Начало Контекст Условията за туризъм в планините не са добри, казаха от Планинската спасителна служба на БЧК
9295
България

Условията за туризъм в планините не са добри, казаха от Планинската спасителна служба на БЧК

Времето е облачно и ветровито.Прогнозите са за дъжд през целия ден. По високите части има и мъгла, посочиха от спасителната служба.

| 06 Октомври 2024, 09:55 ч.
Условията за туризъм в планините не са добри, казаха от Планинската спасителна служба на БЧК
Условията за туризъм в планините не са добри, казаха от Планинската спасителна служба на БЧК
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Условията за туризъм в планините днес не са добри, казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст.

Проектът на график за движение на влаковете за 2025 г. ще бъде дискутиран с областните и общински администрации на 21, 22 и 23 октомври т.г. в Горна Оряховица, Пловдив и София за съответните региони на страната, съобщиха от пресцентъра на „Български държавни железници“ (БДЖ). Клиентите на БДЖ могат да изпращат своите аргументирани предложения за промени в разписанието на влаковете до съответните областни и общински администрации. Това ще даде възможност на местните администрации да отправят предложения за промени, съобразно предпочитанията на жителите по места.

Новият график е съобразен максимално с мащабните инфраструктурни проекти в страната и основно в жп възел София и Пловдив, поради които възможностите за преминаване на влакове в района на гарите София и Пловдив са ограничени, посочват от националния железопътен превозвач. 

За 2025 г. е предвид

Догодина предстои ремонт на бул. "Александър Стамболийски" с трамвайното трасе, което се чакаше от десетилетия, както и ремонт на бул. „Мария Луиза“ заедно с трамвайното трасе от ул. "Козлодуй" до надлез "Надежда". Това съобщи пред журналисти общинският съветник Борис Бонев, председател на групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") в Столичния общински съвет .

През 2025 г. предстои да се ремонтира и бул. "Джеймс Баучер", обявяването на търг за Източната тангента на София, бул. "Копенхаген", ул. "Александър Мицкевич" и много други малки квартални улици и булеварди, каза Бонев. По думите му всичко това се прави, за да се решават отдавна трупаните проблеми с трафика. Той подчерта, че по всеки един от тези булеварди и ремонти са заложени мерки за приоритизирането на градския транспорт и велосипедното движение чрез бус ленти, велоалеи и т

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Програмата за индустриалните паркове е толкова успешна, че ние сме предложили в бюджета за 2025 г. да бъдат отделени 100 милиона лева за индустриализация на България посредством специална програма за индустриализация, така че да можем да обхванем абсолютно всички компоненти на проекта. Това съобщи министърът на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов по време на посещение в Тракия икономическа зона (ТИЗ) по-рано днес. В рамките на визитата той проведе среща с инвеститори, на която бяха обсъдени възможностите за подкрепа на компании, които имат интерес да разкрият нови производства или да разширят вече изградени такива.

Министър Карадимов се запозна на място с инвестиционните проекти в ТИЗ, които са в процес на реализация с подкрепата на Министерството на иновациите и растежа чрез насърчителните мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

"Това, което е направен

Сто и тринайсет нарушения на правилата за движение са установени в Пернишка област по време на операция по линия на ROADPOL (Европейската мрежа на службите на пътната полиция), съобщиха от полицията в Перник.  

В периода между 7 и 13 октомври на територията на региона са проверени 3166 моторни превозни средства. 

Трийсет и две от констатираните нарушения са за използване на мобилни телефони без устройства „свободни ръце“ и 81 - за неизползване на обезопасителни колани, каски и системи за деца. За неизползване на колани ще бъдат глобени 68 шофьори. За неизползване на обезопасителни системи за деца ще бъдат санкционирани трима водачи. Глобите за този вид нарушения са в размер на 50 лв. и отнемане на десет контролни точки. От 15 до 20 октомври т.г. ще се състои специализирана полицейска операция, насочена към уязвимите участници в движението – ве

Времето е облачно и ветровито. Прогнозите са за дъжд през целия ден. По високите части има и мъгла, посочиха от спасителната служба.

От ПСС препоръчват да се проверява за всеки отделен курорт дали работят съоръженията.

Няма инциденти през последното денонощие.

Оранжев и жълт код за интензивни валежи и гръмотевици е обявен за днес в областите Бургас и Кърджали, съобщиха от Националният институт по метеорология и хидрология.

Жълт код е в сила също за областите Варна, Добрич, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен. 

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

По време на контролната проверка експертите са установили, че пречиствателната станция на Исперих е в добро техническо състояние, а биостъпалото е в нормален експлоатационен режим. Изпълнени са предписанията, дадени при предишни проверки за привеждане на станцията в нормален режим на работа с оглед ефективно пречистване на градските отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – местното сухо дере.

От пресцентъра посочват, че констатираното добро състояние е факт благодарение на дългогодишните усилия на екоинспекцията – строг контрол, прилагане на административно-наказателни мерки назад във времето, както и търсене на активен диалог и решения с всички заинтересовани

За поредна година в трънското село Студен извор имаше празник на киселото мляко. Той се организира от фондация „Д-р Стамен Григоров” и е вторият за тази година, каза праправнучката на д-р Стамен Григоров - Венета Костадинчев.

През лятото се проведе първото за 2024 г. издание на празника, тогава бяха отличени и учениците, спечелили награди от Международния конкурс "Приказки за киселото мляко". Той се организира от българското училище "Д-р Стамен Григоров" в Женева по повод 40-годишнината от създаването му. Сред творбите бяха рисунки и разкази на деца от Трън и други населени места, допълни още Костадинчев.

Тя каза, че по-различното във второто издание на празника на киселото мляко е есенната тематика, както и включването в базара на производители на мед и пчелни продукти. Столична пекарна също участва със свой щанд. Характерното за тях е безглутеновите продук

От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението се извършва в две пътни платна двупосочно, има нови две ленти за автомобилно движение, ново осветление и е резервирано бъдещо трасе за трамвай. Предстои да бъде положена хоризонтална пътна маркировка, с която ще се обособи бус лента. 

Изграден е тротоарът на южното пътно платно, осигурен е пешеходен достъп, озеленяване и велоалея. Осигурен е достъп и до ул. “Емилиян Станев“. 

Кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Тодор Каблешков“ е част от третия градски ринг на София, обясниха от Столична община. 

Дейностите по изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ продължават в участъка от ул. „Емилиян Станев“ до ул. &bdquo

За Коледните празници „Български държавни железници“ ще организират пътуване със специален влак с парен локомотив, съобщават от пресцентъра на дружеството. В тази връзка националният железопътен превозвач предоставя възможност на своите клиенти да спечелят ваучер за пътуване с Коледния влак.

За целта пътуващите с влак на територията на страната могат да участват в томбола, чрез която от всички регистрирани валидни билети на лотариен принцип ще бъдат избрани 15 печеливши участници. Срокът за участие в томболата е до 31 октомври 2024 г.

Печелившите участници, които ще получат ваучер за специално организирано пътуване с влака за Коледните празници, ще бъдат изтеглени на 15 ноември 2024 г.

Парният локомотив на Коледния влак е участник в най-новия български филм „Гунди – легенда за любовта“ и ще предостави възможност на пътуващите да изпит

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Могат да се използват както за научни цели, така и в интерес на отбраната. Съставени са от отделни модули и са лесни за обслужване. Възможно е управлението им от плавателно средство, като има възможност за надграждането им с допълнителни апаратури и сензори, информира МО.

Получените апарати са оборудвани с мултибим &bdq

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:50 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
9295
България

Условията за туризъм в планините не са добри, казаха от Планинската спасителна служба на БЧК

Времето е облачно и ветровито.Прогнозите са за дъжд през целия ден. По високите части има и мъгла, посочиха от спасителната служба.

| 06 Октомври 2024, 09:55 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Условията за туризъм в планините не са добри, казаха от Планинската спасителна служба на БЧК
Условията за туризъм в планините не са добри, казаха от Планинската спасителна служба на БЧК
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Условията за туризъм в планините днес не са добри, казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст.

Проектът на график за движение на влаковете за 2025 г. ще бъде дискутиран с областните и общински администрации на 21, 22 и 23 октомври т.г. в Горна Оряховица, Пловдив и София за съответните региони на страната, съобщиха от пресцентъра на „Български държавни железници“ (БДЖ). Клиентите на БДЖ могат да изпращат своите аргументирани предложения за промени в разписанието на влаковете до съответните областни и общински администрации. Това ще даде възможност на местните администрации да отправят предложения за промени, съобразно предпочитанията на жителите по места.

Новият график е съобразен максимално с мащабните инфраструктурни проекти в страната и основно в жп възел София и Пловдив, поради които възможностите за преминаване на влакове в района на гарите София и Пловдив са ограничени, посочват от националния железопътен превозвач. 

За 2025 г. е предвид

Догодина предстои ремонт на бул. "Александър Стамболийски" с трамвайното трасе, което се чакаше от десетилетия, както и ремонт на бул. „Мария Луиза“ заедно с трамвайното трасе от ул. "Козлодуй" до надлез "Надежда". Това съобщи пред журналисти общинският съветник Борис Бонев, председател на групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") в Столичния общински съвет .

През 2025 г. предстои да се ремонтира и бул. "Джеймс Баучер", обявяването на търг за Източната тангента на София, бул. "Копенхаген", ул. "Александър Мицкевич" и много други малки квартални улици и булеварди, каза Бонев. По думите му всичко това се прави, за да се решават отдавна трупаните проблеми с трафика. Той подчерта, че по всеки един от тези булеварди и ремонти са заложени мерки за приоритизирането на градския транспорт и велосипедното движение чрез бус ленти, велоалеи и т

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Програмата за индустриалните паркове е толкова успешна, че ние сме предложили в бюджета за 2025 г. да бъдат отделени 100 милиона лева за индустриализация на България посредством специална програма за индустриализация, така че да можем да обхванем абсолютно всички компоненти на проекта. Това съобщи министърът на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов по време на посещение в Тракия икономическа зона (ТИЗ) по-рано днес. В рамките на визитата той проведе среща с инвеститори, на която бяха обсъдени възможностите за подкрепа на компании, които имат интерес да разкрият нови производства или да разширят вече изградени такива.

Министър Карадимов се запозна на място с инвестиционните проекти в ТИЗ, които са в процес на реализация с подкрепата на Министерството на иновациите и растежа чрез насърчителните мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

"Това, което е направен

Сто и тринайсет нарушения на правилата за движение са установени в Пернишка област по време на операция по линия на ROADPOL (Европейската мрежа на службите на пътната полиция), съобщиха от полицията в Перник.  

В периода между 7 и 13 октомври на територията на региона са проверени 3166 моторни превозни средства. 

Трийсет и две от констатираните нарушения са за използване на мобилни телефони без устройства „свободни ръце“ и 81 - за неизползване на обезопасителни колани, каски и системи за деца. За неизползване на колани ще бъдат глобени 68 шофьори. За неизползване на обезопасителни системи за деца ще бъдат санкционирани трима водачи. Глобите за този вид нарушения са в размер на 50 лв. и отнемане на десет контролни точки. От 15 до 20 октомври т.г. ще се състои специализирана полицейска операция, насочена към уязвимите участници в движението – ве

Времето е облачно и ветровито. Прогнозите са за дъжд през целия ден. По високите части има и мъгла, посочиха от спасителната служба.

От ПСС препоръчват да се проверява за всеки отделен курорт дали работят съоръженията.

Няма инциденти през последното денонощие.

Оранжев и жълт код за интензивни валежи и гръмотевици е обявен за днес в областите Бургас и Кърджали, съобщиха от Националният институт по метеорология и хидрология.

Жълт код е в сила също за областите Варна, Добрич, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен. 

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

По време на контролната проверка експертите са установили, че пречиствателната станция на Исперих е в добро техническо състояние, а биостъпалото е в нормален експлоатационен режим. Изпълнени са предписанията, дадени при предишни проверки за привеждане на станцията в нормален режим на работа с оглед ефективно пречистване на градските отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – местното сухо дере.

От пресцентъра посочват, че констатираното добро състояние е факт благодарение на дългогодишните усилия на екоинспекцията – строг контрол, прилагане на административно-наказателни мерки назад във времето, както и търсене на активен диалог и решения с всички заинтересовани

За поредна година в трънското село Студен извор имаше празник на киселото мляко. Той се организира от фондация „Д-р Стамен Григоров” и е вторият за тази година, каза праправнучката на д-р Стамен Григоров - Венета Костадинчев.

През лятото се проведе първото за 2024 г. издание на празника, тогава бяха отличени и учениците, спечелили награди от Международния конкурс "Приказки за киселото мляко". Той се организира от българското училище "Д-р Стамен Григоров" в Женева по повод 40-годишнината от създаването му. Сред творбите бяха рисунки и разкази на деца от Трън и други населени места, допълни още Костадинчев.

Тя каза, че по-различното във второто издание на празника на киселото мляко е есенната тематика, както и включването в базара на производители на мед и пчелни продукти. Столична пекарна също участва със свой щанд. Характерното за тях е безглутеновите продук

От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението се извършва в две пътни платна двупосочно, има нови две ленти за автомобилно движение, ново осветление и е резервирано бъдещо трасе за трамвай. Предстои да бъде положена хоризонтална пътна маркировка, с която ще се обособи бус лента. 

Изграден е тротоарът на южното пътно платно, осигурен е пешеходен достъп, озеленяване и велоалея. Осигурен е достъп и до ул. “Емилиян Станев“. 

Кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Тодор Каблешков“ е част от третия градски ринг на София, обясниха от Столична община. 

Дейностите по изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ продължават в участъка от ул. „Емилиян Станев“ до ул. &bdquo

За Коледните празници „Български държавни железници“ ще организират пътуване със специален влак с парен локомотив, съобщават от пресцентъра на дружеството. В тази връзка националният железопътен превозвач предоставя възможност на своите клиенти да спечелят ваучер за пътуване с Коледния влак.

За целта пътуващите с влак на територията на страната могат да участват в томбола, чрез която от всички регистрирани валидни билети на лотариен принцип ще бъдат избрани 15 печеливши участници. Срокът за участие в томболата е до 31 октомври 2024 г.

Печелившите участници, които ще получат ваучер за специално организирано пътуване с влака за Коледните празници, ще бъдат изтеглени на 15 ноември 2024 г.

Парният локомотив на Коледния влак е участник в най-новия български филм „Гунди – легенда за любовта“ и ще предостави възможност на пътуващите да изпит

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Могат да се използват както за научни цели, така и в интерес на отбраната. Съставени са от отделни модули и са лесни за обслужване. Възможно е управлението им от плавателно средство, като има възможност за надграждането им с допълнителни апаратури и сензори, информира МО.

Получените апарати са оборудвани с мултибим &bdq

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.