Начало Местен фокус На заседанието на ЦИК беше докладвано уведомление за задържане на кандидат за народен представител
11938
България

На заседанието на ЦИК беше докладвано уведомление за задържане на кандидат за народен представител

Заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева докладва на днешното заседание на ЦИК писмо-уведомление от изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов от 3 октомври т.г. относно задържане на кандидат за народен представител в изборите, насрочени за 27 октомври.Изложена е фактическата обстановка и е посочено, че кандидатите за народни представители не могат да бъдат задържани без надлежно разрешение на ЦИК, освен при заварено тежко престъпление, и прокуратурата приема, че този случай е такъв, посочи Матева.

| 03 Октомври 2024, 16:43 ч.
На заседанието на ЦИК беше докладвано уведомление за задържане на кандидат за народен представител
На заседанието на ЦИК беше докладвано уведомление за задържане на кандидат за народен представител
Снимка © Минко Чернев / БТА

Заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева докладва на днешното заседание на ЦИК писмо-уведомление от изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов от 3 октомври т.г. относно задържане на кандидат за народен представител в изборите, насрочени за 27 октомври.

Районният съд в Дупница изпраща делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващият длъжността началник на РУ – Дупница, на Върховния касационен съд (ВКС) за определяне на друг, еднакъв по степен, съд, в който то да бъде разгледано. Производство е образувано по обвинителен акт, внесен от Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница, с който е повдигнато обвинение срещу Първан Дангов за престъпление по чл. 144, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

Всички съдии от наказателното и гражданското отделения на Районен съд – Дупница, след определянето им за докладчик чрез системата за случайно разпределение на делата, си направиха отвод или самоотвод по делото, припомниха още от пресцентъра на съда. 

В определенията си за отвод по делото съдебните състави посочват: &

Общината в Добрич организира публичен дебат с всички заинтересовани страни във връзка с провеждането на местен референдум на 27 октомври. Допитването е свързано дали жителите на общината са "за" или "против" изграждането на ветроенергийни паркове на територията й, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  

Дебатът ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, от 17:00 часа в Концертна зала „Добрич", като той ще се проведе по предварително изготвен регламент.  Според регламента всеки желаещ да участва в дискусията ще има на разположение 5 минути, за да развие своята теза, която защитава, и до 2 минути за допълнителен коментар.

Думата първо ще имат инвеститорите, а останалите изказвания ще са по реда на подадените заявки. 

Референдумът се инициира от кмета на Община-Добричка Соня Георгиева във връзка с инвестиционни предложения за изграждане на ве

Започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектора „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

Проблемът с тротинетките в Ловешка област все още не е така обострен, както на други места, каза инспекторът и припомни, че водачите на тротинетки следва да се движат на пътища и улици, на които обозначената скорост е до 50 км/час или по велоалеи.  

През август трима младежи пострадаха след пътни инциденти с електрически тротинетки в Ловешко, припомня .

Лицата до 18 годишна възраст, управляващи тротинетка, задължително трябва да носят обезопасите

През изминалата седмица в област Видин са станали 10 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с материални щети, регистрирана е и една катастрофа с пострадал. Вчера при ПТП на изхода на областния град в посока Дунавци е загинал 35-годишен мотоциклетист, съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ – Видин главен инспектор Владимир Герасимов.

От 7 до 13 октомври пътните полицаи са проверили 179 моторни превозни средства (МПС). За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 90 акта и 123 глоби по фиш, един акт - по Кодекса за застраховането, и три – по Закона за българските лични документи, допълни Герасимов. Той уточни, че издадените електронни фишове през седмицата възлизат на 98 броя, заснетите клипове за превишена скорост са 671. При проверките в региона са засечени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол, както и

Програмата за индустриалните паркове е толкова успешна, че ние сме предложили в бюджета за 2025 г. да бъдат отделени 100 милиона лева за индустриализация на България посредством специална програма за индустриализация, така че да можем да обхванем абсолютно всички компоненти на проекта. Това съобщи министърът на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов по време на посещение в Тракия икономическа зона (ТИЗ) по-рано днес. В рамките на визитата той проведе среща с инвеститори, на която бяха обсъдени възможностите за подкрепа на компании, които имат интерес да разкрият нови производства или да разширят вече изградени такива.

Министър Карадимов се запозна на място с инвестиционните проекти в ТИЗ, които са в процес на реализация с подкрепата на Министерството на иновациите и растежа чрез насърчителните мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

"Това, което е направен

Изложена е фактическата обстановка и е посочено, че кандидатите за народни представители не могат да бъдат задържани без надлежно разрешение на ЦИК, освен при заварено тежко престъпление, и прокуратурата приема, че този случай е такъв, посочи Матева. Така че по чл. 160, ал. 2 от Изборния кодекс (ИК) се изпраща само уведомление на ЦИК, че кандидатът за народен представител е задържан, разясни тя.

Според чл. 160, ал. 2 от ИК разрешение за задържане не се иска при заварено тежко престъпление, като в този случай незабавно се уведомява ЦИК.

Снощи беше задържан кандидат-депутат от коалиция "Алианс за права и свободи" и беше претърсено жилището му. Това съобщи защитникът на задържания - адвокат Йордан Киров. По думите му, кандидат-депутатът е отведен в следствения арест заради купуване на гласове. Представители на Комисията за противодействие на корупцията са иззели документи по друго производство.  

По-рано днес председателят на ДПС и водач на листите на коалиция "Алианс за права и свободи" в Бургас и Силистра Джевдет Чакъров коментира пред журналисти, че първо се извършват действията и тогава се мисли как да се процедира с имунитета на кандидатите за депутати. "Нямаме никаква информация относно статута на имунитета на Джейхан Ибрямов", добави той. По думите на Чакъров, фокус на репресивни действия е "автентичното ДПС, което участва в коалицията "Алианс за права и свободи"".

Европейският конгрес по неврохирургия, на който България за първи път е домакин, бе открит тази вечер в НДК в София.

При откриването проф. д-р Николай Габровски, председател на Българското дружество по неврохирургия, обяви, че на събитието присъстват над 1675 участници и над 370 лектори. Решихме да отидем по-далеч от фокуса върху неврохирургията и да поканим експерти по високи технологии и успешни инвеститори, посочи той. През тази сесия ще имаме възможността да се срещнем с хора, които направиха истинска революция в сферата на новите перспективи в неврохирургията, добави проф. Габровски.

Мотото на конгреса тази година е „Иновации, образование, лидерство“ – тези три стълба не само отразяват духа на нашата професия, но са и движещата сила, която ще очертае бъдещето на неврохирургията, изтъкна той.

В приветствието си към участниците председателят н

Пътнически влак, движещ се по линията Брусарци-Лом, е ударил ремарке на товарен камион, който правил маневри за паркиране до железопътен прелез на улица „Латинка“ в квартал „Момин брод“ в Лом. Произшествието е станало към 11:50 часа днес, при него няма пострадали хора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. 

Пътят от Лом за село Сталийска махала през улица „Латинка“ е бил блокиран за движение от 12:00 до 15:00 часа за извършване на оглед. По първоначални данни произшествието е станало, докато шофьорът на тежкотоварния камион се опитвал да паркира близо до прелеза, който не се охранява с бариери, а само със звукова и светлинна сигнализация. При катастрофата са нанесени материални щети на локомотива и на ремаркето на камиона. Размерът на щетите се уточнява в момента. 

От полицията в Монтана съобщиха, че подобни прои

Има нужда програмите на Българското национално радио (БНР) да се профилират, защото се създава усещане за еднаквост. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Валерий Тодоров, който е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Всяко от предаванията, ако вземем и „Хоризонт“, и „Христо Ботев“, има достатъчно изяснен свой профил, предварително зададен. Мисля, че повечето от предаванията излязоха от този профил. Започна едно еднообразие, всеки прави всичко, едно и също“, каза той по време на изслушването.

Според него се забелязва умора на традиционната аудитория. „Произтича от сходствата във форматите, от известната традиционност, която лъха от класическите медии. Разбира се, една голяма част от тях доста успешно се справят с добавеното съдържание, с новите платформи“, обясни Тодоров.

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи наградите на сдружението на към общините за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“. Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и че се включват активно в дейностите на сдружението. Отличията бяха връчени от президента Румен Радев.

Наградите са в три категории – голяма, средна и малка община. В категория „Голяма община“ бе отличена община Шумен. Наградата получи кметът проф. Христо Христов. Силвия Георгиева посочи, че общинската администрация в Шумен е изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, а над 36 представители на администрацията участват в различни комитет

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:39 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
11938
България

На заседанието на ЦИК беше докладвано уведомление за задържане на кандидат за народен представител

Заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева докладва на днешното заседание на ЦИК писмо-уведомление от изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов от 3 октомври т.г. относно задържане на кандидат за народен представител в изборите, насрочени за 27 октомври.Изложена е фактическата обстановка и е посочено, че кандидатите за народни представители не могат да бъдат задържани без надлежно разрешение на ЦИК, освен при заварено тежко престъпление, и прокуратурата приема, че този случай е такъв, посочи Матева.

| 03 Октомври 2024, 16:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
На заседанието на ЦИК беше докладвано уведомление за задържане на кандидат за народен представител
На заседанието на ЦИК беше докладвано уведомление за задържане на кандидат за народен представител
Снимка © Минко Чернев / БТА

Заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева докладва на днешното заседание на ЦИК писмо-уведомление от изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов от 3 октомври т.г. относно задържане на кандидат за народен представител в изборите, насрочени за 27 октомври.

Районният съд в Дупница изпраща делото, по което обвиняем е кметът на община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващият длъжността началник на РУ – Дупница, на Върховния касационен съд (ВКС) за определяне на друг, еднакъв по степен, съд, в който то да бъде разгледано. Производство е образувано по обвинителен акт, внесен от Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница, с който е повдигнато обвинение срещу Първан Дангов за престъпление по чл. 144, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

Всички съдии от наказателното и гражданското отделения на Районен съд – Дупница, след определянето им за докладчик чрез системата за случайно разпределение на делата, си направиха отвод или самоотвод по делото, припомниха още от пресцентъра на съда. 

В определенията си за отвод по делото съдебните състави посочват: &

Общината в Добрич организира публичен дебат с всички заинтересовани страни във връзка с провеждането на местен референдум на 27 октомври. Допитването е свързано дали жителите на общината са "за" или "против" изграждането на ветроенергийни паркове на територията й, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  

Дебатът ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, от 17:00 часа в Концертна зала „Добрич", като той ще се проведе по предварително изготвен регламент.  Според регламента всеки желаещ да участва в дискусията ще има на разположение 5 минути, за да развие своята теза, която защитава, и до 2 минути за допълнителен коментар.

Думата първо ще имат инвеститорите, а останалите изказвания ще са по реда на подадените заявки. 

Референдумът се инициира от кмета на Община-Добричка Соня Георгиева във връзка с инвестиционни предложения за изграждане на ве

Започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектора „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Акцията ще се състои в периода от 15 до 20 октомври. Ще бъдат проверявани и пешеходците за спазване правилата на движение.

Проблемът с тротинетките в Ловешка област все още не е така обострен, както на други места, каза инспекторът и припомни, че водачите на тротинетки следва да се движат на пътища и улици, на които обозначената скорост е до 50 км/час или по велоалеи.  

През август трима младежи пострадаха след пътни инциденти с електрически тротинетки в Ловешко, припомня .

Лицата до 18 годишна възраст, управляващи тротинетка, задължително трябва да носят обезопасите

През изминалата седмица в област Видин са станали 10 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с материални щети, регистрирана е и една катастрофа с пострадал. Вчера при ПТП на изхода на областния град в посока Дунавци е загинал 35-годишен мотоциклетист, съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ – Видин главен инспектор Владимир Герасимов.

От 7 до 13 октомври пътните полицаи са проверили 179 моторни превозни средства (МПС). За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 90 акта и 123 глоби по фиш, един акт - по Кодекса за застраховането, и три – по Закона за българските лични документи, допълни Герасимов. Той уточни, че издадените електронни фишове през седмицата възлизат на 98 броя, заснетите клипове за превишена скорост са 671. При проверките в региона са засечени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол, както и

Програмата за индустриалните паркове е толкова успешна, че ние сме предложили в бюджета за 2025 г. да бъдат отделени 100 милиона лева за индустриализация на България посредством специална програма за индустриализация, така че да можем да обхванем абсолютно всички компоненти на проекта. Това съобщи министърът на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов по време на посещение в Тракия икономическа зона (ТИЗ) по-рано днес. В рамките на визитата той проведе среща с инвеститори, на която бяха обсъдени възможностите за подкрепа на компании, които имат интерес да разкрият нови производства или да разширят вече изградени такива.

Министър Карадимов се запозна на място с инвестиционните проекти в ТИЗ, които са в процес на реализация с подкрепата на Министерството на иновациите и растежа чрез насърчителните мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

"Това, което е направен

Изложена е фактическата обстановка и е посочено, че кандидатите за народни представители не могат да бъдат задържани без надлежно разрешение на ЦИК, освен при заварено тежко престъпление, и прокуратурата приема, че този случай е такъв, посочи Матева. Така че по чл. 160, ал. 2 от Изборния кодекс (ИК) се изпраща само уведомление на ЦИК, че кандидатът за народен представител е задържан, разясни тя.

Според чл. 160, ал. 2 от ИК разрешение за задържане не се иска при заварено тежко престъпление, като в този случай незабавно се уведомява ЦИК.

Снощи беше задържан кандидат-депутат от коалиция "Алианс за права и свободи" и беше претърсено жилището му. Това съобщи защитникът на задържания - адвокат Йордан Киров. По думите му, кандидат-депутатът е отведен в следствения арест заради купуване на гласове. Представители на Комисията за противодействие на корупцията са иззели документи по друго производство.  

По-рано днес председателят на ДПС и водач на листите на коалиция "Алианс за права и свободи" в Бургас и Силистра Джевдет Чакъров коментира пред журналисти, че първо се извършват действията и тогава се мисли как да се процедира с имунитета на кандидатите за депутати. "Нямаме никаква информация относно статута на имунитета на Джейхан Ибрямов", добави той. По думите на Чакъров, фокус на репресивни действия е "автентичното ДПС, което участва в коалицията "Алианс за права и свободи"".

Европейският конгрес по неврохирургия, на който България за първи път е домакин, бе открит тази вечер в НДК в София.

При откриването проф. д-р Николай Габровски, председател на Българското дружество по неврохирургия, обяви, че на събитието присъстват над 1675 участници и над 370 лектори. Решихме да отидем по-далеч от фокуса върху неврохирургията и да поканим експерти по високи технологии и успешни инвеститори, посочи той. През тази сесия ще имаме възможността да се срещнем с хора, които направиха истинска революция в сферата на новите перспективи в неврохирургията, добави проф. Габровски.

Мотото на конгреса тази година е „Иновации, образование, лидерство“ – тези три стълба не само отразяват духа на нашата професия, но са и движещата сила, която ще очертае бъдещето на неврохирургията, изтъкна той.

В приветствието си към участниците председателят н

Пътнически влак, движещ се по линията Брусарци-Лом, е ударил ремарке на товарен камион, който правил маневри за паркиране до железопътен прелез на улица „Латинка“ в квартал „Момин брод“ в Лом. Произшествието е станало към 11:50 часа днес, при него няма пострадали хора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. 

Пътят от Лом за село Сталийска махала през улица „Латинка“ е бил блокиран за движение от 12:00 до 15:00 часа за извършване на оглед. По първоначални данни произшествието е станало, докато шофьорът на тежкотоварния камион се опитвал да паркира близо до прелеза, който не се охранява с бариери, а само със звукова и светлинна сигнализация. При катастрофата са нанесени материални щети на локомотива и на ремаркето на камиона. Размерът на щетите се уточнява в момента. 

От полицията в Монтана съобщиха, че подобни прои

Има нужда програмите на Българското национално радио (БНР) да се профилират, защото се създава усещане за еднаквост. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Валерий Тодоров, който е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Всяко от предаванията, ако вземем и „Хоризонт“, и „Христо Ботев“, има достатъчно изяснен свой профил, предварително зададен. Мисля, че повечето от предаванията излязоха от този профил. Започна едно еднообразие, всеки прави всичко, едно и също“, каза той по време на изслушването.

Според него се забелязва умора на традиционната аудитория. „Произтича от сходствата във форматите, от известната традиционност, която лъха от класическите медии. Разбира се, една голяма част от тях доста успешно се справят с добавеното съдържание, с новите платформи“, обясни Тодоров.

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи наградите на сдружението на към общините за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“. Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и че се включват активно в дейностите на сдружението. Отличията бяха връчени от президента Румен Радев.

Наградите са в три категории – голяма, средна и малка община. В категория „Голяма община“ бе отличена община Шумен. Наградата получи кметът проф. Христо Христов. Силвия Георгиева посочи, че общинската администрация в Шумен е изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, а над 36 представители на администрацията участват в различни комитет

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.