Начало Сфера От полицията подготвят писмо до общинската администрация в Шумен с искане за забрана на движението на тежкотоварни автомобили в града
9133
България

От полицията подготвят писмо до общинската администрация в Шумен с искане за забрана на движението на тежкотоварни автомобили в града

От полицията подготвят сигнално писмо до общинската администрация в Шумен с искане за забрана на движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона в централната част на града. Това съобщиха на брифинг днес директорът на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен старши комисар Георги Гендов и началникът на сектор “Пътна полиция" в областната дирекция на полицията главен инспектор Веселин Георгиев.Целта е да се облекчи трафикът и да се намалят предпоставките за пътни инциденти в Шумен, отбеляза Гендов.

| 07 Октомври 2024, 16:35 ч.
От полицията подготвят писмо до общинската администрация в Шумен с искане за забрана на движението на тежкотоварни автомобили в града
От полицията подготвят писмо до общинската администрация в Шумен с искане за забрана на движението на тежкотоварни автомобили в града
Снимка © БТА

От полицията подготвят сигнално писмо до общинската администрация в Шумен с искане за забрана на движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона в централната част на града. Това съобщиха на брифинг днес директорът на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен старши комисар Георги Гендов и началникът на сектор “Пътна полиция" в областната дирекция на полицията главен инспектор Веселин Георгиев. 

Работещи мерки за превенция на пътния травматизъм и ограничаване на жертвите на пътя са заложени в концепцията на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Той е единственият кандидат за главен прокурор. Това се вижда от съобщение на прокуратурата по повод проведена среща между ръководството на институцията и близки на пострадали и загинали при тежки пътнотранспортни произшествия и представители на Сдружение „Ангели на пътя“, както и адвокат Людмил Рангелов.

В срещата, която е по инициатива на близките на загинали на пътя млади хора, участваха и завеждащите отдели във Върховна прокуратура - Ваня Стефанова и Виктор Малинов.

Според Сарафов престъпленията, свързани със смърт на пътя, са основен акцент в работата на прокуратурата.

Нашата амбиция е, доколкото законът ни позволява, да направим всичко възможно да постигнем справедливост по тези

От днес започва реализацията на проект за подобряване на енергийната ефективност и създаване на достъпна среда в административната сграда в резервата „Сребърна“. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе, които са бенефициенти по проекта.

Проектът е на стойност над 250 хил. лева, финансиран е чрез Механизма за възстановяване и устойчивост и ще се реализира в рамките на 18 месеца. Към настоящия момент е извършено проектиране и избор на изпълнител за дейностите по строително-монтажните работи и строителен надзор.

Предвижда се да бъде положена топлоизолация на покрива, ограждащите сградата стени и пода, подмяна на дограмите, ремонт и надграждане на съществуващата система за отопление, както и монтаж на фотоволтаична централа на покрива на сградата. Със средства по проекта ще бъде изградена и тоалетна за инвалиди, което ще

Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за космически изследвания и технологии на БАН, в деня, в който се навършват 61 години от уникален експеримент – изпращането на първата и единствена досега котка в космическото пространство., в която пише:

„Днес на опитната база в Сахара в горните слоеве на атмосферата е била изстреляна френската ракета „Вероника“, на борда на която се е намирал контейнер с котка. Министерството на въоръжените сили съобщава в специално комюнике, че по време на целия полет уредите са предавали на земята данни за състоянието на животното. Контейнерът с животното е бил приземен с парашут“.

Това е уникално събитие за космическите учени – изпращането на първата котка в космоса, опит,

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи наградите на сдружението на към общините за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“. Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и че се включват активно в дейностите на сдружението. Отличията бяха връчени от президента Румен Радев.

Наградите са в три категории – голяма, средна и малка община. В категория „Голяма община“ бе отличена община Шумен. Наградата получи кметът проф. Христо Христов. Силвия Георгиева посочи, че общинската администрация в Шумен е изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, а над 36 представители на администрацията участват в различни комитет

Криминалисти от Велики Преслав установиха двама извършители на противозаконно отнемане на лек автомобил, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

57-годишна жена е подала сигнал в полицейското управление в града, че неизвестен откраднал лек автомобил "Фолксваген", който е бил паркиран на ул.“ Илия Р. Блъсков“ в града. По нейни данни кражбата е станала за времето от 20:30 часа на 12 октомври до 4:00 ч.на следващия ден. Колата е била отключена, а контактният ключ е бил на таблото. Малко по-късно жената е установила, че автомобилът е върнат на същата улица, без липси и повреди, допълниха от полицията.

В хода на образуваното досъдебно производство криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав са установили извършителите на противозаконно отнемане на автомобила - двама местни жители на 17 и 18 години. Младежите са направили п

Целта е да се облекчи трафикът и да се намалят предпоставките за пътни инциденти в Шумен, отбеляза Гендов. По думите му ако се приеме сигналното писмо, няма да се възпрепятства снабдяването в търговските обекти в града. По изключение, например, ще се допускат тежкотоварни автомобили, които ще могат да минат през централната част на Шумен, за да обслужват пивоварния завод в града, обясни той. 

Логично е тежкотоварните автомобили над 12 тона, обслужващи заводи и предприятия в града - да се движат до крайната си дестинация по околовръстния път на Шумен, включително по други маршрути, но не и по пътища през града, казаха в отговор на въпроси на репортер Гендов и Георгиев. 

Областната дирекция на МВР в Шумен активно участва и в изготвянето на Генералният план за организация на движението в града, допълни Гендов. 

Припомняме, че премахване на кръстовището до двата хипермаркета в Шумен, където загина млада жена, бе предложено на Комисията по безопасност на движението през април. Движението на кръстовището на бул. „Симеон Велики“ с два хипермаркета, както и това и на бул. „Плиска“ и ул. „Станционна“, да се регулира със светофарни уредби, предвижда новият Генерален план за организацията на движението в Шумен. Кръстовището временно е проектирано да е с елипсовидна форма. 

В Шуменско започна поредна превантивна акция с цел да ограничи разсейването при шофьорите, както информира по-рано днес. 

Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица. За петте общини в региона те ще се състоят от 21 до 23 октомври. Това каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол Ани Канева.

„Важно е да се присъства на всички обучения, защото на първо място има изцяло нови състави на секции, и на второ място, защото, колкото и да се присъствали, някои неща се забравят във времето, а и на всички избори има нови неща, които се постановяват от ЦИК“, посочи председателят на РИК – Ямбол.

И предстоящия вот не е изключение относно извършването на много смени на членове в комисиите от страна на партиите и коалициите преди изборния ден, коментира Канева. „Това е обичайно положение – доста членове на секционни избирателни комисии се сменят в момента“, каза тя.

По думите п

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Температурите са ниски – около 1-2 градуса, като в Родопите са и отрицателни – минус 1 градус. Във високата част на планината е слънчево, тихо и ясно. Планинските спасители препоръчват при разходки в планината да не се забравя и слънцезащитен крем. 

Съоръженията по курортите не работят, допълват от ПСС.  

В планините ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В по-ниските планински части ще духа до умерен вятър от север-североизток, а по най-високите - силен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Специализирана киноложка изложба „Българско овчарско куче“ ще се проведе тази неделя на стадион „Локомотив“ в Мездра, съобщиха в прессъобщение от Община Мездра. Оттам посочиха, че организатори на проявата са Международна асоциация „Българско овчарско куче„ (МАБОК) и местната администрация.

Поканили сме представители на клубове от Плевен, Ботевград, Горна Оряховица, София и очакваме да се включат и собственици на кучета от врачанска област, каза представителят на МАБОК Георги Николов. Той допълни, че Мариана Драгоманова – дългогодишен съдия в МАБОК, ще журира изложените кучета в Мездра този уикенд.

В ринга ще се допускат кучета с и без родословия, уточни Николов. Ще бъдат излъчени призьори в двата пола (мъжки и женски) в групите „Развъдна двойка“ и „Развъдна група“ в 10 категории на породата „Българс

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България. 

Според Иванов програмата е редно да бъде изработена в партньорство между "Български ВиК холдинг" и местните власти, а финансирането на мерките може да се търси от различни инструменти. Иванов подчерта още, че кметовете трябва да започнат да мислят и в посока повторното използване на отпадните води. 

В градовете има сериозен потенциал за пестене на вода, посочи още председателя на Българската асоциация по водите  Според него у нас като че ли се подценява ситуацията с безводи

Намален брой на загинали и ранени при катастрофи от началото на година досега спрямо същия период на 2023 г. отчете на брифинг днес главен инспектор Тодор Мишинев, началник на „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ямбол. Паралелно с това за регион Ямбол се регистрира значителен ръст на установените нарушения, като издадените актове и фишове са с 11 000 повече спрямо миналогодишния период.

Тежките пътнотранспортни нарушения през настоящата година от януари досега са общо 38, което с 21 случая по-малко спрямо същия период на 2023, посочи гл. инспектор Мишинев. Загинали при катастрофи през 2024 до момента са седем души, като последните две жертви са от началото на октомври. Спрямо периода януари-средата на октомври 2023 г. броят на загиналите в Ямболско е с трима души по-малко. Спад има и в броя на ранените – за 2024 г. досега те са 44, а за същия пери

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин връчи грамоти на седем млади лекари, постъпили на работа във видинската болница през последната година. Надявам се, ...
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Успехът на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж бе възможен благодарение на добрата организация на сигурността, каза посланикът на Франция у нас Жоел Мейер по време на срещ ...
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Мерки за предотвратяване на пожари през есенно-зимния сезон разпространи на сайта на МВР и по медиите Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението&ldquo ...
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
С над 2100 стръка теменужки и хризантеми се оформят нови зелени пространства и цветни алеи в Болярово по повод празника на града, съобщиха от пресцентъра на Общината. С цялостно об ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в столицата. Форумът продължава три дни - от 18 до 20 октомври, с акцент върху усложненията в естетичнат ...
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Тикер в 14:28 ч.
Трети конгрес по естетична дерматология с международно участие започна днес в ст ...
Начало Сфера
9133
България

От полицията подготвят писмо до общинската администрация в Шумен с искане за забрана на движението на тежкотоварни автомобили в града

От полицията подготвят сигнално писмо до общинската администрация в Шумен с искане за забрана на движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона в централната част на града. Това съобщиха на брифинг днес директорът на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен старши комисар Георги Гендов и началникът на сектор “Пътна полиция" в областната дирекция на полицията главен инспектор Веселин Георгиев.Целта е да се облекчи трафикът и да се намалят предпоставките за пътни инциденти в Шумен, отбеляза Гендов.

| 07 Октомври 2024, 16:35 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От полицията подготвят писмо до общинската администрация в Шумен с искане за забрана на движението на тежкотоварни автомобили в града
От полицията подготвят писмо до общинската администрация в Шумен с искане за забрана на движението на тежкотоварни автомобили в града
Снимка © БТА

От полицията подготвят сигнално писмо до общинската администрация в Шумен с искане за забрана на движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона в централната част на града. Това съобщиха на брифинг днес директорът на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен старши комисар Георги Гендов и началникът на сектор “Пътна полиция" в областната дирекция на полицията главен инспектор Веселин Георгиев. 

Работещи мерки за превенция на пътния травматизъм и ограничаване на жертвите на пътя са заложени в концепцията на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Той е единственият кандидат за главен прокурор. Това се вижда от съобщение на прокуратурата по повод проведена среща между ръководството на институцията и близки на пострадали и загинали при тежки пътнотранспортни произшествия и представители на Сдружение „Ангели на пътя“, както и адвокат Людмил Рангелов.

В срещата, която е по инициатива на близките на загинали на пътя млади хора, участваха и завеждащите отдели във Върховна прокуратура - Ваня Стефанова и Виктор Малинов.

Според Сарафов престъпленията, свързани със смърт на пътя, са основен акцент в работата на прокуратурата.

Нашата амбиция е, доколкото законът ни позволява, да направим всичко възможно да постигнем справедливост по тези

От днес започва реализацията на проект за подобряване на енергийната ефективност и създаване на достъпна среда в административната сграда в резервата „Сребърна“. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе, които са бенефициенти по проекта.

Проектът е на стойност над 250 хил. лева, финансиран е чрез Механизма за възстановяване и устойчивост и ще се реализира в рамките на 18 месеца. Към настоящия момент е извършено проектиране и избор на изпълнител за дейностите по строително-монтажните работи и строителен надзор.

Предвижда се да бъде положена топлоизолация на покрива, ограждащите сградата стени и пода, подмяна на дограмите, ремонт и надграждане на съществуващата система за отопление, както и монтаж на фотоволтаична централа на покрива на сградата. Със средства по проекта ще бъде изградена и тоалетна за инвалиди, което ще

Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за космически изследвания и технологии на БАН, в деня, в който се навършват 61 години от уникален експеримент – изпращането на първата и единствена досега котка в космическото пространство., в която пише:

„Днес на опитната база в Сахара в горните слоеве на атмосферата е била изстреляна френската ракета „Вероника“, на борда на която се е намирал контейнер с котка. Министерството на въоръжените сили съобщава в специално комюнике, че по време на целия полет уредите са предавали на земята данни за състоянието на животното. Контейнерът с животното е бил приземен с парашут“.

Това е уникално събитие за космическите учени – изпращането на първата котка в космоса, опит,

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи наградите на сдружението на към общините за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“. Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и че се включват активно в дейностите на сдружението. Отличията бяха връчени от президента Румен Радев.

Наградите са в три категории – голяма, средна и малка община. В категория „Голяма община“ бе отличена община Шумен. Наградата получи кметът проф. Христо Христов. Силвия Георгиева посочи, че общинската администрация в Шумен е изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, а над 36 представители на администрацията участват в различни комитет

Криминалисти от Велики Преслав установиха двама извършители на противозаконно отнемане на лек автомобил, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

57-годишна жена е подала сигнал в полицейското управление в града, че неизвестен откраднал лек автомобил "Фолксваген", който е бил паркиран на ул.“ Илия Р. Блъсков“ в града. По нейни данни кражбата е станала за времето от 20:30 часа на 12 октомври до 4:00 ч.на следващия ден. Колата е била отключена, а контактният ключ е бил на таблото. Малко по-късно жената е установила, че автомобилът е върнат на същата улица, без липси и повреди, допълниха от полицията.

В хода на образуваното досъдебно производство криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав са установили извършителите на противозаконно отнемане на автомобила - двама местни жители на 17 и 18 години. Младежите са направили п

Целта е да се облекчи трафикът и да се намалят предпоставките за пътни инциденти в Шумен, отбеляза Гендов. По думите му ако се приеме сигналното писмо, няма да се възпрепятства снабдяването в търговските обекти в града. По изключение, например, ще се допускат тежкотоварни автомобили, които ще могат да минат през централната част на Шумен, за да обслужват пивоварния завод в града, обясни той. 

Логично е тежкотоварните автомобили над 12 тона, обслужващи заводи и предприятия в града - да се движат до крайната си дестинация по околовръстния път на Шумен, включително по други маршрути, но не и по пътища през града, казаха в отговор на въпроси на репортер Гендов и Георгиев. 

Областната дирекция на МВР в Шумен активно участва и в изготвянето на Генералният план за организация на движението в града, допълни Гендов. 

Припомняме, че премахване на кръстовището до двата хипермаркета в Шумен, където загина млада жена, бе предложено на Комисията по безопасност на движението през април. Движението на кръстовището на бул. „Симеон Велики“ с два хипермаркета, както и това и на бул. „Плиска“ и ул. „Станционна“, да се регулира със светофарни уредби, предвижда новият Генерален план за организацията на движението в Шумен. Кръстовището временно е проектирано да е с елипсовидна форма. 

В Шуменско започна поредна превантивна акция с цел да ограничи разсейването при шофьорите, както информира по-рано днес. 

Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица. За петте общини в региона те ще се състоят от 21 до 23 октомври. Това каза председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол Ани Канева.

„Важно е да се присъства на всички обучения, защото на първо място има изцяло нови състави на секции, и на второ място, защото, колкото и да се присъствали, някои неща се забравят във времето, а и на всички избори има нови неща, които се постановяват от ЦИК“, посочи председателят на РИК – Ямбол.

И предстоящия вот не е изключение относно извършването на много смени на членове в комисиите от страна на партиите и коалициите преди изборния ден, коментира Канева. „Това е обичайно положение – доста членове на секционни избирателни комисии се сменят в момента“, каза тя.

По думите п

Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

Температурите са ниски – около 1-2 градуса, като в Родопите са и отрицателни – минус 1 градус. Във високата част на планината е слънчево, тихо и ясно. Планинските спасители препоръчват при разходки в планината да не се забравя и слънцезащитен крем. 

Съоръженията по курортите не работят, допълват от ПСС.  

В планините ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В по-ниските планински части ще духа до умерен вятър от север-североизток, а по най-високите - силен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Специализирана киноложка изложба „Българско овчарско куче“ ще се проведе тази неделя на стадион „Локомотив“ в Мездра, съобщиха в прессъобщение от Община Мездра. Оттам посочиха, че организатори на проявата са Международна асоциация „Българско овчарско куче„ (МАБОК) и местната администрация.

Поканили сме представители на клубове от Плевен, Ботевград, Горна Оряховица, София и очакваме да се включат и собственици на кучета от врачанска област, каза представителят на МАБОК Георги Николов. Той допълни, че Мариана Драгоманова – дългогодишен съдия в МАБОК, ще журира изложените кучета в Мездра този уикенд.

В ринга ще се допускат кучета с и без родословия, уточни Николов. Ще бъдат излъчени призьори в двата пола (мъжки и женски) в групите „Развъдна двойка“ и „Развъдна група“ в 10 категории на породата „Българс

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България. 

Според Иванов програмата е редно да бъде изработена в партньорство между "Български ВиК холдинг" и местните власти, а финансирането на мерките може да се търси от различни инструменти. Иванов подчерта още, че кметовете трябва да започнат да мислят и в посока повторното използване на отпадните води. 

В градовете има сериозен потенциал за пестене на вода, посочи още председателя на Българската асоциация по водите  Според него у нас като че ли се подценява ситуацията с безводи

Намален брой на загинали и ранени при катастрофи от началото на година досега спрямо същия период на 2023 г. отчете на брифинг днес главен инспектор Тодор Мишинев, началник на „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ямбол. Паралелно с това за регион Ямбол се регистрира значителен ръст на установените нарушения, като издадените актове и фишове са с 11 000 повече спрямо миналогодишния период.

Тежките пътнотранспортни нарушения през настоящата година от януари досега са общо 38, което с 21 случая по-малко спрямо същия период на 2023, посочи гл. инспектор Мишинев. Загинали при катастрофи през 2024 до момента са седем души, като последните две жертви са от началото на октомври. Спрямо периода януари-средата на октомври 2023 г. броят на загиналите в Ямболско е с трима души по-малко. Спад има и в броя на ранените – за 2024 г. досега те са 44, а за същия пери

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
Посланикът на Франция у нас изрази признателност към МВР във връзка с помощта за организацията на сигурността на Олимпиадата в Париж
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
С над 2100 цветни стръка се оформят нови зелени пространства и алеи в Болярово по повод празника на града
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Конгрес за усложненията в естетичната дерматология започна в София
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.