Начало Местен фокус "Индустриален парк Сливен“ и Българо-молдовската търговско-промишлена палата подписаха споразумение за сътрудничество
12215
Икономика

"Индустриален парк Сливен“ и Българо-молдовската търговско-промишлена палата подписаха споразумение за сътрудничество

"Индустриален парк Сливен“ и Българо-молдовската търговско-промишлена палата подписаха споразумение за сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.Споразумението поставя основите за дългосрочно партньорство, насочено към реализиране на съвместни проекти, които ще допринесат за развитието на региона и привличането на инвестиции.

| 03 Октомври 2024, 15:53 ч.
"Индустриален парк Сливен“ и Българо-молдовската търговско-промишлена палата подписаха споразумение за сътрудничество
Снимка © Община Сливен

"Индустриален парк Сливен“ и Българо-молдовската търговско-промишлена палата подписаха споразумение за сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

Създателят на прототип на хиперавтомобил инж. Ахмед Мерчев каза , че изборът на място за фабриката му е бил съзнателен, защото иска да помогне за развитието на родния си край.

Преди дни той представи прототипа в родното си село Слащен. Фабриката на инж. Мерчев е в село Туховища - само на три километра от родното му място. Първоначалното му желание е било базата да е в Слащен, но поради липса на подходящ терен я изгражда в съседното село. С това Родопите се превръщат в място, в което се създават прототипи на суперавтомобили. Разработката на първият прототип - "Алиено Сентиеро", предвижда той да е с мощност над пет хиляди конски сили и да развива скорост над 585 км/час. 

Това са проектни скорости, като за някои от моделите ще предлагаме и по-опростени, съответно и по-евтини и достъпни версии, каза още инж. Мерчев. Той допълни, че все още са на етап разработки, тепърва

Извънредно заседание на Общинския съвет в Перник ще се проведе днес от 9:30 часа в зала „Панорама“, съобщи председателят на Съвета Денислав Захариев. Съветниците ще разгледат общо шест точки, две от тях са свързани с финансовото състояние на Общината.

„Става въпрос за два кредита. Единият от тях е мостов, който ние взимаме, за да разплащаме европейски проекти, по които работи Общината. Тъй като голяма част от тях все още не са минали финалния си етап и Общината не е получила от управляващия орган средствата, с които трябва да погаси този заем, се налага да удължим срока на взетия кредит с още една година, за да може тези проекти да минат заключителна верификация“, поясни Захариев.

Втората докладна записка касае поемането на нов краткосрочен общински дълг (овърдрафт) за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в р

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса.

„Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог.

Наред с минусовите температури са паднали и слани в Чепеларе, Смолян, Рожен, Рудозем.

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Министерството на отбраната ще представи днес на пресконференция резултатите от проверките на авиационния инцидент от 13 септември 2024 г. в Трета авиационна база в Граф Игнатиево, съобщиха от ведомството.

В пресконференцията ще участват министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, полковник Петко Василев, държавен експерт в отдел „Разследване на авиационни произшествия и инциденти“ в Служба „Военна полиция“.

На 13 септември т.г., при подготовка за демонстративен полет на 3-та авиационна база край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия- Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание.  

В началото на октомври от Министерството на отбраната съобщиха, че даннит

Споразумението поставя основите за дългосрочно партньорство, насочено към реализиране на съвместни проекти, които ще допринесат за развитието на региона и привличането на инвестиции. Подписи под документа сложиха председателят на Българо-Молдовската палата - Валери Делибалтов и управителят на индустриалния парк Соломон Москона. На срещата присъства и заместник-кметът на Сливен Стоян Марков. 

Основната цел е обединяване на усилията на двете страни като стратегически партньори за развитие на сътрудничество, насочено към политиките за икономическо развитие и реализирането на проекти на територията на "Индустриален парк Сливен" и региона.

В рамките на обсъжданията бяха засегнати редица теми, сред които съвместни дейности за привличане на инвеститори, проекти в областта на икономическото развитие, иновациите, енергетиката, водоснабдяването и канализацията (ВиК), както и развитието на зелена енергия. Участниците в срещата подчертаха важността на сътрудничеството за подобряване на бизнес средата в региона и насърчаване на устойчиви икономически инициативи.

Създаването на индустриален парк е сред най-амбициозните проекти на Общината за развитието на местната икономика, осигуряване на нови и добре платени работни места, по-високо качество на образованието, задържане на младите хора. "Индустриален парк Сливен" е третият по площ (2700 декара) в България. В рамките му има 2,5 км дълга летищна писта, има съгласувано предложение с НКЖИ за влизане на жп прелез с жп терминал около летището, а автомагистрала "Тракия" е на 17 км. Паркът е разделен на 17 квартала, четири зони. Със средства по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) ще бъде изградена довеждаща и вътрешна инфраструктура.

През януари, т.г, ръководството на Парка сключи споразумение и с Двустранната търговска камара България-Румъния.

Хартиените бюлетини за гласуване в 30-и Многомандатен избирателен район за предстоящите парламентарни избори, при засилена полицейска охрана, бяха доставени днес в Областната администрация в Шумен. От пресцентъра на администрацията уточниха, че са получени 178 000 бюлетини, с които ще се гласува за народни представители. В следващите два дни предстои в Областната администрация да бъдат получени останалите изборни книжа и материали- избирателните списъци и ролките за машините за гласуване. 

Всички изборни материали се съхраняват в специално помещение, определено със заповед на областния управител Бейнур Ахмед, което се охранява от служители на Областната дирекция на МВР Шумен. По утвърден график изборните книжа и материали, необходими за провеждането на изборите на 27 октомври, ще бъдат предадени с приемо-предавателни протоколи на десетте общини в Шуменско, допълниха о

Специалисти от асоциация „Жени без остеопороза” и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград разясняват как да запазим костите си здрави. Информационно-скрининговата кампания под тазгодишното мото „Кажете „не“ на чупливите кости“ е по повод Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва на 20 октомври. Инициативата се осъществява под егидата на Международната фондация по остеопороза. 

В рамките на кампанията, която ще продължи до края на работния ден днес, лично председателят на Асоциацията „Жени без остеопороза“ Ая Лилова ще извърши изследване на костната плътност. Лилова обясни, че посетителите попълват тест на Международната фондация по остеопороза, чрез който определят личните си рискови фактори. Тестът съдържа 10 въпроса и ако има положителен отговор, това е наличие на рисков фактор. „При наличие н

Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, която е организирана от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), продължава със следобедни сесии.

Форумът по темата “Интегрирано управление на общинската културна и образователна инфраструктура” започна в зала "Скай" на хотел „Парадайз Блу“.

Кметът на Свищов и председателят на постоянната комисия по култура на НСОРБ Генчо Генчев подчерта, че културата е важен аспект в развитието на общината. Според него това, което се прави за културата през годините, не е достатъчно. “Никой не си дава сметка, че културата е един от основните двигатели на едно общество”, каза той.

Генчев е на мнение, че за културата трябва да има законодателни промени, които да излизат от творците и местната власт.

Кметът на Община Карлово, който е и член на Управи

Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за космически изследвания и технологии на БАН, в деня, в който се навършват 61 години от уникален експеримент – изпращането на първата и единствена досега котка в космическото пространство., в която пише:

„Днес на опитната база в Сахара в горните слоеве на атмосферата е била изстреляна френската ракета „Вероника“, на борда на която се е намирал контейнер с котка. Министерството на въоръжените сили съобщава в специално комюнике, че по време на целия полет уредите са предавали на земята данни за състоянието на животното. Контейнерът с животното е бил приземен с парашут“.

Това е уникално събитие за космическите учени – изпращането на първата котка в космоса, опит,

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК. По повод Деня на българския лекар ще се съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:45 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
12215
Икономика

"Индустриален парк Сливен“ и Българо-молдовската търговско-промишлена палата подписаха споразумение за сътрудничество

"Индустриален парк Сливен“ и Българо-молдовската търговско-промишлена палата подписаха споразумение за сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.Споразумението поставя основите за дългосрочно партньорство, насочено към реализиране на съвместни проекти, които ще допринесат за развитието на региона и привличането на инвестиции.

| 03 Октомври 2024, 15:53 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
"Индустриален парк Сливен“ и Българо-молдовската търговско-промишлена палата подписаха споразумение за сътрудничество
Снимка © Община Сливен

"Индустриален парк Сливен“ и Българо-молдовската търговско-промишлена палата подписаха споразумение за сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

Създателят на прототип на хиперавтомобил инж. Ахмед Мерчев каза , че изборът на място за фабриката му е бил съзнателен, защото иска да помогне за развитието на родния си край.

Преди дни той представи прототипа в родното си село Слащен. Фабриката на инж. Мерчев е в село Туховища - само на три километра от родното му място. Първоначалното му желание е било базата да е в Слащен, но поради липса на подходящ терен я изгражда в съседното село. С това Родопите се превръщат в място, в което се създават прототипи на суперавтомобили. Разработката на първият прототип - "Алиено Сентиеро", предвижда той да е с мощност над пет хиляди конски сили и да развива скорост над 585 км/час. 

Това са проектни скорости, като за някои от моделите ще предлагаме и по-опростени, съответно и по-евтини и достъпни версии, каза още инж. Мерчев. Той допълни, че все още са на етап разработки, тепърва

Извънредно заседание на Общинския съвет в Перник ще се проведе днес от 9:30 часа в зала „Панорама“, съобщи председателят на Съвета Денислав Захариев. Съветниците ще разгледат общо шест точки, две от тях са свързани с финансовото състояние на Общината.

„Става въпрос за два кредита. Единият от тях е мостов, който ние взимаме, за да разплащаме европейски проекти, по които работи Общината. Тъй като голяма част от тях все още не са минали финалния си етап и Общината не е получила от управляващия орган средствата, с които трябва да погаси този заем, се налага да удължим срока на взетия кредит с още една година, за да може тези проекти да минат заключителна верификация“, поясни Захариев.

Втората докладна записка касае поемането на нов краткосрочен общински дълг (овърдрафт) за осигуряване на оборотни средства за обезпечаване на задължения. Той е в р

Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Рожен е минус 1 градуса.

„Колегите в останалите места докладваха, че при тях тази сутрин е било около нула градуса“, добави дежурният метеоролог.

Наред с минусовите температури са паднали и слани в Чепеларе, Смолян, Рожен, Рудозем.

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Министерството на отбраната ще представи днес на пресконференция резултатите от проверките на авиационния инцидент от 13 септември 2024 г. в Трета авиационна база в Граф Игнатиево, съобщиха от ведомството.

В пресконференцията ще участват министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, полковник Петко Василев, държавен експерт в отдел „Разследване на авиационни произшествия и инциденти“ в Служба „Военна полиция“.

На 13 септември т.г., при подготовка за демонстративен полет на 3-та авиационна база край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия- Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание.  

В началото на октомври от Министерството на отбраната съобщиха, че даннит

Споразумението поставя основите за дългосрочно партньорство, насочено към реализиране на съвместни проекти, които ще допринесат за развитието на региона и привличането на инвестиции. Подписи под документа сложиха председателят на Българо-Молдовската палата - Валери Делибалтов и управителят на индустриалния парк Соломон Москона. На срещата присъства и заместник-кметът на Сливен Стоян Марков. 

Основната цел е обединяване на усилията на двете страни като стратегически партньори за развитие на сътрудничество, насочено към политиките за икономическо развитие и реализирането на проекти на територията на "Индустриален парк Сливен" и региона.

В рамките на обсъжданията бяха засегнати редица теми, сред които съвместни дейности за привличане на инвеститори, проекти в областта на икономическото развитие, иновациите, енергетиката, водоснабдяването и канализацията (ВиК), както и развитието на зелена енергия. Участниците в срещата подчертаха важността на сътрудничеството за подобряване на бизнес средата в региона и насърчаване на устойчиви икономически инициативи.

Създаването на индустриален парк е сред най-амбициозните проекти на Общината за развитието на местната икономика, осигуряване на нови и добре платени работни места, по-високо качество на образованието, задържане на младите хора. "Индустриален парк Сливен" е третият по площ (2700 декара) в България. В рамките му има 2,5 км дълга летищна писта, има съгласувано предложение с НКЖИ за влизане на жп прелез с жп терминал около летището, а автомагистрала "Тракия" е на 17 км. Паркът е разделен на 17 квартала, четири зони. Със средства по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) ще бъде изградена довеждаща и вътрешна инфраструктура.

През януари, т.г, ръководството на Парка сключи споразумение и с Двустранната търговска камара България-Румъния.

Хартиените бюлетини за гласуване в 30-и Многомандатен избирателен район за предстоящите парламентарни избори, при засилена полицейска охрана, бяха доставени днес в Областната администрация в Шумен. От пресцентъра на администрацията уточниха, че са получени 178 000 бюлетини, с които ще се гласува за народни представители. В следващите два дни предстои в Областната администрация да бъдат получени останалите изборни книжа и материали- избирателните списъци и ролките за машините за гласуване. 

Всички изборни материали се съхраняват в специално помещение, определено със заповед на областния управител Бейнур Ахмед, което се охранява от служители на Областната дирекция на МВР Шумен. По утвърден график изборните книжа и материали, необходими за провеждането на изборите на 27 октомври, ще бъдат предадени с приемо-предавателни протоколи на десетте общини в Шуменско, допълниха о

Специалисти от асоциация „Жени без остеопороза” и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград разясняват как да запазим костите си здрави. Информационно-скрининговата кампания под тазгодишното мото „Кажете „не“ на чупливите кости“ е по повод Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва на 20 октомври. Инициативата се осъществява под егидата на Международната фондация по остеопороза. 

В рамките на кампанията, която ще продължи до края на работния ден днес, лично председателят на Асоциацията „Жени без остеопороза“ Ая Лилова ще извърши изследване на костната плътност. Лилова обясни, че посетителите попълват тест на Международната фондация по остеопороза, чрез който определят личните си рискови фактори. Тестът съдържа 10 въпроса и ако има положителен отговор, това е наличие на рисков фактор. „При наличие н

Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, която е организирана от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), продължава със следобедни сесии.

Форумът по темата “Интегрирано управление на общинската културна и образователна инфраструктура” започна в зала "Скай" на хотел „Парадайз Блу“.

Кметът на Свищов и председателят на постоянната комисия по култура на НСОРБ Генчо Генчев подчерта, че културата е важен аспект в развитието на общината. Според него това, което се прави за културата през годините, не е достатъчно. “Никой не си дава сметка, че културата е един от основните двигатели на едно общество”, каза той.

Генчев е на мнение, че за културата трябва да има законодателни промени, които да излизат от творците и местната власт.

Кметът на Община Карлово, който е и член на Управи

Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за космически изследвания и технологии на БАН, в деня, в който се навършват 61 години от уникален експеримент – изпращането на първата и единствена досега котка в космическото пространство., в която пише:

„Днес на опитната база в Сахара в горните слоеве на атмосферата е била изстреляна френската ракета „Вероника“, на борда на която се е намирал контейнер с котка. Министерството на въоръжените сили съобщава в специално комюнике, че по време на целия полет уредите са предавали на земята данни за състоянието на животното. Контейнерът с животното е бил приземен с парашут“.

Това е уникално събитие за космическите учени – изпращането на първата котка в космоса, опит,

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.