Начало Местен фокус „Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“ започна с участие на 50 майстори и творци от цяла България
12322
България

„Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“ започна с участие на 50 майстори и творци от цяла България

Петото издание на „Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“ стартира днес на площад “Свобода” в града и ще продължи до 6 октомври.Тази година събитието събира около 50 майстори и творци от цяла България.

| 04 Октомври 2024, 13:25 ч.
„Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“ започна с участие на 50 майстори и творци от цяла България
„Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“ започна с участие на 50 майстори и творци от цяла България
Снимка © БТА

Петото издание на „Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“ стартира днес на площад “Свобода” в града и ще продължи до 6 октомври. Тази година събитието събира около 50 майстори и творци от цяла България. То има за цел да предостави възможност на посетителите за среща с традиционните български занаяти.

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Неправоспособен и дрогиран шофьор катастрофира на пътя между селата Вазово и Райнино край Исперих, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 13:00 часа вчера в Районното управление на Исперих.

На пътя между селата Вазово и Райнино автомобил „Опел Комбо“, шофиран от неправоспособен 32-годишен мъж, се преобръща вдясно извън пътното платно. Пробата на водача с Drug Test 5000 е отчела резултат, положителен на канабис. При последвало претърсване на шофьора е намерена 1,1 грама суха тревиста маса, която при тестване е реагирала положително на марихуана. По случая е започнало бързо производство, посочи Георгиева. 

Миналата седмица в разградското село Ушинци 27-годишен водач от Разград също бе установен да шофира под въздействие на наркотични вещества.

До момента целева помощ за отопление е отпусната на 14 354 домакинства от област Враца, посочват от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Враца (РДСП) в отговор на запитване на . Оттам допълват, че за миналата година в областта са били подпомогнати общо 14 845 семейства. 

„На този етап са подадени над 17 000 заявления, но една част от тях са отказани, тъй като средномесечният доход на семейството е надвишил диференцирания доход за отопление“, уточни директорът на РДСП – Враца Мария Търнавска. Отпусканата сума от държавата е в размер на 553, 75 лева и се изплаща наведнъж за целия отоплителен сезон, добави още Търнавска. 

До 31 октомври се приемат заявления за енергийните помощи за отопление. Приемът започна на 1 юли. Заявления се подават в дирекциите „Социално подпомагане", чрез лицензиран пощенски оператор, вклю

Инициатива за изграждане на тактилни карти в подкрепа на хората с увредено зрение за публични сгради и обекти започва столичният район "Средец", съобщи кметът на район "Средец" Трайчо Трайков по повод Международния ден на белия бастун – 15 октомври.

Проектът има за цел да подобри достъпността на градската среда за хора с увредено зрение, като им осигури възможност за по-лесно и безопасно ориентиране в пространствата. Тактилните карти са релефни карти, специално проектирани за хора с нарушено зрение, които позволяват ориентиране чрез докосване, обясни районният кмет.

Трайков очаква изграждането на тактилните карти да започне до две-три седмици, като първите инсталации ще бъдат завършени до края на годината. Средствата за първите две-три тактилни карти са осигурени от дарители, като един брой струва около 700-800 лева, ка Трайков. Идеята е тактилни карти да бъдат по

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

Заместник-кметът на Добрич – Владимир Трендафилов даде официален старт на събитието, като пожела успех на всички участници и благодари на организаторите.

Председателят на фондация “Добруджа, история, традиции, култура” и организатор Пепа Рашева сподели, че тази година за първи път се провежда конкурсът “Млад творец”. Изделията, направени от деца, ще може да се разгледат в подготвена изложба на площада. А на 5 октомври ще бъдат обявени победителите.

Майсторите и творците бяха посрещнати с парче питка и музикално изпълнение на "Трио гайди" от Средно училище “Св. Климент Охридски” в Добрич.

Фестивалът тази година включва изложение на художествени и традиционни занаяти, приложни и изобразителни изкуства, Алея на вкусовете. Посетителите ще могат да видят демонстрации на топене стъкло, изработка на цървули и аксесоари, художествена обработка на желязо, бродерии и дърворезба.

В рамките на събитието ще се проведе образователен модул „Опознай пчелите, опознай бъдещето“, който ще включи демонстрация на педагогичен кошер и интерактивни игри, насочени към опазване на пчелите и важността им за екосистемата.

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали трима души.

От началото на месеца са станали 319 катастрофи с 23 жертви и 389 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5730 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 362-ма човека, а пострадалите са 7210.

При сравнение с реалните данни за загинали през същия период на 2023 г., се отчитат 67 по-малко загинали участници в движението през 2024 г., съобщават още от МВР.

Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) към Търговищката болница отбелязва 50 години. В структурата на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Търговище ОАИЛ е основно звено, осигуряващо лечение на всички пациенти с тежки нарушения в жизнените функции, независимо от характера на основното им заболяване. Осъществява денонощна готовност и провеждане на съвременно обезболяване на хирургически интервенции и болезнени процедури, както и интензивно лечение на тежко болни и болни след разширени оперативни интервенции. Това каза изпълнителният директор на здравното заведение д-р Иван Светулков. 

По неговите думи интензивно лечение се налага на пациенти със застрашаващи живота състояния като неефективно дишане, изпаднали в коматозни състояния, с черепно-мозъчни или съдови увреждания, с риск от спиране на сърдечна дейност. В отделението се лекува

Казанлъшкото село Голямо Дряново ще посрещне производители и занаятчии от цялата страна за деветото издание на Фестивала на ореха. Това става ясно от афиша за събитието, публикуван в официалната страница на кметството. Събитието ще е на 19 октомври и се организира под патронажа на Националната асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове и с подкрепата на земеделския производител Георги Василев. 

За поредна година жителите и гостите на Голямо Дряново ще имат възможност да закупят био ядки, сирена, пчелен мед, керамика, дърворезба и други ръчно изработени стоки. Начало на фестивала ще даде представянето на кулинарна благотворителна изложба, след което ще започне и фолклорна програма с участие на клубове по народни танци и певчески групи. Пресъздадени ще бъдат народни традиции, а специални гости на празника ще са певиците сестри Диневи. 

П

Трябва да имаме силно политическо правителство, експертен кабинет не е решение, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в церемонията по връчване на наградите в националния конкурс „Кмет на годината“.

Внимателно следя всички предизборни дебати и послания от страна на политическите сили. Колкото повече ги следя, толкова повече се убеждавам, че трябва да имаме силно политическо правителство. С ясна отговорност от политическите партии. Експертен кабинет не е решение, смята Йотова.

Винаги в една криза, особено толкова дълбока, в която сме ние вече четири години, тази нестабилност, имаме блокирана държава, за мен е по-важно да има отговорността на политически кабинет. Всичко друго означава да се криеш зад кулисите, да имаш договорки, сглобки и какви ли не още синоними, коментира вицепрезидентът.

Повече инвестиции в привличането и подготовката на кадри за Военновъздушните сили (ВВС) очаква президентът Румен Радев. Държавният глава се срещна с курсанти от различни специализации на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, съобщи прессекретариатът на президента. Разговорът се проведе в президентската институция по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври. 

На въпрос на курсант за развитието на ВВС президентът отговори, че очаква повече инвестиции за привличане на кадри, подготовката им и повишаване на мотивацията им, както и по-активни усилия за въвеждане на безпилотни летателни апарати с асиметричен ефект на действие. Курсантите проявиха интерес към опита на президента като военен летец, към възможностите за преминаване на обучение за изтребителите F-16, за модернизацията на Българската армия. 

Пр

В „Работилниците за сръчковци“ децата ще имат възможност да се докоснат до богатството на българските традиции.

Добричкият оркестър „Приятели фолк“ ще бъде гост на фестивала. Музикантите ще излязат на сцената на 5 октомври.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:44 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
12322
България

„Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“ започна с участие на 50 майстори и творци от цяла България

Петото издание на „Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“ стартира днес на площад “Свобода” в града и ще продължи до 6 октомври.Тази година събитието събира около 50 майстори и творци от цяла България.

| 04 Октомври 2024, 13:25 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
„Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“ започна с участие на 50 майстори и творци от цяла България
„Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“ започна с участие на 50 майстори и творци от цяла България
Снимка © БТА

Петото издание на „Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“ стартира днес на площад “Свобода” в града и ще продължи до 6 октомври. Тази година събитието събира около 50 майстори и творци от цяла България. То има за цел да предостави възможност на посетителите за среща с традиционните български занаяти.

Въпреки дигитализацията на процесите в туризма, класическите туроператори не бива да бъдат отписвани с лека ръка, те няма да изчезнат още дълги години, каза днес съпредседателят на Варненската туристическа камара (ВТК) проф. Стоян Маринов преди откриването на 17-ия Черноморски туристически форум, посветен на предизвикателствата пред зеления и дигиталния преход в този сектор. Основен организатор на срещата е ВТК, а в разговора се включиха представители на бранша, на неправителствени организации, на общински, държавни и образователни институции. Сред гостите на форума бе и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева.

Дигитализацията навлиза все повече в хотелиерството, но с различни темпове, коментира Маринов. По думите му скоростта на процеса зависи от това къде се намира и колко е голям хотелът, дали е сезонен или целогодишен, колко е склонен да инвестира собственикъ

Неправоспособен и дрогиран шофьор катастрофира на пътя между селата Вазово и Райнино край Исперих, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 13:00 часа вчера в Районното управление на Исперих.

На пътя между селата Вазово и Райнино автомобил „Опел Комбо“, шофиран от неправоспособен 32-годишен мъж, се преобръща вдясно извън пътното платно. Пробата на водача с Drug Test 5000 е отчела резултат, положителен на канабис. При последвало претърсване на шофьора е намерена 1,1 грама суха тревиста маса, която при тестване е реагирала положително на марихуана. По случая е започнало бързо производство, посочи Георгиева. 

Миналата седмица в разградското село Ушинци 27-годишен водач от Разград също бе установен да шофира под въздействие на наркотични вещества.

До момента целева помощ за отопление е отпусната на 14 354 домакинства от област Враца, посочват от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Враца (РДСП) в отговор на запитване на . Оттам допълват, че за миналата година в областта са били подпомогнати общо 14 845 семейства. 

„На този етап са подадени над 17 000 заявления, но една част от тях са отказани, тъй като средномесечният доход на семейството е надвишил диференцирания доход за отопление“, уточни директорът на РДСП – Враца Мария Търнавска. Отпусканата сума от държавата е в размер на 553, 75 лева и се изплаща наведнъж за целия отоплителен сезон, добави още Търнавска. 

До 31 октомври се приемат заявления за енергийните помощи за отопление. Приемът започна на 1 юли. Заявления се подават в дирекциите „Социално подпомагане", чрез лицензиран пощенски оператор, вклю

Инициатива за изграждане на тактилни карти в подкрепа на хората с увредено зрение за публични сгради и обекти започва столичният район "Средец", съобщи кметът на район "Средец" Трайчо Трайков по повод Международния ден на белия бастун – 15 октомври.

Проектът има за цел да подобри достъпността на градската среда за хора с увредено зрение, като им осигури възможност за по-лесно и безопасно ориентиране в пространствата. Тактилните карти са релефни карти, специално проектирани за хора с нарушено зрение, които позволяват ориентиране чрез докосване, обясни районният кмет.

Трайков очаква изграждането на тактилните карти да започне до две-три седмици, като първите инсталации ще бъдат завършени до края на годината. Средствата за първите две-три тактилни карти са осигурени от дарители, като един брой струва около 700-800 лева, ка Трайков. Идеята е тактилни карти да бъдат по

Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Иван Стоянов, Николай Бухалов, зам.- кмет „Спорт и младежки дейности“ и Георги Титюков , общински съветник, официално откриха в Пловдив девететажен блок с новопостроени социални жилища по проект „Изграждане на социални жилища в град Пловдив”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

Новопостроената сграда разполага общо с 74 апартамента, от които 40 едностайни, 22 двустайни, осем- тристайни и четири -четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения. 

Жилищата ще бъдат предоставяни за настаняване на хора от уязвими групи и в неравностойно положение, като те максимално могат да бъдат настанени за три години - три пъти по една

Заместник-кметът на Добрич – Владимир Трендафилов даде официален старт на събитието, като пожела успех на всички участници и благодари на организаторите.

Председателят на фондация “Добруджа, история, традиции, култура” и организатор Пепа Рашева сподели, че тази година за първи път се провежда конкурсът “Млад творец”. Изделията, направени от деца, ще може да се разгледат в подготвена изложба на площада. А на 5 октомври ще бъдат обявени победителите.

Майсторите и творците бяха посрещнати с парче питка и музикално изпълнение на "Трио гайди" от Средно училище “Св. Климент Охридски” в Добрич.

Фестивалът тази година включва изложение на художествени и традиционни занаяти, приложни и изобразителни изкуства, Алея на вкусовете. Посетителите ще могат да видят демонстрации на топене стъкло, изработка на цървули и аксесоари, художествена обработка на желязо, бродерии и дърворезба.

В рамките на събитието ще се проведе образователен модул „Опознай пчелите, опознай бъдещето“, който ще включи демонстрация на педагогичен кошер и интерактивни игри, насочени към опазване на пчелите и важността им за екосистемата.

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали трима души.

От началото на месеца са станали 319 катастрофи с 23 жертви и 389 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5730 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 362-ма човека, а пострадалите са 7210.

При сравнение с реалните данни за загинали през същия период на 2023 г., се отчитат 67 по-малко загинали участници в движението през 2024 г., съобщават още от МВР.

Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) към Търговищката болница отбелязва 50 години. В структурата на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Търговище ОАИЛ е основно звено, осигуряващо лечение на всички пациенти с тежки нарушения в жизнените функции, независимо от характера на основното им заболяване. Осъществява денонощна готовност и провеждане на съвременно обезболяване на хирургически интервенции и болезнени процедури, както и интензивно лечение на тежко болни и болни след разширени оперативни интервенции. Това каза изпълнителният директор на здравното заведение д-р Иван Светулков. 

По неговите думи интензивно лечение се налага на пациенти със застрашаващи живота състояния като неефективно дишане, изпаднали в коматозни състояния, с черепно-мозъчни или съдови увреждания, с риск от спиране на сърдечна дейност. В отделението се лекува

Казанлъшкото село Голямо Дряново ще посрещне производители и занаятчии от цялата страна за деветото издание на Фестивала на ореха. Това става ясно от афиша за събитието, публикуван в официалната страница на кметството. Събитието ще е на 19 октомври и се организира под патронажа на Националната асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове и с подкрепата на земеделския производител Георги Василев. 

За поредна година жителите и гостите на Голямо Дряново ще имат възможност да закупят био ядки, сирена, пчелен мед, керамика, дърворезба и други ръчно изработени стоки. Начало на фестивала ще даде представянето на кулинарна благотворителна изложба, след което ще започне и фолклорна програма с участие на клубове по народни танци и певчески групи. Пресъздадени ще бъдат народни традиции, а специални гости на празника ще са певиците сестри Диневи. 

П

Трябва да имаме силно политическо правителство, експертен кабинет не е решение, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в церемонията по връчване на наградите в националния конкурс „Кмет на годината“.

Внимателно следя всички предизборни дебати и послания от страна на политическите сили. Колкото повече ги следя, толкова повече се убеждавам, че трябва да имаме силно политическо правителство. С ясна отговорност от политическите партии. Експертен кабинет не е решение, смята Йотова.

Винаги в една криза, особено толкова дълбока, в която сме ние вече четири години, тази нестабилност, имаме блокирана държава, за мен е по-важно да има отговорността на политически кабинет. Всичко друго означава да се криеш зад кулисите, да имаш договорки, сглобки и какви ли не още синоними, коментира вицепрезидентът.

Повече инвестиции в привличането и подготовката на кадри за Военновъздушните сили (ВВС) очаква президентът Румен Радев. Държавният глава се срещна с курсанти от различни специализации на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, съобщи прессекретариатът на президента. Разговорът се проведе в президентската институция по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври. 

На въпрос на курсант за развитието на ВВС президентът отговори, че очаква повече инвестиции за привличане на кадри, подготовката им и повишаване на мотивацията им, както и по-активни усилия за въвеждане на безпилотни летателни апарати с асиметричен ефект на действие. Курсантите проявиха интерес към опита на президента като военен летец, към възможностите за преминаване на обучение за изтребителите F-16, за модернизацията на Българската армия. 

Пр

В „Работилниците за сръчковци“ децата ще имат възможност да се докоснат до богатството на българските традиции.

Добричкият оркестър „Приятели фолк“ ще бъде гост на фестивала. Музикантите ще излязат на сцената на 5 октомври.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.