Начало Контекст Жители на сливенското село Крушаре предупредиха, че ще блокират пътища заради честите аварии на водопреносната мрежа
11913
България

Жители на сливенското село Крушаре предупредиха, че ще блокират пътища заради честите аварии на водопреносната мрежа

Жители на сливенското село Крушаре предупредиха, че ще блокират пътища заради честите аварии на водопреносната мрежа. Те поставиха такъв ултиматум днес на среща с кмета на община Сливен Стефан Радев и управителя на ВиК - Сливен инж. Пламен Трифонов.Те настояха в най-кратък срок да се изработи проект за подмяна на водопреносната мрежа в селото, която е от 1962 година.

| 04 Октомври 2024, 12:54 ч.
Жители на сливенското село Крушаре предупредиха, че ще блокират пътища заради честите аварии на водопреносната мрежа
Жители на сливенското село Крушаре предупредиха, че ще блокират пътища заради честите аварии на водопреносната мрежа
Снимка © кореспонент на БТА в Сливен Велина Василева

Жители на сливенското село Крушаре предупредиха, че ще блокират пътища заради честите аварии на водопреносната мрежа. Те поставиха такъв ултиматум днес на среща с кмета на община Сливен Стефан Радев и управителя на ВиК - Сливен инж. Пламен Трифонов.

Жена на 88 години е станала жертва на измама в Чирпан, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Стара Загора. Тя е дала сумата от 400 лева на непознат мъж, който е влязъл в дома и е заявил, че е изпратен от сина да достави дърва за огрев.

След като е платила сумата, жената се свързала със сина си и разбрала, че той не е поръчвал дърва, уточниха от полицията. Сигнал в полицията в Чирпан е подаден вчера, образувано е досъдебно производство за измама. 

Вчера съдът в Гълъбово осъди мъж на 49 години на година и половина затвор за телефонна измама на 83-годишна жена. 

Изложението на услуги, технологии, машини и оборудване за дейности на общините - Общинско Експо беше открито пред зала "Перуника" в курортния комплекс "Албена”.

Председателят на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Даниел Панов отправи приветствие към присъстващите гости. Той заяви, че с всяка година Общинското експо се увеличава. "Броят на нашите изложители е над 60", добави той.

Президентът Румен Радев ще участва в откриването на срещата на местните власти от 16:00 часа в зала "Перуника".

В пленарната сесия в конферентната зала „Перуника" ще участват служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, служебните министри на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и на иновациите и растежа Росен Карадимов, Лозана Василева - заместник-министър на земеделието и храните, както и евродепутатъ

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Инвестицията е по различни финансови механизми и включва изграждането на нови мостови съоръжения над река Янтра, рехабилитация на повече от 8 км улици, тротоари, ново осветление, предпазни съоръжения, хоризонтална и вертикална маркировка.  

С мостовите съоръжения се създават нови пътни връзки – между ул. „Сливница“ и кв. „Света гора“ и ул. „Св. Климент Охридски“, с което се разрешава дългогодишният проблем с аварийното състояние на стария т.нар Бейски мост. Втората връзка е подножието на Лобната скала на крепостта "Царевец" и с него с

Възобновяемата енергия, топлоизолационните материали и геотермалната енергия ще подобрят качеството на живот. Това беше основната теза на експерти по време на семинар от програмата на конкурса “ЕкоОбщина”. Конкурсът е инициатива на френското посолство и на Френския институт в България, който има за цел да отличи усилията на местните власти за подобряване на качеството на живот на гражданите чрез насърчаване на устойчиво градско развитие.

В дискусията се включиха и представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), екологичното сдружение „За Земята“, Центъра за енергийна ефективност - ЕнЕфект и Асоциацията на еколозите от общините в България. 

Директорът на Френския институт Люк Леви откри дискусията, като посо

При специализирана полицейска акция във видинския квартал „Нов път“ до момента са задържани трима души, единият от които - за престъпления за купуване и продаване на гласове, съобщи пред журналисти началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР – Видин комисар Мартин Марков.

По думите му при извършване на процесуално-следствени действия на територията на частен адрес в квартала са установени списъци на лица. Случаят е докладван на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Видин и е образувано досъдебно производство. Под ръководството на Районната прокуратура в момента от разследващи полицаи от областната дирекция се провеждат действия по установяване на други лица, свързани с престъпленията по купуването и продаването на гласове, допълни комисар Марков. И уточни, че останалите двама души са задържани за други престъпления, но всич

Хората заявиха, че възнамеряват да се обединят с жители на съседни села, където имат сходни проблеми, и така да привлекат вниманието на централната власт, която, според тях, нехае за проблемите на малките населени места.

Те настояха в най-кратък срок да се изработи проект за подмяна на водопреносната мрежа в селото, която е от 1962 година. Високото налягане е причина за честите проблеми с тръбите от остарялата ВиК мрежа. Авариите там са всекидневни, като освен че хората нямат вода, разкопаването на улиците и разрушената пътна инфраструктура затруднява движението в селото и поврежда автомобилите им. Само преди дни авария е наводнила гробищата в селото с чиста питейна вода. Според тях това, докато други райони на страната страдат от безводие, е престъпление.

Кметът на Сливен Стефан Радев обясни, че към момента няма възможност да се започне рехабилитация на мрежата, защото това е ангажимент на водното дружество, а бизнес планът им за годината предвижда 250 хиляди лева за цялата област. Той каза, че заедно с ВиК са намерили решение на проблема чрез монтирането на регулатор на налягането на водата. Управителят на дружеството инж. Пламен Трифонов посочи, че до седмица - две той ще бъде монтиран. Радев допълни, че ще потърсят съдействие от водното дружество в Ямбол за бързото отстраняване на повечето аварии за кратък срок от време.

Представителите на инициативния комитет от Крушаре по темата за проблема с водоподаването попитаха сливенския кмет за негово предизборно обещание, свързано с решение на проблема с остарялата ВиК - мрежа. Те категорично отхвърлиха поставянето на регулатор на налягането като временно решение и настояха за нова водопреносна мрежа.

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва днес в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и Европейският съюз. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретни ползи на гражданите в региона. Основната идея на инициативата е да подпомага процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани, като дейността на процеса

Искаме да продължим това, което правим през последните три години, каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев в Пазарджик. Според него трябва да има баланс между инвестиции в хората и инвестиции в инфраструктурата. Той посочи, че през 2023 г. 46 хиляди човека са се върнали в България. "Ако още 3-4 години запазим тези политики, минималната заплата ще стане 1000 евро, средната - 2000 евро, ще имаме модерни болници и качествено образование. Но това не става магически. Изисква хората да излязат да гласуват и да кажат, че искат да се развиват по този път, защото това, което ще получим магически, е постна пица и бухалки. Много е трудно- и ние, и гражданите са уморени, но трябва да се преборим да продължим в тази посока", добави Василев.  

По думите му десет милиарда са блокирани заради три антикорупцинни закона. Ако ни питат защо падна правителството, то

По дело на Районна прокуратура – Видин осъдиха гражданин на Турция за незаконно пренасяне през границата на страната на парични средства в особено големи размери. Наложеното наказание е шест месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 71 616,24 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

На 15 септември т.г. в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, турският гражданин влязъл от Румъния в България с управлявания от него товарен автомобил. Водачът не е изпълнил задължението си за деклариране на парични средства в особено големи размери, пренасяни през границата на страната. Парите в размер на 154 660 британски и шотландски паунда с левова равностойност 358 081,20 лв. са открити при проверка в естествените кухини на вратата на превозното средство.

С действия

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

Жителите на община Пазарджик активно се включиха в националната кампания "Капачки за бъдеще" в подкрепа на детското здравеопазване. 

Партньори на инициативата са Община Пазарджик, Клуб за бъдеще - Пазарджик и неправителствени организации.

Дори и след обявения краен час на кампанията имаше чакащи, за да предадат пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, разказаха организаторите. Те коментираха, че каузата привлича все повече хора и партньори, което ще позволи разширяване на обхвата на благотворителната мисия. Кампанията подпомага и екологичното възпитание не само на децата, но и на възрастните, давайки пример как отпадъкът може да се превърне в ресурс и да послужи за правене на добро, каза Иванина Тодорова, която заедно с 5-годишната си дъщеря също предадоха капачки.

Благодарение на инициативата досега са осигурени кувьози за неонатологични отделения на болниц

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:49 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
11913
България

Жители на сливенското село Крушаре предупредиха, че ще блокират пътища заради честите аварии на водопреносната мрежа

Жители на сливенското село Крушаре предупредиха, че ще блокират пътища заради честите аварии на водопреносната мрежа. Те поставиха такъв ултиматум днес на среща с кмета на община Сливен Стефан Радев и управителя на ВиК - Сливен инж. Пламен Трифонов.Те настояха в най-кратък срок да се изработи проект за подмяна на водопреносната мрежа в селото, която е от 1962 година.

| 04 Октомври 2024, 12:54 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Жители на сливенското село Крушаре предупредиха, че ще блокират пътища заради честите аварии на водопреносната мрежа
Жители на сливенското село Крушаре предупредиха, че ще блокират пътища заради честите аварии на водопреносната мрежа
Снимка © кореспонент на БТА в Сливен Велина Василева

Жители на сливенското село Крушаре предупредиха, че ще блокират пътища заради честите аварии на водопреносната мрежа. Те поставиха такъв ултиматум днес на среща с кмета на община Сливен Стефан Радев и управителя на ВиК - Сливен инж. Пламен Трифонов.

Жена на 88 години е станала жертва на измама в Чирпан, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Стара Загора. Тя е дала сумата от 400 лева на непознат мъж, който е влязъл в дома и е заявил, че е изпратен от сина да достави дърва за огрев.

След като е платила сумата, жената се свързала със сина си и разбрала, че той не е поръчвал дърва, уточниха от полицията. Сигнал в полицията в Чирпан е подаден вчера, образувано е досъдебно производство за измама. 

Вчера съдът в Гълъбово осъди мъж на 49 години на година и половина затвор за телефонна измама на 83-годишна жена. 

Изложението на услуги, технологии, машини и оборудване за дейности на общините - Общинско Експо беше открито пред зала "Перуника" в курортния комплекс "Албена”.

Председателят на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Даниел Панов отправи приветствие към присъстващите гости. Той заяви, че с всяка година Общинското експо се увеличава. "Броят на нашите изложители е над 60", добави той.

Президентът Румен Радев ще участва в откриването на срещата на местните власти от 16:00 часа в зала "Перуника".

В пленарната сесия в конферентната зала „Перуника" ще участват служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, служебните министри на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и на иновациите и растежа Росен Карадимов, Лозана Василева - заместник-министър на земеделието и храните, както и евродепутатъ

Обновява се инфраструктурата в североизточната част на Велико Търново, съобщиха от общинската администрация. По този начин се подобрява качеството на живот в кварталите „Асенов“, „Света гора“ и в района на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Инвестицията е по различни финансови механизми и включва изграждането на нови мостови съоръжения над река Янтра, рехабилитация на повече от 8 км улици, тротоари, ново осветление, предпазни съоръжения, хоризонтална и вертикална маркировка.  

С мостовите съоръжения се създават нови пътни връзки – между ул. „Сливница“ и кв. „Света гора“ и ул. „Св. Климент Охридски“, с което се разрешава дългогодишният проблем с аварийното състояние на стария т.нар Бейски мост. Втората връзка е подножието на Лобната скала на крепостта "Царевец" и с него с

Възобновяемата енергия, топлоизолационните материали и геотермалната енергия ще подобрят качеството на живот. Това беше основната теза на експерти по време на семинар от програмата на конкурса “ЕкоОбщина”. Конкурсът е инициатива на френското посолство и на Френския институт в България, който има за цел да отличи усилията на местните власти за подобряване на качеството на живот на гражданите чрез насърчаване на устойчиво градско развитие.

В дискусията се включиха и представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), екологичното сдружение „За Земята“, Центъра за енергийна ефективност - ЕнЕфект и Асоциацията на еколозите от общините в България. 

Директорът на Френския институт Люк Леви откри дискусията, като посо

При специализирана полицейска акция във видинския квартал „Нов път“ до момента са задържани трима души, единият от които - за престъпления за купуване и продаване на гласове, съобщи пред журналисти началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР – Видин комисар Мартин Марков.

По думите му при извършване на процесуално-следствени действия на територията на частен адрес в квартала са установени списъци на лица. Случаят е докладван на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Видин и е образувано досъдебно производство. Под ръководството на Районната прокуратура в момента от разследващи полицаи от областната дирекция се провеждат действия по установяване на други лица, свързани с престъпленията по купуването и продаването на гласове, допълни комисар Марков. И уточни, че останалите двама души са задържани за други престъпления, но всич

Хората заявиха, че възнамеряват да се обединят с жители на съседни села, където имат сходни проблеми, и така да привлекат вниманието на централната власт, която, според тях, нехае за проблемите на малките населени места.

Те настояха в най-кратък срок да се изработи проект за подмяна на водопреносната мрежа в селото, която е от 1962 година. Високото налягане е причина за честите проблеми с тръбите от остарялата ВиК мрежа. Авариите там са всекидневни, като освен че хората нямат вода, разкопаването на улиците и разрушената пътна инфраструктура затруднява движението в селото и поврежда автомобилите им. Само преди дни авария е наводнила гробищата в селото с чиста питейна вода. Според тях това, докато други райони на страната страдат от безводие, е престъпление.

Кметът на Сливен Стефан Радев обясни, че към момента няма възможност да се започне рехабилитация на мрежата, защото това е ангажимент на водното дружество, а бизнес планът им за годината предвижда 250 хиляди лева за цялата област. Той каза, че заедно с ВиК са намерили решение на проблема чрез монтирането на регулатор на налягането на водата. Управителят на дружеството инж. Пламен Трифонов посочи, че до седмица - две той ще бъде монтиран. Радев допълни, че ще потърсят съдействие от водното дружество в Ямбол за бързото отстраняване на повечето аварии за кратък срок от време.

Представителите на инициативния комитет от Крушаре по темата за проблема с водоподаването попитаха сливенския кмет за негово предизборно обещание, свързано с решение на проблема с остарялата ВиК - мрежа. Те категорично отхвърлиха поставянето на регулатор на налягането като временно решение и настояха за нова водопреносна мрежа.

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва днес в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и Европейският съюз. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретни ползи на гражданите в региона. Основната идея на инициативата е да подпомага процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани, като дейността на процеса

Искаме да продължим това, което правим през последните три години, каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев в Пазарджик. Според него трябва да има баланс между инвестиции в хората и инвестиции в инфраструктурата. Той посочи, че през 2023 г. 46 хиляди човека са се върнали в България. "Ако още 3-4 години запазим тези политики, минималната заплата ще стане 1000 евро, средната - 2000 евро, ще имаме модерни болници и качествено образование. Но това не става магически. Изисква хората да излязат да гласуват и да кажат, че искат да се развиват по този път, защото това, което ще получим магически, е постна пица и бухалки. Много е трудно- и ние, и гражданите са уморени, но трябва да се преборим да продължим в тази посока", добави Василев.  

По думите му десет милиарда са блокирани заради три антикорупцинни закона. Ако ни питат защо падна правителството, то

По дело на Районна прокуратура – Видин осъдиха гражданин на Турция за незаконно пренасяне през границата на страната на парични средства в особено големи размери. Наложеното наказание е шест месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 71 616,24 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

На 15 септември т.г. в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, турският гражданин влязъл от Румъния в България с управлявания от него товарен автомобил. Водачът не е изпълнил задължението си за деклариране на парични средства в особено големи размери, пренасяни през границата на страната. Парите в размер на 154 660 британски и шотландски паунда с левова равностойност 358 081,20 лв. са открити при проверка в естествените кухини на вратата на превозното средство.

С действия

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

Жителите на община Пазарджик активно се включиха в националната кампания "Капачки за бъдеще" в подкрепа на детското здравеопазване. 

Партньори на инициативата са Община Пазарджик, Клуб за бъдеще - Пазарджик и неправителствени организации.

Дори и след обявения краен час на кампанията имаше чакащи, за да предадат пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, разказаха организаторите. Те коментираха, че каузата привлича все повече хора и партньори, което ще позволи разширяване на обхвата на благотворителната мисия. Кампанията подпомага и екологичното възпитание не само на децата, но и на възрастните, давайки пример как отпадъкът може да се превърне в ресурс и да послужи за правене на добро, каза Иванина Тодорова, която заедно с 5-годишната си дъщеря също предадоха капачки.

Благодарение на инициативата досега са осигурени кувьози за неонатологични отделения на болниц

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.