Начало Местен фокус Бившият кмет на Кърджали Хасан Азис е привлечен като обвиняем по досъдебно производство
8275
България

Бившият кмет на Кърджали Хасан Азис е привлечен като обвиняем по досъдебно производство

По думите му обект на досъдебното производство е обществена поръчка за 68 660 лв., от времето, когато е бил кмет, за почистване на дере в кв.“Байкал“ в Кърджали и по-точно, че с 8 хиляди лева е надвишен прагът за обявяване на обществена поръчка.„Ограничават ми се моята работа и дейност извън община Кърджали.

| 08 Октомври 2024, 17:49 ч.
Бившият кмет на Кърджали Хасан Азис е привлечен като обвиняем по досъдебно производство
Бившият кмет на Кърджали Хасан Азис е привлечен като обвиняем по досъдебно производство
Снимка © БТА

Бившият кмет на Кърджали доц.инж. Хасан Азис е привлечен като обвиняем по досъдебно производство, като му е наложена и мярка за неотклонение „подписка“, с която не може да напуска общината, потвърди самият той. 

Промишленият индекс Дау Джоунс се понижава със 733 пункта за ден на 15 октомври 2008 г. и пада под 9000 пункта, отбелязват световните агенции. Два дни по-късно президентът на САЩ Джордж Буш признава, че финансовата криза е излязла извън Уолстрийт.
Dow Jones & Company (“Дау Джоунс енд Къмпани”), издателство за финансови новини, основано от Чарлз Хенри Дау и Едуард Д. Джоунс, започва да изчислява дневната средна стойност на индустриалните акции през 1896 г., като използва списък с 12 акции и разделя общата им цена на 12, отбелязва Енциклопедия Британика. Оттогава списъкът с акции е разширен, а делителят е коригиран, за да компенсира разделянето на акции, замяната на акции и значителните промени в дивидентите. Това са средни стойности, предназначени да покажат общите тенденции на пазарните цени. Най-често цитираният индекс е D

Трима са задържани за притежание на наркотици през почивните дни в област Пазарджик, водят се бързи производства срещу тях, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР  в Пазарджик.

В събота на кръстовище в село Звъничево автопатрул спрял за проверка 19-годишен младеж. У него е открито полиетиленово пликче със суха зелена листна маса, която се оказала марихуана. Колегите им от Районно управление -Велинград проверили на улица в курорта 20-годишен местен жител. Полицаите открили у младия мъж 12 полиетиленови пликчета тип спейсбек със синтетичен канабиноид.

Служители от Районно управление -Панагюрище установили на улица в село Левски 19-годишен панагюрец, който носил в себе си четири таблетки. След направен полеви наркотест те реагирали положително на амфетамин, добавят от полицията.

При трите случая намерените наркотици са иззети, а притежателите задържани за сро

България за първи път е домакин на Европейския конгрес по неврохирургия. Това съобщиха от Българското дружество по неврохирургия. Откриването на конгреса ще бъде тази вечер в НДК. Официален гост на събитието ще бъде председателят на Народното събрание Рая Назарян, която ще отправи своето приветствие към гостите и делегатите на форума. В конгреса, който ще продължи до 17 октомври, ще участват над 1600 медицински специалисти от целия свят.

Президент на конгреса на Европейската асоциация на неврохирургичните дружества е проф. Николай Габровски, който е и председател на Българското дружество по неврохирургия. Мотото на конгреса тази година е „Иновации. Образование. Лидерство“. В програмата на форума са предвидени десетки сесии, посветени на технологичния напредък, на иновативните методи на лечение, на нови, оригинални изследвания на мозъка и нервната система. 

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е съставила през 2023-24 г. 18 акта за нарушения на финансовата дисциплина в Община Смолян, съобщи на пресконференция Стефан Сабрутев, председател на групата  съветници „Нашият Смолян“. Общинските съветници Стефан Сабрутев, Елена Радева, Радой Краев представиха на пресконференция в Националния пресклуб в Смолян отчет за работата на групата „Нашият Смолян“.  

След 17 акта през 2023 г. за подписани 231 договора в нарушение на Закона за публични финанси на стойност 46 млн. лв., през януари тази година е поредният акт за неспазване на финансовата дисциплина за сключване на 131 договора и поети ангажименти за разходи в размер на 17 454 196,14 лв., за което кметът отново е санкциониран, допълни Сабрутев. Според него това показва, че твърденията за финансова стабилност и подобряване на финансовото състо

По думите му обект на досъдебното производство е обществена поръчка за 68 660 лв., от времето, когато е бил кмет, за почистване на дере в кв.“Байкал“ в Кърджали и по-точно, че с 8 хиляди лева е надвишен прагът за обявяване на обществена поръчка.

„Ограничават ми се моята работа и дейност извън община Кърджали. Разбирате, че това нещо се прави точно сега и в този момент поради моята позиция- обществена и политическа. Така го приемам, но това са фактите“, каза доц. инж. Хасан Азис.

Той акцентира върху това, че наложената мярка за отклонение ограничава правото му на труд. „Много добре се знае при разпитите къде е моето работно място - извън Кърджали. Това означава, че аз всеки ден трябва да искам от прокурора разрешение, за да мога да отида на работа. Ето това е безпрецедентно право на нарушаване на човешки права“, коментира още доц. инж. Хасан Азис, като допълни, че ще обжалва мярката.

Той каза също, че проверките срещу него са зачестили през последните месеци и очаква този процес да не спира, „предвид политическата ситуация“.

„Още повече че тези действия се предприемат срещу хора, които имат точно определена политическа и обществена позиция - конкретно мен; имат активност и по този начин се цели единствено и само да се ограничи обществено-политическата им активност. Друг е въпросът, че по този начин държавните органи се поставят в една друга ситуация – ситуация на една друга зависимост, извън общодържавните интереси, които трябва преследват“, каза още бившият кмет на Кърджали.

Пациенти с лупус се включиха в изложба под надслов „Лупус: Животът е повече от болестта“, която бе открита в столичния "Мегапарк". Фотографиите, част от изложбата, представят пациенти, диагностицирани с лупус - автоимунно заболяване, което засяга опорно-двигателния апарат и съединителната тъкан. В България  засегнатите с това рядко заболяване са около четири хиляди души. Боряна Ботева, председател на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания, заяви при откриването, че с изложбата искат да покажат, че заболяването  всъщност не слага край на живота и може да ни научи на нови неща, да живеем пълноценно, да имаме нови приятели и нови възможности пред нас. 

Антониа Ташева, която е едно от лицата на изложбата, разказва, че участва в нея, за да докаже на всички жени, диагностицирани с болестта, че могат да имат деца. 

Проф. Добросл

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

Тийнейджър е задържан от служители на Рaйонно управление - Септември за притежание на наркотици, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

На централния булевард вчера в града полицаи са извършили проверка на 17-годишно момче. Така станало ясно, че младежът носи в себе си полиетиленово пликче със суха зелена листна маса, който се оказала синтетичен канабиноид, добавят още от полицията.

Дрогата е иззета, а притежателят и задържан за срок от 24 часа в ареста на Районно управление -Септември. По случая е образувано бързо производство, поясняват те.

Припомняме, че трима бяха задържани през почивните дни в областта за притежание на наркотици, като срещу тях също се водят бързи производства.

Граждани се събраха пред сградата на районната община "Оборище" в София в знак на протест срещу изграждането на бежански център в района. Това е пореден протест срещу изграждането на център за резидентна грижа за непридружени деца бежанци.

"Днешният протест е скромен, защото вече, както район "Оборище", така и район "Витоша" излязоха с изявления, че се оттеглят от внесения, малко на тъмно, доклад, с който заявяват, че такива бежански центрове, дори за деца, няма да има. Днес сме тук, за да потвърдим нашето присъствие", каза пред медиите Венцислав Банчев, част от организаторите на протеста. 

Припомняме, че вчера от Район "Оборище" обявиха, че спират кандидатурата си за участие в проекта за резидентна грижа за непридружени деца бежанци. Становището беше публикувано на Фейсбук страницата на района. Оттам отчитат недопустимостта на предизборно заиграване на политически

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал

Припомняме, че доц.инж. Хасан Азис бе кмет на Кърджали пет поредни мандата от ДПС. На местните избори през 2023г. той бе заменен от друг представител на Движението – настоящият кмет Ерол Мюмюн.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението ...
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на коет ...
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, ...
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Русе към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са съставили 11 акта за установяване на административни нарушени ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:32 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
8275
България

Бившият кмет на Кърджали Хасан Азис е привлечен като обвиняем по досъдебно производство

По думите му обект на досъдебното производство е обществена поръчка за 68 660 лв., от времето, когато е бил кмет, за почистване на дере в кв.“Байкал“ в Кърджали и по-точно, че с 8 хиляди лева е надвишен прагът за обявяване на обществена поръчка.„Ограничават ми се моята работа и дейност извън община Кърджали.

| 08 Октомври 2024, 17:49 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Бившият кмет на Кърджали Хасан Азис е привлечен като обвиняем по досъдебно производство
Бившият кмет на Кърджали Хасан Азис е привлечен като обвиняем по досъдебно производство
Снимка © БТА

Бившият кмет на Кърджали доц.инж. Хасан Азис е привлечен като обвиняем по досъдебно производство, като му е наложена и мярка за неотклонение „подписка“, с която не може да напуска общината, потвърди самият той. 

Промишленият индекс Дау Джоунс се понижава със 733 пункта за ден на 15 октомври 2008 г. и пада под 9000 пункта, отбелязват световните агенции. Два дни по-късно президентът на САЩ Джордж Буш признава, че финансовата криза е излязла извън Уолстрийт.
Dow Jones & Company (“Дау Джоунс енд Къмпани”), издателство за финансови новини, основано от Чарлз Хенри Дау и Едуард Д. Джоунс, започва да изчислява дневната средна стойност на индустриалните акции през 1896 г., като използва списък с 12 акции и разделя общата им цена на 12, отбелязва Енциклопедия Британика. Оттогава списъкът с акции е разширен, а делителят е коригиран, за да компенсира разделянето на акции, замяната на акции и значителните промени в дивидентите. Това са средни стойности, предназначени да покажат общите тенденции на пазарните цени. Най-често цитираният индекс е D

Трима са задържани за притежание на наркотици през почивните дни в област Пазарджик, водят се бързи производства срещу тях, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР  в Пазарджик.

В събота на кръстовище в село Звъничево автопатрул спрял за проверка 19-годишен младеж. У него е открито полиетиленово пликче със суха зелена листна маса, която се оказала марихуана. Колегите им от Районно управление -Велинград проверили на улица в курорта 20-годишен местен жител. Полицаите открили у младия мъж 12 полиетиленови пликчета тип спейсбек със синтетичен канабиноид.

Служители от Районно управление -Панагюрище установили на улица в село Левски 19-годишен панагюрец, който носил в себе си четири таблетки. След направен полеви наркотест те реагирали положително на амфетамин, добавят от полицията.

При трите случая намерените наркотици са иззети, а притежателите задържани за сро

България за първи път е домакин на Европейския конгрес по неврохирургия. Това съобщиха от Българското дружество по неврохирургия. Откриването на конгреса ще бъде тази вечер в НДК. Официален гост на събитието ще бъде председателят на Народното събрание Рая Назарян, която ще отправи своето приветствие към гостите и делегатите на форума. В конгреса, който ще продължи до 17 октомври, ще участват над 1600 медицински специалисти от целия свят.

Президент на конгреса на Европейската асоциация на неврохирургичните дружества е проф. Николай Габровски, който е и председател на Българското дружество по неврохирургия. Мотото на конгреса тази година е „Иновации. Образование. Лидерство“. В програмата на форума са предвидени десетки сесии, посветени на технологичния напредък, на иновативните методи на лечение, на нови, оригинални изследвания на мозъка и нервната система. 

Възможности за подкрепа на биологичните производители ще бъдат представени в Троян на 17 октомври, съобщи Айнур Кехайова, главен експерт към троянския мобилен офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). 

По време на еднодневното събитие ще бъдат разяснени и възможностите за подкрепа на биологични производители и възможности за финансово подпомагане по Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (СПРЗСР).

Организатор на мероприятието е местният офис на Националната служба за съвети в земеделието. Срещата е част от национална информационна кампания, инициирана от Министерството на земеделието и храните, съвместно с НССЗ, допълни Кехайова.

Информационната среща ще се състои в Туристически информационен център в града и е отворена за земеделски производители от общините Троян и Априлци, както и всичк

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е съставила през 2023-24 г. 18 акта за нарушения на финансовата дисциплина в Община Смолян, съобщи на пресконференция Стефан Сабрутев, председател на групата  съветници „Нашият Смолян“. Общинските съветници Стефан Сабрутев, Елена Радева, Радой Краев представиха на пресконференция в Националния пресклуб в Смолян отчет за работата на групата „Нашият Смолян“.  

След 17 акта през 2023 г. за подписани 231 договора в нарушение на Закона за публични финанси на стойност 46 млн. лв., през януари тази година е поредният акт за неспазване на финансовата дисциплина за сключване на 131 договора и поети ангажименти за разходи в размер на 17 454 196,14 лв., за което кметът отново е санкциониран, допълни Сабрутев. Според него това показва, че твърденията за финансова стабилност и подобряване на финансовото състо

По думите му обект на досъдебното производство е обществена поръчка за 68 660 лв., от времето, когато е бил кмет, за почистване на дере в кв.“Байкал“ в Кърджали и по-точно, че с 8 хиляди лева е надвишен прагът за обявяване на обществена поръчка.

„Ограничават ми се моята работа и дейност извън община Кърджали. Разбирате, че това нещо се прави точно сега и в този момент поради моята позиция- обществена и политическа. Така го приемам, но това са фактите“, каза доц. инж. Хасан Азис.

Той акцентира върху това, че наложената мярка за отклонение ограничава правото му на труд. „Много добре се знае при разпитите къде е моето работно място - извън Кърджали. Това означава, че аз всеки ден трябва да искам от прокурора разрешение, за да мога да отида на работа. Ето това е безпрецедентно право на нарушаване на човешки права“, коментира още доц. инж. Хасан Азис, като допълни, че ще обжалва мярката.

Той каза също, че проверките срещу него са зачестили през последните месеци и очаква този процес да не спира, „предвид политическата ситуация“.

„Още повече че тези действия се предприемат срещу хора, които имат точно определена политическа и обществена позиция - конкретно мен; имат активност и по този начин се цели единствено и само да се ограничи обществено-политическата им активност. Друг е въпросът, че по този начин държавните органи се поставят в една друга ситуация – ситуация на една друга зависимост, извън общодържавните интереси, които трябва преследват“, каза още бившият кмет на Кърджали.

Пациенти с лупус се включиха в изложба под надслов „Лупус: Животът е повече от болестта“, която бе открита в столичния "Мегапарк". Фотографиите, част от изложбата, представят пациенти, диагностицирани с лупус - автоимунно заболяване, което засяга опорно-двигателния апарат и съединителната тъкан. В България  засегнатите с това рядко заболяване са около четири хиляди души. Боряна Ботева, председател на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания, заяви при откриването, че с изложбата искат да покажат, че заболяването  всъщност не слага край на живота и може да ни научи на нови неща, да живеем пълноценно, да имаме нови приятели и нови възможности пред нас. 

Антониа Ташева, която е едно от лицата на изложбата, разказва, че участва в нея, за да докаже на всички жени, диагностицирани с болестта, че могат да имат деца. 

Проф. Добросл

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

Тийнейджър е задържан от служители на Рaйонно управление - Септември за притежание на наркотици, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

На централния булевард вчера в града полицаи са извършили проверка на 17-годишно момче. Така станало ясно, че младежът носи в себе си полиетиленово пликче със суха зелена листна маса, който се оказала синтетичен канабиноид, добавят още от полицията.

Дрогата е иззета, а притежателят и задържан за срок от 24 часа в ареста на Районно управление -Септември. По случая е образувано бързо производство, поясняват те.

Припомняме, че трима бяха задържани през почивните дни в областта за притежание на наркотици, като срещу тях също се водят бързи производства.

Граждани се събраха пред сградата на районната община "Оборище" в София в знак на протест срещу изграждането на бежански център в района. Това е пореден протест срещу изграждането на център за резидентна грижа за непридружени деца бежанци.

"Днешният протест е скромен, защото вече, както район "Оборище", така и район "Витоша" излязоха с изявления, че се оттеглят от внесения, малко на тъмно, доклад, с който заявяват, че такива бежански центрове, дори за деца, няма да има. Днес сме тук, за да потвърдим нашето присъствие", каза пред медиите Венцислав Банчев, част от организаторите на протеста. 

Припомняме, че вчера от Район "Оборище" обявиха, че спират кандидатурата си за участие в проекта за резидентна грижа за непридружени деца бежанци. Становището беше публикувано на Фейсбук страницата на района. Оттам отчитат недопустимостта на предизборно заиграване на политически

С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения. Подсъдим е шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова. Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Прокуратурата твърди, че инцидентът е станал при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Ударил се е в две коли и после се е блъснал в мантинелата, преминал

Припомняме, че доц.инж. Хасан Азис бе кмет на Кърджали пет поредни мандата от ДПС. На местните избори през 2023г. той бе заменен от друг представител на Движението – настоящият кмет Ерол Мюмюн.

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Нарушения на забраната за нощен риболов установиха при масови проверки инспектори от агенцията по рибарство в Русе
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.