Начало Сфера Министър Атанас Илков ще представи приноса на страната ни към сигурността на Шенген на заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“
10185
България

Министър Атанас Илков ще представи приноса на страната ни към сигурността на Шенген на заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“

На 7 октомври европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон участва в дебати за бъдещето на Шенген.Вчера при представянето на програмата на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС пред Европейския парламент в Страсбург, унгарският премиер Виктор Орбан предложи до края на годината да бъде одобрено решение за пълноправното членство на България и Румъния в Шенгенското пространство.

| 10 Октомври 2024, 07:00 ч.
Министър Атанас Илков ще представи приноса на страната ни към сигурността на Шенген на заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“
Министър Атанас Илков ще представи приноса на страната ни към сигурността на Шенген на заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“
Снимка © Минко Чернев / БТА

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще участва в редовно заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“, което ще се състои днес в Люксембург, съобщиха от МВР.

Временно е затворен за движение пътят Велико Търново - Русе, в участъка на разклона за Преображенски манастир, заради катастрофа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

По първоначална информация челно са се ударили два леки автомобила. Има данни за една пострадала жена.

Автомобилите, пътуващи за Русе се отклоняват по обходен маршрут през Горна Оряховица, а пътуващите за Велико  Търново от село Самоводене през село Първомайци.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. Уточнява се и състоянието на пострадалата жена. 

МВР ще съдейства с всичко необходимо за намаляване на пътния травматизъм и подобряването на пътната безопасност. Тази готовност изрази служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на среща с представители на Сдружение „Ангелите на пътя“.

От организацията представиха своите предложения за по-тежки и бързи наказания, за по-високи глоби, завишен контрол и отнемане на свидетелствата за управление на системни нарушители на пътя.

Родителите, загубили децата си при катастрофи с пияни и дрогирани шофьори, отправиха искане за законови промени и по-строги наказания. Представителите на сдружението потвърдиха пред министъра становището си, че мярката с отнемането на автомобилите на водачите, причинили инциденти в неадекватно състояние, работи и не бива да бъде отменяна. В допълнение предложиха тя да се прилага дори за водачите, превишаващи допустимата с

Към 10 часа на частичните местни избори във Варна своя вот са дали 1,4 на сто от гласоподавателите, съобщиха от Общинската избирателна комисия. В район „Приморски“ до секциите са отишли 682 души, или около 0,8 процента от избирателите. За кмет на район „Одесос“ са гласували 412 души. Това е 0,6 на сто от имащите право на глас.

Днес в двата района са отворени 201 секции, като в 198 от тях има възможност за машинно гласуване. До частичните местни избори във Варна се стигна, след като през февруари Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избраните за кметове Цветнен Цветков и Николай Желязков. За провеждането на днешния вот от общинския бюджет бяха заделени 1,4 милиона лева.

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Най-голямото антивоенно движение в историята на САЩ възниква, като следствие на войната на САЩ във Виетнам. Началото му е поставено с бомбардировките над Северен Виетнам през 1964 г. и въвеждането на все по-големи бойни части през следващата година. През следващото десетилетие стотици хиляди млади хора се радикализират, което ражда нова популярна култура на съпротива срещу войната. Студенти, правителствени служители, профсъюзи, църковни групи и семейства от средната класа все повече се противопоставят на военната намеса. Кулминацията на това движение е през 1968 г., което води до постепенното изтегляне на американските сили. До януари 1973 г антивоенните дейности, особено широкомащабната съпротива срещу наборната военна служба, принуждават в САЩ да прекратят бойните операции във Виетнам.

Връхна точка на антиво

В рамките на дневния ред вътрешните министри на държавите членки на Европейския съюз (ЕС) ще обсъдят общото състояние на Шенгенското пространство, като България ще представи приноса на страната ни към сигурността на свободната за движение зона.

Сред останалите теми на Съвета ще бъдат преглед на информационните системи на ЕС в областта на правоприлагането и обсъждане на подхода по законодателно предложение за борба със сексуалното насилие над деца. Министрите ще обменят мнения и относно въздействието на външните конфликти, включително войната в Украйна и положението в Близкия изток, върху сигурността в ЕС.

На 7 октомври европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон участва в дебати за бъдещето на Шенген. Тя заяви, че България и Румъния са положили всички усилия и "не оставиха и камък необърнат" по пътя към Шенген, и призова двете държави да бъдат приети и по суша.

Вчера при представянето на програмата на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС пред Европейския парламент в Страсбург, унгарският премиер Виктор Орбан предложи до края на годината да бъде одобрено решение за пълноправното членство на България и Румъния в Шенгенското пространство.

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при заявени 228 500, съобщи зам.-председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Десислава Филипова - Рангелова. На въпрос тя уточни, че в рамките на нормалното е доставените бюлетини да са по-малко от поисканите.

Раздаването по общини започва още днес с Хасково и Димитровград. В останалите девет административно-териториални единици на областта бюлетините ще се извозват от понеделник, посочи Филипова-Рангелова. Тя информира, че от вчера вече е започнало и обучението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК).

Вчера в държавната администрация в южния областен център бяха доставени и 688 ролки хартия, с които ще бъдат зареждани 344-те машини, с които ще се гласува на изборите.

Общинският съвет в Ново село ще обсъди промяна в поименния списък на капиталовите разходи на Общината. Дневният ред на заседанието, което ще се проведе днес от 10:30 часа, включва шест точки. Това сочи информация на сайта на местната администрация.

Съветниците ще разгледат отмяна на свое решение, което е върнато със заповед на Областния управител на Видин Ани Арутюнян за ново разглеждане. Те ще обсъдят и отчет за изпълнението на решенията на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 година.

По трета точка ще бъде обсъдено оправомощаване на кмета на община Ново село Венислав Ангелов да взема всички решения, свързани с банковото обслужване на администрацията. Съветниците трябва да гласуват и откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на урегулиран поземлен имот в с. Винарово с площ 872 кв.м.

В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категорията „Спорт и младежки дейности“ за малка община. Организатор на конкурса е Kmeta.bg, а целта е да се обърне внимание на работата на всички 265 общини, пишат на сайта си организаторите.

„В общината имаме множество спортни клубове с традиционни успехи и изяви. Стотици деца и младежи са ангажирани в различни дейности“, каза Цветков. По думите му наскоро градът е бил домакин на кръг от републиканското първенство по мотокрос. Припомняме, че в Бяла Слатина преди дни се проведе и Международен турнир по джудо. 

Кметът допълни, че спортната инфраструктура е приоритет и ежегодно се инвестират средства за облагородяване и ремонт. Спортната зала в Бяла Слатина е ремонтирана

Избирателната активност към 17:30 часа в самоковското село Ковачевци е 52,96 %, сочи справка на сайта на Общинската избирателната комисия (ОИК) – Самоков. 

Местните жители избират днес кмет. Те гласуват единствено на хартия, а право на глас имат 372 души. 

Изборният ден преминава в спокойна обстановка, посочиха пред репортер членовете на секционната избирателна комисия. Жителите на селото гласуват в сградата на местното читалище, а в двора на институцията има и представители на полицията. 

Избирателната активност към 12:30 часа беше 24,46% (гласували са 91 души), а към 10:00 часа -  9,41 % (гласували са 35 жители), посочват от ОИК – Самоков.

Изборният ден започна без нарушения и навреме. 

За кметското място се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БС

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
В Силистренско зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, мотопеди, мотоциклети и велосипеди. За миналата седмица те са 21, съобщиха на брифинг ...
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
Самотно живеещ 62-годишен мъж от град Вълчедръм, област Монтана, е загинал при пожар дома си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 20 октомври в 23:58 часа в Районн ...
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Бюлетините за 21-ви избирателен район &nda ...
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
На територията на област Кърджали започна нова специализирана полицейска операция, в която освен за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, ще се акцентира ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Освобождението на Родопите. Събитието е кулминацията на честванията за Празника на Смолян. В зарята-пр ...
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
В Самоков бе открито 11-ото издание на националния фестивал на любителските театри.  „Театралното изкуство има своята публика, и то немалка. Нашата публика ще има възмож ...
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите. На връх Средногорец, където се намира паметникът-костница, наречен ...
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", насрочи Окръжният съд в Кюстендил през ноември и декември, съобщиха от пресцентъра на съда. Първот ...
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Родители, които имат сходни проблеми и които не могат да се виждат с децата си по някакви причини, се събраха днес на протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане& ...
Тикер в 05:54 ч.
С тържествена заря-проверка тази вечер в Смолян бяха отбелязани 112 години от Ос ...
Начало Сфера
10185
България

Министър Атанас Илков ще представи приноса на страната ни към сигурността на Шенген на заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“

На 7 октомври европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон участва в дебати за бъдещето на Шенген.Вчера при представянето на програмата на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС пред Европейския парламент в Страсбург, унгарският премиер Виктор Орбан предложи до края на годината да бъде одобрено решение за пълноправното членство на България и Румъния в Шенгенското пространство.

| 10 Октомври 2024, 07:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Министър Атанас Илков ще представи приноса на страната ни към сигурността на Шенген на заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“
Министър Атанас Илков ще представи приноса на страната ни към сигурността на Шенген на заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“
Снимка © Минко Чернев / БТА

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще участва в редовно заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“, което ще се състои днес в Люксембург, съобщиха от МВР.

Временно е затворен за движение пътят Велико Търново - Русе, в участъка на разклона за Преображенски манастир, заради катастрофа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

По първоначална информация челно са се ударили два леки автомобила. Има данни за една пострадала жена.

Автомобилите, пътуващи за Русе се отклоняват по обходен маршрут през Горна Оряховица, а пътуващите за Велико  Търново от село Самоводене през село Първомайци.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. Уточнява се и състоянието на пострадалата жена. 

МВР ще съдейства с всичко необходимо за намаляване на пътния травматизъм и подобряването на пътната безопасност. Тази готовност изрази служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на среща с представители на Сдружение „Ангелите на пътя“.

От организацията представиха своите предложения за по-тежки и бързи наказания, за по-високи глоби, завишен контрол и отнемане на свидетелствата за управление на системни нарушители на пътя.

Родителите, загубили децата си при катастрофи с пияни и дрогирани шофьори, отправиха искане за законови промени и по-строги наказания. Представителите на сдружението потвърдиха пред министъра становището си, че мярката с отнемането на автомобилите на водачите, причинили инциденти в неадекватно състояние, работи и не бива да бъде отменяна. В допълнение предложиха тя да се прилага дори за водачите, превишаващи допустимата с

Към 10 часа на частичните местни избори във Варна своя вот са дали 1,4 на сто от гласоподавателите, съобщиха от Общинската избирателна комисия. В район „Приморски“ до секциите са отишли 682 души, или около 0,8 процента от избирателите. За кмет на район „Одесос“ са гласували 412 души. Това е 0,6 на сто от имащите право на глас.

Днес в двата района са отворени 201 секции, като в 198 от тях има възможност за машинно гласуване. До частичните местни избори във Варна се стигна, след като през февруари Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избраните за кметове Цветнен Цветков и Николай Желязков. За провеждането на днешния вот от общинския бюджет бяха заделени 1,4 милиона лева.

Пловдивският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Николай Амбарев, собственик на траурна агенция, който бе задържан преди два дни за измама, таксувал близки на починали за кремации, които не е извършил.

Той е обвинен за това, че през септември 2024 г. е заблудил близките на двама починали за извършена кремация и с това им причинил имотна вреда в размер на общо 1639 лева. Двата отделни случая са свързани с починали жена и мъж, като за кремациите собственикът на агенцията взел съответно по 809 лева и 830 лева. Според обвинението кремациите не били извършени, а телата им били поставени в хладилна камера, като на близките предал урни с прах с неизвестен произход. 

Пред съдебния състав Николай Амбарев заяви, че спира да се занимава с траурна дейност.

Районният  съд в Пловдив го остави в ареста, като

Най-голямото антивоенно движение в историята на САЩ възниква, като следствие на войната на САЩ във Виетнам. Началото му е поставено с бомбардировките над Северен Виетнам през 1964 г. и въвеждането на все по-големи бойни части през следващата година. През следващото десетилетие стотици хиляди млади хора се радикализират, което ражда нова популярна култура на съпротива срещу войната. Студенти, правителствени служители, профсъюзи, църковни групи и семейства от средната класа все повече се противопоставят на военната намеса. Кулминацията на това движение е през 1968 г., което води до постепенното изтегляне на американските сили. До януари 1973 г антивоенните дейности, особено широкомащабната съпротива срещу наборната военна служба, принуждават в САЩ да прекратят бойните операции във Виетнам.

Връхна точка на антиво

В рамките на дневния ред вътрешните министри на държавите членки на Европейския съюз (ЕС) ще обсъдят общото състояние на Шенгенското пространство, като България ще представи приноса на страната ни към сигурността на свободната за движение зона.

Сред останалите теми на Съвета ще бъдат преглед на информационните системи на ЕС в областта на правоприлагането и обсъждане на подхода по законодателно предложение за борба със сексуалното насилие над деца. Министрите ще обменят мнения и относно въздействието на външните конфликти, включително войната в Украйна и положението в Близкия изток, върху сигурността в ЕС.

На 7 октомври европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон участва в дебати за бъдещето на Шенген. Тя заяви, че България и Румъния са положили всички усилия и "не оставиха и камък необърнат" по пътя към Шенген, и призова двете държави да бъдат приети и по суша.

Вчера при представянето на програмата на унгарското ротационно председателство на Съвета на ЕС пред Европейския парламент в Страсбург, унгарският премиер Виктор Орбан предложи до края на годината да бъде одобрено решение за пълноправното членство на България и Румъния в Шенгенското пространство.

Шуменец на 36 години, произвеждал и държал с цел разпространение марихуана, е осъден на една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване се отлага за срок от три години. В.Р. ще трябва да заплати глоба в размер на 2500 лева, като и разходите, направени за изготвянето на експертизите по делото в размер на около 1140 лева. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Оттам отбелязват, че мъжът е признат за виновен по обвинение на Окръжната прокуратура в Шумен за това, че без надлежно разрешително, произвел наркотични вещества и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в продължителен период от време, което е престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 11 април 2024 година мъжът е задържан от органите на реда, след като в имот, използван от него в село З

В Областната администрация в Хасково днес под полицейска охрана пристигнаха бюлетините, както и другите книжа, за парламентарния вот на 27 октомври. Получаваме 220 000 бюлетини при заявени 228 500, съобщи зам.-председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Десислава Филипова - Рангелова. На въпрос тя уточни, че в рамките на нормалното е доставените бюлетини да са по-малко от поисканите.

Раздаването по общини започва още днес с Хасково и Димитровград. В останалите девет административно-териториални единици на областта бюлетините ще се извозват от понеделник, посочи Филипова-Рангелова. Тя информира, че от вчера вече е започнало и обучението на членовете на секционните избирателни комисии (СИК).

Вчера в държавната администрация в южния областен център бяха доставени и 688 ролки хартия, с които ще бъдат зареждани 344-те машини, с които ще се гласува на изборите.

Общинският съвет в Ново село ще обсъди промяна в поименния списък на капиталовите разходи на Общината. Дневният ред на заседанието, което ще се проведе днес от 10:30 часа, включва шест точки. Това сочи информация на сайта на местната администрация.

Съветниците ще разгледат отмяна на свое решение, което е върнато със заповед на Областния управител на Видин Ани Арутюнян за ново разглеждане. Те ще обсъдят и отчет за изпълнението на решенията на Общинския съвет за третото тримесечие на 2024 година.

По трета точка ще бъде обсъдено оправомощаване на кмета на община Ново село Венислав Ангелов да взема всички решения, свързани с банковото обслужване на администрацията. Съветниците трябва да гласуват и откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на урегулиран поземлен имот в с. Винарово с площ 872 кв.м.

В община Бяла Слатина спортната инфраструктура и дейности са на високо ниво, каза кметът инж. Иво Цветков по повод получена днес награда „Кмет на годината“ в категорията „Спорт и младежки дейности“ за малка община. Организатор на конкурса е Kmeta.bg, а целта е да се обърне внимание на работата на всички 265 общини, пишат на сайта си организаторите.

„В общината имаме множество спортни клубове с традиционни успехи и изяви. Стотици деца и младежи са ангажирани в различни дейности“, каза Цветков. По думите му наскоро градът е бил домакин на кръг от републиканското първенство по мотокрос. Припомняме, че в Бяла Слатина преди дни се проведе и Международен турнир по джудо. 

Кметът допълни, че спортната инфраструктура е приоритет и ежегодно се инвестират средства за облагородяване и ремонт. Спортната зала в Бяла Слатина е ремонтирана

Избирателната активност към 17:30 часа в самоковското село Ковачевци е 52,96 %, сочи справка на сайта на Общинската избирателната комисия (ОИК) – Самоков. 

Местните жители избират днес кмет. Те гласуват единствено на хартия, а право на глас имат 372 души. 

Изборният ден преминава в спокойна обстановка, посочиха пред репортер членовете на секционната избирателна комисия. Жителите на селото гласуват в сградата на местното читалище, а в двора на институцията има и представители на полицията. 

Избирателната активност към 12:30 часа беше 24,46% (гласували са 91 души), а към 10:00 часа -  9,41 % (гласували са 35 жители), посочват от ОИК – Самоков.

Изборният ден започна без нарушения и навреме. 

За кметското място се борят четирима кандидати - Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БС

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
Мъж от Вълчедръм е загинал при пожар в дома си
В Сливен пристигнаха бюлетините за изборите за Народно събрание на 27 октомври
Полицейска операция с акцент върху невръчените наказателни постановления и електронни фишове започна в област Кърджали
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Смолян отбеляза 112 години от Освобождението на Родопите с тържествена заря-проверка
Местен фокус
В Самоков бе открито 11-ото издание на фестивала на любителските театри
Сфера
Смолянчани се поклониха пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Смолян и Родопите
На преден план
През ноември и декември продължава делото, известно като "Дупнишка популярна каса"
Местен фокус
Родители протестираха пред Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив
Контекст
Природен парк "Сините камъни" ще бъде първото място в България, където ще бъдат освободени брадати лешояди по програмата за реинтродукция на вида в страната
Местен фокус
Общинските съветници в Крушари приеха на редовното си заседание днес план за работа при зимни условия
Сфера
В рамките на седмица в София област са станали 30 катастрофи, един човек е загинал
Сфера
Задържани са 11 души към 16:00 часа при специализирана полицейска операция в София област
На преден план
Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.