Начало Местен фокус Товарен автобомил е паднал от пътя в пролука на скали край Царево
11737
България

Товарен автобомил е паднал от пътя в пролука на скали край Царево

Товарен автомобил е паднал от пътя в пролука в скали край Царево.Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

| 09 Октомври 2024, 19:46 ч.
Товарен автобомил е паднал от пътя в пролука на скали край Царево
Товарен автобомил е паднал от пътя в пролука на скали край Царево
Снимка © Областна дирекция на МВР-Бургас

Товарен автомобил е паднал от пътя в пролука в скали край Царево. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Служебното правителство одобри днес на заседание допълнителни 125 млн. лв. по бюджета на Държавен фонд "Земеделие" за т.нар. украинска помощ за земеделците за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Средствата ще бъдат осигурени и изплатени към земеделските стопани в срок до 30 ноември 2024 г.

Финансовият ресурс се отпуска за изплащане на част от втория транш на обща стойност 325 млн. лв. по схеми за държавни помощи "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна" и "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна".

С постановление на правителството от 4 октомври тази година бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета

Повече от половината българи – 55 процента, смятат принципа „замърсителят плаща“ за по-справедлив при определяне на таксата за битови отпадъци. Това сочат резултатите от национално представително проучване на социологическа агенция „Тренд“, които бяха представени днес по време на пленарен форум в рамките на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в република България (НСОРБ). Данните бяха оповестени от социолога от агенцията Евелина Славкова. Други 16 на сто смятат, че този принцип не е справедлив, а останалите 29 процента отговарят, че не знаят или не могат да преценят. 

Любопитното в изследването е, че близо 60 на сто от участвалите в анкетата не са чували или не знаят, че таксата битови отпадъци ще се определя на принципа „замърсителят плаща“. 29 на сто от анкетираните са отговорили

Състав на Хасковския окръжен съд определи мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо турски гражданин, арестуван с 1,62 килограма марихуана на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андеево".

Наркотикът бе открит при проверка на 12 октомври на Кенан Ташйълдъз (54 г.) в три пакета, увити около кръста му. Той се опитал да пресече пункта в посока Турция като пешеходец с дрогата за 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството.

На делото от прокуратурата изтъкнаха, че Ташълдъз има влязла в сила условна присъда от Районния съд в Свиленград за трафик на сирийци отпреди две години. Самият обвиняем каза, че е мислел, че пренася лекарства.

Съдът се мотивира за решението, че съществува опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление.

Мярката може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в Пловдив. 

Пътнотранспортно произшествие с участието на трима мотоциклетисти е настъпило в района на Български извор, област Ловеч. При инцидента е загинал един от тях, съобщиха от пресцентъра на МВР. Катастрофата е станала на пътя Български извор – Севлиево, а на мястото на инцидента са изпратени екипи на „Пътна полиция“, „Спешна помощ“  и „Пожарна безопасност“. Състоянието на другите пострадали участници в катастрофата се установява.

От МВР съобщиха, че временно движението е ограничено и в двете посоки и се осъществява по обходен маршрут – Сопот– Угърчин  – Дерманци – Торос. Движението се регулира от екипи на "Пътна полиция". Установяват се обстоятелствата, при които е възникнало пътнотранспортното произшествие с участието на тримата мотоциклетисти. 

По-рано днес мотоциклетист загина на пътя Мездра

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес утре, 14 октомври, в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и Европейския съюз. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретни ползи на гражданите в региона. Основната идея на инициативата е да подпомага процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани, като дейност

Сигналът е подаден малко след 15:00 часа днес в Районното управление в Царево. Инцидентът, възникнал в местност между "Попски плаж" и къмпинг "Арапя", при който товарен автомобил "Ивеко", управляван от 40-годишен мъж от Китен, при движение на заден ход пропада в пролука в скалите и след преобръщане се заклещва, затруднявайки спасителните действия по суша.

Това налага специализирани екипи да предприемат маневри по море и да отвозят пострадалия водач до място, където да бъде поет от екип на "Спешна медицинска помощ". Мъжът е отведен в Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас. Там лекари извършват неотложни медицински изследвания с цел установяване на здравословното му състояние след настъпилия инцидент, уточниха от полицията.

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 година разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните за сега 2 процента от БВП се оказват недостатъчни.

Илиев припомни, че тази година заплащането в армията се увеличи средно с 10 процента и допълни, че за следващата година се планира ново увеличение - около 30 на сто. Процесът за модернизация и превъоръжаване на Българската армия ще продължи с ускорени темпове и за напред, допълни зам.-министърът.

Зам.-министърът отбеляза, че в българската история има много запечатани моменти

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допъл

Български екипажи на самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево участваха днес в българо-гръцката летателна тренировка Green Bridge, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от авиобаза Враждебна в ролята на самолет-нарушител бе ескортиран от българските изтребители и предаден на двойка F-16. Тяхната задача бе да го съпроводят за кацане на летище Лариса.

Във втората част от тренировъчните действия самолетът-нарушител бе прехванат от гръцките изтребители, съпроводен до въздушното пространство на България и предаден на българските дежурни екипажи. Те успешно изпълниха задачата по охрана на въздушното пространство (Air Policing), като го принудиха да кацне на летище Граф Игнатиево.

Летателната тренировка Green Bridge във въздушното пространство на България и Гърция се проведе за десета поредна година. Целта на съвместните

Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" ще събере производители на млечни продукти в Луковит от 18 до 20 октомври. Основен организатор е Сдружение "Български традиционни млечни продукти", в партньорство с Министерството на земеделието и храните и Община Луковит. "Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора около 30 фирми ще представят продукцията си", каза Иван Грънчаров, кмет на Луковит.

По думите му акцент тази година ще е новият стандарт - Защитеното наименование за произход (ЗНП). "Той е малко по-различен от Българския държавен стандарт. Разликата е в това, че ЗНП надгражда с това, че може да се произвеждат стандартизирани български млечни продукти, в случая кисело мляко и сирене, единствено от българско сурово мляко. То трябва да е получено чрез хранене на животни с

Европейската комисия ще връчи ежегодните награди за пътна безопасност на официална церемония в Брюксел, няма нито една номинация от България. Това съобщиха от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), която от 13 юни т.г. е новата национална контактна точка в България за Европейската харта за пътна безопасност.

Победителите ще бъдат обявени на церемонията в Брюксел, която ще се проведе на 14 ноември, а те ще бъдат удостоени с персонално отличие. Освен тази награда, ще получат и цифров знак на победителя и филм, който могат да използват за собствени комуникационни цели. 

В тазгодишното издание на наградите няма нито една номинация от България, въпреки че в Хартата членуват повече от 60 организации от нашата страна. За съжаление на този етап държавата ни се характеризира със слаба активност по отношение на дейностите, свързани с Ев

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Пожар гори в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав ...
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 23-ма души са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.  В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспор ...
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Менопаузата е прекрасен период в живота на една жена и бих посъветвал дамите да не се плашат от него. Това каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в Многопрофилната бол ...
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Днес в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ (exit-poll) в изборния ден на 27 октомври. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:44 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
11737
България

Товарен автобомил е паднал от пътя в пролука на скали край Царево

Товарен автомобил е паднал от пътя в пролука в скали край Царево.Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

| 09 Октомври 2024, 19:46 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Товарен автобомил е паднал от пътя в пролука на скали край Царево
Товарен автобомил е паднал от пътя в пролука на скали край Царево
Снимка © Областна дирекция на МВР-Бургас

Товарен автомобил е паднал от пътя в пролука в скали край Царево. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Служебното правителство одобри днес на заседание допълнителни 125 млн. лв. по бюджета на Държавен фонд "Земеделие" за т.нар. украинска помощ за земеделците за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Средствата ще бъдат осигурени и изплатени към земеделските стопани в срок до 30 ноември 2024 г.

Финансовият ресурс се отпуска за изплащане на част от втория транш на обща стойност 325 млн. лв. по схеми за държавни помощи "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна" и "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна".

С постановление на правителството от 4 октомври тази година бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета

Повече от половината българи – 55 процента, смятат принципа „замърсителят плаща“ за по-справедлив при определяне на таксата за битови отпадъци. Това сочат резултатите от национално представително проучване на социологическа агенция „Тренд“, които бяха представени днес по време на пленарен форум в рамките на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в република България (НСОРБ). Данните бяха оповестени от социолога от агенцията Евелина Славкова. Други 16 на сто смятат, че този принцип не е справедлив, а останалите 29 процента отговарят, че не знаят или не могат да преценят. 

Любопитното в изследването е, че близо 60 на сто от участвалите в анкетата не са чували или не знаят, че таксата битови отпадъци ще се определя на принципа „замърсителят плаща“. 29 на сто от анкетираните са отговорили

Състав на Хасковския окръжен съд определи мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо турски гражданин, арестуван с 1,62 килограма марихуана на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андеево".

Наркотикът бе открит при проверка на 12 октомври на Кенан Ташйълдъз (54 г.) в три пакета, увити около кръста му. Той се опитал да пресече пункта в посока Турция като пешеходец с дрогата за 25 920 лева по цени за нуждите на съдопроизводството.

На делото от прокуратурата изтъкнаха, че Ташълдъз има влязла в сила условна присъда от Районния съд в Свиленград за трафик на сирийци отпреди две години. Самият обвиняем каза, че е мислел, че пренася лекарства.

Съдът се мотивира за решението, че съществува опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление.

Мярката може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в Пловдив. 

Пътнотранспортно произшествие с участието на трима мотоциклетисти е настъпило в района на Български извор, област Ловеч. При инцидента е загинал един от тях, съобщиха от пресцентъра на МВР. Катастрофата е станала на пътя Български извор – Севлиево, а на мястото на инцидента са изпратени екипи на „Пътна полиция“, „Спешна помощ“  и „Пожарна безопасност“. Състоянието на другите пострадали участници в катастрофата се установява.

От МВР съобщиха, че временно движението е ограничено и в двете посоки и се осъществява по обходен маршрут – Сопот– Угърчин  – Дерманци – Торос. Движението се регулира от екипи на "Пътна полиция". Установяват се обстоятелствата, при които е възникнало пътнотранспортното произшествие с участието на тримата мотоциклетисти. 

По-рано днес мотоциклетист загина на пътя Мездра

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес утре, 14 октомври, в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на международни финансови институции и регионални организации. 

Берлинският процес е създаден през 2014 г. като платформа за засилване на сътрудничеството между държавите от Западните Балкани и страните домакини на Берлинския процес, както и Европейския съюз. Форумът има за цел да подпомогне страните в региона в постигането на европейските стандарти и да донесе конкретни ползи на гражданите в региона. Основната идея на инициативата е да подпомага процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани, като дейност

Сигналът е подаден малко след 15:00 часа днес в Районното управление в Царево. Инцидентът, възникнал в местност между "Попски плаж" и къмпинг "Арапя", при който товарен автомобил "Ивеко", управляван от 40-годишен мъж от Китен, при движение на заден ход пропада в пролука в скалите и след преобръщане се заклещва, затруднявайки спасителните действия по суша.

Това налага специализирани екипи да предприемат маневри по море и да отвозят пострадалия водач до място, където да бъде поет от екип на "Спешна медицинска помощ". Мъжът е отведен в Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас. Там лекари извършват неотложни медицински изследвания с цел установяване на здравословното му състояние след настъпилия инцидент, уточниха от полицията.

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 година разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните за сега 2 процента от БВП се оказват недостатъчни.

Илиев припомни, че тази година заплащането в армията се увеличи средно с 10 процента и допълни, че за следващата година се планира ново увеличение - около 30 на сто. Процесът за модернизация и превъоръжаване на Българската армия ще продължи с ускорени темпове и за напред, допълни зам.-министърът.

Зам.-министърът отбеляза, че в българската история има много запечатани моменти

В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строено в периода от 1959-та до 1964 година. Инвестицията е на стойност 3,4 млн. лв., осигурени от държавния бюджет, а срокът за приключването му е до средата на януари 2026 г., посочиха от пресслужбата на общинската администрация.

В проекта за обновяване на спортната зала са предвидени мерки за повишаване на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата и ще бъде поставена топлоизолация по фасадите на сградата. Заложена е подмяна на всички видове инсталации, както и изграждане на такива за мълниезащита, за климатизация на залата и на сервизните помещения.

Предвижда се премахване на първия ред трибуни, с цел осигуряване на изискуемите за баскетболно игрище габарити. Ще бъдат обособени и допъл

Български екипажи на самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево участваха днес в българо-гръцката летателна тренировка Green Bridge, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от авиобаза Враждебна в ролята на самолет-нарушител бе ескортиран от българските изтребители и предаден на двойка F-16. Тяхната задача бе да го съпроводят за кацане на летище Лариса.

Във втората част от тренировъчните действия самолетът-нарушител бе прехванат от гръцките изтребители, съпроводен до въздушното пространство на България и предаден на българските дежурни екипажи. Те успешно изпълниха задачата по охрана на въздушното пространство (Air Policing), като го принудиха да кацне на летище Граф Игнатиево.

Летателната тренировка Green Bridge във въздушното пространство на България и Гърция се проведе за десета поредна година. Целта на съвместните

Петият национален събор "Млечният път на България през вековете" ще събере производители на млечни продукти в Луковит от 18 до 20 октомври. Основен организатор е Сдружение "Български традиционни млечни продукти", в партньорство с Министерството на земеделието и храните и Община Луковит. "Целта на инициативата е да се популяризират млечните продукти със защитено наименование за произход (ЗНП). По време на събора около 30 фирми ще представят продукцията си", каза Иван Грънчаров, кмет на Луковит.

По думите му акцент тази година ще е новият стандарт - Защитеното наименование за произход (ЗНП). "Той е малко по-различен от Българския държавен стандарт. Разликата е в това, че ЗНП надгражда с това, че може да се произвеждат стандартизирани български млечни продукти, в случая кисело мляко и сирене, единствено от българско сурово мляко. То трябва да е получено чрез хранене на животни с

Европейската комисия ще връчи ежегодните награди за пътна безопасност на официална церемония в Брюксел, няма нито една номинация от България. Това съобщиха от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), която от 13 юни т.г. е новата национална контактна точка в България за Европейската харта за пътна безопасност.

Победителите ще бъдат обявени на церемонията в Брюксел, която ще се проведе на 14 ноември, а те ще бъдат удостоени с персонално отличие. Освен тази награда, ще получат и цифров знак на победителя и филм, който могат да използват за собствени комуникационни цели. 

В тазгодишното издание на наградите няма нито една номинация от България, въпреки че в Хартата членуват повече от 60 организации от нашата страна. За съжаление на този етап държавата ни се характеризира със слаба активност по отношение на дейностите, свързани с Ев

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Пожар гори в бившето училище в русенското село Червена вода, няма пострадали хора
Общо 23-ма души са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Жените не бива да се плашат от периода на менопауза, каза д-р Иван Башлиев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Козлодуй
Днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания „на изхода“ в изборния ден
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.