Начало Контекст Таксата за притежание на куче в община Сливен остава 20 лева
7640
България

Таксата за притежание на куче в община Сливен остава 20 лева

Таксата за притежание на куче в община Сливен е 20 лева и миналогодишната стойност се запазва, съобщиха от общинския пресцентър.От администрацията напомниха на собствениците, че следва да ги регистрират и да заплатят таксата.

| 08 Октомври 2024, 15:48 ч.
Таксата за притежание на куче в община Сливен остава 20 лева
Таксата за притежание на куче в община Сливен остава 20 лева
Снимка © Велина Василева

Таксата за притежание на куче в община Сливен е 20 лева и миналогодишната стойност се запазва, съобщиха от общинския пресцентър. От администрацията напомниха на собствениците, че следва да ги регистрират и да заплатят таксата. 

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Мотоциклетист загина, след като се удари в каруца, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие, станало на изхода на Видин в посока Дунавци, е получен вчера в 14:39 часа. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали, че мотоциклет с видинска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от с. Капитановци, на прав участък от пътя, се е ударил в задното дясно колело на пресичащата от ляво на дясно пътното платно каруца. Мотоциклетистът е загинал. Водачът на каруцата – 38-годишен видинчанин, е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство.

По данни на МВР за последното денонощие на територията на страната са загинали трима души, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи. 

През последната седмица от 7 до 13 октомври в област Русе са станали 20 пътнотранспортни произшествия, от които 11 са по-тежки. Това съобщи днес началникът на "Пътна полиция" в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков. 

Той уточни, че при тези инциденти има 14 пострадали, като в един от случаите има образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. 

418 са установените нарушения, от които 283 са за превишена скорост. Трима шофьори са управлявали автомобили без книжка. Извършени са и 128 проби за алкохол, от които четири са положителните, каза още главен инспектор Ненков.

Той отчете, че в сектор "Пътна полиция" през последната седмица са обслужени 1211 граждани. 

От началото на годината има регистрирани 35 произшествия с тротинетки, от които по вина на водачите им са пет, каза още главен инспектор Ненков. Той припомни, че

Съюзът на съдиите в България (ССБ) смята, че настоящият състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) не следва да избира новите председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. Това се посочва в позиция на професионалната организация до медиите.

Становището е по повод на внесената от членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет кандидатура на Борислав Сарафов за главен прокурор и насроченото обсъждане от Пленума на Висшия съдебен съвет на откриването на процедура за избор на председател на Върховния административен съд.

Управителният съвет на Съюза счита, че изтеклият мандат на настоящия ВСС изисква членовете му да се въздържат от взимане на решения, които конституционно са обвързани с установените мандати на съответните органи.

Смисълът на различната продължителност на мандатите на ВСС и на председателите на върховните съдилища и на главн

По традиция в навечерието на деня, в който Българската православна църква почита света Петка, в самоковското село Белчин има тържествено богослужение и литийно шествие. 

Богослужението започна в храм „Св. апост. Петър и Павел". От храма тръгна и шествието, в което се включиха духовници от Архиерейското наместничество и жители на селото. То продължи до храм „Света Петка“, който се намира над Белчин. В шествието бе изнесена икона на света Петка, която съдържа частица от нейните мощи. 

Миряните имаха възможността след шествието да се докоснат до иконата на света Петка в едноименната църква. 

В словото си пред събралите се миряни архиерейският наместник на Самоковската духовна околия, ставрофорен иконом Михаил Колев припомни историята на светицата. Той напомни и за един от най-големите деятели на селото, спомогнали за неговото развиван

След придобиване на куче, собственикът трябва да подаде декларация по образец и да заплати такса в дирекция „Местни данъци и такси“, а регистрационният талон може да бъде получен в отдел ,,Екология“.

От заплащане на такса са освободени собствениците на кучета на хора с увреждания; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни цели; кучета, използвани от Българския Червен кръст; кастрирани кучета; кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни, които се отглеждат в регистриран животновъден обект; ловни кучета, кучета с поставен микрочип за първата година от неговото ветеринарномедицинско регистриране.

От общината призовават стопаните да бъдат отговорни към домашните си любимци, да не допускат свободното им движение на забранени места, да водят кучето си на повод или намордник. Да почистват след кучето си, когато го извеждат на разходка. Ако не могат да отглеждат кучето си или неговото поколение, да му потърсят стопанин и да не го изоставят.

Периодично в общината се организират кампании за кастриране на домашни любимци и бездомни животни.

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов получи персонална награда за принос за развитие на местното самоуправление от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), съобщиха от община Мездра. Оттам посочват, че наградата е връчена по време на годишната среща на местните власти, която се провежда от 13 до 15 октомври в курортен комплекс „Албена“.

Кметът на Мездра е бил отличен от НСОРБ в категорията „Средна община“. Освен Аспарухов, индивидуални награди за принос за развитие на местното самоуправление са получили кметът на община Сливен Стефан Радев в категорията „Голяма община“ и кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев в категорията „Малка община“, съобщават от община Мездра.

Наградите  за общинар бяха връчени от председателя на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов.

Припомняме, че

България предлага проект за наблюдение на земната повърхност с използването на нано-сателитни технологии в интерес на военните мисии и операции на Европейския съюз. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес по време на заседанието на Военния комитет на Европейския съюз, което се провежда в Будапеща, Унгария, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Началниците на отбраната обсъдиха в рамките на срещата актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана и представиха своите виждания за реализиране нивото на амбиция на Евросъюза. Адм. Ефтимов коментира документа „Прогрес каталог 2024“, като отчете реалистичната оценка, която той предoставя по отношение на недостига на критично важни оперативни способности. Началникът на отбраната акцентира върху необходимостта държавите членки на Европейския съюз приоритетно да изграждат сп

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България. 

Според Иванов програмата е редно да бъде изработена в партньорство между "Български ВиК холдинг" и местните власти, а финансирането на мерките може да се търси от различни инструменти. Иванов подчерта още, че кметовете трябва да започнат да мислят и в посока повторното използване на отпадните води. 

В градовете има сериозен потенциал за пестене на вода, посочи още председателя на Българската асоциация по водите  Според него у нас като че ли се подценява ситуацията с безводи

През изминалата седмица в област Видин са станали 10 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с материални щети, регистрирана е и една катастрофа с пострадал. Вчера при ПТП на изхода на областния град в посока Дунавци е загинал 35-годишен мотоциклетист, съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ – Видин главен инспектор Владимир Герасимов.

От 7 до 13 октомври пътните полицаи са проверили 179 моторни превозни средства (МПС). За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 90 акта и 123 глоби по фиш, един акт - по Кодекса за застраховането, и три – по Закона за българските лични документи, допълни Герасимов. Той уточни, че издадените електронни фишове през седмицата възлизат на 98 броя, заснетите клипове за превишена скорост са 671. При проверките в региона са засечени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол, както и

С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за празниците на града, които са посветени на Петковден. За седмица Севлиево се превръща в столица на тиквата и в център на различни инициативи, свързани с емблематичния за района плод.

В празничната събота Краси Радков забавлява публиката на сцената на Празника на тиквата. Изявиха се местни таланти и певчески групи, а хилядите събрали се на площада пред общинската администрация се хванаха на голямото севлиевско хоро.

По-рано шеф Ради Стамболов показа уменията си по правене на йогурт сладолед с тиква, като произведенията му бяха опитани от желаещите посетители.

По традиция за празника на Севлиево местните кулинари и ресторантьори обединяват усилия, за да зарадват гостите и гражданите на общината с 355-метров тиквеник. Тази година с безвъзмезден труд и дарени от тях продукти те успяха да почерпят всички гост

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:53 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
7640
България

Таксата за притежание на куче в община Сливен остава 20 лева

Таксата за притежание на куче в община Сливен е 20 лева и миналогодишната стойност се запазва, съобщиха от общинския пресцентър.От администрацията напомниха на собствениците, че следва да ги регистрират и да заплатят таксата.

| 08 Октомври 2024, 15:48 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Таксата за притежание на куче в община Сливен остава 20 лева
Таксата за притежание на куче в община Сливен остава 20 лева
Снимка © Велина Василева

Таксата за притежание на куче в община Сливен е 20 лева и миналогодишната стойност се запазва, съобщиха от общинския пресцентър. От администрацията напомниха на собствениците, че следва да ги регистрират и да заплатят таксата. 

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Мотоциклетист загина, след като се удари в каруца, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие, станало на изхода на Видин в посока Дунавци, е получен вчера в 14:39 часа. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали, че мотоциклет с видинска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от с. Капитановци, на прав участък от пътя, се е ударил в задното дясно колело на пресичащата от ляво на дясно пътното платно каруца. Мотоциклетистът е загинал. Водачът на каруцата – 38-годишен видинчанин, е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство.

По данни на МВР за последното денонощие на територията на страната са загинали трима души, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи. 

През последната седмица от 7 до 13 октомври в област Русе са станали 20 пътнотранспортни произшествия, от които 11 са по-тежки. Това съобщи днес началникът на "Пътна полиция" в крайдунавския град главен инспектор Николай Ненков. 

Той уточни, че при тези инциденти има 14 пострадали, като в един от случаите има образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. 

418 са установените нарушения, от които 283 са за превишена скорост. Трима шофьори са управлявали автомобили без книжка. Извършени са и 128 проби за алкохол, от които четири са положителните, каза още главен инспектор Ненков.

Той отчете, че в сектор "Пътна полиция" през последната седмица са обслужени 1211 граждани. 

От началото на годината има регистрирани 35 произшествия с тротинетки, от които по вина на водачите им са пет, каза още главен инспектор Ненков. Той припомни, че

Съюзът на съдиите в България (ССБ) смята, че настоящият състав на Висшия съдебен съвет (ВСС) не следва да избира новите председател на Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор. Това се посочва в позиция на професионалната организация до медиите.

Становището е по повод на внесената от членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет кандидатура на Борислав Сарафов за главен прокурор и насроченото обсъждане от Пленума на Висшия съдебен съвет на откриването на процедура за избор на председател на Върховния административен съд.

Управителният съвет на Съюза счита, че изтеклият мандат на настоящия ВСС изисква членовете му да се въздържат от взимане на решения, които конституционно са обвързани с установените мандати на съответните органи.

Смисълът на различната продължителност на мандатите на ВСС и на председателите на върховните съдилища и на главн

По традиция в навечерието на деня, в който Българската православна църква почита света Петка, в самоковското село Белчин има тържествено богослужение и литийно шествие. 

Богослужението започна в храм „Св. апост. Петър и Павел". От храма тръгна и шествието, в което се включиха духовници от Архиерейското наместничество и жители на селото. То продължи до храм „Света Петка“, който се намира над Белчин. В шествието бе изнесена икона на света Петка, която съдържа частица от нейните мощи. 

Миряните имаха възможността след шествието да се докоснат до иконата на света Петка в едноименната църква. 

В словото си пред събралите се миряни архиерейският наместник на Самоковската духовна околия, ставрофорен иконом Михаил Колев припомни историята на светицата. Той напомни и за един от най-големите деятели на селото, спомогнали за неговото развиван

След придобиване на куче, собственикът трябва да подаде декларация по образец и да заплати такса в дирекция „Местни данъци и такси“, а регистрационният талон може да бъде получен в отдел ,,Екология“.

От заплащане на такса са освободени собствениците на кучета на хора с увреждания; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни цели; кучета, използвани от Българския Червен кръст; кастрирани кучета; кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни, които се отглеждат в регистриран животновъден обект; ловни кучета, кучета с поставен микрочип за първата година от неговото ветеринарномедицинско регистриране.

От общината призовават стопаните да бъдат отговорни към домашните си любимци, да не допускат свободното им движение на забранени места, да водят кучето си на повод или намордник. Да почистват след кучето си, когато го извеждат на разходка. Ако не могат да отглеждат кучето си или неговото поколение, да му потърсят стопанин и да не го изоставят.

Периодично в общината се организират кампании за кастриране на домашни любимци и бездомни животни.

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов получи персонална награда за принос за развитие на местното самоуправление от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), съобщиха от община Мездра. Оттам посочват, че наградата е връчена по време на годишната среща на местните власти, която се провежда от 13 до 15 октомври в курортен комплекс „Албена“.

Кметът на Мездра е бил отличен от НСОРБ в категорията „Средна община“. Освен Аспарухов, индивидуални награди за принос за развитие на местното самоуправление са получили кметът на община Сливен Стефан Радев в категорията „Голяма община“ и кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев в категорията „Малка община“, съобщават от община Мездра.

Наградите  за общинар бяха връчени от председателя на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов.

Припомняме, че

България предлага проект за наблюдение на земната повърхност с използването на нано-сателитни технологии в интерес на военните мисии и операции на Европейския съюз. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес по време на заседанието на Военния комитет на Европейския съюз, което се провежда в Будапеща, Унгария, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Началниците на отбраната обсъдиха в рамките на срещата актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана и представиха своите виждания за реализиране нивото на амбиция на Евросъюза. Адм. Ефтимов коментира документа „Прогрес каталог 2024“, като отчете реалистичната оценка, която той предoставя по отношение на недостига на критично важни оперативни способности. Началникът на отбраната акцентира върху необходимостта държавите членки на Европейския съюз приоритетно да изграждат сп

Нужно е да се направи национална програма за намаляване на загубите от вода, като бъде набелязана система от конкретни мерки, каза днес председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов по време на дискусия в рамките на Годишната среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена". Организатор на събитието е Националното сдружение на общините в Република България. 

Според Иванов програмата е редно да бъде изработена в партньорство между "Български ВиК холдинг" и местните власти, а финансирането на мерките може да се търси от различни инструменти. Иванов подчерта още, че кметовете трябва да започнат да мислят и в посока повторното използване на отпадните води. 

В градовете има сериозен потенциал за пестене на вода, посочи още председателя на Българската асоциация по водите  Според него у нас като че ли се подценява ситуацията с безводи

През изминалата седмица в област Видин са станали 10 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с материални щети, регистрирана е и една катастрофа с пострадал. Вчера при ПТП на изхода на областния град в посока Дунавци е загинал 35-годишен мотоциклетист, съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ – Видин главен инспектор Владимир Герасимов.

От 7 до 13 октомври пътните полицаи са проверили 179 моторни превозни средства (МПС). За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 90 акта и 123 глоби по фиш, един акт - по Кодекса за застраховането, и три – по Закона за българските лични документи, допълни Герасимов. Той уточни, че издадените електронни фишове през седмицата възлизат на 98 броя, заснетите клипове за превишена скорост са 671. При проверките в региона са засечени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол, както и

С 355-метров тиквеник Севлиево посрещна хиляди гости за празниците на града, които са посветени на Петковден. За седмица Севлиево се превръща в столица на тиквата и в център на различни инициативи, свързани с емблематичния за района плод.

В празничната събота Краси Радков забавлява публиката на сцената на Празника на тиквата. Изявиха се местни таланти и певчески групи, а хилядите събрали се на площада пред общинската администрация се хванаха на голямото севлиевско хоро.

По-рано шеф Ради Стамболов показа уменията си по правене на йогурт сладолед с тиква, като произведенията му бяха опитани от желаещите посетители.

По традиция за празника на Севлиево местните кулинари и ресторантьори обединяват усилия, за да зарадват гостите и гражданите на общината с 355-метров тиквеник. Тази година с безвъзмезден труд и дарени от тях продукти те успяха да почерпят всички гост

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.