Начало Основна линия Община Силистра ще отбележи Световния ден на психичното здраве със спортна проява
11878
България

Община Силистра ще отбележи Световния ден на психичното здраве със спортна проява

Община Силистра, съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивния информационен център по зависимости, организира в събота специална спортна инициатива в Дунавския парк. От администрацията съобщиха , че проявата е по случай Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва на 10 октомври.Организаторите канят деца и родители да се присъединят към събитието, което ще им помогне не само да се развият физически, но и да увеличат умствената ви активност.

| 04 Октомври 2024, 17:28 ч.
Община Силистра ще отбележи Световния ден на психичното здраве със спортна проява
Община Силистра ще отбележи Световния ден на психичното здраве със спортна проява
Снимка © Община Силистра

Община Силистра, съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивния информационен център по зависимости, организира в събота специална спортна инициатива в Дунавския парк. От администрацията съобщиха , че проявата е по случай Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва на 10 октомври.

Делото срещу майката и пастрока, обвинени, че са малтретирали физически и вербално петгодишно дете в Пловдив, продължава без споразумение между прокуратурата и обвиняемата Стела Алексиева. Причината е, че съдебният състав е предложил изменение, според което майката от съизвършител да бъде квалифицирана като помагач, но пастрокът Петър Чернев и адвокатът му не са го приели. Когато едната страна изисква споразумение, се изисква съгласието на другия подсъдим по делото, тъй като са съучастници, обясни прокурор Димитър Костов след заседанието в Районния съд, на което не бяха допуснати журналисти.

При разпоредителното заседание по делото Алексиева призна вина и договори споразумение за три години условно с пет години изпитателен срок, а Чернев призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и поиска съкратена процедура. Споразумението на майката трябваше да бъде разгледано от дру

Пешеходка е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Инцидентът е станал вчера в късния следобед в индустриалната зона на областния град. Водач на лек автомобил, на 64 години, от град Септември е блъснал пресичащата пътното платно 70-годишна жена, добавиха от полицията. Пострадалата е била транспортирана в Многопрофилна болница за активно лечение - Пазарджик с фрактура на тазобедрената става, без опасност за живота, поясниха от дирекцията.

На мястото на инцидента е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. На водача е взета кръвна проба за лабораторен анализ. 

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха по-рано от МВР. 

Окръжна прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа непълнолетен за умишлено убийство в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Четиринадесетгодишно момче е обвинено за това, че на 13.10.2024  г. в Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил майка си - 52-годишната Б.М. 

Обвиняемият е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Окръжна прокуратура ще внесе днес искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо момчето. 

Извършват се действия по досъдебното производство.   

Български и полски компании от различни сектори обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас в рамките на информационно събитие, организирано от Търговско-индустриалната камара, Посолството на Република Полша у нас и полското Министерство на климата и околната среда. Бизнес форумът, който постави акцент върху кръговата икономика, даде възможности на български фирми да представят дейността си и възможностите за сътрудничество пред полските гости. За събитието в Бургас пристигнаха представители на 12 полски компании, които оперират в областта на "зелените" технологии. Някои от тях имат и представителства в България. 

В срещата се включиха местни държавни институции и организации. Сред тях бяха и едни от най-големите предприятия в областта като "Лукойл Нефтохим Бургас", "Промет Стиил" и "Черноморско злато". Представители на черноморски общини, университети и туристически орг

Задържан е 79-годишен мъж от с. Листец, община Руен, в чийто дом са открити множество артефакти, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

В дома на мъжа са намерени монети и накити. По първоначални данни две от монетите вероятно са от сребро и датират от Второто българско царство, посочиха от полицията.

За откриването на артефактите, мъжът използвал три металдетектора, сред които и сонда за дълбочинно търсене. За откритите предмети, сред които също обеци и пръстени, са назначени различни експертизи.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Организаторите канят деца и родители да се присъединят към събитието, което ще им помогне не само да се развият физически, но и да увеличат умствената ви активност. Програмата включва спортни демонстрации, игри, танци и занимания с местния Клуб на знаещите „Пеликан“.

Целта на инициатива е да насърчи здравословния начин на живот и да повиши осведомеността относно психичното здраве, като постави акцент върху значението на физическата активност за подобряване на психичното благосъстояние.

Общо 40 са определените подвижни секции за гласуване на избиратели с трайни увреждания в област Кърджали, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Беркант Барзат. 

Да гласуват в подвижна секция желание са изявили над 1 220 жители от региона, като по думите на председателя на РИК все още не е приключил срокът, в който могат да се подават заявления. Той е 21 октомври, като условието е заявителят да притежава решение от ТЕЛК (териториална експертна лекарска комисия), НЕЛК (национална експертна лекарска комисия) или епикриза. 

По думите на Беркант Барзат традиционно най-голям е броят на подвижните секции в община Кърджали – 10, и най-малко в община Джебел – 1. Той уточни, че с определените подвижни секции общият брой на секциите за изборите на 27 октомври в Кърджалийски избирателен район ще бъде близо 530. А според предварителните изби

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Иван и Атанас Димитрови, обвинени за убийството на 48-годишния Борис Кисьов в карловското село Столетово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Срещу двамата са повдигнати обвинения за това, че на 06.10.2024 г. в Столетово, като съизвършители и в съучастие, умишлено са умъртвили Борис Кисьов като са го нападнали с нож пред дома му посред нощ, за да „уредят“ дългогодишен спор помежду им за дворно място. Атанас Димитров е осъждан, затова обвинението му е за убийство при условията на опасен рецидив, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За престъплението, в което е обвинен брат му Димитров – за убийство, наказанието е от 10 до 20 г. лишаване от свобо

Нужно е възнагражденията на общинските съветници да бъдат ясно регламентирани, а не да бъдат до определен процент от заплатите на администрацията, каза Златко Живков, член на Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Монтана, по време на дискусия, посветена на развитието на капацитета на Общинските съвети като политически органи на местното самоуправление. Разговорът е в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в к.к. "Албена", и организирана от НСОРБ.

По думите на Живков, ако има ясен регламент за възнагражденията на съветниците, няма да се стига до неудобни ситуации при гласуването им нито за самите тях, нито за кметовете. Той припомни, че в страната са избрани 5053 съветници, а парите за заплатите им не се осигуряват от държавата, а от местните приходи.

Живков коментира още, че една от

Към началото на октомври 30,5% от избирателите са сигурни, че ще упражнят правото си на глас за Народно събрание, като трябва да се има предвид неяснотата в изборните списъци, декларативността на нагласите и т.н. Условното очакване е за около 2 милиона гласа. 3,1% от всички гласуващи се очаква да гласуват с „Не подкрепям никого“. Това сочат данни на независим сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ публикуван в сайта на социологическата агенция за изборните нагласи към началото на месеца. Сондажът не е прогноза за изборен резултат, а моментна снимка, която е съчетана със сериозна условност заради степените на откровеност на респондентите, както и заради очакваното натежаване на „технологичен“ вот при очакваната колеблива обща активност, посочват социолозите.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомвр

Жените на ръководни позиции в България се увеличават, въпреки че остават по-малко от мъжете, като през 2023 г. техният брой е достигнал 68 000, което с 3200 повече в сравнение с предходната година. Това показват данните от Доклада за равнопоставеността на жените и мъжете за 2023 г., който беше одобрен днес от служебното правителство, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

През миналата година делът на жените, които са част от управленски бордове, се е увеличил от 14,8% на 18,3%. Разликата в заплащането между двата пола през 2022 г. е била 13% в полза на мъжете, се посочва в доклада.

Докладът показва, че през миналата година коефициентът на заетостта на жените на възраст 15-64 години е бил 67,4%, а на мъжете - 73,9%. Разлика се отчита и при средния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст. За мъжете той е бил 942 лв., а за жените - 765 лв. Дамите о

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичния стартъп VibeJobs в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона. Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът Ра ...
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица. За петте общини в региона те ще се състоят от 21 до 23 октомври. Това к ...
В Габрово пристигнаха бюлетините за предстоящите избори, съобщиха от Областната администрация
В Габрово пристигнаха 98 хил. броя бюлетини за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това съобщиха във Фейсбук от Областната администрация в Габрово.  Товарът е бил съ ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпо ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:23 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
11878
България

Община Силистра ще отбележи Световния ден на психичното здраве със спортна проява

Община Силистра, съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивния информационен център по зависимости, организира в събота специална спортна инициатива в Дунавския парк. От администрацията съобщиха , че проявата е по случай Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва на 10 октомври.Организаторите канят деца и родители да се присъединят към събитието, което ще им помогне не само да се развият физически, но и да увеличат умствената ви активност.

| 04 Октомври 2024, 17:28 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Община Силистра ще отбележи Световния ден на психичното здраве със спортна проява
Община Силистра ще отбележи Световния ден на психичното здраве със спортна проява
Снимка © Община Силистра

Община Силистра, съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивния информационен център по зависимости, организира в събота специална спортна инициатива в Дунавския парк. От администрацията съобщиха , че проявата е по случай Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва на 10 октомври.

Делото срещу майката и пастрока, обвинени, че са малтретирали физически и вербално петгодишно дете в Пловдив, продължава без споразумение между прокуратурата и обвиняемата Стела Алексиева. Причината е, че съдебният състав е предложил изменение, според което майката от съизвършител да бъде квалифицирана като помагач, но пастрокът Петър Чернев и адвокатът му не са го приели. Когато едната страна изисква споразумение, се изисква съгласието на другия подсъдим по делото, тъй като са съучастници, обясни прокурор Димитър Костов след заседанието в Районния съд, на което не бяха допуснати журналисти.

При разпоредителното заседание по делото Алексиева призна вина и договори споразумение за три години условно с пет години изпитателен срок, а Чернев призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и поиска съкратена процедура. Споразумението на майката трябваше да бъде разгледано от дру

Пешеходка е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Инцидентът е станал вчера в късния следобед в индустриалната зона на областния град. Водач на лек автомобил, на 64 години, от град Септември е блъснал пресичащата пътното платно 70-годишна жена, добавиха от полицията. Пострадалата е била транспортирана в Многопрофилна болница за активно лечение - Пазарджик с фрактура на тазобедрената става, без опасност за живота, поясниха от дирекцията.

На мястото на инцидента е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. На водача е взета кръвна проба за лабораторен анализ. 

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха по-рано от МВР. 

Окръжна прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа непълнолетен за умишлено убийство в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Четиринадесетгодишно момче е обвинено за това, че на 13.10.2024  г. в Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил майка си - 52-годишната Б.М. 

Обвиняемият е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Окръжна прокуратура ще внесе днес искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо момчето. 

Извършват се действия по досъдебното производство.   

Български и полски компании от различни сектори обсъдиха съвместни бизнес инициативи в Бургас в рамките на информационно събитие, организирано от Търговско-индустриалната камара, Посолството на Република Полша у нас и полското Министерство на климата и околната среда. Бизнес форумът, който постави акцент върху кръговата икономика, даде възможности на български фирми да представят дейността си и възможностите за сътрудничество пред полските гости. За събитието в Бургас пристигнаха представители на 12 полски компании, които оперират в областта на "зелените" технологии. Някои от тях имат и представителства в България. 

В срещата се включиха местни държавни институции и организации. Сред тях бяха и едни от най-големите предприятия в областта като "Лукойл Нефтохим Бургас", "Промет Стиил" и "Черноморско злато". Представители на черноморски общини, университети и туристически орг

Задържан е 79-годишен мъж от с. Листец, община Руен, в чийто дом са открити множество артефакти, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

В дома на мъжа са намерени монети и накити. По първоначални данни две от монетите вероятно са от сребро и датират от Второто българско царство, посочиха от полицията.

За откриването на артефактите, мъжът използвал три металдетектора, сред които и сонда за дълбочинно търсене. За откритите предмети, сред които също обеци и пръстени, са назначени различни експертизи.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Организаторите канят деца и родители да се присъединят към събитието, което ще им помогне не само да се развият физически, но и да увеличат умствената ви активност. Програмата включва спортни демонстрации, игри, танци и занимания с местния Клуб на знаещите „Пеликан“.

Целта на инициатива е да насърчи здравословния начин на живот и да повиши осведомеността относно психичното здраве, като постави акцент върху значението на физическата активност за подобряване на психичното благосъстояние.

Общо 40 са определените подвижни секции за гласуване на избиратели с трайни увреждания в област Кърджали, каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Беркант Барзат. 

Да гласуват в подвижна секция желание са изявили над 1 220 жители от региона, като по думите на председателя на РИК все още не е приключил срокът, в който могат да се подават заявления. Той е 21 октомври, като условието е заявителят да притежава решение от ТЕЛК (териториална експертна лекарска комисия), НЕЛК (национална експертна лекарска комисия) или епикриза. 

По думите на Беркант Барзат традиционно най-голям е броят на подвижните секции в община Кърджали – 10, и най-малко в община Джебел – 1. Той уточни, че с определените подвижни секции общият брой на секциите за изборите на 27 октомври в Кърджалийски избирателен район ще бъде близо 530. А според предварителните изби

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Иван и Атанас Димитрови, обвинени за убийството на 48-годишния Борис Кисьов в карловското село Столетово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Срещу двамата са повдигнати обвинения за това, че на 06.10.2024 г. в Столетово, като съизвършители и в съучастие, умишлено са умъртвили Борис Кисьов като са го нападнали с нож пред дома му посред нощ, за да „уредят“ дългогодишен спор помежду им за дворно място. Атанас Димитров е осъждан, затова обвинението му е за убийство при условията на опасен рецидив, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За престъплението, в което е обвинен брат му Димитров – за убийство, наказанието е от 10 до 20 г. лишаване от свобо

Нужно е възнагражденията на общинските съветници да бъдат ясно регламентирани, а не да бъдат до определен процент от заплатите на администрацията, каза Златко Живков, член на Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Монтана, по време на дискусия, посветена на развитието на капацитета на Общинските съвети като политически органи на местното самоуправление. Разговорът е в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в к.к. "Албена", и организирана от НСОРБ.

По думите на Живков, ако има ясен регламент за възнагражденията на съветниците, няма да се стига до неудобни ситуации при гласуването им нито за самите тях, нито за кметовете. Той припомни, че в страната са избрани 5053 съветници, а парите за заплатите им не се осигуряват от държавата, а от местните приходи.

Живков коментира още, че една от

Към началото на октомври 30,5% от избирателите са сигурни, че ще упражнят правото си на глас за Народно събрание, като трябва да се има предвид неяснотата в изборните списъци, декларативността на нагласите и т.н. Условното очакване е за около 2 милиона гласа. 3,1% от всички гласуващи се очаква да гласуват с „Не подкрепям никого“. Това сочат данни на независим сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ публикуван в сайта на социологическата агенция за изборните нагласи към началото на месеца. Сондажът не е прогноза за изборен резултат, а моментна снимка, която е съчетана със сериозна условност заради степените на откровеност на респондентите, както и заради очакваното натежаване на „технологичен“ вот при очакваната колеблива обща активност, посочват социолозите.

Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомвр

Жените на ръководни позиции в България се увеличават, въпреки че остават по-малко от мъжете, като през 2023 г. техният брой е достигнал 68 000, което с 3200 повече в сравнение с предходната година. Това показват данните от Доклада за равнопоставеността на жените и мъжете за 2023 г., който беше одобрен днес от служебното правителство, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

През миналата година делът на жените, които са част от управленски бордове, се е увеличил от 14,8% на 18,3%. Разликата в заплащането между двата пола през 2022 г. е била 13% в полза на мъжете, се посочва в доклада.

Докладът показва, че през миналата година коефициентът на заетостта на жените на възраст 15-64 години е бил 67,4%, а на мъжете - 73,9%. Разлика се отчита и при средния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст. За мъжете той е бил 942 лв., а за жените - 765 лв. Дамите о

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
В Габрово пристигнаха бюлетините за предстоящите избори, съобщиха от Областната администрация
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.