Начало Контекст За изминалите девет месеца загиналите в пътни произшествия на възраст от 0 до 17 г. са девет, а ранените 964 души, сочат данни на МВР
7580
България

За изминалите девет месеца загиналите в пътни произшествия на възраст от 0 до 17 г. са девет, а ранените 964 души, сочат данни на МВР

От началото на годината до 30 септември са загинали общо девет души на възраст от 0 до 17 години при пътно-транспортни произшествия, а ранени са 964, съобщи на брифинг комисар Димитър Мичев, началник на отдел „Пътна Полиция“ към ГД „Национална полиция“.Мичев отбеляза, че голям проблем е носенето на тъмни дрехи от деца и акцентира от нуждата от светлоотразителни елементи по облеклото.

| 07 Октомври 2024, 12:14 ч.
За изминалите девет месеца загиналите в пътни произшествия на възраст от 0 до 17 г. са девет, а ранените 964 души, сочат данни на МВР
За изминалите девет месеца загиналите в пътни произшествия на възраст от 0 до 17 г. са девет, а ранените 964 души, сочат данни на МВР
Снимка © Милена Стойкова / БТА

От началото на годината до 30 септември са загинали общо девет души на възраст от 0 до 17 години при пътно-транспортни произшествия, а ранени са 964, съобщи на брифинг комисар Димитър Мичев, началник на отдел „Пътна Полиция“ към ГД „Национална полиция“. Мичев отбеляза, че голям проблем е носенето на тъмни дрехи от деца и акцентира от нуждата от светлоотразителни елементи по облеклото. 

Общо 53-ма експерти осигурява Министерството на електронното управление и други администрации за предстоящата извадкова проверка на машините за гласуване, която се провежда от Централната избирателна комисия (ЦИК). Това беше докладвано на регулярната среща, свикана от министър-председателя Димитър Главчев за подготовката на предстоящия на 27 октомври вот, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изрази очакване да бъдат проверени близо една трета от машините, което ще бъде значително по-голям брой проверени устройства в сравнение с предходните избори. Проверка предстои да бъде направена и на машините, които ще бъдат изпратени за вота в чужбина.

По отношение на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии министър Мундров заяви, че от днес започва поетапн

Търговищка област е на 22-ро място в страната по брой тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП). На територията й през миналата година са регистрирани 100 тежки ПТП, при които са загинали 14 души и са ранени 136. В сравнение с 2022 г. при инцидентите с наличие на материални щети и пострадали се наблюдава увеличение със 7,4 процента, информират от Териториалното статистическо бюро - Североизток.

През 2023 г. най-голям брой произшествия са регистрирани в община Търговище – 53, с двама загинали и 64 ранени човека. Най-малко катастрофи са се случили в община Антоново – три, при които двама души са загинали, а четирима са били ранени. 

Най-много пътни инциденти са регистрирано през месеците април и май – 12 процента от общия брой на ПТП за годината, а най-малко - през декември, когато са регистрирани три процента от общия брой. Броят на загиналите е най

В името на паметта на пилотите, няма да си позволя да коментирам нещо, което не съм видяла като доклад. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в отговор на въпрос за доклада на Министерство на отбраната (МО) във връзка с трагичния инцидент на "Граф Игнатиево", при който загинаха двама пилоти. 

Вицепрезидентът посочи, че достатъчно се е злоупотребило с катастрофата. За трагедията се изказаха хора, която нямаха никакво понятие нито от полети, нито от отбрана, нито от самолети. Достатъчно злоупотребиха с тази катастрофа и няма да си позволя под никаква форма да се наредя в този списък. Мога да имам мнение, тогава когато видя първо какво изнася Министерство на отбраната, второ да получим възможно повече информация и трето да видим кой реално носи отговорността за това, което се случи, заяви Йотова. 

Относно попълването състава на Конституционния с

Държавният глава Румен Радев бе посрещнат с тържествена церемония пред босненското Председателство в Сараево от председателстващия тричленното Председателство Денис Бечирович.

Президентът Радев ще проведе среща с двама от тримата членове на Председателството – председателстващия Денис Бечирович и сръбския представител Желка Цвиянович, след което ще се състоят пленарни разговори между делегациите на двете държави. Румен Радев и Денис Бечирович ще дадат съвместна пресконференция по-късно днес. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се утре българският държавен глава да се срещне и с

Казанлъшкото село Голямо Дряново ще посрещне производители и занаятчии от цялата страна за деветото издание на Фестивала на ореха. Това става ясно от афиша за събитието, публикуван в официалната страница на кметството. Събитието ще е на 19 октомври и се организира под патронажа на Националната асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове и с подкрепата на земеделския производител Георги Василев. 

За поредна година жителите и гостите на Голямо Дряново ще имат възможност да закупят био ядки, сирена, пчелен мед, керамика, дърворезба и други ръчно изработени стоки. Начало на фестивала ще даде представянето на кулинарна благотворителна изложба, след което ще започне и фолклорна програма с участие на клубове по народни танци и певчески групи. Пресъздадени ще бъдат народни традиции, а специални гости на празника ще са певиците сестри Диневи. 

П

Загиналите деца под 6 години са две, а ранените 157. На възраст от 6 до 9 г. има едно загинало дете и 146 ранени. На възраст от 10 до 14 г. има две загинали деца и 306 ранени, а загиналите на възраст от 15 до 17 г. са четири, докато ранените са 355.

За деветте месеца на 2024 г. са настъпили в страната общо 5408 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 338 души, а ранените са 6818 души.

Комисар Мичев съобщи още, че в момента се провежда специализирана полицейска операция на „Пътна полиция“ в Добрич и Ямбол, а на 10 октомври такава операция ще се проведе в Търговище и Пазарджик.

От днес е започнала полицейска акция за използване на предпазни колани в автомобилите и детски столчета при превоз на деца. Димитър Мичев посочи, че данните се анализират постоянно и където има нужда се провеждат полицейски операции.

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 20-годишен мъж за извършено хулиганство при проявено насилие спрямо жена, съобщиха от прокуратурата. 

В.П., на 20 г., е обвиняем за това, че на 13.10.2024 г., в Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото  - нанесъл е множество удари с ръце и крака по лицето и тялото на 19-годишна жена, влачил я по земята, дърпал я за косата, обиждал я и крещял.

Досъдебното производство е било образувано след самосезиране на Районна прокуратура – Пловдив по разпространен в медиите видеоклип с проявено насилие спрямо жена. Установено е, че мъжът и жената, които се виждат на кадрите, се познавали и имали връзка. Извършват се действия по разследването – разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза за установяв

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има главно над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България ще духа слаб северен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и ще продължи бавно да се повишава.

Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обяд и над Централна България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България временно силен от север. Максималните температури ще бъдат от 13° в североизточните до 20° в крайните югозападни райони, в София - около 16°.

По Черноморието преди обяд значителна облачност ще има над северното крайбрежие, а с

Общо 51 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 91 сигнала за произшествия. 

С преки материални щети са възникнали 11 пожара, от които един в жилищна сграда, шест в транспортни средства и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 40 пожара, от които 18 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 14 в отпадъци и други.

Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства, два битови или промишлени инцидента и 25 за оказване на техническа помощ. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания.

При пожарите няма загинали и пострадали. 

По дело на Районна прокуратура – Видин осъдиха гражданин на Турция за незаконно пренасяне през границата на страната на парични средства в особено големи размери. Наложеното наказание е шест месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 71 616,24 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

На 15 септември т.г. в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, турският гражданин влязъл от Румъния в България с управлявания от него товарен автомобил. Водачът не е изпълнил задължението си за деклариране на парични средства в особено големи размери, пренасяни през границата на страната. Парите в размер на 154 660 британски и шотландски паунда с левова равностойност 358 081,20 лв. са открити при проверка в естествените кухини на вратата на превозното средство.

С действия

Общо 73 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. На общо 101 сигнала за произшествия са реагирали звената на пожарната в цялата страна.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които четири в жилищни сгради, два в промишлени сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест в транспортни средства, един в съоръжения на открито и 3 други. Без нанесени материални щети са възникнали 55 пожара.

Извършени са 25 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства. Получени са три лъжливи повиквания. При пожарите няма загинали и пострадали.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:46 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
7580
България

За изминалите девет месеца загиналите в пътни произшествия на възраст от 0 до 17 г. са девет, а ранените 964 души, сочат данни на МВР

От началото на годината до 30 септември са загинали общо девет души на възраст от 0 до 17 години при пътно-транспортни произшествия, а ранени са 964, съобщи на брифинг комисар Димитър Мичев, началник на отдел „Пътна Полиция“ към ГД „Национална полиция“.Мичев отбеляза, че голям проблем е носенето на тъмни дрехи от деца и акцентира от нуждата от светлоотразителни елементи по облеклото.

| 07 Октомври 2024, 12:14 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
За изминалите девет месеца загиналите в пътни произшествия на възраст от 0 до 17 г. са девет, а ранените 964 души, сочат данни на МВР
За изминалите девет месеца загиналите в пътни произшествия на възраст от 0 до 17 г. са девет, а ранените 964 души, сочат данни на МВР
Снимка © Милена Стойкова / БТА

От началото на годината до 30 септември са загинали общо девет души на възраст от 0 до 17 години при пътно-транспортни произшествия, а ранени са 964, съобщи на брифинг комисар Димитър Мичев, началник на отдел „Пътна Полиция“ към ГД „Национална полиция“. Мичев отбеляза, че голям проблем е носенето на тъмни дрехи от деца и акцентира от нуждата от светлоотразителни елементи по облеклото. 

Общо 53-ма експерти осигурява Министерството на електронното управление и други администрации за предстоящата извадкова проверка на машините за гласуване, която се провежда от Централната избирателна комисия (ЦИК). Това беше докладвано на регулярната среща, свикана от министър-председателя Димитър Главчев за подготовката на предстоящия на 27 октомври вот, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изрази очакване да бъдат проверени близо една трета от машините, което ще бъде значително по-голям брой проверени устройства в сравнение с предходните избори. Проверка предстои да бъде направена и на машините, които ще бъдат изпратени за вота в чужбина.

По отношение на видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии министър Мундров заяви, че от днес започва поетапн

Търговищка област е на 22-ро място в страната по брой тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП). На територията й през миналата година са регистрирани 100 тежки ПТП, при които са загинали 14 души и са ранени 136. В сравнение с 2022 г. при инцидентите с наличие на материални щети и пострадали се наблюдава увеличение със 7,4 процента, информират от Териториалното статистическо бюро - Североизток.

През 2023 г. най-голям брой произшествия са регистрирани в община Търговище – 53, с двама загинали и 64 ранени човека. Най-малко катастрофи са се случили в община Антоново – три, при които двама души са загинали, а четирима са били ранени. 

Най-много пътни инциденти са регистрирано през месеците април и май – 12 процента от общия брой на ПТП за годината, а най-малко - през декември, когато са регистрирани три процента от общия брой. Броят на загиналите е най

В името на паметта на пилотите, няма да си позволя да коментирам нещо, което не съм видяла като доклад. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в отговор на въпрос за доклада на Министерство на отбраната (МО) във връзка с трагичния инцидент на "Граф Игнатиево", при който загинаха двама пилоти. 

Вицепрезидентът посочи, че достатъчно се е злоупотребило с катастрофата. За трагедията се изказаха хора, която нямаха никакво понятие нито от полети, нито от отбрана, нито от самолети. Достатъчно злоупотребиха с тази катастрофа и няма да си позволя под никаква форма да се наредя в този списък. Мога да имам мнение, тогава когато видя първо какво изнася Министерство на отбраната, второ да получим възможно повече информация и трето да видим кой реално носи отговорността за това, което се случи, заяви Йотова. 

Относно попълването състава на Конституционния с

Държавният глава Румен Радев бе посрещнат с тържествена церемония пред босненското Председателство в Сараево от председателстващия тричленното Председателство Денис Бечирович.

Президентът Радев ще проведе среща с двама от тримата членове на Председателството – председателстващия Денис Бечирович и сръбския представител Желка Цвиянович, след което ще се състоят пленарни разговори между делегациите на двете държави. Румен Радев и Денис Бечирович ще дадат съвместна пресконференция по-късно днес. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се утре българският държавен глава да се срещне и с

Казанлъшкото село Голямо Дряново ще посрещне производители и занаятчии от цялата страна за деветото издание на Фестивала на ореха. Това става ясно от афиша за събитието, публикуван в официалната страница на кметството. Събитието ще е на 19 октомври и се организира под патронажа на Националната асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове и с подкрепата на земеделския производител Георги Василев. 

За поредна година жителите и гостите на Голямо Дряново ще имат възможност да закупят био ядки, сирена, пчелен мед, керамика, дърворезба и други ръчно изработени стоки. Начало на фестивала ще даде представянето на кулинарна благотворителна изложба, след което ще започне и фолклорна програма с участие на клубове по народни танци и певчески групи. Пресъздадени ще бъдат народни традиции, а специални гости на празника ще са певиците сестри Диневи. 

П

Загиналите деца под 6 години са две, а ранените 157. На възраст от 6 до 9 г. има едно загинало дете и 146 ранени. На възраст от 10 до 14 г. има две загинали деца и 306 ранени, а загиналите на възраст от 15 до 17 г. са четири, докато ранените са 355.

За деветте месеца на 2024 г. са настъпили в страната общо 5408 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 338 души, а ранените са 6818 души.

Комисар Мичев съобщи още, че в момента се провежда специализирана полицейска операция на „Пътна полиция“ в Добрич и Ямбол, а на 10 октомври такава операция ще се проведе в Търговище и Пазарджик.

От днес е започнала полицейска акция за използване на предпазни колани в автомобилите и детски столчета при превоз на деца. Димитър Мичев посочи, че данните се анализират постоянно и където има нужда се провеждат полицейски операции.

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 20-годишен мъж за извършено хулиганство при проявено насилие спрямо жена, съобщиха от прокуратурата. 

В.П., на 20 г., е обвиняем за това, че на 13.10.2024 г., в Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото  - нанесъл е множество удари с ръце и крака по лицето и тялото на 19-годишна жена, влачил я по земята, дърпал я за косата, обиждал я и крещял.

Досъдебното производство е било образувано след самосезиране на Районна прокуратура – Пловдив по разпространен в медиите видеоклип с проявено насилие спрямо жена. Установено е, че мъжът и жената, които се виждат на кадрите, се познавали и имали връзка. Извършват се действия по разследването – разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза за установяв

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има главно над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България ще духа слаб северен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и ще продължи бавно да се повишава.

Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обяд и над Централна България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България временно силен от север. Максималните температури ще бъдат от 13° в североизточните до 20° в крайните югозападни райони, в София - около 16°.

По Черноморието преди обяд значителна облачност ще има над северното крайбрежие, а с

Общо 51 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 91 сигнала за произшествия. 

С преки материални щети са възникнали 11 пожара, от които един в жилищна сграда, шест в транспортни средства и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 40 пожара, от които 18 в сухи треви, горска постеля и храсти, два в стърнища, 14 в отпадъци и други.

Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които седем при катастрофи в транспортни средства, два битови или промишлени инцидента и 25 за оказване на техническа помощ. 

Регистриране са шест лъжливи повиквания.

При пожарите няма загинали и пострадали. 

По дело на Районна прокуратура – Видин осъдиха гражданин на Турция за незаконно пренасяне през границата на страната на парични средства в особено големи размери. Наложеното наказание е шест месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 71 616,24 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

На 15 септември т.г. в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, турският гражданин влязъл от Румъния в България с управлявания от него товарен автомобил. Водачът не е изпълнил задължението си за деклариране на парични средства в особено големи размери, пренасяни през границата на страната. Парите в размер на 154 660 британски и шотландски паунда с левова равностойност 358 081,20 лв. са открити при проверка в естествените кухини на вратата на превозното средство.

С действия

Общо 73 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. На общо 101 сигнала за произшествия са реагирали звената на пожарната в цялата страна.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които четири в жилищни сгради, два в промишлени сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест в транспортни средства, един в съоръжения на открито и 3 други. Без нанесени материални щети са възникнали 55 пожара.

Извършени са 25 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства. Получени са три лъжливи повиквания. При пожарите няма загинали и пострадали.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.