Начало Контекст Темата за бежанците е изключително чувствителна и е недопустимо да бъде използвана за партиен маркетинг, смята председателят на СОС
9924
България

Темата за бежанците е изключително чувствителна и е недопустимо да бъде използвана за партиен маркетинг, смята председателят на СОС

В разгара на предизборната кампания, заиграването със страховете на софиянци е основен инструмент на някои политически формации.Темата за бежанците е изключително чувствителна и е недопустимо да бъде използвана за партиен маркетинг.

| 10 Октомври 2024, 11:29 ч.
Темата за бежанците е изключително чувствителна и е недопустимо да бъде използвана за партиен маркетинг, смята председателят на СОС
Темата за бежанците е изключително чувствителна и е недопустимо да бъде използвана за партиен маркетинг, смята председателят на СОС
Снимка © Милена Стойкова / БТА

В разгара на предизборната кампания, заиграването със страховете на софиянци е основен инструмент на някои политически формации. Темата за бежанците е изключително чувствителна и е недопустимо да бъде използвана за партиен маркетинг. Това написа председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров във Фейсбук. 

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали трима души.

От началото на месеца са станали 319 катастрофи с 23 жертви и 389 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5730 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 362-ма човека, а пострадалите са 7210.

При сравнение с реалните данни за загинали през същия период на 2023 г., се отчитат 67 по-малко загинали участници в движението през 2024 г., съобщават още от МВР.

Община Карнобат започна набирането на доброволци, които да се включат във формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, съобщиха от Общината. Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен ако е реабилитирано, обясниха от общинската администрация. 

Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования, посочиха от администрацията. Срокът за изпращане на документите, които са достъпни в сайта на община Карнобат, е 6 ноември. Кандидатите за доброволци подават заявление до кмета Георги Димитров. 

В края на август кметът обяви, че общинската администрация планува създаването на добров

Първата за този мандат Годишна среща на местните власти се провежда в курортен комплекс "Албена". Тя е организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и ще продължи до 15 октомври

При откриването на срещата в зала "Перуника" президентът Румен Радев посочи, че в тези години на кризи и политическа нестабилност местните власти се превърнаха в олицетворение на българската държавност. Той отбеляза, че Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) се утвърждава като най-представителният глас на общините у нас и незаменим фактор във взаимодействието между хората по места и централната власт.

Изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева посочи, че през този мандат акцент за НСОРБ е развитието на иновационните умения на местните власти и на политическия капацитет на общинските съвети. По думите на Георгиева това е пътят за бъ

С тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на летеца в София бе отбелязан Празникът на авиацията и българските Военновъздушни сили (ВВС). Днес се навършват 112 години от първия боен полет в историята ни. 

Искам да поздравя всички хора със сини пагони с Празника на авиацията и българските Военновъздушни сили, да им благодаря за тяхната всеотдайност и професионализъм, с които отстояват въздушния суверенитет на страната и винаги по време на кризи и бедствия те са до народа си, коментира Румен Радев пред журналисти. Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърби, посочи президентът.

На 13 септември т.г., при подготовка за демонстрационен полет край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия- Петко Димитров и Венцислав Дунки

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 година разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните за сега 2 процента от БВП се оказват недостатъчни.

Илиев припомни, че тази година заплащането в армията се увеличи средно с 10 процента и допълни, че за следващата година се планира ново увеличение - около 30 на сто. Процесът за модернизация и превъоръжаване на Българската армия ще продължи с ускорени темпове и за напред, допълни зам.-министърът.

Зам.-министърът отбеляза, че в българската история има много запечатани моменти

Той обясни, че преди два месеца, на заседание на СОС, са дали съгласие районите „Оборище” и „Витоша” да участват като партньори по проект „Създаване на алтернативни решения за цялостни услуги за социални грижи за непридружени деца бежанци в България” с водеща организация - Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет.

Петров обясни, че става дума за обособяването на две защитени жилища за общо до 20 деца бежанци на възраст от 3 до 18 години, които са в нашата страна без своите родители. Съгласно решението ни, двата центъра, включени в този проект, имат ограничен капацитет: единият ще приюти до 12 деца, а другият – до 8. "Това е всичко – осигуряват се грижи, подкрепа и защита", посочи Петров.

Председателят на СОС обясни, че жилищата ще бъдат финансирани две години и половина с европейски средства и след това ще станат държавно делегирана дейност, както всички социални услуги и образованието. Столичната община няма финансов ангажимент към проектите, добави той. По думите му става въпрос за беззащитни деца, които се намират в чужда за тях държава и най-естественото нещо е да им помогнем.

Петров посочи, че е изненадан от групата на ГЕРБ-СДС, които възнамеряват да внесат доклад за отмяна на решението. Председателят на СОС обясни, че само преди няколко седмици съветниците от групата на ГЕРБ-СДС са подкрепили предложението. По думите на Петров "това е техният стил – сутрин да са на едно мнение, а следобед на противоположното". Той припомни, че на заседанието на 25 юли 2024г. за разкриването на двете жилища са гласували и от групите на БСП, Синя София и ИТН.

Припомняме, че вчера граждани от кв. „Княжево“ протестираха срещу решение на Столичния общински съвет (СОС) за разкриване на център за настаняване на непридружени деца бежанци от три до 18-годишна възраст. Протестът беше организиран от сдружение „За Княжево“ като „протест-допитване“ във връзка с решението на Столичния общински съвет от 16-ото му заседание, на 25 юли т.г., на което е решено в кв. „Княжево“, в сградата на старото кметство до трамвайното колело, да се разкрие център за настаняване на непридружени деца бежанци. 

Благотворителната кръводарителска кампания "Усмихни сърце" се организира за пети път в Отделението по трансфузионна хематология на Многопрофилната болница за активно лечение - Пазарджик, съобщават на официалната си страница от лечебното заведение.
"Тази кампания е нашият начин да запазим живи имената на Георги Арнаудов и Ангел Здравков – две лъчезарни момчета, чийто живот бе прекъснат твърде рано. Георги ни напусна преди четири години след тежка битка с онкологично заболяване, а Ангел загубихме преди година – внезапно и трагично. Две усмивки, които вече не могат да греят сред нас , но които никога няма да забравим. Тази кампания е за тях. За техните усмивки. За техния дух. За да покажем, че животът, който те обичаха, може да продължи в нечии други сърца. Те ни бяха отнети, но в нашите ръце е силата да ги помним и да ги почитаме – не с думи, а с действия, които с

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилна болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета след днешното заседание.

Служебното правителство прие и проект на решение за определяне на условията за предоставяне на заема, неговото възстановяване и за одобряване проекта на договор между Министерството на здравеопазването и болница "Лозенец" за предоставяне на заема. 

Заемът се предоставя с цел погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

През юли т.г., след одит, извършен от Инспектората към Министерството на здравеопазването за периода от 2022 г. до началото на 2024 г., в болница „Лозенец“ бяха констатирани загуби от близо 100 млн. лв.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) изслушва съдия Владислава Цариградска. Очаква се на заседанието да бъде предоставена информация относно развитието на наказателното производство, свързано с отправени срещу нея заплахи, както и конкретните искания, отправени от нея.

Името на съдия Цариградска бе свързано със случая с Мартин Божанов - Нотариуса. Той беше убит в София на 31 януари тази година. Тогава прокуратура влезе на проверка в частен клуб "SS" в столичния квартал “Гео Милев”, а клубът бе свързван с Божанов. По време на обиските бяха иззети компютри и различни материали, носители на информация.

Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо те са го посещавали. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е бил Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати

Три случая с шофиране след употреба на алкохол регистрираха през почивните дни полицейски служители в Силистренско. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Полицията изяснява случай на повреден след удар в крайпътно дърво лек автомобил „Пежо“. Произшествието е станало вечерта на 12 октомври в Алфатар. При пристигането на адреса полицейските служители установили трима мъже, един от които - собственик на колата. Алкохолните проби на тримата с дрегер отчели 1,73, 2,17 и 2,99 промила. 

Според първоначалната информация произшествието е предшествано от битов скандал, изясняват се причините и съпричастността на мъжете към него. Образувано е досъдебно производство.

Мъж на 28 г. е задържан, след като е установен да шофира след употреба на алкохол вечерта на 13 октомври. Той управлявал лек автомобил и бил спрян за полицейска проверка в село Босна. С др

Разград събра близо 130 състезатели от цялата страна за Държавното първенство по брейк. Надпреварата беше организирана от разградския клуб по брейк Shadows Crew, Българската брейк федерация с подкрепата на община Разград и спонсори. Състезателите демонстрираха уменията си на сцената на Общинския културен център. Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. Имаше и демонстративен батъл между двата национални отбора – на България и на Германия. Организаторите на първенството уточниха, че немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни. 

Най-добрите в шампионата получиха медали и грамоти късно снощи след финалите. Победителите в отделните възрастови групи и стилове бяха оценявани от международно жури.

Домакините от Shadows Crew спечелиха четири индивидуални отличия. Андреана Маринова бе отличена със златен медал, Ми

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин. Поводът е отбелязването на Деня на св. Иван Рилски и н ...
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“. Заложените в проекта дейности предвиждат цялостно обновяване на спортното съоръжение, което е строе ...
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Температурите са ниски – около 1-2 градуса, кат ...
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
Urban Wine Fest София 2024 започва днес в столичното Ларго. Градският винен фестивал е посветен на многообразието на местни сортове винено грозде, с които българските винари дават ...
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
С отдаване на воински почести и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на парашутиста в София ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист, съобщиха от пресцентъра на Министерс ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите от фини прахови частици от битовото отопле ...
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Тикер в 11:52 ч.
Започва изпълнението на фаза 2 от проекта за подобряване на качеството на атмосф ...
Начало Контекст
9924
България

Темата за бежанците е изключително чувствителна и е недопустимо да бъде използвана за партиен маркетинг, смята председателят на СОС

В разгара на предизборната кампания, заиграването със страховете на софиянци е основен инструмент на някои политически формации.Темата за бежанците е изключително чувствителна и е недопустимо да бъде използвана за партиен маркетинг.

| 10 Октомври 2024, 11:29 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Темата за бежанците е изключително чувствителна и е недопустимо да бъде използвана за партиен маркетинг, смята председателят на СОС
Темата за бежанците е изключително чувствителна и е недопустимо да бъде използвана за партиен маркетинг, смята председателят на СОС
Снимка © Милена Стойкова / БТА

В разгара на предизборната кампания, заиграването със страховете на софиянци е основен инструмент на някои политически формации. Темата за бежанците е изключително чувствителна и е недопустимо да бъде използвана за партиен маркетинг. Това написа председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров във Фейсбук. 

Общо 27 души са ранени при 25 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани три тежки и 35 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали трима души.

От началото на месеца са станали 319 катастрофи с 23 жертви и 389 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5730 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 362-ма човека, а пострадалите са 7210.

При сравнение с реалните данни за загинали през същия период на 2023 г., се отчитат 67 по-малко загинали участници в движението през 2024 г., съобщават още от МВР.

Община Карнобат започна набирането на доброволци, които да се включат във формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, съобщиха от Общината. Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен ако е реабилитирано, обясниха от общинската администрация. 

Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования, посочиха от администрацията. Срокът за изпращане на документите, които са достъпни в сайта на община Карнобат, е 6 ноември. Кандидатите за доброволци подават заявление до кмета Георги Димитров. 

В края на август кметът обяви, че общинската администрация планува създаването на добров

Първата за този мандат Годишна среща на местните власти се провежда в курортен комплекс "Албена". Тя е организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и ще продължи до 15 октомври

При откриването на срещата в зала "Перуника" президентът Румен Радев посочи, че в тези години на кризи и политическа нестабилност местните власти се превърнаха в олицетворение на българската държавност. Той отбеляза, че Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) се утвърждава като най-представителният глас на общините у нас и незаменим фактор във взаимодействието между хората по места и централната власт.

Изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева посочи, че през този мандат акцент за НСОРБ е развитието на иновационните умения на местните власти и на политическия капацитет на общинските съвети. По думите на Георгиева това е пътят за бъ

С тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на летеца в София бе отбелязан Празникът на авиацията и българските Военновъздушни сили (ВВС). Днес се навършват 112 години от първия боен полет в историята ни. 

Искам да поздравя всички хора със сини пагони с Празника на авиацията и българските Военновъздушни сили, да им благодаря за тяхната всеотдайност и професионализъм, с които отстояват въздушния суверенитет на страната и винаги по време на кризи и бедствия те са до народа си, коментира Румен Радев пред журналисти. Тази година празникът е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърби, посочи президентът.

На 13 септември т.г., при подготовка за демонстрационен полет край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия- Петко Димитров и Венцислав Дунки

Нашето намерение е още с бюджета за 2025 година разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза в словото си при отбелязването на Деня на военния парашутист в Пловдив заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев. По думите му днешната среда за сигурност, опитът на съюзниците и изискванията на съвременната среда налагат запазването на по-висок разход в областта на отбраната и отделяните за сега 2 процента от БВП се оказват недостатъчни.

Илиев припомни, че тази година заплащането в армията се увеличи средно с 10 процента и допълни, че за следващата година се планира ново увеличение - около 30 на сто. Процесът за модернизация и превъоръжаване на Българската армия ще продължи с ускорени темпове и за напред, допълни зам.-министърът.

Зам.-министърът отбеляза, че в българската история има много запечатани моменти

Той обясни, че преди два месеца, на заседание на СОС, са дали съгласие районите „Оборище” и „Витоша” да участват като партньори по проект „Създаване на алтернативни решения за цялостни услуги за социални грижи за непридружени деца бежанци в България” с водеща организация - Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет.

Петров обясни, че става дума за обособяването на две защитени жилища за общо до 20 деца бежанци на възраст от 3 до 18 години, които са в нашата страна без своите родители. Съгласно решението ни, двата центъра, включени в този проект, имат ограничен капацитет: единият ще приюти до 12 деца, а другият – до 8. "Това е всичко – осигуряват се грижи, подкрепа и защита", посочи Петров.

Председателят на СОС обясни, че жилищата ще бъдат финансирани две години и половина с европейски средства и след това ще станат държавно делегирана дейност, както всички социални услуги и образованието. Столичната община няма финансов ангажимент към проектите, добави той. По думите му става въпрос за беззащитни деца, които се намират в чужда за тях държава и най-естественото нещо е да им помогнем.

Петров посочи, че е изненадан от групата на ГЕРБ-СДС, които възнамеряват да внесат доклад за отмяна на решението. Председателят на СОС обясни, че само преди няколко седмици съветниците от групата на ГЕРБ-СДС са подкрепили предложението. По думите на Петров "това е техният стил – сутрин да са на едно мнение, а следобед на противоположното". Той припомни, че на заседанието на 25 юли 2024г. за разкриването на двете жилища са гласували и от групите на БСП, Синя София и ИТН.

Припомняме, че вчера граждани от кв. „Княжево“ протестираха срещу решение на Столичния общински съвет (СОС) за разкриване на център за настаняване на непридружени деца бежанци от три до 18-годишна възраст. Протестът беше организиран от сдружение „За Княжево“ като „протест-допитване“ във връзка с решението на Столичния общински съвет от 16-ото му заседание, на 25 юли т.г., на което е решено в кв. „Княжево“, в сградата на старото кметство до трамвайното колело, да се разкрие център за настаняване на непридружени деца бежанци. 

Благотворителната кръводарителска кампания "Усмихни сърце" се организира за пети път в Отделението по трансфузионна хематология на Многопрофилната болница за активно лечение - Пазарджик, съобщават на официалната си страница от лечебното заведение.
"Тази кампания е нашият начин да запазим живи имената на Георги Арнаудов и Ангел Здравков – две лъчезарни момчета, чийто живот бе прекъснат твърде рано. Георги ни напусна преди четири години след тежка битка с онкологично заболяване, а Ангел загубихме преди година – внезапно и трагично. Две усмивки, които вече не могат да греят сред нас , но които никога няма да забравим. Тази кампания е за тях. За техните усмивки. За техния дух. За да покажем, че животът, който те обичаха, може да продължи в нечии други сърца. Те ни бяха отнети, но в нашите ръце е силата да ги помним и да ги почитаме – не с думи, а с действия, които с

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г. за предоставяне на заем в размер на 25 млн. лв. на Многопрофилна болница за активно лечение "Лозенец" ЕАД в София. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета след днешното заседание.

Служебното правителство прие и проект на решение за определяне на условията за предоставяне на заема, неговото възстановяване и за одобряване проекта на договор между Министерството на здравеопазването и болница "Лозенец" за предоставяне на заема. 

Заемът се предоставя с цел погасяване на просрочени задължения на лечебното заведение.

През юли т.г., след одит, извършен от Инспектората към Министерството на здравеопазването за периода от 2022 г. до началото на 2024 г., в болница „Лозенец“ бяха констатирани загуби от близо 100 млн. лв.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) изслушва съдия Владислава Цариградска. Очаква се на заседанието да бъде предоставена информация относно развитието на наказателното производство, свързано с отправени срещу нея заплахи, както и конкретните искания, отправени от нея.

Името на съдия Цариградска бе свързано със случая с Мартин Божанов - Нотариуса. Той беше убит в София на 31 януари тази година. Тогава прокуратура влезе на проверка в частен клуб "SS" в столичния квартал “Гео Милев”, а клубът бе свързван с Божанов. По време на обиските бяха иззети компютри и различни материали, носители на информация.

Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо те са го посещавали. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е бил Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати

Три случая с шофиране след употреба на алкохол регистрираха през почивните дни полицейски служители в Силистренско. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Полицията изяснява случай на повреден след удар в крайпътно дърво лек автомобил „Пежо“. Произшествието е станало вечерта на 12 октомври в Алфатар. При пристигането на адреса полицейските служители установили трима мъже, един от които - собственик на колата. Алкохолните проби на тримата с дрегер отчели 1,73, 2,17 и 2,99 промила. 

Според първоначалната информация произшествието е предшествано от битов скандал, изясняват се причините и съпричастността на мъжете към него. Образувано е досъдебно производство.

Мъж на 28 г. е задържан, след като е установен да шофира след употреба на алкохол вечерта на 13 октомври. Той управлявал лек автомобил и бил спрян за полицейска проверка в село Босна. С др

Разград събра близо 130 състезатели от цялата страна за Държавното първенство по брейк. Надпреварата беше организирана от разградския клуб по брейк Shadows Crew, Българската брейк федерация с подкрепата на община Разград и спонсори. Състезателите демонстрираха уменията си на сцената на Общинския културен център. Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. Имаше и демонстративен батъл между двата национални отбора – на България и на Германия. Организаторите на първенството уточниха, че немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни. 

Най-добрите в шампионата получиха медали и грамоти късно снощи след финалите. Победителите в отделните възрастови групи и стилове бяха оценявани от международно жури.

Домакините от Shadows Crew спечелиха четири индивидуални отличия. Андреана Маринова бе отличена със златен медал, Ми

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Добри са условията за туризъм по планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК
Градски фестивал ще предложи вино от местни сортове на жителите и гостите на София днес и утре
С отдаване на воински почести в София ще бъдат отбелязани 80 години от първото сражение на Парашутната дружина
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Започва изпълнението на втората фаза от проекта за подобряване на качеството на въздуха в Община Пловдив
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.