Начало Контекст Повдигнати пешеходни пътеки и нова светофарна уредба са изградени в Сливен
11566
България

Повдигнати пешеходни пътеки и нова светофарна уредба са изградени в Сливен

Повдигнати пешеходни пътеки, нова светофарна уредба, обновяване на пътната маркировка и редица други мерки е осъществила Община Сливен с цел безопасност на пътя в града, съобщиха от общинския пресцентър.Три повдигнати пешеходни пътеки са изградени по улицата, която свързва кръгово кръстовище на булевард „Георги Данчев“ с булевард „Стефан Стамболов“ в града. В този район е ограничена и скоростта за движение на 30 км/час.

| 09 Октомври 2024, 18:39 ч.
Повдигнати пешеходни пътеки и нова светофарна уредба са изградени в Сливен
Повдигнати пешеходни пътеки и нова светофарна уредба са изградени в Сливен
Снимка © Община Сливен

Повдигнати пешеходни пътеки, нова светофарна уредба, обновяване на пътната маркировка и редица други мерки е осъществила Община Сливен с цел безопасност на пътя в града, съобщиха от общинския пресцентър.

Приветстваме реформите в Босна и Херцеговина и винаги сме готови да споделим опита си за успешната евроинтеграция на страната, заяви българският държавен глава Румен Радев на съвместна пресконференция с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович.

Очертахме мерки и приоритети по европейския път на Босна и Херцеговина. Много са важните уроци, които България може да предаде на Босна, подчерта Радев.

Аз споменах конкретни политики, делегациите (на двете държави – бел. ред.) споделят конкретен опит. Най-важно е консолидирането на усилията в страната, необходим е консенсус в страната. Разбирам политическата система, държавното устройство на Босна и приветствам политическото ръководство, че въпреки сложната система за постигане на консенсус, има постигнато разбирателство по конкретни въпроси, заяви той.

Президентът е на посещение в Босна и Херце

По дело на Районна прокуратура (РП) – Видин съдът наложи наказание една година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева. Обвиняем по делото е граждани на Турция за опит за незаконно превеждане през границата на чужденец без документи за самоличност, без разрешение на надлежните органи на властта, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Деянието е извършено на 1 септември на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, като е бил използван товарен автомобил с прикачено ремарке.

Определение на съда, с което е наложено наказанието, има последиците на влязла в сила присъда, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че в края на юни бяха осъдени двама чуждестранни граждани по две дела, водени от РП – Видин, за опити за незаконно превеждане на мигрант

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Резултатите от операцията ще бъдат съобщени на брифинг в 10:00 часа, посочиха от полицията в Благоевград. 

По-рано днес петима бяха задържани в полицейска акция срещу изборната търговия в Хасковско. Акцията и там започна рано сутринта.  
 

Мотоциклетист загина, след като се удари в каруца, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие, станало на изхода на Видин в посока Дунавци, е получен вчера в 14:39 часа. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали, че мотоциклет с видинска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от с. Капитановци, на прав участък от пътя, се е ударил в задното дясно колело на пресичащата от ляво на дясно пътното платно каруца. Мотоциклетистът е загинал. Водачът на каруцата – 38-годишен видинчанин, е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство.

По данни на МВР за последното денонощие на територията на страната са загинали трима души, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи. 

Пешеходка е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Инцидентът е станал вчера в късния следобед в индустриалната зона на областния град. Водач на лек автомобил, на 64 години, от град Септември е блъснал пресичащата пътното платно 70-годишна жена, добавиха от полицията. Пострадалата е била транспортирана в Многопрофилна болница за активно лечение - Пазарджик с фрактура на тазобедрената става, без опасност за живота, поясниха от дирекцията.

На мястото на инцидента е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. На водача е взета кръвна проба за лабораторен анализ. 

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха по-рано от МВР. 

Три повдигнати пешеходни пътеки са изградени по улицата, която свързва кръгово кръстовище на булевард „Георги Данчев“ с булевард „Стефан Стамболов“ в града. В този район е ограничена и скоростта за движение на 30 км/час. Това се случва по решение на общинската Комисия по безопасност на движението. Целта е да се избегнат инциденти, тъй като районът е натоварен и през него всекидневно преминават много спортуващи деца и техните родители.

За обезпечаване безопасността на движение Общината започна монтиране на светофарна уредба на кръстовището при улица „Георги Икономов“ и булевардите „6 септември“, „Генерал Скобелев“ и „Стефан Караджа“.

От Комисията по безопасност на движението информираха, че е приключило опресняването на пътната маркировка около всички училища и детски градини в Сливен. В момента се подновява маркировката на местата, на които е необходимо, по останалата пътна мрежа в общината.

Предстои изграждането на нови кръгови кръстовища, 68 са осветените пешеходни пътеки в най-натоварените участъци.

Пътната безопасност е сред приоритетите на местната власт, посочват от Общината. През тази година Сливен беше сред градовете, които се включиха към националната кампания „Убий скоростта, спаси дете“. Превантивните мерки се подготвят в сътрудничество с полицията и други институции.

Нелис Реджеб е новият председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг. Тя е назначена на поста с решение на Централната избирателна комисия от 16 октомври 2024 г. Реджеб поема поста от дългогодишния председател на ОИК – Омуртаг Мина Илиева.

Нелис Реджеб е на 27 години. Работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града. По професия е акушер в Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение. Има завършена бакалавърска степен по „Здравни грижи“ и магистратура - специалност „Психология“, каза Реджеб .

Мина Илиева е подала заявление за освобождаване по лични причини. тя припомни, че е председател на ОИК – Омуртаг от 2019 г. до момента. 

Със същото решение ЦИК освобождава и заместник-председателя на ОИК – Омуртаг Валентин Попов. Към днешна дата не е постъпило предложение за неговата позиция

Разкриването на пряка самолетна линия между България и Япония ще насърчи инвестициите, туризма и обмена между младите ни хора. Това заяви президентът Румен Радев на среща с делегация от над 70 японски компании от различни сектори, водена у нас от Сусуму Катаока - президент на Японската организация за външна търговия (JETRO). Това съобщи прессекретариатът на президента. В разговора на „Дондуков“ 2 участва и посланикът на Япония в София Хисаши Мичигами.

България цени високо инвестициите на Япония у нас, които допринасят не само за икономическото сътрудничество между двете държави. Те служат като пример за успешен модел за организация на предприемаческата дейност и на ефективно взаимодействие между образователната система, науката, бизнеса и институциите, от който можем да заимстваме особено в сферата на иновациите и високотехнологичните производства, коментира Румен Р

През изминалата седмица в област Видин са станали 10 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с материални щети, регистрирана е и една катастрофа с пострадал. Вчера при ПТП на изхода на областния град в посока Дунавци е загинал 35-годишен мотоциклетист, съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ – Видин главен инспектор Владимир Герасимов.

От 7 до 13 октомври пътните полицаи са проверили 179 моторни превозни средства (МПС). За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 90 акта и 123 глоби по фиш, един акт - по Кодекса за застраховането, и три – по Закона за българските лични документи, допълни Герасимов. Той уточни, че издадените електронни фишове през седмицата възлизат на 98 броя, заснетите клипове за превишена скорост са 671. При проверките в региона са засечени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол, както и

Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Времето в планините е ясно и слънчево. До преди час температурите бяха ниски, между 5° и 8°, със слаб вятър във високите части на планините. 

На Витоша работят седалковите лифтове "Лалето 1" и "Лалето 2", посочиха от ПСС и добавиха, че по това време обикновено съоръженията в планинските курорти не работят заради профилактика преди ски сезона.   

Има хора, които обичат да тичат в София, други предпочитат планинското бягане, но в планината със сигурност въздухът е по-чист, коментираха от планинската служба във връзка с провеждащия се в момента в столицата маратон. 

През последните 24 часа няма регистрирани инциденти в планините, съобщиха още от службата.  

В планините ще бъде

Граждани се събраха пред сградата на районната община "Оборище" в София в знак на протест срещу изграждането на бежански център в района. Това е пореден протест срещу изграждането на център за резидентна грижа за непридружени деца бежанци.

"Днешният протест е скромен, защото вече, както район "Оборище", така и район "Витоша" излязоха с изявления, че се оттеглят от внесения, малко на тъмно, доклад, с който заявяват, че такива бежански центрове, дори за деца, няма да има. Днес сме тук, за да потвърдим нашето присъствие", каза пред медиите Венцислав Банчев, част от организаторите на протеста. 

Припомняме, че вчера от Район "Оборище" обявиха, че спират кандидатурата си за участие в проекта за резидентна грижа за непридружени деца бежанци. Становището беше публикувано на Фейсбук страницата на района. Оттам отчитат недопустимостта на предизборно заиграване на политически

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:47 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
11566
България

Повдигнати пешеходни пътеки и нова светофарна уредба са изградени в Сливен

Повдигнати пешеходни пътеки, нова светофарна уредба, обновяване на пътната маркировка и редица други мерки е осъществила Община Сливен с цел безопасност на пътя в града, съобщиха от общинския пресцентър.Три повдигнати пешеходни пътеки са изградени по улицата, която свързва кръгово кръстовище на булевард „Георги Данчев“ с булевард „Стефан Стамболов“ в града. В този район е ограничена и скоростта за движение на 30 км/час.

| 09 Октомври 2024, 18:39 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Повдигнати пешеходни пътеки и нова светофарна уредба са изградени в Сливен
Повдигнати пешеходни пътеки и нова светофарна уредба са изградени в Сливен
Снимка © Община Сливен

Повдигнати пешеходни пътеки, нова светофарна уредба, обновяване на пътната маркировка и редица други мерки е осъществила Община Сливен с цел безопасност на пътя в града, съобщиха от общинския пресцентър.

Приветстваме реформите в Босна и Херцеговина и винаги сме готови да споделим опита си за успешната евроинтеграция на страната, заяви българският държавен глава Румен Радев на съвместна пресконференция с председателстващия босненското Председателство Денис Бечирович.

Очертахме мерки и приоритети по европейския път на Босна и Херцеговина. Много са важните уроци, които България може да предаде на Босна, подчерта Радев.

Аз споменах конкретни политики, делегациите (на двете държави – бел. ред.) споделят конкретен опит. Най-важно е консолидирането на усилията в страната, необходим е консенсус в страната. Разбирам политическата система, държавното устройство на Босна и приветствам политическото ръководство, че въпреки сложната система за постигане на консенсус, има постигнато разбирателство по конкретни въпроси, заяви той.

Президентът е на посещение в Босна и Херце

По дело на Районна прокуратура (РП) – Видин съдът наложи наказание една година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева. Обвиняем по делото е граждани на Турция за опит за незаконно превеждане през границата на чужденец без документи за самоличност, без разрешение на надлежните органи на властта, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Деянието е извършено на 1 септември на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, като е бил използван товарен автомобил с прикачено ремарке.

Определение на съда, с което е наложено наказанието, има последиците на влязла в сила присъда, уточниха от прокуратурата.

Припомняме, че в края на юни бяха осъдени двама чуждестранни граждани по две дела, водени от РП – Видин, за опити за незаконно превеждане на мигрант

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. 

Резултатите от операцията ще бъдат съобщени на брифинг в 10:00 часа, посочиха от полицията в Благоевград. 

По-рано днес петима бяха задържани в полицейска акция срещу изборната търговия в Хасковско. Акцията и там започна рано сутринта.  
 

Мотоциклетист загина, след като се удари в каруца, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие, станало на изхода на Видин в посока Дунавци, е получен вчера в 14:39 часа. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали, че мотоциклет с видинска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от с. Капитановци, на прав участък от пътя, се е ударил в задното дясно колело на пресичащата от ляво на дясно пътното платно каруца. Мотоциклетистът е загинал. Водачът на каруцата – 38-годишен видинчанин, е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство.

По данни на МВР за последното денонощие на територията на страната са загинали трима души, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи. 

Пешеходка е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Пазарджик, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Инцидентът е станал вчера в късния следобед в индустриалната зона на областния град. Водач на лек автомобил, на 64 години, от град Септември е блъснал пресичащата пътното платно 70-годишна жена, добавиха от полицията. Пострадалата е била транспортирана в Многопрофилна болница за активно лечение - Пазарджик с фрактура на тазобедрената става, без опасност за живота, поясниха от дирекцията.

На мястото на инцидента е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. На водача е взета кръвна проба за лабораторен анализ. 

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха по-рано от МВР. 

Три повдигнати пешеходни пътеки са изградени по улицата, която свързва кръгово кръстовище на булевард „Георги Данчев“ с булевард „Стефан Стамболов“ в града. В този район е ограничена и скоростта за движение на 30 км/час. Това се случва по решение на общинската Комисия по безопасност на движението. Целта е да се избегнат инциденти, тъй като районът е натоварен и през него всекидневно преминават много спортуващи деца и техните родители.

За обезпечаване безопасността на движение Общината започна монтиране на светофарна уредба на кръстовището при улица „Георги Икономов“ и булевардите „6 септември“, „Генерал Скобелев“ и „Стефан Караджа“.

От Комисията по безопасност на движението информираха, че е приключило опресняването на пътната маркировка около всички училища и детски градини в Сливен. В момента се подновява маркировката на местата, на които е необходимо, по останалата пътна мрежа в общината.

Предстои изграждането на нови кръгови кръстовища, 68 са осветените пешеходни пътеки в най-натоварените участъци.

Пътната безопасност е сред приоритетите на местната власт, посочват от Общината. През тази година Сливен беше сред градовете, които се включиха към националната кампания „Убий скоростта, спаси дете“. Превантивните мерки се подготвят в сътрудничество с полицията и други институции.

Нелис Реджеб е новият председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг. Тя е назначена на поста с решение на Централната избирателна комисия от 16 октомври 2024 г. Реджеб поема поста от дългогодишния председател на ОИК – Омуртаг Мина Илиева.

Нелис Реджеб е на 27 години. Работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града. По професия е акушер в Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение. Има завършена бакалавърска степен по „Здравни грижи“ и магистратура - специалност „Психология“, каза Реджеб .

Мина Илиева е подала заявление за освобождаване по лични причини. тя припомни, че е председател на ОИК – Омуртаг от 2019 г. до момента. 

Със същото решение ЦИК освобождава и заместник-председателя на ОИК – Омуртаг Валентин Попов. Към днешна дата не е постъпило предложение за неговата позиция

Разкриването на пряка самолетна линия между България и Япония ще насърчи инвестициите, туризма и обмена между младите ни хора. Това заяви президентът Румен Радев на среща с делегация от над 70 японски компании от различни сектори, водена у нас от Сусуму Катаока - президент на Японската организация за външна търговия (JETRO). Това съобщи прессекретариатът на президента. В разговора на „Дондуков“ 2 участва и посланикът на Япония в София Хисаши Мичигами.

България цени високо инвестициите на Япония у нас, които допринасят не само за икономическото сътрудничество между двете държави. Те служат като пример за успешен модел за организация на предприемаческата дейност и на ефективно взаимодействие между образователната система, науката, бизнеса и институциите, от който можем да заимстваме особено в сферата на иновациите и високотехнологичните производства, коментира Румен Р

През изминалата седмица в област Видин са станали 10 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с материални щети, регистрирана е и една катастрофа с пострадал. Вчера при ПТП на изхода на областния град в посока Дунавци е загинал 35-годишен мотоциклетист, съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ – Видин главен инспектор Владимир Герасимов.

От 7 до 13 октомври пътните полицаи са проверили 179 моторни превозни средства (МПС). За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 90 акта и 123 глоби по фиш, един акт - по Кодекса за застраховането, и три – по Закона за българските лични документи, допълни Герасимов. Той уточни, че издадените електронни фишове през седмицата възлизат на 98 броя, заснетите клипове за превишена скорост са 671. При проверките в региона са засечени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол, както и

Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

Времето в планините е ясно и слънчево. До преди час температурите бяха ниски, между 5° и 8°, със слаб вятър във високите части на планините. 

На Витоша работят седалковите лифтове "Лалето 1" и "Лалето 2", посочиха от ПСС и добавиха, че по това време обикновено съоръженията в планинските курорти не работят заради профилактика преди ски сезона.   

Има хора, които обичат да тичат в София, други предпочитат планинското бягане, но в планината със сигурност въздухът е по-чист, коментираха от планинската служба във връзка с провеждащия се в момента в столицата маратон. 

През последните 24 часа няма регистрирани инциденти в планините, съобщиха още от службата.  

В планините ще бъде

Граждани се събраха пред сградата на районната община "Оборище" в София в знак на протест срещу изграждането на бежански център в района. Това е пореден протест срещу изграждането на център за резидентна грижа за непридружени деца бежанци.

"Днешният протест е скромен, защото вече, както район "Оборище", така и район "Витоша" излязоха с изявления, че се оттеглят от внесения, малко на тъмно, доклад, с който заявяват, че такива бежански центрове, дори за деца, няма да има. Днес сме тук, за да потвърдим нашето присъствие", каза пред медиите Венцислав Банчев, част от организаторите на протеста. 

Припомняме, че вчера от Район "Оборище" обявиха, че спират кандидатурата си за участие в проекта за резидентна грижа за непридружени деца бежанци. Становището беше публикувано на Фейсбук страницата на района. Оттам отчитат недопустимостта на предизборно заиграване на политически

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.