Начало Контекст Конституционният съд обяви за противоконституционно решението на парламента да не се разпределя дивидент от печалбата на БЕХ
12004
България

Конституционният съд обяви за противоконституционно решението на парламента да не се разпределя дивидент от печалбата на БЕХ

На заседанието са присъствали 11 конституционни съдии, а решението е прието единодушно.Припомняме, че на 29 март Народното събрание взе решение, с което се предвижда министърът на енергетиката, в качеството му на упражняващ правата на едноличния собственик на капитала на БЕХ да не разпределя дивидент от печалбата на БЕХ в размер на 425 млн. лв., представляващ разликата между 1,225 млн. лв. - печалба по годишния финансов отчет за 2023 г. след данъчното облагане, и внесения дивидент от БЕХ ЕАД от коригирано разпореждане на Министерския съвет за 2023 г.  Вносители на проекта на решение бяха народните представители от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова, Жечо Станков и Мария Белова.

| 03 Октомври 2024, 15:49 ч.
Конституционният съд обяви за противоконституционно решението на парламента да не се разпределя дивидент от печалбата на БЕХ
Конституционният съд обяви за противоконституционно решението на парламента да не се разпределя дивидент от печалбата на БЕХ
Снимка © БТА

Конституционният съд излезе с решение, с което обяви за противоконституционно решението на Народното събрание за възлагане на министъра на енергетиката, респективно на "Българския енергиен холдинг" (БЕХ) ЕАД, за неразпределяне на дивидент от печалбата на „БЕХ“ ЕАД за финансовата 2023 г.. Това се вижда от съобщение, публикувано на официалната интернет страница на съда.

Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) към Търговищката болница отбелязва 50 години. В структурата на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Търговище ОАИЛ е основно звено, осигуряващо лечение на всички пациенти с тежки нарушения в жизнените функции, независимо от характера на основното им заболяване. Осъществява денонощна готовност и провеждане на съвременно обезболяване на хирургически интервенции и болезнени процедури, както и интензивно лечение на тежко болни и болни след разширени оперативни интервенции. Това каза изпълнителният директор на здравното заведение д-р Иван Светулков. 

По неговите думи интензивно лечение се налага на пациенти със застрашаващи живота състояния като неефективно дишане, изпаднали в коматозни състояния, с черепно-мозъчни или съдови увреждания, с риск от спиране на сърдечна дейност. В отделението се лекува

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо, сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е около 6°.

 Атмосферното налягане ще е около средното за месеца, но до вечерта слабо ще се повиши.
 Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от югозапад, но до вечерта в цялата страна ще отслабне, а на места и ще стихне. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 22°.
 
В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня облачността щ

Мотоциклетист е загинал на място, след като е самокатастрофирал на пътя Видин – Монтана в участъка при град Дунавци. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Оттам уточниха, че 35-годишният водач е с множество актове за нарушения на Закона за движение по пътищата. Причините за пътния инцидент се изясняват, посочват от МВР.

По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура“ информираха, че заради катастрофата временно движението в участъка при Дунавци е ограничено, а колите изчакват на място. 

На свое извънредно заседание Общинският съвет в Тополовград измени и допълни свое предишно решение да кандидатства по европейски проект, като така отстрани пречки, които биха възникнали при одобрението му. 

Както вече съобщи, в проекта за дневния ред на сесията бе залегнала само една точка. За да бъдат напълно покрити изискванията на Управляващия орган на Програмата "ИНТЕРРЕГ България - Турция", по която Общината кандидатства, в книжата трябваше да бъде фиксиран срок на устойчивост на проекта от пет години. Такъв срок не бе вписан при предишното приемане на докладната през юни тази година, обясни заместник-кметът Хараламби Мочев, който е вносител на предложението.

Ако проектът бъде одобрен, с отпуснатите средства ще бъде възстановен детски спортен комплекс. Съветниците гласуваха единодушно докладната с допълнения срок на устойчивост на проекта, макар общинският съв

Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на което бе взето решение за провеждане на местен референдум. С определението си от днес съдът прекратява и насроченото открито заседание по казуса. Решението бе върнато от областния управител за ново разглеждане от ОбС, но съветниците не са се произнесли в законоустановения срок. Това пише в публикувано днес решение на Административен съд - Добрич. 

С посоченото решение на ОбС е одобрено предложението на кмета на община Добричка за провеждането на местен референдум на територията на община Добричка за отговор с „да“ или „не“ на въпроса „Против ли сте определяне на територии за изграждане на ветроенергийни източници на енергия в Община Добричка чрез разрешение за изменение

На заседанието са присъствали 11 конституционни съдии, а решението е прието единодушно.

Припомняме, че на 29 март Народното събрание взе решение, с което се предвижда министърът на енергетиката, в качеството му на упражняващ правата на едноличния собственик на капитала на БЕХ да не разпределя дивидент от печалбата на БЕХ в размер на 425 млн. лв., представляващ разликата между 1,225 млн. лв. - печалба по годишния финансов отчет за 2023 г. след данъчното облагане, и внесения дивидент от БЕХ ЕАД от коригирано разпореждане на Министерския съвет за 2023 г.  Вносители на проекта на решение бяха народните представители от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова, Жечо Станков и Мария Белова. Решението беше подкрепено със 132 гласа "за", 43 - "против" и 12 "въздържал се".

За законови промени, които да регламентират законно прилагане на знанията и уменията, придобити в базовия курс на обучението в медицинските колежи, и надградените умения в следдипломното обучение на помощник-фармацевтите настояват от Българската асоциация на помощник-фармацевтите (БАПФ) в писмо, разпространено до медиите. Поводът е 15 октомври - Европейският ден на фармацевтичните асистенти. 

Според съсловната организация помощник-фармацевтите у нас са около 4000 и се обучават в шест медицински колежа, които са част структурите на медицинските университети. От 2008 г. те получават и степен „бакалавър“ при завършване на висшето си образование. 

„Нашите цели са да станем част от едно адекватно, съвременно и с европейска визия законодателство, което да отразява реалната действителност в сектора по отношение на труда ни, за да бъде той легитимен и

В Разградско започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Неделчо Симеонов към Областната дирекция на МВР в Разград.

Акцията влиза в сила от днес и ще продължи до 20 октомври включително. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение. 

Началникът на сектор „Пътна полиция“ заяви, че и тази седмица ще продължи засиленото присъствие на полицейски служители в районите на учебните заведения преди започване на учебния ден, както и засиленият контрол на пътното движение във връзка с провеждането на традиционната акция на полицията – „Децата тръгват на училище“.

Той посочи, че за периода от 1 януари 2024 г. до 11 октомври 2024 г. в

Неформалната среща между министрите на отбраната на страните-членки на НАТО се провежда на 13 и 14 октомври 2004 г. в Пояна Брашов, Румъния. Неформалните срещи традиционно нямат фиксиран дневен ред и на тях не се вземат официални решения. Те позволяват на министрите да обсъждат свободно въпроси от дневния ред на НАТО. Форумът се организира за първи път в Румъния, която заедно с България, Естония, Латвия, Литва и Словакия се присъединява официално към Алианса през 2004 г. На срещата участват министри на отбраната, началници на генерални щабове на армиите на държавите-членки на НАТО, висши представители от Международния секретариат и от Международния военен секретариат на НАТО. По време на срещата се обсъждат ключови отбранителни въпроси, най-вече по промени в операциите на Организация на Северноатлантическия договор. Изготвят се различни насоки и планове

Административният съд в Хасково е постановил частична отмяна на решение на Общински съвет – Димитровград от 21 декември 2023 г. за размера на таксата за битови отпадъци за населението на Димитровград и село Бодрово за 2024 година, се вижда от съобщение, публикувано на сайта на съда.

За да отмени решението в оспорените му части, тричленен състав на съда е приел, че общинският съвет е определил по-висок размер на таксата от необходимия за покриване на материално-технически и административни разходи по предоставяне на услугата от страна на дружеството изпълнител.

Решението на административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Такса "битови отпадъци" в Димитровград и село Бодрово беше отменена частично от Административния съд в Хасково и за 2023 година, както и за 2022 година.

Възрастна жена от София е намерена и предадена на близките си от служители на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от дирекцията. 

Случаят е от вчера. Докато патрулират по автомагистрала „Струма“, служители от сектор „Пътна полиция“ забелязали дезориентирана жена, вървяща по пътното платно. На място не е било възможно да се установи самоличността , заради което е отведена във Второ районно управление в Перник.

Служителите на полицията са провели необходимите оперативно-издирвателни действия и са установили, че жената е на 79 години, от София. Жената е с деменция и се е изгубила. Незабавно е прегледана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и впоследствие е предадена на близките си, посочиха още от полицията. 

От областната дирекция в Перник казаха , че при подобен случай в края на септември т.г., за по-мал

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:54 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
12004
България

Конституционният съд обяви за противоконституционно решението на парламента да не се разпределя дивидент от печалбата на БЕХ

На заседанието са присъствали 11 конституционни съдии, а решението е прието единодушно.Припомняме, че на 29 март Народното събрание взе решение, с което се предвижда министърът на енергетиката, в качеството му на упражняващ правата на едноличния собственик на капитала на БЕХ да не разпределя дивидент от печалбата на БЕХ в размер на 425 млн. лв., представляващ разликата между 1,225 млн. лв. - печалба по годишния финансов отчет за 2023 г. след данъчното облагане, и внесения дивидент от БЕХ ЕАД от коригирано разпореждане на Министерския съвет за 2023 г.  Вносители на проекта на решение бяха народните представители от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова, Жечо Станков и Мария Белова.

| 03 Октомври 2024, 15:49 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Конституционният съд обяви за противоконституционно решението на парламента да не се разпределя дивидент от печалбата на БЕХ
Конституционният съд обяви за противоконституционно решението на парламента да не се разпределя дивидент от печалбата на БЕХ
Снимка © БТА

Конституционният съд излезе с решение, с което обяви за противоконституционно решението на Народното събрание за възлагане на министъра на енергетиката, респективно на "Българския енергиен холдинг" (БЕХ) ЕАД, за неразпределяне на дивидент от печалбата на „БЕХ“ ЕАД за финансовата 2023 г.. Това се вижда от съобщение, публикувано на официалната интернет страница на съда.

Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) към Търговищката болница отбелязва 50 години. В структурата на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Търговище ОАИЛ е основно звено, осигуряващо лечение на всички пациенти с тежки нарушения в жизнените функции, независимо от характера на основното им заболяване. Осъществява денонощна готовност и провеждане на съвременно обезболяване на хирургически интервенции и болезнени процедури, както и интензивно лечение на тежко болни и болни след разширени оперативни интервенции. Това каза изпълнителният директор на здравното заведение д-р Иван Светулков. 

По неговите думи интензивно лечение се налага на пациенти със застрашаващи живота състояния като неефективно дишане, изпаднали в коматозни състояния, с черепно-мозъчни или съдови увреждания, с риск от спиране на сърдечна дейност. В отделението се лекува

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо, сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е около 6°.

 Атмосферното налягане ще е около средното за месеца, но до вечерта слабо ще се повиши.
 Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от югозапад, но до вечерта в цялата страна ще отслабне, а на места и ще стихне. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 22°.
 
В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня облачността щ

Мотоциклетист е загинал на място, след като е самокатастрофирал на пътя Видин – Монтана в участъка при град Дунавци. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Оттам уточниха, че 35-годишният водач е с множество актове за нарушения на Закона за движение по пътищата. Причините за пътния инцидент се изясняват, посочват от МВР.

По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура“ информираха, че заради катастрофата временно движението в участъка при Дунавци е ограничено, а колите изчакват на място. 

На свое извънредно заседание Общинският съвет в Тополовград измени и допълни свое предишно решение да кандидатства по европейски проект, като така отстрани пречки, които биха възникнали при одобрението му. 

Както вече съобщи, в проекта за дневния ред на сесията бе залегнала само една точка. За да бъдат напълно покрити изискванията на Управляващия орган на Програмата "ИНТЕРРЕГ България - Турция", по която Общината кандидатства, в книжата трябваше да бъде фиксиран срок на устойчивост на проекта от пет години. Такъв срок не бе вписан при предишното приемане на докладната през юни тази година, обясни заместник-кметът Хараламби Мочев, който е вносител на предложението.

Ако проектът бъде одобрен, с отпуснатите средства ще бъде възстановен детски спортен комплекс. Съветниците гласуваха единодушно докладната с допълнения срок на устойчивост на проекта, макар общинският съв

Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на което бе взето решение за провеждане на местен референдум. С определението си от днес съдът прекратява и насроченото открито заседание по казуса. Решението бе върнато от областния управител за ново разглеждане от ОбС, но съветниците не са се произнесли в законоустановения срок. Това пише в публикувано днес решение на Административен съд - Добрич. 

С посоченото решение на ОбС е одобрено предложението на кмета на община Добричка за провеждането на местен референдум на територията на община Добричка за отговор с „да“ или „не“ на въпроса „Против ли сте определяне на територии за изграждане на ветроенергийни източници на енергия в Община Добричка чрез разрешение за изменение

На заседанието са присъствали 11 конституционни съдии, а решението е прието единодушно.

Припомняме, че на 29 март Народното събрание взе решение, с което се предвижда министърът на енергетиката, в качеството му на упражняващ правата на едноличния собственик на капитала на БЕХ да не разпределя дивидент от печалбата на БЕХ в размер на 425 млн. лв., представляващ разликата между 1,225 млн. лв. - печалба по годишния финансов отчет за 2023 г. след данъчното облагане, и внесения дивидент от БЕХ ЕАД от коригирано разпореждане на Министерския съвет за 2023 г.  Вносители на проекта на решение бяха народните представители от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова, Жечо Станков и Мария Белова. Решението беше подкрепено със 132 гласа "за", 43 - "против" и 12 "въздържал се".

За законови промени, които да регламентират законно прилагане на знанията и уменията, придобити в базовия курс на обучението в медицинските колежи, и надградените умения в следдипломното обучение на помощник-фармацевтите настояват от Българската асоциация на помощник-фармацевтите (БАПФ) в писмо, разпространено до медиите. Поводът е 15 октомври - Европейският ден на фармацевтичните асистенти. 

Според съсловната организация помощник-фармацевтите у нас са около 4000 и се обучават в шест медицински колежа, които са част структурите на медицинските университети. От 2008 г. те получават и степен „бакалавър“ при завършване на висшето си образование. 

„Нашите цели са да станем част от едно адекватно, съвременно и с европейска визия законодателство, което да отразява реалната действителност в сектора по отношение на труда ни, за да бъде той легитимен и

В Разградско започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ старши инспектор Неделчо Симеонов към Областната дирекция на МВР в Разград.

Акцията влиза в сила от днес и ще продължи до 20 октомври включително. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение. 

Началникът на сектор „Пътна полиция“ заяви, че и тази седмица ще продължи засиленото присъствие на полицейски служители в районите на учебните заведения преди започване на учебния ден, както и засиленият контрол на пътното движение във връзка с провеждането на традиционната акция на полицията – „Децата тръгват на училище“.

Той посочи, че за периода от 1 януари 2024 г. до 11 октомври 2024 г. в

Неформалната среща между министрите на отбраната на страните-членки на НАТО се провежда на 13 и 14 октомври 2004 г. в Пояна Брашов, Румъния. Неформалните срещи традиционно нямат фиксиран дневен ред и на тях не се вземат официални решения. Те позволяват на министрите да обсъждат свободно въпроси от дневния ред на НАТО. Форумът се организира за първи път в Румъния, която заедно с България, Естония, Латвия, Литва и Словакия се присъединява официално към Алианса през 2004 г. На срещата участват министри на отбраната, началници на генерални щабове на армиите на държавите-членки на НАТО, висши представители от Международния секретариат и от Международния военен секретариат на НАТО. По време на срещата се обсъждат ключови отбранителни въпроси, най-вече по промени в операциите на Организация на Северноатлантическия договор. Изготвят се различни насоки и планове

Административният съд в Хасково е постановил частична отмяна на решение на Общински съвет – Димитровград от 21 декември 2023 г. за размера на таксата за битови отпадъци за населението на Димитровград и село Бодрово за 2024 година, се вижда от съобщение, публикувано на сайта на съда.

За да отмени решението в оспорените му части, тричленен състав на съда е приел, че общинският съвет е определил по-висок размер на таксата от необходимия за покриване на материално-технически и административни разходи по предоставяне на услугата от страна на дружеството изпълнител.

Решението на административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Такса "битови отпадъци" в Димитровград и село Бодрово беше отменена частично от Административния съд в Хасково и за 2023 година, както и за 2022 година.

Възрастна жена от София е намерена и предадена на близките си от служители на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от дирекцията. 

Случаят е от вчера. Докато патрулират по автомагистрала „Струма“, служители от сектор „Пътна полиция“ забелязали дезориентирана жена, вървяща по пътното платно. На място не е било възможно да се установи самоличността , заради което е отведена във Второ районно управление в Перник.

Служителите на полицията са провели необходимите оперативно-издирвателни действия и са установили, че жената е на 79 години, от София. Жената е с деменция и се е изгубила. Незабавно е прегледана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и впоследствие е предадена на близките си, посочиха още от полицията. 

От областната дирекция в Перник казаха , че при подобен случай в края на септември т.г., за по-мал

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.