Начало Основна линия Кулинари от България и Румъния премериха сили на фестивала "Гозбите на Добруджа"
11421
България

Кулинари от България и Румъния премериха сили на фестивала "Гозбите на Добруджа"

Кулинарен фестивал "Гозбите на Добруджа" се проведе днес в силистренското село Сребърна.Проявата е под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов и се организира от Община Силистра, кметството в с. Сребърна и читалище "Възраждане - 1940" в селото.

| 05 Октомври 2024, 17:20 ч.
Кулинари от България и Румъния премериха сили на фестивала
Кулинари от България и Румъния премериха сили на фестивала "Гозбите на Добруджа"
Снимка © БТА

Кулинарен фестивал "Гозбите на Добруджа" се проведе днес в силистренското село Сребърна. Проявата е под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов и се организира от Община Силистра, кметството в с. Сребърна и читалище "Възраждане - 1940" в селото.

Общо седем водачи са установени да шофират след употреба на алкохол в област Стара Загора за изминалата седмица. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция (ОД) на МВР гл. инспектор Димитър Димитров, цитиран от пресцентъра на Дирекцията. От водачите трима са управлявали моторно превозно средство след употреба на алкохол до 1,2 промила, а четирима – над това количество. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират шестима водачи, а един водач, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол или наркотични вещества

За периода от седмица на територията на ОДМВР в Стара Загора са проверени 3643 моторни превозни средства и 6561 души. Установени са двама водачи, които са изпреварвали неправилно, а петима шофьори са санкционирани за отнемане на предимство. Установените нарушения от

Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в курорта “Албена”.

Кметът на община Летница Красимир Джонев разказа как се е справил с проблема, свързан с дефицита на пожарна техника в общината. “Държавата ни от гледна точка на техника за пожарагосене е доста консервативна”, каза Джонев.

Той обясни, че община Летница няма структура на държавната пожарна и поради това се е наложило да използва услугите от общините Ловеч и Левски. “Разстоянието до едно от селищата ни е 50 км от Ловеч и 30 км от Левски. От подаването на сигнала докато дойде пожарната до огнището, на практика имотът на човека е изгорял. Преди седем години предприех действия да снабдя общината с пожарни автомобили, които да изпозвам с налично доброволно формирование”, разказа той на пленарната сесия.

<

Четирима водачи, шофирали под въздействието на наркотици, е установила габровската полиция през вчерашния ден. Това съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) в Габрово. Срещу тях са образувани досъдебни производства.

Малко след полунощ в село Мечковица, община Габрово, е спрян за проверка лек автомобил с марка "БМВ". Водачът – 27-годишен габровец, е тестван за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за амфетамин. Мъжът е дал кръв за химически анализ.  

Вторият случай е установен около 8:00 часа на ул. “Василка Бенева“ в Габрово, при който екип на „Пътна полиция“ е спрял лек автомобил с марка “Ауди“, собственост и управляван от 41-годишен местен жител. На място е установено, че водачът шофира след употреба на марихуана. Мъжът е отказал кръвн

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

Това е третото събитие от поредицата градски винени фестивали този месец. Вече минаха изданията във Велико Търново и Варна, а следващата седмица предстои Пловдив.

Urban Wine Fest е част от инициативата на БАВП - Международен ден на мавруда, която вече пета година успява да обедини винени специалисти, търговци и туристич

Президентът Румен Радев изразява съболезнования към семейството, близките и колегите на Николай Волев по повод загубата на видния български режисьор и сценарист, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В съболезнователното си писмо държавният глава откроява забележителния талант, въображение и ерудиция на Волев, които личат в едни от най-обичаните български филми като „Двойникът“, „Господин за един ден", „Да обичаш на инат", „Маргарит и Маргарита" и „Козият рог“.

„Творческият размах на Николай Волев личеше във всяка сцена и кадър“, пише президентът като изтъква професионализма и посветеността на високите художествени стандарти, чиито плод е постигнатото от твореца. Държавният глава изразява увереност, че примерът на Николай Волев ще продължи да вдъхновява младите режисьори и сценаристи.

Скърбим за загу

Над 200 блюда зарадваха гостите, които си припомниха старите рецепти от времето на техните майки и баби. Компетентно жури оцени участниците. Основните критерии за оценка бяха автентичност на рецептата, прецизност на изпълнението, вкусови качества и презентиране.

По спомени на по-възрастните участници в делничните дни добруджанци са се хранили предимно с постни ястия. Баница и кокошка на трапезата слагали само в събота и неделя.

По традиция почти на всяка от масите бяха представени различни видове хляб, пити и краваи. Много от участници бяха приготвили тиква, която е типичен продукт за есента. Имаше пълнена тиква, печена във фурна, с гъби, лук и кайма. Плодовата тиква пък е пълнена с дюли, ябълки, круши и мента. Както всяка година присъстват и бобовите ястия, които са характерни за местните хора.

Освен дегустациите на интересни гозби за гостите в Сребърна имаше богата танцово-музикална програма, както и курбан от рибена, боб и агнешка чорби.

Фестивалът започва през 2012 година като "Празник на гърнетата". От 2013 година носи името "Гозбите на Добруджа".

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията. 

“Учудват ме местните властите, които имат дългогодишни проблеми, свързани с водите, но не участват по програми за обновяване на инфраструктурата. Нужно е по-отговорно отношение от тяхна страна. Има огромен проблем с безводието в страната. Проблемът не засяга само малките населени места“, каза Димитров. Той добави, че в Перник например загубите на вода надхвърлят 80 на сто, градът често се сблъсква с режим на водата, но действия не са предпр

Възрастна жена от София е намерена и предадена на близките си от служители на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от дирекцията. 

Случаят е от вчера. Докато патрулират по автомагистрала „Струма“, служители от сектор „Пътна полиция“ забелязали дезориентирана жена, вървяща по пътното платно. На място не е било възможно да се установи самоличността , заради което е отведена във Второ районно управление в Перник.

Служителите на полицията са провели необходимите оперативно-издирвателни действия и са установили, че жената е на 79 години, от София. Жената е с деменция и се е изгубила. Незабавно е прегледана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и впоследствие е предадена на близките си, посочиха още от полицията. 

От областната дирекция в Перник казаха , че при подобен случай в края на септември т.г., за по-мал

Денят на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". 

Предвижда се изложението да бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителния директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. В официалното откриване ще участват браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и чисти храни. 

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата "Българска мурра" също ще участват. Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от

Безпроблемно протича подготовката на предстоящите избори за Народно събрание на територията на Германия, съобщи посланик Григор Порожанов по време на срещата на служебния министър-председател Димитър Главчев с екипа на посолството на България в Берлин. Това съобщават от Министерския съвет на фейсбук страницата си.

На предстоящите на 27 октомври избори в Берлин ще бъдат отворени пет секции. Общо за Германия образуваните секции са 66. Посланик Порожанов акцентира върху експертността и опита на служителите в посолството ни, което позволява изборният процес да се администрира бързо и оптимално, съобразно също така с изискванията на страната домакин.

Днес започна участието на премиера Димитър Главчев в Срещата на върха в рамките на "Берлинския процес". Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньорите от иници

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.

Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

Всеки, който желае да предаде старо електронно оборудване – компютри, телевизори, домакински уреди и други, може да направи заявка на безплатен телефон 080014100. След подаване на заявката, екипите за извършване на съответната дейност ще посетят гражданите в удобно за тях време, за да съберат отпадъците. 

Тази инициатива е част от ангажимента на Община Пловдив за насърчаване на устойчиво развитие и отговорно управление на електронните отпадъци. Чрез правилното предав

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обя ...
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:22 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
11421
България

Кулинари от България и Румъния премериха сили на фестивала "Гозбите на Добруджа"

Кулинарен фестивал "Гозбите на Добруджа" се проведе днес в силистренското село Сребърна.Проявата е под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов и се организира от Община Силистра, кметството в с. Сребърна и читалище "Възраждане - 1940" в селото.

| 05 Октомври 2024, 17:20 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Кулинари от България и Румъния премериха сили на фестивала
Кулинари от България и Румъния премериха сили на фестивала "Гозбите на Добруджа"
Снимка © БТА

Кулинарен фестивал "Гозбите на Добруджа" се проведе днес в силистренското село Сребърна. Проявата е под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов и се организира от Община Силистра, кметството в с. Сребърна и читалище "Възраждане - 1940" в селото.

Общо седем водачи са установени да шофират след употреба на алкохол в област Стара Загора за изминалата седмица. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция (ОД) на МВР гл. инспектор Димитър Димитров, цитиран от пресцентъра на Дирекцията. От водачите трима са управлявали моторно превозно средство след употреба на алкохол до 1,2 промила, а четирима – над това количество. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират шестима водачи, а един водач, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол или наркотични вещества

За периода от седмица на територията на ОДМВР в Стара Загора са проверени 3643 моторни превозни средства и 6561 души. Установени са двама водачи, които са изпреварвали неправилно, а петима шофьори са санкционирани за отнемане на предимство. Установените нарушения от

Местните власти обсъдиха алтернативни решения за осигуряване на основни услуги за селските райони на пленарна сесия в курорта “Албена”.

Кметът на община Летница Красимир Джонев разказа как се е справил с проблема, свързан с дефицита на пожарна техника в общината. “Държавата ни от гледна точка на техника за пожарагосене е доста консервативна”, каза Джонев.

Той обясни, че община Летница няма структура на държавната пожарна и поради това се е наложило да използва услугите от общините Ловеч и Левски. “Разстоянието до едно от селищата ни е 50 км от Ловеч и 30 км от Левски. От подаването на сигнала докато дойде пожарната до огнището, на практика имотът на човека е изгорял. Преди седем години предприех действия да снабдя общината с пожарни автомобили, които да изпозвам с налично доброволно формирование”, разказа той на пленарната сесия.

<

Четирима водачи, шофирали под въздействието на наркотици, е установила габровската полиция през вчерашния ден. Това съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) в Габрово. Срещу тях са образувани досъдебни производства.

Малко след полунощ в село Мечковица, община Габрово, е спрян за проверка лек автомобил с марка "БМВ". Водачът – 27-годишен габровец, е тестван за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за амфетамин. Мъжът е дал кръв за химически анализ.  

Вторият случай е установен около 8:00 часа на ул. “Василка Бенева“ в Габрово, при който екип на „Пътна полиция“ е спрял лек автомобил с марка “Ауди“, собственост и управляван от 41-годишен местен жител. На място е установено, че водачът шофира след употреба на марихуана. Мъжът е отказал кръвн

Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават автентичния облик на българското вино, посочват организаторите от Българската асоциация на винените професионалисти (БАВП).

Събитието ще се проведе днес и утре между 16:00 и 22:00 часа. Екип от винени експерти ще представят на посетителите повече от 40 вина от над 17 местни сорта. За музиката ще се погрижат Джаз формация "София" в петък и Софийски духов оркестър в събота.

Това е третото събитие от поредицата градски винени фестивали този месец. Вече минаха изданията във Велико Търново и Варна, а следващата седмица предстои Пловдив.

Urban Wine Fest е част от инициативата на БАВП - Международен ден на мавруда, която вече пета година успява да обедини винени специалисти, търговци и туристич

Президентът Румен Радев изразява съболезнования към семейството, близките и колегите на Николай Волев по повод загубата на видния български режисьор и сценарист, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В съболезнователното си писмо държавният глава откроява забележителния талант, въображение и ерудиция на Волев, които личат в едни от най-обичаните български филми като „Двойникът“, „Господин за един ден", „Да обичаш на инат", „Маргарит и Маргарита" и „Козият рог“.

„Творческият размах на Николай Волев личеше във всяка сцена и кадър“, пише президентът като изтъква професионализма и посветеността на високите художествени стандарти, чиито плод е постигнатото от твореца. Държавният глава изразява увереност, че примерът на Николай Волев ще продължи да вдъхновява младите режисьори и сценаристи.

Скърбим за загу

Над 200 блюда зарадваха гостите, които си припомниха старите рецепти от времето на техните майки и баби. Компетентно жури оцени участниците. Основните критерии за оценка бяха автентичност на рецептата, прецизност на изпълнението, вкусови качества и презентиране.

По спомени на по-възрастните участници в делничните дни добруджанци са се хранили предимно с постни ястия. Баница и кокошка на трапезата слагали само в събота и неделя.

По традиция почти на всяка от масите бяха представени различни видове хляб, пити и краваи. Много от участници бяха приготвили тиква, която е типичен продукт за есента. Имаше пълнена тиква, печена във фурна, с гъби, лук и кайма. Плодовата тиква пък е пълнена с дюли, ябълки, круши и мента. Както всяка година присъстват и бобовите ястия, които са характерни за местните хора.

Освен дегустациите на интересни гозби за гостите в Сребърна имаше богата танцово-музикална програма, както и курбан от рибена, боб и агнешка чорби.

Фестивалът започва през 2012 година като "Празник на гърнетата". От 2013 година носи името "Гозбите на Добруджа".

В много случаи общини, които в продължение на години страдат от безводие, не правят достатъчно, за да разрешат проблемите с липсата на вода. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Той посочи като пример държавната програма за финансиране на общински проекти за периода 2024 – 2026 г., към която почти липсват подадени проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията. 

“Учудват ме местните властите, които имат дългогодишни проблеми, свързани с водите, но не участват по програми за обновяване на инфраструктурата. Нужно е по-отговорно отношение от тяхна страна. Има огромен проблем с безводието в страната. Проблемът не засяга само малките населени места“, каза Димитров. Той добави, че в Перник например загубите на вода надхвърлят 80 на сто, градът често се сблъсква с режим на водата, но действия не са предпр

Възрастна жена от София е намерена и предадена на близките си от служители на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от дирекцията. 

Случаят е от вчера. Докато патрулират по автомагистрала „Струма“, служители от сектор „Пътна полиция“ забелязали дезориентирана жена, вървяща по пътното платно. На място не е било възможно да се установи самоличността , заради което е отведена във Второ районно управление в Перник.

Служителите на полицията са провели необходимите оперативно-издирвателни действия и са установили, че жената е на 79 години, от София. Жената е с деменция и се е изгубила. Незабавно е прегледана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и впоследствие е предадена на близките си, посочиха още от полицията. 

От областната дирекция в Перник казаха , че при подобен случай в края на септември т.г., за по-мал

Денят на българския производител ще се състои на 18 и 19 октомври на изложбените площи до разклона за сливенското село Мечкарево. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд "Земеделие". 

Предвижда се изложението да бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителния директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. В официалното откриване ще участват браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и чисти храни. 

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата "Българска мурра" също ще участват. Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от

Безпроблемно протича подготовката на предстоящите избори за Народно събрание на територията на Германия, съобщи посланик Григор Порожанов по време на срещата на служебния министър-председател Димитър Главчев с екипа на посолството на България в Берлин. Това съобщават от Министерския съвет на фейсбук страницата си.

На предстоящите на 27 октомври избори в Берлин ще бъдат отворени пет секции. Общо за Германия образуваните секции са 66. Посланик Порожанов акцентира върху експертността и опита на служителите в посолството ни, което позволява изборният процес да се администрира бързо и оптимално, съобразно също така с изискванията на страната домакин.

Днес започна участието на премиера Димитър Главчев в Срещата на върха в рамките на "Берлинския процес". Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньорите от иници

Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър.

Услугата е част от стремежа на общината да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и предлага безплатна услуга по събиране на този вид отпадъци директно от домовете на гражданите.

Всеки, който желае да предаде старо електронно оборудване – компютри, телевизори, домакински уреди и други, може да направи заявка на безплатен телефон 080014100. След подаване на заявката, екипите за извършване на съответната дейност ще посетят гражданите в удобно за тях време, за да съберат отпадъците. 

Тази инициатива е част от ангажимента на Община Пловдив за насърчаване на устойчиво развитие и отговорно управление на електронните отпадъци. Чрез правилното предав

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.