Начало Основна линия Специализирана полицейска операция за превенция на нарушения на изборното законодателство е в ход в Шуменско, задържани са двама
9823
България

Специализирана полицейска операция за превенция на нарушения на изборното законодателство е в ход в Шуменско, задържани са двама

Специализирана полицейска операция за противодействие, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, е в ход в Шуменско, съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция (ОД) на МВР комисар Пламен Тодоров.„В момента се извършват процесуално-следствени действия, претърсване и изземване на два адреса в Шумен. Задържани са две лица“, каза Тодоров.

| 10 Октомври 2024, 09:05 ч.
Специализирана полицейска операция за превенция на нарушения на изборното законодателство е в ход в Шуменско, задържани са двама
Специализирана полицейска операция за превенция на нарушения на изборното законодателство е в ход в Шуменско, задържани са двама
Снимка © БТА

Специализирана полицейска операция за противодействие, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, е в ход в Шуменско, съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция (ОД) на МВР комисар Пламен Тодоров.

Нелис Реджеб е новият председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг. Тя е назначена на поста с решение на Централната избирателна комисия от 16 октомври 2024 г. Реджеб поема поста от дългогодишния председател на ОИК – Омуртаг Мина Илиева.

Нелис Реджеб е на 27 години. Работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града. По професия е акушер в Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение. Има завършена бакалавърска степен по „Здравни грижи“ и магистратура - специалност „Психология“, каза Реджеб .

Мина Илиева е подала заявление за освобождаване по лични причини. тя припомни, че е председател на ОИК – Омуртаг от 2019 г. до момента. 

Със същото решение ЦИК освобождава и заместник-председателя на ОИК – Омуртаг Валентин Попов. Към днешна дата не е постъпило предложение за неговата позиция

Разградската фирма „Биовет - клон Разград“ е сред петте фирми, които получиха приза „Общински  инвеститор“ за 2024 г., информираха от общинската администрация. Наградите бяха връчени в първия ден на Годишната среща на местните власти, която се организира от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) и се състои всяка година в курорта „Албена“.

Кметът на Троян и заместник-председател на НСОРБ Донка Михайлова връчи приза на управителят на „Биовет-клон Разград“ Теменуга Газдова.

По време на годишната среща на местните власти се връчват и награди за принос в местното самоуправление и партньор на общините. Като представители на Община Разград в срещата участваха кметът Добрин Добрев и заместник-кметовете Полина Иванова, Зорница Евгениева и Елка Неделчева, посочиха от администрацията.

Номинациите се правят

Общо 1296 нарушения на пътя за изминалата седмица са констатирани на територията на областта. Това съобщи на брифинг ст. инсп. Момчил Григоров, началник група в сектор „Пътна полиция“.

През изминалата седмица на територията на област Габрово са станали шест пътнотранспортни произшествия, едно от тях е тежко и при него е пострадал един човек.

За седмицата са установени общо 1296 нарушения, от които 759 за превишена скорост. Водачите, засечени да шофират след употреба на алкохол, са общо трима, един шофьор е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол. Установените неправоспособни водачи са двама. Съставени са 72 акта и са наложени 465 глоби с фиш. Най-честите нарушения, констатирани от пътните полицаи, са неправилно пресичане са 34, неизползване на обезопасителен колан 52, неспазване на пътни знаци и маркировка 118, отнемане предимство на пешеходец –

От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а впоследствие – и на новия начин на таксуване, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът Цветан Стоичков. Целта на новата услуга е удобство за пътниците и мониторинг в реално време от страна на администрацията за движението на транспортните средства във Враца.

За целта вече са изградени 15 електронни информационни табла на спирки, които са разположени на местата с най-голям пътникопоток и ще предоставят в реално време информация за маршрутното разписание. Заместник-кметът обясни, че през тестовия период има голяма вероятност да има отклонения в подаваната информация и апелира към гражданите да подават информация, ако забележат разминаване.  

От 1 ноември се предвижда и въвеждане в експл

Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се състои от 48 пункта за мониторинг на въздуха. От тях девет са с ръчно вземане на проби, 30 са автоматични измервателни станции, пет са автоматични ДОАС (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия) системи, работещи на оптичен принцип, и четири автоматични измервателни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в горски екосистеми. Това се посочва в отговор на ресорното министерство на запитване .

От МОСВ отбелязват че разположението на пунктовете е съгласно изискванията на европейското и национално законодателство. 

„Същите се разполагат съгласно изисквания, посочени в действащото към момента на поставянето им законодателство“, посочват от МОСВ. „Тези изисквания са посочени в Приложение № 6 към

„В момента се извършват процесуално-следствени действия, претърсване и изземване на два адреса в Шумен. Задържани са две лица“, каза Тодоров.

По думите му, планирани са и допълнителни проверки по Закона за гражданската регистрация, най-вече на адреси, на които са регистрирани повече хора. Нашата цел е да извършим проверки и установим дали няма фиктивни адресни регистрации и ако установим такива – да предприемем действия за дерегистриране на тези лица, посочи Тодоров.  

Такива проверки ще бъдат извършвани до приключване на изборния ден. Всеки сигнал, който получим, ще бъде незабавно регистриран, проверяван. Целта ни е да гарантираме провеждане на спокойни и честни избори, допълни комисар Пламен Тодоров.

На различни адреси в Шумен се проверяват оперативни сигнали за влияние върху вота. Към момента се претърсват два адреса, има задържани местни жители като съпричастни за действия, които биха могли да нарушат изборните права. Проверки срещу купуване на гласове са извършват и на територията на останалите три районни управления на полицията в областта, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен.

Оттам уточняват, че полицейски служители извършват контрол в населени места в областта за регистрации на много хора на един адрес. Проверява се дали конкретен имот е обитаем, дали има живеещи в него, кога са извършени регистрациите. При констатирани нередности ще бъдат предприети незабавни действия, за да минат изборите спокойно и честно. 

Над 80 автомобила и 96 души са проверени от полицаи от районното управление в Самоков до днес следобед. При инспекциите са констатирани около 30 нарушения от сутринта, съобщи пред журналисти началникът на група „Криминална полиция“ в РУ – Самоков Станислав Станков. Той добави, че няма задържани и се работи по разкриване на текущи нарушения. През днешния ден на територията на София област се провежда специализирана полицейска операция  предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите

По думите на Станков целта на операцията е осигуряване на реда, спокойствието и сигурността на гражданите, противодействие на миграционния натиск, спазване на Закона за движение по пътищата и гарантиране на сигурността на изборите на 27 октомври. 

Станков посочи още, че през днешния ден са съставени фишове, актове, проверени са осем заложни къ

Пленарните сесии на Годишната среща на местните власти продължават в курорта "Албена". Първата сесия беше на тема "Използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони". Във втория панел местните власти обсъждаха как общините подкрепят местните производители. 

Кметът на Община Елена Дилян Млъзев разказа пред присъстващите за разработен проект от общината за стимулиране на икономическата активност и създаване на заетост. Идеята на проекта е да съберат на едно място местните производители и да им осигурят споделен транспорт за продажби на продукцията. Създаден е сайт, който е безплатен за производителите. Чрез него те могат да предлагат продукцията си онлайн и тя да достига до всяка точка на страната. По проекта е закупен и лекотоварен автомобил, който е трансформиран в хладилен. По този начин общината помага на производителите да осъществяват споделени д

Председателят на Общинския съвет в Смолян Димитър Кацаров е изготвил нов Правилник за отличията на Общината. Кацаров каза, че проектът вече е обявен за обществена консултация. В едномесечен срок всеки гражданин може да депозира писмени предложения, да излага мнения и препоръки по проекта.

Сега действащият правилник на Общината е от 1997 година. Кацаров посочи, че за този дълъг период от време са настъпили множество промени в обществено-политическия живот и той не отговаря на съвременните реалности. Новият нормативен документ е адаптиран за нашите условия и отговаря напълно за Община Смолян, каза председателят на Общинския съвет. 

„27 години има само една поправка в стария правилник през 2002 г.– въведена е награда за мир. Само този мотив е достатъчен, за да се направи нов правилник. Споделят ми жители на Смолян, че е много опростена процедурата за присъ

Почти 5000 участници и гости събра спортното състезание „Лозарски пътища“ в Чирпан, съобщиха от местната администрация. В състезанието се включиха над 1300 деца и младежи и 2000 участници в различните дисциплини, а организаторите съобщиха, че следващото издание ще бъде на 21, 22 и 23 септември идната година. 

„Благодаря на всички участници, посетители и спомоществуватели на състезанието „Лозарски пътища“, което цели да популяризира чрез спорт и култура отглеждането на лозя и производството на вино в общините Чирпан и Братя Даскалови“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов.

Инициативата на кмета е част от концепцията му за развитие на туризма в региона, посочиха от администрацията. По време на спортните състезания Крачолов изрази удовлетворението си, че „общинското ръководство намери нишата заедно с колоездачните клубове &bd

Софийският градски съд (СГС) реши следващото заседание по делото срещу полицаите Любка Гечева и Георги Малински да е на 23 октомври 2024 г. Двамата са обвинени за вземане на подкуп за ескорт на Димитър Любенов, обвиняем за тежката катастрофа на Околовръстното шосе на София през 2022 г., при която загина френски гражданин. По време на днешното съдебно заседание Любенов потвърди показанията си за Любка Гечева и Георги Малински, които е направил по време на разследването срещу тях.

Самият Любенов от май 2024 г. се намира под домашен арест.

Сред другите свидетели, призовани за показания на днешното заседание, бяха Виктор Пенев, Йордан Панов, Атанас Шиников, Марио Емилов. 

Съдът наложи санкция по 200 лева на свидетелите Димитър Геров, Калоян Николов и Стойчо Тодоров, които са били призовани, но не присъстваха в залата. 

Припомняме, че през май 2023 год

Работи се и по няколко сигнала по стари схеми за купуване на гласове - глас срещу дълг и срещу вересия. Активните действия са както в частни домове и имоти, така и в търговски обекти, игрални зали, питейни и увеселителни заведения. Изградени са и контролно-пропускателни пунктове, на които се извършват проверки на водачи за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, съобщават още от пресцентъра на полицията в Шумен.

Оттам допълват, че в специализираната операция участват полицейски сили от различни структури на Областната дирекция на МВР - „Охранителна полиция“, „Икономическа полиция“, „Криминална полиция“ и жандармерия.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
По думите му причината е, че в отделните държави членки правилата са много различни. Някъде такова производство приключва за 6 месеца, в други страни продължават по 7-8 години, обя ...
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Около 700 са служителите от структурни звена на МВР в област Пазарджик, които са ангажирани с изборния процес. Това стана ясно на работна среща с ръководители на държавни институци ...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
На територията на Областна дирекция на МВР – Стара Загора днес се провеждат активни полицейски действия в Районните управления в Гълъбово, както и Първо и Второ Районни управ ...
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Задържан е употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  Малко след 00:30 ча ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са 70, показват данните, ...
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
От понеделник предстои да преминем последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния. Това съобщи пред журналисти генерал-майор Явор ...
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
В последните години се забелязва тенденция за повишаване на организираността при трафика на мигранти, контрабандата на наркотици, извършването на измами и други видове престъпления ...
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малче ...
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит. Основен организатор е Сдружение "Бълг ...
Тикер в 14:23 ч.
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, а образуваните досъд ...
Начало Основна линия
9823
България

Специализирана полицейска операция за превенция на нарушения на изборното законодателство е в ход в Шуменско, задържани са двама

Специализирана полицейска операция за противодействие, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, е в ход в Шуменско, съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция (ОД) на МВР комисар Пламен Тодоров.„В момента се извършват процесуално-следствени действия, претърсване и изземване на два адреса в Шумен. Задържани са две лица“, каза Тодоров.

| 10 Октомври 2024, 09:05 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Специализирана полицейска операция за превенция на нарушения на изборното законодателство е в ход в Шуменско, задържани са двама
Специализирана полицейска операция за превенция на нарушения на изборното законодателство е в ход в Шуменско, задържани са двама
Снимка © БТА

Специализирана полицейска операция за противодействие, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, е в ход в Шуменско, съобщи пред журналисти заместник-директорът на Областната дирекция (ОД) на МВР комисар Пламен Тодоров.

Нелис Реджеб е новият председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг. Тя е назначена на поста с решение на Централната избирателна комисия от 16 октомври 2024 г. Реджеб поема поста от дългогодишния председател на ОИК – Омуртаг Мина Илиева.

Нелис Реджеб е на 27 години. Работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града. По професия е акушер в Акушеро-гинекологичното отделение на здравното заведение. Има завършена бакалавърска степен по „Здравни грижи“ и магистратура - специалност „Психология“, каза Реджеб .

Мина Илиева е подала заявление за освобождаване по лични причини. тя припомни, че е председател на ОИК – Омуртаг от 2019 г. до момента. 

Със същото решение ЦИК освобождава и заместник-председателя на ОИК – Омуртаг Валентин Попов. Към днешна дата не е постъпило предложение за неговата позиция

Разградската фирма „Биовет - клон Разград“ е сред петте фирми, които получиха приза „Общински  инвеститор“ за 2024 г., информираха от общинската администрация. Наградите бяха връчени в първия ден на Годишната среща на местните власти, която се организира от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) и се състои всяка година в курорта „Албена“.

Кметът на Троян и заместник-председател на НСОРБ Донка Михайлова връчи приза на управителят на „Биовет-клон Разград“ Теменуга Газдова.

По време на годишната среща на местните власти се връчват и награди за принос в местното самоуправление и партньор на общините. Като представители на Община Разград в срещата участваха кметът Добрин Добрев и заместник-кметовете Полина Иванова, Зорница Евгениева и Елка Неделчева, посочиха от администрацията.

Номинациите се правят

Общо 1296 нарушения на пътя за изминалата седмица са констатирани на територията на областта. Това съобщи на брифинг ст. инсп. Момчил Григоров, началник група в сектор „Пътна полиция“.

През изминалата седмица на територията на област Габрово са станали шест пътнотранспортни произшествия, едно от тях е тежко и при него е пострадал един човек.

За седмицата са установени общо 1296 нарушения, от които 759 за превишена скорост. Водачите, засечени да шофират след употреба на алкохол, са общо трима, един шофьор е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол. Установените неправоспособни водачи са двама. Съставени са 72 акта и са наложени 465 глоби с фиш. Най-честите нарушения, констатирани от пътните полицаи, са неправилно пресичане са 34, неизползване на обезопасителен колан 52, неспазване на пътни знаци и маркировка 118, отнемане предимство на пешеходец –

От началото на следващата седмица във Враца стартира тестовият период на новата електронна система за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца, а впоследствие – и на новия начин на таксуване, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът Цветан Стоичков. Целта на новата услуга е удобство за пътниците и мониторинг в реално време от страна на администрацията за движението на транспортните средства във Враца.

За целта вече са изградени 15 електронни информационни табла на спирки, които са разположени на местата с най-голям пътникопоток и ще предоставят в реално време информация за маршрутното разписание. Заместник-кметът обясни, че през тестовия период има голяма вероятност да има отклонения в подаваната информация и апелира към гражданите да подават информация, ако забележат разминаване.  

От 1 ноември се предвижда и въвеждане в експл

Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (НСМКАВ) на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се състои от 48 пункта за мониторинг на въздуха. От тях девет са с ръчно вземане на проби, 30 са автоматични измервателни станции, пет са автоматични ДОАС (Диференциална оптична абсорбционна спектроскопия) системи, работещи на оптичен принцип, и четири автоматични измервателни станции за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в горски екосистеми. Това се посочва в отговор на ресорното министерство на запитване .

От МОСВ отбелязват че разположението на пунктовете е съгласно изискванията на европейското и национално законодателство. 

„Същите се разполагат съгласно изисквания, посочени в действащото към момента на поставянето им законодателство“, посочват от МОСВ. „Тези изисквания са посочени в Приложение № 6 към

„В момента се извършват процесуално-следствени действия, претърсване и изземване на два адреса в Шумен. Задържани са две лица“, каза Тодоров.

По думите му, планирани са и допълнителни проверки по Закона за гражданската регистрация, най-вече на адреси, на които са регистрирани повече хора. Нашата цел е да извършим проверки и установим дали няма фиктивни адресни регистрации и ако установим такива – да предприемем действия за дерегистриране на тези лица, посочи Тодоров.  

Такива проверки ще бъдат извършвани до приключване на изборния ден. Всеки сигнал, който получим, ще бъде незабавно регистриран, проверяван. Целта ни е да гарантираме провеждане на спокойни и честни избори, допълни комисар Пламен Тодоров.

На различни адреси в Шумен се проверяват оперативни сигнали за влияние върху вота. Към момента се претърсват два адреса, има задържани местни жители като съпричастни за действия, които биха могли да нарушат изборните права. Проверки срещу купуване на гласове са извършват и на територията на останалите три районни управления на полицията в областта, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен.

Оттам уточняват, че полицейски служители извършват контрол в населени места в областта за регистрации на много хора на един адрес. Проверява се дали конкретен имот е обитаем, дали има живеещи в него, кога са извършени регистрациите. При констатирани нередности ще бъдат предприети незабавни действия, за да минат изборите спокойно и честно. 

Над 80 автомобила и 96 души са проверени от полицаи от районното управление в Самоков до днес следобед. При инспекциите са констатирани около 30 нарушения от сутринта, съобщи пред журналисти началникът на група „Криминална полиция“ в РУ – Самоков Станислав Станков. Той добави, че няма задържани и се работи по разкриване на текущи нарушения. През днешния ден на територията на София област се провежда специализирана полицейска операция  предимно срещу престъпленията против политическите права на гражданите

По думите на Станков целта на операцията е осигуряване на реда, спокойствието и сигурността на гражданите, противодействие на миграционния натиск, спазване на Закона за движение по пътищата и гарантиране на сигурността на изборите на 27 октомври. 

Станков посочи още, че през днешния ден са съставени фишове, актове, проверени са осем заложни къ

Пленарните сесии на Годишната среща на местните власти продължават в курорта "Албена". Първата сесия беше на тема "Използване на местните ресурси за стопанско оживяване на селските райони". Във втория панел местните власти обсъждаха как общините подкрепят местните производители. 

Кметът на Община Елена Дилян Млъзев разказа пред присъстващите за разработен проект от общината за стимулиране на икономическата активност и създаване на заетост. Идеята на проекта е да съберат на едно място местните производители и да им осигурят споделен транспорт за продажби на продукцията. Създаден е сайт, който е безплатен за производителите. Чрез него те могат да предлагат продукцията си онлайн и тя да достига до всяка точка на страната. По проекта е закупен и лекотоварен автомобил, който е трансформиран в хладилен. По този начин общината помага на производителите да осъществяват споделени д

Председателят на Общинския съвет в Смолян Димитър Кацаров е изготвил нов Правилник за отличията на Общината. Кацаров каза, че проектът вече е обявен за обществена консултация. В едномесечен срок всеки гражданин може да депозира писмени предложения, да излага мнения и препоръки по проекта.

Сега действащият правилник на Общината е от 1997 година. Кацаров посочи, че за този дълъг период от време са настъпили множество промени в обществено-политическия живот и той не отговаря на съвременните реалности. Новият нормативен документ е адаптиран за нашите условия и отговаря напълно за Община Смолян, каза председателят на Общинския съвет. 

„27 години има само една поправка в стария правилник през 2002 г.– въведена е награда за мир. Само този мотив е достатъчен, за да се направи нов правилник. Споделят ми жители на Смолян, че е много опростена процедурата за присъ

Почти 5000 участници и гости събра спортното състезание „Лозарски пътища“ в Чирпан, съобщиха от местната администрация. В състезанието се включиха над 1300 деца и младежи и 2000 участници в различните дисциплини, а организаторите съобщиха, че следващото издание ще бъде на 21, 22 и 23 септември идната година. 

„Благодаря на всички участници, посетители и спомоществуватели на състезанието „Лозарски пътища“, което цели да популяризира чрез спорт и култура отглеждането на лозя и производството на вино в общините Чирпан и Братя Даскалови“, каза кметът на Чирпан Ивайло Крачолов.

Инициативата на кмета е част от концепцията му за развитие на туризма в региона, посочиха от администрацията. По време на спортните състезания Крачолов изрази удовлетворението си, че „общинското ръководство намери нишата заедно с колоездачните клубове &bd

Софийският градски съд (СГС) реши следващото заседание по делото срещу полицаите Любка Гечева и Георги Малински да е на 23 октомври 2024 г. Двамата са обвинени за вземане на подкуп за ескорт на Димитър Любенов, обвиняем за тежката катастрофа на Околовръстното шосе на София през 2022 г., при която загина френски гражданин. По време на днешното съдебно заседание Любенов потвърди показанията си за Любка Гечева и Георги Малински, които е направил по време на разследването срещу тях.

Самият Любенов от май 2024 г. се намира под домашен арест.

Сред другите свидетели, призовани за показания на днешното заседание, бяха Виктор Пенев, Йордан Панов, Атанас Шиников, Марио Емилов. 

Съдът наложи санкция по 200 лева на свидетелите Димитър Геров, Калоян Николов и Стойчо Тодоров, които са били призовани, но не присъстваха в залата. 

Припомняме, че през май 2023 год

Работи се и по няколко сигнала по стари схеми за купуване на гласове - глас срещу дълг и срещу вересия. Активните действия са както в частни домове и имоти, така и в търговски обекти, игрални зали, питейни и увеселителни заведения. Изградени са и контролно-пропускателни пунктове, на които се извършват проверки на водачи за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, съобщават още от пресцентъра на полицията в Шумен.

Оттам допълват, че в специализираната операция участват полицейски сили от различни структури на Областната дирекция на МВР - „Охранителна полиция“, „Икономическа полиция“, „Криминална полиция“ и жандармерия.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Нова директива ще хармонизира правилата за фалити на фирмите, каза евродепутатът Емил Радев
Около 700 служители от МВР в Пазарджик ще са ангажирани с изборния процес
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, се провежда в Гълъбово и Стара Загора
Полицаи задържаха употребил алкохол водач без шофьорска книжка, който опитал да избегне проверка в Шумен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
В МВР са получени близо 200 сигнала за купуване на гласове, съобщи министър Атанас Илков
Сфера
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи генерал-майор Явор Матеев
Основна линия
Главни прокурори обмислят всеобхватен инструмент за проследяване, блокиране и конфискация на активи, придобити по криминален път
Основна линия
Двама мъже са установени от полицията за ден в Русенско да шофират автомобили след употреба на наркотици
Местен фокус
Земеделският министър д-р Георги Тахов откри петия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит
Сфера
Седем млади лекари получиха грамоти от лекарската колегия във Видин
В детайли
Община Стара Загора ще си сътрудничи с технологичен стартъп в подкрепа на бизнеса и заетостта на хората от региона
Основна линия
Трима души са обвинени за причинени телесни повреди след разследване на полицията в Самоков
В детайли
Присъствените обучения на членовете на секционни избирателни комисии в област Ямбол започват идната седмица
Местен фокус
Предстои последният етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, каза ген.-м. Явор Матеев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.