Начало Местен фокус С оглед на потенциален мигрантски поток трябва да се вземат още решения за увеличаване на видеонаблюдението по българо-турската граница, заяви Димитър Главчев
8989
България

С оглед на потенциален мигрантски поток трябва да се вземат още решения за увеличаване на видеонаблюдението по българо-турската граница, заяви Димитър Главчев

Всичко по отношение на преградното съоръжение на българо-турската граница е наред, но с оглед на развитието в Близкия изток и потенциален мигрантски натиск би трябвало да се вземат още решения във връзка с увеличаване на видеонаблюдението, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.По думите на премиера, ако се увеличи мигрантският натиск, трябва да се увеличат  и хората, които патрулират, както и превозните средства.

| 09 Октомври 2024, 11:52 ч.
С оглед на потенциален мигрантски поток трябва да се вземат още решения за увеличаване на видеонаблюдението по българо-турската граница, заяви Димитър Главчев
С оглед на потенциален мигрантски поток трябва да се вземат още решения за увеличаване на видеонаблюдението по българо-турската граница, заяви Димитър Главчев
Снимка © Минко Чернев / БТА

Всичко по отношение на преградното съоръжение на българо-турската граница е наред, но с оглед на развитието в Близкия изток и потенциален мигрантски натиск би трябвало да се вземат още решения във връзка с увеличаване на видеонаблюдението, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Водач на автомобил "Форд" е шофирал в изпреварващата лента на автомагистрала "Хемус", в посока обратна на движението, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

В 11:25 ч. днес на автомагистрала "Хемус" (км 360+800) в землището на община Каспичан, на пътното платно от Варна за София, служители на Районно управление - Нови пазар са установили 83- годишния водач на лек автомобил "Форд", който е управлявал срещу посоката на движение, допълниха от полицията.

Спрямо шофьора е взето административно отношение по Закона за движение по пътищата и е създадена организация за извеждането му от пътното платно. На водача временно е отнето свидетелството за управление, информираха от ОД на МВР - Шумен.

В Шуменско от 7 до 13 октомври се проведе акция на полицията за ограничаване на разсейването при шофьорите.

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент. При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев заяви на пресконференция, че предстои утре да бъде поискана и взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния мъж. "Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Разпитан е в хода на досъдебното производство, като признава вината си, изразява съжаление

Национален форум на специалистите по здравни грижи и постерна секция за медицински специалисти и студенти ще има на 25 и 26 октомври в Шумен, съобщи ст. акушерка Веска Райчева. Тази година форумът е на тема "Здравните грижи днес политики, обществени нагласи, отговорност".

В първия ден има регистрация на участниците, официално откриване в хотел "Шумен", пленарен доклан, презентация на фирма и постерна сесия. На следващия ден върви научна част с теми в две секции: "Общи и специални сестрински грижи" и "Общи и специални акушерски грижи", каза още Райчева.

Двеста двадесет и девет участници са се регистрирали за форума, от тях 32-ма са студенти. Ще има 15 представени постера, общо 31 теми ще бъдат презентирани в този Национален форум, добави Райчева. Тя допълни, че във форума ще има участници от Стара Загора, Добрич, Русе, Силистра, Шумен, Велико Търново, Бургас, Враца, Варн

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи наградите на сдружението на към общините за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“. Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и че се включват активно в дейностите на сдружението. Отличията бяха връчени от президента Румен Радев.

Наградите са в три категории – голяма, средна и малка община. В категория „Голяма община“ бе отличена община Шумен. Наградата получи кметът проф. Христо Христов. Силвия Георгиева посочи, че общинската администрация в Шумен е изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, а над 36 представители на администрацията участват в различни комитет

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои на 17 октомври от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Заседанието е свикано от председателя на Съвета Цветомир Петров заради искане на една трета от общинските съветници, каквото е изискването за извънредна сесия по правилник.

Припомняме, че на 11 октомври общинските съветници на ГЕРБ-СДС в СОС внесоха искане за извънредна сесия на съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, „кошмарните задръствания“, за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност. Събрани бяха необходимите 21 подписа за свикване на заседанието.

Според Цветомир Петров няма никаква спешност в искането за изслушване на кмета заради задръстванията в града. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да

По думите на премиера, ако се увеличи мигрантският натиск, трябва да се увеличат  и хората, които патрулират, както и превозните средства. Главчев припомни, че на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента беше поставен въпросът, че липсват около 100 км от преградното съоръжение на българо-турската граница. "В резултат на което съвместно с министър Запрянов, министър Илков, шефа на гранична полиция и шефа на отбраната в понеделник прелетяхме над съоръжението, не само прелетяхме, но и по земя извършихме проверка и се оказа, че цялата ограда си е на място", посочи Главчев. Той подчерта, че ако има компрометирани участъци, те се възстановяват в рамките на 24 часа. Можем да бъдем спокойни за преградното съоръжение по цялото протежение на българо-турската граница с едно малко изключение при река Тунджа – 50 метра, които се компенсират с патрули, добави служебният премиер.

Той каза, че досега "Гранична полиция" и Министерството на отбраната в сътрудничество с партньорите ни от Турция се справят много добре с миграционния натиск. Той е намалял със 71% спрямо 2023 г. в резултат на съвместните мерки, посочи служебният премиер. Имаше призиви на КСНС да се увеличат разходите за национална сигурност с четири десети от процента, само че бюджетът представлява 100 процента и едно увеличаване на един сектор, означава намаляване на някой друг, обясни премиерът. Той очаква като бъде представен проектът за държавен бюджет на политиците, както е договорено на заседанието на КСНС, те да определят кое да се приоритизира за сметка за друго.  

Припомняме, че в началото на октомври премиерът Димитър Главчев обяви, че кабинетът има готовност да представи проектобюджет за догодина в рамките на срока, който се изисква. Но проектът няма да бъде представен преди парламентарните избори на 27 октомври. Тогава Главчев отговори на журналистически въпрос дали ще бъде заложен дефицит под 3%, че "така би трябвало, нали целта ни е еврозоната. Такъв вариант имаме готовност да представим. Това е работа и на народните представители – дали ще приемат такъв вариант“. 

Днес е вторият ден от официалното посещение на президента Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се днес българският държавен глава да се срещне с членовете на колегията на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина, с председателстващата Съвета на министрите Боряна Крищо и с върховния представител на международната общност в Босна Кристиан Шмит.

Днес президентът Радев ще посети и военната база „Бут

ВиК дружеството в Сливен е възложило изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

От общинската администрация са уведомили с писмо кмета на селото Димо Станков, който заедно с жители на селото, на 4 октомври участваха в среща с кмета Стефан Радев и управителя на водопреносното дружество инж. Пламен Трифонов. На нея стана известно, че водопреносната мрежа на територията на селото е остаряла, авариите водят до чести спирания на водата, както и до нарушаване на пътната инфраструктура.

Както информирахме,  участниците в срещата предупредиха, че ще блокират пътя Сливен - Ямбол, ако не бъдат взети мерки.

По информация на ВиК - Сливен вече е поставен регулатор на налягане, след което е регистрирана само една авария, която е отстранена. От ВиК са се ангажирали пред кмета Стефан

Общината в Добрич организира публичен дебат с всички заинтересовани страни във връзка с провеждането на местен референдум на 27 октомври. Допитването е свързано дали жителите на общината са "за" или "против" изграждането на ветроенергийни паркове на територията й, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  

Дебатът ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, от 17:00 часа в Концертна зала „Добрич", като той ще се проведе по предварително изготвен регламент.  Според регламента всеки желаещ да участва в дискусията ще има на разположение 5 минути, за да развие своята теза, която защитава, и до 2 минути за допълнителен коментар.

Думата първо ще имат инвеститорите, а останалите изказвания ще са по реда на подадените заявки. 

Референдумът се инициира от кмета на Община-Добричка Соня Георгиева във връзка с инвестиционни предложения за изграждане на ве

Върховният административен съд отмени решения на Централната избирателна комисия, с които са отхвърлени жалби против решения на Районна избирателна комисия - Велико Търново, които касаят съставите на секционните избирателни комисии в община Свищов и община Елена за изборите за народни представители на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът изпраща преписката на РИК - Велико Търново за назначаване на състав на секционни избирателни комисии в двете общини при съобразяване на задължителните указания, дадени с решенията на съда по двете дела.

Казусите са във връзка с решения на РИК-Велико Търново, с които от съставите на секционни избирателни комисии за
провеждане на изборите за народни представители са освободени едни лица и на тяхно място са назначени други.

Съдът приема, че освобождаването на член на мандатната избирателна комисия, след назначаван

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява ...
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:42 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
8989
България

С оглед на потенциален мигрантски поток трябва да се вземат още решения за увеличаване на видеонаблюдението по българо-турската граница, заяви Димитър Главчев

Всичко по отношение на преградното съоръжение на българо-турската граница е наред, но с оглед на развитието в Близкия изток и потенциален мигрантски натиск би трябвало да се вземат още решения във връзка с увеличаване на видеонаблюдението, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.По думите на премиера, ако се увеличи мигрантският натиск, трябва да се увеличат  и хората, които патрулират, както и превозните средства.

| 09 Октомври 2024, 11:52 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С оглед на потенциален мигрантски поток трябва да се вземат още решения за увеличаване на видеонаблюдението по българо-турската граница, заяви Димитър Главчев
С оглед на потенциален мигрантски поток трябва да се вземат още решения за увеличаване на видеонаблюдението по българо-турската граница, заяви Димитър Главчев
Снимка © Минко Чернев / БТА

Всичко по отношение на преградното съоръжение на българо-турската граница е наред, но с оглед на развитието в Близкия изток и потенциален мигрантски натиск би трябвало да се вземат още решения във връзка с увеличаване на видеонаблюдението, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.

Водач на автомобил "Форд" е шофирал в изпреварващата лента на автомагистрала "Хемус", в посока обратна на движението, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

В 11:25 ч. днес на автомагистрала "Хемус" (км 360+800) в землището на община Каспичан, на пътното платно от Варна за София, служители на Районно управление - Нови пазар са установили 83- годишния водач на лек автомобил "Форд", който е управлявал срещу посоката на движение, допълниха от полицията.

Спрямо шофьора е взето административно отношение по Закона за движение по пътищата и е създадена организация за извеждането му от пътното платно. На водача временно е отнето свидетелството за управление, информираха от ОД на МВР - Шумен.

В Шуменско от 7 до 13 октомври се проведе акция на полицията за ограничаване на разсейването при шофьорите.

Мъж на 28 години е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа в Добрич заради грабеж от бензиностанция, извършен през септември тази година в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Оттам допълниха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност, той не е осъждан до този момент. При задържането му органите на реда са намерили наркотични вещества, реагирали при тест на амфетамин.

Говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев заяви на пресконференция, че предстои утре да бъде поискана и взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния мъж. "Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. Разпитан е в хода на досъдебното производство, като признава вината си, изразява съжаление

Национален форум на специалистите по здравни грижи и постерна секция за медицински специалисти и студенти ще има на 25 и 26 октомври в Шумен, съобщи ст. акушерка Веска Райчева. Тази година форумът е на тема "Здравните грижи днес политики, обществени нагласи, отговорност".

В първия ден има регистрация на участниците, официално откриване в хотел "Шумен", пленарен доклан, презентация на фирма и постерна сесия. На следващия ден върви научна част с теми в две секции: "Общи и специални сестрински грижи" и "Общи и специални акушерски грижи", каза още Райчева.

Двеста двадесет и девет участници са се регистрирали за форума, от тях 32-ма са студенти. Ще има 15 представени постера, общо 31 теми ще бъдат презентирани в този Национален форум, добави Райчева. Тя допълни, че във форума ще има участници от Стара Загора, Добрич, Русе, Силистра, Шумен, Велико Търново, Бургас, Враца, Варн

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) връчи наградите на сдружението на към общините за „Принос в местното самоуправление 2024“. Това стана по време на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“. Изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева каза, че благодари на всички общини за сътрудничеството и екипната работа, както и че се включват активно в дейностите на сдружението. Отличията бяха връчени от президента Румен Радев.

Наградите са в три категории – голяма, средна и малка община. В категория „Голяма община“ бе отличена община Шумен. Наградата получи кметът проф. Христо Христов. Силвия Георгиева посочи, че общинската администрация в Шумен е изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, а над 36 представители на администрацията участват в различни комитет

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще се състои на 17 октомври от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Заседанието е свикано от председателя на Съвета Цветомир Петров заради искане на една трета от общинските съветници, каквото е изискването за извънредна сесия по правилник.

Припомняме, че на 11 октомври общинските съветници на ГЕРБ-СДС в СОС внесоха искане за извънредна сесия на съвета, на която да бъде изслушан кметът Васил Терзиев заради тежкия трафик в София, „кошмарните задръствания“, за проблемите с обслужването на града и с пътната безопасност. Събрани бяха необходимите 21 подписа за свикване на заседанието.

Според Цветомир Петров няма никаква спешност в искането за изслушване на кмета заради задръстванията в града. За съжаление, политическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някои съветници да

По думите на премиера, ако се увеличи мигрантският натиск, трябва да се увеличат  и хората, които патрулират, както и превозните средства. Главчев припомни, че на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента беше поставен въпросът, че липсват около 100 км от преградното съоръжение на българо-турската граница. "В резултат на което съвместно с министър Запрянов, министър Илков, шефа на гранична полиция и шефа на отбраната в понеделник прелетяхме над съоръжението, не само прелетяхме, но и по земя извършихме проверка и се оказа, че цялата ограда си е на място", посочи Главчев. Той подчерта, че ако има компрометирани участъци, те се възстановяват в рамките на 24 часа. Можем да бъдем спокойни за преградното съоръжение по цялото протежение на българо-турската граница с едно малко изключение при река Тунджа – 50 метра, които се компенсират с патрули, добави служебният премиер.

Той каза, че досега "Гранична полиция" и Министерството на отбраната в сътрудничество с партньорите ни от Турция се справят много добре с миграционния натиск. Той е намалял със 71% спрямо 2023 г. в резултат на съвместните мерки, посочи служебният премиер. Имаше призиви на КСНС да се увеличат разходите за национална сигурност с четири десети от процента, само че бюджетът представлява 100 процента и едно увеличаване на един сектор, означава намаляване на някой друг, обясни премиерът. Той очаква като бъде представен проектът за държавен бюджет на политиците, както е договорено на заседанието на КСНС, те да определят кое да се приоритизира за сметка за друго.  

Припомняме, че в началото на октомври премиерът Димитър Главчев обяви, че кабинетът има готовност да представи проектобюджет за догодина в рамките на срока, който се изисква. Но проектът няма да бъде представен преди парламентарните избори на 27 октомври. Тогава Главчев отговори на журналистически въпрос дали ще бъде заложен дефицит под 3%, че "така би трябвало, нали целта ни е еврозоната. Такъв вариант имаме готовност да представим. Това е работа и на народните представители – дали ще приемат такъв вариант“. 

Днес е вторият ден от официалното посещение на президента Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Българският президент е на посещение в Босна и Херцеговина по покана на председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович. 

Европейската перспектива на Босна и Херцеговина, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа и укрепването на сигурността и стабилността в региона, както и теми от дневния ред на двустранното партньорство, се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Радев по време на официалното му посещение.

Очаква се днес българският държавен глава да се срещне с членовете на колегията на двете камари на парламента на Босна и Херцеговина, с председателстващата Съвета на министрите Боряна Крищо и с върховния представител на международната общност в Босна Кристиан Шмит.

Днес президентът Радев ще посети и военната база „Бут

ВиК дружеството в Сливен е възложило изготвяне на идеен проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Крушаре, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

От общинската администрация са уведомили с писмо кмета на селото Димо Станков, който заедно с жители на селото, на 4 октомври участваха в среща с кмета Стефан Радев и управителя на водопреносното дружество инж. Пламен Трифонов. На нея стана известно, че водопреносната мрежа на територията на селото е остаряла, авариите водят до чести спирания на водата, както и до нарушаване на пътната инфраструктура.

Както информирахме,  участниците в срещата предупредиха, че ще блокират пътя Сливен - Ямбол, ако не бъдат взети мерки.

По информация на ВиК - Сливен вече е поставен регулатор на налягане, след което е регистрирана само една авария, която е отстранена. От ВиК са се ангажирали пред кмета Стефан

Общината в Добрич организира публичен дебат с всички заинтересовани страни във връзка с провеждането на местен референдум на 27 октомври. Допитването е свързано дали жителите на общината са "за" или "против" изграждането на ветроенергийни паркове на територията й, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  

Дебатът ще се проведе на 17 октомври, четвъртък, от 17:00 часа в Концертна зала „Добрич", като той ще се проведе по предварително изготвен регламент.  Според регламента всеки желаещ да участва в дискусията ще има на разположение 5 минути, за да развие своята теза, която защитава, и до 2 минути за допълнителен коментар.

Думата първо ще имат инвеститорите, а останалите изказвания ще са по реда на подадените заявки. 

Референдумът се инициира от кмета на Община-Добричка Соня Георгиева във връзка с инвестиционни предложения за изграждане на ве

Върховният административен съд отмени решения на Централната избирателна комисия, с които са отхвърлени жалби против решения на Районна избирателна комисия - Велико Търново, които касаят съставите на секционните избирателни комисии в община Свищов и община Елена за изборите за народни представители на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът изпраща преписката на РИК - Велико Търново за назначаване на състав на секционни избирателни комисии в двете общини при съобразяване на задължителните указания, дадени с решенията на съда по двете дела.

Казусите са във връзка с решения на РИК-Велико Търново, с които от съставите на секционни избирателни комисии за
провеждане на изборите за народни представители са освободени едни лица и на тяхно място са назначени други.

Съдът приема, че освобождаването на член на мандатната избирателна комисия, след назначаван

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
С отварянето на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков" намаляваме задръстванията в тази част на града, написа Васил Терзиев
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.