Начало Контекст Над 60 участници се включиха в турнира по ускорен шахмат "Шахматна есен", част от веригата "Шахматни сезони"
11409
България

Над 60 участници се включиха в турнира по ускорен шахмат "Шахматна есен", част от веригата "Шахматни сезони"

Над 60 участници се включиха в турнира по ускорен шахмат "Шахматна есен", част от веригата "Шахматни сезони", съобщи Петромир Панайотов, главен съдия на форума, проведен днес в сградата на Спортния клуб по шахмат "Шумен".Станислав Мариянов, треньор в шуменския клуб, поясни, че младите шахматисти са били разпределени в два турнира, първият за състезатели до 8 и до 10 години и вторият - до 13 и до 16 години.

| 05 Октомври 2024, 18:54 ч.
Над 60 участници се включиха в турнира по ускорен шахмат
Над 60 участници се включиха в турнира по ускорен шахмат "Шахматна есен", част от веригата "Шахматни сезони"
Снимка © БТА

Над 60 участници се включиха в турнира по ускорен шахмат "Шахматна есен", част от веригата "Шахматни сезони", съобщи Петромир Панайотов, главен съдия на форума, проведен днес в сградата на Спортния клуб по шахмат "Шумен".

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. 

На 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път. Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района, посочи столичния кмет. 

Терзиев обясни, че в София се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да се решават транспортните проблеми в реално време и да бъде въведено технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

„В София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година. Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук н

Петнайсетгодишно бременно момиче е прието тази сутрин в областната болница в Сливен с тежка черепно-мозъчна травма и загуба на плода. Това съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Състоянието на пациентката е много тежко, посочват от лечебното заведение. 

Момичето е пътувало в кола по време на пътнотранспортно произшествие в землището на община Твърдица, потвърди говорителят на областната полиция Първолета Мандинска. Сигналът за катастрофата е получен около 01:30 сутринта. Лек автомобил "Фиат Пунто", управляван от 30-годишен водач, след като е загубил управление, е напуснал пътното платно и е катастрофирал.

Пострадалата при инцидента е настанена за лечение в болнично заведение в град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията съобщиха за още два пътни инцидента с пострадали през почивните дни. На 12 октомври в землището на се

Кандидатът за народен представител и водач на листата на "Възраждане" за Перник Димо Дренчев изрази загриженост за демографското състояние на България, съобщиха от пресцентъра на партията.

Демографската криза у нас е основен приоритет за "Възраждане", заяви той и добави, че тази криза не е просто социален, но и национален проблем.

"Нашата нация се свива с тревожни темпове, а това води до срив в икономиката, образованието и здравеопазването. Липсата на адекватни мерки от страна на държавата е основната причина за задълбочаването на този проблем. От "Възраждане" вярваме, че е време да се предприемат решителни действия", посочи още кандидатът. 

Според него основният фактор, възпрепятстващ младите хора да създават семейства, е несигурността в доходите и трудностите, с които се сблъскват при формирането на семейство. "Искаме да създадем среда, в която младите семе

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо, сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е около 6°.

 Атмосферното налягане ще е около средното за месеца, но до вечерта слабо ще се повиши.
 Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от югозапад, но до вечерта в цялата страна ще отслабне, а на места и ще стихне. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 22°.
 
В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня облачността щ

Детският лекар и хомеопат д-р Марио Янакиев получи приза "Лекар на годината 2024" в Хасково. Церемонията по връчването на отличията на Районната лекарска колегия в Хасково към Българския лекарски съюз в традиционните пет категории се състоя в зала "Хасково" на Общината в навечерието на празника на българския лекар - 19 октомври.

В категорията "Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация" наградата е за д-р Лиляна Минкова. Колегията определи за първенец в категорията "Ти си нашето бъдеще" за млад лекар д-р Димитър Ангелов. За принос в развитието и прилагането на иновативна медицина първи в региона е д-р Иван Николов, а за дългогодишна дейност и активен принос в развитието на специалност призът беше даден на д-р Георги Кемалов. Отличията бяха връчени от председателя на Управителния съвет на съсловната организация д-р Николай Колев.

Д-р Марио Я

Станислав Мариянов, треньор в шуменския клуб, поясни, че младите шахматисти са били разпределени в два турнира, първият за състезатели до 8 и до 10 години и вторият - до 13 и до 16 години. Той каза още, че в състезанието са се включили шахматисти от Шумен, Русе, Добрич, Варна, Велико Търново, с. Крепча, Украйна и САЩ.

Панайотов съобщи, че състезаващият се за шуменския шахматен клуб Иван Писев е втори в категорията до 10 години, с шест точки, колкото има и победителят във възрастовата категория Стоян Илиев от Шахматен клуб "Варна".

В крайното класиране при състезателите до 8 години първи с пет точки и половина е Даниел Токмачов, втори се класира Борис Ангелов от Шахматен клуб "Асеневци", също с пет точки и половина.

В класирането за състезатели до 13 години първи е шуменският шахматист Ете Есмер, с шест точки. Втори с пет точки е Норайр Шахбазян, също от Спортния клуб по шахмат "Шумен", трети със същия актив е Борислав Желязков, също от клуба домакин на турнира.

Победител в категорията до 16 години е Денис Швенк от Шахматен клуб "Бургас 64", с пет точки и половина. Втори с четири точки в актива си е състезателят на Спортния клуб по шахмат "Шумен" Велислав Славов, трети е друг шахматист на клуба домакин -  Алесандър Николов, също с четири точки. Следващият турнир от веригата "Шахматни сезони" ще се проведе в Шумен в началото на декември, допълни Петромир Панайотов.

Процедурата за избор на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС) трябва да продължи, защото не е редно ръководители на органи да бъдат с изтекли мандати и да се управляват от временно изпълняващи длъжностите. След като Конституцията позволява, тази процедура трябва да бъде извървявана.  Това каза министърът на правосъдието Мария Павлова преди заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет.

Дали президентът няма да подпише указ за назначаване на главен прокурор и председател на ВАС, е нещо, което ще видим през януари или март, посочи тя и допълни, че както за главен прокурор, така няма да предложи и кандидатура за председател на ВАС.

Народното събрание през последните две години дори не прие правила за избора и не показаха елементарно желание да започне тази процедура. Дори беше отменен изборът на вече избрани членове от магистратската кво

Държавният глава Румен Радев бе посрещнат с тържествена церемония пред босненското Председателство в Сараево от председателстващия тричленното Председателство Денис Бечирович.

Президентът Радев ще проведе среща с двама от тримата членове на Председателството – председателстващия Денис Бечирович и сръбския представител Желка Цвиянович, след което ще се състоят пленарни разговори между делегациите на двете държави. Румен Радев и Денис Бечирович ще дадат съвместна пресконференция по-късно днес. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се утре българският държавен глава да се срещне и с

Министерският съвет предлага за награждаване проф. д-р Боряна Слънчева с орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие за значимия принос за развитието на медицинската наука и практика в областта на педиатрията и неонатологията в България, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Слънчева работи от 1980 г. в болница "Майчин дом", а от 2001 г. е началник на Клиниката по неонатология в лечебното заведение. Тя е основоположник на българската школа по неонатология, учител и ментор на множество български неонатолози. Автор е на над 85 научни труда, публикувани в специализирани медицински научни издания. Работи върху проблемите в адаптацията при недоносени с много ниско и екстремно ниско тегло при раждането. Участва в проучвания, свързани с особеностите на бъбречната функция при недоносените деца. Водещ изследовател е в разработване на програма за профилактика на мозъчните кръвоизливи при

От следващата година в Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра ще заработи ядрено-магнитен резонанс. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Васил Славов.

По думите му, новата техника е от висок клас и е от водеща фирма в производството на медицинска апаратура. Ядрено-магнитният резонанс е снабден с изкуствен интелект, който максимално съкращава времето за създаване на изображение.

„Усилията по осъществяване на това начинание започнаха още през 2022 година. През 2023 г. получихме първия транш в размер на половината от стойността на апарата, а тази година и другата половина. През септември бяха осигурени и средствата за цялостен ремонт и подготовка на сградата, където ще се намира ядрено-магнитният резонанс. Очакваме ремонтните дейности да стартират до броени дни и апаратът да бъде пуснат в експлоатация през пролетта на следващата година. Вс

С усилията на Министерството на спорта, Министерството на транспорта и на администрацията на Министерския съвет, направихме възможно участието на националния ни отбор по футбол в Белфаст. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев преди началото на правителственото заседание.

Довечера ще се състои футболна среща от турнира Лига на нациите между националните отбори на Северна Ирландия и България, която ще се играе в столицата Белфаст.

Главчев информира, че е съществувала реална опасност да не могат националите ни да заминат за Белфаст.

"На помощ дойде държавният авиационен оператор", посочи премиерът. Той подчерта, че Българският футболен съюз си е заплатил разходите за пътуването. Ние направихме каквото можахме да се чувстват комфортно на националите ни, очакваме и им стискаме палци довечера да победят, каза още Димитър Главчев.

Както съобщихме, турнирът "Шахматна есен" е по швейцарската система, в седем кръга, с времева контрола от 10 минути + 5 секунди добавени на ход. Първият турнир от серията "Шахматни сезони” за тази година се състоя на 20 април. На 15 юни се състоя турнирът "Шахматно лято", над 50 деца се включиха в него.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:50 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
11409
България

Над 60 участници се включиха в турнира по ускорен шахмат "Шахматна есен", част от веригата "Шахматни сезони"

Над 60 участници се включиха в турнира по ускорен шахмат "Шахматна есен", част от веригата "Шахматни сезони", съобщи Петромир Панайотов, главен съдия на форума, проведен днес в сградата на Спортния клуб по шахмат "Шумен".Станислав Мариянов, треньор в шуменския клуб, поясни, че младите шахматисти са били разпределени в два турнира, първият за състезатели до 8 и до 10 години и вторият - до 13 и до 16 години.

| 05 Октомври 2024, 18:54 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над 60 участници се включиха в турнира по ускорен шахмат
Над 60 участници се включиха в турнира по ускорен шахмат "Шахматна есен", част от веригата "Шахматни сезони"
Снимка © БТА

Над 60 участници се включиха в турнира по ускорен шахмат "Шахматна есен", част от веригата "Шахматни сезони", съобщи Петромир Панайотов, главен съдия на форума, проведен днес в сградата на Спортния клуб по шахмат "Шумен".

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. 

На 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път. Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района, посочи столичния кмет. 

Терзиев обясни, че в София се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да се решават транспортните проблеми в реално време и да бъде въведено технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

„В София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година. Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук н

Петнайсетгодишно бременно момиче е прието тази сутрин в областната болница в Сливен с тежка черепно-мозъчна травма и загуба на плода. Това съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Състоянието на пациентката е много тежко, посочват от лечебното заведение. 

Момичето е пътувало в кола по време на пътнотранспортно произшествие в землището на община Твърдица, потвърди говорителят на областната полиция Първолета Мандинска. Сигналът за катастрофата е получен около 01:30 сутринта. Лек автомобил "Фиат Пунто", управляван от 30-годишен водач, след като е загубил управление, е напуснал пътното платно и е катастрофирал.

Пострадалата при инцидента е настанена за лечение в болнично заведение в град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията съобщиха за още два пътни инцидента с пострадали през почивните дни. На 12 октомври в землището на се

Кандидатът за народен представител и водач на листата на "Възраждане" за Перник Димо Дренчев изрази загриженост за демографското състояние на България, съобщиха от пресцентъра на партията.

Демографската криза у нас е основен приоритет за "Възраждане", заяви той и добави, че тази криза не е просто социален, но и национален проблем.

"Нашата нация се свива с тревожни темпове, а това води до срив в икономиката, образованието и здравеопазването. Липсата на адекватни мерки от страна на държавата е основната причина за задълбочаването на този проблем. От "Възраждане" вярваме, че е време да се предприемат решителни действия", посочи още кандидатът. 

Според него основният фактор, възпрепятстващ младите хора да създават семейства, е несигурността в доходите и трудностите, с които се сблъскват при формирането на семейство. "Искаме да създадем среда, в която младите семе

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо, сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е около 6°.

 Атмосферното налягане ще е около средното за месеца, но до вечерта слабо ще се повиши.
 Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от югозапад, но до вечерта в цялата страна ще отслабне, а на места и ще стихне. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 22°.
 
В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня облачността щ

Детският лекар и хомеопат д-р Марио Янакиев получи приза "Лекар на годината 2024" в Хасково. Церемонията по връчването на отличията на Районната лекарска колегия в Хасково към Българския лекарски съюз в традиционните пет категории се състоя в зала "Хасково" на Общината в навечерието на празника на българския лекар - 19 октомври.

В категорията "Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация" наградата е за д-р Лиляна Минкова. Колегията определи за първенец в категорията "Ти си нашето бъдеще" за млад лекар д-р Димитър Ангелов. За принос в развитието и прилагането на иновативна медицина първи в региона е д-р Иван Николов, а за дългогодишна дейност и активен принос в развитието на специалност призът беше даден на д-р Георги Кемалов. Отличията бяха връчени от председателя на Управителния съвет на съсловната организация д-р Николай Колев.

Д-р Марио Я

Станислав Мариянов, треньор в шуменския клуб, поясни, че младите шахматисти са били разпределени в два турнира, първият за състезатели до 8 и до 10 години и вторият - до 13 и до 16 години. Той каза още, че в състезанието са се включили шахматисти от Шумен, Русе, Добрич, Варна, Велико Търново, с. Крепча, Украйна и САЩ.

Панайотов съобщи, че състезаващият се за шуменския шахматен клуб Иван Писев е втори в категорията до 10 години, с шест точки, колкото има и победителят във възрастовата категория Стоян Илиев от Шахматен клуб "Варна".

В крайното класиране при състезателите до 8 години първи с пет точки и половина е Даниел Токмачов, втори се класира Борис Ангелов от Шахматен клуб "Асеневци", също с пет точки и половина.

В класирането за състезатели до 13 години първи е шуменският шахматист Ете Есмер, с шест точки. Втори с пет точки е Норайр Шахбазян, също от Спортния клуб по шахмат "Шумен", трети със същия актив е Борислав Желязков, също от клуба домакин на турнира.

Победител в категорията до 16 години е Денис Швенк от Шахматен клуб "Бургас 64", с пет точки и половина. Втори с четири точки в актива си е състезателят на Спортния клуб по шахмат "Шумен" Велислав Славов, трети е друг шахматист на клуба домакин -  Алесандър Николов, също с четири точки. Следващият турнир от веригата "Шахматни сезони" ще се проведе в Шумен в началото на декември, допълни Петромир Панайотов.

Процедурата за избор на главен прокурор и председател на Върховния административен съд (ВАС) трябва да продължи, защото не е редно ръководители на органи да бъдат с изтекли мандати и да се управляват от временно изпълняващи длъжностите. След като Конституцията позволява, тази процедура трябва да бъде извървявана.  Това каза министърът на правосъдието Мария Павлова преди заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет.

Дали президентът няма да подпише указ за назначаване на главен прокурор и председател на ВАС, е нещо, което ще видим през януари или март, посочи тя и допълни, че както за главен прокурор, така няма да предложи и кандидатура за председател на ВАС.

Народното събрание през последните две години дори не прие правила за избора и не показаха елементарно желание да започне тази процедура. Дори беше отменен изборът на вече избрани членове от магистратската кво

Държавният глава Румен Радев бе посрещнат с тържествена церемония пред босненското Председателство в Сараево от председателстващия тричленното Председателство Денис Бечирович.

Президентът Радев ще проведе среща с двама от тримата членове на Председателството – председателстващия Денис Бечирович и сръбския представител Желка Цвиянович, след което ще се състоят пленарни разговори между делегациите на двете държави. Румен Радев и Денис Бечирович ще дадат съвместна пресконференция по-късно днес. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се утре българският държавен глава да се срещне и с

Министерският съвет предлага за награждаване проф. д-р Боряна Слънчева с орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие за значимия принос за развитието на медицинската наука и практика в областта на педиатрията и неонатологията в България, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Слънчева работи от 1980 г. в болница "Майчин дом", а от 2001 г. е началник на Клиниката по неонатология в лечебното заведение. Тя е основоположник на българската школа по неонатология, учител и ментор на множество български неонатолози. Автор е на над 85 научни труда, публикувани в специализирани медицински научни издания. Работи върху проблемите в адаптацията при недоносени с много ниско и екстремно ниско тегло при раждането. Участва в проучвания, свързани с особеностите на бъбречната функция при недоносените деца. Водещ изследовател е в разработване на програма за профилактика на мозъчните кръвоизливи при

От следващата година в Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра ще заработи ядрено-магнитен резонанс. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Васил Славов.

По думите му, новата техника е от висок клас и е от водеща фирма в производството на медицинска апаратура. Ядрено-магнитният резонанс е снабден с изкуствен интелект, който максимално съкращава времето за създаване на изображение.

„Усилията по осъществяване на това начинание започнаха още през 2022 година. През 2023 г. получихме първия транш в размер на половината от стойността на апарата, а тази година и другата половина. През септември бяха осигурени и средствата за цялостен ремонт и подготовка на сградата, където ще се намира ядрено-магнитният резонанс. Очакваме ремонтните дейности да стартират до броени дни и апаратът да бъде пуснат в експлоатация през пролетта на следващата година. Вс

С усилията на Министерството на спорта, Министерството на транспорта и на администрацията на Министерския съвет, направихме възможно участието на националния ни отбор по футбол в Белфаст. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев преди началото на правителственото заседание.

Довечера ще се състои футболна среща от турнира Лига на нациите между националните отбори на Северна Ирландия и България, която ще се играе в столицата Белфаст.

Главчев информира, че е съществувала реална опасност да не могат националите ни да заминат за Белфаст.

"На помощ дойде държавният авиационен оператор", посочи премиерът. Той подчерта, че Българският футболен съюз си е заплатил разходите за пътуването. Ние направихме каквото можахме да се чувстват комфортно на националите ни, очакваме и им стискаме палци довечера да победят, каза още Димитър Главчев.

Както съобщихме, турнирът "Шахматна есен" е по швейцарската система, в седем кръга, с времева контрола от 10 минути + 5 секунди добавени на ход. Първият турнир от серията "Шахматни сезони” за тази година се състоя на 20 април. На 15 юни се състоя турнирът "Шахматно лято", над 50 деца се включиха в него.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.