Начало На преден план Отборът на Кюстендил победи в 19-я турнир „Млад огнеборец“
11582
България

Отборът на Кюстендил победи в 19-я турнир „Млад огнеборец“

Отборът на Кюстендил, ръководен от служителя на Районна служба пожарна безопасност и защитата на населението (РСПБЗН) Кюстендил Благой Везенков, победи в състезанието „Млад огнеборец“, което се проведе днес в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кюстендил.Кюстендилските млади огнеборци от отбора на Природо-математическа гимназия „Проф.

| 09 Октомври 2024, 16:18 ч.
Отборът на Кюстендил победи в 19-я турнир „Млад огнеборец“
Отборът на Кюстендил победи в 19-я турнир „Млад огнеборец“
Снимка © ОДМВР Кюстендил

Отборът на Кюстендил, ръководен от служителя на Районна служба пожарна безопасност и защитата на населението (РСПБЗН) Кюстендил Благой Везенков, победи в състезанието „Млад огнеборец“, което се проведе днес в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кюстендил.

По пътя София – Своге, в участъка Нови Искър – Владо Тричков, в района на село Ромча са катастрофирали два леки насрещно движещи се автомобила. Вследствие на сблъсъка единият се е обърнал по таван, казаха от Областната дирекция на МВР-София . 

Сигналът за пътнотранспортно произшествие е получен тази сутрин, около 6:40 часа. 

От полицията допълниха, че пътник от преобърналия се автомобил е транспортиран в болница „Пирогов“. Данни за състоянието на пътника се очакват на по-късен етап. 

На място има полицейски екип, който регулира движението.

Движението се осъществява двупосочно в едната лента, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

През последното денонощие в България са загинали двама души, а 15 са ранени при 12 тежки катастрофи, съобщиха по-рано от МВР.

Не се проверяват версии за работеща мрежа зад т.нар. Червения пират, каза съдия Владислава Цариградска пред медиите, след като беше изслушана от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Не се полагат усилия да се установи дали това е мрежа. Нови заплахи срещу мен няма, посочи тя.

Софийската районна прокуратура обвини и задържа през март мъж, арестуван за закани с убийство към магистрати. Дни преди това от Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) съобщиха, че заплахите са отправяни от лице с псевдоним Червения пират.  

Без да са изчистени съмненията по отношение на интигиртета на Борислав Сарафов, в рамките на проверка, която извършва ad hoc прокурора Даниела Талева, номинирането му за главен прокурор показва на обществото, че мрежите за влияние няма как да бъдат спрени, каза Цариградска. Става въпрос за проблем на цялото общество и

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характ

Община Лъки ще кандидатства за финансиране от 5,2 млн. лева по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) за изграждане на сгради за социални услуги в село Борово. Това решиха общинските съветници в града на извънредно заседание. Предложението трябва да бъде подадено към Министерството на труда и социалната политика до 31 октомври. Ще бъдат открити три услуги за резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения и един Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства.

Финансирането е по мярката „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“. Дейността е във връзка със заложените в Закона за социалните услуги срокове до 2027 година да бъдат изведени в семейна среда 60 на сто от живеещите в специализирани инсти

Считано от днешния 15 октомври старши комисар Николай Кожухаров е временно назначен за директор на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Русе със заповед на министъра на вътрешните работи Атанас Илков. Това съобщи говорителят на полицията в крайдунавския град Даниела Малчева.

Припомняме, че през миналия месец Кожухаров беше назначен за заместник-директор на ОДМВР в Русе и за началник на отдел "Криминална полиция".

Малчева уточни, че днес той е официално представен пред състава на областната дирекция в Русе от заместник-министъра на вътрешните работи Тони Тодоров.

Със заповед на министъра на вътрешните работи досегашният директор на ОДМВР – Русе старши комисар Пламен Първанов е преназначен на длъжност директор в Звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи.

Кюстендилските млади огнеборци от отбора на Природо-математическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ Кюстендил показаха сръчност, умения и бързина в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“. Те победиха в надпреварата, в която се включиха 14 отбора от страната и спечелиха купата „Юлиян Манзаров“ и купата на Община Ловеч.

Състезанието се организира в памет на ученик от Свищов, загинал при спасяване на съученици в катастрофата в река Лим преди 20 години. 

Деветнадесетото издание на надпреварата се осъществява по проект на Българската федерация за пожароприложен спорт и е част от националния спортен календар. Част е и от националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерството на образованието и науката. Съорганизатори са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, регионалната дирекция в Ловеч, Националният дворец на децата – МОН, фондация „Ангели от Лим“ и Община Ловеч.

Общо 16 катастрофи, без жертви и пострадали, са станали през изминалата седмица в Пернишка област. Това отчете на брифинг пред журналисти началникът на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник главен инспектор Георги Василев.  

Той уточни, че пътнотранспортната обстановка в областта е била спокойна. През изминалата седмица са проверени 385 пътни превозни средства, както и 402 души. Съставени са 136 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са и 205 броя глоби с фиш.  

Началникът на "Пътна полиция" коментира, че са отработени 54 преписки. Работи се и по една дисциплината проверка. Връчените електронни фишове на водачи са 103 броя, а направените снимки с автоматични средства за контрол на скоростта в региона са 370. 

От полицията в Перник припомниха, че предстои провеждането на традиционната акция "Зима". Във връ

С доброволен труд и лични средства жителите на смолянското село Бостина се заеха да приведат в добър вид гробищния парк, съобщи кметът Славка Тунева. От година хората събират пари и работят през почивните дни, а бизнесмени от Смолян също откликват на идеята и подпомагат хората с материали и техника.

Инициативата на местното население започва миналата година с поставяне на бетонни колове и оградна мрежа около гробищния парк. Бетонират част от алеята срещу входа на гробището и поставят табло за некролози.

Тази година сами си направихме пътя до гробищния парк с фрезован асфалт. Беше кал и трева и изобщо не можеше да се върви. Сега вече и лек автомобил може да се качи до горе. Гледаме да го поддържаме в приличен вид, каза още Славка Тунева. Тя е благодарна, че голяма част от жителите се включват в трудовите дни.

Последната инициатива на бостенци е разширението на гро

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

От утре, 15 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград ще се състои специализирана полицейска операция за на контрол над водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. Това обяви на брифинг началникът на сектора „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград гл. инспектор Сергей Алексов.

Контролът ще бъде за използване на каски от водачите и за други нарушения. Операцията се извършва след анализ, който показва, че напоследък зачестяват инцидентите с такива превозни средства, посочи гл. инспектор Сергей Алексов. По думите му, специализираната операция е с цел да се повиши вниманието на водачите, а оттам и самоконтролът при управление на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. 

По отношение на пътнотранспортната обстановка на територията на областта, гл. инспек

Жените на ръководни позиции в България се увеличават, въпреки че остават по-малко от мъжете, като през 2023 г. техният брой е достигнал 68 000, което с 3200 повече в сравнение с предходната година. Това показват данните от Доклада за равнопоставеността на жените и мъжете за 2023 г., който беше одобрен днес от служебното правителство, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

През миналата година делът на жените, които са част от управленски бордове, се е увеличил от 14,8% на 18,3%. Разликата в заплащането между двата пола през 2022 г. е била 13% в полза на мъжете, се посочва в доклада.

Докладът показва, че през миналата година коефициентът на заетостта на жените на възраст 15-64 години е бил 67,4%, а на мъжете - 73,9%. Разлика се отчита и при средния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст. За мъжете той е бил 942 лв., а за жените - 765 лв. Дамите о

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Отворена за кандидатстване е процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще“ по Програма „Храни и основно материално подпо ...
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Духовият оркестър на Военния университет се включиха в отбелязването на празника на Търновския гарнизон. Поч ...
В Роман започва традиционният есенен панаир
От днес до неделя ще се проведе традиционният есенен панаир в Роман, съобщиха във фейсбук страницата си от Община Роман. Петъчният ден е обявен за неучебен за всички учебни заведен ...
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категория ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“. Във връзка с очакваното понижение на среднодневните те ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Жена от Кресна пострада при побой
Жена от Кресна пострада при побой, нанесен от неин съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Благоевград. Сигналът за побоя е подаден на 16 октомври на тел ...
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при ...
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
Фирмите, които използват изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза днес проф. Андрияна Андреева, юрист и областен управител на Варна. Тя бе сре ...
Тикер в 13:20 ч.
От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават ...
Начало На преден план
11582
България

Отборът на Кюстендил победи в 19-я турнир „Млад огнеборец“

Отборът на Кюстендил, ръководен от служителя на Районна служба пожарна безопасност и защитата на населението (РСПБЗН) Кюстендил Благой Везенков, победи в състезанието „Млад огнеборец“, което се проведе днес в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кюстендил.Кюстендилските млади огнеборци от отбора на Природо-математическа гимназия „Проф.

| 09 Октомври 2024, 16:18 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Отборът на Кюстендил победи в 19-я турнир „Млад огнеборец“
Отборът на Кюстендил победи в 19-я турнир „Млад огнеборец“
Снимка © ОДМВР Кюстендил

Отборът на Кюстендил, ръководен от служителя на Районна служба пожарна безопасност и защитата на населението (РСПБЗН) Кюстендил Благой Везенков, победи в състезанието „Млад огнеборец“, което се проведе днес в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кюстендил.

По пътя София – Своге, в участъка Нови Искър – Владо Тричков, в района на село Ромча са катастрофирали два леки насрещно движещи се автомобила. Вследствие на сблъсъка единият се е обърнал по таван, казаха от Областната дирекция на МВР-София . 

Сигналът за пътнотранспортно произшествие е получен тази сутрин, около 6:40 часа. 

От полицията допълниха, че пътник от преобърналия се автомобил е транспортиран в болница „Пирогов“. Данни за състоянието на пътника се очакват на по-късен етап. 

На място има полицейски екип, който регулира движението.

Движението се осъществява двупосочно в едната лента, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

През последното денонощие в България са загинали двама души, а 15 са ранени при 12 тежки катастрофи, съобщиха по-рано от МВР.

Не се проверяват версии за работеща мрежа зад т.нар. Червения пират, каза съдия Владислава Цариградска пред медиите, след като беше изслушана от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Не се полагат усилия да се установи дали това е мрежа. Нови заплахи срещу мен няма, посочи тя.

Софийската районна прокуратура обвини и задържа през март мъж, арестуван за закани с убийство към магистрати. Дни преди това от Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) съобщиха, че заплахите са отправяни от лице с псевдоним Червения пират.  

Без да са изчистени съмненията по отношение на интигиртета на Борислав Сарафов, в рамките на проверка, която извършва ad hoc прокурора Даниела Талева, номинирането му за главен прокурор показва на обществото, че мрежите за влияние няма как да бъдат спрени, каза Цариградска. Става въпрос за проблем на цялото общество и

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе съставиха акт за установяване на административно нарушение на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, съобщи днес експертът по „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията Рени Петрова. 

Тя уточни, че е установено нарушено условие в комплексното разрешително на дружеството, като е допуснато разпространение на миризми, извън производствената площадка, установено в началото на октомври.

Актът е предявен писмено на оператора, поради липса на законов представител на фирмата, но в присъствието на трима податели на сигнала и служител на екоинспекцията. 

На 2 октомври, дежурен екип, назначен със заповед на директора на екоинспекцията Дауд Ибрям, е извършил  обход в Източна промишлена зона. В 19:40 ч. експертите на РИОСВ – Русе са потвърдили наличието на характ

Община Лъки ще кандидатства за финансиране от 5,2 млн. лева по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) за изграждане на сгради за социални услуги в село Борово. Това решиха общинските съветници в града на извънредно заседание. Предложението трябва да бъде подадено към Министерството на труда и социалната политика до 31 октомври. Ще бъдат открити три услуги за резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения и един Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства.

Финансирането е по мярката „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“. Дейността е във връзка със заложените в Закона за социалните услуги срокове до 2027 година да бъдат изведени в семейна среда 60 на сто от живеещите в специализирани инсти

Считано от днешния 15 октомври старши комисар Николай Кожухаров е временно назначен за директор на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Русе със заповед на министъра на вътрешните работи Атанас Илков. Това съобщи говорителят на полицията в крайдунавския град Даниела Малчева.

Припомняме, че през миналия месец Кожухаров беше назначен за заместник-директор на ОДМВР в Русе и за началник на отдел "Криминална полиция".

Малчева уточни, че днес той е официално представен пред състава на областната дирекция в Русе от заместник-министъра на вътрешните работи Тони Тодоров.

Със заповед на министъра на вътрешните работи досегашният директор на ОДМВР – Русе старши комисар Пламен Първанов е преназначен на длъжност директор в Звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи.

Кюстендилските млади огнеборци от отбора на Природо-математическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ Кюстендил показаха сръчност, умения и бързина в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“. Те победиха в надпреварата, в която се включиха 14 отбора от страната и спечелиха купата „Юлиян Манзаров“ и купата на Община Ловеч.

Състезанието се организира в памет на ученик от Свищов, загинал при спасяване на съученици в катастрофата в река Лим преди 20 години. 

Деветнадесетото издание на надпреварата се осъществява по проект на Българската федерация за пожароприложен спорт и е част от националния спортен календар. Част е и от националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерството на образованието и науката. Съорганизатори са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, регионалната дирекция в Ловеч, Националният дворец на децата – МОН, фондация „Ангели от Лим“ и Община Ловеч.

Общо 16 катастрофи, без жертви и пострадали, са станали през изминалата седмица в Пернишка област. Това отчете на брифинг пред журналисти началникът на сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник главен инспектор Георги Василев.  

Той уточни, че пътнотранспортната обстановка в областта е била спокойна. През изминалата седмица са проверени 385 пътни превозни средства, както и 402 души. Съставени са 136 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са и 205 броя глоби с фиш.  

Началникът на "Пътна полиция" коментира, че са отработени 54 преписки. Работи се и по една дисциплината проверка. Връчените електронни фишове на водачи са 103 броя, а направените снимки с автоматични средства за контрол на скоростта в региона са 370. 

От полицията в Перник припомниха, че предстои провеждането на традиционната акция "Зима". Във връ

С доброволен труд и лични средства жителите на смолянското село Бостина се заеха да приведат в добър вид гробищния парк, съобщи кметът Славка Тунева. От година хората събират пари и работят през почивните дни, а бизнесмени от Смолян също откликват на идеята и подпомагат хората с материали и техника.

Инициативата на местното население започва миналата година с поставяне на бетонни колове и оградна мрежа около гробищния парк. Бетонират част от алеята срещу входа на гробището и поставят табло за некролози.

Тази година сами си направихме пътя до гробищния парк с фрезован асфалт. Беше кал и трева и изобщо не можеше да се върви. Сега вече и лек автомобил може да се качи до горе. Гледаме да го поддържаме в приличен вид, каза още Славка Тунева. Тя е благодарна, че голяма част от жителите се включват в трудовите дни.

Последната инициатива на бостенци е разширението на гро

Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, но няма как да коментирам хипотези, преди да са проучени всички факти относно тази катастрофа. Това каза президентът Румен Радев в София, на тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

Радев каза, че вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили, отбеляза държавният глава. Според него вменяването на отговорност, политическите вмешателства, опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са най-малкото неетични и

От утре, 15 октомври, на територията на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград ще се състои специализирана полицейска операция за на контрол над водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. Това обяви на брифинг началникът на сектора „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград гл. инспектор Сергей Алексов.

Контролът ще бъде за използване на каски от водачите и за други нарушения. Операцията се извършва след анализ, който показва, че напоследък зачестяват инцидентите с такива превозни средства, посочи гл. инспектор Сергей Алексов. По думите му, специализираната операция е с цел да се повиши вниманието на водачите, а оттам и самоконтролът при управление на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и индивидуални превозни средства. 

По отношение на пътнотранспортната обстановка на територията на областта, гл. инспек

Жените на ръководни позиции в България се увеличават, въпреки че остават по-малко от мъжете, като през 2023 г. техният брой е достигнал 68 000, което с 3200 повече в сравнение с предходната година. Това показват данните от Доклада за равнопоставеността на жените и мъжете за 2023 г., който беше одобрен днес от служебното правителство, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

През миналата година делът на жените, които са част от управленски бордове, се е увеличил от 14,8% на 18,3%. Разликата в заплащането между двата пола през 2022 г. е била 13% в полза на мъжете, се посочва в доклада.

Докладът показва, че през миналата година коефициентът на заетостта на жените на възраст 15-64 години е бил 67,4%, а на мъжете - 73,9%. Разлика се отчита и при средния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст. За мъжете той е бил 942 лв., а за жените - 765 лв. Дамите о

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Отвориха за кандидатстване процедура "За по-добро бъдеще" за предоставяне на пакети с продукти за новородени
Пред паметника „Майка България“ бе честван празникът на Търновския гарнизон
В Роман започва традиционният есенен панаир
В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейностите са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество
Контекст
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На преден план
Жена от Кресна пострада при побой
Основна линия
В Областната администрация в Хасково пристигнаха бюлетините и книжата за вота на 27 октомври
Местен фокус
Фирмите, използващи изкуствен интелект, трябва да въведат принципи за защита на служителите, каза проф. Андрияна Андреева
На преден план
Младежът, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, е обвинен в умишлено причиняване на смърт
Контекст
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Сфера
Заради случаи на пожари със загинал през последните седмици, пожарната в Кърджали излезе с препоръки за предотвратяването им
На преден план
Областният управител върна решението на Общински съвет – Ямбол за преместваемите обекти
Контекст
Програма с фокус върху психичното здраве на журналистите е предвидена на конференцията „Sofia Talks Media: Устойчиви на кризи“
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.