Начало Контекст Общо 71 пътнотранспортни произшествия са станали от началото на годината до края на септември на територията на град Ловеч
7514
България

Общо 71 пътнотранспортни произшествия са станали от началото на годината до края на септември на територията на град Ловеч

Анализите на полицията показват, че на второ място в областта е Троян с 64 произшествия с 25 ранени, а на трето – Луковит с 31 произшествия и 19 ранени.Полицейските служители, осъществяващи контрол върху движението по пътищата на територията на област Ловеч, са издали 1052 електронни фиша за превишена скорост, 455 глоби с фиш и са съставили 78 акта за административни нарушения по Закона за движение по пътищата.

| 07 Октомври 2024, 13:06 ч.
Общо 71 пътнотранспортни произшествия са станали от началото на годината до края на септември на територията на град Ловеч
Общо 71 пътнотранспортни произшествия са станали от началото на годината до края на септември на територията на град Ловеч
Снимка © БТА

От началото на годината до края на септември на територията на град Ловеч са станали 71 пътнотранспортни произшествия, при които има двама загинали и 33 ранени, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Потушени са 46 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 77 сигнала за произшествия.

При пожарите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които седем са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 33 пожара.

За изминалите 24 часа са извършени 25 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи.

Добри са условията за туризъм по планините, но по високите места е ветровито и облачно, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите са по-ниски в сравнение с вторник и сутринта на връх Ботев е измерен минус 1 градус.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони на Стара планина, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен, по високите части – до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на 12-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика днес в парк „Ротонда“ в Банкя. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Форумът се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика, се уточнява в прессъобщението.

Припомняме, че преди дни Йотова отбеляза, че секторът на социалните предприятия, в който България има устойчиви традиции, е пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят. На 9 октомври обучението „Предприемачеството, начин да променим света" завърши с церемония по връчването на награди, която беше открита от вицепрезидента Илияна Йотова, посланика на Франция - Жоел Мейер, и от посланика на Мароко - Закия Ел Мидауи. 

Единадесетият

Годината беше сушава с ниски добиви и лошо качество на продукцията. Това коментира председателят на Управителния съвет на сдружение "Съюз на дунавските овощари" Николай Колев. 

Той добави, че тъй като "Напоителни системи" не работят в региона, на практика "всеки сам се справя със сушата". 

"Трябва да има национална стратегия за напояването и облекчен режим за разрешителните за сондажите. В региони като нашия без напояване е невъзможно да се развива овощарство и зеленчукопроизводство", каза още Колев. 

Той заяви, че и малкото останали фабрики от преработващата промишленост са изкупували продукцията им на ниска себестойност. 

Браншът предстои да се събере за седми път на изложение "Дунавски овощари" в Русе в средата на следващия месец. Колев заяви, че очаква над 500 производители от този сектор от региона и дори от съседни области да се с

Анализите на полицията показват, че на второ място в областта е Троян с 64 произшествия с 25 ранени, а на трето – Луковит с 31 произшествия и 19 ранени.

Само в рамките на изминалата седмица в областта са станали 12 пътнотранспортни произшествия, седем от които – тежки, а ранените са девет души, каза той.

Полицейските служители, осъществяващи контрол върху движението по пътищата на територията на област Ловеч, са издали 1052 електронни фиша за превишена скорост, 455 глоби с фиш и са съставили 78 акта за административни нарушения по Закона за движение по пътищата.

Броят на издадените електронни фишове през миналата седмица е с 271 по-малко в сравнение със същия период през 2023 г. Според гл. инспектор Шишийски това говори, че има положителен ефект от постоянните акции, свързани с пътната безопасност, които провежда полицията. Намалява броят на нарушенията, свързани с превишена скорост, която според направените анализи е сред основните причинители на тежки пътно-транспортни произшествия, допълни той.

Неправоспособните шофьори, заловени да управляват автомобил от началото на годината в областта, са 167, като в това число влизат както тези с отнети свидетелства за управление, така и такива, които изобщо не са имали издавано такова.

Турски гражданин е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Хасково за опит да пренесе нелегално през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" три пакета с марихуана с общо бруто тегло 1, 620 кг на стойност 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът, който е на 54 години, е пристигнал на граничния пункт на трасе „Изходящи товарни автомобили“ на 12 октомври т.г., уточниха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Той се е опитал да премине през българската територия към пункта в Турция като пешеходец. Пред митническата служителка заявява, че не може да се ориентира добре и търси къде да премине паспортен контрол, за да продължи към южната ни съседка, сочат подробностите от митническата пресслужба.

Оттам уточниха, че именно поведението на пешеходеца е дало повод з

Проблеми с паркирането, сметоизвозването, осветлението и необходимостта от подмяна на тротоарните настилки на много места в малките улички са сред основните въпроси, които вълнуват гражданите в район „Одесос“. Това каза кандидатът на ГЕРБ-СДС за районен кмет Георги Недев, който обобщи резултатите от ежедневните си срещи и разговори с тях, съобщиха от предизборния щаб на коалицията.

Недев обяснява, че занапред ще продължи да работи за подобряване условията на живот в района за жителите, гостите и туристите. „Преди 10 години с моя помощ основахме пенсионерския клуб „Съюз на пенсионерите – 2004“, който и до днес се помещава на ул. „Драгоман“, посочва кандидатът. Той допълва, че като кмет винаги се е грижил с особено голямо внимание както за членовете на клуба, така и за всички граждани в пенсионна възраст на територията на района.

Окръжният съд в Търговище призна за виновен 68-годишния Б. М. от омуртагското село Станец за това, че е убил сестра си. За извършеното съдът му наложи наказание десет години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим. Осъден е и да заплати 70 000 лв. на съпруга на починалата и 40 000 лв. на дъщеря й за причинените неимуществени вреди, информират от пресцентъра на Окръжния съд в Търговище.

След смъртта на родителите им отношенията между двамата роднини се влошили крайно, като причина за това били споровете им около наследството. Наложило се те да бъдат решени по съдебен ред, поясняват причините около трагичния инцидент от Апелативната прокуратура във Варна. 

В образувано изпълнително производство имотът, в който се намирала бащината къща на брата и сестрата, бил изнесен на публична продан. Придобил го мъж, близък на семейството на сестрата, което

Общо 81 килограма растения от вида на конопа са открити и иззети от имот в село Долна Вереница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Монтана.

След получен сигнал служителите на реда са претърсили частен имот в населеното място, обитаван от 39-годишен местен жител. В съседен необитаем имот криминалистите открили 26 растения от вида на конопа, с височина около 2 метра и общо тегло 81 кг .

По случая са намерени и иззети и други веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство.

Това е четвъртият установен случай на отглеждане на растения за наркотици от началото на годината досега, като до края на септември случаите са три, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. За първите девет месеца на 2023 г. са регистрирани два такива случая.  

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

Общо 102 са водачите, шофирали под въздействие на алкохол, а 64 – под въздействие на наркотични вещества.

Главен инспектор Шишийски посочи, че в сравнение със същия период на миналата година има намаление на установените водачи, шофиращи под въздействието на алкохол, а хванатите да управляват автомобил под въздействието на наркотични вещества са с двама повече.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Тикер в 13:22 ч.
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата ...
Начало Контекст
7514
България

Общо 71 пътнотранспортни произшествия са станали от началото на годината до края на септември на територията на град Ловеч

Анализите на полицията показват, че на второ място в областта е Троян с 64 произшествия с 25 ранени, а на трето – Луковит с 31 произшествия и 19 ранени.Полицейските служители, осъществяващи контрол върху движението по пътищата на територията на област Ловеч, са издали 1052 електронни фиша за превишена скорост, 455 глоби с фиш и са съставили 78 акта за административни нарушения по Закона за движение по пътищата.

| 07 Октомври 2024, 13:06 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общо 71 пътнотранспортни произшествия са станали от началото на годината до края на септември на територията на град Ловеч
Общо 71 пътнотранспортни произшествия са станали от началото на годината до края на септември на територията на град Ловеч
Снимка © БТА

От началото на годината до края на септември на територията на град Ловеч са станали 71 пътнотранспортни произшествия, при които има двама загинали и 33 ранени, съобщи на брифинг главен инспектор Светослав Шишийски, началник сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Потушени са 46 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 77 сигнала за произшествия.

При пожарите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които седем са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 33 пожара.

За изминалите 24 часа са извършени 25 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи.

Добри са условията за туризъм по планините, но по високите места е ветровито и облачно, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Температурите са по-ниски в сравнение с вторник и сутринта на връх Ботев е измерен минус 1 градус.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони на Стара планина, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен, по високите части – до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Шуменка е пострадала след ухапване от домашно куче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Малко след 12:40 часа вчера е приет сигнал, че на ул.“ Владайско въстание“ в Шумен преминаваща жена е ухапана от куче. На място e изпратен полицейски екип. Изяснено е, че 57-годишна жена преминавала по тротоар на улицата. В това време домашното куче излязло от отворена от друга жена входна врата на имот и ухапало преминаващата шуменка. 

След преглед в болницата в града станало ясно, че пострадалата е с разкъсани сухожилия и разкъсан мускул на лявата ръка. 

Образувано е досъдебно производство.

Жена от Вълчедръм почина след ухапване от куче в началото на юни. Прокуратурата във Варна също ръководи разследване по случай на починала жена след ухапване от домашното куче. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на 12-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика днес в парк „Ротонда“ в Банкя. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Форумът се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика, се уточнява в прессъобщението.

Припомняме, че преди дни Йотова отбеляза, че секторът на социалните предприятия, в който България има устойчиви традиции, е пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят. На 9 октомври обучението „Предприемачеството, начин да променим света" завърши с церемония по връчването на награди, която беше открита от вицепрезидента Илияна Йотова, посланика на Франция - Жоел Мейер, и от посланика на Мароко - Закия Ел Мидауи. 

Единадесетият

Годината беше сушава с ниски добиви и лошо качество на продукцията. Това коментира председателят на Управителния съвет на сдружение "Съюз на дунавските овощари" Николай Колев. 

Той добави, че тъй като "Напоителни системи" не работят в региона, на практика "всеки сам се справя със сушата". 

"Трябва да има национална стратегия за напояването и облекчен режим за разрешителните за сондажите. В региони като нашия без напояване е невъзможно да се развива овощарство и зеленчукопроизводство", каза още Колев. 

Той заяви, че и малкото останали фабрики от преработващата промишленост са изкупували продукцията им на ниска себестойност. 

Браншът предстои да се събере за седми път на изложение "Дунавски овощари" в Русе в средата на следващия месец. Колев заяви, че очаква над 500 производители от този сектор от региона и дори от съседни области да се с

Анализите на полицията показват, че на второ място в областта е Троян с 64 произшествия с 25 ранени, а на трето – Луковит с 31 произшествия и 19 ранени.

Само в рамките на изминалата седмица в областта са станали 12 пътнотранспортни произшествия, седем от които – тежки, а ранените са девет души, каза той.

Полицейските служители, осъществяващи контрол върху движението по пътищата на територията на област Ловеч, са издали 1052 електронни фиша за превишена скорост, 455 глоби с фиш и са съставили 78 акта за административни нарушения по Закона за движение по пътищата.

Броят на издадените електронни фишове през миналата седмица е с 271 по-малко в сравнение със същия период през 2023 г. Според гл. инспектор Шишийски това говори, че има положителен ефект от постоянните акции, свързани с пътната безопасност, които провежда полицията. Намалява броят на нарушенията, свързани с превишена скорост, която според направените анализи е сред основните причинители на тежки пътно-транспортни произшествия, допълни той.

Неправоспособните шофьори, заловени да управляват автомобил от началото на годината в областта, са 167, като в това число влизат както тези с отнети свидетелства за управление, така и такива, които изобщо не са имали издавано такова.

Турски гражданин е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Хасково за опит да пренесе нелегално през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" три пакета с марихуана с общо бруто тегло 1, 620 кг на стойност 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът, който е на 54 години, е пристигнал на граничния пункт на трасе „Изходящи товарни автомобили“ на 12 октомври т.г., уточниха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

Той се е опитал да премине през българската територия към пункта в Турция като пешеходец. Пред митническата служителка заявява, че не може да се ориентира добре и търси къде да премине паспортен контрол, за да продължи към южната ни съседка, сочат подробностите от митническата пресслужба.

Оттам уточниха, че именно поведението на пешеходеца е дало повод з

Проблеми с паркирането, сметоизвозването, осветлението и необходимостта от подмяна на тротоарните настилки на много места в малките улички са сред основните въпроси, които вълнуват гражданите в район „Одесос“. Това каза кандидатът на ГЕРБ-СДС за районен кмет Георги Недев, който обобщи резултатите от ежедневните си срещи и разговори с тях, съобщиха от предизборния щаб на коалицията.

Недев обяснява, че занапред ще продължи да работи за подобряване условията на живот в района за жителите, гостите и туристите. „Преди 10 години с моя помощ основахме пенсионерския клуб „Съюз на пенсионерите – 2004“, който и до днес се помещава на ул. „Драгоман“, посочва кандидатът. Той допълва, че като кмет винаги се е грижил с особено голямо внимание както за членовете на клуба, така и за всички граждани в пенсионна възраст на територията на района.

Окръжният съд в Търговище призна за виновен 68-годишния Б. М. от омуртагското село Станец за това, че е убил сестра си. За извършеното съдът му наложи наказание десет години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим. Осъден е и да заплати 70 000 лв. на съпруга на починалата и 40 000 лв. на дъщеря й за причинените неимуществени вреди, информират от пресцентъра на Окръжния съд в Търговище.

След смъртта на родителите им отношенията между двамата роднини се влошили крайно, като причина за това били споровете им около наследството. Наложило се те да бъдат решени по съдебен ред, поясняват причините около трагичния инцидент от Апелативната прокуратура във Варна. 

В образувано изпълнително производство имотът, в който се намирала бащината къща на брата и сестрата, бил изнесен на публична продан. Придобил го мъж, близък на семейството на сестрата, което

Общо 81 килограма растения от вида на конопа са открити и иззети от имот в село Долна Вереница, община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Монтана.

След получен сигнал служителите на реда са претърсили частен имот в населеното място, обитаван от 39-годишен местен жител. В съседен необитаем имот криминалистите открили 26 растения от вида на конопа, с височина около 2 метра и общо тегло 81 кг .

По случая са намерени и иззети и други веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство.

Това е четвъртият установен случай на отглеждане на растения за наркотици от началото на годината досега, като до края на септември случаите са три, съобщиха от ОД на МВР в Монтана. За първите девет месеца на 2023 г. са регистрирани два такива случая.  

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД е открил процедура по избор на кредитна институция, с което да бъдат осигурени необходимите мостови и собствени средства за разходите по проекта за изграждане на втора фаза на индустриалния парк. Припомняме, че проектът, който получи одобрение за финансиране по приоритетна ос "Интелигентна индустрия" по Плана за възстановяване и устойчивост ще се изпълнява от акционерното дружество в партньорство с общинската администрация в Бургас. Инвестициите ще бъдат насочени към изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура, обособяването на нови индустриални територии както и изграждането на довеждаща инфраструктура. 

Максималният размер на заема е 21 млн. лева, се посочва в документацията по обявената процедура за избор на кредитна институция, показа справка на . 10 млн. лева от посочената сума ще бъдат усвоени като инвестиционен кр

Общо 102 са водачите, шофирали под въздействие на алкохол, а 64 – под въздействие на наркотични вещества.

Главен инспектор Шишийски посочи, че в сравнение със същия период на миналата година има намаление на установените водачи, шофиращи под въздействието на алкохол, а хванатите да управляват автомобил под въздействието на наркотични вещества са с двама повече.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.