Начало Местен фокус Мъж е задържан под стража заради опит за измама на възрастна жена в Добрич
12050
България

Мъж е задържан под стража заради опит за измама на възрастна жена в Добрич

Мъж е задържан под стража заради опит за измама на възрастна жена, съобщават от Окръжен съд – Добрич.С това мъжът причинил имотна вреда на възрастната жена, но деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

| 04 Октомври 2024, 16:52 ч.
Мъж е задържан под стража заради опит за измама на възрастна жена в Добрич
Мъж е задържан под стража заради опит за измама на възрастна жена в Добрич
Снимка © DFA

Мъж е задържан под стража заради опит за измама на възрастна жена, съобщават от Окръжен съд – Добрич.

Няма как местната власт да въвежда иновации, без първо да убеди гражданите, че има нужда от тях, каза днес кметът на Враца Калин Каменов пред участниците в дискусиите по време на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Домакин на събитието е комплекса „Албена“.

Според Каменов "умни градове със семпли хора не се правят". Като лоши примери той посочи много от проектите, реализирани в страната, които практически не работят. Позицията му беше, че много от българите не са готови да използват разделното сметосъбиране, подземните контейнери или тези за зелени отпадъци. Държавата трябва да задели и вложи сериозен ресурс за информационни, стимулиращи и разяснителни кампании, за да бъдат преодолени тези проблеми, посочи кметът на Враца. Той подчерта още, че въпреки всички приказки за използването на водорода

Над 20 са инцидентите, причинени от животни на пътя от началото на годината, каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.

Той обясни, че част от тях са с участието на диви животни, а друга – с домашни. Той допълни, че полицията изпитва затруднения в установяване собствениците на домашните животни, заради липсата на ушни марки при голяма част от тях, затова и собствениците им остават ненаказани. 

Последният случай на пътен инцидент с участието на животно е от вчера, когато в района на чернооченското село Комунига 43-годишен мъж с „Ауди“ блъснал безнадзорно домашно животно на пътя. Направеният тест за алкохол на водача с техническо средство отчел отрицателен резултат. Животното в случая е било с ушна марка, за това и собственикът му е бил установен.

В общо 20 от отчетените от

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

Енергийната трансформация касае не само региона на Стара Загора, не само България, но и други държави като Германия, Полша, гърция, Испания и други и именно по тази причина е важно да се споделят знания, да се инициират работещи решения и да се идентифицират новите икономически дейности, които да разгърнат потенциала на региона. Това каза зам.-министъра на енергетиката Красимир Ненов по време на откриването на форум на тема "Разговори за енергийната трансформация", който се състоя в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора. Организатори са посолството на Федерална република Германия в София и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Според него това е изключително важна тема. "За много от участниците в дискусията тя е болезнена, тъй като засяга както съдбите на работещите във въглищните компании, така и на техните семейства и на цялата общност в регио

Водоснабдяване и канализация (ВиК) - Хасково да представи решения по проблемите на водоснабдяването в региона до края на годината. За това настоя областният управител на Хасково Мехмед Атаман на среща с новия управител на водния оператор Ненко Дервенков, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Срещата бе организирана в контекста на продължителните проблеми с водоснабдяването, особено през летните месеци, когато множество села и градове страдат от безводие. Областният управител, като председател на Асоциацията по ВиК, изрази своята дълбока загриженост за качеството на водоснабдителните услуги и настоя за незабавно представяне на информация относно инвестиционните планове на дружеството за 2025 година. Атаман подчерта, че проблемите с водоснабдяването имат сериозно социално и икономическо въздействие върху жителите на Хасковска област и трябва да бъдат приоритетно ад

Той е обвинен за това, че на 25 септември 2024 година в Добрич, при условията на опасен рецидив, е заблудил жителка на същия град, че ще съдейства да получи по пощата помощи за пенсионери, предоставени от САЩ, ако тя му предостави вноска от 1 000 лева за заплащане на такси.

С това мъжът причинил имотна вреда на възрастната жена, но деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

Жената подала показания и лицето е заловено на местопрестъплението. Според Окръжния съд съществува опасност при по-лека мярка обвиняемото лице да се укрие и да извърши престъпление. Мъжът е имал съдебно минало и е многократно осъждан, затова задържането му под стража е окончателно.

От "Синя София" отказваме категорично да участваме в този предизборен фарс, въпросите трябва да бъдат поставени като питания към кмета, а не да са повод за извънредно заседание, и то в предизборна кампания. Това каза общинският съветник от "Синя София" Иван Сотиров пред журналисти във връзка с извънредната сесия на Столичния общински съвет за силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. Заседанието не се състоя поради липса на кворум. 

Няма нова ситуация, която да налага свикване на извънредно заседание, това са теми, които са многократно коментирани и на които няма решение, посочи Сотиров. Той смята, че двете основни политически сили имат отговорност към тези проблеми. Тези, които дойдоха в името на промяната, които реализират стари практики от управлението на ГЕРБ, а се оплакват непрекъснато, че това, което правят сега, е правено от Г

Създадохме платформа за графити артисти, за да могат да творят в рамките на обществените норми и да покажем разликата между изкуство и вандализъм. Това написа кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук. 

По думите му графитите могат да променят облика на града и да му дават нов живот. Това се опитваме да покажем заедно с над 60 талантливи графити артисти, които преобразиха оградата на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна – ИСУЛ", добави кметът.

Терзиев посочи, че през очите на артистите градската среда оживява такава, каквато всички хора мечтаят да я видят - зелена, пълна с живот и с важни послания, които ни карат да се замислим. Столичният кмет каза още, че са изрисувани и 30 контейнера за смет. "Превърнаха се в истински произведения на изкуството, които сега красят ключови места в София", написа той.

Терзиев обясни,

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначена Михаела Крумова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Михаела Крумова е магистър по право. Притежава над 20 години опит като адвокат и правен консултант. Била е председател на Общинския съвет в Кюстендил от 2016 г. до 2021 г. Била е депутат в 45-ото Народно събрание.

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допъл

Жители на село Труд излязоха на втори протест в рамките на половин месец и затвориха Карловско шосе. Недоволството им е провокирано от нередовния градски транспорт, който свързва селото с Пловдив. Исканията на протестиращите са да бъде възстановена автобусна линия №1 към Труд. Протестът започна в 15:00 часа днес пред читалището в селото, а малко по-късно хората затвориха и шосето. 

"Днес отново сме на протест, тъй като взетите решения от Областна администрация, община "Марица" и община Пловдив през последната седмица не ни удовлетворяват. Отново ни насочват към статуквото на транспорта, което са междуградски автобуси, тръгващи от други населени места и минаващи през Труд вече пълни, и които ние не можем да използваме, тъй като не спират в селото много често, особено в пиковия час. Железопътният транспорт, който кметът на "Марица" така усилено се опитва да ни накара да изпо

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
На заседание на Общински съвет – Бяла Слатина беше подкрепено намерение на администрацията да кандидатства с проектно предложение за обновяване на стадиона в града. Финансира ...
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Районната лекарска колегия (РЛК) в Смолян ще отличи изтъкнати български лекари, съобщи д-р Даниела Дариткова – председател на РЛК. По повод Деня на българския лекар ще се съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:44 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
12050
България

Мъж е задържан под стража заради опит за измама на възрастна жена в Добрич

Мъж е задържан под стража заради опит за измама на възрастна жена, съобщават от Окръжен съд – Добрич.С това мъжът причинил имотна вреда на възрастната жена, но деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

| 04 Октомври 2024, 16:52 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Мъж е задържан под стража заради опит за измама на възрастна жена в Добрич
Мъж е задържан под стража заради опит за измама на възрастна жена в Добрич
Снимка © DFA

Мъж е задържан под стража заради опит за измама на възрастна жена, съобщават от Окръжен съд – Добрич.

Няма как местната власт да въвежда иновации, без първо да убеди гражданите, че има нужда от тях, каза днес кметът на Враца Калин Каменов пред участниците в дискусиите по време на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Домакин на събитието е комплекса „Албена“.

Според Каменов "умни градове със семпли хора не се правят". Като лоши примери той посочи много от проектите, реализирани в страната, които практически не работят. Позицията му беше, че много от българите не са готови да използват разделното сметосъбиране, подземните контейнери или тези за зелени отпадъци. Държавата трябва да задели и вложи сериозен ресурс за информационни, стимулиращи и разяснителни кампании, за да бъдат преодолени тези проблеми, посочи кметът на Враца. Той подчерта още, че въпреки всички приказки за използването на водорода

Над 20 са инцидентите, причинени от животни на пътя от началото на годината, каза пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев.

Той обясни, че част от тях са с участието на диви животни, а друга – с домашни. Той допълни, че полицията изпитва затруднения в установяване собствениците на домашните животни, заради липсата на ушни марки при голяма част от тях, затова и собствениците им остават ненаказани. 

Последният случай на пътен инцидент с участието на животно е от вчера, когато в района на чернооченското село Комунига 43-годишен мъж с „Ауди“ блъснал безнадзорно домашно животно на пътя. Направеният тест за алкохол на водача с техническо средство отчел отрицателен резултат. Животното в случая е било с ушна марка, за това и собственикът му е бил установен.

В общо 20 от отчетените от

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

Енергийната трансформация касае не само региона на Стара Загора, не само България, но и други държави като Германия, Полша, гърция, Испания и други и именно по тази причина е важно да се споделят знания, да се инициират работещи решения и да се идентифицират новите икономически дейности, които да разгърнат потенциала на региона. Това каза зам.-министъра на енергетиката Красимир Ненов по време на откриването на форум на тема "Разговори за енергийната трансформация", който се състоя в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора. Организатори са посолството на Федерална република Германия в София и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Според него това е изключително важна тема. "За много от участниците в дискусията тя е болезнена, тъй като засяга както съдбите на работещите във въглищните компании, така и на техните семейства и на цялата общност в регио

Водоснабдяване и канализация (ВиК) - Хасково да представи решения по проблемите на водоснабдяването в региона до края на годината. За това настоя областният управител на Хасково Мехмед Атаман на среща с новия управител на водния оператор Ненко Дервенков, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Срещата бе организирана в контекста на продължителните проблеми с водоснабдяването, особено през летните месеци, когато множество села и градове страдат от безводие. Областният управител, като председател на Асоциацията по ВиК, изрази своята дълбока загриженост за качеството на водоснабдителните услуги и настоя за незабавно представяне на информация относно инвестиционните планове на дружеството за 2025 година. Атаман подчерта, че проблемите с водоснабдяването имат сериозно социално и икономическо въздействие върху жителите на Хасковска област и трябва да бъдат приоритетно ад

Той е обвинен за това, че на 25 септември 2024 година в Добрич, при условията на опасен рецидив, е заблудил жителка на същия град, че ще съдейства да получи по пощата помощи за пенсионери, предоставени от САЩ, ако тя му предостави вноска от 1 000 лева за заплащане на такси.

С това мъжът причинил имотна вреда на възрастната жена, но деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

Жената подала показания и лицето е заловено на местопрестъплението. Според Окръжния съд съществува опасност при по-лека мярка обвиняемото лице да се укрие и да извърши престъпление. Мъжът е имал съдебно минало и е многократно осъждан, затова задържането му под стража е окончателно.

От "Синя София" отказваме категорично да участваме в този предизборен фарс, въпросите трябва да бъдат поставени като питания към кмета, а не да са повод за извънредно заседание, и то в предизборна кампания. Това каза общинският съветник от "Синя София" Иван Сотиров пред журналисти във връзка с извънредната сесия на Столичния общински съвет за силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. Заседанието не се състоя поради липса на кворум. 

Няма нова ситуация, която да налага свикване на извънредно заседание, това са теми, които са многократно коментирани и на които няма решение, посочи Сотиров. Той смята, че двете основни политически сили имат отговорност към тези проблеми. Тези, които дойдоха в името на промяната, които реализират стари практики от управлението на ГЕРБ, а се оплакват непрекъснато, че това, което правят сега, е правено от Г

Създадохме платформа за графити артисти, за да могат да творят в рамките на обществените норми и да покажем разликата между изкуство и вандализъм. Това написа кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук. 

По думите му графитите могат да променят облика на града и да му дават нов живот. Това се опитваме да покажем заедно с над 60 талантливи графити артисти, които преобразиха оградата на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна – ИСУЛ", добави кметът.

Терзиев посочи, че през очите на артистите градската среда оживява такава, каквато всички хора мечтаят да я видят - зелена, пълна с живот и с важни послания, които ни карат да се замислим. Столичният кмет каза още, че са изрисувани и 30 контейнера за смет. "Превърнаха се в истински произведения на изкуството, които сега красят ключови места в София", написа той.

Терзиев обясни,

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначена Михаела Крумова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Михаела Крумова е магистър по право. Притежава над 20 години опит като адвокат и правен консултант. Била е председател на Общинския съвет в Кюстендил от 2016 г. до 2021 г. Била е депутат в 45-ото Народно събрание.

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допъл

Жители на село Труд излязоха на втори протест в рамките на половин месец и затвориха Карловско шосе. Недоволството им е провокирано от нередовния градски транспорт, който свързва селото с Пловдив. Исканията на протестиращите са да бъде възстановена автобусна линия №1 към Труд. Протестът започна в 15:00 часа днес пред читалището в селото, а малко по-късно хората затвориха и шосето. 

"Днес отново сме на протест, тъй като взетите решения от Областна администрация, община "Марица" и община Пловдив през последната седмица не ни удовлетворяват. Отново ни насочват към статуквото на транспорта, което са междуградски автобуси, тръгващи от други населени места и минаващи през Труд вече пълни, и които ние не можем да използваме, тъй като не спират в селото много често, особено в пиковия час. Железопътният транспорт, който кметът на "Марица" така усилено се опитва да ни накара да изпо

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Община Бяла Слатина ще кандидатства с проект за обновяване на стадиона в града
Лекарската колегия в Смолян ще отличи изтъкнати лекари
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.