Начало Местен фокус Длъжни сме да осигурим безопасна и приветлива среда за живот на гражданите, казва кандидатът за кмет на „Одесос“ Георги Недев
10160
България

Длъжни сме да осигурим безопасна и приветлива среда за живот на гражданите, казва кандидатът за кмет на „Одесос“ Георги Недев

Длъжни сме да осигурим безопасна и приветлива среда за живот на гражданите, казва кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на район „Одесос“ Георги Недев, цитиран от предизборния щаб на коалицията.„Одесос“ е уникален и наш дълг е не само да запазим, но и да разкрием богатството му чрез архитектурните ни символи, посочва Недев. Той посочва, че 12 години е бил кмет на района и при управлението на ГЕРБ, екипът му е успял да възстанови облика на голяма част от сградите.

| 10 Октомври 2024, 11:45 ч.
Длъжни сме да осигурим безопасна и приветлива среда за живот на гражданите, казва кандидатът за кмет на „Одесос“ Георги Недев
Длъжни сме да осигурим безопасна и приветлива среда за живот на гражданите, казва кандидатът за кмет на „Одесос“ Георги Недев
Снимка © ГЕРБ-СДС - Варна

Длъжни сме да осигурим безопасна и приветлива среда за живот на гражданите, казва кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на район „Одесос“ Георги Недев, цитиран от предизборния щаб на коалицията. Увеличаване на зелените площи, подобряване на чистотата, облагородяване на междублоковите пространства, подмяна на тротоарните настилки в малките улички са само малка част от приоритетите му за развитие на най-старата част на Варна. 

Община Карнобат започна набирането на доброволци, които да се включат във формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, съобщиха от Общината. Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен ако е реабилитирано, обясниха от общинската администрация. 

Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования, посочиха от администрацията. Срокът за изпращане на документите, които са достъпни в сайта на община Карнобат, е 6 ноември. Кандидатите за доброволци подават заявление до кмета Георги Димитров. 

В края на август кметът обяви, че общинската администрация планува създаването на добров

По дело на Районна прокуратура – Видин осъдиха гражданин на Турция за незаконно пренасяне през границата на страната на парични средства в особено големи размери. Наложеното наказание е шест месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 71 616,24 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

На 15 септември т.г. в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, турският гражданин влязъл от Румъния в България с управлявания от него товарен автомобил. Водачът не е изпълнил задължението си за деклариране на парични средства в особено големи размери, пренасяни през границата на страната. Парите в размер на 154 660 британски и шотландски паунда с левова равностойност 358 081,20 лв. са открити при проверка в естествените кухини на вратата на превозното средство.

С действия

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Могат да се използват както за научни цели, така и в интерес на отбраната. Съставени са от отделни модули и са лесни за обслужване. Възможно е управлението им от плавателно средство, като има възможност за надграждането им с допълнителни апаратури и сензори, информира МО.

Получените апарати са оборудвани с мултибим &bdq

Трима души са загинали, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани едно тежко и 20 леки пътнотранспортни произшествия, при които един човек е пострадал.

От началото на месеца в страната са станали 264 катастрофи с 20 загинали и 325 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5675 пътнотранспортни произшествия, при които 358 души са загубили живота си, а 7147 са пострадалите.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 68 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., става ясно още от данните на МВР.

Общо 83 пожара са загасени през последното денонощие в страната, един човек е пострадал, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Пожарникарите са реагирали на 114 сигнала за произшествия. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

С преки материални щети са възникнали 27 пожара, от които 10 в жилищни сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки, 11 в транспортни средства и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 56 пожара, от които 27 в сухи треви, горска постеля и храсти, един в стърнища, 26 в отпадъци и други.

Извършени са 24 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи в транспортни средства, една при промишлени аварии, 19 техническа помощ и две, при които е оказана помощ на пострадали граждани, включително организиране на транспорт до лечебно заведен

„Одесос“ е уникален и наш дълг е не само да запазим, но и да разкрием богатството му чрез архитектурните ни символи, посочва Недев. Той посочва, че 12 години е бил кмет на района и при управлението на ГЕРБ, екипът му е успял да възстанови облика на голяма част от сградите.

„Район „Одесос“ единствен в града от 2017 г. публикува на сайта си действащите подробни устройствени планове, административната и кадастрална карта с нанесени сгради културна ценност, както и данни за всички строителни книжа от 1985 г. насам. Убеден съм в ползата от публичния контрол върху работата на администрацията и този модел ще продължи, ако получа отново доверието на гражданите“, цитират Недев от щаба. По думите му, в центъра на Варна е необходим ежедневен контрол върху фирмите, заети с поддръжката. Затова усилията му ще бъдат насочени към създаване на аварийна група за малки ремонтни дейности, ръководена от районната администрация. Той поема ангажимент за прозрачно административно обслужване, осигуряване на равен достъп до услугите за всеки гражданин, срочност и високо качество.

Мъж на 25 години ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от три години и четири месеца за непристойно поведение и повреждане на гуми на 14 автомобила в казанлъшкото село Горно Черковище. Това съобщават от Окръжния съд в Стара Загора. Осъденият Н.К. е осъждан многократно, а наказанието ще изтърпи при първоначален строг режим. Деянието е извършено в условия на опасен рецидив. 

Съдът го е признал за виновен в това, че на 24 декември м.г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял закани и обиди спрямо двама мъже, замахвал с нож срещу единия от тях, както и нарязал с нож гумите на 14 автомобила, уточняват от съда. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определеното наказание е било намалено с една трета. 

Подсъдимият често искал

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 20-годишен мъж за извършено хулиганство при проявено насилие спрямо жена, съобщиха от прокуратурата. 

В.П., на 20 г., е обвиняем за това, че на 13.10.2024 г., в Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото  - нанесъл е множество удари с ръце и крака по лицето и тялото на 19-годишна жена, влачил я по земята, дърпал я за косата, обиждал я и крещял.

Досъдебното производство е било образувано след самосезиране на Районна прокуратура – Пловдив по разпространен в медиите видеоклип с проявено насилие спрямо жена. Установено е, че мъжът и жената, които се виждат на кадрите, се познавали и имали връзка. Извършват се действия по разследването – разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза за установяв

Фонд „ФЛАГ“ ще предоставя на общините безвъзмездно техническа помощ за проекти, свързани с прехода към чиста енергия. Това каза днес изпълнителният му директор Надя Данкинова, която участва в дискусионния форум „Иновации и умни градове“ в рамките на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Домакин на форума е курортът "Албена".

Данкинова каза, че този иновативен инструмент е създаден с подкрепата на Европейската комисия и уточни, че той е пилотен за финансиране на проекти за постигане на прехода към чиста енергия. Първоначално проектът беше фокусиран само върху възобновяеми енергийни източници, но го разширихме, получихме подкрепа, и днес по този инструмент могат да бъдат финансирани проекти във всички области на използването на чистата енергия и постигането на целите на кръговата иконом

Мащабите на трафика на хора стават все по-големи всяка година. Това каза пред журналисти Даниела Савеклиева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, по повод предстоящия „Поход за свободата“, който ще се състои на 19 октомври в София.

В България за 2023 г. жертвите на трафик на хора са 89, а от началото на 2024 г. са 55. Но това са само формално идентифицираните жертви – тези, които са предприели правни действия срещу престъпниците, обясни Савеклиева. Тя подчерта обаче, че голяма част от пострадалите отказват да предприемат правни действия и не влизат в статистиката, но мащабите са по-големи.

В Европейския съюз всяка година има около 7000 жертви на трафика на хора. Ако преди засегнатите са били социално слаби или безработни хора, сега, чрез социалните мрежи, всеки може да се стане жертва, обясни Савеклиева. По думите й трафикът на х

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена в ...
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Как улична котка стана космонавт и какъв принос имат към научните изследвания животните, пътували в Космоса, разказа доц. д-р Симеон Асеновски, заместник-директор на Института за к ...
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на насел ...
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информа ...
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси ще обсъди Общинският съвет в Брезник
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги, съгласно Закона за местните данъци и такси, ще обсъди Общинският съвет в Брезник на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток, на запад ще е почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). ...
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Първото застудяване тази есен вече е факт, съобщи дежурният в метеорологичната станция на връх Рожен. Най-ниската температура е измерена в Чепеларе – минус 4 градуса, а на Р ...
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на ...
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете, съобщиха от общинския пресцентър. Услугата е част от стремежа на общината да насърч ...
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товаре ...
Тикер в 11:43 ч.
През нощта ще бъде ясно, в Източна България ще духа слаб вятър от изток-североиз ...
Начало Местен фокус
10160
България

Длъжни сме да осигурим безопасна и приветлива среда за живот на гражданите, казва кандидатът за кмет на „Одесос“ Георги Недев

Длъжни сме да осигурим безопасна и приветлива среда за живот на гражданите, казва кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на район „Одесос“ Георги Недев, цитиран от предизборния щаб на коалицията.„Одесос“ е уникален и наш дълг е не само да запазим, но и да разкрием богатството му чрез архитектурните ни символи, посочва Недев. Той посочва, че 12 години е бил кмет на района и при управлението на ГЕРБ, екипът му е успял да възстанови облика на голяма част от сградите.

| 10 Октомври 2024, 11:45 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Длъжни сме да осигурим безопасна и приветлива среда за живот на гражданите, казва кандидатът за кмет на „Одесос“ Георги Недев
Длъжни сме да осигурим безопасна и приветлива среда за живот на гражданите, казва кандидатът за кмет на „Одесос“ Георги Недев
Снимка © ГЕРБ-СДС - Варна

Длъжни сме да осигурим безопасна и приветлива среда за живот на гражданите, казва кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на район „Одесос“ Георги Недев, цитиран от предизборния щаб на коалицията. Увеличаване на зелените площи, подобряване на чистотата, облагородяване на междублоковите пространства, подмяна на тротоарните настилки в малките улички са само малка част от приоритетите му за развитие на най-старата част на Варна. 

Община Карнобат започна набирането на доброволци, които да се включат във формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, съобщиха от Общината. Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, освен ако е реабилитирано, обясниха от общинската администрация. 

Служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования, посочиха от администрацията. Срокът за изпращане на документите, които са достъпни в сайта на община Карнобат, е 6 ноември. Кандидатите за доброволци подават заявление до кмета Георги Димитров. 

В края на август кметът обяви, че общинската администрация планува създаването на добров

По дело на Районна прокуратура – Видин осъдиха гражданин на Турция за незаконно пренасяне през границата на страната на парични средства в особено големи размери. Наложеното наказание е шест месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 71 616,24 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

На 15 септември т.г. в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, турският гражданин влязъл от Румъния в България с управлявания от него товарен автомобил. Водачът не е изпълнил задължението си за деклариране на парични средства в особено големи размери, пренасяни през границата на страната. Парите в размер на 154 660 британски и шотландски паунда с левова равностойност 358 081,20 лв. са открити при проверка в естествените кухини на вратата на превозното средство.

С действия

В Хидрографска служба на Военноморските сили бяха получени два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата UUV„Teledyne Gavia“. Придобивката се осъществява по програма на Министерството на отбраната (МО) на САЩ за развитите на отбранителните способности на партньорите и сключен договор с Министерството на отбраната на Република България. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Подводните апарати са предназначени за извършване на хидрографски изследвания в крайбрежната зона с голяма работна дълбочина, до 1000 метра. Могат да се използват както за научни цели, така и в интерес на отбраната. Съставени са от отделни модули и са лесни за обслужване. Възможно е управлението им от плавателно средство, като има възможност за надграждането им с допълнителни апаратури и сензори, информира МО.

Получените апарати са оборудвани с мултибим &bdq

Трима души са загинали, а 20 са ранени при 20 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани едно тежко и 20 леки пътнотранспортни произшествия, при които един човек е пострадал.

От началото на месеца в страната са станали 264 катастрофи с 20 загинали и 325 ранени.

От началото на годината са регистрирани 5675 пътнотранспортни произшествия, при които 358 души са загубили живота си, а 7147 са пострадалите.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат с 68 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г., става ясно още от данните на МВР.

Общо 83 пожара са загасени през последното денонощие в страната, един човек е пострадал, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Пожарникарите са реагирали на 114 сигнала за произшествия. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

С преки материални щети са възникнали 27 пожара, от които 10 в жилищни сгради, два в спомагателни, временни или паянтови постройки, 11 в транспортни средства и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 56 пожара, от които 27 в сухи треви, горска постеля и храсти, един в стърнища, 26 в отпадъци и други.

Извършени са 24 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи в транспортни средства, една при промишлени аварии, 19 техническа помощ и две, при които е оказана помощ на пострадали граждани, включително организиране на транспорт до лечебно заведен

„Одесос“ е уникален и наш дълг е не само да запазим, но и да разкрием богатството му чрез архитектурните ни символи, посочва Недев. Той посочва, че 12 години е бил кмет на района и при управлението на ГЕРБ, екипът му е успял да възстанови облика на голяма част от сградите.

„Район „Одесос“ единствен в града от 2017 г. публикува на сайта си действащите подробни устройствени планове, административната и кадастрална карта с нанесени сгради културна ценност, както и данни за всички строителни книжа от 1985 г. насам. Убеден съм в ползата от публичния контрол върху работата на администрацията и този модел ще продължи, ако получа отново доверието на гражданите“, цитират Недев от щаба. По думите му, в центъра на Варна е необходим ежедневен контрол върху фирмите, заети с поддръжката. Затова усилията му ще бъдат насочени към създаване на аварийна група за малки ремонтни дейности, ръководена от районната администрация. Той поема ангажимент за прозрачно административно обслужване, осигуряване на равен достъп до услугите за всеки гражданин, срочност и високо качество.

Мъж на 25 години ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от три години и четири месеца за непристойно поведение и повреждане на гуми на 14 автомобила в казанлъшкото село Горно Черковище. Това съобщават от Окръжния съд в Стара Загора. Осъденият Н.К. е осъждан многократно, а наказанието ще изтърпи при първоначален строг режим. Деянието е извършено в условия на опасен рецидив. 

Съдът го е признал за виновен в това, че на 24 декември м.г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял закани и обиди спрямо двама мъже, замахвал с нож срещу единия от тях, както и нарязал с нож гумите на 14 автомобила, уточняват от съда. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определеното наказание е било намалено с една трета. 

Подсъдимият често искал

Със среща с българските военни, участващи в операция "Алтея" на мисията на Европейския съюз (ЕУФОР) в Сараево, приключи официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Босна и Херцеговина.

Президентът Радев благодари на българските военнослужещи, че допринасят за сигурността и стабилността.

"Вашата мисия тук е изключително важна. Готови сме да продължим да подкрепяме мисията ви", посочи той.

Радев отбеляза, че най-тежкият проблем на българската армия е отливът на хора. По думите му трябва да се повиши финансирането и да се ускори модернизацията на българската армия.

Във военната база „Бутмир“, в която са базирани българските военнослужещи, участващи в операция „Алтея“, българският държавен глава се срещна също с главнокомандващия ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.

По-рано днес държавният глава отбеляза, че бъл

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 20-годишен мъж за извършено хулиганство при проявено насилие спрямо жена, съобщиха от прокуратурата. 

В.П., на 20 г., е обвиняем за това, че на 13.10.2024 г., в Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото  - нанесъл е множество удари с ръце и крака по лицето и тялото на 19-годишна жена, влачил я по земята, дърпал я за косата, обиждал я и крещял.

Досъдебното производство е било образувано след самосезиране на Районна прокуратура – Пловдив по разпространен в медиите видеоклип с проявено насилие спрямо жена. Установено е, че мъжът и жената, които се виждат на кадрите, се познавали и имали връзка. Извършват се действия по разследването – разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза за установяв

Фонд „ФЛАГ“ ще предоставя на общините безвъзмездно техническа помощ за проекти, свързани с прехода към чиста енергия. Това каза днес изпълнителният му директор Надя Данкинова, която участва в дискусионния форум „Иновации и умни градове“ в рамките на годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Домакин на форума е курортът "Албена".

Данкинова каза, че този иновативен инструмент е създаден с подкрепата на Европейската комисия и уточни, че той е пилотен за финансиране на проекти за постигане на прехода към чиста енергия. Първоначално проектът беше фокусиран само върху възобновяеми енергийни източници, но го разширихме, получихме подкрепа, и днес по този инструмент могат да бъдат финансирани проекти във всички области на използването на чистата енергия и постигането на целите на кръговата иконом

Мащабите на трафика на хора стават все по-големи всяка година. Това каза пред журналисти Даниела Савеклиева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, по повод предстоящия „Поход за свободата“, който ще се състои на 19 октомври в София.

В България за 2023 г. жертвите на трафик на хора са 89, а от началото на 2024 г. са 55. Но това са само формално идентифицираните жертви – тези, които са предприели правни действия срещу престъпниците, обясни Савеклиева. Тя подчерта обаче, че голяма част от пострадалите отказват да предприемат правни действия и не влизат в статистиката, но мащабите са по-големи.

В Европейския съюз всяка година има около 7000 жертви на трафика на хора. Ако преди засегнатите са били социално слаби или безработни хора, сега, чрез социалните мрежи, всеки може да се стане жертва, обясни Савеклиева. По думите й трафикът на х

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Екипите на пожарната са реагирали на 98 сигнала за произшествия през изминалото денонощие
Интензивно е движението за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния
Проекти за допълнение и изменение на наредбата за определяне на местните такси ще обсъди Общинският съвет в Брезник
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Прогноза за времето на 19 Октомври (Събота) и следващите дни
Контекст
Минус 4 градуса е измерената температура тази сутрин в Чепеларе
Местен фокус
Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в хасковското село Узунджово в рамките на два дни, съобщиха от БАБХ
Контекст
Община Пловдив предлага нова безплатна услуга по събиране на стари електронни уреди от домовете
Контекст
Митничари задържаха 100 000 къса контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"
На преден план
Д-р Вилхелм Елисеев и д-р Пламена Вълчева бяха наградени от регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Видин
Основна линия
При операция на полицията в Монтанско за ден са разкрити 14 престъпления
На преден план
В Търговище започва мащабен ремонт на спортната зала „Иван Ангелов“
Основна линия
Как улична котка стана космонавт преди 61 години
Контекст
Военноморските сили получиха два нови автономни дистанционно управляеми подводни апарата по програма на Министерството на отбраната на САЩ
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.