Начало Контекст Повече разрешения за наемане на непълнолетни на работа е издала инспекцията по труда през тази година
7029
България

Повече разрешения за наемане на непълнолетни на работа е издала инспекцията по труда през тази година

Нов ръст на разрешенията за наемане на работа на непълнолетни отчита Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" (ГИТ). През настоящата година са издадени 15 100 разрешения, което е с почти 1900 повече спрямо миналата година, съобщават от пресцентъра на институцията.Най-много те са в Бургас, Варна, София, Пловдив, София област, Добрич, Благоевград и Русе. Непълнолетните се наемат най-вече в хотелиерството, ресторантьорството и търговията.

| 08 Октомври 2024, 14:58 ч.
Повече разрешения за наемане на непълнолетни на работа е издала инспекцията по труда през тази година
Повече разрешения за наемане на непълнолетни на работа е издала инспекцията по труда през тази година
Снимка © БТА

Нов ръст на разрешенията за наемане на работа на непълнолетни отчита Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" (ГИТ). През настоящата година са издадени 15 100 разрешения, което е с почти 1900 повече спрямо миналата година, съобщават от пресцентъра на институцията. Най-много те са в Бургас, Варна, София, Пловдив, София област, Добрич, Благоевград и Русе. Непълнолетните се наемат най-вече в хотелиерството, ресторантьорството и търговията.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което започва днес в Будапеща, Унгария. Форумът се провежда в рамките на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерството на отбраната. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с изпълнението на стратегическите цели на Европейския съюз в областта на отбраната и други актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана, произтичащи от динамичната обстановка по сигурността. 

На третия ден от мероприятието, 16 октомври, началниците на отбраната ще присъстват на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение  „BRAVE WARRIOR 2024“. Въоръжените сили на Република България участват в учението с формирования от Военновъздушните сили, един транспортен самолет C-27J С

В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза днес пред журналисти във Варна доц. Ася Консулова, началник клиника в УСБАЛО – София. По думите й у нас дейностите са разделени. Консулова подчерта, че грижата за пациента е нещо съвсем различно от лечението му и допълни, че в нашата страна все още продължава практиката за диагностика и решаване на конкретен проблем, без да се обхващат всички нужди на болните. Всеобхватната грижа трябва да се развие, но първо като начин на мислене – да не се извършват само дейности, които са платени, а това, което е правилно и качествено, обясни Консулова. Според нея е наложително да е очертае и път на пациента, който да бъде ясно разписан и признат от институциите, за да се изпълнява от всички лечебни заведения.

Доц. Консулова е сред участниците в 15-а национална онкологична конференция СОНМ-МОР

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

Категоризацията на общините трябва да бъде преразгледана и осъвременена, каза днес председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Велико Търново Даниел Панов преди откриването на Годишната среща на местните власти, чийто домакин е Албена. Той припомни, че категоризацията е изработена през 2008 година, но оттогава са настъпили много промени, които трябва да се вземат предвид. 

Панов изрази задоволство, че новият начин за изчисляване на такса смет е отложен с една година и ще влезе в сила през 2026 г. Таксата щеше да бъде увеличена от 3 до 10 пъти на член на семейство, каза Панов. Той допълни, че по въпроса има няколко законопроекта, които трябва да бъдат приети от Народното събрание. Панов каза още, че НСОРБ иска допълнително 150 милиона лева от държавния бюджет за 2025 година, които да бъдат отпуснати на ме

Симулатор на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) показва как се гласува чрез машина. Той е достъпен за всички , които искат да упражнят машинното гласуване, за да са подготвени за изборите за народни представители на 27 октомври. 

Симулаторът на машинно гласуване се намира в секция „Избори за Народно събрание 27 октомври 2024 г.“ - Машинно гласуване. След като се избере, се отваря нова страница, на която се визуализира машина. На нея е изписано „Добре дошли в избори 27.10.24 г. – ДЕМО“, както и „Поставете картата в слота за четене". "Картата" се намира в центъра под машината. С мишката се маркира опцията „Постави карта“. 

На устройството ще се появи бюлетината със списък с партии и коалиции, без да се споменават наименованията им. Има и опция за връщане назад, за да бъде променен изборът. За избор на пр

В България законоустановената минимална възраст за започване на работа е 16 г. Наемането на работници и служители под тази възраст е забранено. Изключения се правят основно за даровити деца, участващи в кино продукции, театрални постановки и музикални състави. Наемането на непълнолетни работници и служители без разрешение се счита за престъпление, а при установяване на такива случаи се уведомява прокуратура, напомнят от ГИТ. Кодексът на труда предвижда специална закрила за наетите непълнолетни, които работят при облекчен режим, като работното време е 35 часа седмично и седем часа дневно при петдневна работна седмица, посочват още от ГИТ.

Въпреки намаленото работно време, тези служители трябва да получават не по-малко от минималната работна заплата за страната. "За непълнолетните работещи е забранено полагането на нощен и извънреден труд. Те постъпват на работа след обстоен медицински преглед и издадено медицинско заключение, че са годни за дадената работа", уточняват още от ГИТ. 

Преди постъпване работодателят трябва да предостави на всеки нает от него работник или служител, независимо дали е пълнолетен или непълнолетен, екземпляр от сключения писмен трудов договор, подписан от двете страни, копие от уведомлението, с което той е регистриран в Националната агенция по приходите (НАП), както и длъжностна характеристика, информират още от инспекцията по труда. 

От началото на 2024 г. инспекторите по труда са провели информационни събития в 40 училища в страната.

При всяка проверка инспекторите по труда проверяват за законосъобразното наемане на лица, ненавършили 18 г., както и дали работните им места отговарят на изискванията да бъдат заемани от непълнолетни работници и служители, каза в интервю през май месец изпълнителният директор на ИА ГИТ Екатерина Асенова.

Към днешна дата за участие в изборите са регистрирани 4858 кандидати за народни представители. От тях 1378 са жени, 3480 – мъже, а 1172-ма са кандидати в два района. Това съобщи на брифинг заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Тя каза, че бройката не е окончателна, тъй като все още продължават да постъпват искания в ЦИК за заличаване на някои от кандидатите.

В страната и извън нея има 12 640 СИК, но тази бройка също ще търпи промяна, тъй като 48 часа преди изборния ден ще се образуват секции в лечебни, социални заведения и места за задържане, обясни Матева.

В 9353 секции в страната ще се гласува с машина. Извън страната ще се гласува в 719 секции, в 57 държави, като машинно гласуване ще има в 157 секции.

Росица Матева посочи, че след като е изтекъл срокът за заявяване на гласуване с подвижна урна,

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допъл

Инициатива за изграждане на тактилни карти в подкрепа на хората с увредено зрение за публични сгради и обекти започва столичният район "Средец", съобщи кметът на район "Средец" Трайчо Трайков по повод Международния ден на белия бастун – 15 октомври.

Проектът има за цел да подобри достъпността на градската среда за хора с увредено зрение, като им осигури възможност за по-лесно и безопасно ориентиране в пространствата. Тактилните карти са релефни карти, специално проектирани за хора с нарушено зрение, които позволяват ориентиране чрез докосване, обясни районният кмет.

Трайков очаква изграждането на тактилните карти да започне до две-три седмици, като първите инсталации ще бъдат завършени до края на годината. Средствата за първите две-три тактилни карти са осигурени от дарители, като един брой струва около 700-800 лева, ка Трайков. Идеята е тактилни карти да бъдат по

Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, която е организирана от Националното сдружение на общините в България, продължава и днес с пленарни сесии. 

В първата сесия в зала „Сий“ на хотел „Парадайз Блу“ беше обсъдена темата за използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони.

“Настоящето събитие е посветено на добрите практики и предизвикателствата пред местните власти за прилагането на ключовите приоритети на селскостопанската политика. Тя включва подобряване на пътищата, оползотворяването на местните ресурси”, каза в началото на събитието консултантът и партньор в проект “Растеж чрез активизиране на местния потенциал” Евгени Иванов.

Според кмета на община Летница Красимир Джонев през последните три години европейската политика за развитие на селските

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:53 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
7029
България

Повече разрешения за наемане на непълнолетни на работа е издала инспекцията по труда през тази година

Нов ръст на разрешенията за наемане на работа на непълнолетни отчита Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" (ГИТ). През настоящата година са издадени 15 100 разрешения, което е с почти 1900 повече спрямо миналата година, съобщават от пресцентъра на институцията.Най-много те са в Бургас, Варна, София, Пловдив, София област, Добрич, Благоевград и Русе. Непълнолетните се наемат най-вече в хотелиерството, ресторантьорството и търговията.

| 08 Октомври 2024, 14:58 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Повече разрешения за наемане на непълнолетни на работа е издала инспекцията по труда през тази година
Повече разрешения за наемане на непълнолетни на работа е издала инспекцията по труда през тази година
Снимка © БТА

Нов ръст на разрешенията за наемане на работа на непълнолетни отчита Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" (ГИТ). През настоящата година са издадени 15 100 разрешения, което е с почти 1900 повече спрямо миналата година, съобщават от пресцентъра на институцията. Най-много те са в Бургас, Варна, София, Пловдив, София област, Добрич, Благоевград и Русе. Непълнолетните се наемат най-вече в хотелиерството, ресторантьорството и търговията.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което започва днес в Будапеща, Унгария. Форумът се провежда в рамките на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Министерството на отбраната. 

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с изпълнението на стратегическите цели на Европейския съюз в областта на отбраната и други актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана, произтичащи от динамичната обстановка по сигурността. 

На третия ден от мероприятието, 16 октомври, началниците на отбраната ще присъстват на Деня за високопоставени гости на многонационалното учение  „BRAVE WARRIOR 2024“. Въоръжените сили на Република България участват в учението с формирования от Военновъздушните сили, един транспортен самолет C-27J С

В България все още няма всеобхватна грижа за пациентите с онкологични заболявания, каза днес пред журналисти във Варна доц. Ася Консулова, началник клиника в УСБАЛО – София. По думите й у нас дейностите са разделени. Консулова подчерта, че грижата за пациента е нещо съвсем различно от лечението му и допълни, че в нашата страна все още продължава практиката за диагностика и решаване на конкретен проблем, без да се обхващат всички нужди на болните. Всеобхватната грижа трябва да се развие, но първо като начин на мислене – да не се извършват само дейности, които са платени, а това, което е правилно и качествено, обясни Консулова. Според нея е наложително да е очертае и път на пациента, който да бъде ясно разписан и признат от институциите, за да се изпълнява от всички лечебни заведения.

Доц. Консулова е сред участниците в 15-а национална онкологична конференция СОНМ-МОР

Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които стоят с часове в задръстванията са от различни политически сили. И днес трябваше да решим техните проблеми. Това заяви Мирослав Боршош, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), където днес не се състоя извънредното заседание на СОС поради липса на кворум.

Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града.

Боршош каза пред медиите, че хората, които дишат мръсния въздух в София и са в опасност заради липса на пътна маркировка, са от всички политически сили. Най-големият орган за дебати и решения беше бойкотиран от управляващите, заяви Боршош. Според него реалната градска политика е провалена. И другата седмица, ако трябва ще има извъ

Категоризацията на общините трябва да бъде преразгледана и осъвременена, каза днес председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Велико Търново Даниел Панов преди откриването на Годишната среща на местните власти, чийто домакин е Албена. Той припомни, че категоризацията е изработена през 2008 година, но оттогава са настъпили много промени, които трябва да се вземат предвид. 

Панов изрази задоволство, че новият начин за изчисляване на такса смет е отложен с една година и ще влезе в сила през 2026 г. Таксата щеше да бъде увеличена от 3 до 10 пъти на член на семейство, каза Панов. Той допълни, че по въпроса има няколко законопроекта, които трябва да бъдат приети от Народното събрание. Панов каза още, че НСОРБ иска допълнително 150 милиона лева от държавния бюджет за 2025 година, които да бъдат отпуснати на ме

Симулатор на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) показва как се гласува чрез машина. Той е достъпен за всички , които искат да упражнят машинното гласуване, за да са подготвени за изборите за народни представители на 27 октомври. 

Симулаторът на машинно гласуване се намира в секция „Избори за Народно събрание 27 октомври 2024 г.“ - Машинно гласуване. След като се избере, се отваря нова страница, на която се визуализира машина. На нея е изписано „Добре дошли в избори 27.10.24 г. – ДЕМО“, както и „Поставете картата в слота за четене". "Картата" се намира в центъра под машината. С мишката се маркира опцията „Постави карта“. 

На устройството ще се появи бюлетината със списък с партии и коалиции, без да се споменават наименованията им. Има и опция за връщане назад, за да бъде променен изборът. За избор на пр

В България законоустановената минимална възраст за започване на работа е 16 г. Наемането на работници и служители под тази възраст е забранено. Изключения се правят основно за даровити деца, участващи в кино продукции, театрални постановки и музикални състави. Наемането на непълнолетни работници и служители без разрешение се счита за престъпление, а при установяване на такива случаи се уведомява прокуратура, напомнят от ГИТ. Кодексът на труда предвижда специална закрила за наетите непълнолетни, които работят при облекчен режим, като работното време е 35 часа седмично и седем часа дневно при петдневна работна седмица, посочват още от ГИТ.

Въпреки намаленото работно време, тези служители трябва да получават не по-малко от минималната работна заплата за страната. "За непълнолетните работещи е забранено полагането на нощен и извънреден труд. Те постъпват на работа след обстоен медицински преглед и издадено медицинско заключение, че са годни за дадената работа", уточняват още от ГИТ. 

Преди постъпване работодателят трябва да предостави на всеки нает от него работник или служител, независимо дали е пълнолетен или непълнолетен, екземпляр от сключения писмен трудов договор, подписан от двете страни, копие от уведомлението, с което той е регистриран в Националната агенция по приходите (НАП), както и длъжностна характеристика, информират още от инспекцията по труда. 

От началото на 2024 г. инспекторите по труда са провели информационни събития в 40 училища в страната.

При всяка проверка инспекторите по труда проверяват за законосъобразното наемане на лица, ненавършили 18 г., както и дали работните им места отговарят на изискванията да бъдат заемани от непълнолетни работници и служители, каза в интервю през май месец изпълнителният директор на ИА ГИТ Екатерина Асенова.

Към днешна дата за участие в изборите са регистрирани 4858 кандидати за народни представители. От тях 1378 са жени, 3480 – мъже, а 1172-ма са кандидати в два района. Това съобщи на брифинг заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Тя каза, че бройката не е окончателна, тъй като все още продължават да постъпват искания в ЦИК за заличаване на някои от кандидатите.

В страната и извън нея има 12 640 СИК, но тази бройка също ще търпи промяна, тъй като 48 часа преди изборния ден ще се образуват секции в лечебни, социални заведения и места за задържане, обясни Матева.

В 9353 секции в страната ще се гласува с машина. Извън страната ще се гласува в 719 секции, в 57 държави, като машинно гласуване ще има в 157 секции.

Росица Матева посочи, че след като е изтекъл срокът за заявяване на гласуване с подвижна урна,

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допъл

Инициатива за изграждане на тактилни карти в подкрепа на хората с увредено зрение за публични сгради и обекти започва столичният район "Средец", съобщи кметът на район "Средец" Трайчо Трайков по повод Международния ден на белия бастун – 15 октомври.

Проектът има за цел да подобри достъпността на градската среда за хора с увредено зрение, като им осигури възможност за по-лесно и безопасно ориентиране в пространствата. Тактилните карти са релефни карти, специално проектирани за хора с нарушено зрение, които позволяват ориентиране чрез докосване, обясни районният кмет.

Трайков очаква изграждането на тактилните карти да започне до две-три седмици, като първите инсталации ще бъдат завършени до края на годината. Средствата за първите две-три тактилни карти са осигурени от дарители, като един брой струва около 700-800 лева, ка Трайков. Идеята е тактилни карти да бъдат по

Годишната среща на местните власти в курортния комплекс “Албена”, която е организирана от Националното сдружение на общините в България, продължава и днес с пленарни сесии. 

В първата сесия в зала „Сий“ на хотел „Парадайз Блу“ беше обсъдена темата за използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони.

“Настоящето събитие е посветено на добрите практики и предизвикателствата пред местните власти за прилагането на ключовите приоритети на селскостопанската политика. Тя включва подобряване на пътищата, оползотворяването на местните ресурси”, каза в началото на събитието консултантът и партньор в проект “Растеж чрез активизиране на местния потенциал” Евгени Иванов.

Според кмета на община Летница Красимир Джонев през последните три години европейската политика за развитие на селските

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.