Начало Местен фокус Общо 781 нарушения на Закона за движение по пътищата са установили миналата седмица служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич
7565
България

Общо 781 нарушения на Закона за движение по пътищата са установили миналата седмица служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич

Общо 781 нарушения на Закона за движение по пътищата са установили миналата седмица служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич.За изминалата седмица на територията на област Добрич са регистрирани три тежки пътнотранспортни произшествия с един загинал и двама пострадали.

| 07 Октомври 2024, 14:00 ч.
Общо 781 нарушения на Закона за движение по пътищата са установили миналата седмица служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич
Общо 781 нарушения на Закона за движение по пътищата са установили миналата седмица служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич
Снимка © БТА

Общо 781 нарушения на Закона за движение по пътищата са установили миналата седмица служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич. Това съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ – Добрич главен инспектор Жулиян Минев. Съставени са 147 акта и 624 глоби по фиш, установени са и 11 души, шофирали под въздействие на алкохол, като в шест от случаите с концентрация над 1,2 промила на 1000. Трима водачи са установени да управляват под въздействие на наркотични вещества, а осем души - без шофьорска книжка, каза гл. инспектор Минев. 

За Коледните празници „Български държавни железници“ ще организират пътуване със специален влак с парен локомотив, съобщават от пресцентъра на дружеството. В тази връзка националният железопътен превозвач предоставя възможност на своите клиенти да спечелят ваучер за пътуване с Коледния влак.

За целта пътуващите с влак на територията на страната могат да участват в томбола, чрез която от всички регистрирани валидни билети на лотариен принцип ще бъдат избрани 15 печеливши участници. Срокът за участие в томболата е до 31 октомври 2024 г.

Печелившите участници, които ще получат ваучер за специално организирано пътуване с влака за Коледните празници, ще бъдат изтеглени на 15 ноември 2024 г.

Парният локомотив на Коледния влак е участник в най-новия български филм „Гунди – легенда за любовта“ и ще предостави възможност на пътуващите да изпит

Шестима души са задържани, проверени са 76 души с 60 моторни превозни средства, съобщи комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София, във връзка с провежданата днес специализирана полицейска операция предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите в Софийска област.

Трима са задържани във връзка с кражби и посегателства срещу гражданите, двама са установени без лични документи, а един човек е от криминалния контингент.

Акцент в операцията са общините Костенец и Долна Баня. В акцията участват представители от Националната агенция за приходите (НАП), регионалната инспекция по горите и агенцията по безопасност на храните. Проверяват се частни адреси и търговски обекти, ще се проверяват игрални зали и заложни къщи. На входовете и изходите на двете общини има сформирани контролно-пропус

Възрастна жена от София е намерена и предадена на близките си от служители на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от дирекцията. 

Случаят е от вчера. Докато патрулират по автомагистрала „Струма“, служители от сектор „Пътна полиция“ забелязали дезориентирана жена, вървяща по пътното платно. На място не е било възможно да се установи самоличността , заради което е отведена във Второ районно управление в Перник.

Служителите на полицията са провели необходимите оперативно-издирвателни действия и са установили, че жената е на 79 години, от София. Жената е с деменция и се е изгубила. Незабавно е прегледана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и впоследствие е предадена на близките си, посочиха още от полицията. 

От областната дирекция в Перник казаха , че при подобен случай в края на септември т.г., за по-мал

Има нужда програмите на Българското национално радио (БНР) да се профилират, защото се създава усещане за еднаквост. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Валерий Тодоров, който е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Всяко от предаванията, ако вземем и „Хоризонт“, и „Христо Ботев“, има достатъчно изяснен свой профил, предварително зададен. Мисля, че повечето от предаванията излязоха от този профил. Започна едно еднообразие, всеки прави всичко, едно и също“, каза той по време на изслушването.

Според него се забелязва умора на традиционната аудитория. „Произтича от сходствата във форматите, от известната традиционност, която лъха от класическите медии. Разбира се, една голяма част от тях доста успешно се справят с добавеното съдържание, с новите платформи“, обясни Тодоров.

Устройство за контрол на скоростта е монтирано на опасно кръстовище в Попово. Камерата е позиционирана на главния път Попово – Бяла, при кръстовището с третокласния път Разград – Попово. Съоръжението ще следи за спазване на нормативната уредба по отношение превишаване на максимално допустимата скорост на моторните превозни средства в участъка, каза главен инспектор Мартин Стоянов - временно преназначен на длъжността началник на сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

По думите му, поставеното към момента устройство е от стационарно преносим тип. Монтирано е вчера, като през деня са правени тестови замервания. Вече се осъществява регулярен контрол. Идеята е по този начин да се обезопаси максимално мястото, познато в Попово като Медовинското кръстовище.

Новото устройство е поставено със съдействието на общински съветни

За изминалата седмица на територията на област Добрич са регистрирани три тежки пътнотранспортни произшествия с един загинал и двама пострадали. При 10 катастрофи има само материални щети, съобщи Минев. От началото на годината катастрофите в областта са 109, при които 14 души са загинали, а 132-ма са пострадали. В сравнение със същия период на миналата година тежките катастрофи са с три по-малко, ранените са с 15 по-малко, а загиналите - с осем повече, каза гл. инспектор Минев. 

Той информира, че продължава разследването на катастрофата на пътя Добрич - Варна от миналата седмица, при която загина моторист. Все още се уточнява с каква скорост се е движил той, каза Минев. 

Тази сутрин в област Добрич са регистрирани още две катастрофи, информира Стоян Стоянов от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Добрич. Той добави, че едната катастрофа е станало около 7:00 часа в град Генерал Тошево. Ударили са се две леки коли, които са се движили по главната улица на града. При инцидента има материални щети. Водачите са тествани за употреба на алкохол, като пробата на единия е положителна - 3,06 промила. Пробата на другия водач е отрицателна. 

В 9:36 часа е получен сигнал за инцидент с лек автомобил и каруца на пътя между селата Пчеларово и Царевец. Четирима души, пътували в каруцата, са изпратени за преглед в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Добрич, каза още Стоянов. 

Главен инспектор Жулиян Минев добави, че през настоящата седмица продължават проверките по установяване на нарушения на правилата за движение, в това число ще се следи за употребата на алкохол, наркотици, правоспособност, контрол на скоростта. 

Тържествено бе отбелязан днес празникът на 101 Алпийски полк, наследник на 21-ви Средногорски полк, извоювал свобода на Родопите преди 112 години под командването на полк. Владимир Серафимов. Празникът започна сутринта с ден на отворените врати пред каскадата на новия център в Смолян. Деца и възрастни можеха да се докоснат до част от техниката и снаряжението на военното формирование. На Амфитеатъра епископ Висарион отслужи благодарствен молебен.

Около 30 военнослужещи бяха наградени от командира на полка полковник Стефан Димов. Той връчи грамоти за показани високи резултати в различни учения и мисии. Други над 30 военни получиха награди за участие в спортни състезания.

„Ако разгледаме, че Сухопътни войски е едно ковчеже със скъпоценности, които са нашите формирования, който са съществуващите скъпоценности, които са дадени, за да пазят нашата родина, 101-ви Алпийски

В периода 16-18 октомври служебният премиер Димитър Главчев ще бъде в Брюксел, където ще участва в Срещата на върха между Европейския съюз (ЕС) и Съвета за сътрудничество в Персийския залив и в редовното заседание на Европейския съвет. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Днес министър-председателят ще вземе участие в първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив. Съветът за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив е регионална организация, в която участват: Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Основните теми, които ще бъдат дискутирани на срещата, ще бъдат: решаване на общите ключови глобални предизвикателства, икономическо сътрудничество, включително търговия и инвестиции, енергетика, промените в климата.

На 17 и 18 октомври в белгийската столица ще с

През изминалата седмица полицаите в Плевенско са съставили 304  акта на нарушители на Закона за движение по пътищата, съобщи на пресконференция началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция  (ОД) на МВР в Плевен главен инспектор Даниел Петров.

 От съставените 304 акта, 131 са изготвени от служители на сектор „Пътна полиция“. Наложени са 680 глоби по фиш. Съставени са и 496 електронни фиша, каза още той.

От 7  до 13 октомври в областта са настъпили 36 пътнотранспортни произшествия, като при четири от тях има ранени. Няма загинали граждани. Само с материални щети са 32 от инцидентите, отчете главен инспектор Петров.

От началото на годината служители на ОДМВР – Плевен са съставили 22 акта на шофьори, които не използват пътя по предназначение и шофират с висока скорост, уточни той.

Полицията се

Организирана среща за дебат от Община Добричка във връзка с подготвяния референдум по темата за ветроенергийните паркове се проведе в зала “Добрич” на областния град. Събитието започна с шествие от сградата на община Добричка, стигна до сградата на областния управител и завърши в зала “Зала Добрич”, където се събраха само хора, които са против изграждането на ветрогенератори.

Областният управител Румен Русев, инвеститорите и Българската ветроенергийна асоциация не се отзоваха на поканата за участие, отправена от кмета на Община Добричка - Соня Георгиева.

Тя сподели, че Русев е изпратил в сряда отговор, с който заявява, че поради служебни ангажименти, не може да присъства. “Основна задача като областен управител, е да спазвам върховенството на закона и да защитавам интересите на жителите на област Добрич, като провеждам държавна политика. Кат

Благотворителната кръводарителска кампания "Усмихни сърце" се организира за пети път в Отделението по трансфузионна хематология на Многопрофилната болница за активно лечение - Пазарджик, съобщават на официалната си страница от лечебното заведение.
"Тази кампания е нашият начин да запазим живи имената на Георги Арнаудов и Ангел Здравков – две лъчезарни момчета, чийто живот бе прекъснат твърде рано. Георги ни напусна преди четири години след тежка битка с онкологично заболяване, а Ангел загубихме преди година – внезапно и трагично. Две усмивки, които вече не могат да греят сред нас , но които никога няма да забравим. Тази кампания е за тях. За техните усмивки. За техния дух. За да покажем, че животът, който те обичаха, може да продължи в нечии други сърца. Те ни бяха отнети, но в нашите ръце е силата да ги помним и да ги почитаме – не с думи, а с действия, които с

От днес до неделя ще се провежда специализирана полицейска операция по линия на RODPOL - мрежата на службите на Пътна полиция. Акцентът в тази операция е ограничаване влиянието на разсейването на водачите при управлението на моторните превозни средства, като използване на мобилни телефони, таблети и други устройства по време на управление. В рамките на тази операция също ще бъде засилен контролът по използване на колани и каски от водачи и пътници, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Добрич.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:45 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
7565
България

Общо 781 нарушения на Закона за движение по пътищата са установили миналата седмица служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич

Общо 781 нарушения на Закона за движение по пътищата са установили миналата седмица служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич.За изминалата седмица на територията на област Добрич са регистрирани три тежки пътнотранспортни произшествия с един загинал и двама пострадали.

| 07 Октомври 2024, 14:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общо 781 нарушения на Закона за движение по пътищата са установили миналата седмица служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич
Общо 781 нарушения на Закона за движение по пътищата са установили миналата седмица служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич
Снимка © БТА

Общо 781 нарушения на Закона за движение по пътищата са установили миналата седмица служителите на Областната дирекция на МВР в Добрич. Това съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ – Добрич главен инспектор Жулиян Минев. Съставени са 147 акта и 624 глоби по фиш, установени са и 11 души, шофирали под въздействие на алкохол, като в шест от случаите с концентрация над 1,2 промила на 1000. Трима водачи са установени да управляват под въздействие на наркотични вещества, а осем души - без шофьорска книжка, каза гл. инспектор Минев. 

За Коледните празници „Български държавни железници“ ще организират пътуване със специален влак с парен локомотив, съобщават от пресцентъра на дружеството. В тази връзка националният железопътен превозвач предоставя възможност на своите клиенти да спечелят ваучер за пътуване с Коледния влак.

За целта пътуващите с влак на територията на страната могат да участват в томбола, чрез която от всички регистрирани валидни билети на лотариен принцип ще бъдат избрани 15 печеливши участници. Срокът за участие в томболата е до 31 октомври 2024 г.

Печелившите участници, които ще получат ваучер за специално организирано пътуване с влака за Коледните празници, ще бъдат изтеглени на 15 ноември 2024 г.

Парният локомотив на Коледния влак е участник в най-новия български филм „Гунди – легенда за любовта“ и ще предостави възможност на пътуващите да изпит

Шестима души са задържани, проверени са 76 души с 60 моторни превозни средства, съобщи комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София, във връзка с провежданата днес специализирана полицейска операция предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите в Софийска област.

Трима са задържани във връзка с кражби и посегателства срещу гражданите, двама са установени без лични документи, а един човек е от криминалния контингент.

Акцент в операцията са общините Костенец и Долна Баня. В акцията участват представители от Националната агенция за приходите (НАП), регионалната инспекция по горите и агенцията по безопасност на храните. Проверяват се частни адреси и търговски обекти, ще се проверяват игрални зали и заложни къщи. На входовете и изходите на двете общини има сформирани контролно-пропус

Възрастна жена от София е намерена и предадена на близките си от служители на Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от дирекцията. 

Случаят е от вчера. Докато патрулират по автомагистрала „Струма“, служители от сектор „Пътна полиция“ забелязали дезориентирана жена, вървяща по пътното платно. На място не е било възможно да се установи самоличността , заради което е отведена във Второ районно управление в Перник.

Служителите на полицията са провели необходимите оперативно-издирвателни действия и са установили, че жената е на 79 години, от София. Жената е с деменция и се е изгубила. Незабавно е прегледана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и впоследствие е предадена на близките си, посочиха още от полицията. 

От областната дирекция в Перник казаха , че при подобен случай в края на септември т.г., за по-мал

Има нужда програмите на Българското национално радио (БНР) да се профилират, защото се създава усещане за еднаквост. Това каза пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) Валерий Тодоров, който е сред кандидатите за генерален директор на общественото радио.

„Всяко от предаванията, ако вземем и „Хоризонт“, и „Христо Ботев“, има достатъчно изяснен свой профил, предварително зададен. Мисля, че повечето от предаванията излязоха от този профил. Започна едно еднообразие, всеки прави всичко, едно и също“, каза той по време на изслушването.

Според него се забелязва умора на традиционната аудитория. „Произтича от сходствата във форматите, от известната традиционност, която лъха от класическите медии. Разбира се, една голяма част от тях доста успешно се справят с добавеното съдържание, с новите платформи“, обясни Тодоров.

Устройство за контрол на скоростта е монтирано на опасно кръстовище в Попово. Камерата е позиционирана на главния път Попово – Бяла, при кръстовището с третокласния път Разград – Попово. Съоръжението ще следи за спазване на нормативната уредба по отношение превишаване на максимално допустимата скорост на моторните превозни средства в участъка, каза главен инспектор Мартин Стоянов - временно преназначен на длъжността началник на сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

По думите му, поставеното към момента устройство е от стационарно преносим тип. Монтирано е вчера, като през деня са правени тестови замервания. Вече се осъществява регулярен контрол. Идеята е по този начин да се обезопаси максимално мястото, познато в Попово като Медовинското кръстовище.

Новото устройство е поставено със съдействието на общински съветни

За изминалата седмица на територията на област Добрич са регистрирани три тежки пътнотранспортни произшествия с един загинал и двама пострадали. При 10 катастрофи има само материални щети, съобщи Минев. От началото на годината катастрофите в областта са 109, при които 14 души са загинали, а 132-ма са пострадали. В сравнение със същия период на миналата година тежките катастрофи са с три по-малко, ранените са с 15 по-малко, а загиналите - с осем повече, каза гл. инспектор Минев. 

Той информира, че продължава разследването на катастрофата на пътя Добрич - Варна от миналата седмица, при която загина моторист. Все още се уточнява с каква скорост се е движил той, каза Минев. 

Тази сутрин в област Добрич са регистрирани още две катастрофи, информира Стоян Стоянов от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Добрич. Той добави, че едната катастрофа е станало около 7:00 часа в град Генерал Тошево. Ударили са се две леки коли, които са се движили по главната улица на града. При инцидента има материални щети. Водачите са тествани за употреба на алкохол, като пробата на единия е положителна - 3,06 промила. Пробата на другия водач е отрицателна. 

В 9:36 часа е получен сигнал за инцидент с лек автомобил и каруца на пътя между селата Пчеларово и Царевец. Четирима души, пътували в каруцата, са изпратени за преглед в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Добрич, каза още Стоянов. 

Главен инспектор Жулиян Минев добави, че през настоящата седмица продължават проверките по установяване на нарушения на правилата за движение, в това число ще се следи за употребата на алкохол, наркотици, правоспособност, контрол на скоростта. 

Тържествено бе отбелязан днес празникът на 101 Алпийски полк, наследник на 21-ви Средногорски полк, извоювал свобода на Родопите преди 112 години под командването на полк. Владимир Серафимов. Празникът започна сутринта с ден на отворените врати пред каскадата на новия център в Смолян. Деца и възрастни можеха да се докоснат до част от техниката и снаряжението на военното формирование. На Амфитеатъра епископ Висарион отслужи благодарствен молебен.

Около 30 военнослужещи бяха наградени от командира на полка полковник Стефан Димов. Той връчи грамоти за показани високи резултати в различни учения и мисии. Други над 30 военни получиха награди за участие в спортни състезания.

„Ако разгледаме, че Сухопътни войски е едно ковчеже със скъпоценности, които са нашите формирования, който са съществуващите скъпоценности, които са дадени, за да пазят нашата родина, 101-ви Алпийски

В периода 16-18 октомври служебният премиер Димитър Главчев ще бъде в Брюксел, където ще участва в Срещата на върха между Европейския съюз (ЕС) и Съвета за сътрудничество в Персийския залив и в редовното заседание на Европейския съвет. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Днес министър-председателят ще вземе участие в първата по рода си Среща на върха между Европейския съюз и Съвета за сътрудничество в Персийския залив. Съветът за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив е регионална организация, в която участват: Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Основните теми, които ще бъдат дискутирани на срещата, ще бъдат: решаване на общите ключови глобални предизвикателства, икономическо сътрудничество, включително търговия и инвестиции, енергетика, промените в климата.

На 17 и 18 октомври в белгийската столица ще с

През изминалата седмица полицаите в Плевенско са съставили 304  акта на нарушители на Закона за движение по пътищата, съобщи на пресконференция началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция  (ОД) на МВР в Плевен главен инспектор Даниел Петров.

 От съставените 304 акта, 131 са изготвени от служители на сектор „Пътна полиция“. Наложени са 680 глоби по фиш. Съставени са и 496 електронни фиша, каза още той.

От 7  до 13 октомври в областта са настъпили 36 пътнотранспортни произшествия, като при четири от тях има ранени. Няма загинали граждани. Само с материални щети са 32 от инцидентите, отчете главен инспектор Петров.

От началото на годината служители на ОДМВР – Плевен са съставили 22 акта на шофьори, които не използват пътя по предназначение и шофират с висока скорост, уточни той.

Полицията се

Организирана среща за дебат от Община Добричка във връзка с подготвяния референдум по темата за ветроенергийните паркове се проведе в зала “Добрич” на областния град. Събитието започна с шествие от сградата на община Добричка, стигна до сградата на областния управител и завърши в зала “Зала Добрич”, където се събраха само хора, които са против изграждането на ветрогенератори.

Областният управител Румен Русев, инвеститорите и Българската ветроенергийна асоциация не се отзоваха на поканата за участие, отправена от кмета на Община Добричка - Соня Георгиева.

Тя сподели, че Русев е изпратил в сряда отговор, с който заявява, че поради служебни ангажименти, не може да присъства. “Основна задача като областен управител, е да спазвам върховенството на закона и да защитавам интересите на жителите на област Добрич, като провеждам държавна политика. Кат

Благотворителната кръводарителска кампания "Усмихни сърце" се организира за пети път в Отделението по трансфузионна хематология на Многопрофилната болница за активно лечение - Пазарджик, съобщават на официалната си страница от лечебното заведение.
"Тази кампания е нашият начин да запазим живи имената на Георги Арнаудов и Ангел Здравков – две лъчезарни момчета, чийто живот бе прекъснат твърде рано. Георги ни напусна преди четири години след тежка битка с онкологично заболяване, а Ангел загубихме преди година – внезапно и трагично. Две усмивки, които вече не могат да греят сред нас , но които никога няма да забравим. Тази кампания е за тях. За техните усмивки. За техния дух. За да покажем, че животът, който те обичаха, може да продължи в нечии други сърца. Те ни бяха отнети, но в нашите ръце е силата да ги помним и да ги почитаме – не с думи, а с действия, които с

От днес до неделя ще се провежда специализирана полицейска операция по линия на RODPOL - мрежата на службите на Пътна полиция. Акцентът в тази операция е ограничаване влиянието на разсейването на водачите при управлението на моторните превозни средства, като използване на мобилни телефони, таблети и други устройства по време на управление. В рамките на тази операция също ще бъде засилен контролът по използване на колани и каски от водачи и пътници, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Добрич.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.