Начало Контекст Военното формирование 22 220 в Сливен чества 74 години от връчването на бойното знаме
12172
България

Военното формирование 22 220 в Сливен чества 74 години от връчването на бойното знаме

Военното формирование 22 220 в Сливен чества 74 години от връчването на бойното знаме, съобщиха от формированието.Годишнината беше отбелязана с тържествен ритуал в присъствието на областния управител Чавдар Божурски, председателя на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев, заместник-кмета Румен Иванов, архимандрит Димитрий, протосингел на Сливенската митрополия, както и ръководители на държавни структури и бивши командири на танковото поделение.

| 03 Октомври 2024, 16:26 ч.
Военното формирование 22 220 в Сливен чества 74 години от връчването на бойното знаме
Военното формирование 22 220 в Сливен чества 74 години от връчването на бойното знаме
Снимка © : Община Сливен

Военното формирование 22 220 в Сливен чества 74 години от връчването на бойното знаме, съобщиха от формированието. През 1950 г. с указ на Президиума на Народното събрание на военното формирование е зачислено бойно знаме и то добива легитимност като самостоятелна бойна част.

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Живко Живков определи като голям успех за България днешното подписване на договора, с който се създава съвместна научноизследователска лаборатория между "Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи". "За България този договор представлява потвърждаване на традиционно много доброто взаимодействие между българската и японска фирма, която е най-голямата азиатска компания за млекопреработване. Означава, че с този договор ние създадохме мост между традицията и бъдещето, мост за поколенията, защото новата лаборатория ще донесе позитиви както в науката, така и в създаването на нови иновативни, висококачествени продукти, пазейки българските традиции", каза в интервю изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум".

Договорът е за срок от десет години и предвижда създаването на нов научно-изследователски център, в който да се изследват и откриват но

Общински съвет – Неделино ще проведе извънредно заседание днес от 12:00 часа, става известно от публикуваната на сайта на Общината покана. В дневния ред са включени две точки. Първата е за предоставяне на временен безлихвен заем, необходим за авансово плащане в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.   

Втората докладна е свързана с желанието на Община Неделино да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проектно предложение по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024. Общинската администрация е подготвила проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка, като съфинансирането от Общината е в размер на 25 667,57 лв., които

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор е призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо. Това е записано в проектодекларация на ВСС, представена от представляващия Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета, на което се очаква Пленумът да реши дали да приеме хронограма за избор за председател на ВАС.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и институциите

Специализирана полицейска операция се провежда в София във връзка с рекети и изнудване, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

При акцията има задържани.

Повече информация се очаква на по-късен етап.

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Дуранкулак“, „Оряхово“ и „Никопол“ на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП &bd

Годишнината беше отбелязана с тържествен ритуал в присъствието на областния управител Чавдар Божурски, председателя на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев, заместник-кмета Румен Иванов, архимандрит Димитрий, протосингел на Сливенската митрополия, както и ръководители на държавни структури и бивши командири на танковото поделение.

Приветствия по случай годишнината поднесоха Чавдар Божурски, командирът на формированието полковник Любомир Вачев, както и полковник Атанас Георгиев от Командването на Сухопътните войски. Прочетени бяха заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители. С предметни награди бяха удостоени офицери и сержанти от формированието.

След церемонията започна празничният концерт на военнослужещи и цивилни служители на Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС).

Началото на формированието е поставено преди 76 г., когато през октомври 1948 г. в Сливен са дислоцирани три танкови дружини – от Казанлък, София и Пловдив. Със заповед на Министерството на отбраната от 1 януари 1949 г. новото танково съединение е вписано в регистрите на Българската народна армия като Трета танкова бригада, която става съществена част от Трета българска армия.

На 4 октомври ЦПС организира Ден на отворените врати" със статичен показ на въоръжение и техника, възможност за разглеждане музея на ЦПС и разположената на открито експозиция на бронирана техника.

Организирана среща за дебат от Община Добричка във връзка с подготвяния референдум по темата за ветроенергийните паркове се проведе в зала “Добрич” на областния град. Събитието започна с шествие от сградата на община Добричка, стигна до сградата на областния управител и завърши в зала “Зала Добрич”, където се събраха само хора, които са против изграждането на ветрогенератори.

Областният управител Румен Русев, инвеститорите и Българската ветроенергийна асоциация не се отзоваха на поканата за участие, отправена от кмета на Община Добричка - Соня Георгиева.

Тя сподели, че Русев е изпратил в сряда отговор, с който заявява, че поради служебни ангажименти, не може да присъства. “Основна задача като областен управител, е да спазвам върховенството на закона и да защитавам интересите на жителите на област Добрич, като провеждам държавна политика. Кат

Медицинска беседа по повод Световния ден за борба с остеопорозата ще се състои в Търговище. В открит разговор с гражданите специалист ортопед, кинезитерапевт и медицинска сестра ще изложат добре познати и малко известни факти, свързани със заболяването. Ще представят и насоки и съвети, които всеки би могъл да приложи в ежедневието си, за да остане максимално дълго подвижен и без болка, независимо от възрастта.

Домакин на информационното събитие е Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ – Търговище. Във фоайето на втория етаж на културната институция пред заинтересованите от темата граждани ще излязат ортопедът д-р Тихомир Папуров, кинезитерапевтът Весела Кръстева и медицинската сестра Елеонора Стефанова. Срещата ще бъде утре от 17:30 часа.

През 2000 г. остеопорозата бе определена от Световната здравна организация като третото социално значимо заболяване

Нова местност за отдих и спорт откриха във великотърновското село Самоводене. Тя е част от програмата на общината „Местни инициативи“, съобщиха от нейния пресцентър.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов подчерта, че проектът обединява усилията на кметството в Самоводене, Народно читалище „Извор-1873“ и местните жители. През тази година бюджетът на програмата е 650 хиляди лева, а целта е да се облагородят населените места в общината по предложение на местните общности.

В ход е проект и за мултифункционално спортно игрище в пространството около читалището, каза Панов и увери, че ще бъде осигурено финансиране. Кметът на населеното място Валентин Къндев и председателят на читалищното настоятелство Владимир Николов посочиха, че това е поредна придобивка за селото, постигната с общи усилия.

Новият кът за отдих е разположен в парк „Отец Паи

Над 20 души са задържани до момента при специализирана операция на полицията на територията на област Благоевград, съобщи на брифинг началникът на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград комисар Димитър Ичев.

Както информира, на територията на областта е в ход специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Към момента на територията на областта има изградени 35 контролно – пропускателни пункта, на които полицейски служители извършват проверка на преминаващите превозни средства. Проверени са множество адреси, за които има данни, че живеят или пребивават хора, които могат да повлияват на криминогенната обстановка на територията на Областната дирекция н

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. По-значителна средна и висока облачност ще има над северните райони. В южните части на страната в отделни котловини и поречия сутринта временно ще има намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В котловините най-ниските температури се очакват между 3° и 6°, но минималните в повечето места ще са между 6° и 11°, за София - около 6°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. Слабо ще се понижи и ще бъде около средната стойност.

Утре ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - около

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението ...
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на коет ...
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, ...
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:54 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
12172
България

Военното формирование 22 220 в Сливен чества 74 години от връчването на бойното знаме

Военното формирование 22 220 в Сливен чества 74 години от връчването на бойното знаме, съобщиха от формированието.Годишнината беше отбелязана с тържествен ритуал в присъствието на областния управител Чавдар Божурски, председателя на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев, заместник-кмета Румен Иванов, архимандрит Димитрий, протосингел на Сливенската митрополия, както и ръководители на държавни структури и бивши командири на танковото поделение.

| 03 Октомври 2024, 16:26 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Военното формирование 22 220 в Сливен чества 74 години от връчването на бойното знаме
Военното формирование 22 220 в Сливен чества 74 години от връчването на бойното знаме
Снимка © : Община Сливен

Военното формирование 22 220 в Сливен чества 74 години от връчването на бойното знаме, съобщиха от формированието. През 1950 г. с указ на Президиума на Народното събрание на военното формирование е зачислено бойно знаме и то добива легитимност като самостоятелна бойна част.

Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Живко Живков определи като голям успех за България днешното подписване на договора, с който се създава съвместна научноизследователска лаборатория между "Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи". "За България този договор представлява потвърждаване на традиционно много доброто взаимодействие между българската и японска фирма, която е най-голямата азиатска компания за млекопреработване. Означава, че с този договор ние създадохме мост между традицията и бъдещето, мост за поколенията, защото новата лаборатория ще донесе позитиви както в науката, така и в създаването на нови иновативни, висококачествени продукти, пазейки българските традиции", каза в интервю изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум".

Договорът е за срок от десет години и предвижда създаването на нов научно-изследователски център, в който да се изследват и откриват но

Общински съвет – Неделино ще проведе извънредно заседание днес от 12:00 часа, става известно от публикуваната на сайта на Общината покана. В дневния ред са включени две точки. Първата е за предоставяне на временен безлихвен заем, необходим за авансово плащане в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“.   

Втората докладна е свързана с желанието на Община Неделино да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проектно предложение по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024. Общинската администрация е подготвила проект за текущ ремонт на мултифункционална спортна площадка, като съфинансирането от Общината е в размер на 25 667,57 лв., които

Призивите да бъде спряна процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор е призив Висшият съдебен съвет (ВСС) да наруши Конституцията, което е недопустимо. Това е записано в проектодекларация на ВСС, представена от представляващия Боян Магдалинчев в началото на днешното заседание на пленума на Съвета, на което се очаква Пленумът да реши дали да приеме хронограма за избор за председател на ВАС.

Тези искания са демонстрация на правен нихилизъм и двоен стандарт. Усещането за беззаконие не трябва да се мултиплицира във всяка част от обществото, пише в документа.

Неуспехът на неслучилата се съдебна реформа не може да бъде вменен на ВСС. Съветът се третира като необходим грешник за провалянето на съдебната реформа, се посочва в проектодекларацията. С документа се отправя апел да не се минават границите на допустимото и институциите

Специализирана полицейска операция се провежда в София във връзка с рекети и изнудване, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

При акцията има задържани.

Повече информация се очаква на по-късен етап.

Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Дуранкулак“, „Оряхово“ и „Никопол“ на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП &bd

Годишнината беше отбелязана с тържествен ритуал в присъствието на областния управител Чавдар Божурски, председателя на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев, заместник-кмета Румен Иванов, архимандрит Димитрий, протосингел на Сливенската митрополия, както и ръководители на държавни структури и бивши командири на танковото поделение.

Приветствия по случай годишнината поднесоха Чавдар Божурски, командирът на формированието полковник Любомир Вачев, както и полковник Атанас Георгиев от Командването на Сухопътните войски. Прочетени бяха заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители. С предметни награди бяха удостоени офицери и сержанти от формированието.

След церемонията започна празничният концерт на военнослужещи и цивилни служители на Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС).

Началото на формированието е поставено преди 76 г., когато през октомври 1948 г. в Сливен са дислоцирани три танкови дружини – от Казанлък, София и Пловдив. Със заповед на Министерството на отбраната от 1 януари 1949 г. новото танково съединение е вписано в регистрите на Българската народна армия като Трета танкова бригада, която става съществена част от Трета българска армия.

На 4 октомври ЦПС организира Ден на отворените врати" със статичен показ на въоръжение и техника, възможност за разглеждане музея на ЦПС и разположената на открито експозиция на бронирана техника.

Организирана среща за дебат от Община Добричка във връзка с подготвяния референдум по темата за ветроенергийните паркове се проведе в зала “Добрич” на областния град. Събитието започна с шествие от сградата на община Добричка, стигна до сградата на областния управител и завърши в зала “Зала Добрич”, където се събраха само хора, които са против изграждането на ветрогенератори.

Областният управител Румен Русев, инвеститорите и Българската ветроенергийна асоциация не се отзоваха на поканата за участие, отправена от кмета на Община Добричка - Соня Георгиева.

Тя сподели, че Русев е изпратил в сряда отговор, с който заявява, че поради служебни ангажименти, не може да присъства. “Основна задача като областен управител, е да спазвам върховенството на закона и да защитавам интересите на жителите на област Добрич, като провеждам държавна политика. Кат

Медицинска беседа по повод Световния ден за борба с остеопорозата ще се състои в Търговище. В открит разговор с гражданите специалист ортопед, кинезитерапевт и медицинска сестра ще изложат добре познати и малко известни факти, свързани със заболяването. Ще представят и насоки и съвети, които всеки би могъл да приложи в ежедневието си, за да остане максимално дълго подвижен и без болка, независимо от възрастта.

Домакин на информационното събитие е Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ – Търговище. Във фоайето на втория етаж на културната институция пред заинтересованите от темата граждани ще излязат ортопедът д-р Тихомир Папуров, кинезитерапевтът Весела Кръстева и медицинската сестра Елеонора Стефанова. Срещата ще бъде утре от 17:30 часа.

През 2000 г. остеопорозата бе определена от Световната здравна организация като третото социално значимо заболяване

Нова местност за отдих и спорт откриха във великотърновското село Самоводене. Тя е част от програмата на общината „Местни инициативи“, съобщиха от нейния пресцентър.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов подчерта, че проектът обединява усилията на кметството в Самоводене, Народно читалище „Извор-1873“ и местните жители. През тази година бюджетът на програмата е 650 хиляди лева, а целта е да се облагородят населените места в общината по предложение на местните общности.

В ход е проект и за мултифункционално спортно игрище в пространството около читалището, каза Панов и увери, че ще бъде осигурено финансиране. Кметът на населеното място Валентин Къндев и председателят на читалищното настоятелство Владимир Николов посочиха, че това е поредна придобивка за селото, постигната с общи усилия.

Новият кът за отдих е разположен в парк „Отец Паи

Над 20 души са задържани до момента при специализирана операция на полицията на територията на област Благоевград, съобщи на брифинг началникът на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград комисар Димитър Ичев.

Както информира, на територията на областта е в ход специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Към момента на територията на областта има изградени 35 контролно – пропускателни пункта, на които полицейски служители извършват проверка на преминаващите превозни средства. Проверени са множество адреси, за които има данни, че живеят или пребивават хора, които могат да повлияват на криминогенната обстановка на територията на Областната дирекция н

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. По-значителна средна и висока облачност ще има над северните райони. В южните части на страната в отделни котловини и поречия сутринта временно ще има намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В котловините най-ниските температури се очакват между 3° и 6°, но минималните в повечето места ще са между 6° и 11°, за София - около 6°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. Слабо ще се понижи и ще бъде около средната стойност.

Утре ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - около

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.