕфект и Асоциацията на еколозите от общините в България. 

Директорът на Френския институт Люк Леви откри дискусията, като посо

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
През 2013 г. е открит череп на 1,8 милиона години, който води учени до важни изводи за първите прачовеци
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
На преден план
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Сфера
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.