Начало Основна линия Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове
7739
България

Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове

Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Румъния, Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Турция.Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на интернет страницата си.  Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

| 07 Октомври 2024, 06:19 ч.
Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове
Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове
Снимка © БТА

Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Румъния, Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на интернет страницата си.  Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

По инициатива на областния управител на Габрово се състоя работна среща във връзка с предстоящите избори, съобщиха от Областна администрация – Габрово. 

В срещата участваха представители на институциите, които имат отношение към организацията на изборите – ръководителите на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи, Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Териториална дирекция „Национална сигурност“, „ЕРП Север“, Районната избирателна комисия, "Информационно обслужване" – Габрово, представители на четирите общини в областта, както и технически екип от областната администрация.

Целта на срещата беше да се координират действията по организация на предстоящите парламентарни избори, както и да се уточнят възникнали въпроси в хода на подготовката им. Областна администрация -

В област Смолян към момента са регистрирани 58 924 превозни средства, като за същия период на миналата година техният брой е бил 56 761. Това означава, че само за година са увеличени с около 2200, каза на брифинг началникът на „Пътна полиция“ главен инспектор Пламен Йорданов. По думите му увеличението оказва негативно влияние върху пътнотранспортната обстановка на територията на областта заради по-голямата интензивност на движението. 

За настоящата седмица са планирани редица инициативи, насочени към подобряване на пътната обстановка. Отново ще има засилен контрол на нарушенията на скоростните режими, както и контрол в малките населени места. За времето от 15 до 20 октомври ще се проведе и специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства.

От днес в учебните заведени

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. 

На 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път. Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района, посочи столичния кмет. 

Терзиев обясни, че в София се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да се решават транспортните проблеми в реално време и да бъде въведено технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

„В София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година. Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук н

Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен отбелязва Международния ден на белия бастун. Служителите в институцията демонстрират различни помощни и техническите средства в полза на незрящите граждани в рамките на Деня на отворените врати на институцията.

Миглена Пенкова, социален работник в Центъра каза , че в Деня на отворените врати служителите в центъра представят на посетителите белия бастун, брайловата клетка, плочата и шилото за писане на брайл, ученически пособия, увеличителни лупи, релефни карти за ориентиране в пространството, говорещи термометър, апарат за измерване на кръвно налягане, везна за измерване на личното тегло.

Пенкова поясни, че белият бастун се изработва от различен материал в миналото и днес. "Можем да го срещнем в по-сребърен цвят днес. Червената част от белия бастун е светлоотразителна. Ако видим бял б

Шофьор на камион, турски гражданин, е бил ранен при спор със свой колега на паркинга преди Граничния контролно – пропускателен пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Хасково.

За инцидента с мъжа, който е на 49 години, е получен сигнал в Районното управление в Свиленград. При извършената проверка на място от полицейските служители е установено, че пострадалият е с прободна рана в лявото бедро, нанесена му от колега и сънародник, на 52-годишна възраст, при кавга помежду им. По думите на пострадалия разправията е започнала, след като при маневра с камиона си той е засякъл на пътя другия водач. След инцидента нападателят го е изоставил и е преминал границата към Турция.

Пострадалият мъж е прегледан в спешното отделение на свиленградската болница и е освободен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно пр

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен към ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8 до 20 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили, припомнят от "Гранична полиция". 

На 26 август на ГКПП „Гюешево“ започна изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“, напомнят още от "Гранична полиция". 

Извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) не се състоя заради липса на кворум.

В гласуването за определяне на кворум участваха 26 общински съветници при необходими 31 съветници.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов получи персонална награда за принос за развитие на местното самоуправление от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), съобщиха от община Мездра. Оттам посочват, че наградата е връчена по време на годишната среща на местните власти, която се провежда от 13 до 15 октомври в курортен комплекс „Албена“.

Кметът на Мездра е бил отличен от НСОРБ в категорията „Средна община“. Освен Аспарухов, индивидуални награди за принос за развитие на местното самоуправление са получили кметът на община Сливен Стефан Радев в категорията „Голяма община“ и кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев в категорията „Малка община“, съобщават от община Мездра.

Наградите  за общинар бяха връчени от председателя на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов.

Припомняме, че

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

По време на контролната проверка експертите са установили, че пречиствателната станция на Исперих е в добро техническо състояние, а биостъпалото е в нормален експлоатационен режим. Изпълнени са предписанията, дадени при предишни проверки за привеждане на станцията в нормален режим на работа с оглед ефективно пречистване на градските отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – местното сухо дере.

От пресцентъра посочват, че констатираното добро състояние е факт благодарение на дългогодишните усилия на екоинспекцията – строг контрол, прилагане на административно-наказателни мерки назад във времето, както и търсене на активен диалог и решения с всички заинтересовани

Състав на Хасковския окръжен съд определи мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо турски гражданин, арестуван с 1,62 килограма марихуана на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андеево".

Наркотикът бе открит при проверка на 12 октомври на Кенан Ташйълдъз (54 г.) в три пакета, увити около кръста му. Той се опитал да пресече пункта в посока Турция като пешеходец с дрогата за 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството.

На делото от прокуратурата изтъкнаха, че Ташълдъз има влязла в сила условна присъда от Районния съд в Свиленград за трафик на сирийци отпреди две години. Самият обвиняем каза, че е мислел, че пренася лекарства.

Съдът се мотивира за решението, че съществува опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление.

Мярката може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в Пловдив. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обя ...
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:25 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
7739
България

Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове

Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Румъния, Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Турция.Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на интернет страницата си.  Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

| 07 Октомври 2024, 06:19 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове
Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове
Снимка © БТА

Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Румъния, Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на интернет страницата си.  Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

По инициатива на областния управител на Габрово се състоя работна среща във връзка с предстоящите избори, съобщиха от Областна администрация – Габрово. 

В срещата участваха представители на институциите, които имат отношение към организацията на изборите – ръководителите на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи, Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Териториална дирекция „Национална сигурност“, „ЕРП Север“, Районната избирателна комисия, "Информационно обслужване" – Габрово, представители на четирите общини в областта, както и технически екип от областната администрация.

Целта на срещата беше да се координират действията по организация на предстоящите парламентарни избори, както и да се уточнят възникнали въпроси в хода на подготовката им. Областна администрация -

В област Смолян към момента са регистрирани 58 924 превозни средства, като за същия период на миналата година техният брой е бил 56 761. Това означава, че само за година са увеличени с около 2200, каза на брифинг началникът на „Пътна полиция“ главен инспектор Пламен Йорданов. По думите му увеличението оказва негативно влияние върху пътнотранспортната обстановка на територията на областта заради по-голямата интензивност на движението. 

За настоящата седмица са планирани редица инициативи, насочени към подобряване на пътната обстановка. Отново ще има засилен контрол на нарушенията на скоростните режими, както и контрол в малките населени места. За времето от 15 до 20 октомври ще се проведе и специализирана полицейска операция за контрол на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални електрически превозни средства.

От днес в учебните заведени

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. 

На 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път. Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района, посочи столичния кмет. 

Терзиев обясни, че в София се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да се решават транспортните проблеми в реално време и да бъде въведено технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

„В София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година. Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук н

Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен отбелязва Международния ден на белия бастун. Служителите в институцията демонстрират различни помощни и техническите средства в полза на незрящите граждани в рамките на Деня на отворените врати на институцията.

Миглена Пенкова, социален работник в Центъра каза , че в Деня на отворените врати служителите в центъра представят на посетителите белия бастун, брайловата клетка, плочата и шилото за писане на брайл, ученически пособия, увеличителни лупи, релефни карти за ориентиране в пространството, говорещи термометър, апарат за измерване на кръвно налягане, везна за измерване на личното тегло.

Пенкова поясни, че белият бастун се изработва от различен материал в миналото и днес. "Можем да го срещнем в по-сребърен цвят днес. Червената част от белия бастун е светлоотразителна. Ако видим бял б

Шофьор на камион, турски гражданин, е бил ранен при спор със свой колега на паркинга преди Граничния контролно – пропускателен пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Хасково.

За инцидента с мъжа, който е на 49 години, е получен сигнал в Районното управление в Свиленград. При извършената проверка на място от полицейските служители е установено, че пострадалият е с прободна рана в лявото бедро, нанесена му от колега и сънародник, на 52-годишна възраст, при кавга помежду им. По думите на пострадалия разправията е започнала, след като при маневра с камиона си той е засякъл на пътя другия водач. След инцидента нападателят го е изоставил и е преминал границата към Турция.

Пострадалият мъж е прегледан в спешното отделение на свиленградската болница и е освободен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно пр

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен към ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8 до 20 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили, припомнят от "Гранична полиция". 

На 26 август на ГКПП „Гюешево“ започна изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения при преминаването на ГКПП „Гюешево“, напомнят още от "Гранична полиция". 

Извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) не се състоя заради липса на кворум.

В гласуването за определяне на кворум участваха 26 общински съветници при необходими 31 съветници.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници.

През миналата седмица общинските съветници на ГЕРБ-СДС внесоха искане за извънредна сесия на Съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, "кошмарните задръствания", за проблемите с обслужването на града

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов получи персонална награда за принос за развитие на местното самоуправление от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), съобщиха от община Мездра. Оттам посочват, че наградата е връчена по време на годишната среща на местните власти, която се провежда от 13 до 15 октомври в курортен комплекс „Албена“.

Кметът на Мездра е бил отличен от НСОРБ в категорията „Средна община“. Освен Аспарухов, индивидуални награди за принос за развитие на местното самоуправление са получили кметът на община Сливен Стефан Радев в категорията „Голяма община“ и кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев в категорията „Малка община“, съобщават от община Мездра.

Наградите  за общинар бяха връчени от председателя на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов.

Припомняме, че

Общинският съвет в Бяла Слатина ще проведе редовното си заседание днес, съобщиха от Съвета. Двадесет и три точки са включени в предварителния дневен ред на общинските съветници.

Една от точките касае актуализация на бюджета на общината. Кметът инж. Иво Цветков предлага на съветниците бюджетът да се актуализира със 17 401 600 лв. В докладната си той посочва, че през годината, след проведени процедури за избор на изпълнители по проектите, финансирани от държавния бюджет, са сключени договори за над 14 млн. лв. Те касаят ремонт на централния площад, облагородяване на пешеходно пространство по улица „Димитър Благоев“, ремонт на улици в Бяла Слатина, както и ремонт на тротоари по протежението на улиците с името „Георги Димитров“ в селата Търнава и Алтимир. 

Две от учебните заведения в общината са спечелили проекти за над един милион лева, получени

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе провериха Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Исперих, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

По време на контролната проверка експертите са установили, че пречиствателната станция на Исперих е в добро техническо състояние, а биостъпалото е в нормален експлоатационен режим. Изпълнени са предписанията, дадени при предишни проверки за привеждане на станцията в нормален режим на работа с оглед ефективно пречистване на градските отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – местното сухо дере.

От пресцентъра посочват, че констатираното добро състояние е факт благодарение на дългогодишните усилия на екоинспекцията – строг контрол, прилагане на административно-наказателни мерки назад във времето, както и търсене на активен диалог и решения с всички заинтересовани

Състав на Хасковския окръжен съд определи мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо турски гражданин, арестуван с 1,62 килограма марихуана на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андеево".

Наркотикът бе открит при проверка на 12 октомври на Кенан Ташйълдъз (54 г.) в три пакета, увити около кръста му. Той се опитал да пресече пункта в посока Турция като пешеходец с дрогата за 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството.

На делото от прокуратурата изтъкнаха, че Ташълдъз има влязла в сила условна присъда от Районния съд в Свиленград за трафик на сирийци отпреди две години. Самият обвиняем каза, че е мислел, че пренася лекарства.

Съдът се мотивира за решението, че съществува опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление.

Мярката може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в Пловдив. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.