Начало В детайли Поредна кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Троян на 12 октомври
7531
България

Поредна кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Троян на 12 октомври

Стаевска коментира, че кампанията традиционно преминава с голям успех в Троян. „Имаме силната подкрепа на местната общност – организирано в събирането се включват големи фирми и всички детски градини и училища в общината.Собственик на бензиностанция в града безвъзмездно ни осигурява гориво за превозване на събраните количества.

| 09 Октомври 2024, 10:42 ч.
Поредна кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Троян на 12 октомври
Поредна кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Троян на 12 октомври
Снимка © БТА

Поредна кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Троян на 12 октомври, съобщи Милка Стаевска, доброволец и координатор на кампанията в града. Капачките и алуминиевите кенчета ще се събират под парк „Къпинчо“ в града от 9:00 до 12:30 часа.  

Мащабна полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда на територията на Софийска област, съобщиха от МВР.  Повече информация ще бъде дадена от комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София

В петък служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков обяви, че са образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпление, посочи той. 

До момента са задържани 23-ма души. Изготвени са 471 предупредителни протоколи. До момента е имало над 100 операции на МВР, стана ясно още от думите на Атанас Илков. 

Общо два опита за нерегламентирано пренасяне на валута през границата ни с Турция на пункта “Капитан Андреево“ са пресечени от митническите служители при проверки на пътнически микробус и товарен автомобил, съобщиха от пресслужбата на звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

При единия от случаите, който е от 13 октомври, парите са открити при проверка по метода „анализ на риска“ в шофиран от турски гражданин камион. Той е бил натоварен със стока от Нидерландия и е пътувал по маршрут през България и Турция за Ирак.

При митническия оглед на превозното средство, включително с рентген, са забелязани необичайни плътности в един от страничните шкафове на полуремаркето. В шкафа е открита желязна верига за сняг, поставена в срязана пластмасова туба. Под веригата са били 61 500 евро с равностойност 120 283 лв., уточниха от митническата пресс

Програмата за индустриалните паркове е толкова успешна, че ние сме предложили в бюджета за 2025 г. да бъдат отделени 100 милиона лева за индустриализация на България посредством специална програма за индустриализация, така че да можем да обхванем абсолютно всички компоненти на проекта. Това съобщи министърът на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов по време на посещение в Тракия икономическа зона (ТИЗ) по-рано днес. В рамките на визитата той проведе среща с инвеститори, на която бяха обсъдени възможностите за подкрепа на компании, които имат интерес да разкрият нови производства или да разширят вече изградени такива.

Министър Карадимов се запозна на място с инвестиционните проекти в ТИЗ, които са в процес на реализация с подкрепата на Министерството на иновациите и растежа чрез насърчителните мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

"Това, което е направен

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление. Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината. Общата му стойност е 28 072 211,55 лева, от които 23 861 379,82 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

За постигане на целта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив проектът предвижда подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици и камини на пелети. От общината съобщиха, че близо 4000 домакинства ще могат да се възползват и да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с по-екологични устройс

Общината в Добрич организира публичен дебат с всички заинтересовани страни във връзка с провеждането на местен референдум на 27 октомври. Допитването е свързано дали жителите на общината са "за" или "против" изграждането на ветроенергийни паркове на територията й, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  

Дебатът ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, от 17:00 часа в Концертна зала „Добрич", като той ще се проведе по предварително изготвен регламент.  Според регламента всеки желаещ да участва в дискусията ще има на разположение 5 минути, за да развие своята теза, която защитава, и до 2 минути за допълнителен коментар.

Думата първо ще имат инвеститорите, а останалите изказвания ще са по реда на подадените заявки. 

Референдумът се инициира от кмета на Община-Добричка Соня Георгиева във връзка с инвестиционни предложения за изграждане на ве

Стаевска коментира, че кампанията традиционно преминава с голям успех в Троян. „Имаме силната подкрепа на местната общност – организирано в събирането се включват големи фирми и всички детски градини и училища в общината. Собственик на бензиностанция в града безвъзмездно ни осигурява гориво за превозване на събраните количества. При последната кампания успяхме да съберем десет тона от Троян, Ловеч и Плевен“, обясни тя. 

Средствата от събраните и рециклирани капачки са за закупуване на медицинска техника и детски линейки. През следващата година предстои излизане и на филм за кампанията, допълни Милка Стаевска.

„Сърца" за събиране на капачки има на две места в града – пред Туристическия информационен център и пред сградата на „Хлебопроизводство и сладкарство“. В много села в общината, като Дебнево, Врабево, Дълбок дол, Шипково също има поставени „сърца", а в други - хората сами са организирали събиране в подходящи съдове.

Координаторът на кампанията призова да се събират само и единствено пластмасови капачки, на чиято вътрешна страна има номер 2 или 5 в триъгълник, защото смесването им с друг тип пластмасови изделия създава проблем с рециклаторите.

 

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

На територията на област Добрич са станали 110 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината. Това съобщи на брифинг началникът на сектор "Пътна полиция" в Добрич главен инспектор Жулиян Минев. Той посочи още, че загиналите са 14 души, а ранените са 138. Жулиян Минев отчете също, че в сравнение с миналата година се отчита намаление на броя на произшествията с три, на ранените - с 10 души, но се наблюдава увеличение при броя на загиналите с осем души.

Констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата през изминалата седмица са 970. За тях са съставени 220 акта за административно  нарушение и 735 глоби по фиш. 

Полицаите са установили и седем водачи, управлявали моторни превозни средства (МПС) след употреба на алкохол и трима - под въздействието на наркотични и упойващи вещества. В шест от случайте, индикаторът за алкохол е отчел над 1,2 пр

Първата задача на новата гражданска организация „Демократичен център“ е да внесе повече прозрачност и доверие в изборния процес, обявиха участници в инициативата на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Това е една гражданска платформа, която няма да се занимава само с избори, посочи Стоил Цицелков, изборен експерт и член на Обществения съвет на Централната избирателна комисия. Той обясни, че става въпрос за онлайн платформа, в която гражданите могат да подават сигнали, а също така и да се информират по различни теми като образование, здравеопазване, икономика, социална политика, правосъдие, околна среда. Темите ще следват комисиите в парламента, за да можем да бъдем по-ефективни в предлагането на конкретни решения, особено когато се налага да има законодателни промени, обясни Цицелков. Отдавна обсъждаме този проект, но сметнахме, че е по-добре сег

Над 80 автомобила и 96 души са проверени от полицаи от районното управление в Самоков до днес следобед. При инспекциите са констатирани около 30 нарушения от сутринта, съобщи пред журналисти началникът на група „Криминална полиция“ в РУ – Самоков Станислав Станков. Той добави, че няма задържани и се работи по разкриване на текущи нарушения. През днешния ден на територията на София област се провежда специализирана полицейска операция  предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите

По думите на Станков целта на операцията е осигуряване на реда, спокойствието и сигурността на гражданите, противодействие на миграционния натиск, спазване на Закона за движение по пътищата и гарантиране на сигурността на изборите на 27 октомври. 

Станков посочи още, че през днешния ден са съставени фишове, актове, проверени са осем заложни къ

Окръжен съд – Благоевград призна за виновен  румънски гражданин, причинил смъртта на двама души при пътнотранспортно произшествие. Наложеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от три години и отнемане на правото да управлява моторно превозно средство (МПС) за срок от пет години, считано от датата на влизане на присъдата в сила.

 Румънският гражданин е признат за виновен, затова, че е шофирал с превишена скорост и по непредпазливост е причинил смъртта на други двама румънски граждани. От Окръжната прокуратура припомнят, че на  26.09.2020 г. около 18:00 часа на Автомагистрала „Струма“ водъчъте управлявал лек автомобил със скорост над 160 км./ч. при ограничение от 140 км/ч. Пътувал е от село Кулата към град Сандански. По непредпазливост е причинил смъртта на двамата румънски граждани. 

Подсъдимият е осъден да заплати

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община. Движението ...
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Административният съд в Добрич (ДАС) остави без разглеждане жалба на областния управител на Добрич срещу решение на Общински съвет (ОбС) - Добричка от извънредно заседание, на коет ...
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От там уточниха, ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а ...
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
Тикер в 13:27 ч.
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ...
Начало В детайли
7531
България

Поредна кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Троян на 12 октомври

Стаевска коментира, че кампанията традиционно преминава с голям успех в Троян. „Имаме силната подкрепа на местната общност – организирано в събирането се включват големи фирми и всички детски градини и училища в общината.Собственик на бензиностанция в града безвъзмездно ни осигурява гориво за превозване на събраните количества.

| 09 Октомври 2024, 10:42 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Поредна кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Троян на 12 октомври
Поредна кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Троян на 12 октомври
Снимка © БТА

Поредна кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Троян на 12 октомври, съобщи Милка Стаевска, доброволец и координатор на кампанията в града. Капачките и алуминиевите кенчета ще се събират под парк „Къпинчо“ в града от 9:00 до 12:30 часа.  

Мащабна полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда на територията на Софийска област, съобщиха от МВР.  Повече информация ще бъде дадена от комисар Петър Соколов, началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР - София

В петък служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков обяви, че са образувани са близо 50 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. Постъпили са близо 140 сигнала, извършени са над 100 проверки, като почти една четвърт от тях са прекратени. В 14 от сигналите е имало данни за престъпление, посочи той. 

До момента са задържани 23-ма души. Изготвени са 471 предупредителни протоколи. До момента е имало над 100 операции на МВР, стана ясно още от думите на Атанас Илков. 

Общо два опита за нерегламентирано пренасяне на валута през границата ни с Турция на пункта “Капитан Андреево“ са пресечени от митническите служители при проверки на пътнически микробус и товарен автомобил, съобщиха от пресслужбата на звеното на Агенция „Митници“ в Свиленград.

При единия от случаите, който е от 13 октомври, парите са открити при проверка по метода „анализ на риска“ в шофиран от турски гражданин камион. Той е бил натоварен със стока от Нидерландия и е пътувал по маршрут през България и Турция за Ирак.

При митническия оглед на превозното средство, включително с рентген, са забелязани необичайни плътности в един от страничните шкафове на полуремаркето. В шкафа е открита желязна верига за сняг, поставена в срязана пластмасова туба. Под веригата са били 61 500 евро с равностойност 120 283 лв., уточниха от митническата пресс

Програмата за индустриалните паркове е толкова успешна, че ние сме предложили в бюджета за 2025 г. да бъдат отделени 100 милиона лева за индустриализация на България посредством специална програма за индустриализация, така че да можем да обхванем абсолютно всички компоненти на проекта. Това съобщи министърът на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов по време на посещение в Тракия икономическа зона (ТИЗ) по-рано днес. В рамките на визитата той проведе среща с инвеститори, на която бяха обсъдени възможностите за подкрепа на компании, които имат интерес да разкрият нови производства или да разширят вече изградени такива.

Министър Карадимов се запозна на място с инвестиционните проекти в ТИЗ, които са в процес на реализация с подкрепата на Министерството на иновациите и растежа чрез насърчителните мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

"Това, което е направен

Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопление. Проектът е финансиран по процедура "За по-чист въздух" на ОП "Околна среда" 2021 - 2027 г", съобщиха от пресцентъра на общината. Общата му стойност е 28 072 211,55 лева, от които 23 861 379,82 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, а останалата сума е от национално съфинансиране. 

За постигане на целта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив проектът предвижда подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства - климатици и камини на пелети. От общината съобщиха, че близо 4000 домакинства ще могат да се възползват и да подменят отоплителните си уреди на твърдо гориво с по-екологични устройс

Общината в Добрич организира публичен дебат с всички заинтересовани страни във връзка с провеждането на местен референдум на 27 октомври. Допитването е свързано дали жителите на общината са "за" или "против" изграждането на ветроенергийни паркове на територията й, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  

Дебатът ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, от 17:00 часа в Концертна зала „Добрич", като той ще се проведе по предварително изготвен регламент.  Според регламента всеки желаещ да участва в дискусията ще има на разположение 5 минути, за да развие своята теза, която защитава, и до 2 минути за допълнителен коментар.

Думата първо ще имат инвеститорите, а останалите изказвания ще са по реда на подадените заявки. 

Референдумът се инициира от кмета на Община-Добричка Соня Георгиева във връзка с инвестиционни предложения за изграждане на ве

Стаевска коментира, че кампанията традиционно преминава с голям успех в Троян. „Имаме силната подкрепа на местната общност – организирано в събирането се включват големи фирми и всички детски градини и училища в общината. Собственик на бензиностанция в града безвъзмездно ни осигурява гориво за превозване на събраните количества. При последната кампания успяхме да съберем десет тона от Троян, Ловеч и Плевен“, обясни тя. 

Средствата от събраните и рециклирани капачки са за закупуване на медицинска техника и детски линейки. През следващата година предстои излизане и на филм за кампанията, допълни Милка Стаевска.

„Сърца" за събиране на капачки има на две места в града – пред Туристическия информационен център и пред сградата на „Хлебопроизводство и сладкарство“. В много села в общината, като Дебнево, Врабево, Дълбок дол, Шипково също има поставени „сърца", а в други - хората сами са организирали събиране в подходящи съдове.

Координаторът на кампанията призова да се събират само и единствено пластмасови капачки, на чиято вътрешна страна има номер 2 или 5 в триъгълник, защото смесването им с друг тип пластмасови изделия създава проблем с рециклаторите.

 

Международният панаир в Пловдив ще посрещне над 70 водещи компании от зоо-индустрията, които ще се включат като изложители в рамките на тридневното събитие Plovdiv Zoo Expo 2024. Изложението ще се проведе на 18, 19 и 20 октомври и ще обедини разнообразен набор от бизнеси в сферата на грижата и продуктите за домашните любимци, включително борси и магазини за домашни любимци, дистрибутори, коафьори, ветеринарни лекари, производители на храни и лакомства и други.

Първият ден от събитието, петък, е посветен на бизнес срещи на хора от индустрията, които ще представят своите иновативни идеи и предложения в конкретни области. На място ще бъдат разположени щандове на разнообразни магазини за домашни любимци, представители на реномирани ветеринарни клиники, водещи производители в сферата на храната за домашни любимци, както и професионални фризьорски услуги от квалифицирани експерти - г

На територията на област Добрич са станали 110 тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината. Това съобщи на брифинг началникът на сектор "Пътна полиция" в Добрич главен инспектор Жулиян Минев. Той посочи още, че загиналите са 14 души, а ранените са 138. Жулиян Минев отчете също, че в сравнение с миналата година се отчита намаление на броя на произшествията с три, на ранените - с 10 души, но се наблюдава увеличение при броя на загиналите с осем души.

Констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата през изминалата седмица са 970. За тях са съставени 220 акта за административно  нарушение и 735 глоби по фиш. 

Полицаите са установили и седем водачи, управлявали моторни превозни средства (МПС) след употреба на алкохол и трима - под въздействието на наркотични и упойващи вещества. В шест от случайте, индикаторът за алкохол е отчел над 1,2 пр

Първата задача на новата гражданска организация „Демократичен център“ е да внесе повече прозрачност и доверие в изборния процес, обявиха участници в инициативата на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Това е една гражданска платформа, която няма да се занимава само с избори, посочи Стоил Цицелков, изборен експерт и член на Обществения съвет на Централната избирателна комисия. Той обясни, че става въпрос за онлайн платформа, в която гражданите могат да подават сигнали, а също така и да се информират по различни теми като образование, здравеопазване, икономика, социална политика, правосъдие, околна среда. Темите ще следват комисиите в парламента, за да можем да бъдем по-ефективни в предлагането на конкретни решения, особено когато се налага да има законодателни промени, обясни Цицелков. Отдавна обсъждаме този проект, но сметнахме, че е по-добре сег

Над 80 автомобила и 96 души са проверени от полицаи от районното управление в Самоков до днес следобед. При инспекциите са констатирани около 30 нарушения от сутринта, съобщи пред журналисти началникът на група „Криминална полиция“ в РУ – Самоков Станислав Станков. Той добави, че няма задържани и се работи по разкриване на текущи нарушения. През днешния ден на територията на София област се провежда специализирана полицейска операция  предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите

По думите на Станков целта на операцията е осигуряване на реда, спокойствието и сигурността на гражданите, противодействие на миграционния натиск, спазване на Закона за движение по пътищата и гарантиране на сигурността на изборите на 27 октомври. 

Станков посочи още, че през днешния ден са съставени фишове, актове, проверени са осем заложни къ

Окръжен съд – Благоевград призна за виновен  румънски гражданин, причинил смъртта на двама души при пътнотранспортно произшествие. Наложеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от три години и отнемане на правото да управлява моторно превозно средство (МПС) за срок от пет години, считано от датата на влизане на присъдата в сила.

 Румънският гражданин е признат за виновен, затова, че е шофирал с превишена скорост и по непредпазливост е причинил смъртта на други двама румънски граждани. От Окръжната прокуратура припомнят, че на  26.09.2020 г. около 18:00 часа на Автомагистрала „Струма“ водъчъте управлявал лек автомобил със скорост над 160 км./ч. при ограничение от 140 км/ч. Пътувал е от село Кулата към град Сандански. По непредпазливост е причинил смъртта на двамата румънски граждани. 

Подсъдимият е осъден да заплати

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
От днес е отворено движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Емилиян Станев“, съобщиха от Столична община
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалба на областния управител срещу решението за провеждане на местен референдум
Сметище гори в столичния квартал „Христо Ботев“, изпратени са два екипа на пожарната
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
На преден план
От началото на следващата седмица във Враца ще заработи нова система за таксуване и информационни услуги на градския транспорт
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.