Начало Местен фокус Интензивен е трафикът на гранични пунктове с Румъния и Гърция на изход за товарни автомобили
12013
България

Интензивен е трафикът на гранични пунктове с Румъния и Гърция на изход за товарни автомобили

На границата с Румъния движението е натоварено на ГКПП ``Кардам`` и ГКПП "Дуранкулак"  на изход за товарни автомобили.Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба.

| 04 Октомври 2024, 08:17 ч.
Интензивен е трафикът на гранични пунктове с Румъния и Гърция на изход за товарни автомобили
Интензивен е трафикът на гранични пунктове с Румъния и Гърция на изход за товарни автомобили
Снимка © DFA

Интензивен е трафикът на някои гранични пунктове с Румъния и Гърция, показват данните към 6:00 часа тази сутрин на Главната дирекция "Гранична полиция" на МВР.

За неправилно използване на мобилни устройства по време на движение, при прилагане на метода на констатиране по нестандартен начин, са установени 26 нарушения в Шумен през изминалата седмица, съобщи началникът на сектор “Пътна полиция" в Областната дирекция на МВР главен инспектор Веселин Георгиев, цитиран от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Съставени са 26 акта за установени административни нарушения, като на всеки един от нарушителите са отнети осем контролни точки и е наложена глоба от 50 лева, отбелязват от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. 

Оттам уточняват, че методът е приложен на натоварен участък от пътното движение - на централния шуменски булевард „Славянски“, близо до пешеходни пътеки. Пътните полицаи са следили за нарушения на шофьорите. При неправилно ползване на мобилно устройство по време на движение водачът е сп

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което започва днес в Будапеща, Унгария. Форумът се провежда в рамките на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерството на отбраната. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с изпълнението на стратегическите цели на Европейския съюз в областта на отбраната и други актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана, произтичащи от динамичната обстановка по сигурността. 

На третия ден от мероприятието, 16 октомври, началниците на отбраната ще присъстват на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение  „BRAVE WARRIOR 2024“. Въоръжените сили на Република България участват в учението с формирования от Военновъздушните сили, един транспортен самолет C-27J С

Общо 147 пътнотранспортни произшествия са станали на територията на страната от 7 до 13 октомври. Това съобщи на брифинг пред журналисти комисар Мария Ботева, заместник-началник в отдел "Пътна полиция" към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП). Загинали при тези инциденти са девет души, а ранените са 183. Спрямо предходната година през настоящата има 22 катастрофи повече, каза комисар Ботева. По думите най-голям брой катастрофи са регистрирани на територията на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) – 21, в Областната дирекция (ОД) на МВР - Варна - 16, а в ОД на МВР - Русе – 11. В София град и в Монтана при катастрофи миналата седмица са загинали по двама души, а във Видин, Враца, Ловеч, Сливен и София област по един.

По данни на комисар Ботева шофьорите на моторни превозни средства извършват най-често нарушения. От 147 катастрофи 130 са станали по в

Общо 51 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 91 сигнала за произшествия. 

С преки материални щети са възникнали 11 пожара, от които един в жилищна сграда, шест в транспортни средства и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 40 пожара, от които 18 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 14 в отпадъци и други.

Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства, два битови или промишлени инцидента и 25 за оказване на техническа помощ. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания.

При пожарите няма загинали и пострадали. 

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията. 

“Учудват ме местните властите, които имат дългогодишни проблеми, свързани с водите, но не участват по програми за обновяване на инфраструктурата. Нужно е по-отговорно отношение от тяхна страна. Има огромен проблем с безводието в страната. Проблемът не засяга само малките населени места“, каза Димитров. Той добави, че в Перник например загубите на вода надхвърлят 80 на сто, градът често се сблъсква с режим на водата, но действия не са предпр

На границата с Румъния движението е натоварено на ГКПП ``Кардам`` и ГКПП "Дуранкулак"  на изход за товарни автомобили. Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Трафикът е интензивен на ГКПП ``Кулата`` на границата с Гърция на изход за товарни автомобили. Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от "Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП „Илинден“ като алтернатива на ГКПП „Кулата“. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на ГКПП „Маказа“. За курорти в района на гр. Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границите със Сърбия, с Турция и с Република Северна Македония.

От "Гранична полиция" напомнят, че на 26 август тази година на ГКПП „Гюешево“ на границата с Република Северна Македония започна изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“.

Европейският конгрес по неврохирургия, на който България за първи път е домакин, бе открит тази вечер в НДК в София.

При откриването проф. д-р Николай Габровски, председател на Българското дружество по неврохирургия, обяви, че на събитието присъстват над 1675 участници и над 370 лектори. Решихме да отидем по-далеч от фокуса върху неврохирургията и да поканим експерти по високи технологии и успешни инвеститори, посочи той. През тази сесия ще имаме възможността да се срещнем с хора, които направиха истинска революция в сферата на новите перспективи в неврохирургията, добави проф. Габровски.

Мотото на конгреса тази година е „Иновации, образование, лидерство“ – тези три стълба не само отразяват духа на нашата професия, но са и движещата сила, която ще очертае бъдещето на неврохирургията, изтъкна той.

В приветствието си към участниците председателят н

"Уиз Еър" (Wizz Air) временно преустановява всички свои полети от и до Тел Авив до 14 януари 2025 г. включително, поради текущата ситуация в региона, съобщиха от авиопревозвача. 

"Авиокомпанията искрено се извинява на своите пътници за причиненото неудобство, но текущите извънредни обстоятелства са напълно извън нейния контрол. Засегнатите пътници могат да изберат пълно възстановяване на сумата в WIZZ кредити или чрез оригиналния метод на плащане, както и безплатни възможности за промяна на полета. Клиентите, които са направили резервациите си чрез онлайн туристически агенции или други посредници, следва да се свържат с тях за възстановяване на заплатената сума или промяна на полет", посочват от "Уиз Еър". 

Редица авиокомпании в различни държави обявиха, че спират полетите си до Тел Авив и Бейрут.

В името на паметта на пилотите, няма да си позволя да коментирам нещо, което не съм видяла като доклад. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в отговор на въпрос за доклада на Министерство на отбраната (МО) във връзка с трагичния инцидент на "Граф Игнатиево", при който загинаха двама пилоти. 

Вицепрезидентът посочи, че достатъчно се е злоупотребило с катастрофата. За трагедията се изказаха хора, която нямаха никакво понятие нито от полети, нито от отбрана, нито от самолети. Достатъчно злоупотребиха с тази катастрофа и няма да си позволя под никаква форма да се наредя в този списък. Мога да имам мнение, тогава когато видя първо какво изнася Министерство на отбраната, второ да получим възможно повече информация и трето да видим кой реално носи отговорността за това, което се случи, заяви Йотова. 

Относно попълването състава на Конституционния с

Разград събра близо 130 състезатели от цялата страна за Държавното първенство по брейк. Надпреварата беше организирана от разградския клуб по брейк Shadows Crew, Българската брейк федерация с подкрепата на община Разград и спонсори. Състезателите демонстрираха уменията си на сцената на Общинския културен център. Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. Имаше и демонстративен батъл между двата национални отбора – на България и на Германия. Организаторите на първенството уточниха, че немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни. 

Най-добрите в шампионата получиха медали и грамоти късно снощи след финалите. Победителите в отделните възрастови групи и стилове бяха оценявани от международно жури.

Домакините от Shadows Crew спечелиха четири индивидуални отличия. Андреана Маринова бе отличена със златен медал, Ми

Обучение на социални работници, психолози, кариерни консултанти за подхода „#Мога сама“ организира във Враца неправителствената организация (НПО) Фондация „Emprove“. Обучението се провежда в Младежки център – Враца и е част от национално турне, насочено към хора от подкрепящите професии, които работят с жени, попаднали във връзки с насилие или излезли от такива, разказа Анелия Митова, един от авторите на подхода и лектор във фондацията.

„Ние ги наричаме жените-survivors и целта ни е да ги овластим и да им помогнем да си стъпят отново на краката, да започнат едни нов живот, след като са излезли от тази връзка.“ По думите похватът „Мога сама“ е наръчник от техники и методи как да вдъхват увереност в тези жени, как те да определят силните си страни, как да си намерят работа, на какви ресурси могат да разчитат в общността, да

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, ...
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на срещ ...
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник. Потребителите на услугата подариха на своите общопрактикуващи ле ...
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
От понеделник, 21 октомври, ще бъде затворено северното платно на пътя Варна – Златни пясъци в района от Ботаническата градина до Евксиноград, съобщиха от Община Варна. Движе ...
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Тикер в 14:30 ч.
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навече ...
Начало Местен фокус
12013
България

Интензивен е трафикът на гранични пунктове с Румъния и Гърция на изход за товарни автомобили

На границата с Румъния движението е натоварено на ГКПП ``Кардам`` и ГКПП "Дуранкулак"  на изход за товарни автомобили.Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба.

| 04 Октомври 2024, 08:17 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Интензивен е трафикът на гранични пунктове с Румъния и Гърция на изход за товарни автомобили
Интензивен е трафикът на гранични пунктове с Румъния и Гърция на изход за товарни автомобили
Снимка © DFA

Интензивен е трафикът на някои гранични пунктове с Румъния и Гърция, показват данните към 6:00 часа тази сутрин на Главната дирекция "Гранична полиция" на МВР.

За неправилно използване на мобилни устройства по време на движение, при прилагане на метода на констатиране по нестандартен начин, са установени 26 нарушения в Шумен през изминалата седмица, съобщи началникът на сектор “Пътна полиция" в Областната дирекция на МВР главен инспектор Веселин Георгиев, цитиран от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Съставени са 26 акта за установени административни нарушения, като на всеки един от нарушителите са отнети осем контролни точки и е наложена глоба от 50 лева, отбелязват от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. 

Оттам уточняват, че методът е приложен на натоварен участък от пътното движение - на централния шуменски булевард „Славянски“, близо до пешеходни пътеки. Пътните полицаи са следили за нарушения на шофьорите. При неправилно ползване на мобилно устройство по време на движение водачът е сп

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което започва днес в Будапеща, Унгария. Форумът се провежда в рамките на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерството на отбраната. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с изпълнението на стратегическите цели на Европейския съюз в областта на отбраната и други актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана, произтичащи от динамичната обстановка по сигурността. 

На третия ден от мероприятието, 16 октомври, началниците на отбраната ще присъстват на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение  „BRAVE WARRIOR 2024“. Въоръжените сили на Република България участват в учението с формирования от Военновъздушните сили, един транспортен самолет C-27J С

Общо 147 пътнотранспортни произшествия са станали на територията на страната от 7 до 13 октомври. Това съобщи на брифинг пред журналисти комисар Мария Ботева, заместник-началник в отдел "Пътна полиция" към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП). Загинали при тези инциденти са девет души, а ранените са 183. Спрямо предходната година през настоящата има 22 катастрофи повече, каза комисар Ботева. По думите най-голям брой катастрофи са регистрирани на територията на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) – 21, в Областната дирекция (ОД) на МВР - Варна - 16, а в ОД на МВР - Русе – 11. В София град и в Монтана при катастрофи миналата седмица са загинали по двама души, а във Видин, Враца, Ловеч, Сливен и София област по един.

По данни на комисар Ботева шофьорите на моторни превозни средства извършват най-често нарушения. От 147 катастрофи 130 са станали по в

Общо 51 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 91 сигнала за произшествия. 

С преки материални щети са възникнали 11 пожара, от които един в жилищна сграда, шест в транспортни средства и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 40 пожара, от които 18 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 14 в отпадъци и други.

Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства, два битови или промишлени инцидента и 25 за оказване на техническа помощ. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания.

При пожарите няма загинали и пострадали. 

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията. 

“Учудват ме местните властите, които имат дългогодишни проблеми, свързани с водите, но не участват по програми за обновяване на инфраструктурата. Нужно е по-отговорно отношение от тяхна страна. Има огромен проблем с безводието в страната. Проблемът не засяга само малките населени места“, каза Димитров. Той добави, че в Перник например загубите на вода надхвърлят 80 на сто, градът често се сблъсква с режим на водата, но действия не са предпр

На границата с Румъния движението е натоварено на ГКПП ``Кардам`` и ГКПП "Дуранкулак"  на изход за товарни автомобили. Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Трафикът е интензивен на ГКПП ``Кулата`` на границата с Гърция на изход за товарни автомобили. Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от "Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП „Илинден“ като алтернатива на ГКПП „Кулата“. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на ГКПП „Маказа“. За курорти в района на гр. Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границите със Сърбия, с Турция и с Република Северна Македония.

От "Гранична полиция" напомнят, че на 26 август тази година на ГКПП „Гюешево“ на границата с Република Северна Македония започна изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“.

Европейският конгрес по неврохирургия, на който България за първи път е домакин, бе открит тази вечер в НДК в София.

При откриването проф. д-р Николай Габровски, председател на Българското дружество по неврохирургия, обяви, че на събитието присъстват над 1675 участници и над 370 лектори. Решихме да отидем по-далеч от фокуса върху неврохирургията и да поканим експерти по високи технологии и успешни инвеститори, посочи той. През тази сесия ще имаме възможността да се срещнем с хора, които направиха истинска революция в сферата на новите перспективи в неврохирургията, добави проф. Габровски.

Мотото на конгреса тази година е „Иновации, образование, лидерство“ – тези три стълба не само отразяват духа на нашата професия, но са и движещата сила, която ще очертае бъдещето на неврохирургията, изтъкна той.

В приветствието си към участниците председателят н

"Уиз Еър" (Wizz Air) временно преустановява всички свои полети от и до Тел Авив до 14 януари 2025 г. включително, поради текущата ситуация в региона, съобщиха от авиопревозвача. 

"Авиокомпанията искрено се извинява на своите пътници за причиненото неудобство, но текущите извънредни обстоятелства са напълно извън нейния контрол. Засегнатите пътници могат да изберат пълно възстановяване на сумата в WIZZ кредити или чрез оригиналния метод на плащане, както и безплатни възможности за промяна на полета. Клиентите, които са направили резервациите си чрез онлайн туристически агенции или други посредници, следва да се свържат с тях за възстановяване на заплатената сума или промяна на полет", посочват от "Уиз Еър". 

Редица авиокомпании в различни държави обявиха, че спират полетите си до Тел Авив и Бейрут.

В името на паметта на пилотите, няма да си позволя да коментирам нещо, което не съм видяла като доклад. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в отговор на въпрос за доклада на Министерство на отбраната (МО) във връзка с трагичния инцидент на "Граф Игнатиево", при който загинаха двама пилоти. 

Вицепрезидентът посочи, че достатъчно се е злоупотребило с катастрофата. За трагедията се изказаха хора, която нямаха никакво понятие нито от полети, нито от отбрана, нито от самолети. Достатъчно злоупотребиха с тази катастрофа и няма да си позволя под никаква форма да се наредя в този списък. Мога да имам мнение, тогава когато видя първо какво изнася Министерство на отбраната, второ да получим възможно повече информация и трето да видим кой реално носи отговорността за това, което се случи, заяви Йотова. 

Относно попълването състава на Конституционния с

Разград събра близо 130 състезатели от цялата страна за Държавното първенство по брейк. Надпреварата беше организирана от разградския клуб по брейк Shadows Crew, Българската брейк федерация с подкрепата на община Разград и спонсори. Състезателите демонстрираха уменията си на сцената на Общинския културен център. Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. Имаше и демонстративен батъл между двата национални отбора – на България и на Германия. Организаторите на първенството уточниха, че немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни. 

Най-добрите в шампионата получиха медали и грамоти късно снощи след финалите. Победителите в отделните възрастови групи и стилове бяха оценявани от международно жури.

Домакините от Shadows Crew спечелиха четири индивидуални отличия. Андреана Маринова бе отличена със златен медал, Ми

Обучение на социални работници, психолози, кариерни консултанти за подхода „#Мога сама“ организира във Враца неправителствената организация (НПО) Фондация „Emprove“. Обучението се провежда в Младежки център – Враца и е част от национално турне, насочено към хора от подкрепящите професии, които работят с жени, попаднали във връзки с насилие или излезли от такива, разказа Анелия Митова, един от авторите на подхода и лектор във фондацията.

„Ние ги наричаме жените-survivors и целта ни е да ги овластим и да им помогнем да си стъпят отново на краката, да започнат едни нов живот, след като са излезли от тази връзка.“ По думите похватът „Мога сама“ е наръчник от техники и методи как да вдъхват увереност в тези жени, как те да определят силните си страни, как да си намерят работа, на какви ресурси могат да разчитат в общността, да

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Младежи от Комплекса за социално развитие в Търговище поздравиха лекари в навечерието на професионалния им празник
В детайли
От понеделник ще бъде затворен за движение участък по пътя Варна – Златни пясъци
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.