Начало Контекст Общо 14 пътни произшествия с шестима ранени са станали през изминалата седмица в област Сливен
8233
България

Общо 14 пътни произшествия с шестима ранени са станали през изминалата седмица в област Сливен

Общо 14 пътни произшествия с шестима ранени са станали през изминалата седмица в област Сливен.Информацията бе предоставена днес на брифинг от началника на сектор „Пътна полиция” старши инспектор Илиян Николов и началника на отдел „Охранителна полиция” комисар Димитър Кикьов.

| 07 Октомври 2024, 14:06 ч.
Общо 14 пътни произшествия с шестима ранени са станали през изминалата седмица в област Сливен
Общо 14 пътни произшествия с шестима ранени са станали през изминалата седмица в област Сливен
Снимка © БТА

Общо 14 пътни произшествия с шестима ранени са станали през изминалата седмица в област Сливен. Информацията бе предоставена днес на брифинг от началника на сектор „Пътна полиция” старши инспектор Илиян Николов и началника на отдел „Охранителна полиция” комисар Димитър Кикьов. В сравнение със същия период през миналата година има увеличение на произшествията, повече са и ранените, посочи ст. инсп. Николов.

На четири паралелни форума участваха представителите на местната власт по време на годишната им среща във ваканционно селище "Албена" днес. Националното сдружение на общините в Република България е организатор на форума, като модератори на пленарните сесии бяха членове на сдружението. Кметовете и представителите на общините дискутираха в конферентна зала "Перуника" и в зали "Сий" и "Скай" на хотел "Парадайз Блу". 

Първият паралелен форум започна в конферентна зала "Перуника" с дискусия на тема "Иновации и умни градове". Модератор на срещата бе Юлиян Попов, а форумът бе открит от кмета на Враца Калин Каменов, който е и член на Управителния съвет на НСОРБ. Участие в дискусиите взе служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който каза, че Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната полит

Пленарните сесии на Годишната среща на местните власти продължават в курорта "Албена". Първата сесия беше на тема "Използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони". Във втория панел местните власти обсъждаха как общините подкрепят местните производители. 

Кметът на Община Елена Дилян Млъзев разказа пред присъстващите за разработен проект от общината за стимулиране на икономическата активност и създаване на заетост. Идеята на проекта е да съберат на едно място местните производители и да им осигурят споделен транспорт за продажби на продукцията. Създаден е сайт, който е безплатен за производителите. Чрез него те могат да предлагат продукцията си онлайн и тя да достига до всяка точка на страната. По проекта е закупен и лекотоварен автомобил, който е трансформиран в хладилен. По този начин общината помага на производителите да осъществяват споделени д

Двама мотоциклетисти са пострадали в катастрофи в Казанлъшко през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Има опасност за живота на единия от тях. 

Пътнотранспортно произшествие е настъпило в прохода „Шипка“. По първоначална информация е катастрофирал мотоциклет, без участие на друго превозно средство, управляван от 51-годишен мъж. Мотоциклетът се е блъснал в предпазна ограда, а водачът е настанен в болнично заведение, като за живота му има опасност. Мъжът е тестван е за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. 

Катастрофа с мотоциклет е настъпила и по горски път, отворен за обществено ползване в землището на с. Горно Черковище. По първоначална информация е катастрофирал мотоциклет с неустановена собственост и без поставени регистрационни табели, управляван от 20-годишен неправоспособен водач.

Едно от основните нарушения, които се извършват от шофьорите в София, е превишаването на скоростта. От началото на годината са установени 302 949 случая или с над 32 хил. повече в сравнение с миналата година, съобщи Николай Крушарски, началник на отдел "Пътна полиция" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Той добави, че на Околовръстния път е установен водач шофирал с над 260 км/ч.

Според представените данни от началото на годината в София са се случили 588 тежки катастрофи или с 11 по-малко в сравнение със същия период за миналата година, а ранените са 693 или с двама повече. Загиналите в София при катастрофи са 25 от началото на годината, което е с 14 по-малко в сравнение със същия период за 2023 г. Крушарски коментира, че тези резултати се дължат както на засиления контрол, така и на няколко направени законови промени.

В София за годината 6273 души, водач

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

Двама от пострадалите са мотоциклетисти, като единият е ранен при изпреварване, а другият се е ударил странично в камион. Ранен е възрастен човек от село Крушаре, ударен от автомобил при движение на заден ход. Водач на влекач е катастрофирал в Новозагорско заради несъобразена скорост.

Възрастна жена е пострадала днес сутринта на пешеходна пътека в Сливен, блъсната от лек автомобил, който е бил обозначен като учебен. Комисар Кикьов уточни, че автомобилът не е учебен, той е бил продаден, но не са били свалени стикерите по него, а водачът е мъж на 63 години.

През изминалата седмица има образувано едно досъдебно производство за управление на нерегистрирано електрическо превозно средство. Образувано е бързо досъдебно производство за водач, който е шофирал след употреба на наркотици, три бързи производства за управление след употреба на алкохол и досъдебно производство за управление, след отнето свидетелство за правоуправление.

От 250 акта, съставени през миналата седмица, 32 са на водачи със стаж под две години, отбеляза комисар Кикьов. Той открои случай на млад шофьор с два месеца стаж, който е бил санкциониран за това, че не пропуска пешеходец.

От началото на годината произшествията са 405, за сравнение през миналата година са били 415. Ранените през 2024 г. са 128, през миналата година са били 132-ма. Девет души са загинали до момента при катастрофи, а през миналата година са били 16.

По пътя София – Своге, в участъка Нови Искър – Владо Тричков, в района на село Ромча са катастрофирали два леки насрещно движещи се автомобила. Вследствие на сблъсъка единият се е обърнал по таван, казаха от Областната дирекция на МВР-София . 

Сигналът за пътнотранспортно произшествие е получен тази сутрин, около 6:40 часа. 

От полицията допълниха, че пътник от преобърналия се автомобил е транспортиран в болница „Пирогов“. Данни за състоянието на пътника се очакват на по-късен етап. 

На място има полицейски екип, който регулира движението.

Движението се осъществява двупосочно в едната лента, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

През последното денонощие в България са загинали двама души, а 15 са ранени при 12 тежки катастрофи, съобщиха по-рано от МВР.

Мотоциклетист загина, след като се удари в каруца, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие, станало на изхода на Видин в посока Дунавци, е получен вчера в 14:39 часа. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали, че мотоциклет с видинска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от с. Капитановци, на прав участък от пътя, се е ударил в задното дясно колело на пресичащата от ляво на дясно пътното платно каруца. Мотоциклетистът е загинал. Водачът на каруцата – 38-годишен видинчанин, е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство.

По данни на МВР за последното денонощие на територията на страната са загинали трима души, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи. 

Нашите позиции са непроменени, ние подкрепяме много топло и силно разширяването на Европейския съюз (ЕС) със страните от Западните Балкани от една страна, както и на Молдова, Украйна и Грузия от друга страна. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Главчев припомни, че в последните дни той участва в международен форум за присъединяване на страните от Западни Балкани към ЕС, както и в друг форум за присъединяването на Молдова, Украйна и Грузия към ЕС. България е абсолютен мост между Западните Балкани и споменатите три други държави, като всяка една от тях, която кандидатства за ЕС, е в различна степен на готовност, посочи премиерът и допълни, че това се вижда от начина, по който те отварят преговорните глави. Главчев подчерта, че България винаги е била на мнение, че твърдо подкрепя това разширение. Според преми

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Той припомни, че тази стъпка е според закона за въвеждане на еврото у нас. Тихолов обаче подчерта, че преди тези гласувания е добре по места да бъдат проведени широки кампании сред хората, за да не се стига до напрежение и да има притеснения, че изведнъж местните налози ще поскъпнат двойно и тройно.

До края на таз

Подготвили сме нормативната база за начало на Подхода „Водено от общностите местно развитие“ и през настоящия програмен период, качен е за обществено обсъждане и полагаме усилия да започне час по скоро. За нас едни от най-важните проекти са инвестициите за населените места. Това каза на пленарна сесия от Годишната среща на местните власти в к.к. „Албена“ заместник-министърът на земеделието и храните д-р Лозана Василева. 

Тя посочи, че един от първите приеми, които ще започнат през този програмен период, е този по т.нар. „Общински мерки“. „Работим по нормативната уредба и критериите за подбор. Новото е, че ще има средства за всяка община. Разработихме справедлива методика, чрез която определихме справедлив бюджет за всяка една община. По този начин даваме възможност общините сами да приоритизират проектите си и да определят какво мо

От въвеждането на мерките, свързани с отнемане на автомобили, от 10 август м.г., до момента в област Сливен са иззети 95 автомобила, а 25 от тях са отнети в полза на държавата с окончателен акт на съда, каза още комисар Кикьов. Според него мярката има ефект.

През седмицата (7-13 октомври) се провежда международна операция по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция Roadpol, чийто фокус ще бъде използването на обезопасителни системи и недопускане нерегламентирано използване на мобилни телефони. По думите на инсп. Илиян Николов сред най-честите причини за произшествия е отвличане вниманието на водачите.

 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението ...
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на коет ...
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, ...
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:51 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
8233
България

Общо 14 пътни произшествия с шестима ранени са станали през изминалата седмица в област Сливен

Общо 14 пътни произшествия с шестима ранени са станали през изминалата седмица в област Сливен.Информацията бе предоставена днес на брифинг от началника на сектор „Пътна полиция” старши инспектор Илиян Николов и началника на отдел „Охранителна полиция” комисар Димитър Кикьов.

| 07 Октомври 2024, 14:06 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общо 14 пътни произшествия с шестима ранени са станали през изминалата седмица в област Сливен
Общо 14 пътни произшествия с шестима ранени са станали през изминалата седмица в област Сливен
Снимка © БТА

Общо 14 пътни произшествия с шестима ранени са станали през изминалата седмица в област Сливен. Информацията бе предоставена днес на брифинг от началника на сектор „Пътна полиция” старши инспектор Илиян Николов и началника на отдел „Охранителна полиция” комисар Димитър Кикьов. В сравнение със същия период през миналата година има увеличение на произшествията, повече са и ранените, посочи ст. инсп. Николов.

На четири паралелни форума участваха представителите на местната власт по време на годишната им среща във ваканционно селище "Албена" днес. Националното сдружение на общините в Република България е организатор на форума, като модератори на пленарните сесии бяха членове на сдружението. Кметовете и представителите на общините дискутираха в конферентна зала "Перуника" и в зали "Сий" и "Скай" на хотел "Парадайз Блу". 

Първият паралелен форум започна в конферентна зала "Перуника" с дискусия на тема "Иновации и умни градове". Модератор на срещата бе Юлиян Попов, а форумът бе открит от кмета на Враца Калин Каменов, който е и член на Управителния съвет на НСОРБ. Участие в дискусиите взе служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който каза, че Българската банка за развитие има нова стратегия и подготвя различни програми, за да влезе по-директно в публичната полит

Пленарните сесии на Годишната среща на местните власти продължават в курорта "Албена". Първата сесия беше на тема "Използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони". Във втория панел местните власти обсъждаха как общините подкрепят местните производители. 

Кметът на Община Елена Дилян Млъзев разказа пред присъстващите за разработен проект от общината за стимулиране на икономическата активност и създаване на заетост. Идеята на проекта е да съберат на едно място местните производители и да им осигурят споделен транспорт за продажби на продукцията. Създаден е сайт, който е безплатен за производителите. Чрез него те могат да предлагат продукцията си онлайн и тя да достига до всяка точка на страната. По проекта е закупен и лекотоварен автомобил, който е трансформиран в хладилен. По този начин общината помага на производителите да осъществяват споделени д

Двама мотоциклетисти са пострадали в катастрофи в Казанлъшко през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Има опасност за живота на единия от тях. 

Пътнотранспортно произшествие е настъпило в прохода „Шипка“. По първоначална информация е катастрофирал мотоциклет, без участие на друго превозно средство, управляван от 51-годишен мъж. Мотоциклетът се е блъснал в предпазна ограда, а водачът е настанен в болнично заведение, като за живота му има опасност. Мъжът е тестван е за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. 

Катастрофа с мотоциклет е настъпила и по горски път, отворен за обществено ползване в землището на с. Горно Черковище. По първоначална информация е катастрофирал мотоциклет с неустановена собственост и без поставени регистрационни табели, управляван от 20-годишен неправоспособен водач.

Едно от основните нарушения, които се извършват от шофьорите в София, е превишаването на скоростта. От началото на годината са установени 302 949 случая или с над 32 хил. повече в сравнение с миналата година, съобщи Николай Крушарски, началник на отдел "Пътна полиция" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Той добави, че на Околовръстния път е установен водач шофирал с над 260 км/ч.

Според представените данни от началото на годината в София са се случили 588 тежки катастрофи или с 11 по-малко в сравнение със същия период за миналата година, а ранените са 693 или с двама повече. Загиналите в София при катастрофи са 25 от началото на годината, което е с 14 по-малко в сравнение със същия период за 2023 г. Крушарски коментира, че тези резултати се дължат както на засиления контрол, така и на няколко направени законови промени.

В София за годината 6273 души, водач

Общо 1 300 бюлетини ще бъдат отпечатани и доставени в четвъртък за предстоящите частични местни избори за кмет на с. Бистрица, община Дупница, които ще се произведат на 20 октомври, каза председателят на Общинската избирателна комисия Мария Чомакова. В четвъртък ще бъдат доставени и двете машини за гласуване.

Секциите в селото ще бъдат две, а броят на избирателите е около 1200.

Кандидатът за кмет е само един. До предсрочния вот се стигна, след като се оказало, че избраният за кмет преди година кандидат не е отписал регистрацията си в две фирми, чийто собственик е.

На предишните местни избори са гласували близо 740 души.

Подготовката за вота върви нормално и без проблеми, каза още Мария Чомакова.

 

Двама от пострадалите са мотоциклетисти, като единият е ранен при изпреварване, а другият се е ударил странично в камион. Ранен е възрастен човек от село Крушаре, ударен от автомобил при движение на заден ход. Водач на влекач е катастрофирал в Новозагорско заради несъобразена скорост.

Възрастна жена е пострадала днес сутринта на пешеходна пътека в Сливен, блъсната от лек автомобил, който е бил обозначен като учебен. Комисар Кикьов уточни, че автомобилът не е учебен, той е бил продаден, но не са били свалени стикерите по него, а водачът е мъж на 63 години.

През изминалата седмица има образувано едно досъдебно производство за управление на нерегистрирано електрическо превозно средство. Образувано е бързо досъдебно производство за водач, който е шофирал след употреба на наркотици, три бързи производства за управление след употреба на алкохол и досъдебно производство за управление, след отнето свидетелство за правоуправление.

От 250 акта, съставени през миналата седмица, 32 са на водачи със стаж под две години, отбеляза комисар Кикьов. Той открои случай на млад шофьор с два месеца стаж, който е бил санкциониран за това, че не пропуска пешеходец.

От началото на годината произшествията са 405, за сравнение през миналата година са били 415. Ранените през 2024 г. са 128, през миналата година са били 132-ма. Девет души са загинали до момента при катастрофи, а през миналата година са били 16.

По пътя София – Своге, в участъка Нови Искър – Владо Тричков, в района на село Ромча са катастрофирали два леки насрещно движещи се автомобила. Вследствие на сблъсъка единият се е обърнал по таван, казаха от Областната дирекция на МВР-София . 

Сигналът за пътнотранспортно произшествие е получен тази сутрин, около 6:40 часа. 

От полицията допълниха, че пътник от преобърналия се автомобил е транспортиран в болница „Пирогов“. Данни за състоянието на пътника се очакват на по-късен етап. 

На място има полицейски екип, който регулира движението.

Движението се осъществява двупосочно в едната лента, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

През последното денонощие в България са загинали двама души, а 15 са ранени при 12 тежки катастрофи, съобщиха по-рано от МВР.

Мотоциклетист загина, след като се удари в каруца, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие, станало на изхода на Видин в посока Дунавци, е получен вчера в 14:39 часа. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали, че мотоциклет с видинска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от с. Капитановци, на прав участък от пътя, се е ударил в задното дясно колело на пресичащата от ляво на дясно пътното платно каруца. Мотоциклетистът е загинал. Водачът на каруцата – 38-годишен видинчанин, е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство.

По данни на МВР за последното денонощие на територията на страната са загинали трима души, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи. 

Нашите позиции са непроменени, ние подкрепяме много топло и силно разширяването на Европейския съюз (ЕС) със страните от Западните Балкани от една страна, както и на Молдова, Украйна и Грузия от друга страна. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Главчев припомни, че в последните дни той участва в международен форум за присъединяване на страните от Западни Балкани към ЕС, както и в друг форум за присъединяването на Молдова, Украйна и Грузия към ЕС. България е абсолютен мост между Западните Балкани и споменатите три други държави, като всяка една от тях, която кандидатства за ЕС, е в различна степен на готовност, посочи премиерът и допълни, че това се вижда от начина, по който те отварят преговорните глави. Главчев подчерта, че България винаги е била на мнение, че твърдо подкрепя това разширение. Според преми

До февруари 2025 г. Общинските съвети трябва да са коригирали всички наредби, които касаят местните данъци, такси или цени на услуги, и те да бъдат преизчислени и в евро, каза днес Стефан Тихолов, член на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС) и председател на ОбС в Ловеч, пред участниците в дискусия, посветена на развитието на капацитета на местните парламенти като политически органи. Разговорът се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Той припомни, че тази стъпка е според закона за въвеждане на еврото у нас. Тихолов обаче подчерта, че преди тези гласувания е добре по места да бъдат проведени широки кампании сред хората, за да не се стига до напрежение и да има притеснения, че изведнъж местните налози ще поскъпнат двойно и тройно.

До края на таз

Подготвили сме нормативната база за начало на Подхода „Водено от общностите местно развитие“ и през настоящия програмен период, качен е за обществено обсъждане и полагаме усилия да започне час по скоро. За нас едни от най-важните проекти са инвестициите за населените места. Това каза на пленарна сесия от Годишната среща на местните власти в к.к. „Албена“ заместник-министърът на земеделието и храните д-р Лозана Василева. 

Тя посочи, че един от първите приеми, които ще започнат през този програмен период, е този по т.нар. „Общински мерки“. „Работим по нормативната уредба и критериите за подбор. Новото е, че ще има средства за всяка община. Разработихме справедлива методика, чрез която определихме справедлив бюджет за всяка една община. По този начин даваме възможност общините сами да приоритизират проектите си и да определят какво мо

От въвеждането на мерките, свързани с отнемане на автомобили, от 10 август м.г., до момента в област Сливен са иззети 95 автомобила, а 25 от тях са отнети в полза на държавата с окончателен акт на съда, каза още комисар Кикьов. Според него мярката има ефект.

През седмицата (7-13 октомври) се провежда международна операция по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция Roadpol, чийто фокус ще бъде използването на обезопасителни системи и недопускане нерегламентирано използване на мобилни телефони. По думите на инсп. Илиян Николов сред най-честите причини за произшествия е отвличане вниманието на водачите.

 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.