Начало Контекст Общо 46 растения канабис са иззети при специализирана полицейска операция в община Твърдица
11509
България

Общо 46 растения канабис са иззети при специализирана полицейска операция в община Твърдица

Общо 46 растения канабис са иззети при специализирана полицейска операция в община Твърдица, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Сливен.Припомняме, че на 20 септември Окръжният съд в Сливен определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима мъже, обвинени за държане с цел разпространение на високорискови наркотици.

| 04 Октомври 2024, 16:32 ч.
Общо 46 растения канабис са иззети при специализирана полицейска операция в община Твърдица
Общо 46 растения канабис са иззети при специализирана полицейска операция в община Твърдица
Снимка © DFA

Общо 46 растения канабис са иззети при специализирана полицейска операция в община Твърдица, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Сливен.

Машина за гласуване е поставена пред сградата на областната администрация в Шумен, . 

Машината ще бъде на разположение на гражданите за демонстрация и пробно гласуване до 16:00 часа, каза заместник-председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Милен Митев. 

Той уточни, че предстои РИК да вземе решение дали устройство за електронно машинно гласуване да бъде поставено пред сградата на областната администрация в Шумен и утре.  

Областният управител на Шумен Бейнур Ахмед проведе в Националния пресклуб в града работна среща за координация на институциите за изборите малко по-рано днес. 

 

Международният ден на белия бастун 15 октомври ще бъде отбелязан от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен с Ден на отворените врати, съобщи Миглена Пенкова, социален работник в центъра.

Тя каза, че инициативата е ежегодна и целта е да бъде информирана обществеността за незрящите хора, да се акцентира върху техните потребности и тяхното безопасно придвижване в градската среда.

"След 13:00 часа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на всеки кръгъл час ще бъдат представени помощно-техническите средства, които използват незрящите хора, с основните обучителни моменти при нашата работа, свързани с ориентиране, мобилност и брайлова грамотност", добави Пенкова.

"Още в този момент е разположена експозиция с помощно-технически средства. В 13:00 ч. тя ще бъде официално открита и достъпна за обществеността, медиите

Адвокати от цялата страна призоваха да бъде прекратена процедурата за избор на председател на Върховния административен съд и главен прокурор. Това се посочва в позиция, получена в , подписана от 25 адвокатски колегии.

Чрез нея се изразява несъгласие с избора на ръководители на възлови за съдебната система институции от "нелегитимен орган, както и с продължаващата конституционна, политическа и институционална криза, рушаща устоите на правовата държава".

Обръщението до момента е подкрепено от адвокатските съвети и председателите на 25 адвокатски колегии.

Адвокатите се обръщат към Висшия съдебен съвет с призив да прекрати откритата процедура по избор както на главен прокурор, така и на председател на Върховен административен съд, до сформирането на нов Висш съдебен съвет, за да осигури възможност новоизбраният ВСС в рамките на своя мандат да започне нова процедура и

Днес започва ремонт на настилката на няколко улици в Петрич, съобщи Минка Салагьорова, заместник-кмет "Териториално, селищно устройство, строителство и благоустрояване". 

Ремонтите дейности ще обхванат трасето от кръстовището на улица „Рокфелер“ и улица „Елтепе“ и кръстовището на улица „Елтепе“ и улица „Солунска“. В ремонт ще бъде и част от улица „Места“. 

На тези места ще бъде въведен пропускателен режим и участъците ще бъдат обозначени със съответните знаци и указателни табели. 

За всеки етап ще поставят указателни табели и ще бъде определен времеви диапазон, в който могат да преминават леки автомобили, уточниха от общинската администрация в Петрич. 

За преминаването на моторни превозни средства (МПС) със специален режим на движение ще бъде осигурен коридор. 

Замес

Искаме да продължим това, което правим през последните три години, каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев в Пазарджик. Според него трябва да има баланс между инвестиции в хората и инвестиции в инфраструктурата. Той посочи, че през 2023 г. 46 хиляди човека са се върнали в България. "Ако още 3-4 години запазим тези политики, минималната заплата ще стане 1000 евро, средната - 2000 евро, ще имаме модерни болници и качествено образование. Но това не става магически. Изисква хората да излязат да гласуват и да кажат, че искат да се развиват по този път, защото това, което ще получим магически, е постна пица и бухалки. Много е трудно- и ние, и гражданите са уморени, но трябва да се преборим да продължим в тази посока", добави Василев.  

По думите му десет милиарда са блокирани заради три антикорупцинни закона. Ако ни питат защо падна правителството, то

Те са открити в овощна градина в град Шивачево, като са задържани и двама криминално проявени мъже. След претърсвания в имот, ползван от единия задържан, са иззети опаковки с метамфетамин и суха листна маса.

Припомняме, че на 20 септември Окръжният съд в Сливен определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима мъже, обвинени за държане с цел разпространение на високорискови наркотици.

В периода 16-18 октомври служебният премиер Димитър Главчев ще бъде в Брюксел, където ще участва в Срещата на върха между Европейския съюз (ЕС) и Съвета за сътрудничество в Персийския залив и в редовното заседание на Европейския съвет. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Днес министър-председателят ще вземе участие в първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив. Съветът за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив е регионална организация, в която участват: Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Основните теми, които ще бъдат дискутирани на срещата, ще бъдат: решаване на общите ключови глобални предизвикателства, икономическо сътрудничество, включително търговия и инвестиции, енергетика, промените в климата.

На 17 и 18 октомври в белгийската столица ще с

Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй д-р Иван Башлиев по повод днешния Световен ден на менопаузата. 

Д-р Башлиев напомни, че е важно всяка жена на възраст след 45 години да прави периодични профилактични прегледи и състоянието да се следи от лекар. 

Той обясни, че в годините назад е имало периоди, в които водещи гинеколози са отричали хормоналната терапия, използвана за менопаузата. „Имаше време, в което се залиташе по билки, корени, цветя и други природни лечения, но напоследък от лекарското съсловие осъзнаха, че вече има много модерни и щадящи терапии, основани на хормони, благодарение на които жените водят пълноценен живот“, допълни специали

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Мотоциклетист е загинал на място, след като е самокатастрофирал на пътя Видин – Монтана в участъка при град Дунавци. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Оттам уточниха, че 35-годишният водач е с множество актове за нарушения на Закона за движение по пътищата. Причините за пътния инцидент се изясняват, посочват от МВР.

По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура“ информираха, че заради катастрофата временно движението в участъка при Дунавци е ограничено, а колите изчакват на място. 

В Търговище са доставени бюлетините за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Бюлетините бяха приети от главния секретар на Областната администрация в Търговище Тодорка Танева, експерти от администрацията, членове на Районната избирателна комисия (РИК) и служители на реда, съобщиха от областната администрация.

Бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 51-ото Народно събрание ще бъдат под денонощна 24-часова охрана до раздаването им на общинските администрации на територията на областта, което ще се случи в законоустановения срок, допълниха от администрацията.

Общият брой на бюлетините за избор на народни представители за Търговищка област е 114 000.

На работна среща днес са обсъдени конкретните ангажименти на институциите и тяхната готовност за обезпечаване и участие в изборния процес, охраната на изборните материали, предаването им н

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:46 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
11509
България

Общо 46 растения канабис са иззети при специализирана полицейска операция в община Твърдица

Общо 46 растения канабис са иззети при специализирана полицейска операция в община Твърдица, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Сливен.Припомняме, че на 20 септември Окръжният съд в Сливен определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима мъже, обвинени за държане с цел разпространение на високорискови наркотици.

| 04 Октомври 2024, 16:32 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общо 46 растения канабис са иззети при специализирана полицейска операция в община Твърдица
Общо 46 растения канабис са иззети при специализирана полицейска операция в община Твърдица
Снимка © DFA

Общо 46 растения канабис са иззети при специализирана полицейска операция в община Твърдица, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Сливен.

Машина за гласуване е поставена пред сградата на областната администрация в Шумен, . 

Машината ще бъде на разположение на гражданите за демонстрация и пробно гласуване до 16:00 часа, каза заместник-председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Милен Митев. 

Той уточни, че предстои РИК да вземе решение дали устройство за електронно машинно гласуване да бъде поставено пред сградата на областната администрация в Шумен и утре.  

Областният управител на Шумен Бейнур Ахмед проведе в Националния пресклуб в града работна среща за координация на институциите за изборите малко по-рано днес. 

 

Международният ден на белия бастун 15 октомври ще бъде отбелязан от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен с Ден на отворените врати, съобщи Миглена Пенкова, социален работник в центъра.

Тя каза, че инициативата е ежегодна и целта е да бъде информирана обществеността за незрящите хора, да се акцентира върху техните потребности и тяхното безопасно придвижване в градската среда.

"След 13:00 часа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на всеки кръгъл час ще бъдат представени помощно-техническите средства, които използват незрящите хора, с основните обучителни моменти при нашата работа, свързани с ориентиране, мобилност и брайлова грамотност", добави Пенкова.

"Още в този момент е разположена експозиция с помощно-технически средства. В 13:00 ч. тя ще бъде официално открита и достъпна за обществеността, медиите

Адвокати от цялата страна призоваха да бъде прекратена процедурата за избор на председател на Върховния административен съд и главен прокурор. Това се посочва в позиция, получена в , подписана от 25 адвокатски колегии.

Чрез нея се изразява несъгласие с избора на ръководители на възлови за съдебната система институции от "нелегитимен орган, както и с продължаващата конституционна, политическа и институционална криза, рушаща устоите на правовата държава".

Обръщението до момента е подкрепено от адвокатските съвети и председателите на 25 адвокатски колегии.

Адвокатите се обръщат към Висшия съдебен съвет с призив да прекрати откритата процедура по избор както на главен прокурор, така и на председател на Върховен административен съд, до сформирането на нов Висш съдебен съвет, за да осигури възможност новоизбраният ВСС в рамките на своя мандат да започне нова процедура и

Днес започва ремонт на настилката на няколко улици в Петрич, съобщи Минка Салагьорова, заместник-кмет "Териториално, селищно устройство, строителство и благоустрояване". 

Ремонтите дейности ще обхванат трасето от кръстовището на улица „Рокфелер“ и улица „Елтепе“ и кръстовището на улица „Елтепе“ и улица „Солунска“. В ремонт ще бъде и част от улица „Места“. 

На тези места ще бъде въведен пропускателен режим и участъците ще бъдат обозначени със съответните знаци и указателни табели. 

За всеки етап ще поставят указателни табели и ще бъде определен времеви диапазон, в който могат да преминават леки автомобили, уточниха от общинската администрация в Петрич. 

За преминаването на моторни превозни средства (МПС) със специален режим на движение ще бъде осигурен коридор. 

Замес

Искаме да продължим това, което правим през последните три години, каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев в Пазарджик. Според него трябва да има баланс между инвестиции в хората и инвестиции в инфраструктурата. Той посочи, че през 2023 г. 46 хиляди човека са се върнали в България. "Ако още 3-4 години запазим тези политики, минималната заплата ще стане 1000 евро, средната - 2000 евро, ще имаме модерни болници и качествено образование. Но това не става магически. Изисква хората да излязат да гласуват и да кажат, че искат да се развиват по този път, защото това, което ще получим магически, е постна пица и бухалки. Много е трудно- и ние, и гражданите са уморени, но трябва да се преборим да продължим в тази посока", добави Василев.  

По думите му десет милиарда са блокирани заради три антикорупцинни закона. Ако ни питат защо падна правителството, то

Те са открити в овощна градина в град Шивачево, като са задържани и двама криминално проявени мъже. След претърсвания в имот, ползван от единия задържан, са иззети опаковки с метамфетамин и суха листна маса.

Припомняме, че на 20 септември Окръжният съд в Сливен определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима мъже, обвинени за държане с цел разпространение на високорискови наркотици.

В периода 16-18 октомври служебният премиер Димитър Главчев ще бъде в Брюксел, където ще участва в Срещата на върха между Европейския съюз (ЕС) и Съвета за сътрудничество в Персийския залив и в редовното заседание на Европейския съвет. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Днес министър-председателят ще вземе участие в първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив. Съветът за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив е регионална организация, в която участват: Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Основните теми, които ще бъдат дискутирани на срещата, ще бъдат: решаване на общите ключови глобални предизвикателства, икономическо сътрудничество, включително търговия и инвестиции, енергетика, промените в климата.

На 17 и 18 октомври в белгийската столица ще с

Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй д-р Иван Башлиев по повод днешния Световен ден на менопаузата. 

Д-р Башлиев напомни, че е важно всяка жена на възраст след 45 години да прави периодични профилактични прегледи и състоянието да се следи от лекар. 

Той обясни, че в годините назад е имало периоди, в които водещи гинеколози са отричали хормоналната терапия, използвана за менопаузата. „Имаше време, в което се залиташе по билки, корени, цветя и други природни лечения, но напоследък от лекарското съсловие осъзнаха, че вече има много модерни и щадящи терапии, основани на хормони, благодарение на които жените водят пълноценен живот“, допълни специали

Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, че горят автомобилни гуми.

На място са изпратени два екипа на пожарната. Сигналът е получен в 18:49 ч., уточниха от пожарната. Няма опасност от разрастване на пожара. Няма пострадали.

Мотоциклетист е загинал на място, след като е самокатастрофирал на пътя Видин – Монтана в участъка при град Дунавци. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Оттам уточниха, че 35-годишният водач е с множество актове за нарушения на Закона за движение по пътищата. Причините за пътния инцидент се изясняват, посочват от МВР.

По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура“ информираха, че заради катастрофата временно движението в участъка при Дунавци е ограничено, а колите изчакват на място. 

В Търговище са доставени бюлетините за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори. Бюлетините бяха приети от главния секретар на Областната администрация в Търговище Тодорка Танева, експерти от администрацията, членове на Районната избирателна комисия (РИК) и служители на реда, съобщиха от областната администрация.

Бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 51-ото Народно събрание ще бъдат под денонощна 24-часова охрана до раздаването им на общинските администрации на територията на областта, което ще се случи в законоустановения срок, допълниха от администрацията.

Общият брой на бюлетините за избор на народни представители за Търговищка област е 114 000.

На работна среща днес са обсъдени конкретните ангажименти на институциите и тяхната готовност за обезпечаване и участие в изборния процес, охраната на изборните материали, предаването им н

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.