Начало Местен фокус Трима души са задържани, иззети са 42 кубика дърва за огрев при полицейска операция в Твърдица
11620
България

Трима души са задържани, иззети са 42 кубика дърва за огрев при полицейска операция в Твърдица

Трима души са задържани, иззети са 42 кубика дърва за огрев при специализирана полицейска операция в Твърдица, съобщи говорителят на областната полиция в Сливен Първолета Мандинска.Както съобщихме, рано тази сутрин на територията на Твърдица започна полицейска акция по противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и с предотвратяване на престъпления, свързани с битовата и конвенционалната престъпност.

| 03 Октомври 2024, 17:42 ч.
Трима души са задържани, иззети са 42 кубика дърва за огрев при полицейска операция в Твърдица
Трима души са задържани, иззети са 42 кубика дърва за огрев при полицейска операция в Твърдица
Снимка © ОД на МВР

Трима души са задържани, иззети са 42 кубика дърва за огрев при специализирана полицейска операция в Твърдица, съобщи говорителят на областната полиция в Сливен Първолета Мандинска.

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

В Ямбол започна днес кампания за събиране на опасни битови отпадъци. В мобилен пункт до сградата на Общината до 16:00 часа се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарати, живачни термометри и др.

От сутринта има желаещи, коментира служителката на пункта Марияна Тодорова. „Досега са предадени лекарства с изтекъл срок, препарати, бои, пестициди. Надяваме се да дойдат и още хора. Това са опасни отпадъци, които не трябва да се изхвърлят в контейнерите, ние ги вземаме и ги обезвреждаме“, допълни тя.

Пред пункта идват както граждани, така и служители на фирми. „За втори път предаваме тонер касети. Сега около 20 касети, а предният път много повече, защото бяха трупани с години. Тази инициатива е много добра“, коментира Радостина Атанасова, служител в строителна фирма.

Екоакцията за събиране на опасни отпадъ

За единадесета година село Коларово е домакин на Фестивала на кестена. Официалното откриване на празника, който съчетава вкусни, традиционни ястия и местен фолклор, беше днес преди обед. 

Проявата традиционно предизвиква голям интерес. Тази година на фестивала бяха подредени 42 шатри, а осем села от Подгорския район се представиха с домашно приготвени сладкиши, ястия, питки, каза Маргарита Георгиева, главен експерт към Дирекция на Природен парк „Беласица“.

Сред най-атрактивните гозби, представени днес, бяха кекс от кестени, крем от кестени, пилаф и бутчета с кестени, каза Евгени Гоцков, секретар на читалище "Яне Сандански-1952", село Коларово. 

"В подножието на планина Беласица фестивалът е една жива традиция, която трябва да запазим и предадем на бъдещите поколения", смята кметът на Коларово Евгени Мицков. 

Фестивалът е посветен

Два юбилея отбеляза с тържествена сесия тази вечер Съюзът на учените в Кърджали - 80 години Съюз на учените в България (СУБ) и 40 години Съюз на учените в Кърджали. Началото бе дадено с поздрав към присъстващите от хор "Незабравки" в родопския град.

Сред официалните гости на форума бяха почетният председател на СУБ академик Дамян Дамянов, проф. д-р Иван Маразов, областният управител на Кърджали Никола Чанев, заместник-кметът Веселина Тихомирова, проф. д-р Жени Стайкова, доц. д-р Дора Щерева, д-р Мария Спиридонова, проф. д-р Тодор Черкезов, директори на различни институции. 

За създаването на Съюза на учените в Кърджали председателят доц. д-р Дора Янчева каза, че в кърджалийския клон са членували над 100 научни сътрудници, като към днешна дата те са малко над 50. В своята лекция пред присъстващите тя разказа за това как кърджалийският клон е създаден през 1984 г. от

Както съобщихме, рано тази сутрин на територията на Твърдица започна полицейска акция по противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и с предотвратяване на престъпления, свързани с битовата и конвенционалната престъпност. На входовете на града бяха изградени контролно-пропускателни пунктове.

Образувани са четири досъдебни производства, три от които са за държане на дърва за огрев без необходимите документи за произход. Работи се по установяване на евентуална съпричастност към старите схеми за предоставяне на дърва срещу упражняване на вот.

Полицаите проверяваха също търговски обекти и заложни къщи за евентуално опрощаване на дълг или версия срещу вот. 

От началото на предизборната кампания в ОД на МВР-Сливен са постъпили два сигнала за търговия с вот, те се проверяват, няма образувани досъдебни производства, каза комисар Димитър Кикьов, началник на отдел "Охранителна полиция" към Областната дирекция на МВР - Сливен. Предстоят още полицейски операции до края на кампанията, като ще бъде проверяван всеки сигнал.

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

На 14 октомври 1971 г. председателят на Държавния съвет Тодор Живков огласява указа за създаването на Великотърновския университет и връчва символичния ключ на ректора проф. Жельо Авджиев. Събитието съвпада с организирания Международен научен симпозиум посветен на 600-годишнината на Търновската книжовна школа, чийто законен и достоен наследник е Великотърновският университет.

Като висше учебно заведение Великотърновският университет съществува от 1963 г. Неговата история се дели на два периода: от есента на 1963 г., когато започват занятията в новооткрития Висш педагогически институт „Братя Кирил и Методий“, до 13 октомври 1971 г. – деня в който се взема решение за преобразуване на института в университет и официалното обявяване на 14 октомври, и времето след това.

От 1971 до 1990 г. Университ

За липса на договори за пътна маркировка в столицата, скъпи антипаркинг колчета и предпазни парапети предупредиха на брифинг общинският съветник от ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош и Георги Георгиев, трети в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 25 МИР.

По искане на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет утре предстои извънредна сесия,на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев за проблемите с трафика в столицата. 

Договорите за пътна маркировка са изтекли през лятото, но още няма нова процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП), посочи Георгиев. В същото време, по думите му, има сключен договор за инхаус, за пряко възлагане, по силата на който значително поскъпват боята за маркировка, както и предпазни елементи.

София вече е градът на „златните колчета и парапети“ по този договор, те вече са три пъти по-скъпи, обяви Георги Георгиев, като уточни

По дело на Районна прокуратура – Видин осъдиха гражданин на Турция за незаконно пренасяне през границата на страната на парични средства в особено големи размери. Наложеното наказание е шест месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 71 616,24 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

На 15 септември т.г. в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, турският гражданин влязъл от Румъния в България с управлявания от него товарен автомобил. Водачът не е изпълнил задължението си за деклариране на парични средства в особено големи размери, пренасяни през границата на страната. Парите в размер на 154 660 британски и шотландски паунда с левова равностойност 358 081,20 лв. са открити при проверка в естествените кухини на вратата на превозното средство.

С действия

Окръжна прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа непълнолетен за умишлено убийство в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Четиринадесетгодишно момче е обвинено за това, че на 13.10.2024  г. в Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил майка си - 52-годишната Б.М. 

Обвиняемият е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Окръжна прокуратура ще внесе днес искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо момчето. 

Извършват се действия по досъдебното производство.   

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:42 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
11620
България

Трима души са задържани, иззети са 42 кубика дърва за огрев при полицейска операция в Твърдица

Трима души са задържани, иззети са 42 кубика дърва за огрев при специализирана полицейска операция в Твърдица, съобщи говорителят на областната полиция в Сливен Първолета Мандинска.Както съобщихме, рано тази сутрин на територията на Твърдица започна полицейска акция по противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и с предотвратяване на престъпления, свързани с битовата и конвенционалната престъпност.

| 03 Октомври 2024, 17:42 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Трима души са задържани, иззети са 42 кубика дърва за огрев при полицейска операция в Твърдица
Трима души са задържани, иззети са 42 кубика дърва за огрев при полицейска операция в Твърдица
Снимка © ОД на МВР

Трима души са задържани, иззети са 42 кубика дърва за огрев при специализирана полицейска операция в Твърдица, съобщи говорителят на областната полиция в Сливен Първолета Мандинска.

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

В Ямбол започна днес кампания за събиране на опасни битови отпадъци. В мобилен пункт до сградата на Общината до 16:00 часа се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарати, живачни термометри и др.

От сутринта има желаещи, коментира служителката на пункта Марияна Тодорова. „Досега са предадени лекарства с изтекъл срок, препарати, бои, пестициди. Надяваме се да дойдат и още хора. Това са опасни отпадъци, които не трябва да се изхвърлят в контейнерите, ние ги вземаме и ги обезвреждаме“, допълни тя.

Пред пункта идват както граждани, така и служители на фирми. „За втори път предаваме тонер касети. Сега около 20 касети, а предният път много повече, защото бяха трупани с години. Тази инициатива е много добра“, коментира Радостина Атанасова, служител в строителна фирма.

Екоакцията за събиране на опасни отпадъ

За единадесета година село Коларово е домакин на Фестивала на кестена. Официалното откриване на празника, който съчетава вкусни, традиционни ястия и местен фолклор, беше днес преди обед. 

Проявата традиционно предизвиква голям интерес. Тази година на фестивала бяха подредени 42 шатри, а осем села от Подгорския район се представиха с домашно приготвени сладкиши, ястия, питки, каза Маргарита Георгиева, главен експерт към Дирекция на Природен парк „Беласица“.

Сред най-атрактивните гозби, представени днес, бяха кекс от кестени, крем от кестени, пилаф и бутчета с кестени, каза Евгени Гоцков, секретар на читалище "Яне Сандански-1952", село Коларово. 

"В подножието на планина Беласица фестивалът е една жива традиция, която трябва да запазим и предадем на бъдещите поколения", смята кметът на Коларово Евгени Мицков. 

Фестивалът е посветен

Два юбилея отбеляза с тържествена сесия тази вечер Съюзът на учените в Кърджали - 80 години Съюз на учените в България (СУБ) и 40 години Съюз на учените в Кърджали. Началото бе дадено с поздрав към присъстващите от хор "Незабравки" в родопския град.

Сред официалните гости на форума бяха почетният председател на СУБ академик Дамян Дамянов, проф. д-р Иван Маразов, областният управител на Кърджали Никола Чанев, заместник-кметът Веселина Тихомирова, проф. д-р Жени Стайкова, доц. д-р Дора Щерева, д-р Мария Спиридонова, проф. д-р Тодор Черкезов, директори на различни институции. 

За създаването на Съюза на учените в Кърджали председателят доц. д-р Дора Янчева каза, че в кърджалийския клон са членували над 100 научни сътрудници, като към днешна дата те са малко над 50. В своята лекция пред присъстващите тя разказа за това как кърджалийският клон е създаден през 1984 г. от

Както съобщихме, рано тази сутрин на територията на Твърдица започна полицейска акция по противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и с предотвратяване на престъпления, свързани с битовата и конвенционалната престъпност. На входовете на града бяха изградени контролно-пропускателни пунктове.

Образувани са четири досъдебни производства, три от които са за държане на дърва за огрев без необходимите документи за произход. Работи се по установяване на евентуална съпричастност към старите схеми за предоставяне на дърва срещу упражняване на вот.

Полицаите проверяваха също търговски обекти и заложни къщи за евентуално опрощаване на дълг или версия срещу вот. 

От началото на предизборната кампания в ОД на МВР-Сливен са постъпили два сигнала за търговия с вот, те се проверяват, няма образувани досъдебни производства, каза комисар Димитър Кикьов, началник на отдел "Охранителна полиция" към Областната дирекция на МВР - Сливен. Предстоят още полицейски операции до края на кампанията, като ще бъде проверяван всеки сигнал.

Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите. Не да реагираме, не да следваме общи политики, а да ги генерираме. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като положи венец на паметна плоча в Сараево, символ на приятелството между България и Босна и Херцеговина.

"Крайно време е да извадим главите си от пясъка, да престанем да се занимаваме с нашите вътрешни семейни и провинциални крамоли и да се върнем там, където ни е мястото", посочи Радев. "В Босна и Херцеговина гледат на България като на един силен и достоен член на НАТО и на Европейския съюз – страна с демокрация, развита икономика и социално устройство. Те гледат към нас с надежда – да подкрепяме, да помагаме, да водим", отбеляза президентът. 

Той припомни, че България е първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина през 1992 г. 

"Въпросъ

На 14 октомври 1971 г. председателят на Държавния съвет Тодор Живков огласява указа за създаването на Великотърновския университет и връчва символичния ключ на ректора проф. Жельо Авджиев. Събитието съвпада с организирания Международен научен симпозиум посветен на 600-годишнината на Търновската книжовна школа, чийто законен и достоен наследник е Великотърновският университет.

Като висше учебно заведение Великотърновският университет съществува от 1963 г. Неговата история се дели на два периода: от есента на 1963 г., когато започват занятията в новооткрития Висш педагогически институт „Братя Кирил и Методий“, до 13 октомври 1971 г. – деня в който се взема решение за преобразуване на института в университет и официалното обявяване на 14 октомври, и времето след това.

От 1971 до 1990 г. Университ

За липса на договори за пътна маркировка в столицата, скъпи антипаркинг колчета и предпазни парапети предупредиха на брифинг общинският съветник от ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош и Георги Георгиев, трети в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 25 МИР.

По искане на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет утре предстои извънредна сесия,на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев за проблемите с трафика в столицата. 

Договорите за пътна маркировка са изтекли през лятото, но още няма нова процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП), посочи Георгиев. В същото време, по думите му, има сключен договор за инхаус, за пряко възлагане, по силата на който значително поскъпват боята за маркировка, както и предпазни елементи.

София вече е градът на „златните колчета и парапети“ по този договор, те вече са три пъти по-скъпи, обяви Георги Георгиев, като уточни

По дело на Районна прокуратура – Видин осъдиха гражданин на Турция за незаконно пренасяне през границата на страната на парични средства в особено големи размери. Наложеното наказание е шест месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 71 616,24 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

На 15 септември т.г. в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, турският гражданин влязъл от Румъния в България с управлявания от него товарен автомобил. Водачът не е изпълнил задължението си за деклариране на парични средства в особено големи размери, пренасяни през границата на страната. Парите в размер на 154 660 британски и шотландски паунда с левова равностойност 358 081,20 лв. са открити при проверка в естествените кухини на вратата на превозното средство.

С действия

Окръжна прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа непълнолетен за умишлено убийство в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Четиринадесетгодишно момче е обвинено за това, че на 13.10.2024  г. в Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил майка си - 52-годишната Б.М. 

Обвиняемият е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Окръжна прокуратура ще внесе днес искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо момчето. 

Извършват се действия по досъдебното производство.   

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.